Patrik Engellau: Krig nästa

Patrik Engellau

Enligt Aftonbladet, som nog går att lita på i frågor som denna och som dessutom gjort ett fint diagram, har antalet dödsskjutningar ökat från åtta stycken år 2006 till 45 stycken förra året. 306 skjutningar sägs ha inträffat varav 135 ledde till mer eller mindre allvarliga skador och 45 alltså till döden. Varför inte fler kulor träffade och varför inte fler skadade dog vet jag inte. Antagligen beror utfallet till stor del på slumpen och på den snabba och säkra vården av skjutskadade människor. Om det varit i Syrien hade kanske hundra dött.

Sådana som jag har då och då genom åren utan särskild övertygelse tillgripit en snuttefilt i form av en lugnande maning att inte oroa oss eftersom buset bara skjuter ihjäl varandra så att vi hederliga medborgare inte behöver bekymra oss.

Men det verkar vara en fåfäng förhoppning. Mats Löfving, chef för polisens Nationella Operativa Avdelning – före detta Rikskriminalen; larvigt att byta namn tycker jag – säger att detta våld saknar särskild koppling till så kallade utsatta områden: ”Eskilstuna, Örebro, Värnamo, Umeå och Borlänge – där har vi sett skjutningar. Det går inte att se några tydliga samband med utsatta områden och organiserad kriminalitet. Men ändå våld med skjutvapen”.

Fram till juli i år inträffade 182 skjutningar varav 62 ledde till skador och 25 till döden. Till skjutningarna kommer de som det verkar allt populärare sprängningarna som ökade från 83 stycken första halvåret i fjol till 120 motsvarande period i år, en fyrtiofemprocentig uppgång. Polisen erkänner sig, enligt ryktesvisa och oroväckande samstämmiga uppgifter som jag hört från flera håll, sakna kontroll över situationen vilket nog inte främst beror på att det saknas poliser utan på att de inte får eller vill gripa in med så mycket våld som det skulle krävas.

Hur mycket våld skulle krävas? Brasilien ligger några årtionden före Sverige i utvecklingen av utsatta områden med därtill hörande droghandel, mord och annan grov brottslighet. Där drar sig polisen inte för att sätta hårt mot hårt. I staden Rio de Janeiro, som befolkningsmässigt är ungefär lika stor som Sverige, har polisen första halvåret i år dödat 120 kriminella mot 82 stycken samma period förra året.

Det är oklart om det hjälper med sådana hårda tag. Det offentliga Instituto de Segurança Pública, en sorts Brå, har just lämnat en rapport om kriminalitetens utveckling i delstaten med samma namn som staden (16 miljoner invånare).

De första tre kvartalen i år sjönk antalet mord till 3 025 personer mot 3 843 samma period förra året, vilket är det lägsta antalet sedan 1991. Antalet beslagtagna vapen uppgick till 6 588, det största antalet sedan 2007. Antalet bilstölder gick ned med 36 procent sedan förra året (vilket inte hindrade att min portugisiskalärarinna och hennes man blev rånade och fråntagna bilen för några månader sedan). Lastbilsrånen gick ned med 19 procent sedan förra året. Gaturånen minskade 13 procent och så vidare.

Om det där betyder något vet jag inte. Troligen vet ingen annan heller. Det underliga är att vi i Sverige inte har någon debatt om hur det statliga, numera troligen förlorade, våldsmonopolet ska återupprättas. Partierna verkar nöja sig med en allmän överenskommelse om att det ska finnas ytterligare några tusen poliser om ett antal år. Sedan ställer vi oss vid sidan och betraktar situationen medan antalet skjutningar, sprängningar och rån fortsätter att öka och då inte bara i utanförskapsområdena. Handlingsförlamningen är förbluffande.

Jag tror att hela den svenska reaktionen beror på en feministiskt inspirerad skräck för våldet. Ja, våld är vedervärdigt och själv är jag en feg person men jag inser att våld i vissa särskilt avskyvärda situationer är nödvändigt om man vill försvara sitt samhälle. Historiens mönster är att män ger sig ut i krig för att döda eller dö medan kvinnorna sitter inlåsta och, beroende på utfallet av männens kamp, antingen blir fria eller våldtagna och bortrövade.

Jag säger inte att polisen som i Brasilien ska börja döda kriminella, jag säger bara att problemet inte kommer att försvinna utan i stället förvärras vecka för vecka, månad för månad och att vi inte har så mycket tid på oss. Jag vet nästan allting, men inte vad man ska göra åt detta.

Sverige befinner sig nu, vad jag kan begripa, i en Väpnad Konflikt (Armed Conflict) enligt den officiella definition som anges av Department of Peace and Conflict Research vid Uppsala universitet och lyder som följer:

En statsbaserad väpnad konflikt är en omstridd oförenlighet som gäller regeringen och/eller ett territorium där bruket av väpnad makt mellan två parter varav åtminstone endera är regeringen i en stat som resulterar i åtminstone 25 stridsrelaterade dödsfall under ett kalenderår.

En petimäter skulle kunna invända att folk inte dör i strider med polisen och att definitionen därför inte skulle vara tillämplig. Men detta gör inte saken bättre eftersom det bara beror på att polisen inte griper in. Den försöker inte ens hävda sitt våldsmonopol.

Det ser ut som Sverige är på väg mot ett annat tillstånd som freds- och konfliktforskningen definierar så här:

En statsbaserad konflikt eller dyad (två beväpnade aktörer i ömsesidig opposition) som når åtminstone 1 000 stridsrelaterade dödsfall under ett kalenderår.

Det kallas för krig. Där är kanske Brasilien om man räknar hela landet men ännu inte Sverige.

102 reaktioner på ”Patrik Engellau: Krig nästa

 1. Skarprättarn skriver:

  ”Historiens mönster är att män ger sig ut i krig för att döda eller dö”

  Nja, numera flyr männen kriget och lämnar kvinnor och barn kvar. Istället söker de asyl här och startar nya krig.

  Europas öde 1945 hade varit ett annat om europeiska män hade gjort samma sak.

  Gillad av 15 personer

  • PerH skriver:

   Hört att kvinnorna i England delade ut vit fjäder till männen som fegade ur ta värvning försvara landet mot tredje rikets byggmästare.
   Dock inte helt lyckat.

   Ur Militär historia:
   Vita fjädern blev kvinnornas vapen.
   Med en vit fjäder för feghet fick patriotiska kvinnor brittiska män att ta värvning.
   Men rörelsen tappade i status när allt fler veteraner blev utskämda på gatan av främmande kvinnor.

   Gillad av 2 personer

 2. A skriver:

  Bra P.E. Om man REDAN förlorat våldsmonopolet, vad ska hindra att läget urartar till precis vad som helst. Så här blir det med ljugande och önsketänkande makthavare.

  Mvh A

  Gillad av 9 personer

 3. V för Vendetta skriver:

  Vänta bara till Shia och Sunni är så talrika att de får större ord att ta i sin mun här i landet. Då kommer dessa siffror att vara rena drömmen om det brakar loss. Så klart skall vi ta i med hårdhandskarna, även om et inte hjälper bäst så hjälper det mer än att bara stillatigande titta på när våldet överöser oss i samhället. Självklart skall alla våldsverkare som inte är födda i landet omedelbart få resa hem igen oavsett vilken ordning som råder i forna hemlandet. Det största oket som vi skall kasta av oss dock är synen på att en brottsling är ett offer som skall behandlas och att det i grunden är samhället som skapat denne filur. Börjar vi där kanske det andra följer och ett arbete mot ordning kan starta.

