Patrik Engellau: Ett parti med rätt värderingar

Patrik Engellau

Snusförnuftiga människor säger att man inte kan vrida klockan tillbaka. Då menar de inte rent bokstavligt att man inte kan föra visarna motsols, för det kan man, utan att man inte kan återskapa något som tidigare fanns men gått förlorat. Jag tror att det är fel. 

Det som en gång gjorde Sverige enastående framgångsrikt var en kombination av två unika omständigheter nämligen 1) att det existerade ett paket av utvecklingsfrämjande värderingar samt 2) att dessa värderingar omfattades av alla.  

De utvecklingsfrämjande värderingarna var sådant som flit, ansvarskänsla, solidaritet, ovilja att ligga andra till last, hederlighet, respekt för nästan och för den gemensamma viljan, allt detta förenat med en viss frihetslängtan som på något sätt förkroppsligades i en önskan att fritt röra sig i naturen, gärna i ensamhet, kanske i föreställd gemenskap med älgar, ugglor och tallar 

Om du är litterärt lagd så förstår du vad jag menar om du påminner dig Runebergs Bonden Paavo, Sandemoses Jantelag, Geijers Odalbonden och Mobergs utvandrare. Lägg alla dessa i en stor kastrull, elda på och reducera tills det bara återstår en simmig vätska. Det är den essens som en gång gjorde Sverige till ett beundrat föredöme för en hel värld.  

Detta lyckosamma värderingspaket har olika namn som poängterar dess medelklassiga tråkighet. Det svenska projektet handlade nämligen inte om elegans, stil, överdåd och självförverkligande utan om tålmodigt och förnöjsamt vardagsgnet med ett och annat inslag av slagsmål, sipphet och fylleri. När denna svenskhet uppträdde hos borgerligheten kallades den småborgerlig. Inom arbetarklassen förkroppsligades den hos gråsossen. Jag har aldrig noterat någon märkbar skillnad mellan dessa två. Vi var ett homogent folk. 

Vem som helst kan fatta att Sverige skulle gå en blomstrande framtid till mötes om vi kunde återuppväcka dessa törnrosaslumrande värderingar. De finns där men eftersom de aldrig åkallas förblir de i dvala. Försök att förklara för mig att det vore omöjligt eller reaktionärt eller av något annat skäl olämpligt att försöka väcka dem till liv! Du kommer inte att lyckas ty jag begriper lika väl som envar annan person att en sådan renässans vore både lättfattlig, möjlig och välgörande för vårt land.  

Vilka politiska partier skulle då kunna predika ett sådant budskap? Moderaterna hade kunnat vara en möjlighet om Gösta Bohman med slidkniven och roslagssnipan kunnat återuppväckas från de döda. Men moderaterna har sedan dess självsnöpt sig till den grad att de troligen inte kan mobilisera tillräckligt med maktvilja och ledarkraft. Däremot skulle nog socialdemokraterna, som fortfarande har en obruten lust att härska, kunna ta ledningen om de gjorde upp med PK-ismen och hyllade sitt gråsossiga statsmannamässiga arv från Hjalmar Branting, Per-Albin Hansson och Tage Erlander. Om de lyckades med det så kunde de nog kunna koppla armkrok med sverigedemokraterna varmed saken snart vore biff. 

Ett första symboliskt beslut för en ny regering med denna ideologi vore att upphäva allt multikulturellt och sätta det framgångsrika svenska och de svenska värderingarna först.  

84 reaktioner på ”Patrik Engellau: Ett parti med rätt värderingar

 1. sva990 skriver:

  ”Ett första symboliskt beslut för en ny regering med denna ideologi vore att upphäva allt multikulturellt och sätta det framgångsrika svenska och de svenska värderingarna först.” Bra idé, men jag tror att det som behövs allra först är ett avskaffande av feminismen som statsreligion. Men tyvärr så räcker det inte med det utan kvinnlig rösträtt, i alla fall i yngre åldrar, måste ryka också. Inför valet 2018 såg det ut så här bland kvinnor 18-29 år: Centerpartiet: 18,3 % Vänsterpartiet: 17,8 % Socialdemokraterna: 15 % Moderaterna: 14,6 % Miljöpartiet: 13,4 % Sverigedemokraterna: 6,8 % Liberalerna: 4,7 % Kristdemokraterna: 4,5 % Fi: 3,6 %. 72,8 % säger alltså att de skall rösta på C, V, S, MP, L eller Fi(!) – för en fortsatt resa med öppna ögon rätt in i ragnarök. Kan man stifta undantagslagar riktade mot ”klimathotet” så kan man väl göra detsamma mot det avsevärt mycket större hotet – feminismen – en ideologi som går på tvärs mot allt som evolutionen kodat in i våra gener sedan tidernas begynnelse. Naturen har inga överordnade politiska motiv; för naturen gäller endast överlevnad.

  Gillad av 15 personer

  • tc skriver:

   Ja, kvinnlig rösträtt är vår tids största politiska experiment, och tyvärr så verkar socialismens metod, lögnen, att fokusera på det goda och dölja det onda fungera bättre på kvinnor. Lögnen och hyckleriet måste avslöjas, religionens försvinnande verkar ha gjort kvinnor mest skada och socialismen var inte sen att ta upp kvinnors drift att vårda och göra det till ett politiskt vapen, efter migranthysteri så har vi nu klimathysteri. Jag återvänder till att allt det hemska som sker, inte minst det sexuella våldet, måste ut i ljuset och skulden för detta måste visas fram så alla kan se, så att kvinnorna tvingas välja. Självklart gäller samma för alla män som röstar 7-klövern. Att svenska kvinnor våldtas är ett val, ett val som främst kvinnor gör.

   Gillad av 9 personer

  • Therese skriver:

   Eftersom jag är SverigeDEMOKRAT så kommer jag att kämpa med näbbar och klor mot bara tanken att kvinnans rättigheter i samhället ska begränsas bara för att de kvinnor,självklart även löjeväckande förslag om att begränsa rösträtten för kvinnor. Däremot kämpar jag gärna mot idéer som jag ogillar,men det är när både män och kvinnor framför dem.
   Skräms att Patrik bara nämner M och S i artikeln som de partier han menar ev.kan vrida utvecklingen rätt igen. Det är ju just dessa två partier som i sina maktpositioner vridit utvecklingen åt helt fel håll. Att sen helt utelämna SD är lika skrämmande och verklighetsfrånvänt,har Patrik missat att SD har ca 20% avväljarna bakom sig?
   Jag tror att först måste man förstå att både S och M består av olika individer med helt olika dyn på väsentliga samhällsfrågor. Inom S finns hårdföra f.d, kommunister som är teoretiskt skolade och vet vad de vill och gör,det finns en falang flumvänster som också vet vad de gör utan att ha ideologisk skolning(de vet förmodligen inte vad socialism egentlige innebär) det finns miljöaktivister dom tillsammans med religiösa virrpannor tror de kan och ska hjälpa hela v.rldens utsatta,det finns en grupp hårdföra islamister so kämpar för ett större acceptans för islam. Alla dessa vet vad de gör,ge ensamt är ett nedmonterande av nationalstaten, och måste bekämpas och se tillsatt de i fortsättningen saknar reellt inflytande över politiken.
   Däremot finns det säkert ”gamla hederliga sossar” som absolut också är motståndare till ledningen inom S och därför bör kunna bli bundsförvanter. Men leldningen inom S(och också inom M) måste bort.de är för besudlade,deras händer är för smutsiga,de ska inte förlåtas eller ges en chans till.

   Gillad av 4 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Visst finns det bra kvinnor som insett verkligheten. Tyvärr är de få. Min hustru håller med mig i det mesta, även hon röstar på SD. Men hon berättar inte det för sina kvinnliga bekanta. Som förfasar sig över SD:s framgångar. Hon vill inte förstöra den goda stämningen säger hon. Då snackar vi alltså inte fjolliga tjejer i tjugoårsåldern utan mogna kvinnor som bor i de bättre delarna av vår huvudstad. Som man, 70 + har jag inga problem med att visa var jag står. Men så röstar var tredje man i Sverige på SD. Så kvinnorna som anser att Sverige är på väg ner i diket, eller redan är där, måste häva upp sina röster. Det får väl bli dålig stämning då. Hur ska vi annars få bort alla löv?

    Gillad av 9 personer

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Therese — Exakt, i korthet anser jag (S) så korrupt numera att det är dödsdömt. Återstående vettiga sossar byter nu parti och blir Sverigedemokrater!

    Patrik har kanske ännu en rosenröd dröm om ett reformerat sosseparti?

    Gillad av 2 personer

   • Hortensia skriver:

    Valsedeln är viktigast, Uppstigersolen, men visst kan det pigga upp med lite oväntad frispråkighet bland vuxna människor, som efter en blöt middag börjar prata politik utan att ha riktigt torrt på fötterna… 😉

    Vi svenska kvinnor förväntas ju svälja MSM-betet och beundra Lööf, ursäkta Löfven samt vämjas av Åkesson – och om vi, på förekommen anledning, meddelar en väl genomtänkt, avvikande åsikt… oj!

    Gillad av 3 personer

  • .,.Utlandssvensk.. skriver:

   @ SVA990,

   Efter att ha bott snart 20 år i Schweiz är det för mig väldigt tydligt att skillnaden mellan detta land och Sverige nästa enbart beror på att kvinnorna här fick rösträtt 50 år senare. Allt det som som man i backspegeln kan se som tydliga tecken på inledningen till förfallet i Sverige kommer nu på bred front i Schweiz.

   Skolan, polisen, domstolarna. Feminiseringen har inletts överallt. Kvinnliga politiker som smugglar in asylanter och inte blir straffade. Män som går runt med barnvagnar. Ungar som bara SKRIKER rätt ut överallt. Skatter som har börjat gå upp rejält. Massiva framgångar för ”gröna” vänsterpartier. Ständiga kampanjer för fler kvinnor i politiken. Osv, osv. Det är som att återuppleva min ungdom, allt är som Sverige på 70-90 talet.

   Gillad av 10 personer

   • _.,Utlandssvensk_ skriver:

    @ TC,

    ”Men postkontoren är kvar?”

    Ja, än så länge. Men de har redan kommit ganska långt med att stänga ner lokala polisstationer. Det var för övrigt en kvinna som satt som VD för posten fram till förra året, då hon fick gå efter en större korruptionsskandal. Detta resulterade även i att posten fick återbetala stora belopp till staten och kantonerna. Min gissning är att de börjar stänga ner små postkontor inom en snar framtid.

    Gillad av 3 personer

  • H skriver:

   När jag lyssnar på detta reportage blir det allt mera uppenbart att en av de konkreta problemet är polisen.
   Det är inte bara frågan om att polisen inte är närvarande utan att allmänheten inte har deras praktiska stöd när det händer något. Att anmäla något är ju helt lönlöst. Inte ens grova brott leder till domar. Polisen noterar saken och konstaterar bara att man kan inget göra, allt läggs ner.
   Om svenne banan sedan förökser göra något själv genom att t ex ge rånarna på käften, kan han räkna med att bli utredd för misshandel.
   Man undrar VAR ÄR CIVILFÖRSVARET i Sverige?! Finns det överhuvudtaget när polisen bara sitter och rullar tummarna.
   Felet är i polisledningen som är värdegrundstillsatta.
   De riktiga polischeferna är placerade på chefskyrkogården av Eliasson

   Trots upplägget invandringskritik är folk livrädda att tala ut. Knappast någon vågar säga att invandrare förstör Göteborg och hela Sverige. Invandrarna som vittnar är de enda som vågar kalla en spade för spade

   Gillad av 1 person

 2. Thomas Ek skriver:

  Är Sverigedemokraterna fortfarande en bunt oborstade snorvalpar?
  Sverigedemokraternas grepp på invandringen tilltalar mig. Tycker deras syn och resonemang härom är logiskt, och inte ett dugg rasistisk. Vid nästa val kommer jag därför rösta på Sverigedemokraterna. De besväras dock fortfarande, tycker jag, av ett ”skimmer” att inte vara torra under näsan. Att så är fallet, fick jag i våras också bekräftat.

  Den 12/5 2019 e-postade jag till våra valda politiska regeringsmotståndare Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ett ”Förslag på Ett Nytt Public Service”. HÄR kan du läsa hela det brevet som är på sex sidor.

  Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna orkade över huvud taget inte svara mig, alls. Den 14/5 skrev Moderaterna:

  Hej Thomas, Tack för ditt mejl och förslaget på hur ny public service kan utformas. Vi tar med oss förslaget i vårt arbete framöver! Ha en fin dag! Vänliga hälsningar, Johan

  What say you?

  Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Thomas Ek — Otur att du inte fick svar på ditt meddelande. Men haka inte upp dig så mycket på en enstaka motgång, tycker jag, så att du börjar dra generella slutsatser.

   Gillad av 1 person

  • Therese skriver:

   Ursvagt av SD att inte ens svara på ditt email. Visar att vi har brister i organisationen .
   Tyvärr har även jag som medlem i bland inte ens fått mina synpunkter kommenterade eller väldigt ofullständigt besvarade.
   Men jag har valt,av flera skäl,att inte vara aktiv inom SD utan gör min insats utanför partiet förutom att jag är medlem och betalar min medlemsavgift. Ett av skälen är att jag är friare och kan kritisera de fel som jag anser SD har. Men jag framför kritiken internt eftersom min avsikt med kritiken inte är att skada SD utan förbättra SD som parti och deras politik och strategi.

   Gillad av 3 personer

   • Thomas Ek skriver:

    @Hovs Klipphällar & Therese
    Tack. Nej, ”någon enstaka motgång” knäcker dessvärre inte mig. Ibland, som i det här ärendet, så säger jag till mig själv att jag måste släppa det här. Har dock ofta kreativa idéer om hur jag ska bära mig åt för att börja röja ordentligt. Om SVT:s Jan Helin tog del av mitt 10-åriga skriftliga material skulle han tvingas fly till en annan galax. You mark my words on that.

    Gilla

 3. Skarprättarn skriver:

  Vän av ordning noterar här att Kristersson just nu orienterar sig mot Bohmans arv. Man återupptäcker sina rötter och återupptar kampen mot socialismen, mot systemet, mot statstelevisionen. Därtill är han nödd och tvungen, trängd av en stark nationalkonservativ flygel. M återbesätter den sedan länge tomma liberalkonservativa platsen i svensk politik, och det är efterlängtat. M-SD-KD är nu en etablerad blåguö konstellation, och det är bara dess samlade kraft som kan rubba den progressiva rödgröna sörjan. Jag ser en segelbåt på havet.

