Richard Sörman: Segregationen är ett välkommet tecken på motstånd

Richard Sörman

Många beklagar sig rutinmässigt över den bristande integrationen: Invandrarna måste integreras i samhället, säger man, de måste bli en del av Sverige. Är det inte dags att börja tänka lite längre? Är det verkligen integration vi vill ha till varje tänkbart pris? Är det inte till exempel så att den segregation som uppstår av det fria skolvalet där svenskar sätter sina egna barn i svenska skolor är ett tecken på ett välbehövligt motstånd mot en immigration som de flesta egentligen inte vill ha även om de inte förstår det själva?

Integrationen fungerar dåligt i Sverige. Och detta sägs vara ett problem. Invandrare måste integreras; de måste komma i jobb, lära sig svenska och känna delaktighet i samhället.

Och det låter väl bra. Jag har säkerligen själv klagat över den bristande integrationen. Det gör vi alla av ren slentrian numera. Men är det inte dags att börja tänka lite längre? Är det verkligen integration vi vill ha?

Som vanligt när man diskuterar immigration ligger nyckeln till förståelse i frågan om kvantitet och proportioner. En fungerande integration förutsätter existensen av ett välfungerande majoritetssamhälle. Har vi tjugo svenska barn i en skolklass är det lätt att få två nykomlingar med utländskt ursprung att så småningom smälta in i gruppen. Och gör de inte det är de inte fler än att det går att hantera. Men som alla vet ser inte proportionerna ut så i Sverige idag. 25 % av Sveriges folkbokförda befolkning har utländskt ursprung och i många skolklasser runt om i Sverige är de utländska barnen i majoritet.

Och det är just skolan som ofta är på tapeten när vi talar om segregationen. Vi har nämligen ett fritt skolval i Sverige. Människor kan välja vilken skola de ska sätta sina barn i. Och det gör de.

Lars Åberg skrev häromdagen en krönika i Svenska Dagbladet om skolval och segregation. Svenskar – men även ambitiösa och integrationstörstande invandrare – väljer skolor åt sina småttingar där dessa slipper ha med allt för många invandrarbarn att göra. Lars Åberg skriver:

”Vad vi nog ännu inte har förstått den fulla vidden av är hur den obligatoriska skolan har kunnat segregeras till oigenkännlighet. Integrationen är reducerad till ett teoretiskt ideal som allt färre tror på.”

Och lite längre ned: ”Olikheterna mellan skolorna har blivit destruktiva istället för kreativa. Egna barn separeras från andras ungar. Om inte annat väljer man bort klasskamrater man inte vill ha.”

Med andra ord: vi talar gärna om vikten av integration, vi kanske till och med röstar för integration, men vi agerar för segregation.

Åbergs ansats i artikeln är inte helt tydlig, men i princip verkar han beklaga segregationen. Han talar till exempel om ett ”svek”, och då handlar det väl om ett svek mot de barn som hamnar i sämre skolor eller kanske rent av mot alla barn som nu tvingas växa upp i ett segregerat samhälle.

Jag köper inte det här beklagandet över segregationen längre. Visst ska vi påpeka hyckleriet i att tala om integration samtidigt som man i realiteten verkar för segregation, men segregationen i sig är knappast att betrakta som ett problem. Det aktiva skolvalet är nämligen ett av de få institutionaliserade instrument vi har för att göra motstånd mot immigration och mångkultur. Och vad som är uppmuntrande är att människor gör det hela tiden.

Problemet med många immigrationsdebattörer är att de fortfarande beskriver immigrationen som ett randproblem. Det är det inte längre. Immigrationen är en demografisk och kulturell revolution vars effekter bör motverkas och inte välkomnas eller accepteras. Och allt motstånd behöver nödvändigtvis inte ske medvetet. Det går alldeles utmärkt att låta omedvetna och kanske socialt stigmatiserade processer av identifikation och självbevarelsedrift få effekt i samhället.

