MOHAMED OMAR: Alla liv räknas, eller?

Föreställ dig att en svart kvinna i USA ropar ”Black Lives Matter” och av denna anledning blir mördad av en grupp vita män. Tror du att SVT hade missat att rapportera om händelsen? Eller Sveriges Radio? Eller Aftonbladet? Eller Expressen?

Nu är det dock en vit kvinna som mördats. Inte för att hon ropat ”White Lives Matter”, utan ”All Lives Matter”. Hon var en 24-årig småbarnsmamma vid namn Jessica Doty Whitaker (se bilden). Mediernas tystnad visar att alla liv INTE räknas. Inte för dem.

Svenska etablissemangsmedier kan inte skylla på att händelsen ägde rum i USA och därför är mindre intressant för svenskar. Samma medier rapporterar jämnt och ständigt om händelser i USA om de kan användas för att svartmåla ”högerextremister”, ”rasister” och ”Trump-anhängare”.

Den mördade kvinnans far uppger att dottern blev skjuten i huvudet efter att ha hamnat i gräl i hemstaden Indianapolis med en grupp svarta män. Hon ska då ha yttrat ”All Lives Matter”, vilket provocerat dem.

Kommer detta mord att leda till någon diskussion om hatet mot vita människor? Kommer lärare att prata med sina elever om mordet på Jessica Doty Whitaker? Nej, jag tror inte det. De enda svenskar som kommer att känna till hennes namn är sådana som läst det på bloggar och alternativmediesajter.

Etablissemangsmedierna gör inte sitt jobb.

All Lives Matter. Alla liv räknas. Man skulle kunna tro att det var detta den så kallade ”antirasismen” handlade om. Men tydligen inte. Antirasism betyder numera att ”rasifierade” liv är mer värda än vita liv. Antirasism betyder att det är rasistiskt att påpeka att vita liv räknas. Det betyder också att man ignorerar om någon mördas för att han eller hon påpekar att även vita liv räknas.

Vad skiljer egentligen denna så kallade ”antirasism” från rasism?

Är inte denna ”antirasism” bara antivithet?

I Harlem, New York, på den plats där han mördades 1965, står en staty av den svarte ledaren Malcolm X. Det finns flera monument tillägnade Malcolm X i USA. Trots att han gjorde rasistiska yttranden om vita är de inga av dessa ”antirasister” som vill riva statyn. De vill bara riva statyer av vita.

Malcolm X sa bland annat att den vite mannen är en djävul: ”History proves that the white man is a devil”.

Jag förespråkar i denna artikel inte att man river någon staty utan vill endast påvisa de så kallade ”antirasisternas” dubbla måttstockar. En gnutta rasism hos en viting räcker för att denne ska räknas som ond. Oavsett andra förtjänster. Inte ens USA:s landsfader George Washington tycks duga.

Men en svart hjälte som uttrycker sig rasistiskt om vita får fortfarande vara en hjälte. Han får fortfarande räknas som en viktig historisk personlighet och ledare. Han får fortfarande stå staty.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar