Patrik Engellau: Tågkupésyndromet

Patrik Engellau

Jag vet inte om jag hittat på begreppet tågkupésyndromet själv eller om jag lånat det från någon. När jag frågar herr Google hittar han bara en enda träff, nämligen en tjugo år gammal bok som jag skrev tillsammans med två andra personer. Men oavsett proveniensen tror jag att syndromet finns. 

I sagda bok beskrivs syndromet så här: 

Med tågkupésyndromet menar vi det ofta noterade faktum att den som söker inträde på ett redan upptaget område, till exempel en tågkupé, sällan ses med blida ögon av dem som befinner sig där även om det finns gott om plats för nyanlända. 

Enkelt uttryckt säger tågkupésyndromet att när en normal människa själv fått den plats på det ställe där han vill vara så anser han att det saknas utrymme för ytterligare nykomlingar. Då är kupén full. Vi borde kanske fundera på hur detta syndrom skulle kunna användas rent praktiskt. 

Att det svenska politikerväldets invandringsprojekt har kapsejsat är det numera ingen tvekan om. Några insåg redan för början att projektet var undergångsstämplat medan andra så långt som fram till ett par år sedan trodde på löftena om att migrationen skulle fungera som ett kompetensregn över Sverige och att unga, arbetssugna och välutbildade migranter skulle rädda det svenska pensionssystemet. Nu erkänner praktiskt taget alla mellan hopbitna tänder att förhoppningarna var falska och att Sveriges medborgare och skattebetalare har ett herkulesarbete framför sig om ska återställa samhället i någorlunda skick. Det kan hända att vi lyckas, det kan hända att det inte går.  

För att vi ska ha en chans att lyckas måste vi ha en trovärdig strategi. En första punkt i en sådan strategi bör vara tvärstopp, i varje fall tills vidare, för fortsatt invandring. Detta är ingenting som man kan utreda i flera år medan det beviljas mer än 100 000 nya uppehållstillstånd om året (89 120 under de tre första kvartalen i år inklusive 12 000 studenter). Först tvärstoppet, sedan utredningen. 

När det sedan gäller de 1,5 miljoner människor som fått uppehållstillstånd sedan 1980 och då har jag dragit bort den ytterligare miljon som fått tillstånd för arbete, studier, adoption eller kommit enligt EES-avtalet måste några principer fastställas.  

Den första principen är att brottslingar ska utvisas. Vad som i detta fall menas med brottslingar och hur principen ska förverkligas måste utredas och beslutas. Men det har vi tid till sedan det nytillflödet väl stoppats. 

Den andra principen är att alla mångkulturella ambitioner måste skrinläggas. De var fel. I Sverige ska svenska värderingar och svensk kultur vara förhärskande. Personer som vill verka i Sverige och dra nytta av de fördelar som ett liv i Sverige erbjuder måste bli som svenskar. Precis vad det betyder är inte glasklart, men det räcker som en inledande riktningsangivelse. De som ogillar den riktningen behöver inte bo här.  

Den tredje principen är att alla måste inse att de som blir kvar i Sverige efter tillämpandet av de två första principerna är här för att stanna. Jag tror inte att någon annan hållning är praktiskt möjlig. Svenskar som inte gillar det får bita ihop och stå ut.  

Här kan tågkupésyndromet komma till hjälp. De migranter som lyckats komma in i kupén, det vill säga Sverige, bör på det hela taget kunna vara tacksamma att kupén stängs. De löper mindre risk att förlora sina bidrag när stat och kommun inte längre måste spara för att kunna försörja ytterligare nyanlända. De bör kunna känna sig trygga över att höra de etniskt svenska skattebetalarna andas ut av lättnad över att veta att problemen förhoppningsvis inte kommer att förvärras utan synligt slut. Själva har de platsbiljett i kupén. 

BBC rapporterar om en nigeriansk invandrare till Italien som blivit senator och stödjer förre inrikesminister Matteo Salvinis politik att inte släppa in några migrantbåtar i Italien. En annan italiensk politiker, migranten Paolo Diop från Senegal, säger att han själv kom till Italien när ekonomin blomstrade ”men nu gör den inte längre det så därför kan vi inte ta emot några ekonomiska migranter”. Där ser man tågkupésyndromet i aktion. Det borde kunna förmås att fungera även i Sverige.  

PS Den där tjugoåriga boken heter Sveriges två gränser och handlar om invandringspolitik. Jag skrev den tillsammans med Thomas Gür och Bijan Fahimi. En mening lyder ”Att sätta stopp för invandringen är att beröva Sverige möjligheten att dra nytta av driftiga och arbetssugna invandrare”. Jag säger som Nils Ferlin: ”Gud må förlåta mig somliga rader”.  

123 reaktioner på ”Patrik Engellau: Tågkupésyndromet

 1. JL skriver:

  ”Att sätta stopp för invandringen är att beröva Sverige möjligheten att dra nytta av driftiga och arbetssugna invandrare”. Jag säger som Nils Ferlin: ”Gud må förlåta mig somliga rader”.

  Varför?
  Driftiga och arbetssugna behövs.

  Ett antal tusen filipinska sjuksyrror skulle t.ex. vara guld värt.

  Det som INTE behövs är fler oanställbara från jordens muslimska shitholes.

  Gillad av 20 personer

  • tom crean skriver:

   Ja men detta går till kärnan av vad som aldrig skrivs. Det är skillnad på folk och Sverige har VALT de absolut värsta (det finns några regioner till som vi säkerligen prövar om vi inte får stopp på detta).

   Gillad av 7 personer

  • Peter skriver:

   Gästarbetare är ett utmärkt koncept.

   Det där med resten måste stanna som Patrik skriver om är en dålig idé. Det är dynamiska förlopp och aptiten växer med ätandet.

   Hemvandringsverket sköter deportationer och nödvändiga nedskärningar av bidrag. Privata entreprenörer sköter övertalningen och Bonniers kommer att ställa upp med bilder av glada hemvandrare.

   Gillad av 5 personer

  • MartinA skriver:

   Alternativet till arbetskraftsinvandring var högre löner för Svenska arbetare. När du vurmar för import av arbetskraft vittnar du bara om din egen brist på lojalitet.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Tja, snarare den enklast tänkbara förståelse av tillgång och efterfrågan. Någonting som tydligen är för svårt för 95% av befolkningen i Sverige och 100% av så kallade ”intellektuella”. Vi hittar samma dumheter i den där boken som Bijan Fahimi och Thomas Gür och PE skrev för 20 år sen. De säger att invandringen var jättesuperdubbelbra fram till mitten av åttiotalet. Det gör de därför att de saknar lojalitet till Svenskarna. Deras enda lojalitet är till överklassen.

    Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Martin A jag är en enkel knegare som fastnat i kuggmaskineriet, min lojalitet är till min familj och vänner.
    Just nu försöker jag bara förstå varför saker spårat ut.
    Har min teori, och tror den håller rätt väl.
    Mvh Göran.

    Gillad av 2 personer

   • JL skriver:

    Precis Göran, familj och vänner.

    Folk hävdar i ord alla möjliga andra lojaliteter, men dess försvinner när det krävs personliga uppoffringar.

    Hyckleri kallas det.

    Ni som värnar om ”svenska arbetare”, ni äger inga utlandsproducerade prylar eller nyttjar utlandsproducerade tjänster?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Reglerna i en nationalstat är till för att gynna och skydda medborgarna av den nationalstaten. Ni som vill ha in utländska arbetare för att konkurrera ner lönerna har inte i en nationalstat att göra. Och nu har ni ju fått som ni vill. Sverige är inte längre en nationalstat och det finns inte längre någon gräns och man ska vara bra korkad om man har någon lojalitet till det svenska medborgarskapet överhuvudtaget. Grattis!

    Gillad av 1 person

   • JL skriver:

    Så du personligen konsumerar ”svenskt”, även om det är dyrare eller sämre?

    ”För svenska arbetares skull”?

    Påminner om när 1 av 3 svenskar sa sig villiga att ha en flykting inneboende gratis i samband med flyktingkrisen. Var väl 1 på 50000 som sen gjorde detta, trots ersättning.

    Hyckleri. Läpparnas bekännelse är nya nationalsporten.

    Människan är designad att bry sig om och ha koll på sin gruppering om max ca 100-150 individer.

    Det hindrar dock inte från statushöjande godhetssignalering, så länge den inte kostar något.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Reglerna i en nationalstat är till för att gynna och skydda medborgarna av den nationalstaten. Ni som vill ha in utländska arbetare för att konkurrera ner lönerna har inte i en nationalstat att göra.

    Gilla

   • JL skriver:

    Så….

    Hellre undermålig samhällsservice och icke konkurrensmässiga verksamheter, än att vi släpper in utlänningar som gör jobben svensken inte vill ha, eller inte klarar utföra konkurrenskraftigt?

    Låter ju rimligt.

    Gissa konsekvenserna för Sverige, och för arbetarna du säger sig värna om.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Du hittar på scenarion som aldrig existerat. För att rättfärdiga mer massinvandring. Det är så ni invandringsvurmare alltid agerar. Ni hittar på massor med fantasifulla historier. Konstanten är mer massinvandring.
    Dessutom, det vi diskuterar är invandringen före 1985. Och då var alternativet inte utebliven bla bla bla. Det var något lägre vinster för industrins ägare.
    Dessutom, sämre service och lägre vinster på grund av arbetsbrist kommer få våra härskare att gynna en positiv livsbejakande kultur. Istället för den kultrumraxistiska dödskulten de sprider idag. Därför att de behöver fler arbetare och inte kan importera.

    Gilla

  • Therese skriver:

   Patrik har absolut fel ang.punkt tre,
   ” de som blir kvar är här för att stanna”.
   Men de som inte jobbar och kan försörja sig själv(och är över 19 år) efter högst två år ska inte bli kvar här och leva på våra inbetalade skatter. Likaså med pensionärsinvandrare. Har man bott i Sverige mindre än 10-15 år ska man inte ha bidrag( även bostadsbidrag) eller garantipension. Kan anhörig försörja sina gamla så okay kanske,men inga bidrag till detta.
   Vi bestämmer alltså vilka som ska få bli kvar här,inte lycksökare som kommit hit för att leva på oss.

   Gillad av 5 personer

  • Paul skriver:

   Undrar vad Stockholms universitet lider av för syndrom.Vad ÄR egentligen Stockholms universitet så kallade ”värdegrund” (detta orwellska ord).

   SwebbTV får för närvarande inte lägga upp videos på YouTube. En smärre kompensation för denna skandal får väl dock anses vara det faktum att vi därför är många som hittat till SwebbTVs blogg. Där finns nu en mejlväxling mellan Uno Fors på Stockholms universitet och SwebbTV utlagd. Han berättar i denna konversation att han avbrutit samarbete med en affilierad professor / docent pga att denna ansågs ha ”fel värdegrund”. Det är riktigt riktigt chockerande att universitetet då inte tar avstånd från JagÄrHärs metoder. Är det då rätt värdegrund att låta extrema vänsterextremister av detta slag vara kvar på universitet?

   https://swebbtv.se/images/pdf/QA_Stockholms_Universitet_med_anledning_av_Lo%CC%88rdagsintervju_66_med_Bilyana_Martinovski.pdf

   Gilla

 2. tom crean skriver:

  Bita ihop? Patrik, detta är att göra samma misstag igen, du erkänner ju ditt misstag för 20år sedan. Jag tycker du bör kontemplera hur du kunde tänka så fel, kände du inte till våldet, våldtäkterna och bidragsfusket för 20 år sedan? Eller, min fråga är denna, har du ALDRIG varit i en situation med aggressiva invandrare? Aldrig sett någon ensam svensk bli nerslagen av en hel grupp och sedan få en fotbollsspark i skallen? Aldrig sett invandrare uppföra sig illa mot kvinnor? Vidare, kan man fråga sig om du aldrig varit ute och rest, till jugoslavien som det hela började med, eller mellanöstern eller Afrika? Eller, har du aldrig sett på TV? Åkte någon någonsin på semester till de länder flyktingarna kom ifrån?

  För över 30år sedan så sparkades svenska skallar in, och vet du vad det värsta jag hörde var? De skrattade. Idag skriver du bita ihop, det kommer inte att ske, förstår inte Patrik vilket hat som sjuder, invandrarna har hela tiden hatat svenskarna, och kommit undan med det i 30år, tror Patrik på allvar att det svenska fiskstimmet kan vändas, eller i detta fall är det nog mer som en flock med gnuer, tror Patrik att flocken kan stoppas när ondskan i det som skett står klar? Vi slänger ut den och den, men inte den och den? Nej, på denna punkt så har etablissemanget och aktivisterna rätt i sitt fuskspel, när det ena uppdagas så kommer det andra att uppdagas, allt våld, allt fusk, allt försnillande av skattemedel. Vänder detta så är det mycket svårt att förutspå vad som sker.

  Gillad av 20 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   TC: ”invandrarna har hela tiden hatat svenskarna,”
   En del av dem, långt ifrån alla. Nu dock en lavinartat ökande del, fr. a. unga söner till förstagenerations MENA-invandrare, som alltså är födda här. De är uppväxta i en mental atmosfär av förakt för svensk borgerlighet och väst, vilket svensk vänstermedia och välfärdskomplexet har eldat på och hetsat fram genom idiotisk propaganda om att det är synd om dem i orten. Starkt bidragande är svensk vänstermedias apologetiska hållning till islamism (dvs islam) och extrema kritik mot väst och västs politik och vårt västligt självklara instinktiva motstånd mot arabisering och islamisering som kommer ur ren självbevarelsedrift. Svensk vänstermedias hat mot Bush och Trump t.ex. är fotogen på brasan hos dessa identitetssökande unga araber, som med modersmjölken fått Israel-hat och väst-hat, pga arabernas underlägsenhetskomplex som ärvts efter förlorade krig mot Israel och tidigare mot engelska och franska arméer. Skolpolitikens svek genom kravlöshet. Inga bestämda krav i skolan – därmed ingen kompetens hos grabbarna och därav ingen anställningsbarhet. Polispolitikens svek genom mesigt bemötande, när sådana macho-killar i stället bara respekterar en stenhård tuff polis, som ger respekt för landet och svenskarna. Detta sista tror jag absolut på. En iskall polis med hårda nypor skulle de respektera. Inte motsatsen. Bort med alla dalt-tanter överallt, att ersättas av betongkrav på anpassning och laglydnad. Annars hela släkten ut.

   Många andra utlänningar tycker bra om sina nya landsmän. Särskilt alla som inte alls är muslimer eller som är sekulära och har flytt från islamförtryck. Jag känner många som gillar Sverige och oss.