  Gillad av 13 personer

 4. Göran Holmström skriver:

  Äsch det är endast socioekonomiska faktorer som ställer till det.
  Låt polisen hoppa käpphäst i varje no go zon så lugnar allt ner sig till slut.
  Kaffe och korv är ett säkert kort med.
  Mislyckas det så står ÖB redo att dansa regnbågsdansen med buset.
  Vad kan gå fel?
  Eventuella likheter med verkligheten är bara en oturlig slump.

  Gillad av 20 personer

   • Göran Holmström skriver:

    O vart tog käpphästarna vägen?
    Vart det Gusavskorv av dom allihop?
    Nu är ju Gustafkorv förbaskat god,
    men ser inte vår regering som någon som kan laga ens nässelsoppa.
    Nässlorna är det synd om och vattnet saknar miljöcertifiering.

    Gilla

  • Linden skriver:

   Reinfeldt moderaten har funnit på råd.
   Han menar på fullt allvar att dans är lösningen på problemen.

   Och den mannen har haft högsta ansvaret för landet i åtta år.
   Men så ser det ut som det gör också

   Gillad av 8 personer

   • Hortensia skriver:

    Anmärkningsvärt, Linden, men förmodligen är landsplågan Ruinfeldt bara illa uppdaterad och refererar till den livliga ”dans”i takt med kulregnet från en sexskjutare, som brukar illustreras i västernfilmer, eller seriealbum om Lucky Luke och bröderna Dalton.

    I dagens nysvenskt spännande Vildavästernsamhälle är sådant omöjligt. Ingen kan hålla jämn takt med automateld från långfingrade, snabbfotade, trögtänkta och tjockhudade stamkrigarnas importerade krigsvapen. Ratata… ratata… ratatatatatatataaaaa!

    Gillad av 2 personer

  • Axel skriver:

   En fundering. Vi har ju en feministisk regering och en feministisk ledare.i Löfven. Omfamna hela världens folk och ge alla som önskar försörjning, är välkomna hit.Finansering med absurda miljöavgifter. Största orsaken till eländet är nog den världsvårdande feministmen. Vi vänder alltid andra kinden till så den kan slås på också. Undrar om muslimernas syn på kvinnans ställnig i samhället, är före eller efter vår syn?? Bör funderas på.

   Gillad av 3 personer

   • tc skriver:

    Det är ju bara slagord, däremot så har vi kvinnlig rösträtt. Det är slående att kvinnorna i högre grad röstar på de partier som skapar våld och våldtäkter och stöder diktaturer, dvs 7-klövern. Ju galnare parti desto flera kvinnor som röstar på det, med Mp i toppen, V, S och C och L följer, men KD och M är inte illa de heller.

    En förklaring kan vara att kvinnors vårdande behov triggas för lätt utanför hemmet, alltmedan män har en bättre förståelse för försvar. Verkar inte lätt att göra om på.

    Gillad av 6 personer

 5. tom crean skriver:

  Den stora skillnaden är att Brasilien inte enbart och inte just nu styrs av aktivistklassen. Därför så är polisen där ( +/- en hel del korruption) på folkets sida. Hade vi haft samma situation i Sverige, dvs inget aktiviststyre, hade en hårdför polis lätt kunnat stävja de kriminella. Många skriver att vi inte skulle kunna hantera om bidrags ströps osv, men man glömmer då att dessa kulturer saknar förmåga att organisera sig, det är ju därför väst har dominerat. Så om organiserat hårt sätts mot oorganiserat så vinner så klart det organiserade, OM DE VILL. Det är ju felet med artikeln ovan, detta handlar ju inte om oförmåga utan om att de VILL HA DET SÅ HÄR. De som styr, politiker, journalister, polischefer, jurister, är parasitiska aktivister och vill ha det så här. Innan de rensas ut kommer inget att hända.

  Denna tro att det finns något gemensam
  vilja alls att lösa detta är vårt största hinder, alla som går och inbillar sig att vi är på samma sida, ”om bara”, är en svensk vanföreställning. Denna vanföreställning, att vi är på samma sida, ”egentligen”, är hörnstenen för aktivisternas maktinnehav.

  Gillad av 18 personer

  • Karl skriver:

   Exakt. Även när SD blir störst nästa val och om man lyckas bilda regering med M och KD utan en massa käbbel så kommer en stor del av den politiska kraften i Sverige fortsätta jobba för landets söndring. Liberalfeminister och resten av anhanget som fått motvind av att så många fått känna på att det trots allt var kriget som kom hit och inte flyktingar, tystnar men byter inte åsikt. De är baaaarn!

   Gilla

 6. svenne skriver:

  ”Fram till juli i år inträffade 182 skjutningar varav 62 ledde till skador och 25 till döden. Till skjutningarna kommer de som det verkar allt populärare sprängningarna som ökade från 83 stycken första halvåret i fjol till 120 motsvarande period i år, en fyrtiofemprocentig uppgång.”

  Det påpekas ihärdigt från diverse offentliga makthavare, debattörer, journalister och tyckare att det är NMR – och olika fraktioner på den extrema högerkanten – som just nu utgör det allvarligaste hotet då det handlar om våldsutövning.

  För att på ett tydligt sätt illustrera detta så finns det en möjlighet för ”oberoende media” och ”grävande journalister”, som har en unik tillgång till erforderlig information, att göra en sammanställning i form av en jämförelse mellan invandringsrelaterat våld respektive våld utövat av vitmakt-anhängare. Om det förhåller sig så att deras påstående är riktigt så skulle denna jämförelse få slut på de ”spekulationer” som cirkulerar angående invandrares överrepresentation gällande olika typer av våld.

  Givetvis skulle resultatet av ett dylikt grävande inte publiceras därför att det skulle direkt gå tvärs emot den nu rådande policyn där det i samband med signalement med nöd och näppe, och ofta undantagsvis, anges att en misstänkt person pratar med utländsk brytning. Våldsverkare på den extrema högerkanten hängs gladeligen ut med namn och bild, men allmänheten är trots detta införstådd med att det största hotet inte kommer från det hållet.

  Gillad av 14 personer

 7. Stefan Hill skriver:

  De.n brasiliansk filmen https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Tropa_de_Elite Beskriver hur den brasilianska staten gjorde när man tog tillbaka våldsmonopolet i förorterna.

  Först bildade man BOPE. En polisstyrka tränad ungefär som svenska kustjägare. Sedan går man in i ett område där polisen förlorat kontrollen och röjer upp genom att döda alla som man tror är kriminella.

  Se filmen och fundera på om den beskriver Sveriges framtid

  Gillad av 3 personer

 8. Winston skriver:

  Stopp stopp stopp…

  Man får INTE säga att antalet skjutningar ökar.

  Det korrekta uttrycket är:

  ”Antalet övningstillfällen för polisen att utreda mord har ökat.”

  Med vänlig hälsning
  PK-Sekten

  Gilla

 9. Christer L skriver:

  Patrik: ”Jag vet nästan allting, men inte vad man ska göra åt detta.”

  En sak vet jag. Man ska veta vad man gör och se hur det fungerar, och om det inte ger avsedd verkan ska man ändra sig och hitta andra lösningar. Detta ska fortsättas tills man kommer rätt. Men så går det inte alls till politiskt här i landet. Samma här som i Brasilien, kan jag tro, även om det möjligen håller på att bli bättre där. Det handlar om korruption, att dolda intressen gör insteg i staten. Då blir demokratin en kuliss. Kulisser kan bara förbättras illusoriskt. Att läget här i landet fortsätter att förvärras är bevis på att valda politiker sviker väljarna. De har sagt att de kan något och vill åstadkomma något, men de kan inget och vill något helt annat. Så jag vet att det enda som hjälper är att få bort regimen.