  Gillad av 1 person

  • Elisabeth skriver:

   Vad menar du egentligen Skarprättarn ? Kristersson gör på mig ett ytterst virrigt och svagt intryck. Orienterar han sig verkligen åt något håll ? Jag tycker att han fortfarande lutar sig mot Reinfeldt ,han framstod som dennes lille lakej på stämman. Och Anders Borg, som jag antar fortfarande är inflytelserik, säger i en intervju i Dagens Industri häromdagen att M bör samarbeta med S, inte med SD. På riksplanet, dvs Stockholmsplanet, verkar man fortfarande stå för Reinfeldt-politik, det är på lokalplanet, och framförallt i Skåne, som man går åt annat håll. Stockholmare är ofta lite verklighetsfrämmande , egen bubbla osv. Jag undrar just hur politiken hade sett ut om riksdagen haft sitt säte i Malmö…….

   Gillad av 4 personer

   • ericr45 skriver:

    Jag undrar verkligen vad som hänt om Kristersson efter Reinfeldts tal hade kommenterat det med ett ”Vi tackar för detta tal, en röst från det förgångna..”?

    ”Tuffe Uffe” lär enligt uppgift vara beredd på att ta statsministerposten? Är han?
    Det har vi inte märkt, han brände ju ett gyllene tillfälle för ett bra tag sedan?
    Att luta sig mot Reinfeldt – nä – DET kommer aldrig att gå bra..

    Gilla

 4. tom crean skriver:

  DGS ansluter sig således inte till Nix to the Six? Just på denna punkt så brister Patriks logik och söker hopp om ändring hos M eller S, han har inte accepterat att de vill ha det så här, och har heller inte förstått den oundvikliga bana Sverige följer genom att innerst inne så har en socialistisk meme slagit rot. Var i världen har sådant brutits i tid för att de skyldiga insåg sin skuld och lade om kurs? Förstår inte Patrik att någon faktiskt är skyldig till alla de tusentals våldtäkterna? Förstår inte Patrik att detta fortgår enbart för att alla de skyldiga deltar i Den Stora Lögnen? Alla i 7-klövern, alla journalister, hela rättsväsendet och så vidare? Det som gjorts är så hemskt att det inte går bort, om man plötsligen skulle göra helt om och erkänna det nätverk av lögn som idag är Sverige som bildar DEN STORA LÖGNEN, om man skulle välja sanning, rätt och liv, ja men då måste man ju erkänna att fram tills igår så valde man lögn, falskhet och död. Man valde våldtäkter. Det kommer inte att ske, tror du inte de mest skyldiga, den inre kretsen av aktivister VET de gör? Från Palme till Reinfeldt till Bjereld till Ramberg till Eliasson? så klart vet de detta, DE känner sig själva och har i en muterad socialism funnit sitt vatten att simma i: lögn, falskhet och död.

  Patriks och flera av de andra skribenternas ovilja eller oförmåga att se detta är den gordiska knuten, skulden är för stor, man klarar inte att se den och sin del i det och ser därför inte vad som måste bort.

  Gillad av 8 personer

  • Thomas Ek skriver:

   Sluta och säg att de vill ha det så här. Därför de vill dom inte. Dom, sossarna och kommunisterna, vill inte alls att invandrarna ska döda oss svenskar, och att de ska våldta ännu mer. Så vänligen, lägg av med det där snacket! Vad ”de” undviker, att medge, är att deras resonemang LEDER till, ökad död, förstörelse och jävelskap. Det är som Du så pedagogiskt beskriver den gordiska knuten, som är för stor för att de ska kunna se KONSEKVENSEN av deras tjuriga resonemang.

   Gilla

   • tom crean skriver:

    Sluta själv. Du tänker som en vänsterperson, att det skall vara så otroligt svårt att se att också politiker är ANSVARIGA FÖR SINA HANDLINGAR. Alla verkar vara eniga om orsakssambanden, låt oss ta ett teoretiskt exempel: om man släpper in en grupp som statistik och all erfarenhet visar kommer att begå ett stort antal brott, som våldtäkt av svenska kvinnor, så kommer dessa brott att öka. Är vi eniga om det? Därutöver, att faktiskt släppa in dessa människor i Sverige är ett AKTIVT politiskt beslut, Japan tog något år emot tre migranter. Är vi eniga om det?

    Det betyder att ett aktivt politiskt beslut, officiellt motiverat med omsorg om flyktingar, men i själva verket är till för att få fler väljare, leder till fler brott, fler våldtäkter. Är vi eniga?

    Att man SÄGER att syftet är att hjälpa flyktingar fråntar en inte från ansvaret för HELA UTFALLET av beslutet, det bra såväl som dåliga. Hur kan detta vara så svårt att förstå? Att strunta i konsekvenserna är sett på detta sätt SAMMA SAK som att de vill ha det så här.

    Att jag anser att det sedan finns de som verkligen explicit VILL ha våld och våldtäkter är överkurs, men också detta är svårt för mig att förstå, skulle svenskarna vara det enda folk som saknar Hitlers, Mengeles, Stalins och Berijas? Är Kapten Klänning den enda?

    Gillad av 11 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Jo Thomas, de vill ha det så här. Om de inte är blinda och döva så måste de se och höra vad som händer. Morgan -drabeneneftersig- Johansson vill inte ändra på något alls. Han är justitieminister. Om han inte vill ändra något så betyder det att resten av packet som styr har sagt åt honom att det är bra som det är. Så – DE VILL HA DET SÅ HÄR. Den som tror på något annat lurar sig själv.

    Gillad av 4 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Han är justitie- och inrikesminister, en mycket ovanlig kombination i länder som inte vill framstå som totalitära. Att det så problemlöst accepterades av alla parter och partier visar hur självklart det totalitaristiska tänkandet är i Sverige. Totalitarismen är den sanna essensen.

    Gillad av 7 personer

   • Vax skriver:

    FÖ@
    Du glömde migrationsminister.
    Morgan PKs munvige försvarare. Som målmedvetet är en av dem som håller på att skjuta skutan i sank.

    Det är något löjligt med att diskutera åsiktskorridoren när alla debattörer är innanför och de riktiga dissidenterna är uteslutna.
    Vi har både legal censur i Sverige, hets mot folkgrupp, och inofficiell censur, men för att bevara harmonin i åsiktskorridoren blundar de som ser det.

    För de blinda är dagens censur lika osynlig som den kommunistiska censuren var för gårdagens kommunister.
    https://www.nyatider.nu/asiktskorridoren-vander-blad/

    Gillad av 3 personer

   • Matte skriver:

    @ THOMAS EK

    Jo tyvärr, de VILL ha det så här.

    Jag ser uttrycket som en sammanfattning på en mer komplex verklighet, på motsvarande sätt som ekonomen Adam Smith använder begreppet ”Den osynliga handen” eller att evolutionsbiologen Richard Dawkins använder begreppet ”Den själviska genen”.

