MOHAMED OMAR: Ett bakslag för ”den kritiska rasforskningen”

På sin blogg skriver rasforskaren Tobias Hübinette att USA:s president Donald Trump ”förklarat krig mot den kritiska rasforskningen”:

”Trump har nu förklarat krig mot den kritiska rasforskningen (och därmed också mot ras- och vithetsforskarna) och mot mångfaldsarbetet (och därmed också mot de antirasistiska mångfaldsutbildarna/konsulenterna) efter sommarens BLM-rörelse…”

Den amerikanska regeringen har alltså beslutat att avsluta all statlig finansiering av denna ”forskning”, vilket förstås oroar den så kallade ”antirasistiska” rörelsen. Den så kallade ”antirasistiska” rörelsen är framför allt sysselsatt med att utmåla vita människor som ondskefulla och rasistiska, samtidigt som man ignorerar all annan rasism.

Med ”mångfald” menar de så kallade ”antirasisterna” att icke-vita ska inkvoteras i olika sammanhang: alltså att hudfärg är viktigare än kompetens.

”Under Kalla kriget”, skriver Hübinette, ”var det socialism som räknades som oamerikanskt och marxistisk teori som betraktades som ’samhällsomstörtande propaganda’ men nu börjar antirasism alltmer att framställas som det nya oamerikanska och den kritiska rasforskningen som den nya ’samhällsomstörtande propagandan’.”

Upplopp och plundring, hat och våld mot vita människor och attacker mot polisen. Det torde finnas en koppling mellan dessa fenomen och den så kallade ”antirasistiska” rörelsens beskrivning av samhället som rasistiskt och vita människor som rasister.

Tydligen finns det en skillnad mellan ”vithetsforskning” och ”kritisk rasteori”. Det är väl för att utreda och förklara sådana subtiliteter som vi finansierar Hübinettes ”rasforskning”. Han tycks beklaga att antalet ”vithetsforskare” är få i Sverige:

”Vithetsforskningen har fått ett större genomslag i Sverige än kritisk rasteori men antalet svenska forskare som benämner sig själva som vithetsforskare är ändå fortfarande mycket få…”

I Vita husets meddelande om att man avslutar finansieringen av ”kritisk rasforskning” nämns att man i denna ”forskning”, eller snarare ideologi, framställer vita människor som mer rasistiska än andra.

På Twitter jublar den liberala tänkaren och islamkritikern Ayaan Hirsi Ali över Trumps beslut:

Den så kallade ”antirasistiska” rörelsen stödjer det mångkulturella samhället, och vill gärna ha fortsatta massinvandring från tredje världen till västvärlden, men uppvisar samtidigt en total ”eurocentrism” i sin syn på rasism. Man är i stort sett bara intresserad av vita, europeiskättade människor. Knappt någon analys ägnas andra etniska gruppers uppfattningar av varandra i det mångkulturella samhället.

Tobias Hübinette skriver att Donald Trump ”förklarat krig” mot denna ”rasforskning”. Men den krigiska retoriken, och våldet, kommer inte från Trump utan från Black Lives Matter-anhängarna och andra som bygger sin världsbild på denna ”forskning”.

Läs till exempel en tidigare text där jag skriver om den vita kvinnan som sköts till döds av BLM-anhängare för att hon hävdat att ”all lives matter”.

BILD: Ett av flera exempel i Twitterflödet på vita personer som säger sig hata vita. Sök ”hate white people” så hittar du flera. Twitter och andra sociala medieplattformer låter dem vara kvar samtidigt som man tar bort konton som gör samma yttranden om icke-vita.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar