Bitte Assarmo: Finns det ingen vuxen som kan ta Stefan Löfven i örat?

Bitte Assarmo

I SVT:s Agenda sa statsminister Stefan Löfven i söndags att utvecklingen när det gäller unga kriminella ”har pågått under lång tid” samt att ”man inte såg det komma”. Och än en gång – för vilken gång i ordningen har jag för längesen tappat räkningen på – visar Stefan Löfven att han inte bara är fullkomligt ansvarslös utan att han dessutom ljuger som en häst travar. Det är nämligen väldigt många som sett den här samhällsutvecklingen komma, och som varnade för den medan det fortfarande kunde ha funnits tid att göra något åt den. Men vad har Stefan Löfven gjort åt det? Ja, inte har han lyssnat i alla fall. Istället har han och andra högt uppsatta makthavare försökt tysta de obekväma rösterna.

För bara ett par år sedan gick Löfven ut och fördömde författaren Katerina Janouch när hon i en intervju i tjeckisk TV beskrev Sveriges utveckling. Ja ni hör ju själva – statsministern gick ut i pressen och kritiserade en medborgare som använde sig av sin yttrandefrihet. Det är faktiskt inte okej någonstans. Men i Löfvens värld får man göra så, och vad värre är – hans politikerkollegor låter honom hållas.

Nu har dock verkligheten drabbat så många av de skattebetalande medborgarna att Socialdemokraterna krymper för varje opinionsmätning och Löfven vågar inte längre förneka den. Och vad händer då? Den som trodde att han skulle krypa till korset och erkänna hur arrogant han varit, som en anständig människa borde göra, tror fel. Istället påstår han lögnaktigt att ”vi” inte såg utvecklingen komma. ”Vi” som i vilka då? Socialdemokraterna? Hela regeringen? Alla de påstått ”anständiga” partierna?

Sannolikt. Vi andra – vi som brukar kallas blåbruna och annat nedsättande – har ju redan sett verkligheten. Vi som tycker ”fel”. Och som Löfven inte lyssnar på. Vilket faktiskt innebär att Löfven inte har brytt sig ett smack om samhällsutvecklingen, eftersom ”fel” människor varnat för den. Regeringen, och deras fjäskande stödhjul till höger och vänster, låter hellre hela Sverige brinna än gör något åt problem som uppmärksammas av medborgare som tycker ”fel”. Inte förrän de som tycker ”rätt” börjar bli besvärade av samhällsutvecklingen, ska det göras något åt den.

Någon kanske tycker att man borde vara tacksam över att Stefan Löfven till sist ändå har vaknat ur sin slummer och lyft huvudet från dunkudden. Men det håller jag inte alls med om. Det är hans förbannade skyldighet att ta ansvar för landet och dess medborgare. Det här? Det är alldeles för lite och alldeles för sent.

Dessutom sitter karlen och påstår att den stora invandringen de senaste åren inte har påverkat samhällsutvecklingen. Efter att alltfler svenska kommuner vittnar om en ökning av både ekonomiska och sociala problem efter 2015 års asylpolitik hävdar Löfven att det skulle se likadant ut i de här ”utanförskapsområdena” även om det bara bodde etniska svenskar där.

Möjligheterna att komma in i det svenska samhället handlar alltså, enligt statsministern, inte alls om hur väl man behärskar språket och förstår, och anpassar sig till, de sociala koderna – utan om vilket område man bor i. Vare sig han faktiskt är så här urbota dum, eller bara spelar det gamla vanliga spelet, så är det faktiskt chockerande till och med för Löfven.

Och vad är det då till sist för budskap statsministern kommer med? Det är ”segregationen” som är orsak till kriminaliteten, skolorna måste göra mer, föräldrarna måste komma ut i jobb och bla bla bla. Samma ramsa som våra makthavare mässat i decennier, utan att det fått någon gynnsam effekt på samhällsutvecklingen.

Å andra sidan är ju inte kriminaliteten bara politikernas ansvar. Vi ska alla ta ansvar för den.  Alla utom justitieminister Morgan Johansson, som åtnjuter regeringschefens fulla förtroende – och de kriminella själva förstås. Dem ska det föras vänskapliga dialoger med, gärna med en skattefinansierad hämtpizza som grädden på moset.

Det är så regeringen Löfven ska stoppa brottsutvecklingen och rädda Sverigebilden. Och jag frågar mig: Finns det ingen vuxen i det här landet som kan ta Löfven i örat och förklara att han inte kan fortsätta att förnedra både sig själv och svenska folket på det här sättet?

71 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Finns det ingen vuxen som kan ta Stefan Löfven i örat?

  • Roger Julin skriver:

   Det här är INTE bara sossarnas fel, eller 7 klövern. Detta är alla ni som röstat på dom. Detta är ert fel. Ni borde haft så mycket vett så ni insåg var detta skulle gå. Men nej då. Här stod ni med era jäkla plakat welcome refuges, några av er DÅRAR. Köpte hus till dom. Och några av er….hahahaha skaffa barn med dom….hahahaha fy fan alltså…..iq nivån sjönk som en sten på många av er. DET är NI som röstade på detta som är SKYLDIGA TILL DETTA förstörande av Sverige….NI borde banne mig stå upp och SKÄMMAS. NI kan ju stå med era plakat nu och kräva utvisning av alla mördare, pedofiler,våldtäktsmän, kvinno misshandlare…PATRASK. Ni gjorde ju allt i er makt för få hit dom. Ta ert förbannade ansvar nu….DET ÄR NI SOM ÄR SKYLDIGA.

   Gilla

   • Törnrosa skriver:

    Nåja, Du verkar ha ett balanserat sinne och hög IQ. När jag tittar bakåt på valutfallet så kan jag konstatera att politikerna trixade. Sa en sak och gjorde en annan.
    Jag vill nog säga att C och L gjorde en kupp mot folkviljan. Själv röstade jag inte på 7K. Så jag blev besviken – speciellt som det förekom prat om valfusk också.