Naturligtvis vill svenska föräldrar att deras barn ska gå i skolor där en majoritet av klasskamraterna har svenska som modersmål. Naturligtvis vill svenska föräldrar att deras barn ska gå i skolor där svenska normer och regler efterlevs i praktiken. Det är väl en självklarhet! Vi ska vara glada att det åtminstone finns några tecken på en sund omsorg om det egna och de egna barnen i det svenska samhället.

Leve segregationen! Leve motståndet mot den påtvingade mångkulturen! Leve svenska barns och ungdomars rätt till en anständig och kvalitativ svensk skola! Att vuxna svenskar utsätter sig själva för den alltför omfattande immigrationens elände är väl en sak, men att deras barn också ska utsättas är väl ändå att gå lite väl långt (de utsätts ändå, jag vet…).

Tanken att alla ska bli svenskar bara man blandar svenskar och invandrare med varandra är lika naiv och verklighetsfrämmande som alla andra vackra fantasier om immigration och mångkultur. Det är vår skyldighet att skydda våra barn från allt för stora doser av mångkulturens bedrövliga effekter. Det är bra att människor gör det.

Naturligtvis kommer pk-tänkande politiker med inflytande ute i kommunerna att göra allt de kan för att påtvinga svenska barn och ungdomar det nya Sverige. Det är bara att göra motstånd. Mer motstånd och ännu mer motstånd. Det handlar om vårt språk, vår kultur, vår livsvärld. Alla meddelanden om att motstånd ska upphöra är falska.

50 reaktioner på ”Richard Sörman: Segregationen är ett välkommet tecken på motstånd

 1. Curt skriver:

  Bra om svenskar integreras med den reala verkligheten…..inte mycket annat att be för….det multikulturella landet Sverige behöver starta svenska föreningar, svenska för svenskar, gå före i köer och gratis tandvård och minst samma pension som invandrare…. Kanske dags för att demonstrera mot Nobelfesten med krav på att det läggs ned.

  Gillad av 6 personer

 2. Tomas Andersson skriver:

  Mångkultur är motsatsen till integration. Således, att förespråka båda är en oxymoron, ett tecken på mental efterblivenhet eller dogmatism vilken lett till mental blockering.

  Gillad av 7 personer

 3. Anders Lundin skriver:

  Det är rätt Richard: det är klart att varje normal människa gör motstånd mot detta nyfascistiska multikultivurmande.
  Tillägg angående integration: Pkisterna hänvisar väldigt ofta till FN-stadgan. De tycks glömt att där även står att flyktingen ska assimileras, inte integreras. Dvs det är total anpassning till värdlandet som gäller!
  OCH varför dunkar inte SD detta i huvet på Pkisterna?!

  Gillad av 5 personer

  • MartinA skriver:

   SD tänker inte tillåta segregation överhuvudtaget. De tänker tvinga på oss invandringens effekter. Läs deras ”sammanhållningspolitiska inriktningsprogram” med kritiska glasögon. Fråga dig om du verkligen vill ha det så? Vill du att dina döttrar skall tvingas att bo på logementen med utländska män?

   Gillad av 2 personer

 4. A skriver:

  Bra Sörman, svensken måste frigöra sig från ALLA magiska ord, och inse att de egentligen betyder motsatsen till vad han har blivit hjärntvättad att tro. Gör upp med vänsterns ALLA vidriga människofientliga lögner i en sann normkritik! Acceptera inte några påståenden, av det just nu troligen mest bisarra maktetablissemanget på jordytan! Foten ska ner, det är bara det!

  Mvh A

  Gillad av 8 personer

 5. Jonas Bohman skriver:

  Tack för bra och helt sann text. Som du skriver, leve segregationen, leve motståndet. Ja, jag har då inte röstat om att få detta samhälle och samhällsutveckling (åt fel håll). Fortsätt protestera och håll pennan glödande.

