Mohamed Omar: Vänstern protesterade mot ”islamofobiska” attacker, sedan visade sig gärningsmannen vara muslim

Mohamed Omar

I mars i år vandaliserades fem moskéer i Birmingham i Storbritannien. Vänstern var inte sena att använda händelsen för att demonstrera mot rasism, islamofobi och högerextremism. Varje händelse där muslimer är offer kan ju användas för att svartmåla och demonisera de som är kritiska till massinvandring och islamisering.

För att få en inblick i hur denna vänster tänker kan man titta på Facebookeventet ”After Birmingham Mosque attacks – Say no to Islamophobia” den 23 mars 2019. På bilden ser man ett antal demonstranter från en tidigare demonstration som håller upp plakat med budskap som ”No to Islamophobia”, ”Stand up to Racism” och ”Refugees Welcome”.

Artikeln från den 26 mars 2019 i tidningen Socialist Worker, ”Birmingham anti-racists rally against mosque attacks”, illustreras med en bild som visar demonstranter från den manifestation som utlysts på Facebook tre dagar innan. De håller upp plakat med budskap som ”Fight against Islamophobia” och ”Don’t Smash Mosques, you pricks”. En medelålders dam håller upp en regnbågsflagga. Där finns också muslimska kvinnor i sjalar.

I artikeln citeras Michael Bradley från föreningen Stand up to Racism (SUTR) som säger:

“The attacks on the mosques were designed to intimidate Muslims off the streets and deepen divisions. It hasn’t worked and we will keep fighting to make sure it doesn’t happen in the future.”

Artikeln gör en koppling mellan moskévandaliseringen i Birmingham och nynazism. Det sägs också att de som genomför sådana här attacker inspireras av ”islamofobiska strömningar” i medierna och i politiken. Man verkar vilja ge islamiserings- och invandringskritiker en del av skulden.

Nu har det dock visat sig att gärningsmannen inte var någon högerextrem, rasistisk islamofob, utan en fanatisk shiamuslim som hatade sunniter. Han heter Arman Rezazadeh och har invandrarbakgrund från Iran. Enligt domaren motiverades han av ”religiöst hat”. Alla de vandaliserade moskéerna var sunnitiska.

Se denna rubrik på BBC:

En liknande händelse inträffade i Belgien i mars 2012. Då var det en fanatisk sunnit som attackerade en shiitisk moské.

I Sverige attackerades en shiitisk bönelokal i Malmö den 11 oktober 2016. Lokalen, som kallas Al-Montader-moskén, används för religiösa ceremonier, som till exempel ashura, den stora sorgedagen då shiiter sörjer martyren Hussein som stupade i slaget vid Karbala år 680 e. Kr.

Ashura-dagen inträffade just den 11 oktober 2016. I länder där det finns både sunniter och shiiter är det vanligt förekommande med bombattacker mot ashura-ceremonier, framför allt mot de processioner man brukar ha. Samma dag som moskén i Malmö attackerades, dödades till exempel 14 shiamuslimer i ett bombdåd mot en shiitisk moské i Balkh i norra Afghanistan.

Den gripne jihadisten var en syrisk man i 30-årsåldern. Han kom till Sverige för att söka asyl under migrationshaveriet hösten 2015. Den 14 oktober, tre dagar efter brandattacken, beviljades han treårigt uppehållstillstånd. Han är väl en av många sunnitiska extremister som vantrivs i Syrien inte för att det är en diktatur, utan för att det inte är en strikt sunnitisk, islamistisk stat.

I Irak och Syrien har i flera år rått inbördeskrig med sekteristiska förtecken. På ena sidan sunnitiska extremister, på den andra shiitiska. Den iranska regimen finansierar och beväpnar miliser i både länderna, liksom man gör med Hizbollah i Libanon.

I Syrien och Irak, men också i andra länder i islamvärlden, blir moskéer ständigt attackerade av andra muslimer. Kamp mellan civilisationer är verklig, men det finns också en kamp inom den islamiska civilisationen. Maktkampen mellan det shiitiska Iran och det strikt sunnitiska Saudiarabien har stor påverkan på muslimer både här i väst och i islamvärlden.

Vänstern vill inte prata om detta hat mellan shiiter och sunniter eftersom det komplicerar bilden av världens muslimer som offer för västerländsk imperialism, kolonialism och rasism. Med ordet ”islamofobi” menar de bara västerlänningars negativa attityder om islam.

Ett argument man hör är att Islamiska Staten-jihadisterna inte kan vara riktiga muslimer eftersom de dödar andra muslimer. I så fall var inte Muhammed, islams grundare, en riktig muslim. Enligt islamiska källor dödade han nämligen muslimer. Han brände till och med ner en moské – med alla dess invånare. Läs mer om den så kallade Dirar-moskén här

Vänsterns reflexmässiga reaktion i Birmingham påminde om en händelse i min hemstad Uppsala i januari 2015. Någon hade klottrat på Uppsalas stora moské. Vem vet man inte. Men statsministern Stefan Löfven tyckte att vandalismen var tillräckligt allvarlig för att motivera ett uttalande. ”Det viktigaste nu är att alla tar avstånd från det här”, sa han. ”Jag vill samtidigt berömma dem som varit ute och gett de drabbade sitt stöd. I Sverige ska ingen behöva vara rädd när man utövar sin religion”.