    Om du nu skrev under ditt riktiga namn så använd gärna en pseudonym nästa gång så det inte drabbar andra med samma namn. mvh

    Gilla

 1. Jari Norvanto skriver:

  ”Och vad är det då till sist för budskap statsministern kommer med? Det är ”segregationen” som är orsak till kriminaliteten, skolorna måste göra mer, föräldrarna måste komma ut i jobb och bla bla bla.”

  Kan inte Svetsar’n utfrågas i KU eller nåt? ‘Varför har du segregerat dig från valboskapen?’

  Gillad av 3 personer

 2. Winston skriver:

  Morgan Johanssons krisinsikt angående skjutningarna, bomberna, bilbränderna:

  1: Bra att folk har mindre tillgång till bil, de skall ju åka kollektivt istället.

  2: Jag får mycket medietid.

  3: Äntligen får vi knäcka gängen (speciellt järnrörsgänget).

  4: Det är inget problem att det inte går att plocka ut pengar från en bankomat på stan utan rånrisk, jag når ändå inte upp till knapparna i automaten.

  Gillad av 2 personer

 3. lenam skriver:

  Tyvärr, vi tyckte det kändes viktigare att hugga budbäraren än att lyssna på det budskap som budbäraren hade. Det var enklast eftersom vi inte gillade varken budskapet eller budbäraren, hälsar Löfven med alla sina medlöpare i kör. Vi har nu förlorat väldigt mycket tid som gör det än svårare att hantera problemet. Nu står vi maktlösa på grund av alla våra usla felbedömningar.

  Gillad av 3 personer

 4. Gunne Johansson skriver:

  Ja det är hemskt vad de för folket bakom ljuset. Tror de på allt babbel de säger själva, nej det finns en annan agenda bakom allt babbel.
  Se tex. på LEGENDEN på Youtube som kom ut igår 17/11 2019 om Morgan Johansson.
  vad han säger i en debatt med Richard Jomshof (SD). Han har en demon i sig, han tänker högt, han vet inte vad han gör, eller gör han? (För mej spelar det ingen roll) Han bör ju avsättas omedelbart.

  Gillad av 2 personer

 5. Bernt Ekström skriver:

  Alla de gånger vår statsminister spottat fram sitt ”naschistiska rötter” har jag faktisk känt hat.
  Numera känns det mera som medömkan.
  Den mannen behöver både hjälp och vård.

  Gillad av 7 personer

 6. Gibrahil Ortigo skriver:

  Mycket bra att Löfven säger att ”man inte såg det komma”.
  Han erkänner att man varit BLINDA, dvs inkompetenta.
  Man har även varit DÖVA, eftersom man inte lyssnat på dem som de facto SÅG det komma, dvs SD m fl. Man har mycket aktivt vägrat att lyssna.
  Man har och fortsätter vara STUMMA, eftersom man inte gör något åt saken. Januariöverenskommelsen ger oss ytterligare 100.000-tals invandrare, varav större delen inte kommer kunna integreras (t ex lågutbildade/analfabeter), dvs välfärdssnyltare.

  Ingen vill ha ledare som är BLINDA, DÖVA och STUMMA.
  Löfven bäddar för fortsatt kräftgång och valförlust i kommande val. Folket kommer att TALA.

  Gillad av 4 personer

 7. Hans Högqvist skriver:

  Svensk riksdagspolitik är en moralisk katastrof. 80% av platserna i landets högsta beslutande församling besitts av individer som inte har en aning om vad en konsekvensanalys innebär, såvida det inte handlar om deras personliga vinning!
  Förtvivlan och förakt är min känsla för dessa falska struntpratare….

  Gillad av 2 personer

  • Elisabeth skriver:

   Känner detsamma, Hans. Jag noterar att statsministern och hans gäng nu svänger sig med termer som ”nationell särskild händelse” och ”polisen har gått upp i ”stabsläge”. De försöker låtsas som att de fattat tyglarna. Detta betyder troligtvis dock bara att man dränerat övriga Sverige på polisresurser och skickat rasket till Malmö för en kortare tid. Så att Malmö inte ska fortsätta att genera regeringen med sin tilltagande brottslighet. Åtminstone inte på ett tag. Vilka händelser anses då som så särskilda ? Jo, mordet på kvinnan ” som bar på ett spädbarn” och mordet på en 15-åring. Dessa händelser både låter och är upprörande förstås men händelserna har såvitt jag vet att göra med aktiviteter inom gangstervärlden. Varför fanns det inte anledning att anse IKEA-morden i Västerås som ”särskild händelse” ? Få mord har varit så upprörande och skrämmande som dessa , anser jag. Det var barbariska avrättningar av vanliga Medel-Svenssons sysselsatta med något så oförargligt som IKEA-shopping. Och det var så påtagligt att händelsen skulle tystas ner. Eliasson ledde denna operation. Men morden i Trollhättan som begicks av en förvirrad utklädd tonåring,där var det tvärtom. Denne unge man hängdes ut i media och av politiker på längden och tvären.

   Gillad av 6 personer

   • Linden skriver:

    I Västerås försvann Löfven med svansen mellan benen.
    I Trollhättan greppade han närmaste mikrofon och förfasade sig.
    Samma sak vid branden i moskén när flottyrkokaren fattade eld som det visade sig i efterhand.
    Det är skillnad på folk och folk..
    Förakt för etablissemanget. Ingen nämnd och ingen glömd.

    Gillad av 2 personer

 8. Aurora skriver:

  Ha, ha; Och så gapar man om Putin och Ryssland. Det senaste är försvarsministerns utspel om det nu politiskt aktuella behovet av psykologiskt försvar, dvs försvar mot främmande makts cyberpåverkan. Av Sverigebilden! Han avslutar med att konstatera att i Sverige är det bara svensk makt som ska ge invånarna ”rätt” bild av Sverige.

  Gillad av 2 personer

 9. Aha skriver:

  Tack för en beskrivning över hur sjaskig vår statsminister är. Löfven jag gjort sitt, han lär aldrig kunna höja S med sina undanflykter och lögner och fräcka påståenden såsom att svenskarna också skulle skjuta varandra om de fick inta invandrarnas platser i förorterna. Detta retar naturligtvis de svenska arbetare som inte är kriminella och som lever i förorterna. Han har inte förstånd att inse att han tappar röster på detta uttalande.

