Gästskribent HANS JENSEVIK: Vi, Nixare vill se Joakim Lamotte i riksdagen nästa mandatperiod! Vill du? 

Från riksdagens talarstol under hela nästa mandatperiod skulle det vara en lisa att få se Joakim Lamotte stå som riksdagsman och eka ut sitt budskap om bättre lag och ordning och få se Morgan Johanssons hånflin successivt falna för att slutligt försvinna. 

Jag delar säkert denna uppfattning med Assarmo och Thunström som har artiklar här om Lamottes sorti tidigare. Jag har lyssnat på Lamottes avsked. Vad jag uppmanar honom till här känns som en illgärning men jag undrar i mitt stilla sinne om det är så enkelt att bli lämnad i fred som han vädjar om? Gå på i stället! Det finns ett snäpp till! Ett rejält! 

Detta är VAD vi vill se. Nästa fråga är HUR det sker? Allt är förberett i fokuspartiet ”Rättsstaten” som finns på riksdagspartiets Nix to the Six portal för teknisk valsamverkan mellan fokuspartier för att med en gemensam valsedel med varvade kandidater passera fyraprocentspärren till riksdagen.  

Partiet Rättsstatens program gäller brottmål och jag citerar:  

En decentralisering av rättsstaten ökar dess makt och snabbhet att svara upp mot snabbfotad klankriminalitet. Varje kommun blir i brottmål lokal rättsmyndighet med egen polis, häkte, åklagare, tingsrätt och fängelse. En kommunal nämnd inrättas där brottsoffer kan klaga om polis eller åklagare inte agerar snabbt. Denna nämnd väljs samtidigt med kommunalt val. 

Fru Svensson, som våldtas en söndag kväll ska inte möta sina våldtäktsmän på gator och torg kommande vecka. Efter polisutredningar hämtas brottslingar in och döms omedelbart. Det sker lokalt snabbt och smidigt utan statlig inblandning. 

Vi börjar om från början hundratals år tillbaka i tiden då det fanns lokala ”ting”. Viktigt är att vi vrider den enda rättsmyndighet som nu finns ur statens centrala händer, läs Morgan Johanssons, och igen upprättar helt loka och fristående rättsmyndigheter i våra 290 kommuner. Vi rullar tillbaka Dan Eliassons verk effektivt! Det ska inte finns någon kontakt med Sveavägen 68 eller de två juridiska nätverken av muterade kommunister i första och andra generationen från studentrevolten 1968 Hilda och Ruben som dominerar svenskt rättsväsende. Vem minns inte den Storhilda som nyligen belönade en känd våldtäktsman med ett skadestånd på 840 000 kronor baserad på ett underlag som inte kan presenteras. Skaparen av nätverken, Anne Ramberg är tillsatt ordförande i Uppsala universitets styrelse och håller sina hökögon på att ingen hoppar över de postmodernistiska skacklarna.  

Naturligtvis behöver Joakim Lamotte betänketid men det behöver inte du. Eller? Hjälp honom fatta sitt beslut. Gå in redan nu på fokuspartiet Rättsstatens hemsida och proteströsta! Din proteströst registreras och stapeln som mäter avståndet upp till fyraprocentspärren till riksdagen växer i takt med att det röstas. Diagrammet hittar du direkt på hemsidan.  

Joakim Lamotte har på sin Facebook-plats 280 000 följare. Det är nästan i nivå med de 285 898 som röstade in Miljöpartiet i riksdagen 2018 med ett mandats marginal. Joakim Lamotte kommer in på egna meriter om alla i gruppen bejakar uppmaningen här. Skulle det fattas röster så ser den tekniska valsamverkan till att han kommer in.  

Så är läget! Då är frågan om du vill se och ge Joakim Lamotte, med familj den trygghet som en svensk riksdagsman åtnjuter. Mer kan han inte få! Det finns bara en väg och det är att du proteströstar och det ska ske före 25 juli då Nix to the Six valsedel trycks med namnen på kandidaterna från alla fokuspartier i den tekniska valsamverkan. Proteströsta nu och se till att Joakim Lamotte är med på den kombinerade valsedeln. I vallokalen den 11 september tar du valsedeln med det formella namnet Nix to the Six. Du hittar på den Joakim Lamottes namn och du kryssar honom.  

Här länken till fokuspartiet Rättsstaten.  

Du proteströstar uppe till höger. Använd dator och ha din mobil med Bank-ID och Swish i beredskap. Här är det banksäkerhet som gäller.  

Du kan känna det svekfullt att lämna ditt parti och rösta på ett annat i valet den 11 september för Lamottes skull men har inte alla de åtta traditionella partierna grovt svikit Lamotte och yttrandefriheten? Har dom inte i andra avseenden grovt svikit dig så som utvecklingen ser ut i Sverige? Ska du fortsätta vara lojal mot de partier du röstat på och som under fyra mandatperioder på det grövsta svikit dig med tanke på hur utvecklingen är i Sverige? Har inte dagen kommit då det är dags för dig att i handling svika de som så grovt svikit dig? Gå in och proteströsta för Joakim Lamotte som partiledare för Rättsstaten! Hur svårt kan det vara? 

Nix to the Six har en webbplats med blogg, en Youtubekanalmed flera videos som presenterar hela upplägget och en Facebook-gruppdär debatten förs. Inför valet 11 september 2022 finns en VRM (Voters Relationship Management) som nätbaserat administrerar sex nya partier till riksdagen och har plats för sex till om intresse finns. Nix to the Six Swish 1234 33 84 06.     

Hans Jensevik är pensionär. Han har varit VD och delägare i Svensk Kommunrating, storstadsutredare, administrativ biståndsarbetare i Afrika och kommunekonom och ekonomichef i Uppsala kommun. Lärare i nationalekonomi, Göteborgs Universitet och forskarassistent på stadsbyggnad, CTH. Nu är han ordförande i den ideella föreningen Nix to the Six som ställer upp i riksdagsvalet i år.  

Gästskribent