   Gillad av 9 personer

  • Richard skriver:

   ”Vänder detta så är det mycket svårt att förutspå vad som sker.”

   Ja, men risken för inbördeskrigsliknande våld är nog överhängande. Det är antagligen också vad vissa globalister velat åstadkomma med massinvandringen. Söndra och härska.

   Gillad av 3 personer

   • sva990 skriver:

    Har du hittat en ny typ av Svenne som jag inte hur jag än letar kan upptäcka? En Svenne med civilkurage. En Svenne med integritet. En Svenne med grundmurad självkänsla. Du verkar leva i villfarelsen att svensken i gemen har en ryggrad. Den försvann till hälften vid Poltava, en tredjedel rök då Svensksund gavs upp utan strid och resten for då Sverige lade sig platt för nazityskland. Waki waki!

    Gillad av 7 personer

   • Jan Molin skriver:

    @SVA990: ”lade sig platt för Tyskland”! Inte bara lade sig, man samarbetade idogt med nazistregimen! Sverige levde gott på detta tom 1943, då vi kappvände. Sverige har alltid fegat och valt sida efter vad som är politiskt korrekt! Per-Albin Hansson (S), statsminister under krigsåren, tvangs efter kriget 1947 att åka till New York och skriva under ett stort krigsskadestånd, i värde lika mycket som den stödjande exporten!
    Detta hemlighölls för den svenska befolkningen! Vilka bistod i detta? Jo, de då lika förrädiska journalisterna som idag. Och advokater och jurister i massor! De stödjer på samma sätt idag statens förrädiska politik med massinvandringen, men metoderna idag är oändligt mycket mer utstuderat förrädiska än då i och med statsteven och statsradion! Som vi dessutom tvångsbetalar i och med att den lagts på skatten. 8 miljarder kronor årligen får SVT- och SR-patrasket!
    Men, jag hoppas en dag att deras ”skithusbygge” faller och den undertryckta folkvreden drabbar dem liksom sjupartipolitikerna med alla dess stödjare. Hela deras förräderi finns ju styrkt och sammanställt skriftligt och film! Vilka kvickt måste räddas från förstörelse av politikerna, de anställda journalisterna och jurister/advokater när deras verk faller.

    Gillad av 11 personer

  • Lady skriver:

   Hela den Sv Skattebetalande Befolkningen i det PRIVATA går till Jobbet varje dag och Betalar Skatt för att Försörja 2,7 Miljoner SKL anställda som i sin TUR lägger ner hela sin Själ på de Kronorna för att Ta Hand Om 2,7 Miljoner Invandrare…och HAR GJORT det de sista 30 åren…,!

   Är det ETT Framgångsrikt LAND…??

   Nej överhuvudtaget INTE utan det mest Destruktiva man kan TÄNKA sej

   Att Jobba med att OMHÄNDERTA i princip Vuxna Individer som levt på Stenåldersvis UTAN Kunskaper om något som för Svensken är en självklarhet i sitt Eget Liv ÄR att INSE meningslösheten av att Utbilda sej i Sunt Förnuft och använda det på Individer som INTE är mottagliga av något av Värde Utan Styrda av en Utopisk Förebild vid namnet ALLAH

   Och Anser att KNÄBÖJNINGAR och tillbedjan till denne Utopiske varelse 5 ggr om dagen ÄR själva Livet ..PLUS Garanterat BiDRAG från Sv Staten, dvs SvFOLKET som bekostar De fasta Kostnaderna, som alltid finns där….till SKILLNAD från Hemlandet där man kunde bo gratis under Klar Himmel om man så ville…!

   Så TOTALT meningslöst att bygga ett Land med att OMHÄNDERTA ett bedjande Folk Utan Visioner utöver ALLAH…Koranläsning och Hedersförtryck….!!

   För detta VANSINNE betalar Vi Sv 600 MILJARDER årligen i Skatt..!?!

   Gillad av 9 personer

  • Christer L skriver:

   Jag tror inte på det här. Inget om hoppet som väcks när SD slår alla i opinionsundersökningen. Ingenting vettigt alls. Att förfasa sig till denna grad är att motivera uppgivenhet. Det är mycket gamla människors rätt, och andras som är helt beroende, att klaga och bara klaga. Vi som ännu kan tänka kan åtminstone ägna vårt tänkande åt möjligheterna att klara det hela. Att prata om att driva gnuer eller katter eller om hur dumma svenskarna är verkar för mig som ett virtuellt sadistiskt narcissistiskt beteende, sådant som nu är så vanligt på webben. Man får nog virtuella masochister med sig, kan jag tro. Men overkligt är det.

   Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    Jag våndas lite varje gång jag skriver något som kan öka uppgivenheten. Men DGS har nog en heterogen läsekrets och när vi – relativt klartänkta dysterkvistar – målar framtiden i naturtroget mörka färger, så kan det öka medvetenheten och sätta välbehövlig press på somliga som har lite inflytande. Jag bedömer att det absolut viktigaste i flera år framöver är att punktera självbedrägeriet och lögnerna i den politiska klassen och hos alla anpasslingar. Ju bättre det lyckas, ju lättare blir det att andas, hitta likasinnade och t ex börja praktisera svartlistning och bojkotter. För varje procent som SD ökar i opinionen blir detta också lättare.

    Flera bloggare har noterat förvånansvärt klarspråkiga texter nu (t ex Lena Mellins senaste krönika i Aftonbladet om våldet. Hon skriver att ”alla partier, möjligen med undantag av V och SD, borde skämmas. I årtionden har de i stort sett negligerat utvecklingen i vissa av våra förorter. Trots att alla visste att det skulle sluta i katastrof.” Magstarkt av LM förvisso…). Kappvändningarna och sticken i ryggen försvagar och börjar spräcka den kvävande konformismen och efter hand kan det gå att skämma ut de värsta propagandisterna inför många fler läsare.

    Gillad av 2 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Uppenbarligen har vi varsin favorit Irländare, min Michael Collins gillade kamp,
   din arktis, kanske är det sundare?
   Vi bor dock i ett land av mesar, staken och kulorna är snöpta sedan dagis.
   Hur sagan slutar kommer bli intressant.
   Jag sätter degen på våld och kaos tyvärr.

   Gilla

 3. S Eriksson skriver:

  Trevligt och intressant.
  Arbetskraftsinvandring har nog oftast varit bra lönsam och nödvändig, men där är staten förvånadsvärt hård och oresonlig. Minsta miss eller felsteg och utvisning riskeras.
  Annars undrar jag om kupédörren verkligen är stängd, men jag kanske missförstånd.

  Gillad av 1 person

 4. Hortensia skriver:

  Tack, Patrik, för dagens visdomsord. Guds förlåtelse för de gamla förvirrade raderna tror jag, som övertygad ateist, inte du kan hoppas på, men jag är ganska säker på, att svenska folket förlåter alla dina synder om din enastående tankeverksamhet kan hjälpa oss alla någorlunda helskinnade ur det stundande infernot.

  Jag läste igår, att Jimmie Åkesson gärna skulle bli justitie- och migrationsminister i en framtida frälsningsregering. Med dig som inrikesminister och Ebba Busch Thor som presentabel och begripligt välformulerad statsminister skulle åtminstone jag våga hoppas på en rekordsnabb återhämtning efter migrantsyndafloden.