  Löfven är en obesvärad lögnare och sakta men säkert för han S mot allt sämre opinionssiffror.

  Gillad av 2 personer

 10. Matte skriver:

  Bra energinivå i texten.

  Jag antar att upprördheten växer när man tittar på statstelevisionen, där inga kritiska frågor ställs till makthavarna. Alla de frågor man vill ha svar på utelämnas, och ilskan växer hemma i TV-soffan. Jag vet inte om jag skulle klara detta. Lyckligtvis har jag ingen TV.

  I texten kom jag att tänka på uttrycket ”skattebetalare” som börjar kännas lite lamt. Går det att hitta något vassare? ”Medborgare som fråntas en stor del av sin inkomst som stat och kommun tar sig rätten att spendera”, bara som förslag.

  På tal om skatt så vill finasministern höja den, för att rädda ”välfärden”. Vi vet vad som kostar så nej tack, jag vill inte ha deras ”välfärd”.

  Gillad av 6 personer

  • Tomas Karlsson skriver:

   Har 2 år kvar till pensionen. Har redan säkrat boende i ett annat land. Men som utlandssvensk får man ju fortfarande rösta och inte fasen blir det på Löven inte.

   Gilla

 11. Den där Fredrik Östman skriver:

  Den stora invandringen de senaste åren [har inte] påverkat samhällsutvecklingen?

  Men vi har ju fått kompetensregn, undret i Sandviken och brandmannen i Boden! Vi vinner i världen i statistiken över både våldtäkter och sprängningar! Allting har ju blivit sju resor bättre tack vare den välsignade, ofrånkomliga och nödvändiga massinvandringen av fientliga utlänningar! Tut! Tut! Tut i tutan! Nu böjer sig clownen framåt och drar ner böxera! Ha-ha! Dina! Ha-ha! Tut! Tut!

  Gillad av 1 person

 12. Elisabeth G skriver:

  ”Finns det ingen vuxen i det här landet som kan ta Löfven i örat och förklara att han inte kan fortsätta att förnedra både sig själv och svenska folket på det här sättet?”

  Jodå, men inte i närheten av Löfven.

  Löfven är en skam för Sverige. Jag bodde på 70-talet i ett område som i dag är ett utanförskapsområde. Där bodde mest svenskar men även finnar, greker och någon ungrare. Det sköts och sprängdes inte och det brann inte några bilar. Löfven borde veta hut. När folk INTE VILL integreras (eller assimileras som det bör heta) så tjatar han om sossarnas gamla skåpmat ”socioekonomiska faktorer”. Han sitter verkligen fastsvetsad i det blå skåpet.

  Gillad av 7 personer

 13. gmiksche skriver:

  Jodå. Det finns vuxna som förmår ta Stefan Löfven i örat. Bl a m g. Men hur ska man ta någon i öronen som ständigt håller för öronen? Löfven har ju aldrig jobbat och därför haft fria händer att leka stendöv.

  Gillad av 1 person

 14. Martin skriver:

  På radio/TV får vi höra hur president Trump gör fel och ibland gör han det….men Löfven som gör samma fel och andra grövre fel kommer undan pga av radio/TV s undfallenhet. Aldrig en svår fråga aldrig en uppföljande svår fråga och framför allt aldrig ett ifrågasättande av hans paradigmer.
  Utmärkt exempel -”vi såg det inte komma”
  Ett fullkomligt vanvettigt och komplett löjligt påstående….vi har sett det ”komma” i mer än 20 år
  Om han upprepar detta bör han avgå landet behöver och förtjänar en statsminister som ser.

  Gillad av 4 personer

 15. Elisabeth skriver:

  Om ni inte såg Agenda-intervjun igår så gör det nu, på SvT Play. Måste ses. Efteråt torde det stå helt klart för alla att Sveriges statsminister blåljuger och är ointresserad och ovillig att göra något åt den katastrof han varit med om att skapa i vårt land. Intervjun inleds med en tabell som visar att Sverige leder i antal skjutningar jämfört med flera andra jämförbara länder. Tyskland, som tagit emot enorma mängder ”flyktingar”, ligger ändå sist i tabellen. Tyvärr tvingades inte Löfven kommentera detta. Annars var det bara socioekonomiska faktorer för hela slanten. Allt berodde på arbetslöshet och segregation och enbart detta. Han sa också, mycket uppseendeväckande, att brottsligheten hade varit densamma om det varit svenskar som levt under samma socioekonomiska förhållanden.Alltså, våldtäkter, klanskjutningar, butiksutpressningar, förnedringsrån osv. Det är ett chockerande påstående. Ett påhopp på vanliga svenskar. Är han vid sina sinnens fulla bruk?,Han gav ett förvirrat intryck. Alltså – får bara dessa människor ett jobb och barnen/ungdomarna bra skolor så ordnar allt sig, enligt statsministern.Ös bara in pengar. Hans enda jobb-förslag var jobb på äldreboenden. Trots att han måste vara väl medveten om att kommuner nu tvingas dra i bromsarna när det gäller all skattefinansierad välfärd, bl a äldreboenden. Kommunproblemen beror nämligen på Löfvens egen migrationspolitik.

  Gillad av 6 personer

  • Gibrahil Ortigo skriver:

   Jag noterade också detta han sa: ”Löfven menar att segregationen beror på att det är för låg sysselsättning och för hög arbetslöshet i de områden där gängbrottsligheten sker.
   – Men det hade det varit oavsett vem som hade bott där, om det var så att du hade satt dit människor som var födda i Sverige under samma förutsättningar, så får du samma resultat, säger han.”

   Det där är otroligt fräckt sagt, som du säger Elisabeth ett påhopp på vanliga svenskar. Jag upplever det han säger som helt osant. Problemen uppstår pga att det under många år har byggts upp ett parallellsamhälle som bottnar i osvenska kulturer. Ett parallellsamhälle som numera är närmast ogenomträngligt för det offentliga systemet.

