HITTAT PÅ NÄTET: Amerikanska nationalister river UFO-monument

I november i år upptäcktes en monolit i öknen i delstaten Utah i USA. Det skinande, rektangulära föremålet, som påminde om den svarta monoliten i Stanley Kubricks klassiska science fictionfilm 2001: A Space Odyssey (1968), föranledde spekulationer, allvarliga såväl som skämtsamma, om huruvida UFO:n besökt jorden.

I Stanley Kubricks film har monoliten byggts av en superintelligent utomjordisk livsform för att påskynda livets utveckling.

Monoliten i Utah upptäcktes under en inspektionsrunda i helikopter när man flög över en avlägsen plats i Red Rock Country.

Tre veckor senare, den 2 december, upptäcktes en andra monolit i USA, den här gången på toppen av berget Pine Mountain i Atascadero i delstaten Kalifornien. Monumentet fick inte stå kvar länge innan det revs av amerikanska nationalister från den så kallade Groyper-rörelsen.

Brittiska The Guardians artikel (2/12) om monoliten i Kalifornien: 

Groyper-rörelsen består av unga vita män, framför allt traditionalistiska katolska kristna, som är trogna presidenten Donald Trump. Rörelsen har varit aktiv i protesterna mot vad man hävdar är valfusk. Groypers leds av Nick Fuentes som driver podcasten America First.

Natten mot den 3 december revs UFO-monoliten i Atascadero av aktivister från Groyper-rörelsen, vilka livesände händelsen på Internet. På bilderna vänder sig en man mot kameran och säger: ”Christ is King of this country”.

We don’t want illegal aliens from Mexico or outer space. So let’s tear this bitch down.

Efter att ha förstört monumentet reser aktivisterna ett kors i dess ställe medan man skanderar ”Christ is King”. De poserar sedan framför den förstörda monoliten innan de binder ett rep om den och släpar ner den för berget.

Groyper-aktivisten som ledde rivningen av monumentet kallar sig ”Culture War Criminal” på Twitter.

Tidigare i år förstördes flera historiska monument i USA av Black Lives Matter-demonstranter.

Läs mer om förstörelsen av UFO-monumentet i en artikel i vänstertidskriften Vice: ”Mysterious Monolith Update: Racists Destroy California Monolith, Proclaim Christ Superior to Space Aliens” (3/12 2020)

Redaktionen