  Gillad av 3 personer

 6. V för Vendetta skriver:

  På ytan är den välputsade svensken för integration och välkomnande av mellanmörka män samt även mer djupmörka män. Det får inte finnas repor i fasaden utan allt som görs måste ha ett avstamp från godhetsperrongen. Det är helt enkelt fult att utrycka sig i termer som vi och dem. De mellanmörka männen lider inte av samma åkomma utan påtalar ofta skillnaden mellan oss och dem, en del så pass att de gillar att spränga meningsmotståndare. Svensken däremot riskerar inte att repa sin fasad genom verbala uttalanden utan agerar genom att flytta från bostadsområdet och flytta barnen från skolan men talar fortfarande om integration. Personligen tycker jag att begreppet är utslitet, det kommer aldrig att ske någon integration och det tysta motstånd som sker genom att byta bostad och flytta barn skapar bara en ännu större grogrund för att inte skapa en god integration. Jag tycker vi skall tala om assimilation. Ingen borde skämmas som svensk att säga att lev som oss eller lämna landet. Vi har, i alla fall tills nu, byggt upp ett av världens bästa länder och det beror på homogeniteten så varför böja på ryggen och ta av mössan och agera i smygmotstånd. Nej.. säg som det är istället… lev som oss eller lämna landet.

  Gillad av 6 personer

 7. Jari Norvanto skriver:

  Segregation är en reträttpunkt, men en god sådan. Det visar sig genom både ‘white flight’ bland svenskarna, och s k kedjemigration bland främlingarna. Lite mer långsiktigt kan man dock fråga sig varför de förra skulle vilja försörja de senare.

  Gillad av 3 personer

 8. Aurora skriver:

  Först bör man kanske titta på vad som menas med integration. De flesta vanliga människor tänker, som nämns, på den hanterbara svensk/invandrar-kvoten. Där blir innebörden av integration att de nyanlända anpassar sig till majoritetsgruppen. Nu är inte kvoten till svenskars fördel. Därför avser maktetablissemanget och vidhängande vänster,-islamist-media,-och aktivister att integration innebär att svenskar ska anpassa sig till de allehanda nya kulturmönster som införts med migrantströmmarna. Sedan handlar inte en fungerande integration om en 50/50-kvot utan med den utomeuropeiska överrepresentation från länder med samhällsstrukturer och religionskulturer väsensskilda från vår västerländska (och som ofta också tydligt visar att de ingen avsikt att anpassa sig till västerländskt samhälle) så infaller den kritiska kvotpunkten långt tidigare än 50/50. Svensken är i princip för och välkomnar integration. Är också villig att ta till sig många nya kulturmönster. Dock inte alla dåliga som vi ser. Därför ser vi den segregation som nämns. Men då ska vi vara tydliga med att alla de invandrade som till alla pris ska ha sina barn i religiösa friskolor där de får lära sig att förakta och inte beblanda sig med svenskbefolkningen är de som verkligen väljer segregation.

  Gillad av 2 personer

 9. lenam skriver:

  Jag gillade inte heller Åbergs sätt att göra sig duktig genom att tala om hur de bästa lärarna ska lockas till de minst studiemotiverade eleverna. Där skulle åstadkommas trolleri. De bästa lärarna ska lockas till de invandrartätaste områdena var hans paroll. Så fint och snällt tyckte han.
  Han vill ställa grupp mot grupp. Svenskarnas barn får hålla till godo med de sämsta lärarna tycker han. Föräldrarna får själva traggla med sina barn eftersom lärarna inte klarar sitt jobb så bra. De som betalar för skolorna får hålla till godo med de sämsta lärarna. Vem orkar protestera mot denna självdestruktivitet?

  Gillad av 7 personer

  • Elisabeth skriver:

   Lenam, många skoldebattörer säger samma sak, ” vi måste locka de bästa lärarna till de utsatta områdena…” etc etc. Jag mår också illa av detta prat. Så föräldrar i svensk-dominerade områden förutsätts svälja detta och bocka och tacka åt att få de sämsta lärarna ? Men i verkligheten fungerar nog inte ens mycket höga löner som lockbete. Vem orkar vara slagpåse i en orolig och stökig klass hela dagen ?

   Gillad av 3 personer

   • Maria C skriver:

    Jag har arbetat i ett utsatt område, flyttade och nu, efter några decennier, har det utsatta området s.a.s kommit ifatt mig.
    Under mellantiden var jag, kanske inte den bästa, men en helt okej lärare.