    En stor fördel med uttrycket är att det diskvalificerar teorin om att problemen handlar om informationsöverföring, dvs. ett informationsproblem, som att våra politiska makthavare saknar tillgång till Internet. Vi ska alltså inte lägga energi på att försöka bevisa för dem att Sverige har problem. Dom är inte intresserade av vår information. Vi är deras motståndare, och de kommer brunstämpla oss.

    (Motståndet mot att acceptera ”De vill ha det så här” kan vara att man uppfattar Sverige som ett utvalt land. Olyckor och korrupta politiker uppfattas bara kunna drabba andra länder.)

    Gillad av 3 personer

 5. Lars Bernhoff skriver:

  Det är intressant att Patrik lyfter fram mångkulturen som ett viktigt problem. Det blev en dyr princip som såg oskyldig ut i början när beslutet togs på 70-talet. Den byggde på att den framgångsrika invandring som vi haft efter senaste kriget av först balter och judar fungerade utmärkt. De blev anställningsbara men tyckte de kunde få behålla sin kultur och språk om de samtidigt inte blev en belastning för samhället. S hade en annan grundinställning men Palme gick med på det när det visade sig att även finnar och jugoslaver var skötsamma och blev anställningsbara.
  Ett annat skäl var att många invandrare återvände efter ett antal år till sitt hemland. Att de då kunde upprätthålla sitt eget språk underlättade. Vid beslut om mångkultur som princip så var invandring i storleksordning upp till 20.000 men återvandringen var så stor att det netto endast kom mellan 2-10.000 per år.

  Men den typ av invandring vi har nu med asyl, ekonomiska flyktingar utan utbildning etc som inte återvänder frivilligt så har mångkultur blivit dyrt, fördröjer och hindrar anpassning. Inga språkkrav för att bli svensk medborgare etc. Tolkhjälp till invandrare kostar 7 miljarder per år, dessutom finns ingen slutgräns. SFI utan krav på genomförande etc. Mycket som är kontraproduktivt för en bra anpassning. Sverige avviker från de flesta EU länder med sina kravlösa regler.

  Uppenbart att våra regerande politiker inte förstått att våra regler behöver anpassas när ALLA förutsättningar ändras. En av de få politiker som har formulerat det bra är Nyamko Sabuni. Hon borde veta. ”För att Sverige ska lyckas bättre med integrationen måste också målsättningen om det mångkulturella samhället begravas. En vision som enligt henne lett helt fel i både Sverige och många andra länder. “Det skapar isolerade öar av olika kulturer och etniciteter och nationaliteter. Det har inte varit en framgång” https://www.expressen.se/nyheter/nyamko-sabuni-mangkultur-ar-inte-nagot-att-efterstrava/

  Gillad av 4 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Man kryssar ju mellan olika principer för att ställa till det maximalt.

   En fullt konsekvent multietnisk ordning skulle fungera perfekt här, för då skulle det inte längre finnas några ekonomiska incitament för att ta sig till Norden, när varje folk fick ansvara för de sina.

   Gillad av 1 person

 6. Fred. Östman skriver:

  SAP hade emellertid hela tiden, från första början, ambitionen att åstadkomma precis den situation vi befinner oss i. Alla deras beslut, Alla deras reformer, har pekat och lett Sverige i den riktningen. Det har inte skett ovilligt eller av misstag.

  Men det har skett med mycket litet motstånd. Det vi måste inse är att det i Sverige har funnits en komplementerande skara av åsikter och attityder, en annan hälft av essensen, som genomsyrar alla delar av befolkningen och alla partier. Dessa attityder definieras som ett avståndstagande från de attityder du vill finna i din essens och har därför stegvis ersatt, omvänt och perverterat de attityder du vill återskapa.

  Gillad av 5 personer

 7. MartinA skriver:

  Dumheter. Sverige var Svenskarnas nationalstat. Det var allt det var. Nu när det inte är det så är det ingenting. Sen kan PE och SD sitta och fantisera om att det ska bli en värdegrundstat. Inte ens USA är en värdegrundsstat, det faller också sönder när det inte har en trygg Europeisk majoritet. PE har ju kontakter med Brasilien. Varför inte bygga din värderingsstat där? Jaså, ni har gjort det? Oooook. Hur trevligt är det att vara arbetarklass i Brasilien? Hur trygg är man när man stannar vid trafikljus? Hur var det med USSR? Se där! Ytterligare en ”värdegrundsstat”!

  PEs värdegrundstat finns inte, annat än i fantasin hos kommunister. Människans främsta grupperingsattribut är släktskap. Det vet nog PE egentligen så varför bygga luftslott ovanpå en lögn? När du börjar med en lögn blir allt arbete du lägger ner efter det meningslöst. Människans andra grupperingsattribut är religion. Teokratier kan hanka sig fram och i viss mån skapa sammanhållning. Men under ytan bubblar klaner och teokratier gynnar de som sjunger med änglarna och sedan handlar tvärsemot. Människans tredje grupperingsattribut är ideologi. Och alla ideologistater har varit skräp och har fallit sönder. Att PE har fräckheten att påstå att Sveriges framgång berodde på att det var nån sorts värderingsstat när det egentligen berodde på att det var Svenskarnas nationalstat är ohederligt och oärligt.

  Gillad av 8 personer

 8. Högsbo skriver:

  Får man lyfta blicken bortom det rent svenska? Som gammelsvensk inbillade jag mig länge att försvaret av det svenska var något naturligt. Att krafter som bröt ned nationen var dåliga. Och vilade på ren aningslöshet. Kort och gott att vi stod inför ett informationsproblem. Men nu har jag förstått att mycket starka ekonomiska krafterna är i verksamhet. Som vill försvaga nationer. Att nationsgränser kan betraktas som ett hinder för det fria kapitalet. Att alla nationella gränser därför helst måste bort. En metod är då att försvaga all nationalism. Där tar man hjälp av en kraftfull migrationspolitik. Som på sikt söndrar alla nationer inifrån. Samma sak med en understödd identitetspolitik. Och även klimathotet, som verkar övernationellt. Förstärkt klimathot tvingar länder agera mer internationellt, vilket spelar kapitalet i händerna. Om man även kopplar konservativa krafter till nazism är mycket vunnet. Man förfular då nationers egna förvar. Man har därvidlag lyckats kidnappa vänsterns internationella solidaritet, till sin egen fördel. Och därmed förminskat enskilda länders eget förvar. Man köper även över gamla politiker, för att komma åt deras kontaktnät. Man understödjer även all form av internationalism, för även den verkar nationsupplösande. Man betraktar arbetskraft som en internationell handelsvara. Det pressar även arbetskraftskostnader och facklig verksamhet försvåras. Man understödjer även internationellt verksamma organisationer, för även de verkar för mer av gränslöshet. Man förvandlar därmed dem till ovetande lakejer. Även religon kan effektivt bryter ned nationer. Detta eftersom religion är överordnat nationsbegreppet. Någorlunda väl tyglad religion fungerar därmed som en splittrande kraft. Alla uppräknade metodet fungera extra bra i Sverige eftersom vi alltid velat vara bäst i klasen. Gäller i hög grad för svenska politiker. Därför ser det idag ut som det gör i Sverige. Och än mer i morgon. Högst upp sitter det tunga kapitalet. Det är de som drar i de viktiga trådarna. Och mest lurade är vänstern och miljöpartier. Men även mer frihetliga partier, som också ofta spelar en nationsupplösande roll. Många har låtit lura sig – intill tokighetens gränser. Vill inte ta ordet nyttiga idioter i min mun. Men tanken ligger faktiskt snubblande nära.

