Bitte Assarmo: Hellre fossilhöger än floskelvänster

Bitte Assarmo

Statsminister Löfven fortsätter att leverera. Nu senast använde han ”fossilhöger” för att beskriva Moderaterna och Kristdemokraterna.

Erfarenheten från tidigare uppvisningar signerade floskelmaskinen Löfven ger vid handen att detta begrepp kommer att bli ett vanligt förekommande slagträ i klimatdebatten så räkna med att detta ord snart plockas upp av diverse miljöpartister och Jonas Sjöstedt.

Jag har en viss förståelse för att Löfven klamrar sig fast vid den här typen av nedsättande och föraktfulla epitet. Han har ju inte talets gåva precis, och vi vet alla hur det kan gå när han försöker sig på att argumentera sakligt i en debatt. Ingen kan väl glömma när han drog upp Me Too-rörelsen då SD-ledaren Jimmie Åkesson frågade vad regeringen tänkt göra för att göra det lättare att utvisa utländska våldtäktsmän. Det var mig veterligen första gången en partiledare, och tillika statsminister, blev utskrattad på bästa sändningstid i regim-TV så det är givet att Löfven föredrar på förhand konstruerade floskler.

Samtidigt är det naturligtvis uppseendeväckande att vi har en statsminister som slänger sig med ett sådant här språkbruk. Fossilhöger? Det säger en hel del om Stefan Löfvens intellektuella nivå. Man kan givetvis räkna med den här typen av nedsättande etiketter från fjortisarna i SSU. Men från en medelålders partiledare och statsminister? Det är ju löjeväckande.

Gissningsvis är det här något som sossarnas propagandamaskin arbetat fram för att på något sätt rädda de vikande väljarsiffrorna. Jag kan riktigt se framför mig hur de sitter där med sina laptops, paddor och smartmobiler, med glasartade blickar och axlarna stelt uppdragna i krampartad koncentration:

”Vad ska vi hitta på, hörrni? Hur ska vi få tillbaka folks förtroende? Vad kan vi säga om våra politiska motståndare för att väljarna ska ställa sig på vår sida igen? Det fungerar ju varken med nazist eller blåbrun höger längre och rövhatt har ju Twitter-vänstern tjatat om så mycket att folk inte ens lyssnar längre. Kom igen nu, kämpa!”

”Jag vet! Fossilhöger! Det är så himla smart! Alltså, borgarbrackor som både är fossiler och som inte fattar att världen går under om bara några år om vi inte snabbt blir fossilfria, fattar ni hur ballt det kommer att låta i debatten?”

”Jaaa, där satt den! Tjoho vad vi är bra!”

Ungefär så.

Om Stefan Löfven hade varit en vuxen man, med lite insikt i hur vanligt folk tänker, så hade han förstått att de flesta svennebananer tycker att det är patetiskt när statsministern står i TV och bräker fram sånt där. Men det är han uppenbarligen inte.

Visst finns det fortfarande trogna s-anhängare som inte förstår att statsministern gör bort sig. Människor som ler och nickar förnumstigt åt allt han säger eftersom deras s-märkta skygglappar hindrar dem från att se verkligheten även när den ligger utbredd mitt framför dem. Men de blir färre och färre. Och färre. Det är opinionssiffrorna ett tydligt bevis på. Och de som tappat tron på det en gång statsbärande partiet kommer inte att vinnas tillbaka för att statsministern skämmer ut sig som en skojare på Kiviks marknad.

Själv tillhör jag tusen gånger hellre Löfvens så kallade fossilhöger än den antiintellektuella floskelvänstern. Inte bara för att jag är realistisk nog att inse att det finns fler nyanser av klimatförändringarna än de som nu ska bankas in i medborgarna via alarmister och domedagsprofeter, utan också för att jag själv är ett fossil. Jag vägrar att nicka bifall åt dagens socialdemokratiska politik och jag vägrar att sluta tjata om att de brutit samhällskontraktet. Jag tror på sans och förnuft, saklighet och realism och på att politiker bör vara vuxna, värdiga och välutbildade.

Så till er som delar dessa åsikter säger jag: Fossila i hela landet, förenen eder!

32 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Hellre fossilhöger än floskelvänster

 1. Aurora skriver:

  Igår var det partiledardebatt i SVT. Samma dravel, stolligheter, tondövhet, brist på verklighetskontakt och de ständiga nedsättande epiteten i brist på argument. Det visar vad vi kan vänta av ännu ett förlorat år i svensk politik.

  Gillad av 3 personer

  • T. R. skriver:

   Det skulle förvåna mig mycket om Löfven själv helt kan undvika att använda fossilt material i sin egen vardag. Lika lite som Greta Thunberg kan det. Vi människor måste förlita oss på fossil energi ännu i många år om vi inte vill hamna i ett ekonomiskt kaos i mörker och kyla. Det vill nog inte statsministern heller, som för övrigt med stolthet berrättar om sin bakgrund som svetsare med fossil gas. Men han kanske inte var medveten om det?