    Gillad av 4 personer

 10. Observatör skriver:

  I alla tider och i alla delar av jorden har människor velat bo bland sina likar. Är jag rik bosätter jag mig på Strandvägen (i valfri ort). Är jag syrian bosätter jag mig i Södertälje eller Hallunda. Är jag somalier bor jag gärna i Rinkeby o s v. Jag förstår inte varför politiker vill motarbeta detta. Det håller nere konfliktnivån i samhället.

  Gillad av 3 personer

 11. miketheviking skriver:

  Integration ska enbart beskrivas i imperfektum.
  Några integrationsaktioner har aldrig påbörjats eller genomförts. Det har aldrig funnits några incitament till integration. Tvärtom, segregering och positiv särbehandling är det utgjort politikens fundamenta.

  Att ens använda begreppet integration i dessa sammanhang är att kapitulera för vänsterns orwellska begreppsvärld. Gör motstånd mot det!

  Den politik som egentligen bedrivits ska betecknas som ASSIMILERING.
  Assimilering av svenska ungdomar som ser på när deras bostäder delas ut till ”nyanlända”.
  Assimilering av svenska arbetare som får vänja sig vid en helt annan företags- och arbetskultur, äldre som får ”gilla läget” med analfabeter som mäter upp deras hjärtmedicin…

  Imorgon kommer riksdagen rösta för att assimilera alla 60-talister som kommer få pensionsåldern höjd till 69 år.

  Assimilering av svenskar till en sverigefientlig politik.

  Gillad av 5 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   Integration betyder i praktiken, att vi svenskar tvingas anpassa och underkasta oss till helt främmande kulturmönster. Integration innebär idag, att vår svenska nation och kultur kommer att utplånas. Enda lösningen, om vi vill rädda vår lilla folkspillra från utplåning, heter ÅTERVANDRING!

   Gillad av 5 personer

   • Tomas skriver:

    Helt rätt Leif. Den enorma mängd immigranter som öppet deklarerar att de inte tänker bli svenskar skall förvisas. Sörman kanske undermedvetet givit upp när han hyllar den möjlighet till segregering som främst PK- folket har råd med men lämnar de lågavlönade som inte röstat för idiotierna i sticket.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    @Tomas
    Man kan inte ”bli svensk”. Och alla kan segregera sig, det krävs bara litet lagändringar. Stärkt äganderätt, fri associationsrätt och vips kan alla segregera sig, även de som hyr. Nästan alla människor föredrar att vara omgivna av sina egna. Om hyresvärdar bara får välja själva vilka de hyr ut till så skulle specialisering snabbt uppstå.

    Gillad av 3 personer

   • Tomas skriver:

    Martina: Det finns grader av helvetet och förutsättning för att det skall bli extremt. Ta hit barbarer i stor mängd som redan innan ankomst har egna konflikter och låt de konkurrera om bostäder med etniskt svenska låginkomstagare. Vilka tror du då har resurser att fjärma sig från barbarerna, medelklassen som röstat för att ta hit dem eller ovilliga låginkomsttagarna?

    Gillad av 1 person

 12. Elisabeth G skriver:

  Det är väl självklart att man värnar om sina egna barn först och främst. Något annat vore fullkomligt onaturligt och tvärtemot allt vad föräldraskap heter. Den som ger bort matpengarna till en annan familj och låter de egna barnen svälta är inte klok. Det betyder inte att man inte bryr sig om andra barn men de egna kommer först. Det är skrämmande att läsa propåer om att barn från bra skolor ska ”bussas” till sämre skolor för att motverka segregation. Varför vill man offra barn och ungdomar? Det är samma socialism som vanligt; alla ska ha det lika dåligt. Tvi! Jag känner människor som emigrerat på grund av den svenska skolan och jag förstår dem.