  Gillad av 4 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   EBT som statsminister låter väldigt mesigt. Framtiden kommer att kräva riktiga ledare, som begriper människors beteenden och själv har jobbat i verkligheten, kan lite historia och begriper ondska och flockinstinkter. Antigen det eller vi har ett Matrix-samhälle av en mer eller mindre global AI-kontrollerad värld. Kalifatet är också ett scenario. Mångkulturens rivaliserande / fientliga huggsexa, totalitarism eller nationalstaternas återupprättelse.

   Gillad av 3 personer

  • bejji skriver:

   EBT om statsminister ???
   Den 8 november i år skrev KD:s ledare i Uddevalla kommunfullmäktige i ”Dagens Samhälle” att Sverige – av bl.a. moraliska skäl – måste vara berett att ta emot upp mot 70 (sjuttio!) miljoner flyktingar, vilka nu finns i världen.

   Gilla

 5. Eva Danielsson skriver:

  Mångårigt invandringsstopp, inte minst för anhöriginvandring. Återförening bör ske i hemregionen. Genomförda utvisningar, oavsett vad som förmodas vänta dem i hemregionen, av dem som dömts till fängelsestraff. Avvecklande av alla bidrag utöver existensminimum till icke-medborgare samtidigt som man höjer kraven för medborgarskap markant. Förslagsvis minst två av de senaste åren som helt självförsörjande genom arbete/CSN och ingen prick i brottsregistret plus goda kunskaper i svenska och samhällskunskap. Också kopplat till rösträtten och valbarhet i alla sorts politiska val. Alla uppehållstillstånd utfärdade efter exempelvis millennieskiftet bör omprövas och dras in ifall de bygger på osanna uppgifter.
  Storskalig återvandring av laglydiga invandrare uppmuntras genom de indragna bidragen kombinerat med ett lämpligt stort hemresebidrag, som binder personerna till att inte kunna komma tillbaka till Sverige. Med skriftligt avtal undertecknat med biometriskt id och förstås följt av rigorösa gränskontroller.
  Jag råkar till och med tro att några familjer skulle behöva få chansen att hoppa av tåget. Jag tror inte att alla egentligen är tillfreds i Sverige, utan s a s har blivit institutionaliserade med hjälp av bidrag som tillåter materiellt god standard utan att  arbeta. Vi vet att långtidssjuka svenskar helst inte bör gå hemma längre än högst elva månader för att inte tappa lusten att återgå i arbete. Varför skulle invandrare – som inte kan svenska, har någon utbildning och inte förstår hur svenskar lever – vilja eller orka lämna den mångåriga tryggheten i lägenheten ifall de inte tvingas till det? Ge dem i stället chansen att åka tillbaka till mer välbekanta nejder där allt låter och luktar och känns som det ska. Där man inte alltid behöver vara en outsider. Hur kan vi ha förståelse för att svenskamerikaner blir gråtmilda vid Sverigebesök fast de är välassimilerade fjärdegenerationsinvandrare, men tro att människor från Mellanöstern och Afrika som nyss har tagit sig hit, inte längtar hem. Många av oss tror ju ändå att de har lockats hit enbart av de på tok för generösa bidragen. Låt oss använda bidragen omvänt till att hjälpa förstagenerationsinvandrare att åka hemåt där de har chans att skapa sig ett aktivt liv, där de kan språket och känner till kulturen.
  För övrigt anser jag att islam inte bör omfattas av svensk religionsfrihet då de själva inte tillämpar religionsfrihet, utan tvärtom har dödsstraff för att lämna islam eller för att tillhöra andra religioner eller vara ateist. Islam är en herrefolkskultur och politisk rörelse, som styr med en detaljreglerande och bestraffande religion. Islam betyder religiös och politisk underkastelse och ger inga möjligheter till frihet och demokrati.
  Att tolerera islam men motarbeta nazism, är att sila mygg och svälja kamelen.

  Gillad av 20 personer

  • Lars skriver:

   Så Evas moral är att om man bara befriar invandrarna från den letargi som det svenska samhället har skapat så åker de hem….Jag säger då det. Då behöver vi ju inte känna oss skuldfyllda för att vi slänger ut dem. Vilken bra lösning. varför kom de hit då? Var det inte bra i Irak, Iran, Afghanistan, Nigeria, Gambia, Marocko mfl länder? Visst ja, det är ju rika länder med välutbildad befolkning och Löfvens toalettstolar har väl åstadkommit en revolution i sanitära förhållanden

   Jadu Eva. Egentligen har ju moderaterna rätt, bästa sättet att hjälpa fattiga i Sverige och i andra länder är att befria dem från understöd. Det säger uteliggaren jag pratar med också. Ge mig inget för då blir jag lat.

   Gilla

 6. Bosse "Down Under" skriver:

  Jag har inte satt en fot i Sverige sedan 1997 och kanske det inte blir snart igen. Manga i Norden varnar mig och säger att jag inte kommer att känna igen mig. Men, men jag vandrade i Uppsala Centrum på jakt efter en trasig kamera ersättning och alla jag mötte däromkring var av utländskt ursprung… 4 av fem för att inte överdriva. Pojkvaskern på Stora Torgets EXpert butik (tror jag) hade en stor röd USA-typ val knapp pa brösted som proklamerade pa arbetstid(!!) att M-partiet (som min far kallade Höger Partiet eftersom Apotekaren var en Högerman) kunde dra dit pepparn vaxer… (eller helvete?)
  Sa bara 22 år senare kan det omöjligt vara mera oigenkannerligt? Kan det… pa bara 22 år?

  Gillad av 3 personer

 7. gmiksche skriver:

  En sak torde gå att genomföra. Kolla uppgifterna som lämnats av dem som fått uppehållstillstånd/medborgarskap de senaste 15 åren. Ta reda på vilka som ljugit sig in. Och fått uppehållstillstånd p g av detta. Kan USA frånta individer som levt större delen av sitt liv i USA på grund av att de förvärvat amerikanskt medborgarskap genom att ljuga så borde även Sverige kunna agera på samma sätt. Det är inte Trump som står för den principen, utan den har hållits högt av både republikanerna och demokraterna. Vi har till och med ett statsministerämne i den kategorin.

  En fotnot. Folk som påstått sig vara förföljda i de länder de kom ifrån, fått uppehållstillstånd/svenskt medborgarskap på grund av detta men sedan åker tillbaka på besök dit de kom ifrån borde avvisas vid gränsen.

  Gillad av 19 personer

  • Palle9 skriver:

   Gmiksche: Instämmer helt och hållet.
   Notera att när det gäller den förödande s.k. Afghanamnestin, angavs orsaken vara att dessa asylsökande fått vänta för länge på beslut i sina ärenden. Orsaken till att handläggningstiderna varit långa nämndes dock sällan eller aldrig: de saknade giltiga handlingar (pass och andra id-handlingar förstörs sedan länge av de asylsökande som rutin – det betraktas idag som ett alldeles naturligt beteende).

   Gillad av 1 person

  • Klas Göran skriver:

   Det lättare gäller återkallade uppehållstillstånd. Där behövs det nog bara ändras på en del lagar, förordningar och tolkningar.

   När det gäller återkallade medborgarskap måste grundlagen ändras, eftersom det hittills har varit kosensus i Sverige att svenskt medborgarskap inte skall kunna förloras under några som helst omständigheter. Inte för bedragare, inte för knarklangare och inte för terrorister.

   Men visst är det nödvändiga förändringar.

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    Helt rätt. Grundlagen måste ändras. Och den kan ändras om viljan finns. Bättre så än att Sverige hamnar i ett läge där nöden inte har någon lag. .

