Mohamed Omar: Jesus. Fuckin’ California

Mohamed Omar

I filmen Die Hard från 1988 (som jag skrivit om här) befinner sig polisen John McClane (Bruce Willis) på en julfest på sin ex-frus arbetsplats i Los Angeles. En man kommer fram till John och hälsar på honom med en kindpuss. John studsar, och med avsmak i minen säger han: ”Jesus! Fuckin’ California”.Kalifornien var sedan länge känt för att vara liberalt på fler än ett sätt. Kindpussar var tydligen för liberalt för en hårdkokt snut från New York. Det var här studentrevolten mot Vietnamkriget började. Det var här hippierörelsen hade sitt Mecka.

Idag har Kalifornien utvecklats till ett fäste för Demokraterna, som gör vad de kan för att obstruera Trumps reformer inom invandringspolitiken. Att någon som Ronald Reagan skulle bli guvernör i Kalifornien igen ser jag som osannolikt.

Demokraternas dominans kan förklaras med massinvandringen till delstaten från Latinamerika. De nya kalifornierna röstar hellre vänster än höger. Kalifornien har parallellt med den politiska förändringen genomgått en dramatisk demografisk förändring. Idag utgör vita, det vill säga europeiskättade kalifornier, en minoritet om ca 36 procent.

Jesus. Fuckin' California.

Tittar man på gamla filmklassiker som utspelar sig i Kalifornien, till exempel Sunset Boulevard från 1950 och Rebel Without a Cause med från 1955, är det som en helt annan värld. Man kan komplettera upplevelsen genom att titta på autentiska foton och filmklipp. Massinvandringen har gjort att Kalifornien allt mer liknar Mexiko på andra sidan gränsen.

I filmen Rebel Without a Cause går Jim (James Dean) på high school – scenerna är inspelade på Santa Monica High School. Då var det en i stort sett helvit skola, det är också så den skildras i filmen. Idag är de vita eleverna i minoritet.

Även i de filmer från 80-talet som jag skrivit om här på Det Goda Samhället skildras Kalifornien fortfarande som en huvudsakligen vit miljö. I den kända tonårsfilmen Fast Times at Ridgemont High från 1982 förekommer till exempel bara en svart rollfigur i hela ensemblen – och ingen latino. I filmen Less Than Zero från 1987, som utspelar sig i Los Angeles, ser det likadant ut: alla huvudpersoner vita. Robert Downey jr gör rollen som en ung kille som knarkar ner sig och till slut dör av en överdos.

Varför bry sig om hur det går för Kalifornien? Kalifornien är den folkrikaste delstaten i USA och den tredje största till ytan, ja, men framför allt är det ett centrum för den amerikanska underhållningsindustrin, Hollywood, med stor global påverkan. Här finns medieföretag som Disney och Time Warner och IT-företag som Apple, Google och Facebook.

År 1980 var 66,6 procent av invånarna i Kalifornien vita, år 2018 hade andelen sjunkit till 36,8 procent. Vita eller europeiskättade är alltså numera i minoritet i delstaten. Och den förändringen har gått ganska fort. Idag skulle det vara omöjligt att göra en film som utspelar sig i Kalifornien utan att ta hänsyn till den nya demografiska verkligheten. Samma demografiska förändring pågår över hela USA och det dröjer nog inte många decennier innan vita är i minoritet i hela landet från att ha utgjort en tydlig majoritet. År 1960 var andelen vita i USA ungefär 90 procent, idag ungefär 60 procent.

I den dystopiska science fiction-filmen Blade Runner från 1982 skildras Los Angeles som en mörk och hemsk metropol. Det är också en mångkulturell stad med stora asiatiska inslag. Så kommer det nog inte att se ut i verkligheten. Visst kommer Los Angeles att vara mångkulturellt, men det är snarare latinamerikansk och inte kinesisk eller japansk kultur som kommer att dominera. I Blade Runner har de som kan flytt från jorden till kolonier i rymden. I verklighetens USA flyttar medel- och överklassen från Kalifornien till andra stater. Miljoner har flyttat de senaste trettio åren och blivit ersatta av invandrare från Latinamerika.