  Gillad av 8 personer

 13. anselmo skriver:

  När det stod klart att vår moderata kommunledning sällat sig till förrädarna och tog emot mängder med migranter så gick av misstag ett mejl ut från mina barns skola som sade att 60-80 skulle placeras på skolan. Jag krävde ett möte med rektorn. Jag fick med mig endast EN person, och rektorn var mycket sur över att jag inte var ensam. De var å andra sidan tre stycken med uppslagna datorer som spelade in. Jag gjorde mitt bästa och åkte inte i fängelse för olaga hot men jag gjorde klart att jag ansåg att om det sattes vuxna migranter som ingen vet vem det är bland barn och det sedan skedde övergrepp, så var de personligen ansvariga för detta. Det kom väsentligt färre och inga äldre. Jag vet inte om mötet spelade roll men mitt hat kan de inte ha missat.

  Saken är den att nästan inga svenskar vet vad de pratar om när de talar om integration och nu ”assimiliation”. Är ens kultur väsensskild så blir man ALDRIG assimilerad. Är kulturen skadlig för värden så är en enda för mycket. Jag bodde i Japan och följde deras lagar och kutymer för de är approximativt som svenska, men japan blev jag inte! Jag hade heller inte velat att mina barn skulle bli som japaner! Så är det med de flesta av migranterna, de varken kan eller vill bli som vi.

  Gillad av 9 personer

 14. Aha skriver:

  Om man undersökte PK-människornas, mångkulturvurmarnas skolval torde mer än 75% (mer än 90%?) göra aktiva val, bort från invandrarskolor. Man t.o.m. flyttar för att deras telningar ska slippa bli hunsade och för att de ska få studiero. Konstigt nog har detta mindre påverkan på deras mångkulturvurm. De fortsätter tro på flosklerna såsom allas lika värde trots att de så flagrant väljer bort invandrarbarn från umgänge med sina egna barn.

  PK-ism är ingenting man tvättar bort i första taget.

  Gillad av 1 person

 15. MartinA skriver:

  Här är ett utdrag ur SDs Orwellianskt döpta ”Sammanhållningspolitiska inriktningsprogram” (det betyder integrationsplan). Om ”Medborgarplikt”:

  Utöver att stärka det direkta samhällsbygget skapar denna form av medborgarplikter också naturliga arenor för möten med individer från andra delar av samhället än den egna. Social bakgrund, kön, ekonomisk ställning eller härkomst –ingen sådan faktor tas hänsyn till vid mönstring eller efterföljande tjänst.

  SD tänker alltså tvinga till exempel unga Svenska flickor som på något sätt överlevde skolan att bo på logementen med invandrarmän. I den sociala ingenjörskonstens namn. Alltså, SDs medborgarplikt är värre än Hitlerjugend och Komsomol som ju ändå var frivilliga.

  Den som röstar på det där fascistpartiet gör precis samma misstag som när de sömngångaraktigt röstade på Sjuklövern i alla år. Dumsvensken vägrar informera sig själv, vägrar läsa på, vägrar tänka själv.

  Gillad av 3 personer

 16. Stick i stäv skriver:

  Jag har alltid stört mig på att hela integrationsbördan läggs på infödda barn, arbetskamrater och grannar. Bara en invandrare kommer i beröring med dem, händer det magiska, invandraren blir svenskt! Att de infödda i verkligheten inte har lust att – istället att få konsentrera sig på sitt lärande, sköta sitt jobb eller bo i fred – vara språklärare, ofrivillig lärlingsutbildare eller uppfostrare, har fortfarande inte gått upp för våra kära politiker. Svenskar orkar inte integrera invandrare, många invandrare vill inte bli integrerad.

  En annan tanke: De omdiskuterade privatskolorna är en icke-möjlighet för de flesta svenskar som inte bor i en stor stad. De flesta av oss andra måste vara glada om den enda skolan på ens ort är kvar,att det finns behöriga lärare eller att det icke-behöriga inte är så dåliga i alla fall!

  Gillad av 2 personer

 17. Vaknauppnu skriver:

  ”Att skolan skulle ha omdirigerats till ett teoretiskt ”ideal” ……För vem måste man då fråga sig?
  Att denna viljeinriktning snarare överbevisat hur galen den visionära bild är som Sossar, VCLM och alla övriga virrpannor som fått in foten i våra institutioner har och styr mot avgrunden för vårt land. Att sen tillåta religion X med sina friskolor, utökandet av musselmannens bönehus etc. etc..är en skandal . Svenska barn skall inte integreras med tvång tillsammans med religionsutövare som ser ner på dem och förvandlar barnens skoldagar till ett helvete och INGEN lär sig något av kvalité. Att det blir glest mellan de som har något att förmedla gör inte saken bättre!
  Lägg ne,r gör om, annars får vi generationer som är så hjärntvättade att de inte går att rädda och som svårligen kommer att kunna uträtta något av vikt för sitt land.