   Jag tycker att Löfven borde få äta upp de där orden 1000 gånger. Det är i klass med att Clinton kallade vanligt folk i USA för deplorables.

   Gillad av 4 personer

  • Linden skriver:

   Ljuger är bara förnamnet. Lögnerna är satta i system.

   Ingen har väl undgått nyheten om att Statistiska Centralbyrån reviderat sina senaste siffror över arbetslösheten. Nedjusteringen var substantiell, från 7,1 procent till sex procent. Små revisioner sker ofta; etablerade statistikproducenter har till och med metoder på plats för små, kontinuerliga justeringar av löpande statistik.

   Det här var dock en revision av stora mått, så stora att det borde väcka långt mer uppmärksamhet än det gjort. Och av andra orsaker.
   https://samnytt.se/scbs-reviderade-siffror-over-arbetslosheten-vacker-misstankar/

   Sjuklövern har gett lögnen ett ansikte.

   Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   Elisabeth: Tack för en mycket bra kommentar – klarspråk. Tack även Bitte för välbehövlig krönika i ämnet.
   Många börjar nog förstå varför Stefan Löfven så ofta lyser med sin frånvaro när besvärliga lägen inträffar. Partistrategerna inser nog det vådliga i att låta denne man framträda och lufta sina idéer om hur han ser på verkligheten. Man erinrar sig t.ex. debatten mot Jimmie Åkesson i frågan om de många överfallsvåldtäkterna, när Löfven började yra om förändringar I LAS …
   Två möjligheter finns: antingen är detta hans genuina syn på frågan eller också vet han bättre men att medge de verkliga orsakerna (massinvandring av människor, som visat sig omöjliga att integrera/assimilera i vårt samhälle) skulle komma med ett alltför högt pris – har man i starkast möjliga ordalag fördömt SD för att de pekat på dessa problem och dessutom bygger hela sitt maktinnehav på ett sådant fördömande, vore det politiskt harakiri att medge sanningen.
   Det är i sanning svårt att säga vilken av dessa möjligheter, som är värst.
   För övrigt: anställningar av invandrare med knaggliga svenskkunskaper skulle alltså vara vad våra äldsta skulle vara beroende av under slutfasen av sin levnad?
   Hoppas både S och Mp liksom deras stödhjul C, L och i praktiken även V får betala dyrt i kommande val.

   Gillad av 3 personer

   • Elisabeth skriver:

    Och jag tackar dig för detsamma, Palle9, och håller med dig. Det är så hänsynslöst att anse att knappt anställningsbara duger åt gamla, försvarslösa människor.

    Gillad av 1 person

  • Margareta skriver:

   Förmodligen är Löfvén nära ett sammanbrott. Utbränd! Arbetargrabben som steg upp som en sol(nåja) – eller kom från ingenstans – och nu, med sviktande väljarstöd, ser partiet rusa mot avgrunden. But – ”We are not drunk yet” – men nu när vi närmar oss samma förvirring som i ett sammanbrott, då ”are we drunk” . Egentligen, om det inte vore så tragiskt för Sverige, är det synd om honom. Han svarar på det sätt andra har sagt åt honom att svara, han har förmodligen lärt sig svaren utantill och så blandar han ihop dem.
   Och så hans kamp mot nazism! En ännu värre hydra – islam, IS – tornar upp sig bakom hans rygg och han ser den inte.
   Min egen slutsats är att hade invandringen hanterats med tillämpning av samma regler som för övrig befolkning, t.ex. vad gäller bidrag och allt annat som det verkar ses mellan fingrarna med, då hade problemen inte varit lika stora utan folk hade anpassat sig. Hade man tillåtits att se problemen i tid och inte rasistsmetat allt och alla så hade landets Sverige haft en chans att klara den omöjliga uppgift ”man” tagit på sig – nämligen att föra ihop två helt väsensskilda kulturer, den ena 2000-tal, den andra 600-tal, två helt olika värdesystem, två helt väsensskilda religioner, två helt skilda samhällssystem: individualism kontra klaner osv. Jag tror ingen hade lyckats med detta, inte ens Gud Fader själv.

   Gilla

 16. Johan skriver:

  Återigen: om man nonchalerar verkligheten till förmån för ideologier om hur man tycker det borde vara, kommer verkligheten till slut att bita en i ändalykten.
  Politikerväldet uppbär höga löner och förmåner och har tillgång till ett stort nätverk av expertis för att ha bättre information, bättre krisinsikt, bättre verktyg och kunna agera lite klokare än oss vanliga medborgare i landets intresse.
  Vad är det som är så svårt att begripa?

  Gillad av 1 person

 17. Hans Wachtmeister skriver:

  Tyvärr, om vi skall vara ärliga, så gjorde inte den borgliga regeringen något heller och de lyfte inte heller fram problemet när de hamnade i opposition. Det var framför allt polisen och privatpersoner som försökte slå larm men tystades ner av PK eliten.

  Gillad av 11 personer

 18. Maria C skriver:

  Vi är många som inte bara såg, utan upplevde, ”det komma” redan för trettio, fyrtio år sedan. En del, som jag, har inte glömt, andra, troligen majoriteten, vande sig.

  När ”kungen” i den stora, men i sig homogena, gruppen av invandrarelever lät/tvingade andra barn att pussa hans skor, såg en del av oss vuxna en ”kränkning”, andra såg ”kultur”.
  När elever, vilkas föräldrar antogs rösta på annat än såssarna och Palme, hotades med stryk, såg vi ett ”allvarligt angrepp på demokratin”, andra såg ”lek och barnsligt oförstånd”.
  Jag har många fler exempel, men de andra vann hela tiden, eftersom de var sådana där goda människor som tänkte positivt. ”De är bara barn.” ”Det ordnar sig!” ”Det växer bort.” ”Alla gör misstag. Nu ser vi framåt.” Dessutom fanns, om än mindre tydlig och utan de sociala mediernas kraft, rasiststämpeln redan då.
  Var de andra inte goda och positiva, så var de goda och empatiska, och empatin sträckte sig, då som nu, inte till att även omfatta offren för de stackars förövarnas framfart. Från detta kan härledas en del, även organiserad, främlingsfientlighet.