  Demokraturen är beroende av demokratins regler. Det är därför demokraturen kan knäckas. Svensk politik har blivit en stor lögn. SD fortfarande undantaget.

  Gillad av 2 personer

 10. Thomas Ek skriver:

  Sverige är neutralt – fattar du inte det?
  Det är faktiskt så som Jan-Olof Sandgren skrev om igår – under andra världskriget; Svensken väljer att vara ”neutral”. Det är tyvärr, precis så som Margaret Thatcher påpekade om Sveriges agerande under andra världskriget; ”Om folk hade varit neutrala mot Hitler hade Hitler vunnit”.

  Gillad av 4 personer

 11. Eva Danielsson skriver:

  Finns det något som tyder på att JÖK-regeringen faktiskt vill ha slut på eller ens dämpa det lågintensiva kriget i förorterna och i landsorten? Har polisen fått direktiv om att haffa alla våldtäktsmän och gängkriminella? Har domstolarna klart för sig att de därefter förväntas döma till så hårda straff som lagen tillåter? Och att man vill att utvisningar verkligen genomförs?
  Skillnaden mot Brasilien är kanske att de kriminella här är första- och andragenerationsinvandrare som bara har vistats i Sverige de senaste trettio åren. Så både utvisningar och indragna medborgarskap borde vara möjliga åtgärder. Om etablissemanget verkligen ville ta itu med brottsligheten, vill säga.

  Min bild av det pågående kriget är att det dessvärre är den pådrivande mäktigaste klicken av de som styr landet och deras aktivistarmėer, att det är de som vill ha eller i varje fall inte har så mycket emot den här utvecklingen. Invandrarna, muslimska och andra  klaner, är ”bara” utförare som terroriserar samhället med inbördes maktfejder plus med attacker direkt riktade mot det svenska folket och vår kultur genom rån och misshandel och mord och en epidemi av våldtäkter mot svenska flickor och kvinnor.
  Så länge de mäktigaste inom etablissemanget tycker att detta är önskvärt eller i varje fall tolerabelt med hänsyn till andra prioriteringar och därmed inte egentligen rör ett finger för att få slut på det, så blir det förstås bara värre. Detta land har på kort tid blivit de kriminellas paradis.
  Ett mångårig totalt invandringsstopp, utvisningar oavsett ”risker” i hemländerna kombinerat med avveckling av alla bidrag till icke-medborgare med samtidigt höjda krav för medborgarskap, ett återvandrarbidrag mot att inte kunna komma tillbaka, dvs i kombination med strikta gränskontroller, borde inleda en ärligt syftande bekämpning av brottsligheten. Så att polis och rättsväsende kan få förutsättningar att med rätt direktiv utöva ett våldsmonopol med uppgift att skydda skötsamma svenska medborgare och det svenska samhället. Vilket i sin tur förutsätter ett maktetablissemang utan planer på totalitär makt och globalistfascism.

  Gillad av 15 personer

  • Johan skriver:

   JÖK aktivisterna borde inse att för att kunna bygga upp det feministiska, jämställda och klimatsmarta Shangrila som man talar i tingor om, måste ordning råda i landet och oroshärdar släckas. Ett land i inbördeskrig är varken feministiskt, jämställt eller klimatsmart.
   Antingen har man insett detta och avleder uppmärksamheten med diverse visioner – och då är frågan – i väntan på vad? Eller så har man inte insett detta eller vet helt enkelt inte hur man gör.

   Gillad av 2 personer

  • Håkan skriver:

   Angående åtgärder för att få bort kriminella och potentiellt kriminella utlänningar finns en tråd på Flashback, där trådskaparen föreslår att använda biståndet fullt ut. Det är idag 40 miljarder per år. Om man ger 1 miljoner per invandrare i återvandringsbidrag räcker det till 40 000 återvandrare per år. Ger man istället 0,5 miljon per barn, skulle det kanske räcka till 80 000 återvandrare per år. En familj med 6 barn får 4 miljoner.

   Ett generöst återvandrarbidrag skulle säkert vara oemotståndligt för de flesta. En majoritet av utlänningarna skulle säkert föredra att flytta till sitt hemland om de bara hade råd.

   Att använda biståndet i 15-20 år skulle dessutom bidra till just det som biståndet är avsett för – att bygga upp länderna i tredje världen. Man kan anta att de som flyttat till Sverige dels är resursfulla redan från början (att de har tagit sig till Sverige) och har dessutom skaffat sig kunskaper som de inte hade kunnat skaffa i hemlandet. Med pengar på fickan kan de bygga hus och etablera verksamheter, baserade på kunskaper de förvärvat i Sverige. En humant baserad tekniköverföring!

   En finsk studie visar att statens livstidskostnad för en viss grupp invandrare är motsvarande 10 miljoner kronor. Att använda biståndet gör att återvandringen är ”gratis” och dessutom ”tjänar” Sverige 10 miljoner per återvandrad (åtminstone bland de mest svårintegrerbara).

   För att göra återvandringen ännu mer human skulel den kunna kombineras med återuppbyggnadsprogram. Dvs i återvandrarländerna deltar Sverige i projekt för att bygga skolor, vård, bostäder och småföretag. Svenska hantverkare och andra deltar i kunskapsöverföring i samband med återvandringen, där återvandrarna lär sig allehanda hantverk (snickare, betongarbetare, undersköterskor osv osv). Win-win-win-win.

   Gillad av 3 personer

   • pllay skriver:

    Kan kanske bli lite svårt att få landets 80% feminister och antirasister med på dina idéer.
    Vägen till förnuft är fortfarande mycket, mycket lång, krävs nog regelrätta gatustrider och organiserad plundring innan de 80%en eventuellt börjar maka sig mittåt.
    De flesta dör hellre än erkänner de haft fel.
    Det är vänsterns grundbult, allas lika värde, du ifrågasätter, utan den faller vänstern, något 80% aldrig kan acceptera.
    Vi pratar här om religiös övertygelse, sånt som Jones och andra förkunnares följe gått i döden för.

    Gillad av 7 personer

   • Elof H skriver:

    Annars kan man återföra de 40 miljarderna till dess rättmätiga ägare, dvs. svenska folket, och lösa det andra problemet med radikalt nedskurna bidrag (ännu mer pengar tillbaka till dess rättmätiga ägare) och utvisning för alla brott med fängelse på straffskalan. Dra sedan in alla medborgarskap som getts de senaste 20 åren och låt dem söka igen med krav på att vara ostraffad, självförsörjande och med glasklar identitet.

    Gillad av 6 personer

   • Palle9 skriver:

    Elof H: Låter som en utmärkt idé, den får mitt stöd. Lägg därtill att de som har fängelsestraff att avtjäna med fördel gör det i lämpligt land (kanske avtal med Bulgarien eller annat lämpligt land där vi betalar till en bråkdel av kostnaden för fängelsevistelse i Sverige) – efter avslutad fängelsevistelse respass till det land vederbörande utvisats till.
    Fungerande gränskontroller är ett måste.
    När någon får ett avvisningsbeslut bör förfarandet vara som i Finland: personen får beskedet på polisstation (beviljad asyl resp. avslag), vid avslag tas denne i förvar tills utvisningen kan verkställas.

    Gillad av 2 personer

  • pllay skriver:

   Otur, helt enkelt, kan drabba vem som helst, fel plats och tid.
   Rådet är naturligtvis att inte stå i vägen för kulor i rörelse, något alla med normal självbevarelsedrift borde begripa.
   Skulden för statistiken vilar helt på folk som inte begriper att undvika farliga platser på de tider då skjutning med skarp ammunition sker, detsamma gäller självklart de idioter som står i vägen för knivar i rörelse eller är försedd med kropp på fel plats och tid.
   Ingen vet vilka trauman den stackars ofrivillige våldsverkaren upplevt i livet.

