HITTAT PÅ NÄTET: Black Lives Matter skakas av pengaskandal

Flera amerikanska stater, bland annat Connecticut, Maine, New Jersey och Virginia, har dragit in tillståndet för Black Lives Matters välgörenhetsstiftelse Global Network Foundation. Kalifornien och Washington hotar dessutom med att hålla organisationens ledare personligt ansvariga.

Anledningen är bristande transparens och underlåtelse att deklarera för år 2020, då de drog in tiotals miljoner dollar.

”Till slut förvandlas Black Lives Matter till en ofta berättad historia: Stora högar med pengar insvepta i moralisk glöd inbjuder till korruption. Och ju mer idealen bedöms vara bortom ifrågasättande, desto snabbare flyttar bedragarna in”, skriver New York Post.

Black Lives Matter Global Network Foundation fick 2020 årets Olof Palmepris.