MOHAMED OMAR: Hellre Jesus än Muhammed

 

För några dagar sedan avslöjade Göteborgs-Tidningen (GT) att jihadister med svenskt medborgarskap – medan de krigade i Syrien – levde på svenska bidrag:

GT:s granskning visar att miljonbelopp i bidrag, försäkringar och studiemedel gått till 45 individer som lämnat Sverige för krigets Syrien.

Och när reskassan ebbat ur har IS-terrorister lyckats ansöka om mer bidrag från plats i krigets Syrien – och fått det beviljat av svenska myndigheter.

Det är direkt upprörande att det har skett, säger Thomas Falk, nationell samordnare mot organiserad brottslighet på Försäkringskassan.

Avslöjandet kommenteras på Twitter av vänsteraktivisten och antirasisten Nabila Abdul Fattah. Hon är född i Libanon och har under många år engagerat sig i den palestinska ”frihetskampen”.

I en tweet skriver Nabila Abdul Fattah:

Men jag fattar inte vad man vill av detta reportage. Det här är mördare, plundrare och våldtäktsmän som satt hela vår region i brand. O så får vi läsa här att dom inte skrev ut sig ur a-kassan innan. Yani VAD TROR NI?!

Notera att hon kallar Syrien och Irak för ”vår region”.

I en efterföljande tweet menar hon att ”det som gör ont” för henne med GT:s reportage om de bidragsförsörjda jihadisterna är tidningens prioritering:

NU vet jag vad som skaver. Reportaget fokuserar på bidragen. Det är det som gör ont. Bidragen är en fis i rymden mot vad dom har gjort mot mänskligheten. På så sätt blir texten lite egoistisk o arrogant. What about våååååra pengar.

Det viktiga för henne är med andra ord det lidande som drabbat ”hennes region”, inte den ekonomiska förlust som drabbat de svenska skattebetalarna.

I ännu en tweet gör hon ett märkligt, men tyvärr inte ovanligt, påstående. Hon påstår att jihadisterna inte är muslimer.

Jag förstår inte vad du menar med tanke på att dom inte är/var muslimer. Vare sig dom själva påstår det eller inte.

Om jag förstår henne rätt har jihadisternas oislamiska handlingar gjort dem till icke-muslimer. Det är dock inte så avfall går till enligt majoriteten av islams lärde. En muslim som begår syndiga handlingar, alltså handlingar som strider mot sharia, blir inte icke-muslimer.

Vore det så skulle varje muslim som tar ett glas vin vara otrogen. Nabila Abdul Fattah själv skulle räknas som icke-muslim eftersom hon inte täcker sitt hår med en duk.

Dessutom är det inte klart att jihadisterna i Syrien och Irak begick oislamiska handlingar. Det är klart att enskilda jihadister gjorde det, men Islamiska Staten (IS) och Al-Qaida har mig veterligen inte sanktionerat några handlingar som saknar stöd i Koranen och i profeten Muhammeds undervisning.

Jihadisterna förstörde moskéer och dödade muslimer, kanske någon invänder. Men det gjorde Muhammed också. Det finns en känd berättelse om hur han brände ner en moské – med dess invånare – eftersom han menade att den användes som mötesplats för folk som konspirerade mot honom. I Koranen riktar sig en stor del av uppmaningarna om att gå ut i heligt krig mot hycklarna, det vill säga muslimer som Muhammed betraktade som fiender. Moskén, som kallades ”Masjid al-Dirar” eller ”den skadliga moskén”, nämns i Koranen, vers 9:107:

Och det finns de som uppförde en moské för att vålla skada, sprida otro och splittra de troende och som en utpost för dem som förut kämpade mot Gud och Hans Sändebud.

Det finns inte ett enda exempel på att jihadisterna har förstört en enda av sina egna moskéer eller dödat en enda muslim utan att anföra ett skäl från den islamiska lagen. Att de förstört de falska moskéerna gör dem inte till icke-muslimer, utan till goda jihadkrigare som bekämpar det sanna islams fiender.

De grymheter som jihadisterna i Syrien och Irak gjorde sig skyldiga till finns beskrivna i Koranen och i Muhammeds liv och lära. Muhammed ledde härar i krig, plundrade och tog slavar. Han lät halshugga dem som kränkte hans ära, korsfästa de upproriska och gav sina män tillfångatagna kvinnor att förlusta sig med. I ett yttrande säger Muhammed: ”Jag har gjorts segerrik genom skräck”.

Menar kanske Nabila Abdul Fattah att Muhammed, islams grundare, var icke-muslim?

När julen nalkas, vår största högtid, känner jag stor tacksamhet över att ha fötts i ett land, och i en civilisation, som har formats av Jesu lära i stället för Muhammeds. Tanken att Jesu lärjungar skulle gå ut på rövartåg, halshugga folk och förgripa sig på kvinnor är fullständigt främmande. En ateist som jag känner stor tacksamhet när jag tänker på alla europeiska soldater som i korsets tecken försvarat oss mot saracener och turkar genom historien.

Han föddes den första julnatten i ett stall i Betlehem. Han korsfäste ingen, utan blev själv korsfäst.

BILD: Efter julottan. Målning av Jenny Nyström.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar