Mohamed Omar: Vad vi kan lära av kramkalaset med IS-imamen

Mohamed Omar

När IS-imamen Abo Raad frihetsberövades av Säpo blev jag glad. Äntligen visade vi lite stake. Och jag trodde faktiskt att det fanns en mikroskopisk chans att han skulle utvisas. Men nej, jag var alltför naiv. I sossarnas Sverige daltar man fortfarande med islamister. Och det tycks inte spela någon roll hur många terrorattacker och annat hemskt som händer både här och i världen.

Efter ett halvår som frihetsberövad kom Abo Raad tillbaka till sin moské. Där möttes han av kramar och hyllningar. Skattefinansierade och ”oberoende” SVT beskriver det som ”kramkalas” och att imamen ”tas emot som en rockstjärna”. Det gjorde många upprörda, public service ska inte bidra till att förhärliga jihadister. Bildtexten reviderades när kritiken blev för stark.

Jag delar kritiken, men samtidigt som paketeringen var olämplig så var SVT:s reportage nyttigt. Det var ju ett ”kramkalas” och han mottogs faktiskt som en ”rockstjärna”. Det såg ut som det var eid, då är alla i moskén glada och omfamnar varandra. Händelsen bekräftar den poäng som jag försökt göra under lång tid, nämligen att det vi kallar islamisk extremism inte är extremt i moskéerna. I det svenska majoritetssamhället anses Abo Raad vara en extremist, men i moskéerna är han omtyckt och respekterad. Det gäller förstås inte i shiitiska moskéer eftersom Abo Raad är sunnit och väldigt fientlig mot shiitisk islam.

Jag har sett det med egna ögon, eftersom jag gick till Uppsalamoskén när jag var muslim. Jag träffade Abo Raad där, jag såg honom predika. Han ledde studiecirklar för killar i Koranen och fungerade som en slags ”ungdomspastor”. Föräldrarna anförtrodde sina barn åt honom, moskéledningen litade på honom. Han fick fortsätta predika i Uppsalamoskén och undervisa i Koranen efter att det kommit fram att han uttryckt sympati för Islamiska Staten.

Om det är så, som vissa vill göra gällande, att de ”moderata”, det vill säga sådana som tänker ungefär som svensson, är i majoritet, hur kommer det sig då att den största moskén i Uppsala har Abo Raad som predikant och lärare? Varför har inte den moderata majoriteten en större moské än den lilla extrema sekten? De har ingen moské överhuvudtaget. Ja, var är alla dessa moderata moskéer som förkunnar den svenska Värdegrunden? Jag har inte sett någon. Abo Raad och hans gelikar i ”islamisk makt-rörelsen” representerar inte islams motsvarighet till Ku Klux Klan – hans åsikter har stort stöd.

Även om vi någon gång kommer att kunna utvisa jihadistimamer, så är detta inte tillräckligt för att hejda islamismens tillväxt. Vi behöver drastiskt förändra vår invandringspolitik och börja stimulera återvandring. Dessa imamer finns i en till stor del sympatiskt inställd miljö, ja, utan folk som lyssnade på dem skulle de ju inte kunna ”radikalisera” någon. Att blir ”radikaliserad” innebär att man går från A till B. Om man inte är A kan man inte gå till B.

Onsdagen den 13 april 2016 sände Channel 4 en dokumentär med rubriken ”What British Muslims really think” som redovisade en tidigare opinionsundersökning inom den muslimska gruppen. Det framkom bland land annat att 66 procent av de tillfrågade inte skulle rapportera till polisen om de kände någon som var på väg att bli inblandad i terrorism.

Det kan tyda på att man känner större lojalitet till den egna gruppen än till det icke-muslimska samhälle man lever i. Man är engelsman, eller för all del även fransman, belgare och svensk, men bara på pappret.

Salah Abdeslam, den belgiske jihadisten av marockanskt ursprung som deltog attacken i Paris den 13 november 2015, kunde hålla sig undan rättvisan hela fyra månader, innan han greps i den invandrartäta och islamiserade stadsdelen Molenbeek i Bryssel. Paris borgmästare Anne Hidalgo menade att hon var säker på Abdeslam skyddades av sina ”bröder” i Molenbeek.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

57 reaktioner på ”Mohamed Omar: Vad vi kan lära av kramkalaset med IS-imamen

 1. tc skriver:

  För 13år sedan så satt jag och skrev till alla ledarskribenter i nästan två år vad jag aldrig tänkt högt men ansåg vara självklarheter. En självklarhet som inte trängt in på DGS, inte öppet iallafall, och absolut inte i systemmedia, det är att DE SOM STYR STYR. De styr eftersom de gör sig till uttolkare av en ideologi som alla skall följa. Så var varenda tysk övertygad nazist? Nej, men de som var ägde det moraliska imperativet och folk blev allt mer som de som styrde ville. Övertygelse kommer efter handling, och ingen handling övertygar mer än våld, om du medverkar till det.

  Så i Sverige så vill man gärna tro att det finns muslimer, och så finns det muslimer. I själva verket så finns det bara muslimer, det finns bara en koran och de som styr styr. Nästan all debatt om detta, och i synnerhet all lärd debatt, utgår från att det finns någon slags sil som kan skilja den ene från den andra och om vi bara finner just de vi vill ha så bli allt bra. Det är ju ett barnsligt perspektiv och en av många självklarheter jag skickade till ledarredaktionerna för 13 år sedan men som fortfarande inte är del av svensk samhällsdebatt.

  Gillad av 13 personer

   • Kalle skriver:

    Framtiden i Sverige.
    Stefan Löfven uttalar sitt fulla stöd till Morgan Johansson, samt tjänstutövar sin dagliga gärning med att få bukt på skjutningarna.
    Kan det möjligen vara så att, får Tro och Solidaritet och Muslimska Brödraskapet, riktiga mandat att styra upp landet med bla Sharia och förkunna den Muslimska läran.
    Då finns det även utrymme politiskt att bekämpa viss brottslighet.
    Det låter tryggt i Stefan Löfvens värd.

    Gillad av 1 person

 2. Hans skriver:

  SVT försökte försvara sig med att man bara beskrev hur det såg ut.

  Låt oss säga att en nazistledare hade blivit frikänd för hets mot folkgrupp eller något liknande. Hur stor är sannolikheten att SVT hade skrivit att det blev kramkalas och att nazisten togs emot som en rockstjärna när han kom tillbaka till deras högkvarter?

  Gillad av 13 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  ”Han fick fortsätta predika i Uppsalamoskén och undervisa i Koranen efter att det kommit fram att han uttryckt sympati för Islamiska Staten.”

  Ville han inte predika i Uppsala domkyrka? Eller det kanske är det som är Uppsalamoskén, eller en filial till den?

  Gillad av 3 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Ja, noll invandrare och en miljon återvandrare måste vara målet för det närmaste decenniet. Med hjälp av avveckling av bidrag och boende som ersätts med återvändarbidrag mot avtal att inte kunna komma hit igen. Kombinerat med aktiv och strikt gränskontroll. Det skulle vara genomförbart ifall den politiska viljan fanns.
  Likaså borde endast religioner som själva tillämpar religionsfrihet kunna åtnjuta vår svenska religionsfrihet. Islam borde inte kunna få tillstånd till moskéer t ex.
  Finns det någon islamsk riktning som skiljer på religion och politik och då väljer bort politiken? Jag tror inte det. Islam verkar föreskriva och kräva både religiös och politisk underkastelse. Om islam enbart vore en religion som utövade en gudstro och bad sina böner, så vore den inget hot. Men överallt på detta jordklot verkar islam predikas och praktiseras mest som en våldsbejakande och detaljreglerande politisk rörelse med antisemitism, homofobi och kvinnoförtryck. En invaderande herrefolkskultur med anspråk på världsherravälde. En religiöspolitisk rörelse som är oförenlig med västerländsk kristet präglad kultur med individuella friheter och demokratiska samhällen. Motsatsen till allt jag värdesätter. Hur kan vi låta dem hållas???

  Gillad av 17 personer

   • Richard skriver:

    Personligen använder jag bara ordet ”vi” om oss dissidenter. Vi är givetvis inte enhetliga men vi vill åtminstone liknande saker. ”De”, dvs PK-anhanget och de svårartat hjärntvättade (som förhoppningsvis går att avprogrammera), tillhör inte mitt ”vi”.