Podcasten Tankar från framtiden. I avsnittet ”Framtiden är här” diskuteras Blade Runner. Lyssna i spelaren nedan: 

Hillary Clinton fick knappt tre miljoner fler röster än Trump i presidentvalet 2016 och merparten av dem härrörde från Kalifornien. Massinvandringen från Latinamerika gör att Demokraterna kommer att kunna behålla sitt grepp om makten under en överskådlig framtid.

Den konservative debattören Tucker Carlson på Fox News varnade förra året för att Kalifornien, till stor del på grund av massinvandringen, håller på att förvandlas från ett västerländskt samhälle till ett u-land. Så här sa han:

The overwhelming majority have come from Latin America. And a lot of them are awesome people, and smart, and add a lot, and even the super poor ones, I think a lot of them are really great people. But the truth is, if you import millions of really poor people with no education, it doesn’t mean they are bad people, but maybe your state gets a lot more like the countries they left.

En fjärdedel av befolkningen i dagens Kalifornien lever under fattigdomsgränsen, ytterligare en femtedel befinner sig nära gränsen. En tredjedel av USA:s alla socialbidragstagare lever i Kalifornien. Delstaten har vidare det högsta antalet hemlösa i USA. Tyfus och hepatit A härjar i städerna. Hepatit A orsakas av ett virus som sprids främst via förorenat vatten. Sophögarna växer på trottoarerna.

Risken är att hela USA, om inget händer, kommer att gå samma väg som Kalifornien. Man skulle kunna kalla den Framtidsstaten – här kan man se hela nationens framtid. På samma sätt som Malmö i Sverige är Framtidsstaden i den meningen att den visar oss hur hela Sverige kommer att bli om den negativa utvecklingen tillåts fortsätta. Även här röstar man vänster i invandrartäta områden – så ju fler invandrare som kommer från tredje världen, desto fler röster får vänstern som ser till att den ansvarslösa invandringspolitiken kan fortsätta.

I journalisten Lars Åbergs bok från 2017, Framtidsstaden Malmö – om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?, visar han hur massinvandringen och mångkulturalismen har förvandlat en svensk stad. Åberg intervjuar en socialsekreterare som säger: ”Resten av Malmö håller på att bli som Rosengård.” Ja, och resten av Sverige håller på att bli som Malmö. Det är Sverige som förändras och blir mer likt invandrarnas hemländer i Afrika och Mellanöstern på samma sätt som Kalifornien allt mer liknar Mexiko.

I Malmö kan vi se Sveriges framtid, i Kalifornien USA:s framtid. Och USA:s framtid kan bli hela västvärldens framtid.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

67 reaktioner på ”Mohamed Omar: Jesus. Fuckin’ California

 1. Skarprättarn skriver:

  Med tanke på att California bildades i Nueva España och länge tillhörde EE.UU. de México (tillsammans med Arizona, Nevada och Texas) är det här en rätt dråplig vinkel…

  Visserligen är det ett problem att sydamerikaner väller in över gränsen okontrollerat, men jag värjer mig mot den här uppdelningen i ”vita” och andra. Det är en usonisk konstruktion som saknar motsvarighet i Europa. Är spanjorer ickevita, om än med en gnutta indianblod? Sedan när är hudfärgen av intresse, utanför NMR:s domäner vill säga?

  Den invandring vi har problem med karakteriseras av 1) vitt skilda kulturer och 2) bidragsmigration. Den invandring Kalifornien har är helt annorlunda, där spansk kultur alltid har varit given, därtill helt kompatibel. Latinos är också drivna på att arbeta hårt.

  Det främsta problemet USA har med länderna söderom är knarket, men det är ju så att säga självförvållat…

  Gillad av 4 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   Skarprättarn, du frågar dig: ”Sedan när är hudfärgen av intresse, utanför NMR:s domäner vill säga?”

   Frågan om hudfärg är ju en mycket stor och aktuell fråga, framförallt för den postmoderna vänstern och den mäktiga feministapparaten. Deras hatkampanjer mot VITA män trummas dagligen ut i media och deras rasistiska teser finansieras till stor del med skattemedel.
   MNR:s intresse för hudfärg är i sammanhanget helt försumbar.

   Att sedan rassammansättningen i ett land faktiskt har en betydelse för samhällets karaktär och sammanhållning, är det väl knappast möjligt att förneka. Detta är bara att öppna ögonen och se sig om i världen.

   Gillad av 6 personer

   • Skarprättarn skriver:

    Jo, men min poäng är alltså att spanjorer och majoriteten av latinos inte är någon ”ras” utan av samma västeurasiska underart som oss ”vita” som åker till Spanien för att bli ”bruna”.

    FSI svenskar-spanjorer: 0.4% (svenskar-västafrikaner: 18%)

    Sedan är vänsterns rasfixering ingen ursäkt för att själv börja tala vithet. Låt oss tala kultur istället.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Beto Östman skriver:

    Slörackarn: Varför tror du att man avser biologisk ras när man talar om ”vita” eller ”latinos” eller för den delen ”svarta”? Varpå grundar du detta förbluffande antagande? Du har ju själv förklarat att den genetiska skillnaden inte är så vansinnigt stor (även om du kanske underskattar inslaget av indianblod hos dessa ”hispanics” eller ”latinos” i USA; de ser på inget sätt ut som spanjorer eller portugiser, folkgrupper som i Latinamerika är kända som ”vita”). För svarta gäller one-drop rule, vilket gör att många av de amerikanska svarta är närmare släkt med amerikanska vita än med afrikanska svarta. Det är kulturella/etniska markörer det rör sig om, inte i första hand biologiskt rasliga. Det är det var och en kan se och uppfatta med sina sinnen: de är annorlunda än vi. Den vetenskap som skall användas är inte biologi, utan psykologi och sociologi. Men riktig sådan, baserad på evolutionsläran.

    Gillad av 3 personer

  • Elisabeth skriver:

   Skarprättarn, ”vita” betyder europeisk-ättade, jag tror att det är så Mohamed menar. Och det är förvisso stor skillnad på latino-kultur och ”vit” kultur. När latinos flyttar in i stor mängd så skiftar grannskapet karaktär mycket påtagligt. Det förfaller helt enkelt. Och ”vita” börjar flytta. Jag har bott i Californien, jag vet hur det kan bli. Tom Wolfe, en av USAs mest lysande författare/journalister , skrev om problematiken i sin sista bok ”Back to blood”, ( som visserligen utspelade sig i Florida.) Så , latinos förändrar kulturen – och politiken. Det är ett faktum att de röstar D. Bifogar länk som beskriver hur konservativa flyttar ut från Californien ” i drivor”, man flyttar till ”law and order, red states”, dvs republikansk-styrda stater.
   Jo, förvisso är latino-gruppen beredda till hårt arbete och har haft väsentlig betydelse för ekonomin , de tillhör också den kristna kulturkretsen. Men det är förstås mängden som numera gör att integrationen haltar och att det ofta slutar i bidragsberoende. och så följer kriminalitet och narkotika i spåren. Tack, Mohamed, för att du länkar till Tucker Carlson, en av mina favoriter. Och parallellen med Malmö, mycket välfunnen.
   https://www.zerohedge.com/political/conservative-californians-leaving-droves-america-first-law-and-order-red-states

   Gillad av 6 personer

   • Skarprättaren skriver:

    Okej, så ”vita” unitedstatesians med germanska britter och fransoser och någon procent cherokee som arv är alltså mer europeisk-ättade än ”bruna” latinos med iberiska spanjorer och portugiser och någon procent inka som arv?

