Bitte Assarmo: Liberalerna och Centern har bitit huvudet av skammen för längesen

Bitte Assarmo

Sverigedemokraterna har, efter det eskalerande våldskaoset i Malmö, beslutat sig för att väcka en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson. Moderaterna och Kristdemokraterna ställer sig – i alla fall i skrivande stund – bakom. Moran Johansson är ytterst ansvarig för situationen, menar de, och det har de naturligtvis alldeles rätt i. Eller?

Nja. Kanske inte ändå. I alla fall inte om du frågar Liberalerna och Centern.

– Regeringen måste vidta kraftfullare åtgärder mot gängen. Men vi är inte beredda att stödja misstroendeförklaringen, skriver Liberalernas gruppledare Johan Pehrson i ett mejl till SVT.

På politikerspråk betyder det ungefär:

– Regeringen måste vidta kraftfullare åtgärder mot gängen men vi är beredda att stödja dem trots att de uppenbarligen inte klarar av det. Vi är ju trots allt ett av deras stödhjul och det prioriterar vi före medborgarnas väl.

Även Centern sätter lojaliteten mot regeringen före lojaliteten mot den skattebetalande samhällsbärande medelklassen. Partiets gruppledare i riksdagen, Anders W Jonsson, säger att man förvisso ska diskutera det hela men medger också att han har ”lite svårt att se hur det skulle innebära en lösning på den akuta situationen i Malmö”.

Jag tvivlar på att Jonsson inte förstår att entledigandet av en inkompetent justitieminister är förutsättningen för att den akuta situationen överhuvudtaget ska kunna lösas. Därför måste jag förutsätta att han och hans parti, i likhet med Liberalerna, helt enkelt hellre struntar i medborgarna. Av bekvämlighetsskäl, förstås, för det är klart att det känns både tryggt och lite småmysigt att huka sig under Löfvens vingars skugga.

Morgan Johansson kan alltså sitta tryggt och komma med förnumstiga tweets och uttalanden medan det sprängs, skjuts och mördas på gator och torg. Han behöver heller inte vara rädd att hans chef statsministern ska ställa några krav för Stefan Löfven har myndigt uttalat att han har ”fullt förtroende” för Johansson.

Han och hans parti tar inte ens misstroendeförklaringen på allvar utan vidhåller att det är ett ”politiskt spel”.

– Nu skramlar de igen. M och KD verkar på allvar vilja utnyttja mord på barn och oskyldiga för att ta billiga politiska poänger, säger Annelie Karlsson, S gruppledare i riksdagen, enligt TT.

Den som vill utkräva ansvar av landets justitieminister i en tid när den forna välfärdsstaten håller på att falla sönder ägnar sig alltså åt att ”skramla” och

vill ”utnyttja mord på barn och oskyldiga” i Socialdemokraternas skeva värld. Vad hände med de demokratiska rättigheterna? Vad hände med de skattebetalande medborgarnas rätt att få leva tryggt och säkert i det samhälle de bär upp med sitt arbete och slit?

En misstroendeförklaring är en grundlagsstadgad rättighet som är tänkt att fungera som ett skydd för demokratin – den demokrati som Socialdemokraterna ständigt påstår sig strida för – och de som väcker misstroendeförklaringen behöver formellt inte ens ange några skäl för det. Nu finns det dock ett skäl och ett gott sådant – och Socialdemokraterna väljer alltså att kalla det för skrammel. Mer respekt än så har de alltså inte för demokratin och medborgarna.

Morgan Johansson själv skriver nedlåtande på sin Facebooksida att han ”noterar” att Sverigedemokraterna avser att väcka frågan om misstroendeförklaring – ungefär som om det är en liten fis i rymden för honom. Han fortsätter malligt att försäkra att han, sedan han tillträdde som justitieminister, har haft som huvudfokus att ”bekämpa den organiserade brottsligheten” och skryter om den höga reformtakten, de skärpta straffen och polisens ökade resurser. Men om Johansson nu arbetat så enastående hårt och fokuserat utan att han lyckats åstadkomma något annat än en ökning av våldet, måste det inte innebära att han är ännu mer inkompetent än han skulle ha varit om han inte gjort något alls? Jag menar, att lägga ner så mycket kraft utan att åstadkomma något alls, är inte det själva essensen av inkompetens?