  Så länge som det är VÅRT LAND, borde vi faktiskt ta oss rätten att förflytta de som inte borde vara här. De som gör allt för att krossa oss och fösa oss mot ekonomisk kollaps. Då har vi ett land i totalt fritt fall. Rensningen borde ske NU och retroaktivt , d.v.s 30-40 år tillbaka De invandrande/flyktingar asylsökande Illigala; som idag växt till numerärer och vars barn är i stort antal och skuld till den ökande kriminaliteten i SVERIGE

  Gillad av 1 person

 18. Elisabeth skriver:

  Mycket bra, Richard, helt enig med dig. ”Integration”, som i realiteten bara betyder placering/förflyttning av migranter in i områden som tidigare besparats detta, försöker de flesta fast-boende bekämpa så gott de kan. Man vill ex absolut inte att kommunen bygger hyreshus i området eller ens i närheten. Överklaga, överklaga. För övrigt är bästa metoden mot ”integrations”-vurmare att avslöja var dessa bor, var deras barn går i skolan. Rätt hög sannolikhet för att de själva inte vill bli ”integrerade”.

  Gillad av 2 personer

 19. Richard skriver:

  ”Är det verkligen integration vi vill ha?”

  Nej! Ut!

  ”Problemet med många immigrationsdebattörer är att de fortfarande beskriver immigrationen som ett randproblem. Det är det inte längre.”

  Det var väldigt länge sen. Plundringen och våldet har pågått länge.

  Gillad av 4 personer

 20. Göran skriver:

  Det värsta är väl att merparten i mångkulturssekten, d.v.s, S, C, delar av KD och L, MP och V och alla till vänster därom liggande inte själva vill eller ens förstår att ta konsekvenserna på mikroplanet av sina val och sitt poserande på makroplanet. Gärna fri invandring, men det ska samtidigt finnas pengar till barnomsorg etc., vi ska ha en bra skola, vi vill slippa dessa ”ungdomsgäng”, vi vill ha trygghet m.m.

  Gillad av 1 person

 21. seniorciticen Willy Eriksson skriver:

  Sverige har inte mångkultur. Försöken är kompletta misslyckanden
  Sverige har en mängd monokulturer med olika grundläggande värderingar vilket leder till allvarliga konflikter – nåt som nuvarande regering verkar vara totalt handlingsförlamas att åtgärda – alternativt inte vill åtgärda. Oavsett orsak behöver Sverige en annan regering.

  Gillad av 1 person

 22. Lennart Bengtsson skriver:

  I längden är det omöjligt för en överhet att föra en politik som är på tvärs mot medborgarna. Det gick inte ens i Sovjet. Ledande politiker och överhet gillar inte detta och därför vill många ha ett totalitärt samhälle. Eftersom Sverige är globalt integrerat är detta knappast möjligt vilket innebär att förr eller senare måste överheten bita i det sura äpplet och anpassa sina ambitioner till verkligheten. Fortsätt bara med det passiva motståndet. På så vis bryter man kamelens rygg och till slut även vänsterns.

  Gillad av 5 personer

  • Palle9 skriver:

   Lennart Bengtsson: Exemplet Sovjet är intressant. Det nedslående är att diktaturen pågick i 70 år, och landet är förstås ännu inte en välfungerande demokrati. Men på uppsidan finns idag helt andra möjligheter med alternativa media, persondatorer, mobiltelefoner så att byggande av nätverk och bemötande av propaganda är möjligt på ett helt annat sätt.
   I Sovjet pågick något, som benämndes den inre emigrationen – människor, som inte ville tjäna systemet avstod från yrken inom etablissemanget (exempelvis inom det enorma militärindustriella komplexet) och sökte sig till områden där PK-propagandan (marxism-leninismen i det fallet) hade svårt att ha total kontroll: matematik, schack m.fl. yrken inte minst inom akademien eller inom konstnärliga yrken.
   Likheterna mellan Sovjet och dagens Sverige är dock slående – inte minst de dominerande mediernas propaganda, politikernas allt större avlägsnande från folket, putsandet på nationens ”bild” i bjärt kontrast mot den verklighet medborgarna konfronteras med etc. Löfven med sina floskler och sitt sluddrande är närmast en kopia av Brezjnev.