  Gillad av 7 personer

  • Observatör skriver:

   Helt rätt.Kapitalet skänker allmänheten en anpassad verklighetsbild inte bara genom traditionella media utan än mer med populärkulturen. Kapitalet har även FN- och EU-byråkratierna på sin sida.

   Gillad av 1 person

   • Thomas Ek skriver:

    Hee he he
    Nu ska ja käfta emot igen…

    Kapitalism är det enda etiskt sanna ekonomiska system som finns på vårt planet. Detta faktum styrks också av bibeln. Föreställningen att det finns en moralisk jämlikhet mellan socialism och kapitalism är inget annat än stöld, lurendrejeri, bedrägeri och totalitarism.

    Gillad av 1 person

 9. Elisabeth G skriver:

  Härlig vision! Visst ska vi kämpa för det rätta men vi har mycken motvind. Sedan tror jag inte att den potentialen finns hos sossarna. Nuvarande garde skulle aldrig släppa fram den person som behövs. Han måste komma utifrån.

  Gillad av 2 personer

 10. Observatör skriver:

  På den tid Patrik refererar till arbetade nästan alla med sådant som gav avtryck i den reala verkligheten. Man kunde se och mäta det man åstadkommit. Man kunde också se ett direkt samband mellan arbetsinsats och utfall. Idag sysslar en allt större del av arbetskraften med en produktion av ord som inte leder till märkbara förändringar i den fysiska verkligheten. Arbetet känns ofta meningslöst, och är nog också många gånger det. Det är i den situationen svårt att upprätthålla de dygder Patrik efterlyser.

  Gillad av 2 personer

 11. Bo Svensson skriver:

  Det som gjorde Sverige framgångsrikt, var att det befolkades av svenskar. – Tysklands framgång beror på att det befolkades av tyskar och GBs framgångar berodde också på vem det befolkades av. – Att Japan är starkt och rikt, beror på att det befolkas av japaner.

  Folkblandningspolitik kan man bedriva i länder, där inget av värde går till spillo.

  Gillad av 6 personer

 12. miketheviking skriver:

  Ja du, Patrik.
  1. Du har helt rätt, liksom tidigare, att det är de förlorade värderingarna som åter måste bli ryggraden i det svenska folket.
  2. Den svenska bondementaliteten av sunt förnuft är nog tyvärr utrotad pga urbaniseringen och jakten på det Moderna Sverige. En bonde lever med och av naturen. En svensk idag lever av konsumism och PK-ism.
  3. Nej, det är inte omöjligt eller olämpligt att återinföra detta i Sverige men det som tog 100 år att riva ned och med accelerationen sedan 1968, omvärldens degenerering och den anglikanska fetischismen i Sverige gör att du måste ägna 2-3 generationer av Moteld, indoktrinering och varsam upplärning genom att lära som du lever.
  4. Det går inte att väcka någon som inte sover. Politiker, media och aktivister liksom inre/yttre påverkare har gjort allt detta med öppna ögon och med en agenda. Det är ingen slumpartad händelsekedja. Det går också fort att lära folket lättja, skylla på andra och andra dåliga egenskaper som grasserar i dagens samhälle. Icke att förglömma den allerstädes härskande relativismen och oviljan till ansvarstagande.
  5. Däremot kan DGS:are o andra skicka in förslag och dessa artiklar, kommentarer, betraktelser till Riksdagens samtliga ledamöter. Om så lite som 10 000 svenskar mailar något varje vecka så kommer det att få effekt.
  6. S+SD? Tjena.

  Gillad av 3 personer

  • Lars skriver:

   Tror inte alls att det tagit hundra år utan den här utvecklingen startade i grund och botten i 80-talets Sverige och har mycket mer med nyliberalism och post-modernism att göra än med de värderingar som var förhärskande fram till och med 70-talet. Att inte analysera och acceptera socialdemokratins roll på gott och ont och framgångsåren mellan 1870 och 1970 för svensk industri och samhälle är att sätta vagnen framför hästen..

   Man behöver ett historiskt seende, inte ismer och utpekade fiender.

   Gillad av 1 person

   • miketheviking skriver:

    Socialdemokratin med Myrdalarna började undergräva det egna tänkandet och drivkraften. Farbror Staten och Medicinalstyrelsen visste bättre. Korporativismen började på 60-talet.
    Palme o hans lakejer började slösa pengar på att ta ifrån medborgarna eget ansvar.

    Håller helt med att nyliberalism innebar avarter o skit som vi ser baksidan av idag.

    Men jag har själv hållit på i 35 års tid att varna, motverka och motutbilda för alla möjliga undergrävande skeenden i samhället. Och det var inte 1984 allting startade utan långt tidigare.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Ja det började tidigt, under 60-talet.
    Skolan t.ex. började brytas ned och försämras kraftigt redan på slutet av 60-talet, dvs idéer kom uppifrån redan på tidigt 60-tal (t.o.m. 50-tal) som så småningom ledde till nedgången, men det tog tid innan det hann slå igenom. Mina föräldrar var lärare. Min pappa brukade skoja om att jag var en av de sista som hann undslippa alla möjliga dåliga förändringar inom skolan, som han såg, då han var väl orienterad. Flum, trams och vänsteridéer i st. f. ordning och reda.

    Idéerna kom redan på 40-talet med Myrdal, bl.a. Samhället skulle styras av sossar. Social ingenjörskonst. En del idéer från USA som vrängdes och fick socialistisk prägel med mer inslag av tvång och generellt genomförande.
    Pedagogiska idéer från modernister i USA som slukades med hull och hår i Sverige och gjordes till norm, medan det i USA diskuterades och kanske förkastades. I lilla Sverige har det inte funnits utrymme för diskussion. Ett parti hade järngrepp om makten länge och hade därmed god möjlighet att monopolistiskt och med statstvång genomföra sin socialisering.

    Gunnar Sträng var finansminister under lång tid och höjde skatterna enormt på 60-talet. Det var 80-85 % marginalskatt under hans tid. Momsen gick upp från 4 % 1960 till 11,1 % 1968 och sedan till 17,7 % 1971 och sedan till sist 25%. Kommunalskatterna steg samtidigt kraftigt överallt.

    80-talet präglades av vilja till återställning med skattesänkningar. Reagan hade välgörande kommit med nya bra idéer liksom Thatcher vilket retade kommunister och sossar i Sverige. I riksdagen insågs att skatterna inte skulle höjas mer utan sänkas. Läs om ”den underbara natten” 1981, om du inte vet. Kjell Olov Feldt var vettig sosseföreträdare då och var även emot löntagarfonder. Marginalskatten skulle vara max 50%. Alla partier var överens om det då. 95 var det redan glömt då Carlssonregeringen införde värnskatten.