    Gilla

   • Elisabeth skriver:

    Skarprättarn, du rör till det. Personer som växt upp i Mexico, Central-och Sydamerika och som därtill är fattiga och outbildade ( det är de som mass-utvandrar ) är så pass annorlunda att de påverkar/kommer att påverka mottagarlandet på ett negativt sätt när de kommer i stora, o-hanterbara mängder. Negativt med vårt synsätt, vi som tycker att USA ska förbli det fantastiska land som européerna grundade och som avspeglas i landets konstitution. Lyssna på Tucker Carlson, USA förvandlas på sina håll till ett tredje världen land. Det som pågår är ett varnande exempel för Europa med sin vansinniga invandringspolitik.

    Gillad av 2 personer

  • tc skriver:

   Du är dåligt informerad om detta. Jag rekommenderar läsning av Victor Davis Hansons bok Mexifornia, samt att lyssna på honom, allt från Hoover Institution och Hillsdale College är bra.

   VDH är extra intressant i detta för han har verkligt skin-in-the-game, han bor i Selma i Kalifornien och kan berätta hur det är att hitta döda pitbulls i sin trädgård (från organiserade hundslagsmål).

   Gillad av 4 personer

  • Niklas R skriver:

   Hudfärg är väldigt viktigt för alla socialister då ras och utveckling av den socialistiska övermänniskan har varit och i många fall är en viktig inriktning för många socialistiska sekter.

   Gillad av 2 personer

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Vänta nu lite, det här var väl inte så skarpt tänkt? Hur ser det ut i Mexiko tycker du? Eller Mellanamerika, eller Latinamerika? Finns ju inte ett väl fungerande land i den regionen resp. världsdelen? Mängder av människor flyr dessa misslyckade kulturer och ännu fler önskar att ta sig till USA. Flyr de inte då ifrån sig själva, sin indolens, flegmatism, oförmåga? Vad tar de med sig till den nya landet? Redan 1965 beslutade USA’s parlamentariker att sluta premiera invandring från Europa till förmån resten av världen. Detta beslut har kostat och fortsätter att gröpa ur det stora mottagarlandet kulturellt och ekonomiskt.

   Gillad av 4 personer

  • Magnus Ström skriver:

   Jag skulle väl tro att Omars indelning i icke vita och vita kommer från officiell amerikansk statistik. Befolkningen är defeinerad enligt vissa kriterier(nån som vet bättre än jag kanske kan redogöra för dessa), spm caucasian, hispanic, asian, e.t.c. Så att prata om någon slags rasism a la NMR visar bara på djup okunskap. Har ni ansökt om något(exempelvis ett körkort i USA) någon gång så vet ni också att man ofta får ange vilka av dessa kategorier man anser sig tillhöra,

   Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Latinamerikanska civilisationen räknas som en egen. Den antagoniserar inte mot den västerländska så som den islamska gör (som antagoniserar mot alla), men den är skild från den västerländska genom att vara en egen civilisation.

   ”Sedan när är hudfärgen av intresse, utanför NMR:s domäner vill säga?”

   Detta är väl vad de rasifierade och ‘anti-rasisterna’ ständigt gör? Identitetspolitik? Mångfald medelst pigment. Affirmative!

   Gillad av 2 personer

  • tc skriver:

   Jag kan tillägga att jag är bekant med Mexikaner. En god vän är gift med en mexikanska och de har bott på många håll men flyttade så tillbaks till Mexiko till ett stort hus i ett gated community. Nu har de barn och har lämnat Mexiko då det inte längre är tryggt. Mamman vågar inte handla med sin dotter pga kidnappningsrisken. Också Mexiko är idag mångkulturellt och också deras sociala kitt löses upp, som min mexikanska vän sade, hon har aldrig sett afrikaner i Mexiko förr, nu var där massor, och ännu fler Sydamerikaner varav många är indianer med en helt annan kultur.