   Gillad av 1 person

 23. Leif Aronsson skriver:

  Det är inte integration vi behöver, det är ASSIMILERING! ASSIMILERING är att ta seden dit man kommer!
  Det finns inskrivet i ett avtal mellan Socialdemokraterna och islamska brödraskapet att de muslimer som kommer till Sverige inte behöver ändra sitt levnadssätt utan kan verka precis som i sitt hemland vad gäller kultur , religion. Det står dessutom att etniska svenskar skall integreras i de kommande folkens kultur. Så vad det handlar om är ett regelrätt folkförräderi.

  Gillad av 1 person

  • anselmo skriver:

   Du vet inte vad du pratar om, assimilering är omöjligt. Kommer du från en annorlunda kultur på avgörande punkter så kommer du, EXAKT det som vi skulle önska försvann är det som inte försvinner utan istället förstärks. Tror man på assimilering kan man lika gärna rösta på Mp, V, S eller Nyans.

   Gillad av 3 personer

 24. Willy Lindqvist skriver:

  Svenska föräldrar vill så klart att deras barn ska vara integrerade i det svenska samhället och väljer därför skolor där majoriteten av eleverna består av välartade och skötsamma svenska barn de kan känna samhörighet med och där förutsättningarna för detta finns. Svårare än så är det faktiskt inte.

  Gillad av 2 personer

 25. Jaxel skriver:

  Har kollat på SCBs databaser. Får fram att i åldern 5-19 år så har 26 procent av barnen utländsk bakgrund och 14 procent är födda utomlands.

  Med utländsk bakgrund menas född utomlands eller av två utrikes födda föräldrar.

  Gillad av 2 personer

  • gg skriver:

   Titta på senaste swebbtv, över hälften av männen 15-44 år är invandrare i flera kommuner i vissa över 70%. Malmö och Södertälje är exempel.

   Gilla

   • Jaxel skriver:

    Enligt SCB är 2018 ca 1/3 av Malmös befolkning född utrikes. Med befolkning menas här folkbokförda. Hur många andra som finns, lär väl ingen veta.

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    Om man istället går på utländsk bskgrund,, se ovan, så har 52 procent sådan bland män i ovan nämnda åldrar i Malmö.. Enligt SCB alltså. Och för folkbokförda alltså

    Gilla

 26. Hortensia skriver:

  Den 7-klöverinitierade massimmigrationen är en demografisk och kulturell katastrof, vars förödande effekter är fullkomligt oacceptabla för alla riktigt navlade svenskar.

  Själv har jag fått en överdos av multikulti och utvecklat så svår allergi mot utomnordiska ”berikare”, att jag gör mitt allra bästa för att undvika deras irriterande manér.

  Gilla

 27. Anders Gillinger skriver:

  Ett faktum tycks inte ha sjunkit in: Vi tillhör en kristen majoritetskultur, så ock de flesta invandrare genom tiderna; greker, italienare, jugoslaver, chilenare m.fl. Nu på sistone anländer tiotusentals invandrare per år från en helt annan majoritetskultur; den islamska. Merparten av dessa slår vakt om sina värderingar och har ingen som helst önskan att integreras i vår majoritetskultur. Vi är i deras ögon ”otrogna” och sådana, har man fått lära sig, skall man undvika att ha kontakt med (men gärna med våra generösa bidragssystem). Slutsats: Någon integration kommer inte att fungera inom överskådlig tid. Problemen kommer istället att växa.