  Nu har det förstås ändå skett en utveckling, om än enbart språkligt. ”Tänka positivt” har fått en mindre positiv klang, uttrycket används t.o.m. på ett riktigt raljant sätt.
  Numera ska vi ”se glaset som halvtomt eller som halvfullt”. Rätt svar, enligt pk-facit, är ”halvfullt”, och ser vi glaset som halvfullt är oron för framtiden obefogad.

  För övrigt vet jag, även utan forskningsresultat över fenomenet, att en stor del av den s.k. segregationen är självvald. I Södertälje, under den stora assyrisk/syrianska inflyttningen, hamnade, inte bara familjer, utan även (med viss överdrift) hela byar i samma hus.
  Det är likadant nuförtiden, att flytta dit*, där* släkt och vänner finns, står högt upp på önskelistan för många invandrare.

  Att vanliga, infödda svenskar ska tvingas känna någon sorts segregations-skam är bara dravel! Segregationen är, tillsammans med individuella val, uppkommen ur våra myndigheters extremt serviceinriktade behandling av utifrån kommande… (jag höll på att skriva ”turister”j

  *dit och där står för Malmö, Ronneby m.fl. svenska orter

  Gillad av 2 personer

  • Winston skriver:

   Håller med.

   Så skapas ett utanförskapsområde:
   https://timbro.se/smedjan/sa-skapas-ett-utanforskapsomrade/

   Citat från artikeln (intervju med socialantropologen Aje Carlbom):

   ” – När jag gjorde mina fältstudier i Rosengård hade de jag intervjuade bott i icke-segregerade områden tidigare. Kävlinge, Staffanstorp och så vidare. Efter en tid hade de känt sig isolerade där och valt att flytta till Rosengård för att komma närmare andra muslimer. När det väl flyttat in tillräckligt många av en viss grupp i ett visst område kommer de som anländer till Sverige per automatik att söka sig dit, till sina landsmän, eller åtminstone till personer som delar deras religion och kultur.”

   Segregationen i Sverige är här för att stanna. De flesta vill leva i områden som i hög grad präglas av folk med liknande kultur, värderingar, religion mm.

   Gillad av 2 personer

   • Gibrahil Ortigo skriver:

    Tack Winston, det var en mkt bra artikel om Rosengård!
    Citerar ett stycke om hur Qatar sponsrar salafister och Muslimska broderskapet för att bygga det islamistiska parallellsamhället allt starkare:
    ”– Muslimska brödraskapets politiska projekt går ut på att först islamisera individer, göra dem mer troende och engagerade i islam, sedan islamisera familjen. När många familjer har blivit islamiserade hoppas man att spridningen ska fortsätta ut i samhället, till kvarter, hela kommuner. På sikt tänker de sig att även staten kommer att islamiseras underifrån.
    – Det vi nu talar om som ett parallellsamhälle, det kallar det Muslimska brödraskapets aktivister för det muslimska civilsamhället. Förenklat vill de bygga upp en struktur av islamiskt styrda verksamheter, offentliga institutioner, daghem, skolor, föreningar.”

    Gilla

 19. Eskil skriver:

  För Stefan Löfven är det viktigare att hålla sig väl med koalitionspartnern MP än med verkligheten. Skulle han säga och göra något som inte faller väl ut hos koalitionspartnern MP får han problem med ett parti som blir hysteriskt. Då sitter makten löst och att behålla makten är ett mål som står över alla andra mål.

  Gillad av 2 personer

 20. Orsak och verkan - och kor på ängen skriver:

  Stefan Löfvens syn på orsak och verkan förfaller vara smått dysfunktionell.
  När det kommer till klimatet talar han alltid om mänsklig påverkan. Att vårt beteende och valda livsstil är direkt kopplat till den globala uppvärmningen, och det på ett mycket farligt sätt. Men när det kommer till människors migration betraktas orsak och verkan på ett helt annat sätt. Farligheten upphör eller försvinner. Rekord i antal skjutningar, mord, socialförsäkringsbedrägerier, rån och våldtäkter, har inga orsakssamband med människors kulturella hemvist. Annat än att kriminaliteten växer upp ur dålig bostadsförhållanden. Att det råkar vara samma bostadsstandard som svenskar flyttade till under strukturrationaliseringarnas värsta år under 60-, 70- och 80-talet, glöms snabbt av. Varför exakt samma bostadsstandard några decennier senare skulle resulterar i en ökad brottslighet ges det ingen förklaring till. Att när svenskt flyttar ut – flyttar brottslighet in. Utan att bostandarden alls förändrats. Likväl vill man höja boendestandarden, för att driva ut kriminaliteten. Jag som trodde att standardhöjningen från ett U-land till I-land var en av orsakerna till den ekonomiska migrationen. Men tydligen var den inte tillräckligt stor, enligt Stefan Löfven och alla likasinnade. Nu vill dessa tankeskärpans män och kvinnor bygga bort kriminaliteten genom att öka på bostadsstandarden ytterligare några snäpp. För brottsutvecklingen kan ju inte ha något samband med kulturell uppväxt, religion eller etnicitet. Så kallad kulturell och etnisk bakgrund. Orsak och verkan enligt 7-klöverns receptet lever tydligen ett eget liv. Medan det för klimatpåverkan finns en direkt koppling till allt mänskligt beteende, och ett ansvar för egna göranden och låtanden, så saknas den inom alla utanförskapsområden. Till och med korna tycks ha ett större ansvar över sitt globala pruttande. Så blir det lätt när PK-människor, av varierande kaliber, försöker ha två bollar i luften – samtidigt. Numera slår jag dövörat till. För Stefan Löfven har jag gjort det länge. Jag tycker det är Okej. Och det har sina orsaker. Det är när den politisk korrektheten går före sunt förnuft. Att orsak och verkan kastas om. Av rent ideologiska skäl och orsaker.