Att åtminstone två av oppositionspartierna – Moderaterna och Kristdemokraterna – ställer sig bakom Sverigedemokraternas misstroendeförklaring är naturligtvis positivt. Men att Liberalerna och Centern väljer att inte göra det är direkt oanständigt. Men vad kunde man förvänta sig av de små stödhjulen? Redan januariöverenskommelsen visade att de bitit huvudet av skammen för längesen.

56 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Liberalerna och Centern har bitit huvudet av skammen för längesen

 1. Göran Holmström skriver:

  Dubbelsuck. Inte komner någon av sjuk-klövern införa hårdare tag mot dom kriminella lycksökare vi fått hit! En skurks röst är mer värd än en bidragstagares!
  Tillåt mig förklara, sitt gärna med en kopp kaffe och låt magkänslan råda.
  En skurk sysselsätter några politiska poliser samt ett par nämndemän, än så länge heter dom så. Till det socionomer samt socialsekreterare, tio skurkar ger en värdelös krimonolog en titel. Glöm inte sjukvården, traumaträning i världsklass..
  En bidragstagare kostar mer på pappret och sysselsätter färre helt enkelt.
  Nästa steg är även oron, med lågskaligt krig på kändelsehorisonten, så svider inte skattehöjningarna så värst mycket,
  För dom hjärntvättade medelsvensson som hålögt vandrar mellan jobbet Coop och tv-soffan, så länge skjutningarna inte inträffar där så är allt frid och fröjd.
  Och det kommer inte ske, röstfixarna åt sossarna garanterar det, Japp imanerna!
  Så sitt med din kaffekopp Bitte, fundera gärna en god stund.
  När du inser att precis så här korrupt är det!
  Så kan du skriva förslag på hur denna sjuka diktatur ska krossas. Samt varför Svensson så gladeligen spelar med.

  Gillad av 9 personer

  • Axel skriver:

   Man kan dra slutsatsen att. Det är den otrogna delen av gängkriminaiteten som oroat Löfven och Kompani. Tro och Solidaritet och Muslimska Brödraskapet lovar dyrt och heligt att gängkriminalitet minskar om dom får fler mandat att styra. Inom några år med Löfven, är Sverige det första Västlandet som blivit Muslimskt. Vi är ju bäst på mångkultur tror ju alla dessa, som lever på bidrag.

   Gillad av 1 person

 2. Aurora skriver:

  M Johansson kan lugnt skratta åt SD, M och KDs misstroendevotum. Han vet att inget händer så långe makthantlangarna L och C är lojala regeringen. Maktvänliga media faller in i hånet om att det görs politik om de senaste morden. Det år klassisk vänstermaktspråk. Inget om att vänstern själva skulle aldrig, i omvänd maktsituation, missa ett tillfälle att göra politik av minsta möjlighet.

  Gillad av 2 personer

 3. tom crean skriver:

  Vissa tror att man kan locka de vilsna in i värmen genom argument, andra, som jag, anser att de måste skrämmas in. Jag anser den förra åsikten vara NAIV och ohistorisk, antag att du var i opposition till nazisterna i Tyskland efter deras maktövertagande, eller till kommunisterna i Sovjet. Antag vidare att det fanns ett antal velpellar som stödde nazisterna eller kommunisterna, som C och L, hade de bytt sida baserat på vänligt levererade rationella argument? Självklart inte, de som styr styr, nazister, kommunister, pk-ister, dvs aktivister som följer ett moraliskt imperativ och därför är villiga att gå över lik för att få sin vilja igenom. INGEN byter åsikt baserad på rationellt tänkande längre, det har gått för långt för det när aktivisterna väl styr. Sak samma i kultur x som gått längst och följt aktivismen till dess logiska slutpunkt och formaliserat detta, att lämna gemenskapen medför döden, det är nedskrivet så det inte råder någon tvekan.

  Så det ENDA som får folk att byta åsikt är om en ÄNNU STÖRRE RÄDSLA kan frammanas än den aktivisterna som styr producerar. Endast så byter stimfiskar riktning.

  (C och L var dåliga exempel för de styrs internt av aktivister så deras placering är självklart bland landsförrädarna.)

  Gillad av 12 personer

  • Elof H skriver:

   Korrekt. Det fungerar även så att om man hotar med att ta position, inkomst och resurser från motståndarna så mobiliseras och motiveras den egna sidan av möjligheten att överta deśsa.

   Gilla

  • olle holmqvist skriver:

   Om jag minns rätt fanns det två små liberala parter (eller ett ?) och när Hitler begärde makten av Reichstag 1933 röstade liberalerna för. Svenska liberaler – då och nu, har inte varit så angelägna att berätta det.

