Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Svenskarna är världens ensammaste folk

Jag pratade med en latinamerikan som hade bott i Sverige. När han åkte hiss sa de andra i hissen inget och de såg inte på honom. Om han besökte hälsocentralen sa de andra i väntrummet inget och de såg inte på honom. Då latinamerikanen tog promenader fick han ingen ögonkontakt med folk och de sa inget. Svenskarna gick runt i sin egen värld, likt zombier.

Han hade försökt skaffa en svensk flickvän eller vän, men projektet hade misslyckats. Alla hans vänner i Sverige hade varit invandrare. Han sa att han aldrig hade varit så olycklig som när han bott i Sverige. ”Svenskarna är kalla och väldigt olyckliga”, sa han.

Efter några år i Sverige hade han flyttat hem till sitt land. Trots att de har klart lägre löner i hans land så är de mycket lyckligare. Där dansar folk, de ler, kramar varandra och pussar varandra på kinderna. Han sa att i hans land har alla en relation med någon. Det spelar ingen roll om man är för kort eller lång, smal eller tjock, mörkhyad eller ljushyad. Ingen behöver känna sig ensam för alla har hundratals sociala kontakter.

Han sa att om du blir sjuk i Sverige lämnas du helt ensam och den kalla välfärdsstaten får ta hand om dig. Om du blir sjuk i hans land kommer massor av människor hem till dig och tar hand om dig. I Sverige tar staten hand om alla men i hans land tar alla hand om varandra.

Över 50 procent av befolkningen går i kyrkan i hans land. De funktionshindrade kyrkobesökarna har mängder av människor som ställer upp och vill hjälpa dem helt gratis. De behöver inga statliga kontaktpersoner, ledsagare eller färdtjänst.

När du är ett barn i Latinamerika bor farmor och farfar hemma hos dig och tar hand om dig. När farmor och farfar blir gamla tar de unga släktingarna hand om dem. Gamlingarna är omgivna av ett helt rum av människor när de dör.

25 procent av svenskarna dör helt ensamma (enligt filmen ”The Swedish Theory of Love”). Många svenskar ligger döda i sin bostad i flera månader eller år. Saknade av ingen. Först när grannarna börjar klaga på dålig lukt bryter poliserna upp dörren och hittar liket.

Redan för många år sedan när jag gick runt i min stad märkte jag att ibland var det 80 procent personer med invandrarbakgrund på gatorna trots att personerna med invandrarbakgrund bara var 20 procent av befolkningen (nu är de runt 31 procent). Det är för att svenskarna sitter ensamma i sina bostäder. De går bara ut för att handla mat eller jobba. Om de inte skulle behöva handla mat eller jobba skulle de inte gå ut alls. De sitter framför tv:n. Väldigt många dricker.

Många svenskor beställer onlinespermier från Danmark. I filmen ”The Swedish Theory of Love” säger chefen på en dansk spermabank att 50 procent av kunderna är svenskor. De behöver ingen man för att skaffa barn. Männen behövs inte längre i det moderna och effektiva landet. Om barnet har minsta lilla funktionshinder blir det en automatisk abort. Latinamerikanen sa att Sverige är ett avhumaniserat samhälle.

Svenskarna är världens mest individualistiska folk. Politikerna har byggt upp en stor välfärdsstat som går ut på att svenskarna ska slippa mänsklig kontakt och att behöva ta hand om andra. Svenskarna kan inte längre se, höra och bekräfta varandra.

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.

Gästskribent