  Gilla

 28. T. R. skriver:

  Jag bor i ett invandraområde. Ca 70% här är invandrare. Vi bor blandat i portarna här, men De flesta vill inte bli integrerade. Man umgås med sina landsmän. För mig är det helt ok. Här finns tex flera utländska föreningar, somaliska, turkiska, mfl. Jag har aldrig blivit inbjuden till någon av dem. Helt ok. Vi bråkar inte. Vi respekterar varandra. Därför förstår jag inte detta ideliga tjat om integration. Om integrationsivrarna tror att integration skulle minska brottslighet och andra sociala problem? Knappast. De kriminella väljer själva att stå utanför samhället. Ett fritt val.
  För att minska brottsligheten behövs fler poliser, hårdare och längre straff, inga straffrabatter och snabba utvisningar. Massmördaren på Drottninggatan ska inte sitta i svenskt fängelse. Han ska utvisas. Det är inkompetenta politiker som skapar brottslighet och sociala problem, inte bristande integration.

  Gilla

 29. C de Longueville skriver:

  Det är alldeles uppenbart, att de depraverade stater, som är hemsökta av planetens mest ondskefulla ideologi, för evigt är predestinerade till att utgöra en plåga och förbli ett svårartat hot mot omvärlden.
  Degenererade länder präglade av en dogmatisk och närmast hjärndöd konfession, som inte förmår frambringa någonting annat än kaos, splittring och förfall.

  Riken, befolkade med genom århundraden kompakt indoktrinerade människor.
  Produkter av gravt dysfunktionella och förfelade samhällsskick, vilka inte har skapat någonting annat än terror och skräckvälden med ständiga och evigt återkommande inbördeskrig, anarki och barbari.

  Det är tydligt, att jordens mest urartade civilisationer och kulturer ständigt kommer att utgöra en oroshärd och därmed en betydande fara för västerlandet.
  Det är bara för sorgligt, att Svea rike importerat sådana enorma följen, hjärntvättade med denna lika samvetslösa som brutala gudsdyrkan.

  Gillad av 1 person

  • T.R. skriver:

   Inte konstigt att det bubblar av missnöje i den svenska folksjälen. Vår kultur med dysterhet, potatisplättar, malmgruvor, Volvo, Selma Lagerlöv, Vilhelm Moberg och Socialdemokraterna är ett minne blott. Farväl, Moder Svea. Nu måste jag be till Gud att inte Allah tar mig till himmellen där ingen jungfru väntar mig. Nej endast yxan finns där. Men jag är glad att jag inte är där ännu, tjii fick muhammedamen. Ingen vettig mänska vill ha med Islam att göra, i synnerhet inte våra vackra flickor, gummor och fina bestemorsor. Jag älskar dem och respekterar dom. Inga trolösa islamister ska våldföra sig på dem. Nej, sätt dem i fängelse, eller utvisa dem snabbt. Våra vackra kvinnor ska känna sig trygga här i Sverige.

   Gillad av 1 person

 30. T.R. skriver:

  Jag är så arg på muslimer. Varför förtrycker dom kvinnor? Som har så mycket att tillföra deras samhällen. Intelligenta, kreativa och kärleksfulla. I många länder är Islam en pest för kvinnor. Sverige skänker pengar till flera av dessa länder. Det är inte ok. Pengarna går till största delen till redan rika, korrupta regimer. Alla i Sverige vet detta Ändå fortgår det. Jag är så förbannad på makthavarna, både vänster och höger. Sen blir Löfven och Kristersson låtsasarga och vill inte lyssna på det enda vettiga partiet i svensk politik nu, SD. Som utmålas som ”extremhöger” eller senast ”fossilhöger”. Enligt Löfven. Statsministern.
  Förstår någon av hans sympatisörer vad kan säger? Kanske Magdalena, för hon har ju också hög lön. Den nuvarande regeringen styr Sverige åt fel håll, inte åt skogen, för där finns det kloka bönder och företagare som behövs och rättar skutan åt rätt håll med hårt arbete. Med all respekt borde Löfven återgå till verkstan i Örnsköldsvik och börja svetsa igen. Sverige behöver moderna ledare, gärna unga. Dom behöver inte vara akademiker. Bara engagerade och med fötterna på jorden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.