    Gilla

 8. Göran Holmström skriver:

  Kort motkommentar, Näe.
  Lite längre, Patrik du är och var ute och cyklar med ditt tänk just nu!
  Håller oftast med dig i dina lysande resonemang, men om vi användes din tågkupe som allegorism för vad som drabbat samhället.
  Så är en betydande andel av dom nypåstigna tyvärr fulla fotbollssupportrar i valfri klack, som både är sugna på mer fri öl och bråk.
  Nej det är inte deras fel! Felet ligger hos konduktörerna som är släpphänta och säljer biljetter under bordet, dessa konduktörer har även fräckheten att säga åt alla skötsamma passagerare att byta vagn om stöket inte passar.
  Den fräckaste av dom tycker till och med att elda en julgran i vagnen är helt ok,
  Han svassar helt obekymrat runt med sin fylla börs av småmynt som han stulit från alla snälla passagerare i samtliga klasser på tåget.
  Längst fram i loket sitter en galen lokförare, som med glatt humör kör tåget mot en ravin där bron rasat! I kupèn bakom sitter förnäma herrar och damer med konjakskupor och skålar över sin förträfflighet, att loket är koleldat spelar ingen roll bara passagerna i andra och tredje klass går till stationen och inte stör dom i den fina vagnen, dom förnäma har fribiljetter och gratis mat under hela resan är deras” gudagivna rättighet”.
  Patrik du agerar tyvärr en gratis biljett kontrollant när du inte ser att dessa friåkare planerat allt för att slippa betala för resan.
  Själv springer jag efter tåget som en tok för att få betala mycket dyrt för en resa i kol-fickan, med andra ord sämre en fjärde klass.

  Gillad av 4 personer

 9. prosperitystate skriver:

  Princip nummer 0 kan och bör genomföras omgående: samla in alla goda exempel ifrån när och fjärran jorden runt. Dokumentera. Utvärdera. Dra slutsatser och formulera därefter ett program som omedelbart kan användas efter att princip 1 har beslutats och genomförts.
  Vår närmaste granne Danmark t ex verkar ha förstått läget och ligger före oss i spåret. Låt oss anlita några experter och finansiera med en insamling.

  Gillad av 2 personer

 10. Curt Norstedt skriver:

  Krångla inte till det i onödan!

  Medkänsla: Behovet att visa sig god torde i stort ha styrt invandringspolitiken. Våra beslut tas vanligen på känslomässiga grunder och vi är sedan benägna hålla fast vid dem och försvara dem, ofta med kraft även om resonemangen är grunda och irrationella.

  Vid nästa större illdåd ta en titt på dem som lägger ned blommor och tänder ljus. på brottsplatsen. De visar inget hat och kräver ingen upprättelse. De åstadkommer ingenting – de visar bara att de är goda. Uppoffringen är heller inte så stor, bara några tior. Lägg märke till hur homogen gruppen är.

  Men nu har det blivit andra bullar.!

  Gillad av 8 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Vem vet, kanske blir det en dag kransnedläggning vid den okände svenskens massgrav. Den okände svensken, som föll offer för mångfalden.

   Gilla

 11. Aha skriver:

  1. Att vi är så få i kupén relativt andra länder ska vi naturligtvis värna som den stora tillgång det är. Blott omogna politikerbroilers kan annat tycka (inget namn nämnt).
  2. Media bekymrar sig allt som oftast över fejk news – den största och allvarligaste fejk news just nu är deras framlyftande av att vi bara tar emot 15 000 asylhanteringen i år därmed sägande att nu är massinvandringen över när den verkliga invandringen genom anhöriga är som Engellau skriver ca 100 000 för hela året 2019. Sådan är journalisternas heder.
  3. Det verkar som om många har glömt Ny Demokrati som bildades 1991 och som var kritiska mot invandringen redan då.
  4. Etablissemanget från politiker ned till Schyffert har åsamkat Sverige irreversibla skador. De bör de ställas till svars för. De borde aldrig få förnyat förtroende, deras tid i politiken borde vara över. 25% som nu röstar på SD borde bojkotta alla dessa kändisar som skrikit sig hesa för massinvandringen. 25% av deras intäkter skulle därmed försvinna.

  En massrörelse som går ut på att bojkotta allt och alla som varit pådrivande till den misslyckade massinvandringen vore bra.

  Gillad av 10 personer

 12. Lars Bernhoff skriver:

  Jag tycker inte du Patrik behöver ångra ditt uttalande. Allt ska tolkas i den tid det sades. Thomas Gur är själv en invandrare som på ett föredömligt sätt berikat Sverige i sin kunniga och kloka kulturella skriftställargärning. Mer genomtänkta inlägg i debatten än de flesta. Ledande för satsningen på Kvartal.se etc.
  Problemet är politikernas tröghet att modifiera reglerna när de utsätts för påfrestningar som inte var förutsedda. Vi hade haft mycket bra (arbetskrafts)invandring och för många trodde att det skulle fortsätta så eftersom kylan i norr var inget som skulle locka tex MENA-invånare att komma hit frivilligt. Med MP och C som policysättare och flyktingsmugglare som ”säljare” av vårt oskyddade välfärdssystem ändrades förutsättningarna radikalt
  Göran Persson varnade för social turism och blev hånad för det då, men det dröjde några år till han fick rätt. Det är många invandrare som håller med om att Sverige behöver stoppa invandringen. De är insiders på att se det som vi ursprungsinvånare endast läser om. Även de har en rättskänsla som reagerar när invandrare medvetet lurar våra tjänstemän som inte har makt eller befogenhet att avvisa även självklara bedrägare.. Tågkupe’n luktar illa, några borde lämna för ökad trivsel och solidaritet. Riktigt meriterade borde släppas in, tex med egenförsörjning som kriterie. Det höjer stämningen i kupe’n

  Gillad av 3 personer

 13. lenam skriver:

  Saboni har tagit tillfället i akt att slå sig för bröstet med krafttag mot gängbrottslighet. Om 10 år ska vi inte ha några utanförskapsområden tyckte hon. Hur skulle det gå till? Jo kurser i integration (eller vad det nu var) lät ju bra enligt henne. Lät som sossarnas ambition att ha EUs lägsta arbetslöshet. Lätt att säga svårt att göra. Särskilt som man fyller på med mängder av ekonomiska migranter med helt annan värdegrund än vår.
  Vi har ett gigantiskt problem och vi har inga lösningar. Krav på lösningar ska krävas från de som orsakat problemen. Saboni är en av dem.

  Gillad av 2 personer

 14. Fredrik Östman skriver:

  Tågkupésyndromet är antagligen ett uttryck för visibility bias, att vi överdriver betydelsen av det vi ser och bortser från sådant vi inte ser, men borde veta. Ett liknande syndrom kan vi observera i trafiken, vid trafikljus eller infarter till parkeringsplatser. Så länge vi står i kön och väntar, skäller vi på dem framför oss för att de inte skyndar sig in på parkeringsplatsen eller förbi rödljuset, så att fler kan komma fram. Men när vi kommer fram förbi trafikljuset ser vi minsann till att hålla ordentligt med avstånd till den framför oss; vi stannar till direkt i infarten och tittar efter platser innan vi bestämmer oss. Känslan av att ha bråttom är som bortblåst. Alla som står bakom oss och väntar är helt bortblåsta från vårt sinne. I tågkupésyndromet sker det hela i omvänd ordningsföljd. Så långe vi sitter ensamma ser vi inte vare sig att andra har behov av de fria platserna eller att de ens existerar.