    Gillad av 6 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Bidrag för att åka hem, kan ju inte fungera. – Hur skulle man kunna kolla att de stannar hemma. – Helt orealistiskt utan face recognition system och en miljard övervakningskameror runt om i Europa.

   Gilla

   • Richard skriver:

    ”Hur skulle man kunna kolla att de stannar hemma”

    Genom noggranna kontroller vid Europas yttre gränser? Eller Sveriges gränser när vi lämnat EU (snart förhoppningsvis).

    Gillad av 3 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Man kan ju inte ha ett system där länderna skyfflar klientelet mellan sig ösande skattemedel över det.

    Det som skall hålla de illegala borta, skall vara konsekvenserna av att påträffas på förbjuden mark. – Och kriteriet för legal immigrant eller resenär, är att den inte kommer att förorsaka förluster som inte blir täckta: Bevis på ekonomisk garant skall gälla som visum men inget annat.

    Gillad av 1 person

   • Richard skriver:

    @ Bo Svensson

    ”Man kan ju inte ha ett system där länderna skyfflar klientelet mellan sig”

    Därför ska de ut ur Europa och gränsen ska hållas. Sen är det bra att lägga till inre kontroller av misstänkta och dina förslag också, Men Den yttre gränsen bör ändå hållas av många skäl så jag tycker vi börjar där.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Det finns bara ett sätt att skydda ett territorium och det är att reservera lagens skydd för liv och egendom för medborgare och personer med giltigt visum. Vips så ser egenintresse och rovlystnad till att det blir omöjligt att befinna sig på ett territorium utan giltigt visum. Och det är ju faktiskt orimligt att någon som befinner sig illegalt i en stat skall ha rätt att använda den statens rättssystem.

    Gilla

  • bejji skriver:

   DN hade igår en stor artikel på två helsidor om försöken i Kina att omprogrammera landets drygt tjugotal miljoner muslimer. En miljon av dessa har redan tvångsplacerats i omskolningsläger, där de får lära sig respekt för Kina och dess kommunistparti samt kinesiska sedvänjor, vilka de förväntas respektera och följa framöver. Man kunde också läsa om två muslimska bröder från Xinjiangregionen i Kina, vilka hade begärt asyl i Ryssland då de sade sig komma bli dödade om de utlämnades till Kina; en rysk domstol har dock avvisat deras begäran.
   Onekligen en kontrast till Sverige där nu polisen i Malmö (enligt DN) har inbjudit kriminella ledare till någon slags förhandling, idag tisdag, för att be dem att sluta med sin brottslighet.

   Gillad av 3 personer

 5. Rolf Holmen skriver:

  Eddie, Du har så rätt i det du skriver. Lojaliteten inom gruppen är mycket större än gentemot ”värdlandet”. Jag har levt 10 år i arabländer. Där har jag umgåtts mycket med lokalbefolkningen och även fått vänner. Där har jag mött de mest bisarra uppfattningar om västvärlden. Åsikter har framförts som ur ”vår” synvinkel är oacceptabla. Tex. – Vi gillar inte Hitler, men det var synd att han inte fick avslutat jobbet! Ni förstår säkert vilket jobb som avses.
  En tes som jag hörde många gånger var att allt arabiskt land måste återerövras. Med ”allt arabiskt land” menas länder som någon gång har stått under arabisk överhöghet. Dvs. så skall Andalusia (Spanien) någon gång åter styras av den rätta tron.
  Det värsta i sammanhanget är de okunniga (eller blundar de bara?), historielösa svenska apologeter som ställer upp på detta. Suck

  Gillad av 9 personer

 6. lenam skriver:

  Varför gillar muslimer deras uråldriga påståenden, ritualer och gudsdyrkan? Därför att det odlar högmodet är mitt svar på den frågan. Om du misslyckas i skolan och känner dig underlägsen blir det ganska lockande att gå till en imam som talar om att du är överlägsen.
  Invandrarföräldrar tror att deras barn är så fantastiskt intelligenta. De blir arga på skolan om det inte går bra för deras barn. Säger att skolan är dålig. Barnen hör detta och blir ännu mindre studiemotiverade. Svenska föräldrar vet att man måste kämpa med barnen så att de lär sig multiplikationstabellen. Läraren kan inte sitta och traggla med varje unge. Invandrarföräldrarna anstränger sig inte Svenska föräldrarna kämpar med barnen. Det går inte att lita på att någon gud tycker du är överlägsen.Du måste kämpa själv och ha föräldrar som hjälper dig.