   Gillad av 4 personer

  • MartinA skriver:

   Hudfärg? Det har inte med hudfärg att göra, det har med ursprung. Nordeuropeer skapar helt enkelt en annan sorts samhälle än sydamerikaner. Det är vad som syns i Californien, det har ingenting med knark att göra.

   Gillad av 5 personer

  • Martin skriver:

   Jag har hört att USA betalade Mexico ersättning för landområden i California efter Amerikansk-Mexikanska kriget. Om det stämmer är landområden i Californien rättmätigt USAs.

   Gillad av 1 person

 2. A skriver:

  Ok Omar, då kastar jag ut: utan religionens rättesnören så kastar de vita bort sina egna samhällen. Om jag har fel, försök byta ut ”religionen” mot något annat som bättre beskriver orsaken.

  Mvh A

  Gillad av 4 personer

 3. Tomas skriver:

  Slutsatsen är att då blir Sverige som Kalifornien dvs ett område där rika ylar om att hjälpa fattiga immigranter via skatten (inte genom att ge bort merparten av sina egna pengar), att bosätta sig bakom murar med avancerade säkerhetssystem och vakter, att muta sig till platser i vita elitskolor för sina barn samt att droga ned sig och sätta på hemhjälpen när tillvaron kommer för nära. Look what happened in California last decades!

  Gillad av 5 personer

   • JL skriver:

    MS13 är vidriga, men de representerar en minoritet.

    Majoriteten av amerikanska latinos arbetar och tar jobben jänkarna inte vill ha, och gör till låga löner. USA skulle inte funka utan sina latinamerikanska städare, nannies, restaurangpersonal etc etc.

    Kan Sverige säga detsamma om sina bidragsberoende importer från Afrika och Mellanöstern?

    Jag bodde ett i Latinamerika som yngre. De kulturella skillnaderna är marginella jämfört med den muslimska världen.

    Gillad av 1 person

   • Kronblom skriver:

    Det finns roliga mexikaner, även om komikern Carlos Mencia är född i Guatemala. Mest känd som Uncle Tito i filmen Heartbreak Kid. Det finns inget som han inte skämtar om och rätt många tycker hans repertoar är hemsk och vulgär. Jag tyckte hans show var äckligt kul.
    [https://www.youtube.com/watch?v=zli4b7QEhrA]

    Gilla

 4. Göran Holmström skriver:

  Utmärkt text.
  Men problemen är knappt jämförbara,
  Som jag ser det. Latinos är och jag känner en hel del, rätt lika nordbor, lite mer korrupta kanske eller jo det är dom
  Massor av mer livsnjutare, familjen går före allt, otrohet är en sport.
  Men bortsett från dessa olikheter så sköna typer att umgås med, vissa sidor skulle vi behöva anama. Som att inte bry sig så hårt i uppenbart fåniga regler, samt att njuta mer..
  Dom å andra sidan kunde jobba på ärligheten en del.
  Men och nu sticker jag ut hakan hårt,
  Dom flesta från mellanöstern, är så olika i sina livsregler att jag vare sig vill eller har lust att umgås med dom.
  Helt ok att dom är som dom är!
  Men jag har inte lust att betala en krona för det. Ok att ha tanten i huckle, ok att be till Allah, allt detta är ok. Men inte på skattemedel! Bränna bilar är inte ok, inte bygga bomber heller. Våldtäkter och personrån är big no no, det enda och största skälet att politikerna ser mellan fingrarna är röstköpen.
  Inse det dom köper röster för skattemedel och kallar oss rasister, när vi påtalar felen!
  Det skulle inte göra mig ett dugg att bo granne med en hårt troende muslim och hans sex fruar! Så länge han och dom finansierar sitt hus med egna medel!
  Dom skulle gärna få be högljutt i trädgården, och käka vad dom nu önskar.
  Bara dom inte stör mig när mina ribs och kotletter grillas osande och till Ramstein på högsta volym.
  Priusen dom åker, stör mig heller inte ett dugg, så länge min trimmade zx7r med raka rör accepteras.
  Men och det stora frågetecknet är att,
  Jag skulle tolerera, men inte dom.
  Däri ligger skillnaden, och våra egna företrädare, gynnar andra framför oss!
  DET är rasism..

