Mohamed Omar: Goda värderingar gör ett gott samhälle

Mohamed Omar

KULTUR Den här sajten heter Det Goda Samhället. Ett gott samhälle bygger på goda värderingar. Dagens inlägg består mestadels av bilder, knappt någon text. Bilderna har jag fotograferat ur boken Barnens första kristendomsbok för grundskolan från 1956.

Boken är författad av Werner Lemark och Ester Salminen och illustrerad av konstnären Carin Ax. Hon var okänd för mig; född i Uppsala 1915, död 2006. Jag tyckte hennes bilder var så fina och rörande att jag ville visa dem för er. Jag vill inte förstöra er upplevelse med onödiga ord.

Mig veterligen är detta första gången som dessa bilder publiceras på Internet.

Barnens första kristendomsbok för grundskolan:

”Att vara trygg”

”Att vara hjälpsam”

”Att dela med sig”

”En bra kamrat talar inte illa om någon”

”En bra kamrat är inte avundsjuk”

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)