  Gillad av 6 personer

 7. Anna Lallerstedt skriver:

  Hej,
  Jag vet att många unga invandrare är otroligt duktiga och arbetsamma i skolan. De vill få det bättre. Däremot finns det flera svenska föräldrar som tror att allt går av sig självt i skolan och skäller ut lärarna om deras barn får dåliga betyg. Det finns något att lära här om vi vill ha ett fortsatt bra svenskt samhälle.
  AL

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Nu vänder du på allt. Hur många procent av de unga invandrarna är otroligt duktiga? Hur många procent av svenska föräldrar tror att allt går av sig självt i skolan? Jag skulle tro att procentsiffrorna liknar varandra. Alltså, 5 – 10 procent av invandrarbarnen är otroligt duktiga. 5 – 10 procent av svenska föräldrar tror att allt går av sig självt i skolan. Det är personer som du som gör att dumheten fortfarande styr i Sverige.

   Gillad av 5 personer

  • V för Vendetta skriver:

   Anna L Du menar alltså att Pisarresultaten beror på att svenska föräldrar inte motiverar sina ungar att studera? Hur kommer det sig att skolor i utanförskapsområden med nästa 99% invandrare inte går att styra eller hålla mot målen? Beror det på svenskarna som sitter och tror att allt går av sig själv?

   Gillad av 1 person

   • Anna Lallerstedt skriver:

    Oj vilken reaktion !
    Lugna ner er lite för jag tycker också att vårt land vansköts , men man har väl rätt att yttra sig utan att få dumma och enkla kommentarer.

    A L

    Gilla

  • Lars skriver:

   Magnus Henriksson, professor, om den svenska skolan, att den inte är byggd för att klara invandringen, men inte bara det, det ger ständigt sämre resultat, som främst drabbar dem från studieovan miljö och då även svenskar.

   Så invandringen ÄR ett problem i skolan! Men inte hela problemet. Självklart finns det studiemotivation hos en del av första och andra generationen invandrare, men att en del är funtade så gör inte att en hel generation skolelever klarar sig bra.

   Gilla

 8. Ga Ort skriver:

  I reportaget från kramkalaset med Abo Raad framstår han som en varm och god person omgiven sina glada och verkliga vänner. Så är det. Men detta handlar inte om Abo Raads person. Utan det handlar om den ondska han skapar och sprider med sina predikningar.
  Men vi klarar inte av att se ondskan, farbrorn verkar ju snäll och ödmjuk!
  Ondskan sår han som frön med sina ord och sitt budskap. Frön som ska växa i unga mäns hjärtan när de går ut i jihad.

  Gillad av 1 person

 9. Maria C skriver:

  Det fanns kanske en koranskola innan… I skolan upptäckte vi i alla fall Koranskolan, när våra elever var dödströtta på måndagarna, efter flitiga studier under lördag och söndag. Majoriteten av minus-fläsk-eleverna blev, på kort tid, vegetarianer och hade farhågor om att inte ens pizzasalladen var halal.
  Så fick vi elever som inte behöver lära sig svenska, eftersom arabiska är viktigare. Den svenska grundskolans ämnen är intet mot det som lärs ut i skolan i moskén.
  En elev var tydlig med att vår shiamuslimska modersmålslärare borde avskedas till förmån för en bättre, en sunnimuslim.
  Att man sedan, av någon sorts kulturell respekt(?), inte får ifrågasätta eller ens prata om sådana här företeelser, gör inte problemen mindre. Tvärtom!

  Gillad av 6 personer

 10. Dandersan skriver:

  Att inte kunna frånta en dömd vapnen är ett misslyckande.
  För denne man var Moskens församling vapnet.
  Se till att han hålls borta därifrån-helst långt borta-med mötesförbud!