    Gilla

   • miketheviking skriver:

    Så är det tyvärr sett till de majoritetsbeslut som fattats. Tyvärr funkar Sverige så här:
    30% vill ha ett vänsterliberalt/anarkistiskt/mångkulturellt kebabberi.🙋🏿‍♂️🙋🏼‍♂️😜
    20% velar åt Kebabberihållet.
    30% vet exakt vad för Sverige vi vill ha och jobbar för Sverige å svenskarna.
    Ytterligare 20% velar åt vårt håll och åt de andra 20% velarna.
    40% velare är allt som behövs för vänsterliberala media att bearbeta inför valen. Därför uppnår de alltid minst 50-70% i alla val.
    Demokratiskt sett så har Sverige velat föra Sverige mot avgrunden. Helt rätt.

    Gilla

   • Åke Sundström skriver:

    Dina förlorade värderingar, stupid, har trumfats igenom av politikerna, inte av väljarna och därmed inte av Sverige. Det är 7-klöverns partistyrelser som vill ha det så här, inte deras medlemmar eller sympatisörer. Och de borgerliga väljarna har sedan Bohmans tid inte haft något frihetligt parti att rösta på. Det är Bildts och Reinfeldts svek mot dessa väljare vi nu ser frukterna av. När Fredrik förklarade sig vara en ännu bättre sosse än sossarna själva, accelererade den utförslöpa Sverige befinner sig i.

    Så det stora problemet just nu är att Ulf Kristersson inte tycks ha kraft eller kurage att bryta denna förlamning. Kortsiktigt finns ingen annan än Jimmy att hoppas på. Hur sorgligt är det inte att den enda oppositionen mot dagens alla dårskaper och fattigdomsskapande systemfel är ett parti med nazistiska rötter.

    Så har medborgarna absolut inte velat ha det! Men Sverige har förvandlats till en partiapparaternas diktatur och därför är det hos de borgerliga partierna bollen ligger om det ska bli möjlige att återvinna de värderingar som PE med all rätt hyllar.

    Gilla

 13. Aha skriver:

  Medhålles. Den mångkulturella vägen har i decennier uppvisat allvarliga tillkortakommanden. Flum I skola och rättsväsende har gett dåliga skolresultat resp. ett rättsväsende som inte klarar av ett vanligt övergrepp såsom visades i Uppdrag granskning. Sverige har vidare märkbart halkat ned i välståndsligan etc.

  Det är klart att man ska damma av det som fungerade bra. För mångkulturen gäller då assimilering, för skola och rättsväsende gäller bort med postmodernism och liknande samhällssvulster. Även feminismen måste tonas ned. Kvinnlighet biter exempelvis inte på skithögar.

  Jag har alltid varit misstänksam emot resonemang som det är andra tider nu, det går inte applicera gårdagens metoder på dagens etc. Påståenden utan substans. Lätta att ta till för att slippa ändra.
  De av Engellau uppräknade borgerliga dygderna är givna framgångsfaktorer för vilket samhälle som helst. Precis vad u-länderna behöver applicera för att lyckas med att ta sig i kragen.

  Vänstern och PK-isterna har uppvisat ett enormt självskadebeteende när de rev ner de borgerliga dygderna.

  Gillad av 1 person

 14. Bo Adolfsson skriver:

  Gunnar Sträng hade ett berömt yttrande:
  ”Om inte om hade varit hade kärringa´ flugit över Atlanten på ett kvastskaft.”
  Det homogena Sverige som Engellau yrar om har aldrig funnits.
  Som son till en odalbonde hade jag lika lite samhörighet med Strängs sossar som Engellaus överklass på Östermalm.
  Det fanns dock under en tid en anda av meritokrati, som gjorde att den som ansträngde sig och skötte sig kunde få det bättre.
  Detta försvann redan på 60-talet och nu är det totalt kört med folk med helt andra värderingar.

  Gillad av 5 personer

 15. Hortensia skriver:

  Essens, minsann? Bravo Patrik!

  Hoppas det inte behöver dröja fullt ut hundra år från det stora (S)vekets början tills den blåsippebeväpnade prinsen, sargad av elaka rostörnen, urblåsta maskrosbollar och annat sjuklöverogräs kan blåsa liv i vår illvilligt halvdödade, feberslumrande stackars folksjäl.

  Om Svea vaknar är hon magnifik.

  Gilla

 16. Göran Holmström skriver:

  Tänk om allt endast är dåligt och uselt skådespel, tänk om både dåtidens styrande socialdemokrater och deras sponsrade nationalförfattare hade samma mål. Bli försörjda av andra männlskors anströngningar, och allt annat är endast skådespel. Tönk om det är så?
  Tänk om alla fabrikörer egrntligen var dom goda i denna saga, dom försökte långsiktigt bygga ett bättre närområde och det gav i förlängningen ett bättre land. Tänk om?
  Ta min lilla by som ett exempel 1950, så fanns det fem affärer till det två cafen ett skrädderi även bank samt post fanns det.
  Bensinstation och en konstapel även sjukstuga. Taxirörelse i det huset bor vi numer . Mittemot låg byns glasmästeri,
  Även så byggdes det motorcyklar för transporter till dom som arbetade en bit bort.
  2019 så är allt det borta skolan är stängd,
  Kvar finns en pzzeria och ett cafe vid sjön.
  dom flesta husen är lite risiga, i alla fall om dom är större. Folkets hus igenbommat, kommunen har stängt det så ingen ska kunna hyra det.
  Detta är bara en by som socialdrmokraterna förstört!
  Kanske är det dags att fundera på vari det goda dom säger sig göra, verkligen är.
  Jag ser inte det goda, slaveri och höjda skatter ser jag dock, samt splittrandet av familjer.

  Gillad av 8 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag är ju uppväxt i Solna. I utkanten, nära Hagaparken. I det kvarter jag bodde samt i grannkvarteret fanns 11 butiker samt 6 småföretag. Idag finns nåt enstaka företag kvar även om den äng vi lekte på numera huserar ett antal stora företag. Lite fascinerande hur så många var småföretagare på den tiden. De knegade på varje dag, jag är rätt så säker på att de jobbade även på söndagarna även om inte butikerna var öppna. Inte blev de särskilt rika heller. Men lite skyldig känner jag mig själv. Jag handlar ju i stora butiker för det mesta och vad gäller småföretagare så gynnar jag ju bara några riktiga specialfirmor som har service eller delar till mina hobbyobjekt. Vare sig det nu handlar om justa bilar eller häftiga båtar. Så sossarna gillar jag inte men inte är de skyldiga till allt elände.

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Ja jag håller med, dom är inte skyldiga till allt elände.
    Men dom motarbetar vanligt folk, i att förverkliga sig själva.
    Lazze Jansson en av Sveriges skickligaste plåtslagare inom Hot Rod gebitet flydde landet då det inte gick att livnära sig väl på det här.
    Farsan visade mina bilbyggen för han och han sade hur kan din grabb knacka sådana saker med bara hammare och mothåll?
    Nej sverige tar inte fram det bästa hos människor tyvärr.

    Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Nej farsan lärde mig svetsa vid 11 års ålder, gas o pinne var 16 när jag började repa rostiga bilar åt folk byggde min första bil när jag var 18, lackade den själv i guld o svart, Lotus teamet färgsättning,
    hamra plåt skänker lugn och ro.
    Åsö däremot lärde jag mig mest dumheter på, som tog massor av år att lära bort.