   Gillad av 2 personer

   • ajxn skriver:

    Lustig historieförfaöskning där.

    Nej, det var inte liberaler som röstade för att ge Hitler makten, det var konservativt högerparti som stödde Hitler.
    Bland annat så röstade dessa konservativa partier på att blockera Socialdemokrater och demokratiska kommunister från att rösta, som de hade rätt till. Eftersom de hade mandat från valet. Som nazisterna hade fått ca 32% av rösterna

    Eftersom de tyska socialdemokraterna inte kunde komma in i riksdagen, så kunde de ej heller protestera mot det lagvidriga besluten.

    Inga S, C eller L där som stödde Hitler och hans Nazister….

    Gilla

  • Björn Olsson skriver:

   Sorgligt bara att det är RÖD-Makt gänget som är specialisterna på skrämselpropaganda. Deras senaste uppfinning heter klimatet och där verkar det som om dom hittat ”Jack Pot”. Våra små funderingar på DGS lär inte skrämma någon, mer än oss själva. Om man tänker tillbaka på lyckosamma skrämsel så var väl en av de mer framgångsrika att; ”Vi blir av med snuset om vi går med i EU”, men inte ens det räckte.

   Gillad av 1 person

   • tc skriver:

    Jag tror du tar fel. Jag tror att det frodas mycket dåligt samvete och ren rädsla utifall att makten förloras. Du kan vara säker på att varenda råtta tittar efter utgången.

    Gillad av 1 person

 4. tc skriver:

  Sen anser jag inlägget vara naivt på en punkt till. Det råder ju ingen tvekan om att KD och M TILLHÖR LANDSFÖRRÄDARNA. Charaden som utspelas är att de igen och igen KAN LÅTSAS spela opposition, men utgången var ju klar från början, deras roll i detta är att lura svenskarna att vi lever i en demokrati så att gå på detta är mycket allvarligt. Systemmedia är idag till för två syften, att demonisera den avvikande åsikten och SD, samt att upprätthålla myten om demokrati. DGS bör ställa sig över detta, det finns 7-klövern och SD, men inte ens detta stämmer, vem tror att makten lämnat över denna till SD om de fått över 50%? Det står ju utom allt tvivel att deras utopi står över folkviljan.

  Svenskar är inte imponerande kloka, nej.

  Gillad av 16 personer

 5. Therese skriver:

  C och L vill till varje pris undvika att diskutera att den ökade våldskriminaliteten i Sverige sannolikt är en konsekvens av massinvandringen. Att det är massinvandringen från andra företrädesvis icke europeiska länder och länder med en annan religion/kultur som också medfört en annan kultur i Sverige,en annan syn på mannens och kvinnans roller i samhället.
  Läs Fredrik Ekelunds artikeln SvD 12/11 ” Ett hån att skylla Malmös våld på fattiga”.
  Han tar upp tanken att det är ett förändrat sätt att se på manlighet som är grunden för det ökade våldet. ”Kränkt manlighet”,” hederskulturen”,” machokulturen” är begrepp som han nämner som orsaker till det ökade våldet,ökade både kvantitativt och kvalitativt(i råhet) .
  Och vi vet väl alla (nästan alla) hos vilka kulturer dessa begrepp är viktigast,vilken bakgrund de vanligtsvis har som anser kränkt manlighet,hederskultur,machokultur är väsentligast.
  Och Fredrik Ekelund är knappast någon SDare,troligtvis motpolen.
  Så självklart röstar Coch L mot en misstroendeförklaring,det är ju även en misstroendeförklaring mot C och L invandringspolitik och dess konsekvenser.
  Och för varje år som C och L lyckas hålla sig kvar vid köttgrytorna så får deras företrädare ytterligare ett stort antal miljoner att dela på………….

  Gillad av 10 personer

 6. elfyma+ skriver:

  Instämmer.
  Men det är bara SD som kan svära sig fri från skuld i denna fråga.
  Varje gång SD motionerade om en skärpning av lagarna så röstades de alltid ner- samfällt av de andra partierna- även M och KD.

  Allt som SD motionerade om under 9 år efter riksdagsinträdet hösten 2010 röstades ner. Om detta vittnar den idoge Kent Ekeroth, som var en av de få som gjorde rätt för sitt väl tilltagna riksdagsarvode. Allt går att kontrollera.

  Istället för skärpningar har vi fått in ledamöter i riksdagiset som knappt kan läsa innantill i sina egna floskelmanuskript. Det är skandal !

