NYTT PODDAVSNITT: Fördomar kan vara bra

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN pratar Eddie (Mohamed Omar) med Emelie Steen, konstnär och konservativ influencer.

Emelie Steen studerar till arkitekt.

Eddie och Emelie pratar om den debatt om fördomar som blossade upp på sociala medier efter att Jörgen Huitfeldt, chefredaktör på tidskriften Kvartal, den 7 augusti, tweetat om sina tankar då han var ute och åt pizza med dottern:

Sitter vid ett stort fönster och äter pizza med dottern. Två bord bort en man med mjukisbyxor och lite attityd. Kommer på mig själv med att tänka att vi sitter illa till om någon skulle vara ute efter honom. Risken är så liten att den närmar sig noll. Men att tanken dyker upp…

Kritikerna menade att Jörgen Huitfeldt var fördomsfull. Ivar Arpi skrev då flera tweets (9/8) till fördomarnas försvar.

Saker som tas upp i poddavsnittet: Jörgen Huitfeldt, tidskriften Kvartal, ortengrabbar, fördomar, kläder, Jordan B. Peterson, Josefin Utas, Hanna Gadban, skinheads, Nyamko Sabuni, Hanif Bali, invandring, gangsters, Chang Frick, rasism, Snabba Cash, svensk kultur, islamiska högtider, Ivar Arpi, mjukisbyxor.

Följ Emelie på Twitter här och Instagram här

Podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN finns på SoundCloud.

Stöd podden genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan:

Redaktionen