    Gilla

  • Erik2 skriver:

   Bra Göran. Jag ser precis samma sak i min barndoms by. Som sagt, var ligger det ligger det goda som S med sitt starka samhälle gjort? I städerna ser jag stora områden av arkitektur som ser häftig och spännande ut när man står lutad över modellbordet. Slaveri, skatter skatter skatter, splittring, dödande av familjer, om inte annat genom att det är så stressigt att hålla ihop att många bara inte orkar. Hur mycket cancer och allergier har vi pga det?

   Gillad av 4 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Erik2 jag tror att utan socialdemokrater så hade hela Sverige blomstrat.
    Visst perfekt hade det inte varit, men jag tror att vi hade upofunnit mer bra saker.
    Jag är även säker på att familjen och långsiktigt ägande av fastigheter hade spritt ekonomin till många fler.
    Min personliga åsikt är att dom dels är ett missnöjes parti och även hatare av individer som lyckas.
    Deras världsbild skapar mest förlorare.

    Gillad av 2 personer

   • Erik2 skriver:

    Ja, jag tror också att Sverige hade fortsatt att blomstra. Brytpunkten i mitt minne går runt 1971 då ekonomin tvärstoppades. Där tog det gamla Sverige slut och där och då började småföretagen försvinna. Ärligt talat var det full fart i lilla byn fram till dess. Mycket folk i omlopp på lördagar inför helgen osv. Trots att det redan hade fått nästan 20 år av flyttlasspolitik. Sedan kom andra tider där den lilla människan försvann för den vackra synen av modellen av samhället.

    Gillad av 1 person

 17. Elisabeth skriver:

  Alltså, det här är bara för roligt. Ni vet väl vilket bråk det var runt kebabrestaurangen ”Midan” , Bostadsrättsinnehavarna i samma hus klagade på oväsen, sena nätter, lukt och bråk. De som drev restaurangen var förstås invandrare och de som bodde i huset, antar jag, mestadels svenskar, så givetvis anlägger MSM ett rasist-prisma på det hela. Hursomhelst, den gode Jonas Sjöstedt vädrar med näsan och sticker upp fingret i luften, tar dottern med sig och åker dit för att solidaritets-äta en kebab. Givetvis tar han ett foto och lägger ut på Twitter. Men ack och ve ! Det börjar mullra bland fackföreningarna, har Sjöstedt tagit reda på om restaurangen har kollektivavtal ? Nej, det hade han inte och det hade restaurangen förstås inte. Och genast försvann rättfärdige Jonas bild. Så kan det gå.
  https://www.fokus.se/2019/10/allt-om-jonas-sjostedts-kebabanger/

  Gillad av 3 personer

 18. Samuel af Ugglas skriver:

  Partisystemet som avgörande faktor i ett land/nations välstånd är och har varit DÖDSJUKT redan när det introducerades.
  Hur i hela friden skall valmanskåren kunna sparka en POLITIKER som lurar, ljuger och bedrager folket, inte ens domarkåren försvarar folket?
  Bättre upp med Hans Jensevik, all heder åt honom.

  Sträva mot personval i enmansvalkretsar och Sverige kommer på rätt köl igen.

  Gillad av 2 personer

 19. Lars skriver:

  Jag håller alldeles med och särskilt betoningen av att det krävs en omvandling av S i detta avseende och närmande till SD. Men jag vill se det först, jag ser så få tecken på det, men jag har väldigt svårt att tro att en M + Kd + Sd regim har de egenskaper som krävs, även om SD slår vakt om välfärdsstaten (och ger tusan i dumheter med jobbskatteavdrag och abortinskränkningar, nyreligiositet mm). Jag tror att det hänger på S oavsett om man råkar rösta på dem eller inte, för de har en djup tradition, som de förvanskat, och ett i grunden stort förtroendekapital (som de numera förlorar i snabb takt).

  Gilla

  • Lars skriver:

   Genom föräldrar och deras syskon går ju mina rötter tillbaka längre än 1920-tal, jag är ju uppvuxen med ämbetsmannatradition, arbetarmiljö, småborgerlighet. De som invandrar eller de som föds in i 80-talets eller 90-talets eller änne senare svensk verklighet har ju inte det med sig, får sig inte det tilldels, inte ens via skolan och andra kulturbärare i samhället, det enda de kan identifiera sig med är popsnören, moden, post-modern identitetspolitik mm. Det är ytligt, mycket ytligt. Ändå finns det säkert en majoritet kvar där tradition och kultur är levande, men om ett par decennier är den borta.

   Gillad av 1 person

 20. Hovs_klipphällar skriver:

  Jodå Patrik — OM BARA! Eller, ”Om inte om hade varit, så hade min farsa varit kung, sa tattarungen!”
  — Som vi sa på 50-talet.

  Haken är förstås att sosseriet numera är muterat bortom all hjälp, så SD lär nog få klara sig utan deras stöd.

  Sverige är sedan flera decennier totalt inpyrt med vänsterdårarnas destruktiva värderingar. De här individerna började ta makten runt 1968, och sedan dess har de mycket fiffigt konsoliderat sitt grepp över oss här i landet, ungefär som det kort beskrivs här:

  I en intervju med idéhistorikern Svante Nordin heter det: ”Marxismens anstormning inom universiteten, menar han, kom att röja vägen för allsköns destruktiva irrläror som postmodernism, postkolonialism och feminism. De ersatte sådant som fakta, historia och empiri i forskningen med spekulationer, politisk korrekthet och snåriga teorier till den grad att ingen längre kan känna igen den gamla humanioran, än mindre säga vad den egentligen ska vara bra för.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_l%C3%A5nga_marschen_genom_institutionerna

  — Och inte bara i högskolevärlden, utan överallt i samhället, inklusive massmedia (SR/SVT). På varje liten position med något slags inflytande kan man ge sig f-n på att det sitter någon politruk med uppgift att driva igenom PK-vänsterns agendor. Sosseriet för sin del har numera blivit ett parti för den ”nya adeln”, dvs för de som försörjer sig på diverse bidrag. Utan dem skulle (S) krympa till ingenting.

  Den enda motkraften med någon betydelse är just SD, som i decennier drivit en mycket otacksam kamp för att utmana PK-dårarnas dominans. De är nu på väg att bli större än (S) — frågan är om det inte nu är för sent för att rädda Sverige undan inbördeskrig och kollaps.

  Gillad av 2 personer

 21. christer jacobsson skriver:

  Sunt bondförnuft finns inte bland nomenklaturan.Platsen vid makten är allt för berusade för att gå emot partiledningen,gör man det så blir man bestraffad på ett eller annar sätt.Att politiker kommer att göra upp med pk-ismen kommer inte att hända.Det är ett alltför viktigt maktspråk mot oliktänkande.Alla partier i riksdagen är pk även sverigedemokraterna,det räcker inte med att säga massinvandring ibland för att inte vara pk.Trump krossade pk-ismen i amerika så förhoppningsvis kan det hända i sverige också,den som är bäst lämpad för uppgiften är gustav kasselstrand och(afs).