   Gillad av 3 personer

 12. Jari Norvanto skriver:

  ”Jag säger inte att polisen som i Brasilien ska börja döda kriminella, jag säger bara att problemet inte kommer att försvinna utan i stället förvärras vecka för vecka, månad för månad och att vi inte har så mycket tid på oss.”

  Det gäller att tänka utanför boxen. Den hyllade utanför boxen-tanken… Ända tills den yttras. ‘Usch, så får man inte säga!’ Nä nä, fram med mer saft och bullar då.

  Gillad av 2 personer

 13. Gustav skriver:

  Tack Patrik for denna artikel. Antligen borjar DGS uppmarksamma de stora trenderna I vart samhalle I stallet for enskilda fall.

  Vantar pa en serie inlagg om hur Sverige ser ut 2035 om nuvarande trender fortsatter. Odelagt efter inbordeskrig dar svenskarna forlorat?

  Gustav

  Gilla

 14. tc skriver:

  John Stuart Mill skrev:

  War is an ugly thing, but not the ugliest of things: the decayed and degraded state of moral and patriotic feeling which thinks that nothing is worth a war, is much worse.

  Gillad av 12 personer

 15. Martin skriver:

  Du kommer att få herr Löfven efter Dig Patrick.
  Du svartmålar nämnligen Sverige när Du talar om hur illa det faktiskt är….troligen kommer han att nämna Ditt nann i en TV -studio. Sverige har aldrig varit säkrare, våldtäkterna går ner och ner (Ylva Johansson på BBC) ja i allt väsentligt (utom ungdomsrån) blir Sverige bara tryggare. (Sverige är så tryggt att SDs input på regeringens konferens om möjliga åtgärder mot kriminalitet inte ens behövdes). Detta är regeringens officiella bild av tillståndet.
  Varför kommer man att tänka på Bagdad-Bob?

  Gillad av 1 person

 16. Erik2 skriver:

  Det här är nog tyvärr en alldeles korrekt beskrivning av tillståndet. Det är ett väldigt allvarligt läge i landet nu, inte bara i det avseendet att landet kommer att oåterkalleligen förändras etniskt och därmed även socialt och kulturellt vilket nästan ingen verkar förstå, utan även i det avseendet att en våldsspiral är startad. Vilhelm Agrell varnade för några månader sedan för utvecklingen så jag vill nog säga att vi som är riktigt rädda för utvecklingen är i gott sällskap. Handlingsförlamningen och bubbelmentaliteten runt riksdagshus och Rosenbad är ju närmast chockerande. Det är en sektmentalitet hos de som styr.

  Gillad av 4 personer

 17. Bo Svensson skriver:

  En alternativ framtid:

  Alla som någon gång ertappats med våldsutövning, – även barn, – avkrävs ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet och utan sådan är de hänvisade till sina hemkvarter. – Face recognition system och bevakningskameror ihop med rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas där man inte får vara, svarar för att man håller sig på plats. – Och rätt nivå behövs på de belopp garanten skall betala, när en klient begått en våldshandling.

  I den mån en sådan ordning strider mot någon konvention eller annan överenskommelse, har denna sagts upp.

  Någon här som kan hitta på ett trevligare alternativ som är realistiskt?

  Gilla

  • Richard skriver:

   Jag ska fundera på din fråga när vi slängt ut alla som inte ska vara här och sett till att de skyldiga fått betala. Återkom med frågan då i fall jag glömt.

   Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Jag beskrev metoden för att problemet skall kunna lösas via nedtrappade bidrag.

    Med rätt enkla metoder innanför normal rättsordning. – Det krävs inget slängande med folk.

    Gilla

   • Richard skriver:

    Bo, jag tror också att det mest effektiva sättet är att trappa ned bidragen. I kombination med att stänga gränsen givetvis. Men jag har inte sett det hända än så därför väntar jag med att tänka över din fråga tills situationen börjar lösa sig.

    Viktigare är då hur får vi till stånd ett nedtrappande av bidragen i syfte att få dem att lämna vårt land. Dessutom ska sägas att jag tror inte att alla kommer att lämna landet bara för att vi trappar ner bidragen utan vi kommer nog att få slänga ut en del också. Men jag använde begreppet metaforiskt; jag tror att det lämpligaste första steget är att trappa ned bidragen (efter att vi stängt gränserna givetvis).

    Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Stängandet av gränser är dels på tvärs mot det flyt det globalt aktiva näringslivet kräver, dels fungerar det dåligt eller inte alls för de flesta länder och löser dessutom inte de problemen som redan är här eller de som fuskar sig in efterhand.

    Och näringslivet måste man lyssna på.

    En bra lösning är rätt nivå på de konsekvenser man drabbas av som illegal immigrant och på att erbjuda sådan skydd och försörjning.

    Legal resande är då sådan som innehar bevis på ekonomisk garant.

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Bo Svensson:
   face = ansikte på svenska
   recognition = igenkänning på svenska

   Så det hela blir: Ansiktsigenkänningssystem
   Engelskan behövs för det mesta inte då svenskan förutom sin ordrikedom har möjligheten att skapa nya ord genom ihopsättning! Endast tänket är i vägen!
   På sidor som DGS är vi väl för Sverige? Då bör språket också ingå!

   Gillad av 1 person

 18. Jag förtvivlar dagligen över mitt lands utveckling skriver:

  Att ett land över huvud taget har en flotta, flyg och en armé är för att kunna försvara sitt land som en fri nation – sitt sätt att leva inom försvarade gränser. Med våld om så krävs. Detta avser det yttre hoten. Så finns de interna. Att ett land kan drabbas av inre söndring. Som kan leda till en hel skala av särskiljande kollektiv våldsutövning. Den vi sett exempel på i Baskien, på Nordirland och vid mer fullskaliga inbördeskrig. Som det i forna Jugoslavien eller Libanon. Och varför inte också nämna Irak och Syrien. Svensk polis är dock organiserad för att möta en vardagsbrottslighet. Ett brott i taget. Något som löpande kan betas av. Detta mer småskaliga har pågått oavbrutet i 200 år, på en mycket låg våldsnivå. En del brukar i detta se ett fredsskadat folk. Med det menas att man invaggats i en falsk trygghet – att större kollektiva våldsutbrott enbart drabbar andra länder. På dessa sidor diskuteras ofta olikhet i kultur. Om hur klan och etnicitet sluter sig samman inom egen gränser, både mentala och i geografi. Skiljelinjer mellan människor dras upp. I dessa avseende står svensken naken i sin individualism. Med denna individualism har en ökad sårbarhet smugit sig på oss. Svensken har ingen kollektiv trygghet att falla tillbaka mot. Släkten har blivit perifer. Därför ser svensken bara privata lösningar. Ett ökat antal väljer att flytta från Sverige. Ett slags mjukt och resursstarkt flyktingskap. Återigen den individuella lösningen. Detta blottar tydligt svenskens svaghet. I ett samhälle som dessutom prioriterar genus, jämställdhet och svaga grupperingar, finns ingen plats över för en samhälleligt sanktionerad våldsutövning. Inte ens att ta en elev i armen för att föra ut honom i korridoren accepteras längre. I princip har vi kastrerat oss själva mot alla typer av våld. Även av det milda slaget. Hur ett folk som gjort sig så extremt ömhudat skall klara av ett internt försvar övergår mitt förstånd. Tyvärr är det nog bara bitter ny erfarenhet från en förändrad verklighet som på sikt kan väcka sovande människor och myndigheter. Men då är det nog redan för sent. PK-ismen har lämnat målet öppet för det växande våld – för andra att ta till. Vi står nu på randen till ett större elände. Och fortsatt kör politikerna den PK-istiska inriktningen. De fina värdeorden står över allt annat. Ännu prioriteras glorians lyskraft. Tills det hela en dag störtar samman. Detta är min egen pessimistiska syn och slutsats.

