HITTAT PÅ NÄTET: Get Woke Go Broke – Rykten säger att DC Comics lägger ner nästa år

DC Comics (”DC” står för Detective Comics) är ett av de mest framgångsrika serieförlagen i USA och känt för sin utgivning av superhjälteserier som Stålmannen, Batman, Flash, Wonder Woman med flera. Under flera årtionden har DC Comics varit ett av de två största amerikanska serieförlagen (det andra är Marvel Comics).

År 1938 blev DC Comics ut tidningen Action Comics som var den första inom superhjältegenren. Under denna period, som serieentusiaster kallar ”The Golden Age” (guldåldern), introducerade förlaget de välkända figurerna Stålmannen, Batman och Mirakelkvinnan, och en av de första superhjältegrupperna Rättvisans Väktare (Justice Society of America).

Enligt serieskaparen Ethan Van Sciver kommer DC Comics att lägga ner sin serietidningsproduktion nästa år 2021. Orsaken är åratal av sviktande försäljning, som Ethan Van Sciver skyller på ”wokeness”, det vill säga politiskt korrekt styrning av serierna:

”Van Sciver blames the current politically polarized state of comic book editorial staff for DC’s rumored downfall, asserting that ‘comic books themselves have fallen into the hands of extremely irresponsible people in editorial and in publishing who have taken comics and turned them from a good, fun pastime, escapist fantasy into identity, political, evil, poisonous pamphlets that insult their own readers.'”

Läs mer på Bounding into Comics: ”Rumor – Ethan Van Sciver Reports Inside Source Claims DC Comics to Cease Publishing Operations” (18/11 2020)

Läs även Mohamed Omar: ”Stålmannen är inte längre Stålmannen” (19/2 2020)

Redaktionen