  Gillad av 9 personer

  • Jan Molin skriver:

   När jag lyssnat på Kent Ekeroth och Henrik Winge i sina kloka och välunderbyggda ståndpunkter i riksdagen och jämför med deras motståndare i talarstolen från sjupartierna förstår man att detta svenska sk demokratisystem är mycket undermåligt. Sjufalt undermålig var MPs kvinna från Somalia!
   Den form av demokrati vi har i Sverige, att vi medborgare får rösta vart fjärde år för att välja partier på färdiga av partierna beslutade valsedlar, att personrösta genom att kryssa en person på denna eller på en blank sedel skriva namn och parti tycker jag är utvecklat för att bevara den partistruktur vi redan har. Partiernas partianslutna har redan valt ut åt oss dessa personer som en liten tillåten delmängd. Det är för många unga samhällsoerfarna. Man borde vara betydligt äldre, med erfarenhet från barnafödande eller ha egna barn, familjeförsörjning mm innan man kan bli heltidspolitiker! Ungdomsidealism är en mycket dålig egenskap att delta i styrning av ett land. Men så tänker nog inte många inom något parti!
   Jag tycker det var synd och fel att Kenth Ekeroth uteslöts ur partiet.

   Gillad av 14 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Vilket leder till en plan jag hade för massa år sedan.
   Den föddes på en särskola för mongoloider/ Downs syndrom, dessa oskyldiga individer har två särdrag dels är dom extremt lojala, sedan så extremt starka, en ilsken med down kan lätt välta fyra vuxna.
   Så tanken var att muta dom med godis, samt utrusta dom med gummikycklingar fyllda med cement, och låta dom besöka Rosenbad. Menar vem är så ond att man stoppar 30 människor med Downs syndrom iklädda clownkläder och en gummikyckling samt en godispåse i handen?
   Nej just ingen.
   Väl inne så låt dom härja fritt, ingen varken vill eller stoppar dom då handikappkortet väger tyngst.
   Vid given signal så låt dom klubba ihjäl samtliga parasiter med den cementfyllda kycklingen!
   Sedan så är det tämligen enkelt att utropa sig själv till härskare.
   En rätt billig revolution ändå Coops lösviktsgodis, lite cement några gummikycklingar och lite kläder.
   Ernst Stavro Blofeld släng dig i väggen.

   Gilla

 7. Aha skriver:

  Oavsett om det blir en misstroendeförklaring eller inte är Sverigedemokraterna vinnare.
  – Ingen misstroendeförklaring som nu visar att C och L sätter samarbetet med S (och Mp och V) före samarbete med borgerligheten. Det kommer man att få äta upp i opinionsmätningarna.
  – Misstroendeförklaring blir av skulle bli en kraftig kil in i C och L samarbete med S (och Mp och V)

  Annars kan man väl säga att tonårsbrotten är ett tecken på en värdelös skola som levererar mängder av ungdomar som helt struntat i skolan, som inget kan och som är totalt körda på arbetsmarknaden. De kunde tidigt välja brottets bana. Det kan man göra i en skola som inte får och inte vill ställa krav på disciplin och flit.

  Av debatten att döma kommer mjukisskolorna att fortsätta examinera ungdomsbrottslingar.

  Gillad av 3 personer

 8. Johan skriver:

  SD menar säkert allvar med sitt utspel. Men det är de nog ensamma om. Det är en chans för M och KD att försöka öka sina trovärdighetspoäng som opposition genom att ”på papperet” göra sitt jobb.
  Det är ju riskfritt eftersom de vet att Sjöstedts fotsoldater alltid springer regeringen till undsättning genom att rösta emot förslaget, som därigenom inte kommer gå igenom. C och L sitter ju i regeringen så deras ställningstagande är nog förutsägbart.

  Gillad av 1 person

  • bejji skriver:

   Moderaterna har ett stort trovärdighetsproblem när det gäller brottsbekämpning eftersom deras justitieminister under Reinfeldt-regeringens åtta år inte kunde åstadkomma någonting för att bekämpa kriminaliteten. Och utan några synpunkter på detta från deras regeringskumpaner från KD, L och C.

   Gillad av 2 personer

   • Johan skriver:

    Precis. Och så länge M inte officiellt gör upp räkningen med Reinfeldtregimen (som sannolikt fortfarande utövar påverkan i kulisserna) kommer de att få dras med trovärdighetsproblemet.