  Gillad av 8 personer

 19. ral skriver:

  People sleep peaceably in their beds at night
  only because rough men stand ready to do
  violence on their behalf.
  (Attributed to George Orwell)

  Säkert finns det inom såväl militären som polisen
  erfarna, lite äldre män (sorry ladies) som kan ta sig an
  detta. Men vi är inte där ännu.Dessvärre.

  Gillad av 4 personer

 20. Niklas R skriver:

  Några saker som skulle lösa problemet med gängkriminalitet och den skyhöga våldsbrottsligheten i landet.
  1. Ändra medborgarlagen så att ingen svensk får inneha utländskt medborgarskap. Om så sker upphör med automatik det svenska – ergo personen är en utlänning.
  2. Upprätta transitläger i tredje land, ett i Afrika och två i Asien, för de personer som inte kan utvisas till hemlandet.
  3. Teckna avtal med de länder som vägrar ta emot sina medborgare där avtalet säger att landet inte får bistånd, inga visum till EU samt skärs av från finansiella tjänster (banktransaktioner med mera) om de vägrar ta emot sina utvisade medborgare.
  4. Utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas. Om de döms till fängelse ska överföring till hemlandets fängelse ske efter två tredjedelar av strafftiden. Personer som döms till böter blir satta i förvar och utvisade när domen vunnit laga kraft.

  Gillad av 6 personer

 21. PerH skriver:

  Såg ett inslag där Aktuellt synkade 19-årig gangster/ handelsman i droger som fått ta några ”skott”, här nämns barn som transportörer av drogerna, ungarna kan ju inte straffas enligt lag, perfekt upplägg.
  Finge man hejd på ”barnarbetet” i kretsarna vore det lättare för polis klämma åt vuxna transportörer och dealers på stan.

  Vad gäller snatterier sätter/satte handeln hårt mot hårt, anmälde slikt och polis lämnade över fallet till socialen för uppföljning.
  Polis behöll ungdomar utan leg och kontaktade föräldrar som fick hämta sin teling på polisstationen, skämmigt!
  Socialen följde upp och bokförde, någon slags nedräkning för framtida beslut.

  Gilla

 22. Hans Alin skriver:

  Hej är skjutandet och sprängandet verkligen något att bråka om, för varje som blir svårt skdad eller dör, blir det faktiskt en färre att låsa in och betala för, det vore nog bättre om polisen vände bort allt intresse och låter dom ta varann av daga,, något helt annat, Herr Engellau bor du i Portugal? jag gör det sök på facebook.

  Gilla

  • Niklas R skriver:

   Visst, men fanskapen är ju så usla skyttar att målet lever när ambulansen kommer. Vilket innebär miljontals skattekronor i utgifter när de ska till sjukhus, opereras och sedan rehabiliteras.

   Gillad av 3 personer

 23. Elisabeth G skriver:

  Även jag har haft den snuttefilten men har den inte längre. Ju mer dessa idioter skjuter varandra desto lägre blir tröskeln för att skjuta vem som helst. Ett liv är inget värt i deras ögon.

  Förr i tiden fanns något som hette interneringsstraff. Det var ett icke tidsbestämt straff som enligt en äldre domare hade god effekt. Kanske borde man bygga supersäkra fängelser där gängkriminella låstes in på obestämd tid (gärna tappa bort nyckeln också). Men – det skulle förstås ovillige Johansson inte ens kunna tänka sig att starta en utredning om. Sveriges genom tiderna sämsta justitieminister.

  Gillad av 5 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Gärna det.

    Nu har jag läst kommentarerna ända hit och det gläder mig att det faktiskt finns många konstruktiva idéer om vad som kan (och måste) göras. Synd att inte de olika löven fattar. (Att löven inte läser här, höll jag på att skriva, men det är fel för det gör deras hantlangare helt säkert.)

    Gillad av 1 person

 24. -.,.,-.Utlandssvensk skriver:

  Det som händer i Sverige är helt förväntat, givet typen och omfattningen av den invandring vi har haft. Det går att förutsäga ganska exakt vad som kommer att hända om man tar in större mängder invandrare och utfallet beror nästan enbart på vilka dessa är. Hur man tar emot dem spelar ingen roll.

  Tar man in svarta afrikaner, får man totalt sönderfall i de områden där de koncentreras. Och det är helt garanterat att de kommer att samlas i vissa områden, eftersom övriga befolkningen kommer att göra absolut ALLT för att undvika dem. Detta gäller helt oberoende av vad folk röstar på. Vi vet detta, eftersom vi har facit från länder som USA och Brasilien.

  Samma sak händer om man tar in muslimer. Här har vi facit från t.ex Frankrike. Allt det vi ser nu i Sverige hände redan för länge sen där. Marseille är precis som Malmö, det bara skedde några årtionden tidigare.

  Å andra sidan gäller att en del andra grupper inte ger upphov till några problem alls, t.ex kineser eller japaner.

  Allt detta bekräftar en sanning som under mycket lång tid var helt accepterad, nämligen att det enda viktiga om man ska syssla med invandring är selektion. USA, Australien, Kanada, etc var fullt medvetna om detta och tillämpade LÄNGE denna princip. Då fungerade det hur bra som helst.

  Nu har vi under lång tid gjort tvärtom, dvs. vi har hävdat att selektion betyder inget och att det enda viktiga är vilket system vi har i landet. Sen har vi haft oändliga debatter om hur skolan, polisen, bidragssystemet etc. ska modifieras för att hantera den nya, mångkulturella verkligheten.

  Om vi vill lösa detta, är det första steget det svåraste. Vi måste erkänna att vi har haft helt fel. Det går inte att skapa ett system där vita och svarta, muslimer och sekulariserade, etc, etc. kan samexistera i fred och välstånd. När vi har erkänt detta, kan HELA debatten om hur vi ska hantera alla dessa gruppers närvaro läggas ner. Vi kan sluta prata om hur vi ska fixa skolan, polisen, försäkringskassan, osv. Istället kan vi fokusera på det enda som är relevant, dvs. hur vi återställer ett någorlunda homogent samhälle. Repatriering eller deportering? Segregering? Delning av landet?

  Dessvärre tyder inget på att vi, eller något annat västland, verkligen klarar av att göra detta. Något verkar paralysera oss. Fältet är väl här öppet för olika teorier om varför så är fallet. Min kandidat är kvinnlig rösträtt.

  Gillad av 10 personer

  • tc skriver:

   Kvinnlig rösträtt har säkert medverkat däremot ser jag det inte som realistiskt att rulla tillbaks denna, om inte som du skrev på annan plats, kultur x tar över. Det som istället måste ske det är att bryta det falska moraliska initiativ som aktivistklassen har, vi måste få folk att se dessa aktivister som förrädare, det verkar som deras lögner, deras ständiga positionering som den ”goda”, biter bättre på kvinnor, de är mera lättlurade helt enkelt. Kvinnor under och efter andra världskriget var ju säkerligen klokare än de är idag, då våldet var mera närvarande.

   Gillad av 7 personer

   • -.,-.-Utlandssvensk skriver:

    @ TC,

    Min analys utgår från det faktum att vi håller på att förlora mot kultur X. Jag försöker då att tänka på samma sätt som om man befinner sig i ett krig där man ser ut att gå mot nederlag. Det viktigaste är då, enligt mig, att med brutal ärlighet försöka identifiera motståndarens styrka.