  Gillad av 2 personer

  • Den där Fredrik Östman skriver:

   Ja, men det är ingenting nytt. Alla socialister lever och tänker i eschaton, baklängeshistorien, så orsak och verkan har för dem rakt motsatt betydelse till vad de har för oss. De anser att det vi kallar effekt förorsakar det vi kallar orsak, som de ser som en effekt.

   Våldet mellan och av utlänningar orsakas alltså av att svenskar blir allt räddare för och ilsknare på det. Socialister bänker taklänges.

   Gillad av 2 personer

 21. Svante Jonsson skriver:

  En liten bagatell i gårdagens förinspelade intervju med stasiministern var hans babbel om de sociala orättvisorna och vilka som bor i sossarnas miljonprogramsområden. Föraktet för alla Sveriges invånare i allmänhet och de etniska svenskarna i synnerhet var omöjligt att missa. Mycket bra att du också lade märke till bagatellen Assarmo!

  Gillad av 3 personer

 22. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är sannerligen inte någon brist på vuxna medborgare som tagit såväl Löfvén som Reinfeldt i öronen. Detta inlägg är precis ett sådant. Skribenten är faktiskt en vuxen medborgare. Det är bara det att de två statsministrarna inte bryr sig eller snarare helt enkelt inte vet vad det skall ta sig till. Det stora problemet är systemet inkluderande lagar, förordningar och mängden av individer som utgör den så kallade djupa staten. Löfvéns makt är snart på samma nivå som kungens och ingen av dessa två kan göra mycket åt situationen. Saken är helt enkelt den att Sverige måste bestämma vilket slag av land man vill ha.

  Vill man vara eller fortsätta vara en nationalstat, vilket den övervägande majoriteten av befolkningen vill , eller vill man vara ett slags global enklav dit alla är välkomna om de har lust. Föredrar man det senare bör grundlag, skattesystem och välfärdsrättigheter mm snarast ändras.

  Om å den andra sidan landets politiker och överhet anser sig representera sina medborgare bör de likaledes snarast se till att det gör detta och inte bara säger att de gör detta. Detta kräver att man måste skilja på vi och dom.

  En svensk medborgare måste helt enkelt behålla sin särställning och garanteras rättigheter som inte kan ges till andra. Dagens system är med ett populärt ord helt enkelt inte ”hållbart”.

  Med andra ord landets politiker och medborgare måste bestämma hur fan de vill ha det.

  Svårare än så är det inte.

  Gillad av 6 personer

 23. MartinA skriver:

  Det enda som påverkar etablissemanget är när allt fler flyttar utomlands och betalar skatt där istället. Etablissemanget måste svältas ihjäl, det är enda vägen till förändring.

  Gillad av 3 personer

 24. Ulla skriver:

  Det var pinsamt att höra den högste i landet uttala sig om de gigantiska problem som hans parti har skapat. Det började med Palme. Den högste var oförskämd mot den egna befolkningen, särskilt mot alla dem som jobbat och slitit ett helt yrkesliv och som igår fick höra att de sämst lämpade för Sveriges arbetsmarknad ska jobba i äldreomsorgen. Oförskämt är nog ett för milt ord, det var omdömeslöst och kränkande både för invandraren och vårdtagaren.

  Hade han fått frågorna i förväg? I så fall är katastrofen ännu större.

  Gillad av 3 personer

 25. Kulturisten skriver:

  Löfvén gör sitt jobb. Ingen lätt uppgift, avlönad av utomstående krafter för att försvara de muslimska invandrarna och till varje pris se till att gränserna förblir öppna. Att han även råkar vara de etniska svenskarnas statsminister är sekundärt i denna för honom & entourage mycket lönsamma överenskommelse. Finns det någon annan förklaring?

  Gillad av 2 personer

 26. plq017 skriver:

  Även om jag i stort håller med om Ditt resonemang, så är jag ändå tacksam för att sossarna inte gör vad som behövs. De har ännu inte kommit till insikt om var problemets orsak är, och därför kan de inte heller korrigera utvecklingen. Katastrofen kommer bara närmare, och allt snabbare.
  Det vi har framför oss nu är tvångsintegration, där vi kan vänta oss lagstiftning som tvingar svenskar att husera invandrare, så att dessa skall kunna få del av svenska värderingar.
  Detta är en våt dröm för riktiga socialister, typ kåta ynglingar inkvarterade i familjer med tonårsdöttrar. (Metoden har prövats i Småland, där våldtagna skolflickor erbjudits en betald hotellhelg tillsammans med förövaren i utbyte mot att inte polisanmäla. Anmälan skulle inte vara bra för den stackars förövaren. Flickan prostitueras i integrationens sak.)
  Sveriges fall är nu jämförbart med arabländers, som Libanon och Syrien.
  Det är dags att flytta bort Sveriges industriproduktion från Sverige, som Volvo Cars har gjort, för att rädda det kapital som går att rädda.
  Sverige är helt bortom räddning. Den enda nytta som Kalifatet i Norr kan tjäna som, är som varning för andra länder.
  Lustigt nog så varnade den politiska ledningen i Norge för utvecklingen i Sverige för fyra fem år sedan, och har planerat därefter. Norrmän är tydligen inte lika naiva som sju-klöverns politiker.

  Gillad av 2 personer

 27. Lars skriver:

  Socialdemokratin är slut! Efter Persson fick vi Mona S, Juholt, Löfven,.Det finns antagligen ingenting kvar av partiet, inga ledande socialdemokrater som kan stiga fram. Tomt i båset. Som en gammal kompis sa: -: ”Socialdemokraterna som var ett så fint parti.”

  Visserligen tycks det vara lika illa på den borgerliga kanten, vem litar på M innan de tar avstånd från Rheinfeldt, vem litar på Sabuni eller Annie Lööf, men socialdemokraterna är slut.

  Om S mot förmodan skulle sätta ned foten och tvärbromsa invandringen till FN kvoten om ca 5000 + lika många anhöriga, så skulle partiet antagligen splittras. Det är nog å andra sidan det enda som kan göras dvs bli av med Tro och Solidaritet, Stockholms arbetarkommuns flummare mfl.