    Gillad av 1 person

 9. Johan Karlson skriver:

  Moderaterna borde ha stannat kvar i samtalen om skärpt lagstiftning för att hantera skjutningarna. De borde stannat med sina krav och väntat ut regeringen så att arbetet faktiskt blev färdigt. Nu blev det mest bara konstigt när de sen dessutom ställde sig bakom misstroendevotumet,

  Gilla

   • thomasdentredje skriver:

    Rödsmetningen i detta forum är bara så djävla infantilt töntigt. Inte ett dugg bättre än etablissemangets brunsmetning. Värre faktiskt.

    Gilla

   • tc skriver:

    Nej du är infantil. Du som tror att Johan Karlson skriver här för att finna en bättre förståelse. Det gör han inte, han skriver för att förstöra.

    Jag vet inte om din irritation kommer av att du är, eller var, röd, eller för att du missuppfattat vad som pågår och tror att detta är en dialog. Johan har redan bestämt sig och vet att vi är hans fiender. Problemet är att många på vår sida inte vet det. Röd förresten, det skrev jag inte, han är Centerpartist.

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Än se? Ingen av dem varken vill eller kan lösa det här.

   Det är som att välja på att bli rånad av en politiker i blå kläder eller röda – nej tack.

   Döda brottslingar begår inte brott. Den som väljer att skada, plåga och förnedra andra människor för att berika sig själv har därmed också sagt till samhälle och mänsklighet att den inte anser principer om rätt, humanitet och ömsesidig hänsyn och respekt gäller den personen. Därför gäller inget av de skydd dessa principer skall ge den som ställer sig över dem.

   Kommer Centerpartiet (ditt parti) att driva CUF:s beslut om att legalisera pedofili? Vilken av era medlems/väljargrupper är det som har intresse av CUF:s beslut?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 2 personer

  • Tomas skriver:

   Snart ändrar nog Centerpartiet namnet till Lööfen. Den egotrippade kvinnan med sitt språkrör Arthursson, vilken hoppas få ministerpost för sitt blinda support, tror säkert att hon belönas i nästa val trots att hon gräver svenskarnas grav. Slutar inte EBT svamla om att centerpartiet är välkomna tillbaka till Alliansen får vi nog ett tvåpartisystem, SD och Nyans. Om skrämseltaktiken kan få även kvinnor att rösta rätt, är väl detta scenario det bästa som kan uppbringas.

   Gilla

  • ERROL skriver:

   Johan Karlsson upprepar det pinsamt beskäftiga Centerpartiets tramsargument. Annie Lööf
   påstod med sedvanlig förljugen självgodhet på centerstämman att Centerpartiet som lojalt undertecknat ”överenskommelsen” varit ansvarstagande medan de perfida Moderaterna som valt att lämna överenskommelsen inte tog ansvar.

   Antingen är Johan Karlsson så urbota inbilskt korkad så att han tror på det genomfalska spinn som han ägnar sig åt, likt den stora bondeledaren Lööf, eller så är det bara uttryck för Centerpartiets desperata försök att legitimera att partiet hoppat i galen tunna med SAP.

   Moderaterna hoppade av ”överenskommelsen”, som spelade rollen för regeringen av att ge sken av handlingskraft för att motverka gängkriminaliteten, detta syfte var dock inte viktigare än att SD uteslöts från samtalen, (med Annie Lööfs gillande?).

   Moderaterna som inte ansåg överenskommelsen på långa vägar tillräcklig, bl.a. då den motsatte sig visitationszoner som används med framgång i Tyskland, förbehöll sig därmed rätten att ”hoppa av” överenskommelsen för att markera att den inte var tillräcklig i sak för att möta brottsutvecklingen. Detta agerande påstår centerledaren Annie Lööf vara ansvarslöst med sedvanlig hemsnickrad, förljugen moralism. Fakta är att moderaterna inte ansåg reformerna tillräckliga, partiet väljer dock helt logiskt att rösta för de konkreta förslag som läggs i kammaren men förbehåller sig rätten, helt självklart i en parlamentarisk demokrati, att verka för och samla majoritet för skarpare förslag mot våldsutvecklingen. Moderaternas agerande är det normala och fullt logiska agerandet för ett parti i en parlamentarisk demokrati, men då Centerpartiets irrvägar stavas 72-punktprogram, ”överneskommelser”, och hemliga hängavtal med V, så är Annie Lööf och Centerpartiet beredda att sjunka så lågt att de försöker demonisera självklart, normalt partiarbete i Riksdagen.

   Centerpartiets förljugna och självgoda moralism stinker.