    Vi vet att kultur X saknar all förmåga inom alla områden som vi normalt förknippar med framgång. De kan inte producera rikedom eller teknisk utveckling eller slagkraftig, modern militär. Men det tjänar inget till att älta deras svagheter och tillkortakommanden. Hur motbjudande det än är, måste vi fundera över vad det är som tydligen gör dem, totalt sett, starkare än oss.

    Så om du nu argumenterar för att problemet ligger hos vår aktivistklass, behöver du från mitt perspektiv fundera över:

    1. Har vi värre aktivister än vad de har i kultur X?
    2. Om svaret på 1. är jakande, vad är orsaken till detta.

    När jag tillämpar min egen metod, hamnar jag hela tiden i svaret att den i särklass mest sannolika förklaringen till att X vinner och vi förlorar, är att vi har upplöst de traditionella könsrollerna. Innan vi gjorde detta, stod vi mycket framgångsrikt emot X under väldigt, väldigt lång tid. Faktum är att vi i princip helt besegrade dem, de var totalt krossade efter WWI. Men efter mer än 1000 år av oavbruten och ganska skoningslös konflikt, har vi de senaste 50 åren börjat att aktivt finansiera vår egen kolonisering av denna urgamla fiende. Varför? Vad ändrades hos oss?

    Gillad av 5 personer

   • .-,..,Utlandssvensk skriver:

    @ TC,

    Man kan också bara praktiskt konstatera att överallt i väst är det främst kvinnor som röstar för fortsatt inflöde och män som röstar emot. Utan kvinnlig rösträtt skulle MENA invandringen direkt upphöra och det skulle inte ta lång tid innan vi hade fungerande repatriering.

    Så, antingen kan man då få kvinnorna att ändra sig eller så kan man avlägsna deras rätt att delta i beslutsprocessen. Eller så går vi under.

    Gillad av 2 personer

  • pllay skriver:

   Haken är -OM-, med hjälp av -om- kan allt uppnås och inget förloras.
   Ersätt -om- med rimlig sannolikhetsbedömning och din text blir nattsvart.
   -OM- är, att som barn gör, gömma sig för verkligheten, ett önsketänkande.

   Gilla

  • Hortensia skriver:

   Min kandidat är odugliga politiska och journalistiska makthavare. En försvinnande liten del av befolkningen, men odiskutabelt både kvinnor och män… många av dem stolta icke-svenskar.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Förtydligar, att de allra flesta män i Sverige, hittills, också har lurats rösta på Sjupartiet. Oförståndet och ansvaret är alltså delat…

    … och ingen, absolut INGEN, i vårt arma land är betjänt av, att hyfsat förståndiga män öppet argumenterar för könsdiskriminering.

    Problemet är ju inte, att några futtiga procent av väljarkåren har röstat på MP, C eller L, utan att de har fått oproportionerligt inflytande.

    Gillad av 2 personer

   • tc skriver:

    Som en majoritet kvinnor röstar på, det är ingen statistisk anomali, massinvandringen hade inte skett utan kvinnors övervikt för densamma. Detta måste man kunna diskutera. VARFÖR har kvinnor i högre grad lurats än män? Vår IQ skiljer sig endast lite i medel, det verkar vara något fundamentalt, OCH DETTA ÄR VÄSENTLIGT, vänstern och pk-isterna har funnit nyckeln till kvinnornas stöd. Vi måste finna anti-nyckeln.

    Gillad av 4 personer

   • Hortensia skriver:

    Men TC, att Ruinfeldt och helikopterförförare Borg skulle förråda svenska folket och sälja ut allt av värde kunde väl knappast någon ha räknat ut på förhand?

    Anti-nyckeln är definitivt inte (och detta säger jag som mor till unga, superintelligenta och framgångsrika döttrar) att lägga skulden för det politiska haveriet…

    … på kvinnlig rösträtt.

    Anti-nyckel är information, information och ännu mer information. Kvinnor som förstår hur det pågående folkutbytet hotar dem, deras barn, hundar och katter…

    … röstar inte på 7:an.

    Gillad av 1 person

   • tc skriver:

    @hortensia

    information jo, detta förstod tyvärr vänstern och aktivisterna många årtionden, kanske 100 år före oss och nu dominerar de ”informationsflödet”.

    Det du säger verkar ju tyvärr ändå fungera mycket sämre på kvinnor, varför tar kvinnor till sig ”information” sämre, eller faller lättare för desinformation? Detta måste funderas på, hade kvinnor röstat som män så hade kampen nästan varit vunnen, SD hade nog snabbt hamnat uppåt 50% eftersom stimmet då vänt.

    Gillad av 1 person

   • Eva Danielsson skriver:

    Kvinnor faller nog lättare offer för desinformation generellt sett genom att ha svårare att tro illa om folk som inte uppenbart är hotfulla även på ytan. Kvinnor vill tro gott om andra och ha harmoni. Så vi kvinnor är nog mer politiskt naiva och lättlurade. Vad det betyder för rösträtten tål att fundera på.
    Det är manligt att vara mer självtillräcklig/autonom och både våga och vilja konfrontera och utmana andra människor och åsikter, att våga sticka ut.
    Det är kvinnligt att vilja ha relationer, närhet och samförstånd. Även rabiata gapfeminister sneglar säkert på varandra så att man håller sig inom sin grupps normer. Kvinnor generellt checkar ständigt av vad som gäller i ens egen grupp, den man räknar sig till, och hur man ses av de andra inom den.
    Mainstreammedias tjugofemåriga ständiga propaganda om hur man ska tänka om invandring och klimat resp avsky SD, börjar ändå sakta perforeras av när våldet drabbar barnen och verkligheten inte går att hålla ifrån sig.
    Den stora vändningen kan komma, hoppas jag, när kvinnor börjar vilja tillhöra den andra sidan, den sida som tar avstånd från invandrade våldsverkare och islam som lära ifall man förmår göra kopplingen till förljugen politik. Och att det i stället kan ses som rätt och riktigt att tillhöra den sida som värnar om vår äganderätt till vårt land och våra hem och ägodelar och den självklara rätten till vår egen samhällsordning. Vilket aldrig ifrågasätts i ett krig med angrepp utifrån.
    Att ens barn utsätts för hot bör kunna väcka den stora massan kvinnor men medvetandet om var man bör söka sin tillhörighet i det läget, motarbetas ju av den ständiga regimpropagandan i SVT. Det behövs ju alternativ propaganda som påpekar det onda som sker och varför, men också som samlar och ger tillhörighet med ”duktiga” mål. Som t ex att värna om dem som far mest illa av den nuvarande oansvariga politiken, t ex välassimilerade invandrare, våra äldsta och våra barn. Och vår miljö, på ett förnuftigt vis, i stället för klimattramset..
    Att vilja tillhöra den vinnande sidan, den goda gruppen, den grupp som ser sig som lite bättre än andra, är en stark kraft. Som nu används för destruktiva mål av Pk-ismen. Vi på motsatt sida behöver försöka rycka det vapnet ur händerna på Pk-isterna.

    Gillad av 1 person

  • A skriver:

   Ok Utlandssvensk, nu har jag tänkt efter. Det som måste bestämma, är vad som kan få stopp på destruktiviteten i sig själv. Oavsett vem som producerar den, i motsats till att skilja ut män från kvinnor. Alltså rakt på målet. Just nu, inbillar jag mig att det är mindre önsketänkande än det andra alternativet. Och, om vi inte kan få stopp på detta nu, hur ska man kunna hålla en utopisk stat i schack sen. Vi måste tänka nu, inte om bara? Kritisera stenhårt, jag är öppen för allt. 🙂

   Mvh A

   Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Det som är det stora problemet, som många av oss inte vill se och därför inte vill föreslå den enda konsekventa åtgärden, är att hoten kommer inifrån.