  Gillad av 1 person

 11. Aurora skriver:

  Det är enkelt. Det handlar om att INTE vara del av det västerländska samhället. Ledarsidornas Westerholm skriver i Expressen om Sveriges unika skattefinasiering av civilsamhällesorgsnisationer, inte minst sådana som stöder islamism och sprider förakt mot demokrati. Dessa påstår att de arbetar för demokrati men använder enbart demokratin som medel i kamp mot demokratin. T.o.m Säpo redovisar hur skattemedel går till antidemokratiska organisationer. Men svensk regering och maktetablissemang vägrar att göra något för att stoppa Sveriges utveckling mot jihadistpsradis. Tvärtom, M Johansson, Damberg och Löfven motarbetar konsekvent alla försök till åtgärder och svartmålar alla som ropar efter sådana. Nu inför Danmark passkontroller mot Sverige. De är de första men säkerligen inte de sista att ta konsekvenser av Sveriges farliga väg.

  Gillad av 3 personer

 12. olle holmqvist skriver:

  Eftersom jag inte ser normalmedia missade jag att SVT halvpudlade om den lycjklige imamens lyckliga återkomst bland de sina. ”vi berättade bara vad som hände”.
  Jan Helins funktion är ju att filtrera till tittarna bara sådant som de är mogna att begripa. Påminner om egenkonstruerad vits om högstdensamme:
  -Från Adolf H.:s residens i Helvetet, våningen under bunkern: ”Om jag hade haft Jan Helin istället för Joseph Goebbels, hade tyskarna aldrig hört ngt om El Alamein eller Stalingrad”.
  F ö kan någon länka till halv-pudeln ?

  Gilla

 13. Elisabeth skriver:

  Igår skulle Aktuellt låtsas att man vistas i verkligheten och sände direkt från Möllevångstorget i Malmö. Ja, ni vet ju alla vad som hänt och händer här. Men allt utmynnade i det vanliga tramset. En Fryshus-anställd kvinna hade långa utläggningar om hur missförstådda och hjärtegoda dessa ungdomar var, därefter kom Morgan Johansson som med flackande blick och svettig panna berättade om vilka satsningar regeringen nu gjorde. Och så kom en kriminolog av utländsk härkomst. Sen fick jag läsa att Malmöpolisen bjuder in vissa kända, kriminella , nejdå, inte för att bura in dem utan på kaffe och kaka, för att diskutera läget. Som om de kriminella var jämbördiga med polisen. Tja, det är de kanske på sitt sätt idag. Så långt har det gått.
  Nu kommer Danmark att ha slumpvisa gränskontroller mot Sverige. Man anser med rätta att Sverige inte kan reda upp sin situation. Danmark hade anti- terrorlagstiftning på plats i tid. I Sverige såsar man fortfarande. Man kunde rekordsnabbt lagstifta om Gymnasieamnestin trots att Lagrådet sade nej. Men se terroristerna, det tar sin lilla tid, där finns mycket att ta hänsyn till, kanhända de nya sosse-väljarna…? Man verkar inte tycka att terrorism är ett problem, helt enkelt. Man är inte ense med resten av väst-världen där.

  Gillad av 3 personer

 14. MartinA skriver:

  En svaghet i Islam är att muslimer generellt har ekonomisk nytta av sitt engagemang. I alla fall här i Sverige. Medan vi dissidenter må vara fåtaliga men faktiskt betalar för vårt engagemang. Om pengarna torkar upp skulle man kunna tänka sig en förändring.

  Gillad av 3 personer

 15. Roland skriver:

  Holmen skriver betraffande Andalusien: ”(En tes som jag ofta horde var att) ”allt Arabist land måste återerövras. Med ”allt arabiskt land” menas länder som någon gång har stått under arabisk överhöghet.”

  Vad Araber och okunniga, historielosa svenska apologeter glommer bort att Spanien (inclusive Andalusien) var Kristet I flera hundra ar innan den arabiska erovringen.

  Roland

  Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Varje km2 som någon gång i historien stått under arabisk kontroll betraktas av dem som arabiskt och måste därför befrias från de otrogna.
   Sverige ligger öppet att erövras och inlemmas i Umman, därefter är även Sverige för evigt ett arabiskt land.