  Gillad av 4 personer

   • Jan Molin skriver:

    TC: varför skulle landets urinvånare vara kristna och tala spanska?? De kanske bara är på gång så sakteligt att ta tillbaka sina av de vita europeerna erövrade/stulna kontinenter!!
    Detta har nog ingenting med vänstern att göra, kommunismen och nationalsocialismen och dess ”fredliga” del socialdemokratin uppfanns i Europa och fick sin stora råaste tillämpning hos vita i Ryssland och senare i Kina.

    Gilla

   • tc skriver:

    Det har i högsta grad med vänstern att göra. Demokraterna som är vänstern i USA underblåser idag extrem identitetspolitik och vill, precis som i Sverige, fylla landet med valboskap, ju mer dysfunktionella dess bättre så att de håller sig till underklassen och bidragsberoende.

    Jag avsåg icke-mexikaner som flödar upp söderifrån, enligt mina vänner i Mexiko (som har indianblod tämligen uppenbart) så har de nu mångkultur i Mexiko också.

    Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Bränna bilar är inte ok, inte bygga bomber heller. Våldtäkter och personrån är big no no, det enda och största skälet att politikerna ser mellan fingrarna är röstköpen.”

   Göran, har du kommit ut som en glädjedödande förbudsivrare? Vad kommer härnäst – krav på motbok och Fairtrade-märkning av hampa för hemmaodlare?

   Gilla

 5. Leif Nilsson skriver:

  Tack Mohamed Omar! En utomordentligt angelägen krönika!
  I sammanhanget vill jag gärna rekommendera BPS’, ”California: America’s First THIRD WORLD STATE”

  Gillad av 4 personer

 6. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Den ”officiella linjen” är ju att det är religionen Islam som är huvudproblemet. Därvidlag behövs inte alltför mycket intellektuell spänst för att förstå att också ”kristna” invandrargrupper förändrar (och skadar!) det traditonella samhället! De kristna Assyrierna till Södertälje! De kristna Syd- och Mellanamerikanska invandrarna till California och till USA i allmänhet! Kanske är ”vita” det relevanta begreppet! ”Vitheten” är här ett yttre kännetecken på vissa egenskaper som fört till det samhälle vi i Europa och USA har haft!

  Gillad av 2 personer

  • tc skriver:

   Precis, man rör sig obevekligen i detta globala folkförflyttningsexperiment mot att dela upp sig i vi och dem. Vilka ”vi” är blir allt tydligare och ingen gör mer än vänstern för att det skall bli så.

   Gillad av 3 personer

   • pllay skriver:

    Men det är där vi hamnar så småningom, det är bara vår kristet färgade kultur som behöver tvättas av och ersättas med existentiellt motiverad kamp för överlevnad, med fortsatt multikulti är vi snart där och då prövas nordbons mannamod i Darwins bältesspännarlek.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Contrajihadisterna är globalister som hoppar från tuva till tuva allteftersom vad som passar deras syften bäst. Att bli deras trälar är undergången. De kommer tussa oss på mussarna och mussarna på oss och sen kommer de själva kliva åt sidan och fortsätta sina manipulationer från en ny vinkel. Och vi kommer ha gett upp det enda som är verkligt, nämligen vår folkliga sammanhållning och vår identitet och vårt ursprung. I syfte att springa efter en lögn. Det enda rimliga är att vara på vår egen sida och sluta ta ansvar för Sverige.