Löfven var tyst när den shiitiska bönelokalen i Malmö attackerades av en sunnitisk fanatiker.

En grupp öppna hjärtan-aktivister visade dessutom sin solidaritet med den drabbade moskén genom en så kallad ”kärleksbombning”. De satte alltså upp pappershjärtan på dörren. Det är samma moské där Abo Raad brukar predika. På Facebook hyllade Abo Raad Islamiska Statens offensiv i Irak sommaren 2014. Många shiiter blev massakrerade. Han uppmanade sina följare att be för sina ”sunni-syskon” som krigade mot ”svekfullhetens, icketrognas och syndfullhetens styrkor”.

I vänsterns föreställningsvärld är västvärlden genomsyrad av ”islamofobi”, men i verkligheten är det nog mer ”islamofobiskt” på många ställen i islamvärlden där muslimer blir förföljda, diskriminerade och dödade av andra muslimer. Men det struntar vänstern i, sannolikt för att dessa hemska händelser inte kan användas för att bekämpa ”högerextremister”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

29 reaktioner på ”Mohamed Omar: Vänstern protesterade mot ”islamofobiska” attacker, sedan visade sig gärningsmannen vara muslim

 1. tom stall skriver:

  Det är också väldigt tyst om Notre Dame, där man kunde se folk ränna runt på taket och tutta på. Hela Frankrikes polis och underrättelsetjänst verkar gå bet. De raderar väl filmer för fulla muggar. Svaret på varför det är tyst är självklart, samexistens är omöjlig, och det förstår de ansvariga men de vet ingen annan råd än att samfällt sitta på locket till kruttunnan. Ingen vill vara den politiker som styr när öppna gatustrider bryter ut, allt handlar om det. I England är det på samma sätt och man torterar och fängslar hellre sina egna medborgare som Tommy Robinson än är närvarande när luntan tänds. Antagligen så blir Tyskland avgörande för utvecklingen är ostoppbar för de som styr nu och kommer att bli värre tills tillräckligt många röstar på dissidentpartier, AfD i Tyskland. Jag följer inte debatten där men de personen som styr AfD de nästa 20 åren har nog Europas framtid i sina händer.

  Gillad av 10 personer

  • Aurora skriver:

   Håller med. Makten är nu tvungen att låtsas som allt fungerar och är under kontroll. Det kommer de att göra så länge som det går. Tills skiten bryter ut. Då kommer de också att försvinna som vattenånga.

   Gillad av 2 personer

 2. Aurora skriver:

  Det var väldigt tyst i Sverige när det visade sig att det var en muslim som sköt och dödade i en synagoga i Belgien. Vänstermedia hade då redan ”förutsatt” högerextremt dåd. Bortsett från islam-interna konflikter så glöms ofta en urgammal krigsteknik som går ut på att man ”märker” sin handling så att det ska förefalla vara en motståndare som utfört den. Sålunda bör det inte vara anmärkningsvärt om islamska extremister ritar hakkors för att förleda gärningen. Det var fallet vid ett tillfälle när den ”goda” aktivismen därefter bildade kedja och ”kärleksbombade” mosken.

  Gillad av 3 personer

  • ericr45 skriver:

   Nån som minns diskobranden i Göteborg?
   Känd Kvällstidning (nu med 70 000 i upplaga) pekade länge ut rasister/nazister som mordbrännare..
   Men så var det ju inte, det var som i krönikan—

   Gilla

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Så är det om man med berått förstånd och samvete reser tillbaka cirka 500 år i tiden och tar hela landet med sig. För de som har haft ansvaret bör besinna orden SKULD och ANSVAR. Så länge de lever skall de påminnas om detta!
  Never forgive and never forget

  Gillad av 9 personer

 4. Maria C skriver:

  Sedan min sunnimusliska elev (mellanstadiet) ansåg att skolan skulle avskeda den shiamuslimska modersmålslärare, har jag inte mycket hopp för framtiden.
  Samma elev hade tidigare talat om ”att man inte får fråga om någon är sunni eller shia”. Han kunde inte förklara varför och jag drog, eventuellt den felaktiga, slutsatsen att regeln snarast handlade om att ”hålla svenskarna utanför de muslimska inbördes motsättningarna”.

  Skolverkets utbildningsfilmer proklamerar stort för att visa intresse för de invandrade elevernas språk och kultur, men hittills har jag inte sett någon utbildning om hur man som pedagog hanterar religiösa motsättningar inom en, i svenska ögon, homogen grupp.

  Jag vet att det sista stycket är motsägelsefullt! Har man inte erkänt en konflikt, så finns den väl inte?

  Gillad av 6 personer

  • Klas Göran skriver:

   Du menar det homogena ”invandarkollektivet”?