   Gillad av 1 person

 10. Dandersan skriver:

  Handel med narkotika ger denna typ av brottslighet.
  Vem som helst kan handla och det är attraktivt att göra det. Ekonomisk vinning.
  Legalisera , beskatta, och ta kontrollen!
  Politiker har den möjligheten och har gjort samma resa med spriten!

  Gilla

 11. MartinA skriver:

  Det finns ingen lösning, är sanningen. Ett mångetniskt samhälle är ett våldsamt samhälle. Att M och SD låtsas att det är Johanssons fel är spel för gallerierna.

  Gillad av 2 personer

 12. Linden skriver:

  tisdags kväll gick ett tiotal personer i Landala, i centrala Göteborg, till angrepp på en tonåring. De tvingade ner 18-åringen i ett garage där han rånades på allt utan sina kalsonger, och ska ha fått örat helt eller delvis avskuret.

  Händelser som denna kan inte bara rubriceras som rån.
  Här handlar de som något annat.
  Ett jihadistdåd..
  Grundat på deras hat mot kristna.

  Och etablissemanget vägrar se sanningen i vitögat.
  Vänder andra sidan till, förklarar våldsdåden med utanförskap och liknande dravel.
  Samtidigt storimport från MENA med 10 000 asylanter i månaden.

  Värdegrundsfolket har drabbats av hybris och tilltron till sin egna godhet.
  Att samhället håller på att fallera verkar vara ovidkommande för deras del.

  Gillad av 11 personer

 13. olle holmqvist skriver:

  Krönikören:
  ”det sprängs, skjuts och mördas på gator och torg. ” samt därtill i lägenheter, portar och portuppgångar. Den gamle hjärtläkaren, professor Lars Werkö brukade säga att det finns tre slags sjukdomar: 1) de man dör av, 2) de som botar sig själva, och 3) de man får leva med.
  Detsamma gäller samhällsjukdomar (prostitution, knark, butiksnatterier) . Frågan är : av vilket slag är våran politikerskapade invandrar-”utmaning” ?

  Man kan som bekant inget lära av historien eftersom historien inkl samtidshistorien
  bestäms av människors viljor och deras omvärldsförståelse, människor betyder kollektiv eller mäktiga individer. Till skillnad från naturförlopp. Ormarna i marken ”vet” att jordskalv föregås av mindre vibrationer och ormar sig från den skyddande underjorden upp till rovfågelsbemängda ovanjorden.

  Ändå intressant att veta lite om:
  Mussolini, Mori och maffian. Kan vi göra likadant ? Finka rubbet som vi ”vet” är busar…
  https://images.bonnier.cloud/files/his/production/2019/09/09010257/mafia-topbillede-otwek48vpzdryisai23m9w.jpg?auto=compress&fit=max&fp-x=0.5&fp-y=0.5&w=1242&ixlib=js-1.2.0&dpr=1

  Ack nej, lycklige rikskändisen och kramgodisen Abo Raads lyckliga hemkomst till lyckliga de sina…..Alltså knappast Han har på bästa sändningstid i mest betittade medium fått ge sin version. En svensk Mori finns inte ens verbalt.

  Etruskernas undergång….
  http://romvannerna.se/myternas-etrusker/

  Mitt tips: Werkös etta – etruskerna, fast det kan bli väldigt intressant och underhållande – från åskådar plats..

  Gillad av 1 person

 14. Arthur skriver:

  Det gick snabbt från ”jag äter hellre upp min sko än blir ett stödhjul åt sossarna” till att göra kommunisterna sällskap som socialdemokratiskt sattelitparti. För somliga är övertygelse bara en gest.

  Gillad av 5 personer

 15. Hortensia skriver:

  Den sorgliga sanningen är ju, Bitte, att de allra flesta riksdagspartierna är en ren och skär skam för Sverige.

  Genom sina upprepade svek mot landets ursprungliga befolkning har de krattat manegen för att ytterligare ett gränslöst invandrarvänligt och svenskfientligt parti (med rötter i C) kan lägga rabarber på välavlönade sittplatser i riksdagisets välkrattade sandlåda i samband med nästa val.

  Efter dagens partiledardebatt är jag extra stolt över Åkesson, som alltid förmår bete sig vuxet och göra sitt jobb.