  Vi kan säkert hitta fler exempel på tillämpningen av visibility bias, så att vi var och en för sig kan få vara auktor till ett av dem! Håll du fast vid ditt tågkupésyndrom, Patrik! Det är en utmärkt illustration.

  Gillad av 1 person

 15. rustibus46 skriver:

  PE God tanke. Handen på hjärtat, kan vi tro att
  sådana åtgärder blir av? Näää blir nog som vanligt
  : några tafatta symbolhandlingar. Sedan som
  vanligt igen. Mitt tips : (hoppas jag har fel)en
  riktig förändring sker först när våra tillgångar är
  helt slutkörd. Arma land

  Gillad av 1 person

 16. Fredrik Östman skriver:

  Visst är det möjligt och rimligt att basera sin politiska retorik på kunskap om psykologiska mekanismer, till exempel visibility bias. Det är därför så viktigt att skilja på esoteriken och exoteriken, hur man resonerar och hur man presenterar resultatet. Ty det är ju alldeles uppenbart att vår massinvandringspolitik fick sin olyckliga och omoraliska form just genom inverkan av visibility bias. De invasionssoldater som kom var ju här, påtagliga, synliga, högljudda, aggressiva, våldsamma och kunde inte ignoreras, medan världens faktiska och äkta flyktingar var fast i sina flyktingläger i konflikternas närområden och för oss bara var en abstraktion, ett begrepp, en dimmig och lätt bortviftad vision.

  Om vi inte explotaterar människans psykologiska tillkortakommanden, hennes tendenser som leder till felslut, så kommer deras nettoeffekt att skada oss. Om vi lyckas, så kan goda och onda effekter av irrationaliteten taga ut varandra, så att den lilla delen hederligt och rationellt övervägande kan få det avgörande inflytandet. Vi ser i de flesta val och omröstningar, att två alternativ allt som oftast får omkring 50% av rösterna. Den enda rimliga förklaringen av detta är att irrationellt beteende, alltså slumpens skördar, helt dominerar människans politiska valbeteende.

  Gillad av 3 personer

  • tc skriver:

   Ja, vi är nog på väg mot ett tvåpartisystem, allas agerande tyder på det, S krymper mot 10%, L och Mp försvinner och måste finna andra partier, V 10% (socialismen drar alltid lögnaktiga hycklare, sedan M-C-KD som måste samsas, så till sist blir det bara kvar Socialliberaldemokraterna mot Sverigedemokraterna, med ca 50% vardera.

   Gillad av 1 person

 17. Rikard skriver:

  Hej.

  ”Det var en gång en guuube som bodde i en lådda…”

  Vilket avslutas med visdomsorden: ”Det är skönt med egen kupé.”

  Kanske är det därifrån inspirationen kom?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 3 personer

 18. Bo Svensson skriver:

  Det grövsta ”brottet mot mänskligheten” och mot resten av ekosystemet är omåttlig förökning. – Får vi inte stopp på det, är allt förlorat och vi får aldrig stopp på det, så länge det fungerar att skyffla iväg sina övertaliga för andra att ta hand om.

  Begrundande alla de andra djuren, tycker jag mig se att det är revirhävdarna som får tid över att njuta av tillvaron. – Men för delfinerna fungerar det visst ändå.

  Gillad av 1 person

 19. Fredrik Östman skriver:

  Du motsäger dig själv när du först säger att alla som inte vill leva som svenskar skall beträda hemresan, och sedan att det efter denna katarsis kommer att bli kvar hela populationer av utlänningar som lever på bidrag betalda av etniska svenskar. Borde det inte bli så, vid en full assimilation, som du först förespråkar, att de utlänningar — de invandrare i ordet rätta bemärkelse, jag är själv en! — som blir kvar i samma mån som etniska svenskar kommer att såväl leva på bidrag som bidraga med skatteinbetalningar, att de kommer att ha samma låga kriminalitetsgrad av samma slag som svenskarna, att de kommer att vara pålitliga och dumdryga och småtråkiga som svenskar är mest?

  Varför skall vi giva utlänningar ett öre i onödan i bidrag när just inställandet av detta oskick kommer att vara den starkaste faktorn som får dem att åka hem alldeles frivilligt?!

  Gillad av 4 personer

 20. Bo Svensson skriver:

  Principlösa principer, är min dom.

  Princip som förtjänar huggas i sten, är att man vinner terräng i kraft av sina förtjänster och tycka synd om -invandringen måste alltså överges. – Flyktinghjälpen skall ordnas i lågprisländer och barns återförening med föräldrar skall ordnas via repatriering.

  Resenärer och migranter får inte ligga landets invånare till last och som visum för legal resenär skall gälla en trovärdig garanti för detta.

  Denna regel är helt i samklang med fri global rörlighet för det klientel vi unnar detta och lägger inga som helt hinder i vägen för de rimliga krav som det globalt aktiva näringslivet kan ställa.

  Garanten skall då lastas med full kompensation för alla skador, kostnader och förluster som klienterna förorsakar, vilket kräver att våldsbrotten måste mätas i pengar, – även människoliv.

  Och så finns det faktiskt ett billigare alternativ till gränskontroller: Rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas där man inte får vara.

  Den marknadsekonomiska lösningen på problemet våldsbrottslighet stavas också krav på ekonomisk garant.

  Gillad av 2 personer

  • larsolofsvensson skriver:

   Rätt, skilj på asyl=fysiskt skydd mot krig och förföljelse från livstids arbetsbefriad försörjning. Det var inte avsikten med asylrätten.

   Gilla

 21. Man bugar skriver:

  Allt fler kommer ut. Om inte ur garderoben. Så ut I ljuset. Först måste man förstå. Till det behövs kunskap. Och den kan man skaffa sig. Genom att läsa på. Så måste man börja tänka. Självständigt. Inte bara följa andra. Gå i djupa hålvägar. Som andra nött upp. När väl det är avklarat kan man börja dra sina egna slutsatser. Som pekar mot handling. Mot en väg framåt. Vår väg idag går över isen. Den har börjat knakar oroväckande mycket. Hur tar man sig bäst iland? Springer eller kryper man? Och hur varnar man dem som ännu inte ens anar faran? Som fortsatt vandrar ut på allt tunnare is. Fler behöver komma ut. Men inte på tunnare is. Det som nyss inte fick sägas, andas vi nu vareviga dag. Men vissas visdomständer spjärnar emot. Knappast ett hälsotecken. Kärleken till det överspelade tycks inte vilja släppa taget. För vissa. Vi färdas alla i olika takt. För en del går det fortare. För andra går det riktigt trögt. Och vissa står helt stilla. Andra går bakåt. Men visst har det börjat lossna. Insikterna ökar. Om än drönarlikt för väl många. Naturligt när så många blivit förda bakom ljuset. Så länge. Idag var det raka puckar i krönikan. Ett hälsotecken. Vi måste få tala ut. Även utanför en garderob. Få komma ut i ljuset. Och kalla en spade för en spade.

  Gillad av 1 person

 22. _.,Falsk..Flagg skriver:

  Engellau söker Guds förlåtelse för att han och Thomas Gür för 20 år sen skrev:

  ”Att sätta stopp för invandringen är att beröva Sverige möjligheten att dra nytta av driftiga och arbetssugna invandrare”.

