MOHAMED OMAR: Falska profeter

Dagen efter den vansinniga och kriminella stormningen av USA:s kongressbyggnad skrev jag en artikel här på Det Goda Samhället under rubriken ”Råttfångaren Donald Trump”.

Jag påminde om att Karl Marx kallade Ludvig Napoleons kupp 1851 en fars i jämförelse med Napoleon den förstes kupp femtio år tidigare, den kupp som satte punkt för den franska revolutionen:

Om Ludvig Napoleons statskupp var en fars, vad ska vi då kalla Trumpanhängarnas stormning av Kapitolium?

Till skillnad från de två napoleonernas anhängare var de ledarlösa. Donald Trump skällde, men bet inte. Han eldade sina anhängare, men ledde dem inte.

En stor del av ansvaret för skandalen igår måste läggas på Trump. Han har likt råttfångaren i Hameln genom sin retorik om ”det stulna valet” lett sina anhängarskaror till undergången.

Dagen efter, den 8 januari, skrev jag en ny artikel där jag tillbakavisade påståendet om att stormningen och ockupationen av Kapitolium var en statskupp: ”Statskupp? Skulle inte tro det”.

Vissa av kommentatorer anklagade mig för att ha bytt åsikt över natt. Det beror på att de inte hade läst den första artikeln särskilt noga. Jag skrev inte att stormningen var en statskupp. Jag skrev att händelsen inte ens var en farsartad statskupp a la Ludvig Napoleon.

Det var frustrerade och arga Trumpanhängare, övertygade om att valet blivit stulet, som agerade utan politiskt eller militärt ledarskap.

Donald Trump bär genom sin envisa retorik om ”det stulna valet” ett stort ansvar för skandalen. En skandal som har skadat den amerikanska högern.

På senare år har en galen och fanatisk personkult växt fram kring Trump. De som har gått längst är anhängarna av den konspirationsrörelse som kallas Q-Anon.

Rörelsen började i oktober 2017 då en användare på internetforumet 4chan som kallade ”Clearance Q Patriot”, senare känd som Q, började posta inlägg

Denne Q påstod sig vara säkerhetsprövad och inneha den högsta klassen, Q, hos USA:s energimyndighet som hanterar USA:s kärnvapen och kärnvapenprogram.

Q sade sig ha som uppgift att informera allmänheten om att Donald Trump kämpar mot den djupa staten som har styrt USA bakom kulisserna i decennier. Den djupa staten består, liksom den elit som styr hela världen, av djävulsdyrkande pedofiler.

Q framställde sig som en profet som kunde ge de rätt tolkningarna av Trumps ord – och även förutsäga framtiden.

Under en fotografering vid en middag för högt uppsatta militärer den femte oktober 2017, kommenterade Trump att middagen kanske var ”lugnet före stormen”. När en reporter frågade vilken storm han menade svarade Trump att ”Du kommer att få se.”

Trump menade förmodligen ingenting märkvärdigt. Men profeten Q intygade att snart skulle ”stormen” komma, en apokalyptisk strid mellan Trump och mörkrets makter som skulle sluta med att alla djävulsdyrkande pedofiler förgörs och ett paradisiskt rike upprättas på jorden.

Många av dem som kom till massmötet i Washington, D. C., var uppjagade av Q-rörelsens galna fantasier och förväntade sig att ”stormen” var här. Kvinnan som sköts till döds i Kapitolium, Ashli Babbitt, var till exempel en fanatisk Q-anhängare som trodde att slutstriden hade kommit.

Donald Trump har utnyttjat denna pseudoreligiösa, galna rörelse, och även förstärkt deras galenskap genom sin retorik. Han borde ha förstått att man inte ska leka med elden. Och vad var egentligen målet? Att få valet ogiltigförklarat? Skulle inte tro det. Hans ”det stulna valet”-kampanj kunde egentligen bara sluta på två sätt: 1) rinna ut i sanden eller 2) en eruption.

Man samlar tiotusentals arga människor i huvudstaden, varav många är övertygade om att politikerna i kongressen är djävulsdyrkande pedofiler, och eldar upp dem med tal om att vi ska kämpa för att ”rädda Amerika”. Vad kan gå fel? Hade han tänkt att dessa fanatiker skulle nöja sig med att bara stå en skrika en stund och sedan stillsamt gå hem? De trodde ju att han var Messias som skulle leda dem i kampen mot Satan.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Jag finns på Facebook, Twitter, GAB, VK, Mewe och Instagram.

Mohamed Omar