  Gilla

 16. Lars skriver:

  Jag har aldrig gillat Damberg, uppfattat honom som en möjligen ekonomutbildad broiler och nu är han mån om sitt uttryck, tom anlagt skägg och ser allvarlig ut. Kort i rocken. Ekonomi floskler i sin syn på världen. Tycker de skulle grillat Mogan Johansson och ifrågasatt hans uttalanden de senaste fem åren, hur han glidit undan och lagt det som bas för misstroendevotum. Patetiskt när C o L försöker begränsa till ”det hjälper inte nu för alla är skyldiga”. Inte kan de snabbt göra något och dessutom har media och politiker haft locket på under tjugo år om den ökade brottsligheten och skyllt på ”socioekonomiska faktorer” (med ekonomin menas väl snabba knarkpengar och socio att det är invandrare?). Såg också att Uppsala län haft 48 skjutningar i år och antalet bilbränder dvs uttryckningar ligger väl på 1500 om året tror jag att jag minns. Men nu har de skjutit en ”pojke” i Malmö och en kvinna som var fästmö till en gangsterkung (oj, hon var så fin, nu samlas vi mödrar ungefär som i Agentina och kräver att man gör något….).

  Möllevången i Malmö är ungefär som Södermalm, en massa Mp och V figurer som älskar invandring. Ribersborg i Slottstaden motsvarar väl Östermalm i Stockholm. Oj, oj, oj, övre medelklass upptäcker att det finns problem.

  Gilla

 17. Det rister skriver:

  Den långa marschen. Vi är på väg. Mot riktigt vad vet vi inte. Men utsikterna för att det blir bättre längre fram rinner som torr sand mellan fingrarna. Så även i timglaset. Dagens politiska taktik – att i det längsta förhala – kommer med tiden att hinna upp alla senfärdiga. Bra taktik idag – förvandlas till usel i morgon. Det finns mycket som kan hinna upp en människa. Inte minst bondånger, bitterhet och ruelse. Även för ett politiskt parti i sinom tid, får man förmoda. Inte minst när rösterna räknas samman. Dagens bästa valarbetare för SD är alla verklighetsförnekare. Som med tiden kommer att stå med byxorna nere – så alla kan se det. Det har redan börjat med att det anses att världen mest består av ökad anmälningsbenägenhet. De som tror att allt ont går över utan att handling måste till. Som om en sprucken blindtarm kan härdas ut, bara man tar det lugnt. Och så finns där det accepterade hatet. De som kallar SD-människor för populister med bruna rötter. Ett avståndstagande i den högre skolan. Där man inte ens vill ta i någon med tång. Idag var femte svensk. I dagarna uteslöts en S-politiker ur Socialdemokratins varma gruppgemenskap, bara för att hon blivit ihop med en sverigedemokrat. Kan det finnas något värre? Man riktigt känner fördömelsens ristningar skaka inom partiet. Lite som när Titanic gick på ett isberg. Inte lika värde här. Det finns väl ändå gränser? Även om vi socialdemokrater bjudit in all mångkultur, som finns att uppbringa i världen, så skall väl ingen inbilla sig att en sverigedemokrat har samma värde som alla övriga – långt ifrån komna . Fast deras värdegrunder skiftar som vädret brukar göra. Även vid full storm. Kulturell mångfald och lika värde, ja. Men inte för en sverigedemokrat. En typ undantag som en vinnande strategi från socialdemokratiskt håll – måste det väl anses vara? Att blanda ihop kärlek inom en familj – med realpolitik. Inte konstigt att SD växer så det knakar. Jag trodde tills nyligen att även socialdemokrater såg kärleken inom människor? Vem sov du med i natt? En vinnande fråga inför valåret 2022 – för en socialdemokrat?

  Gilla

 18. Lars Bernhoff skriver:

  Misstroendet mot Morgan skulle kunna vara en riktig varningssignal till regeringen och S. Sabuni tycker att det i stort är alla partiers fel inte enbart Morgans. Det är rätt men Morgan har varit för sent på alla bollar som kommit i hans närhet. Han är därmed den som kunde göra mest nytta men istället är förtjänt av anmärkning för att alltid komma för sent. Sådant betyg är avskaffat i skolan men på ministernivå får det katastrofala följder.
  Sabuni motiverar sitt avståndstagande med följande
  ”– Alla har varit för senfärdiga, det är inte ett enskilt statsråds oförmåga här och nu, säger L-ledaren.
  Hon säger att ett misstroende siktar in sig på att någon har gjort fel, vilket inte nödvändigtvis är det som är fallet nu med Morgan Johansson.
  – Han kanske inte har gjort nog, men han har inte gjort fel.”
  Så motiverar en partiledare som är tvungen att behålla Morgan. Annars faller hela Ls ställningstagande att sätta sig i S knä. Denna gång är priset för Ls trovärdighet högt och tydligt.

