BITTE ASSARMO: Annika Strandhäll trollar på sociala medier

Socialdemokraten Annika Strandhäll har uppenbarligen för lite att göra på jobbet, för nu är hon åter ute och härjar på sociala medier. För att göra en rejäl poäng på Rysslands hot mot Ukraina riktar hon in sig på Jimmie Åkesson. Nu är det dock inte den blåbruna stämpeln som gäller, utan en Putinfärgad sådan. I ett tweet skriver hon: ”Vi minns när Åkesson svarade ”pass” när han fick frågan Macron eller Putin i SVT. ”

Men Annika Strandhäll är lite vårdslös med sanningen, något som flera twittrare påpekar. Vad Åkesson i själva verket sa var:

”Ingen behöver tveka på vad jag tycker om Rysslands aggressiva utrikespolitik, men jag behöver inte välja en vänsterliberal imperialist för det. Jag förstår att du vill göra poänger på det.”

Japp, det ville journalisten och det vill även Annika Strandhäll. Hon griper efter alla halmstrån för att kunna formulera någon form av kritik mot Jimmie Åkesson och hans parti. Det spelar liksom ingen roll vad som händer och sker i världen, man kan alltid dra in Sverigedemokraterna i det.

Sina, och sitt partis, egna val vill hon dock inte gärna diskutera om. Hon ignorerar frågan som kommer från twittraren Max Dahl:

”Vem väljer du och S mellan Abbas och Åkesson? Jag vet redan redan svaret men du kan ju utveckla varför ni väljer som ni gör.”

Ja visst vet vi svaret. Hellre Abbas än Åkesson. Hellre Saudis hela shejkmaffia än Åkesson. Hellre kvinnohatande mullor i den muslimska världen än Åkesson. Hellre nordkoreansk diktator än Åkesson. Listan kan göras lång.

Man undrar vad Annika Strandhäll skulle välja om valet stod mellan Putin och Åkesson. Det skulle jag faktiskt väldigt gärna vilja veta. Framför allt skulle jag vilja veta om hon alls vill svara på den frågan.

Det är en fråga som de stora mediehusen, inklusive public service, borde ställa till en minister som håller på med sånt här trams. Men det gör de inte. Våra medier är mer intresserade av att granska folket åt makten, än att granska makten åt folket.

Twittrandet har länge varit ett sätt för Strandhäll och andra högt uppsatta socialdemokratiska politiker att sprida rykten, halvsanningar och direkta lögner för att svartmåla motståndare. Och det är uppenbarligen något som går hem hos den högsta ledningen. När Morgan Johansson gick loss på antirasister och kallade dem för ”hatare” var Stefan Löfven knäpptyst. Och att döma av Strandhälls ständiga inlägg har tydligen även Magdalena Andersson gett grönt ljus åt fortsatt trollande på sociala medier.

I de stora medierna tycks det inte vara någon som överhuvudtaget ifrågasätter det rimliga i att skatteavlönade politiker hänger på Twitter från morgon till kväll. Däremot ser jag idel bekanta ledarskribenter figurera i Strandhälls kommentarsfält, lite lagom fjäskiga och gulliga. Det verkar alltså som om vi som skriver i så kallade ”alternativa medier” förblir ensamma om kritiken ännu ett tag. Men vem vet, kanske vaknar även de stora drakarna till liv vad det lider. Den som lever får se.

Bitte Assarmo