  Men S är slut. Blir det inte uppror i partiet mot invandringen så kommer de inte ens få röstetal i nästa val på dagens nivå i opinionsundersökningarna. Bra, säger en del, men vad blir det för slags Weimar republik av Sverige då?

  Personligen kommer min lilla, obetydliga röst inte att gå till S, har inte sedan Perssons tid (mest för att hålla M borta från makten – vi fick ju Rheinfledt till stor (o)lycka för landet ändå….

  Gillad av 2 personer

 28. Christer L skriver:

  Segregationen och kriminaliteten är konsekvenser av politiken att fritt släppa in folk i landet som för med sig denna segregation och kriminalitet. Dessa människor måste nu tvunget spåras upp och bringas att lämna landet. Vad händer om svenska myndigheter med Löfvens ”metod” istället för att slå på tvärbromsen fortsätter samförståndspolitiken med kriminella främlingar i landet? Jo, naturligtvis mer av detsamma som redan hänt. De kommer att utnyttja och bedra den svenska vänsteridiotin, förlåt vänsterideologin (trianguleringen även) tills allt bryter samman. Så som de redan gjort alltsedan de slängde sina identitetshandlingar och till Migrationsverkets aktivister yttrade det magiska ordet: asyl. Poängen tycks vara att då allt går sönder och allt står i lågor kan en diktatur upprättas. Dit vill vi inte att du för oss, Löfven!

  Gillad av 2 personer

 29. Gilbert Andersson skriver:

  När katastrofen med våldtäkter och gruppvåldtäkter började påstod Sveriges statsminister att detta var en gammal svensk tradition.
  Nu säger han att vi svenskar är potentiella revolvermän och dynamitarder bara vi får flytta till vissa områden i storstäderna!
  Det måste vara unikt att en regeringschef förolämpar sitt eget folk på detta sätt!

  Gillad av 8 personer

 30. larsolofsvensson skriver:

  Har inte Löfven rätt i själva verket när han pekar på segregationen? Fast inte på det skäl han tänkte sig. Nio svenskar och en arab funkar men nio araber och en svensk, då blir det Arabistan

  Gillad av 1 person

 31. Ulf skriver:

  Jag blir förvånad, han är så dragen i öronen nu så de snart nått maxstorlek. 22 procent betyder att det dras friskt i öronen av väljarna. Min prognos ligger fast som jag gjorde efter januariavtalet. När de är nere i 17-18 procent så måste MP dumpas och verkligheten släppas in. Alternativt avgår de och fortsätter ljuga för de 15 procent som fortfarande lyssnar. Utförsåkningen är ju i full gång titta och njut efter 50 år är det snart slut.

  Gillad av 4 personer

 32. Sixten Johansson skriver:

  I politisk mening är svaret på rubrikens fråga tyvärr: ”Nej!” Det finns ingen vuxen som kan ta Stefan Löfven i örat på något politiskt kännbart sätt. Sveriges statsminister har häpnadsväckande stor politisk makt och hela den politiska klassen har sedan länge målmedvetet undanröjt riskerna för att utkrävas eget ansvar. Det betyder att den vardagligt familjära svenska tonen bara skyler en orubblig låtsasjämlikhet och att nästan allt det politiska, rättsliga och mediala numera bara är krafs på skendemokratins låtsasytor.

  Ett enda skarpt vapen kvarstår: ett misstroendevotum mot statsministern tvingar honom att avgå eller utlysa extraval. I riksdagen skulle alltså 175 eller fler i samlad tropp kunna visa sig vara mentalt vuxna nog att greppa Löfvens politiska öra och rentav ge honom en rejäl spark. Men inte ens kollektivt finns alltså så mycket vuxenhet i riksdagiset. Alla där som stöttar Stefan Löfven är därför medskyldiga till allt som han gör och underlåter att göra. Alla dessa i riksdagen har blod på sina händer, likaså alla de som i media och övriga etablissemanget stöttar regeringen.

  När ni i TV-rutan ibland eller t ex under Nobelfesten ser alla möjliga uppblåsta figurer strutta omkring i sina lånta fjädrar kan ni gärna tänka på hur odugliga de faktiskt är. De flesta av dessa stroppar visade sig vara ovärdiga sitt ämbete, ovärdiga allt förtroende. De har inte förvaltat det pund som livet gav dem. De är inte bara nollor, utan minusposter, minusfigurer i mänsklighetens historia.

  Gillad av 7 personer

 33. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Tre gånger skall du förneka honom. Löfven kan sin Bibel. Han är säkert uppe i trehundra nu. Vi behöver en PcToo-rörelse som pekar ut de söndervittrande socialisterna och fastslår konsekvenserna av deras nationseroderande verksamhet. Fortfarande för mig obegripligt hur Borg & Reinfeldt kunde välja samma väg, bara för att få söndra välfärdssamhället medelst en bot som håller på att döda patienten. Och dessa lagstiftare har vi förtjänat? Ve oss!

  Gillad av 2 personer

 34. Bortom horisonten skriver:

  Mer och mer märker man av att folk börjat tröttna på all förljugenhet. För vissa står lögnerna dem upp i halsen. Tror PK-individer att folk är dumma i huvudet? Eller gått i barndom? Att de inte ser och tänker själva.

  Den utveckling jag ser framför mig är en förstärkt polarisering till vänster och och höger, med en stor lucka i mitten. En direkt farlig utveckling, framprovocerad av öppna hjärtats politik. Som fått drivas på mot en ytterlighet.

  Tänk sedan tanken att polariseringens två svansar av extrema ytterligheter ger sig på varandra med våld. Med början i ungdomligt övermod och kortsyntheten. Med en risk för eskalering.

  Då är landskapet bäddat för inbördeskrig. Svensk mot svensk. Där även tidigare migranter tvingas ta ställning. Den som läst historia vet att inbördeskrig nästan aldrig kan stoppas. Det finns ju ingen yttre fiende, när granne ställs mot granne. Och barn mot föräldrar.

  Politikerna måste redan nu dra i nödbromsen. Ta sitt ansvar för att gjuta olja på de redan nu allt för höga vågorna. Väntar vi förlänger kan det bli för försent.