    Ovan finns mängder av bra förslag om hur man ska komma tillrätta med problemen, men de är bara önskedrömmar så länge vi har överlåtit beslutsmakten om våra liv till personer som vill förgöra oss.

    Det finns bara en lösning vilket är att med alla till buds stående medel se till att dessa dödgrävare berövas sin rätt att fortsätta med att förstöra landet.

    För att lägga mer lök på laxen kan man dessutom misstänka att stora delar av svenska folket faktiskt är med på denna utplåningspolitik. Vad gör vi då?

    Gillad av 3 personer

 25. Leif Nilsson skriver:

  Ett mångkulturellt samhälle, med olika religioner och nationaliteter, innebär alltid ökade konflikter, vilka, förr eller senare, också leder till väpnade sammandrabbningar.
  En beslutsam diktatur med ohämmat våldskapital kan lättare kontrollera ”multikulti-röran”.

  När diktaturen faller samman, så innebär det nästan alltid, att de etniska och religiösa motsättningarna leder till väpnade konflikter. Ett närliggande exempel, är när den kommunistiska diktaturen i Jugoslavien föll samman, resulterade det i ett av de blodigaste inbördeskrigen, som Europa har skådat i modern tid.

  Folkmorden på armenier, greker och andra kristna i Turkiet under första världskriget, skedde ju huvudsakligen i den asiatiska delen och folkmordet kan inte heller definieras som inbördeskrig, även om det fanns kristna som bjöd ett visst väpnat motstånd. (Läs Franz Werfels klassiker; De fyrtio dagarna på Musa Dagh.)
  Andra aktuella exempel är de väpnade konflikterna som utbröt i Irak och Libyen, efter att diktaturerna hade störtats.

  I ett mångkulturellt samhälle erbjuder kanske en repressiv diktatur, den bästa möjligheten till säkerhet för medborgarnas liv och egendom. Det verkar som svenskarna och deras politiker är villiga att betala det priset, för att förverkliga den humanitära stormaktens multikulturella vision.

  PE konstaterar helt riktigt att ”Partierna verkar nöja sig med en allmän överenskommelse om att det ska finnas ytterligare några tusen poliser om ett antal år.”
  I själva verket kan fler poliser ju vara ett hot. Att sätta ett våldsmonopol i händerna på individer som Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt, kan beröva oss än mer frihet!

  Nikodemus Ungh har en intressant artikel kring detta tema i artikeln ”Förnuftets eller Rädslans liberalism”. Här nedan citerar jag ett par brottstycken.
  Vi har idag att freda oss
  ”inte bara mot statligt övervåld och riskerna med en framtida auktoritär övervakningsstat, utan även för de kriminella element som staten använt för att kunna stärka sin makt och driva fram mot alltmer auktoritära mål.”

  Den nationella katastrof som nu hotar oss, är ett resultat av den politik som 7-klöverpartierna medvetet har bedrivit!
  ”Att sätta sin tillit på dessa partier idag vore att angripa effekten med dess orsak och att tro att mer stat och ett bättre våldsmonopol med mer skattefinansierade resurser skall kunna hela och bota de sociala katastrofer som samma våldsmonopol och stat förorsakat.”

  Hela artikeln på Mises: https://www.mises.se/2019/10/25/fornuftets-eller-radslans-liberalism/

  Gillad av 6 personer

 26. Hortensia skriver:

  Övning ger färdighet, Patrik, så även om svensk sjukvård dramatiskt har ökat sin förmåga, att behandla skott-, spräng- och skärskador, så lär förövarna omsider komma ikapp. Om inget görs. Nu.

  Mitt förslag (ur kvinnligt, icke-onödigt-vålds-perspektiv) är, att pajasregimen snarast möjligt tvingas bort med demokratiska medel – misstroendet mot precis hela regeringen borde vara stort nog nu.

  Nästa, förhoppningsvis, SD-ledda regering – gärna med dig, Patrik, som synnerligen kompetent inrikesminister, måste skyndsamt påbörja den livsavgörande räddningsoperationen på Moder Svea.

  Svenska män, kvinnor, barn och husdjur lär kunna evakueras från en belägrad stad i taget och, likt seden alltid varit i krigstid, söka skydd hos släkt och vänner på annan ort, tills fienden är besegrad.

  Gillad av 1 person

 27. 491215bcsoob skriver:

  Varför ska alla våra poliser dagligen kånka runt på vapen som de nästan aldrig använder!
  Det måste börja göra riktigt ont (att få känna märkbar kroppslig smärta) för de som tar sig friheten att terrorisera vårt samhälle.
  Och de som vi har givit en trygg fristad som inte kan visa oss respekt och laglydnad skall tillbaka dit de kom ifrån omedelbart.

  Gillad av 3 personer

 28. Rikard skriver:

  Hej.

  En sak som alltid blandas samman och som inte skall blandas är polisiära insatser i akut läge, straffrättsliga påföljder och samhällsutveckling för minskad sannolikhet för framgångsrik kriminalitet.

  Dessa tre, smått klumpiga formuleringar, är olika saker, men debatteras och tänks alltid på som om de vore samma sak.

  Om svensk polis skjutit landets 120 mest kriminella och våldsamma brottslingar under året, givetvis under ingripande där vapen/våld är motiverat, så hade den grova våldsbrottsligheten de facto minskat men antalet utredda fall sannolikt ökat, vilket sett ut som om polisens metod skapat mer brott. I själva verket är det polisen som genom att permanent minska antalet brottslingar fått mer tid att utreda fler brott.

  Om påföljdssystemet omarbetats så att det matchar brottslingen för att påverka denne i avsedd riktning – allt från att styra upp sitt liv till livstids isolering utifrån individ – sjunker brottsligheten totalt. En småkriminell företagare (momsfusk t ex) påverkas inte på samma sätt som en illegal invandrad knarkhandlare av sex månader på öppne anstalt – don efter person, helt enkelt.

  Samhällsbygget är det svåraste, men det första ledet är att göra det så lätt och enkelt som möjligt att inte vara kriminell, och så svårt som möjligt att vara det. Väl fungerande skola, klar och tydlig sortering via betyg och prov, samt utsortering och hantering av elever med div. behov. Rejält utbyggd och fokuserad yrkesutbildning, tävlan om platser på teoretiska utbildningar, så kallade kulturutbildningar o.d. kan privata skolor sköta, och tävlan till universitet/högskolor (av vilka flera kan läggas ner/slås samman).

  Samt två- till femårig militärtjänst för rösträtt och valbarhet, tillgänglig för alla och helt frivillig när som helst i livet, inklusive tjänst även för den med förhinder: har man trasig rygg finns det annat man kan göra, t ex städa lokalerna på regementet.

  Men så länge man blandar de olika delarna i samtalet, blir det som att köra frukost, middag och kvällsvard i en mixer: näringsvärdet finns där, men allt arbete som lagts ned på råvaror och process går förlorade.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Rikard
   Väldigt bra analys. S-politiker mixar alltid ihop dessa ingredienser till en socioekonomisk soppa. Som är tänkt att vara smaklig eftersom ingen anklagas för någonting eller anses ha ansvar eller skuld, men som alltid behöver lite mer socialdemokrati och höjda skatter för att bli en ännu godare soppa. Just nu är soppan klart oätlig, men Jök-regimen framhärdar i att deras beprövade recept ska fortsätta gälla och att folk inte får vara så kräsna.

   Gilla

 29. stigrydmark skriver:

  Ja, detta med fler poliser. 10.000 fler fram till 2024 är visst målet. Man får intrycket att med dessa fler poliser så löser man problemen. Nu har man ju sänkt anställningskraven och därmed fått en sämre generell effektivitet i arbetet. Sämre kvalité. Det ger väl automatiskt sämre resultat. Hur många poliser kommer att sluta fram till 2024? Hur stort blir nettotillskottet?