    Gilla

 7. Underdog skriver:

  Det finns stora vetenskapliga studier över utvecklingen i olika grupper av migranter till USA och deras ätteläggar dom ger stöd åt din tro. särskilt dugliga (ur ekonomisk synvinkel) förefaller immigranter från Sverige ha varit, med övriga nordiska länder strax efter och resten av nordeuropa strax efter dem. Se juninumret av The Economist 2015 för en redogörelse. Det är en märklig slump att de nordeuropeiska migranterna lyckades mer än väl i nordamerika samtidigt som deras kvarlämnade släktingar utvecklade hemländerna till världens mest framgångsrika och lyckligaste. Det är ju synd att det inte finns något typiskt svenskt. Annars kanske vi kunnat dra några slutsatser av detta.

  Gillad av 3 personer

 8. Aha skriver:

  Till skillnad från Kalifornien hålls Malmö under armarna. De får otroliga 5-6 miljarder i stöd per år från staten och andra välmående kommuner. Själva lyckas de få in ca 12 miljarder på inkomstskatten. Så har det sett ut i ett antal år och så vist är det ordnat i konungariket Sverige; mångkulturen ska bäras solidariskt. Malmö skulle vara en stad i misär utan dessa pengar, nu kan staden visa upp sig som en välmående och snygg stad.
  De socialdemokratiska kommunalråden berömmer sig som framgångsrika, återigen ett exempel på maktens arrogans.

  Hur skulle Malmö varit utan detta stöd? En stad i förfall eller hade man lyckats låna en si sådär 50 miljarder? Sannolikt hade man varit tvungen att upprätthålla bidragssystemen ty utan dem hade brottsligheten varit utan all kontroll. Kommunalskatten hade väl varit ca 35 kr per hundring. Högre än så flyttar folk. Etc.
  En gång för alltid släppte de etniska svenskarna makten. Kan Malmö någonsin mer bli borgerligt när svenskarna nu utgör 50% av invånarna?

  De har har fått vad de röstat på; utanförskap och brottslighet. Ekonomin lyckades de få övriga landet att ta ansvar för.

  Gillad av 4 personer

 9. Bo Svensson skriver:

  Det är en pervers ordning där man i samma mån man gör allting rätt och skapar fred och välstånd i sitt land, på ett par mansåldrar mister sitt territorium till dem som genom några genetiska eller andra brister, är oförmögna att ordna fred och välstånd hemmavid.

  Skall mänskligheten utvecklas framlänges, krävs en helomvändning i det globala regelverket:

  Man skall vinna terräng på andras bekostnad i kraft av sina förtjänster och inte i kraft av sina tillkortakommanden.

  Gillad av 1 person

   • Bo Svensson skriver:

    Och i den mån vi vill ersätta våldet som metod för att avgöra vem som skall ha vad, krävs det en global rättsordning istället.

    Denna globala rättsordning får ju inte vara galen och pervers och gynna det felaktiga på det rättas bekostnad.

    Gilla

   • Jari Norvanto skriver:

    Tja, jag vet inte om det går. Åtminstone är det ännu inte prövat med en ”global rättsordning”. Jag vet dock att slutligen måste man själv kunna skipa rättvisa. Den siste ‘garanten’.

    Gilla

 10. Jari Norvanto skriver:

  Enfalden är den resurs och attityd, och det politiska attribut, som leder oss till framtiden som ska belöna oss mångfaldigt. Målet är angeläget och färden dit väldigt hedrande och hjärtevärmande sätt dessutom. Endast en rasist kan tänka annorlunda. Så, skolstrejk mot rasismen som hotar de angelägna, hedrande och hjärtevärmande klimatmålen för pensionsräddningens väl och ve!

  Gillad av 1 person

 11. Jan Hyllengren skriver:

  Kalifornien hade ungefär 700 vita invånare när guldet upptäcktes och den berömda guldruschen fick den vita befolkningen att mångdubblas år efter år. Alla var inte glada då heller. Ägarna till land kunde då lika lite som vi idag hävda äganderätten. Men. Nybyggarna i Kalifornien var mycket företagsamma och fram till Johnsons New Deal förefaller USA ha utvecklats åt rätt håll. Alltså ungefär som i Sverige där den sociala staten byggdes ut med Palme. Hur det blir att leva i ett post-vitt samhälle får vi snart se. Något av ett Malmö utan statsbidrag kan man väl gissa på…

  Gillad av 1 person

 12. Hortensia skriver:

  Tack, Eddie, din välfunna jämförelse mellan utförslöpande Kalifornien och Malmö får mig än fastare i min övertygelse, att endast ett ytterst begränsat antal gränslösa invånare kan rymmas i ett västerländskt civiliserat samhälle, som framgångsrikt vill försöka överleva, fortsätta utvecklas och förbättra resten av världen.