  Personligen tycker jag att det är minst lika illa, om inte värre, att samma radarpar för bara 3 år sen skrev:

  ”Sannolikt är att fortsatt invandring på höga volymer kommer att fortsätta att tära på den positiva synen på invandringens berikande effekter.

  Sverige kan då komma att hamna i ett läge att fortsatt ökad invandring slutligen förskjuter majoritetens av svenskarna till en principiell negativ hållning till invandring i sig. Det vore en mycket beklaglig utveckling för ett land som präglats av acceptans, tolerans och av öppenhet mot omvärlden och som genom sin historia dragit så stora fördelar av det.”

  https://detgodasamhallet.com/2016/03/25/70-procent-av-svenska-folket-tycker-nu-att-invandringen-ar-for-stor/

  Men, men, det viktiga är väl att gamla rasister som jag håller mig borta från den fina debatten. Vi är otrevliga, dåliga människor! Engellau och Gür har uppenbarligen haft spektakulärt fel i vår stora ödesfråga under mycket, mycket lång tid. Men det spelar mindre roll! Man kan ju alltid be om ursäkt 20 år senare!

  Jag ser redan nu fram emot inlägget 2036 där man slutligen konstaterar att det värsta som kan hända pga. stor invandring faktiskt inte är att ursprungsbefolkningen blir mindre tolerant. Efter mycket omfattande studier och funderingar har förefaller det möjligt att det finns betydligt värre effekter……

  Utlandssvensk

  Gillad av 10 personer

  • Patrik Engellau skriver:

   Om du läser Thomas och mitt inlägg en gång till så ser du kanske att budskapet är att man kan vara emot fortsatt invandring även att man inte är rasist. Men jag kan erkänna att det kanske kunde sagts tydligare.
   Patrik

   Gillad av 2 personer

   • .,-.Falsk.,Flagg skriver:

    @ Patrik,

    ”Om du läser Thomas och mitt inlägg en gång till så ser du kanske att budskapet är att man kan vara emot fortsatt invandring även att man inte är rasist. ”

    Nej, det ser jag inte alls. Det jag däremot ser är en tydlig variant på ett resonemang som har varit extremt vanligt förekommande i svensk immigrationsdebatt hela vägen. Ni säger i princip att man bör skilja mellan invandring som fenomen och volymen på sagda invandring. Att det var problem i Sverige 2016 bör förstås som en effekt av att mottagningssystem och landets integrationskapacitet och liknande inte räckte till.

    Precis sådär har det ALLTID låtit när 7K och MSM har pratat immigration. OM det finns några problem, så beror dessa enbart på att det har kommit för många på för kort tid.

    Det här betyder då i klartext att det inte spelar någon roll vilka som kommer, utan endast hur många som kommer per tidenhet. Den helt uppenbara verkligheten är att motsatsen gäller, dvs. nästan det enda som spelar roll är vilka som kommer, inte hur många de är. Om det kommer 10 eller 100 tusen norrmän eller holländare till Sverige under ett år spelar verkligen ingen roll. Men om det kommer 10 eller 100 tusen afrikaner eller araber spelar en ENORM roll.

    Selektion är det i särklass viktigaste om man ska syssla med immigration. Man måste inte vara rasist för att acceptera detta, men det är en stor hjälp.

    Utlandssvensk

    Gillad av 6 personer

   • Anders skriver:

    @Utlandssvensk. Ja, det är ju märkligt att det ska vara så svårt att förstå hur viktigt det är med selektion. Och ändå är det ju den princip som t.ex. Australien tillämpar. Visserligen går man inte på hudfärg, utan på sådant som utbildningsnivå, begåvning (sökande får genomgå intelligenstest), kunskaper i engelska mm (inklusive rigorös hälsokontroll – kroniskt sjuka göre sig inte besvär) men resultatet blir ju ändå i stort sätt detsamma. Och någon enstaka indisk dataingenjör klarar man säkert av att assimilera….

    Gilla

 23. Björn skriver:

  Vilka kulturer/samhällen/länder är överlägsna och framgångsrika?! Ja just det, Sverige är ett av dem! Varför då locka hit människor från kulturer som är så självdestruerande redan på hemmaplan att de inte ens själva kan bo kvar där?! Hur kan någon I vårt land, vara så imbecill att man tror på en annorlunda utveckling för dessa här….?!

  Gillad av 2 personer

 24. Göran Holmström skriver:

  Om solvarm räls och löv på spåren.
  Konstigt nog så klarar Schweiz av att få tåg att gå i tid med alper och samma typ av klimat.
  Kanske finns förklaringen i att francen står i 10 ggr så mycket och skatten är en bråkdel av skatter och avgifter som förlamar landet lagom.
  Kanske räddas vi av bidragsräddarna, ty Fredrik den store har ju lovat det.
  Ja jag var jävligt ironisk där, inse att alla scenarion kommer till samma mötespunkt till slut.
  Sverige kommer förstöras av att pengarna tar slut, kvar blir ett land i klass med Albaniens landsbygd, visst några kommer leva gott i skyddade miljöer med alla service av väktare och polis.
  Sverige har mycket likheter med filmen Snowpiercer, där handlingen utspelar sig i en frusen framtid dom enda överlevande befinner sig på ett tåg som skenar fram i en frusen värld,
  där passagerarna är strikt uppdelade , längst bak i tåget består maten av processade insekter, längre fram finns all lyx och mat man kan önska,
  I filmen får man följa en persons flykt från boskapsvagnen ända fram till lokförarens lyxiga svit.
  Hjälten vägrar korrumpera sig och låter hellre tåget spåra ur än att rucka på sina principer,
  Nej vi är inte där än, än så länge sitter folk tryggt i sina egna vagnar och lever skapligt på sina överbeskattade och lånade tillgångar, men jag tror/vet att räkenskapens dagar står för dörren,
  Sverige har pissat bort sin fördel att stått utanför två världskrig, fördelen med att inte behöva bygga upp ett sönderbombat land två gånger. Det faktum har berövat dom flesta svenskar både ryggrad och drivkraft, oförmågan att sätta ner foten och säga ifrån. har banat vägen för alla psykopater som infiltrerat och tagit makten över landet.
  Vem som är värst av alla dessa godhjärtade naiva dårar är svårt att säga, skippade zippa tecknen då det inte behövs.
  Jag känner mig inte trygg alls, med åt vilket håll tåget går, visst för egen del så har allt jag/vi behöver för att överleva, men mitt lilla barnbarn och hans blivande brorsa eller syster kommer tyvärr växa upp i kaos ock våld.
  Jag förbannar dessa kaosets arkitekter och deras storvulna planer, varför fick ni så mycket utrymme i ett av världens förut bästa länder?
  Varför fick inte era föräldrar spanska sjukan eller Tbc, så vi slapp era visioner och ideer om det perfekta samhället, ni är värre än knarklangarna på plattan, ni ljuger när ni säljer fixen om det er dröm om global fred,
  Jag förbannar er och era avkommor!!

  Gillad av 8 personer

 25. Leif Nilsson skriver:

  Ja, Patriks första punkt, att det gäller att dra i nödbromsen och att omedelbart stoppa all invandring, är det väl knappast någon med förståndet i behåll, kan motsätta sig.
  Första principen, om att alla brottslingar ska utvisas, är naturligtvis också självklar och då förutsätter jag, att Patrik också avser alla de som vistas olagligt i landet (s.k. ”papperslösa”).