  Det är något patetiskt över partiernas gemensamma krav på fler poliser. Varje års massinvandring ger automatiskt X% nya kriminella. Man kan tala om en symbiossituation. Fler invandrare går hand i hand med det ständiga kravet på fler poliser. Med tanke på polisens ”feministiska” attityd till sitt arbete, kommer de kriminella alltid att ligga steget före, och uppklarningsresultaten troligen minska. Med fortsatta gulliga straff och fulla fängelser kommer garanterat allt att bli sämre än i dag.
  Det är väl bara AFS som har ett program som möjligen skulle kunna reducera kriminaliteten.
  Kraftfulla åtgärder kräver fängelse, internering och främst utvisning också av hela familjer. Det blir mycket billigare än att ständigt kräva fler poliser.

  Gillad av 2 personer

  • Hortensia skriver:

   Jag tror också, Stig, att den (ännu) svenska poliskåren är bättre betjänt av att slippa vara bakbunden, än av ”fler händer i arbetet”. Därför borde kanske förment fria, skattesponsrade journalister, med tanke på alternativen, tillfälligt lägga band på sig och låta poliserna få helt fria händer, så att de kan röja upp pajaspolitikernas förfärliga röra en gång för alla?

   Gilla

 30. Dandersan skriver:

  Vi har oss själva att skylla!
  Migration sätter folk i rörelse,folk som har stora drömmar men som lätt finner en verklighet där de hamnar längst ner på trappan. Barn till dessa besvikna individer tar saken i egna händer och gör sin egna trappa där de sätter sig högst upp. Skjuter vilt för att få sitta där.

  Gillad av 2 personer

 31. Topgun skriver:

  Reinfeldt och Löfvéns politik har ju redan kört diket, men skam den som ger sig, nu är det 180 in i kaklet! Anledningen till att man inte törs sätt hårt mot hårt (HBTQ-försvaret?), är för att bevara den sk Sverigebilden, som förr eller senare kommer att krackelera!

  De styrande politikerna är all in, kosta vad det kosta vill, hör ska mångkultur och feminism implementeras till varje pris!

  Gillad av 1 person

 32. C de Longueville skriver:

  ”Det är oklart om det hjälper med sådana hårda tag.”
  Så länge, som tillvägagångssättet inte har prövats, så förblir effekten av detta givetvis oklar, Patrik.
  Det förefaller dock högst sannolikt, att utfallet skulle bli ganska gynnsamt för Svea rike om den svenska polismakten, i likhet med densamma i Rio de Janeiro, fick fullmakt till att för gott kunna oskadliggöra åtminstone 240 kriminella per år.

  Alternativet är, med än större sannolikhet, en kriminalitet, som ständigt och i exponentiell takt bara ökar.
  Det blir i så fall snart ännu tydligare för alla och envar vart landet är på väg.
  Det blir då än mer uppenbart för den plågade folkspillran vid polcirkeln, vilka genomruttna fuskare och klåpare, som styr landet.
  Vilken blodspillan denna senare utväg skulle kunna leda till är det hög tid för de ”anständiga”, att ta i beaktande.

  Gillad av 3 personer

 33. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är bara att krasst konstatera efter att ha läst Patriks inlägg.
  Att politiker, myndigheter och framför allt polisen har gjort sig till totalt ”ÅTLÖJE” inför 7.000.000 SVENSKAR.
  Resterande innevånare innanför landets gränser njuter i fulla drag av alla utplundrade skattepengar. Och mest av alla, Hr. Reinfeldt.

  Gillad av 1 person

 34. Vax skriver:

  Etablissemanget är genomkorrumperat.
  De politiskt korrekta politikerna, gammelmedia , inklusive public service upprepar demografin som orsaken till kommunernas ekonomiska kris.
  Ökat antal barn och att många äldre blir just äldre med större vårdbehov.
  Elefanten får inte nämnas
  Läs länk här om dramatisk ökning av invandringens kostnader.
  https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-utgifter/

  Märkligt när man ser professorer och andra digniteter stå och slingra sig som maskar för att inte nämna det uppenbara.
  Allt för att tillhöra de goda och ha kvar sin plats vid köttgrytan.

  Gilla

 35. Ofrivillig svenska skriver:

  Trist att konstatera att jag till synes återigen har blivit censurerad. Själv tycker jag att mina funderingar till svar på Utlandssvensks och TC:s kommentarer ang. kvinnlig rösträtt och könsrollernas upplösning respektive aktivisternas inflytande inte innehöll något som den mest rabiata censor skulle kunna anmärka på, men kanske felade jag genom att inte ha koll på 1500 tecken ?

  Gilla

  • Redaktionen skriver:

   Jag vet inte. Men den här bloggen klarar inte folk som vill ta ifrån kvinnorna rösträtt eller skylla världens problem på judarna eller kräva dödsstraff för landsförrädare eller något annat som jag anser obehagligt – samtidigt som de inte ens törs tala om vad de heter. De kan gå någon annan stans. Du, okända och dolda person som ligger och gömmer dig någonstans, kommer att bli censurerad igen även om det kan hända att den obetalda redaktionen ibland slarvar och av misstag släpper igenom något olämpligt.

   Patrik

   Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Rätt så, Patrik! Ni är mycket toleranta när det gäller att släppa fram kommentarer. När det klagats över censur har jag i mitt stilla sinne tänkt att vad i all sin dar har man då skrivit med tanke på allt som faktiskt släpps igenom.

    Gilla

 36. Göran Holmström skriver:

  Uppenbarligen så fick jag mest likes med min lite bittra och cyniska kommentar!
  Erkänner att jag faktiskt manipulerade lite där!
  Japp enkel psykologi, spela på känslor och förutsägbara reaktioner.
  Förlåt mig för det! Budskapet var viktigare än så, jag vill påstå att vi behöver varandra! Jag vill påstå att vi behöver gå samman, och börja organisera oss.
  Ursäkta om jag spelade ett taskspel, syftet var gott. Jag ville provocera och väcka lite!
  Åter till frågan, vi är få och för snälla, fienden är stor och vidrig, dom ljuger och manipulerar i allt.
  Mitt mål var att se om några vågar tänka lite utanför boxen.
  Jag tror på er, vi kan vinna detta!
  Varma hälsningar Göran.

  Gilla

 37. Margareta skriver:

  Många goda tankar och råd om vad som borde göras för att återställa ordningen i landet är att läsa här men vad jag saknar är en ordentlig förklaring till vad som ligger bakom oron i landet . Är det 1) ett välmenande sosseri med vänsterflummare och MP samt Fi som förstärkning? En välmenande vänster som vill ha mer av samma sort för att komma tillrätta med det som ”mer av samma sort” inneburit. Är de verkligen så dumma och blinda där uppe på toppen? Ser inget på grund av alla rosa moln som omger toppen och skymmer landskapet nedanför. Eller är det 2) så att sosseriet + svans är styrda av krafter som styr och använder dem som nickedockor. Någon världsmakt med onda avsikter, t.ex. islamisterna som har sossarna som nyttiga idioter för att ta över landet och göra det genom att framkalla inbördeskrig och kaos eller NWO med samma syfte? Svara mig den som kan.

  Gilla

  • stigrydmark skriver:

   Kanske Lars Bern på sin blogg Anthropocene och Peter Krabbe på sin blogg gett trovärdiga förklaringar, där oligarker/globalister/FN/EU samverkar med målet avskaffandet av nationalstater, vilket anammats av flertalet ledare och regeringar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.