  Gilla

 13. Hedningen skriver:

  Så k-a-n det bli ja, men utvecklingen är aldrig förutbestämd, och det m-å-s-t-e inte bli på det viset, framförallt inte i Sverige. Vårt Sverige. Multikulturella imperier som USA, Byzans eller det gamla rom, består aldrig för evigt. De klarar sig en liten tid, men observera hur Rom slog över, och till sist kantrade totalt när Monoteism och kristendom kom med i bilden. Spanien under Morerna var heller inte så tolerant som myten föreskriver, vilket vår ärade och lärde skribent Mohamed Omar själv påpekat i ett annat inlägg, om jag inte minns fel.

  Och på vår planet finns kulturer som aldrig någonsin varit multikulturella, och heller aldrig kommer att bli det, i alla fall inte om de människor som faktiskt bor och lever där respekteras. Se på Han-kinesernas Kina, och 5000 år av oavbrutet kinesisk, stark och livskraftig kultur. Ok, i Kina lever också ett 40 tal minoritetsfolk idag, men de har inte förtur till bostäder, förtur till utbildning, förtur till sjukvård och gratis tandvård, bara därför att de tillhör en minoritet, som minoriteterna i dagens Sverige – tack vare den rasistiska politik, man för emot landets ursprungliga invånare.

  Ryssland har heller aldrig haft någon multikulturalism att tala om, och är jordens militärt sett starkaste stat, med ett massivt kärnvapenövertag gentemot USA och Väst, samt världens – näst Kina – största armé. Japan är inte multikulturellt det heller, och utgör ett fint exempel på en till ytan liten stat, som klarat sig utan multikulturalism och invandring i tusentals år – undantaget en liten koreansk minoritet, som lever där.

  Länder och kulturer får en oerhörd styrka av att bestå av ett folk, med ett språk, ett tänkesätt och en religion. Detta är en allmän Världhistorisk regel, och den går inte att förneka. Människor har alltid haft en drift att dela upp sig i grupper, och denna drift innebär inte konflikter eller krig per automatik. Skall vi diskutera science fiction, blade runner och framtid, tror jag som en annan Carl Sagan från 1970.talet på att när koloniseringen av månen, samt L1-L5 (de sk lagrange-punkterna i jord-mån systemet) väl kommer igång, så lär vi få se nya statsbildningar och kolonier därute i omloppsbana, som ingen tidigare skådat. Vi lär får se stater, enbart befolkade av svarta lesbianska nyhäxor, vetenskapsidkande fanatiska katoliker, svenska vikingar, Zoroastrer med sinne förgenmodifikation, ja vad allt väntar inte runt hörnet, men multikulturalister… nej, det blir de inte…

  Multikulturalismen är inte vacker till sin natur, och frambringar inget förutom oreda.

  https://sv.shenyun.com/stockholm?utm_source=Adwords_Search&utm_campaign=Search-Brand-Stockholm-Sweden-SE-STHLM-SE001-SY20&utm_adgroup=ShenYun_Brand&device=c&keyword=shen%20yun%20stockholm&gclid=EAIaIQobChMI0MDY-_PY5QIVFOWaCh37uA4OEAAYASAAEgIfC_D_BwE&campaignId=6523850536&adgroupId=82403986550&network=g&gclid=EAIaIQobChMI0MDY-_PY5QIVFOWaCh37uA4OEAAYASAAEgIfC_D_BwE

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.