Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Svensk politik år 2021

Jag såg SVT:s debattprogram Sverige möts, precis som Jan-Olof Sandgren. Man kan säga att Sveriges politik år 2021 har tre läger. Vi har det konservativa lägret (de här människorna skulle inte kallas konservativa i något annat land) men vi kan ändå kalla dem det. Eller förresten, ett bättre namn på den svenska högern är nog liberala invandringskritiker. Anledningen att de kritiserar invandringen är att invandrarna inte gillar abort, feminism och Prideparader tillräckligt mycket. Jan Sjunnesson försökte dra i gång en stor Prideparad i invandrarområdena men de boende ropade ”Vi hatar bögar” och det var mest ditresta svenskar som ville hoppa runt där. Liberala invandringskritiker brukar säga hur dåligt det är med oskuldskulturer. Jag är så klart emot hedersmord och till och med hedersvåld och verbal misshandel på grund av heder. Men jag tycker det är romantiskt när jag ser kristna oskulder från USA, Spanien och Brasilien gifta sig. Jag har även en gammeldags syn på livets helgd. Jag tycker det är romantiskt när en kristen man i Chile besöker sin fru tre gånger om dagen trots att hon har legat i koma i 14 år och jag hoppas att hon kommer vakna så att han blir glad.

Den andra gruppen är den anständiga mitten. Det här är främst folk inom Folkpartiet och Centerpartiet. De säger att det finns ett problem att vissa av invandrarna inte gillar abort och Prideparader tillräckligt mycket. Men bara man röstar på den anständiga mitten så kommer de att fixa integrationen. Snart kommer somaliska kvinnor att vara feminister som kämpar för aborträttigheter och könsbekräftande behandlingar av tioåringar, snart kommer irakiska män att skutta runt i Prideparaden och snart kommer afghanska pappor att låta sin dotter ta hem en svensk man från nattklubben som ska sova över. Den här gruppen försöker utmåla högern och vänstern som extrema och då blir det naturliga valet för alla vettiga människor att man ska rösta på Jan Björklund, Annie Lööf och Jan Jönsson. Men jag tror att centerextremisterna är den farligaste politiska inriktningen i dagens västvärld.

Den tredje gruppen som finns är vänstern. Det här är personer som Leila Ali-Elmi från Miljöpartiet. De blir sura om någon liberal invandringskritiker säger att x procent av muslimerna i något annat land är emot bögsex eller att man ska få kritisera islam. De här människorna säger att det finns massor av muslimska HBTQ-aktivister och det finns massor av muslimska feminister. Leila Ali-Elmi säger att hon är muslim och att hon kämpar för HBTQ. Denna grupp säger att svenska män behandlar kvinnor på samma sätt som afghanska män.

Jag måste säga att jag inte tillhör någon av dessa tre grupper. Det verkar finnas några få värdekonservativa inom Kristdemokraterna och inom Sverigedemokraterna finns Julia Kronlid som är värdekonservativ. Men både Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna verkar ha socialliberala populister i ledningen och de har bara några få politiker som är värdekonservativa. Alla partier verkar fjäska för de socialliberala och välavlönade journalisterna. I Sverige känner jag mig mest hemma med kristna invandrare från Mellanöstern eller Latinamerika. När jag träffar dem brukar jag säga ”Du säger det jag alltid har tänkt men inte har kunnat sätta ord på”. De brukar säga ”Jag visste inte att det fanns svenska män som du som inte dricker och som tror på Jesus”. Jag känner att de förstår mig och jag förstår dem. Det sägs att det finns en del etniska svenskar som är kristna, men jag har i princip aldrig träffat någon.

Vilken grupp tillhör ni läsare? Är ni socialliberala invandringskritiker, den anständiga mitten eller socialliberala vänsteranhängare? Eller är ni värdekonservativa som jag? Socialliberalerna skulle nog säga att den här artikeln gör mig extrem. Men jag har samma åsikter som Reagan som vann 49 delstater i USA år 1984. Jag håller även med om mycket av det som Johannes Paulus II sa och han är en av världens mest populära personer. Jag har träffat massor av amerikaner, sydeuropéer och latinamerikaner och de sa att jag har normala åsikter. En gång hörde jag en annan svensk säga att han alltid hade trott han var knäpp för att han var konservativ men när han reste till andra länder märkte han att alla tyckte som han. Jag tror till och med på en större välfärdsstat än vad Reagan gjorde då Sveriges civilsamhälle är ytterst svagt. Men om 90 procent av svenskarna brydde sig om sin granne och gick i kyrkan skulle man kunna minska ner välfärdsstaten. Jag tror inte att individualism, socialliberalism och ateism kombinerat med extrem kapitalism fungerar. USA:s andre president John Adams (bilden) sa ”Vår konstitution gjordes enbart för ett moraliskt och religiöst folk. Den fungerar inte alls för något annat folk”.

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.

Gästskribent