   Dom e ju liksom samma sort liksom, med sin historia och kultur, medan vi svenskar bara har missommar å såna töntia saker…

   Fråga bara Sahlin, Kamali och los Reyes.

   Gilla

 5. V för Vendetta skriver:

  Man måste ändå gratulera muslimerna till stordåd. Till och med när de slår ihjäl varandra lyckades de bli offer för andras hat. Det är utstuderat, det är försåtligt och det är framgångsrikt. Genom att slå ihjäl varandra skapar de inte bara

  Gillad av 2 personer

 6. Niklas R skriver:

  Ypperligt exempel på att socialister är, per definition, idioter.
  Efter 100 år har de fortfarande inte fattat att muslimer ser dem som avgudadyrkare som ska dödas när muslimerna kommit till makten.
  De tror att de är allierade i kampen mot det kristna demokratiska väst.

  De som fattat galoppen är kineserna som omskolar muslimerna i Kina. Och nej, jag tycker inte synd om muslimerna i Kina för hade situationen varit den omvända hade muslimerna hängt alla kommunister som inte ville konvertera.

  Gillad av 2 personer

  • bejji skriver:

   Men ”kineserna” som omskolar” är väl både socialister och kommunister ? Och bland de som hårdast bekämpade muslimer under 1920/30-talen var (den ortodoxt prästutbildade) Stalin, hans kommunistiska folkkommissarier och deras poliser och militära trupper i Sovjetunionen.

   Gillad av 1 person

 7. Jan Hyllengren skriver:

  De olika grupperna av invandrare är sinsemellan ganska så ofta fientligt inställda mot varandra. Och det rejält. Detta kommer en vacker dag att underlätta det som måste och kommer att ske. Alltså en återgång till att i Sverige gäller västerländska värden och inga andra. Jag tror att deras splittring sinsemellan är mycket större än vad som vanligen framgår.

  Gillad av 1 person

 8. Gustav skriver:

  Nej, vänstern struntar inte i detta för att de vill bekämpa högerextremister. Västern struntar i detta för att de vill använda islam och muslimer för att tillförskansa sig egen makt. Massimmigrationen är endast ett verktyg för vänstern att säkerställa sin makt i Väst för decennier framöver eftersom den kvalificerade majoriteten av immigranter från Mellanöstern och Afrika röstar på vänstern.

  Gillad av 1 person

 9. Linden skriver:

  Migrationsverket har gett flyktingstatus till 11 miljoner uigurer.
  Sug på den, hela Sveriges befolkning i ett nötskal.

  De får automatiskt TUT om de bedöms vara uigur och söker asyl. Skälet är det förtryck de påstås utsättas för av den kinesiska staten.

  Då uppstår frågan varför kinesiska staten känner behov av att ta uigurerna i örat?
  Skälet är solklart, de är muslimer och deras jihadister är hårdföra.

  Vi har noterat att den svenska regeringen kommit i delo med de kinesiska makthavarna på flera fronter i nutid.

  Konspiratoriskt lagd som man blivit i takt med att PKskruvarna dragits åt
  kan man börja undra om värdegrundsfolket avsikt är att reta upp kineserna så att de börjar överlåta sina terrorbenägna uiguriska terrorister till oss.

  Kineserna är självklart medvetna om vår regerings beslut.
  Jökarna verkar ha en klar målinriktning att definitivt dra ner rullgardinen för etniska svenskar.
  Kan de lyckas med med uigurerna så är det godnatt.

  Gillad av 1 person

  • Klas Göran skriver:

   Trumputinistquislingarna verkar ha hittat en ny sko att slicka: Kina!

   Att jag inte tänkt på det innan!

   Men det är klart som korvspad: Vem ser ut att bli störst och starkast? Vem har en järnhård diktatur? Vem kan det löna sig att kräla i stoftet för? Bingo!

   Kineserna betalar säkert bättre för Gotland än ryssarna, dessutom…

   Gillad av 1 person

   • Klas Göran skriver:

    Bortsett från det kan man ju fråga sig om de svenska makthavarna aldrig lär sig: först utlova PUT till 35 miljoner syrier, sedan TUT till 11 miljoner Uigurer. Men det är så svensk lagstiftning ser ut. Öppna era hjärtan!

    Gilla

  • Vax skriver:

   De klarar berikningen utan uigurerna .
   https://samnytt.se/fore-detta-sakerhetschef-om-sveriges-granser-fritt-blas-in/

   en insändare i Dagens Nyheter den 25 november skriver Tom Setterwall, före detta ­säkerhetschef, säkerhetsskyddschef och räddningschef, om sin resa i nordvästra Europa där alla länder utom Sverige har någon slags kontroll vid gränserna.

   Och vi vet av erfarenhet den som passerat gränsen är försörjd..ö

   Vad gäller uigurerna är tydligen några tusen av dem IS terrorister vart tar de vägen?
   Bostad och fritt uppehälle väntar i norr. Något straff blir det inte tal om.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.