  Gilla

 22. Jan Hyllengren skriver:

  Det socialdemokratiska partiet med alla dess döttrar som PRO, kommunal och andra fack, statsunderstödd media, hela statsmakten och hela det som i USA kallas för ”the Deep State” styr Sverige därtill med hjälp av hundratals statsfinansierade NGOs. SAP har särskilt UD med sig och stöds av FN samt EU, IMF, WTO osv. Alla har de som goda mångkultur-vurmare och Agenda 2030 globalister drogats av den existentiella dödskult som är postmodernismens kärna och där man låtsas att Gud är död och människan därför är fri att skapa vilken Utopi som helst. Det Engellau skriver är helt korrekt. Skulle socialdemokraterna ändra sin politik under nödvändighetens tryck så skulle omställningen eller reaktionen gå fort och mycket handgripligt. Det finns poänger med detta scenario. SD har tvärtom allt och alla mot sig precis som Trump i USA och skulle få det lika besvärligt med ideliga sabotage inifrån. Om SD är medvetna om att det inte räcker med att lyckas få ihop en konservativ majoritet vet jag inte. Perspektivet att kämpa mot klaner, gäng, sharia, terrorister och att dessutom få hela den socialdemokraterna apparaten och the Deep State som aktiv motståndare är nog inte i uppmuntrande. Det danska S verkar ha svängt och en ny sosseledare som vågar prata med SD skulle kasta om hela den politiska diskussionen på mycket kort tid. Kanske måste allt landa långt in i kaklet med katastrofer och misär men kanske ändå inte. Eller så får de som är kallade ta striden när den kommer. Tecknen lär bli allt tydligare vartefter tiden går. Det är ofta kommentarer om att ”de vill ha det så här” och det förefaller ju som om de vill ha det så här med tanke på den politik som förs. Man missar då förklaringen som, enligt vad jag ser, är en kombination av att vi lever i ett förtryckande vitt allsmäktigt patriarkat med enorma orättvisor som följd samt att ändamålet med omställningen till global rättvisa medför tillfälliga utmaningar.

  Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Jan H — I den sista meningen försöker du antingen plötsligt vara ironisk, eller säger du totalt emot hela resten av ditt långa inlägg…?

   Gilla

 23. christer jacobsson skriver:

  Sunt bondförnuft finns inte bland nomenklaturan.Platsen vid makten är allt för berusande för att gå emot partiledningen,gör man det så blir man bestraffad på ett eller annar sätt.Att politiker kommer att göra upp med pk-ismen kommer inte att hända.Det är ett alltför viktigt maktspråk mot oliktänkande.Alla partier i riksdagen är pk även sverigedemokraterna,det räcker inte med att säga massinvandring ibland för att inte vara pk.Trump krossade pk-ismen i amerika så förhoppningsvis kan det hända i sverige också,den som är bäst lämpad för uppgiften är gustav kasselstrand och(afs).

  Gilla

 24. Sixten Johansson skriver:

  ”Respekt för nästan och för den gemensamma viljan” är vackert uttryckt. Värderingspaketet betyder nog ändå att vilja spänna vagnen framför hästen. Vad är ”värderingar” och ”värden” annat än ord, omdömen, åsikter utan annan tyngd än medryckande ansats och önsketänkt effekt. Ett gott samhälle bygger på att de flesta uthålligt omvandlar något diffust psykosocialt till konkret verklighet. Gamla abstrakta etiketter som essens eller flit, solidaritet, respekt osv betyder inget, om allt fler slutar skapa maskineriet och funktionerna genom daglig handling. Då skapas upplösning eller ett annat slags samhälle, hur många gamla etiketter vi än åkallar.

  Att ryggrad och ansvarskänsla samt kollektivt skapat sunt förnuft har gått förlorat är väl de största konkreta problemen. På medvetande- och omdömessidan är förljugenheten det mest destruktiva. Det är lönlöst att diskutera värderingar om diskussionsklimatet är helt förljuget.

  Vi kan särskilja många stora lögnkomplex, delvis överlagrande varann likt isflak efter vårfloden: socialismens, högerliberalismens och näringslivets, mediaretorikens, miljö- och klimatretorikens, globalismens samt kyrkans lögnkomplex. Sanningssökarna har små ytor att röra sig på under hamrandet på isblocken.

  Även folken tycks ha en kollektiv karma, så storskaligt måste utvecklingen ha sin gång. Angelägnast är att väcka sovande och varna för ismassorna i rörelse. Därför måste sanningssökandet värjas mot lögnkomplexens förkrossande tyngd och framtida historieförfalskning.

  Gillad av 2 personer

 25. Dandersan skriver:

  Med skatt på plastpåsar visar politikerna hur illa det står till med verklighetsbilden.
  Ogillar man skräp på gator och i naturen så har det varit tradition att skapa kampanjer typ
  Håll Sverige rent.

  Kanske fel i dagens Sverige-då det kan misstolkas!

  Gillad av 2 personer

 26. Bo Svensson skriver:

  Med viss ingenjörskompetens som min starka sida, är det mest hur man med enkla medel åstadkommer mesta resultat som jag har i fokus och inte hur man reformerar befolkningens attityder och tänkande.

  Då är det inget som gör större skillnad än direkt makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål.

  Det är nyckeln till lösningen av 85% av de problem som förbittrar sinnena på er som skriver här.

  Gilla

 27. jacobsteckelenburg skriver:

  Några extremt fördomsfulal varelser har visat sig vara, i #metoo:s, klimat-Gretas och kommunismens kölvatten, dom vetenskapsillitterata, outbildade och vidskepliga västeuropeiska tonårstjejerna och dom västerländska genusfeministerna.

  En kollega till mig vid Oxford U gjorde häromåret en egen undersökning bland enbart dom kvinnliga doktoranderna vid lärosätet. Han valde ut socialantropologi, psykologi, gender studies [begreppet ”genusvetenskap” existerar som bekant inte utanför Sveriges gränser], geologi, matematik och fysik. Två frågor ställdes till doktorandtjejerna: (1) ”Befinner sig Oxford och resten av planeten i ett klimatnödläge?” (2)” Är jordklotets globala temperaturutveckling sedan ungefär 1950-talet i huvudsak styrd av människans användning av fossila bränslen?”

  Kortfattat ansåg antropologitjejerna, psykologitjejerna, genustjejerna till ca 98-100% att staden Oxford och resten av planeten befinner sig i ett s..k. klimatnödläge. Bland dom naturvetenskapliga doktoranderna svarade noll procent att det råder ett ”klimatnödläge” i Oxford och på jorden. Samhällsvetartjejerna ansåg genomgående (100 %) att jordens klimat i huvudsak styrs av användningen av fossila bränslen. Medan geologi- matte- och fysiktjejerna till ca 99.9 [geologi]-100% [matte/fysik] ansåg att den globala klimatutvecklingen sannolikt styrs av cykliskt återkommande astronomiska händelser långt bortom jordatmosfären.

  På följdfrågor från kollegan pekade denna grupp doktorandtjejer bl.a. på Milánkovitjs klimatmodell och liknande kosmologiska förklaringsmodeller till det skiftande energiinnehållet i jordatmosfären och världshaven. På samma följdfrågor förblev antropologi-, psykologi- och genustjejerna svarslösa.

  Självklart är dessa dramatiska skillnader i svaren från kvinnliga doktorander i samhällsvetenskaperna resp. naturvetenskaperna mycket problematiska för den högre utbildningens framtid i UK.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.