  Gilla

 19. Hedningen skriver:

  Vad som frapperar kring Morgan Johanssons handlande som Justitieminister, är att Lagrådet och andra jurister av facket gång på gång avvisat hans ständiga sätt att försöka ”snabbförhandla” igenom nya lagförslag, vilket tyder på stor okunnighet från Ministerns egen sida, eller i varje fall på dåliga rådgivare, departementsråd och departementssekreterare som inte gör sitt jobb, eller hindrar Ministern i hans oförsiktiga framfart.

  Vi kan ta Morgan Johanssons fullständigt omotiverade och bisarra utfall emot hela det svenska kutlruarvet, eller hans underliga krav på förbud emot runor som ett tydligt exempel. Ett annat är hans gång på gång misslyckade försök till en ny terroristlagstiftning, eftersom lagrådet påpekat att hans hastigt och lustigt införda term ”samröre” är omöjlig att definiera rent juridisk.

  Så länge en ledande minister i Regeringen Löfvén agerar på detta sätt, är det faktiskt fullständigt logiskt att Riksdagsoppositionen slutligen tröttnar, och riktar misstroendevotum emot honom. Nu ska man också komma ihåg, att ingen svensk Minister någonsin blivit ”petad” ur en sittande regering just på grund av inkompetens, men att redan detta i sig blir en tillräckligt stark markering ändå.

  Man kan nog vara viss om, att många väljare kommer ihåg vad som timat till nästa val, och att detta knappast kommer att räknas Regeringen Löfvén till godo, i alla fall inte som jag rent personligen råkar se det.

  Gilla

 20. Tomas skriver:

  Nejdå. Ni ängsliga varelser som tror på Bitte behöver inte vara så rädda. Välfärdsstaten håller INTE på att falla samman. Däremot vore det önskvärt att polisen upptäcker och åtgärdar den här typen av problem lite fortare.

  Gilla

 21. HP.Zurich skriver:

  ”Morgan Johansson är ytterst ansvarig för situationen”.Uppriktigt sagt:Alla kan se det bedrägliga och hycklande draget hos framförallt Moderaterna när de nu ytterst djupt komprometterade som de är då det gäller massimmigrationsfrågan och dess katastrofala konsekvenser för Sverige och de etniska svenskarna försöker att svindla de etniska svenskarna en gång till…Vem minns ej Fredrik Reinfeldt uttryck ”Ni måste öppna era hjärtan”?Vem minns ej Fredrik Reinfeldts skandalösa och bisarra påpekande:”Det finns inget Sverige och det finns inga svenskar!”.Upprörande!Föreställ er Netanyahu utropandes:”Det finns inget Israel och det finns inga israeler!”.Föreställ er Putin på Röda torget utropandes:”Det finns inget Ryssland och det finns inga ryssar”.Moderaterna -detta djupt komprometterade och helt skamlösa parti vars innersta cirkel av ”invigda” förljugna hycklare var de som mest entusiastiskt drev på det skamlösa ratificerandet från Sveriges sida av självmordavtalet ”Global Compact” som kommer att få Sverige att falla ihop som ett korthus och detta mot de etniska svenskarna djupt fientliga och bedrägliga partiet försöker nu slugt ompositionera sig i sin front för att ytterligare en gång svindla de godtrogna, men redan bedragna etniska svenskarna.Frånstötande!Äckligt!Man spyr.Har skamlösheten inga gränser!

  Gilla

 22. ladycobra skriver:

  Tack för en utmärkt bra skriven krönika! L och C är mycket falska partier som kan rösta bort in egen allianskompis och rösta för Löfven bara för att hålla SD utan inflytande.
  Hur L nu kommer bli efter att ha denna Sabuni som partiledare funderar jag över, då jag läser detta.
  http://projektsanning.com/2019/06/03/islamism-vilkas-sympatier-har-nyamko-sabuni-l-egentligen/?fbclid=IwAR0D_U940d4pKmBGp4ZCRU957skhAqbGf0sZuJr-kgzGFjREh9dobiLrw-8
  Att S inte tycker M Johansson gjort något fel beror ju säkert på nära samarbete med islamister och ö.k. med SMR att kvotera in islamister i riksdagen. Läs detta.
  https://www.gp.se/debatt/s%C3%A5-har-islamisterna-byggt-upp-sin-maktbas-i-sverige-1.11763841

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.