NYTT PODDAVSNITT: ”Upprop för att stoppa de skadliga coronarestriktionerna”

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden pratar Eddie (Mohamed Omar) med läkaren Sven Román om ett upprop för att minska de skadliga coronarestriktionerna.

Den 12 mars i år lanserade läkarna Sven Román och Nils Littorin (som också är politiker och partiledare för Malmölistan), samt Sebastian Rushworth ett upprop för att stoppa de skadliga coronarestriktionerna och förbättra skyddet för riskgrupper.

I en debattartikel i Expressen (12/3 2021) skriver de tre läkarna:

”Att i ett läge, där covid-19 inte längre utgör ett akut hot och Sverige har haft underdödlighet i drygt en månad, införa hårdare nedstängningar än våren 2020 är orimligt.”

“Många studier, publicerade bland annat av ansedda The Lancet, visar att lockdowns i syfte att hindra smittspridning av covid-19 saknar evidens. Den eventuella nyttan med nedstängning av samhället måste vägas mot de dokumenterat negativa effekter det för med sig i form av uppskjuten vård, bristande skolnärvaro och undervisning, fysisk inaktivitet, isolering och psykisk ohälsa, försämrad framtida folkhälsa, arbetslöshet och konkurser.”

Alla kan skriva på uppropet – man måste inte vara sjukvårdspersonal eller läkare för att göra det. För att skriva på, klicka här

Följ Sven Román på Twitter här

Redaktionen