  Ett scenario som ovan, börjar alltid med ett högt tonläge. Som eldas på och växer. Snart bortom och förbi det osannolika. Jag hoppas innerligt att jag har fel. För jag vill inte packa någon kappsäck vid min ålder, och tvingas in i ett flyktingskap.

  Tänk på det alla ni godhjärtade och vällovliga människor. Att äkta godhet måste bygga på långsiktig uthållighet. Det ligger en växande latent provaktion i att bjuda ut Sverige till resten av världen. Vem tror att äkta godhet skall vara enkel? Utom de mest naiva.

  Gillad av 3 personer

 35. h skriver:

  Jag tycker Löfven ser trött ut i Agendainterjvun. Det är mycket stryk han får ta nu efter senaste debaclet. Men på den politiska toppen blåser det alltid hårt och har så gjort länge på Löfven.

  Jag tror att vi kanske snart får se en reträtt av Löfven (av hälsoskäl). Och då är det inte drevet mot honom som ska anklagas, utan de inom S som förde fram honom till partiordförande (och därmed till statsministerkandidat), de är de som bär skulden till haveriet med valet av en politisk oerfaren och en bristfälligt skolad kandidat.

  Ett extraval vore perfekt just nu.

  Gillad av 1 person

 36. Södermalmsrealisten skriver:

  Statsministern ger inte uttryck för högsta toppform (tårta på tautologi). Pigg som en lärka,
  sjunger med både inandning och utandning – eller glad som en mört – krumbuktar sig i spänstiga språng på hala bryggan…Kanske har han skådat slutet…Ragnarök utan teaterrök och utan Wagnersk musik. Partiets utdragna dödskamp…Mitt tips: han går före sommarn…något annat bud ?

  Förslag till tal: ”Jag tillträdde fylld av förhoppning, nu djävlar skulle vi..- men jag har svikit er, jag var inte vuxen kostymen…jag säger med Richard Nixon: Yes I let my people down…

  Gilla

 37. Törnrosa skriver:

  En liten konspiratorisk fundering. Jämtin och den djupa staten har cyniskt skickat fram sin praktpojke för att han genom sina pålitligt korkade uttalanden ska ådraga sig folkets vrede och därmed underlätta ett kanske kontroversiellt men nödvändigt maktskifte.

  Ska det göras måste det vara nu. Så den nye har lite tid på sig inför valet. mvh

  Gilla

 38. seniorciticen skriver:

  Svetsarn försvinner 2020 eller 2021. Om Ardalan Shekarabi blir bättre vet jag inte. För SD är det bättre om AS kan sänka opinionen för S under 20 % före valet 2022.

  Gilla

 39. Stefan Sewall skriver:

  Det är så sorgligt så man kan gråta att den som blivit satt till att vara statsminister kan sjunka så lågt och ljuga för sig själv och hela folket så flagrant och yttra sådana paradoxer att man tror man är i en bananrepublik eller totalitär lögnens diktatur som bakom järnridån. Nu är vi i stället bakom hjärnridån. Vi har nått ett historiskt lågvattenmärke.
  Skulle dagens grova kriminalitet förklaras av husen själva eller läget (som alla mäklare poängterar)? -Jo jag tackar. Skulle svenskar i dessa hus bli galna och krigiska och bilda mördarligor av själva betonglukten?
  Min farfar och även mormor levde i uttalad fattigdom under första världskriget utan att för den skull göra en fluga förnär. De var mycket fattigare än en iphonepratande guldkedjeprydd förortsligist av idag kan föreställa sig. Farfar blev sedan präst efter år av grovjobb för att spara ihop till studierna. Mormor blev världens mest godhjärtade och fromma bondhustru efter många år i uttalad knapphet.
  Jag har själv som barn bott i betongförortshöghus. Släktingar till mig har bott i Tensta när det var nytt. Jag minns att jag som grabb tyckte husen och lägenheterna där var rätt fina (solida och välbyggda med fina kylskåp och badrum) medan omgivningen var motorväg och mest talldungar och grushögar f.ö. Många jag känner har bott i Bergsjön på 70-talet, både sköterskor och läkare som var kurskamrater som sedermera blivit högt uppsatta professorer och klinikchefer på Sahlgrenska. En högkompetent civilingenjör på Volvo jag känner väl, bodde länge i Biskopsgården och tyckte det var bra. Så sent som för 10 år sedan bodde en mkt duktig ung student i Bergsjön som hade relation till familjen. Jag hämtade ofta dottern där.
  En söt kvinnlig klasskamrat bodde i Vivalla efter studenten under studietiden i Örebro (70-tal).
  Jag känner även andra helt normala personer som bott i de mest kända förorterna.
  Dessa orter har fin natur och ljusa välplanerade lägenheter. Ingen automatisk våldskriminalitet utvecklades hos någon av dessa mina vänner/släktingar. Förr var det lugnt i dessa förorter förutom en del bilinbrott.

  Gilla

 40. Stefan Hartman (@Javlamog) skriver:

  Då den tidigare fackpampen tillträdde sa han i en intervju att hans erfarenhet av förhandling skulle komma väl till pass i rollen som statsminister. Tacka fan för det när det enda som krävdes för att få sin vilja igenom var att hota med strejk.
  I det politiska spelet har han rullat över på rygg för att tillfredsställa kommunister och miljöanarkister för att säkerställa maktinnehavet. De övriga clowngänget hängde på för att inte riskera att rullas i tjära och fjäder av media och det övriga proffstyckeriet.
  Det som nu utspelas i svensk politik skulle kunna vara ihopsnickrat av Aischylos, Euripides eller någon av de andra tragöderna från antiken och tyvärr så är risken överhängande att det slutar med just en tragedi.

  Gillad av 1 person

  • Gerhard Miksche skriver:

   Det som skiljer dagens politiska skådespelare från de som framförde Aischylos och Euripides verk är att de länge slapp att använda skådespelarmasker. I decennier har PK-medier försett dem med lämpligt kamouflage för att dölja deras verkliga avsikter. Men kamouflaget har blivit genomskinligt för fler och fler. Och deras upträdande liknar mest antikens satyrspel.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.