  Sedan blir det naturligtvis mer oklart. Tredje principen är ju helt beroende av vad den andra principen, om ”att alla mångkulturella ambitioner måste skrinläggas” och att ” svenska värderingar och svensk kultur ska vara ”förhärskande”, betyder i praktiken.

  Vad det innebär att man ”måste bli som svenskar”, är som Patrik själv skriver ”inte glasklart”. Några menar säkert, att det räcker med att åka tunnelbana i Stockholm.
  Glasklart borde det dock vara, att kristendomen och våra fornnordiska seder och bruk utgör grunden i det som kan betraktas som svenska värderingar och svensk kultur. Moskéer och minareter hör självklart inte dit!

  Vid en riktig tillämpning av den andra principen, blir den tredje principen om ”att alla måste inse att de som blir kvar i Sverige efter tillämpandet av de två första principerna är här för att stanna”, helt acceptabel.
  Det finns många invandrare från främst Norden, Syd- och Östeuropa, som har blivit ”som svenskar” och som verkligen är en tillgång för oss.

  Även med en rätt generös tillämpning av andra principen, lär det dock handla om många hundratusen och förmodligen en bra bit över en miljon, som inte uppfyller de rimliga kraven. Att det innebär praktiska problem ska inte avskräcka oss! Även med mycket generösa ”återvandringsbidrag”, betyder det snabbt ofantliga ekonomiska vinster, även om vår nations överlevnad är det primära målet.

  Gillad av 1 person

 26. Elof H skriver:

  Låt dem stanna så länge de accepterar att den som inte arbetar erbjuds säng i sovsal och tre mål enkel mat. Inget mer. Minsta antydan till kriminalitet, aggressivt beteende eller missnöje föranleder omedelbar utvisning. Det skall alltid finnas generöst erbjudande om gratis enkel flygbiljett hem.

  Gilla

 27. Jan Hyllengren skriver:

  Det hjälper inte om våra styrande, för att få behålla makten, gör ett invandringsstopp, för med rådande postmoderna ideologi kommer kranen åter att öppnas så snart situationen har stabiliserats.

  Den nya världsordningen, som är mer än invandring, och som kan sammanfattas som politisk globalism är förstås även allt anti-svenskts orsak. Vår riktiga fiende är de giftiga postmoderna idéerna. Som tex den om det vita patriarkatets ”rättvisa” död.

  Mer eller mindre illitterata människor som knappt ens behärskar det egna språket och som är fast i sin egen efterblivna muslimska kultur har förstås inte ”transiterats” hit för att ”rädda” våra pensioner eller för att berika oss andra med ”mångkultur”.
  De är här för att slå sönder resterna av vår kristna västerländska civilisation. Det är nämligen vad som behövs om den nya globala utopin ska kunna genomföras i all sin vidrighet. Det vet ”de” genom tidigare och misslyckade försök med Utopibyggande. Individen ska enligt den identitetspolitiska idén mals ner och stängs in i anonyma kollektiv beroende på ras/kön/religion. Där det dessvärre även påstås existera en kollektiv vit skuld som ska betalas genom sådant som massinvandring och en ekonomisk global utjämning.

  Gillad av 4 personer

 28. Lars skriver:

  Mycket av politiken handlar om ekonomi och hur man ser på samhället ekonomiskt. Vi ser att Rheinfeldt, Borg, Lööf m.fl. positionerar sig politiskt i hur de ser på samhället och individen inom ramen för den dominerande nyliberala ideologin. Invandringen är i princip ett utslag av nyliberalismen dvs öppna gränser och individen får betalt efter sin produktivitet och det är då omöjligt för ett rikt land med utbyggda välfärdssystem att ta emot stora mängde invandrare utan efterfrågad kunskap och kompetens. Då överbelastar man systemen och man påverkar i ett litet land solidariteten (ömsesidig försäkring). I ett heterogent samhälle tänker man först och främst på sig själv och sin familj.

  Om det är som jag säger att behov och föreställningar uppstår i sociala system utanför marknadssystem avseende olika produkter av olika slag så gäller att tankar om gemensam försäkring, utjämning mm uppstår utanför marknaden och det finns inget i marknadskrafter som leder till ett gott samhälle vid sidan utbytet och att det är ett signalsystem och priser sätts där.

  Gilla

 29. Arthur skriver:

  Ingen i maktklicken har någinsin trott på lögnerna om kompetensregn. Det var bara ett av många prov på den offentliga lögnen i kombination med gemene mans väl motiverade räddsla för att säga emot.

  http://runeberg.org/strindbg/nyariket/0100.html

  Funnes det en Strindberg idag skulle han ofördröjligen skällas för de vanliga epiteten och få sitt liv sönderslaget. Våra moderna mer yrkesmässiga lögnare lämnar sällan några revor i förlåten, men att de inte heller tror kan man ana i ett ljudprov som sändes av misstag för några år sedan:

  I ”De maktlösas makt” skrev Havel om att leva i sanning men priset kommer att fortsätta vara för högt så länge vi medverkar till att förtrycka varandra eller kanske bara förväntar oss detta.

  Gillad av 4 personer

 30. Rolf H Carlsson skriver:

  Ett effektivt sätt att få koll på invandringen och fart på återvandringen vore att debitera varje invandrare med vad de kostar, vilket de skall återbetala med start inom högst två år. Bara när man är nettoskattebetalare efter att ha betalt hela etableringsskulden kan medborgarskap bli aktuellt.

  Gillad av 3 personer

 31. larsolofsvensson skriver:

  A propos migrantbåtar: läs FNs rapport Scaling Fences från 2019, finns på nätet. FN har intervjuat ett stort antal migranter som tagit sig från Afrika till Europa, 90 % av dem sjövägen. På frågan varför de lämnade sina hemländer för Europa var svaren : work/sending money home (60%), education (8%), personal issues/freedom (7%) och other (6%). Krig eller förföljelse verkar inte ha ingått i svarspaletten. Det är inte skäl som motiverar asyl men det får de ändå – antagligen då på en påhittad grund. Av rapporten framgår att en mycket stor del migranterna i själva verket haft arbete och varit relativt välbeställda i sina hemländer. – Jag tror man kan glömma någon storskalig återvandring. Sverige är för alltid förändrat. Ska någon förändring ske kommer det att börja i kommunerna. De har skinn i leken vilket liberal-princessorna i msm och rikspolitiken inte har.

  Gilla

 32. lookslikeanangel skriver:

  Att ”kinesa”

  Man säger inte vad som helst, hur som helst i Kina.
  Men om det lönar sig kan dom vara rätt så flexibla.
  Och, det ÄR trots allt ett stort rike att hålla ihop och försvara…..

  Man säger inte vad som helst, hur som helst i Sverige.
  Inte ens om det lönar sig!
  Och, INTE är det för att hålla hop riket och försvara sig.

  Gilla

 33. djkmmo skriver:

  Jag anser att man måste lägga till iaf ett fjärde kriterium: att den som vill bo i Sverige skall bidra med iaf ett lika stort nettoöverskott till den gemensamma kassan som en genomsnittlig svensk med två svenska föräldrar. Om vi alls skall ha invandring bör det vara för att svenskarna tjänar på det och den som inte kan bidra till den vinsten skall inte vara här. Det bör även tillämpas retroaktivt.

  Med ovanstående kriterium borde även princip två lösa sig själv. Om man av egen kraft klarat av att komma till Sverige, blivit självförsörjande och lämnar ett överskott till samhällsekonomin så är man sannolikt så väl inpassad i samhället att man är att betrakta som kulturellt välanpassad.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.