   Gilla

 16. V för Vendetta skriver:

  Muslimer hamnar inte i Sverige för utsiktens skull, de kommer hit för att det finns massor med bidrag att söka. Inte enbart försörjningsbidrag och lite annat utan också massor av demokratiska bidrag för föreningar vilka skall bl a bilda oss korkade svenskar i masskultur och mångkultur. Vi finansierar alltså detta spektakel med glada miner alltmedan vår välfärd rasar i en allt högre takt ned i Tattoines mun för att förmodligen aldrig mer återses. Stänger vi av tillflödet med pengar till dessa människor har vi också tagit bort grunden till varför de verkar i vårt land och de kommer att flytta på sig där de kan komma åt ekonomin. Låt oss vrida åt kranen, för att prata med dem eller om dem kommer inte att få dem att lämna den goda härden.

  Gillad av 3 personer

 17. Hortensia skriver:

  Tack, Eddie, vi får väl verkligen hoppas att denna oerhörda skymf mot hela svenska folket får till följd, att inställningen till muslimsk invandring hos den kulturkristet civiliserade allmänheten förändras radikalt. Det finns redan alldeles för många islamiserade länder i världen.

  Vårt orättfärdigt hemsökta, pajaspolitikplågade hemland ska definitivt inte bli ett av dem.

  Gilla

 18. Hortensia skriver:

  ”Ulla Holmberg ställer i ett Facebookinlägg en rad relevanta frågor, som jag inte sett någon lyfta hittills. Jag publicerar det därför i sin helhet, för ämnet behöver komma upp till debatt. Holmberg är pensionär som tidigare arbetat inom psykiatrin och sedan som legitimerad privatpraktiserande psykoterapeut”, skriver Katerina Janouch idag.

  http://katerinamagasin.se/debatt-vad-gor-det-muslimska-civilsamhallet-att-ta-itu-med-sina-kriminella/

  Gilla

 19. Margareta skriver:

  Studieförbundet Ibn Rushds konferenscenter Granhedsgården i Katrineholms kommun är till salu på Iwers mäklarbyrå. Varför? Ekonomiska rörelser eller andra händelser inom det muslimska samhället? Någon som vet? Något för Johan Westerholm att undersöka men han kanske redan känner till orsakerna.

  Gilla

  • tc skriver:

   Vi har betalat den. Skatt är stöld men jag hsde mycket hellre sett att en östeuropeisk liga stal pengarna. Jag kan faktiskt inte föreställa mig något sämre överhuvudtaget än det min skatt används till. Inte något. Det är värre än stöld, ett nytt ord måste uppfinnas.

   Gilla

 20. Lars Bernhoff skriver:

  Omar har åter agerat folkbildare i det ämne som vanliga svenska vet minst om dvs muslimsk jihadism. De moderata muslimerna verkar ligga lågt. Ju mer vi får veta om vad som händer och inte görs ju större blir problemet. Det svenska samhället står fortsatt handfallet inför något som har hållt på väldigt länge dvs minst 20 år när det gäller de imamer som blev utvisade men tydligen är populära återvändare till sin svenska hemstad. Hur tokigt kan det bli?

  Gilla

 21. Beppe852 skriver:

  Det viktigaste ”att göra” är att rensa ut alla som har makt i Sverige! Dem är de farliga och det kommer iatt bli svårt att återskapa ett fungerande samhälle om de får fortsätta härja fritt. Och det är bråttom! De som måste gå först är regeringen, därefter alla trossamfund kopplat till S som ”Tro och Solidaritet” och dess förgreningar Rebella o Hjärta. På detta följer alla myndighetschefer, Anne Rambergs verk ”Ruben o Hilda”, övriga rättsväsendet som domarämbete och polis måste ses över. Ställas till svars SKA Karin Jämtin, Emma Lennartsson, Margot Wallström, Mona Sahlin till att börja med. De var hjärnorna till den numera vänsterdominerade politik som nu förs, där DDR måste varit förlagan till diagrammet som ritades upp om Sveriges framtida samhällsutveckling. Jag är säkert inte ensam som är oroad och oerhört sorgsen över det samhälle vi lämnar över till våra barn, barnbarn!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.