MOHAMED OMAR: För vänstern är det okej att gulla med extremister

Vänsteraktivisten Loan Sundman var tidigare med i något som kallas Researchgruppen, en mycket otäck grupp som fungerar som en underrättelsetjänst för att kartlägga folk som extremvänstern ser som fiender. Folk som de kallar högerextrema, fascister, rasister och så vidare. Researchgruppen har nära band till den militanta vänsterextremismen och flera av grundarna och medlemmarna är själva dömda för våldsbrott.

För sin insats inom Researchgruppen belönades Sundman och hennes kamrater med journalistpriset Guldspaden.

Den våldsamma, vänsterextrema gruppen AFA attackerade nyligen moderatpolitikern Irene Svenonius hem.

AFA var stolta över attacken twittrade:

“AFA Stockholm besökte dagen till ära Iréne Svenonius med en enkel uppmaning: avgå! Stockholms invånare och sjukvårdsarbetare förtjänar bättre.”

Loan Sundman kommenterade: ”Men det var väl inte det smartaste draget, hon får ju hur många sympatipoäng som helst nu. Seriöst. Inte bra, inte smart.”

Hon verkar alltså inte avstånd från AFA:s metod, men anser att det var taktiskt fel att attackera Irene Svenonius i nuläget.

De flesta normala människor ser inte denna attack som ett ”osmart drag”, utan som vedervärdig kriminell handling riktad mot våra folkvalda i syfte att skrämma dem till tystnad.

Twitter, som är duktiga på att ta bort ”högerextrema” konton är inte lika duktiga på att ta bort vänsterextrema AFA-konton som öppet skryter över sina attacker.

På sociala medier ser jag att flera personer uppmanat Sundman att ta avstånd från AFA, men hon vägrar. Och hon inte bara vägrar att ta avstånd. I en tidigare tweet säger hon att hon ”inte har något emot AFA”:

”Jag har absolut inget emot AFA, tvärtom”.

Ja, hon har inget emot AFA som ”koncept”:

”Som koncept har jag aldrig varit emot AFA, däremot är jag emot korkade obefogade aktioner som skadar mer än de gör nytta. Jag är praktiker. Jag som många andra var väldigt tacksamma att de befann sig i Kärrtorp den där gången i Kärrtorp t.ex.”

Som ni kan se här gullar sossetoppen Annika Strandhäll med denna Sundman på Twitter:

Tänk vilket himla liv det skulle bli om en högerpolitiker gullade på samma sätt med någon högerextrem aktivist.

Mattias Karlsson, tidigare sverigedemokratisk politiker, numera konservativ tänkare och debattör, uppmärksammade hur Strandhäll obekymrat gullade med Sundman på Twitter.

Då blev Sundman arg och bestämde sig för att polisanmäla Karlsson. För vad då, kan man undra. Hon har inget case, vad jag kan se. Kanske är det i Sundmans hjärna kriminellt att vara konservativ, höger eller nationalist? Kanske är det i Sundmans hjärna kriminellt att stå i opposition till extremvänstern? Och kriminella ska man inte debattera med. De ska föras inför domstol.

Ja, eller så skickar man sin politiska milis till deras hem om natten.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar