HITTAT PÅ NÄTET: Text om Zorn väcker känslor på Twitter

Efter att en lärare delat Bitte Assarmos text om Zornutställningen på Nationalmuseum har det uppstått ett bråk på Twitter. Läraren utsattes för påtryckningar av en företrädare för Lärarförbundet eftersom texten, enligt honom, ”strider mot skolans värdegrund”.

Nu får den facklige företrädaren skarp kritik. I en tweet skriver Alexander Den Store:

”Till alla som undrar varför så många är anonyma här och till er som säger åsiktskorridoren bara är en myt. Jag ger er fackombudet Pablo Mendoza som ser som sin roll att ”dreva bort” åsikter han ogillar med förtäckta och direkta hot.”

”Ordförande o skyddsombud…. Känns tryggt o pålitligt”, skriver en annan twittrare ironiskt.

Pablo Mendoza har nu tagit bort sina tweets och skyddat sitt konto från insyn.

Redaktionen