   Gillad av 2 personer

  • miketheviking skriver:

   Bra Bitte!
   Blottlägg vår gudomliga ledares svagheter – han förtjänar inte annat.
   Maken till svag människa får man leta efter.

   Betongarslen som Ingvar C, Birgitta D och Thage G punkt finns inte längre.
   Bara lismare som Benrot, Morgan o Drygeman.
   Sådan herre sådana hundar.

   Gillad av 3 personer

 2. Skarprättarn skriver:

  Epitet i politiken kan förstås inte undvikas, man måste beskriva sin fiende negativt. Man får försvara och kontra: vi i kärnkraftshögern har mer robusta förslag för både miljö och ekonomi än undergångsvänstern, vars tokigheter kommer att underminera ekonomin och med den förutsättningarna att angripa andra problem. Löfvéns ”stål utan kol”-union är drömmen om alkemi.

  Gillad av 3 personer

 3. Elisabeth G skriver:

  Beklämmande att Löfven är den bäste Sveriges än så länge största parti har kunnat vaska fram. Måtte detta livsfarliga parti gå i graven och det snart. De saknar helt kompetens att regera ett land och numera tror jag att de även saknar viljan. Ansvaret vilar tungt på Lööf för att hon släppte fram detta spektakel. Vi kunde ha haft en betydligt vettigare regering om hon inte hade konstrat.

  Gillad av 5 personer

 4. Treve skriver:

  Fossilbildning betydde ju ursprungligen förstening, något som stelnat. De största fossilproblemet i Sverige idag är ju Löfven och internarinonellt Greta. Nu till oljan. Sedan tre år skulle Värmlandsmetanol i Uddeholm/Hagfors AB kunna framställa metanol, träsprit, som enligt all forskning är oskadligt för klimatet. Miljöpartiets Wetterstrand tvingade på Sverige etanol, ett otjänligt bränsle vilket nu också EU fastställt, och enligt mina erfarenheter av henne själv en fossil med maktbegär. För att inte tala om stora Greta, Isabella, som på liknande ”meriter” blivit vice statsminister. Som förtagsekonom, både praktiker och forskare, har jag lärt mig att svaga chefer är rädda för att befordra folk som är klyftigare än de själva, och därför väljer att befordra svaga men loyala (dvs lydiga) personer, vilket är tydligt i Löfvens fall. Metanolfabriker kan börja byggas i Sverige i morgon, alla ritningar, avtal etc finns klara men problemet är finansiering. Det kostar en del, inte lika mycket som snabbtåg till Malmö (vem vill resa till Malmö idag, kanske räcker med snabbtåg från Malmö) och Göteborg. När produktionen av metanol byggs ut i Sverige kan vi sluta successivr sluta importera för 80 miljarder kr/år olja från andra länder, metanol ersätter. Problemet är återigen stoppklossen staten och regeringar, både Reinfeldts och den nuvarande. Men investeringen är för stor för att ett företag ska klara den. Därför måste staten ställa sig bakom. Om staten inte ställt sig bakom järnvägarna på 1800-talet, Telegrafveket, vattenkraftens utbyggnad och SAS, hade vi inte haft någon elektricitet i Sverige, inga järnvägar och inget internnationell flygbolag och ingen telefoni. Nu kan vi göra det, men nuvarande regering liksom den förra vägrar. För det första förstår inte dagen ansvarige detta, det kräver både kunskap och sunt förnuft. Men det viktigaste, och här kommer förljugenheten och hyckleriet in: staten får in så mycket skatter på bensin och olja att de inte vill ändra på något. Tanken att göra om skattesystemet så att det passar en annan ekonomi föresvävar dem inte alls. Gå in och läs på Värmlandsmetanols hemsida, där finns hela projektet beskrivet.

  Gillad av 1 person

 5. olle holmqvist skriver:

  Fossil-Högern –
  Levande fossil är organismer, byggda så robusta och tåliga mot förändringar i
  förändringars tid att de övelevat till vår tid. Mest känd känd kanske kvastfeningen, oförändrad i 70 miljoner år, Vetenskapligt benämnd Latimeria efter sin upptäckerska Marjorie Courtney-Latimer.
  (1938) Hon skriver om upptäcktstillfället; ”…den vackraste fisk jag någonsin skådat. Den var drygt en och en halv meter lång, ljusviolett med ljusa, nästan vita fläckar; hela kroppen skimrade i silver, blått och grönt..”

  Gillad av 3 personer

 6. Kaj Åhlund skriver:

  Fossilhögern användes av Anna Dahlberg Expressen för en tid sedan.
  Ännu en förklädd tänkte jag när jag läste hennes text.
  Tydligen är någon i Löfven,s stab läskunnig och programmerade ”statsministern” med detta ord ordentligt innan ”partiledardebatten”
  En sorglig tillställning att se och dessutom veta att ” regeringen är ledare av vårt land.
  Nu med redan 90 tusen beviljade uppehållstillstånd i år hävdar ” statsministern” att han och socialdemokraterna är de som bromsat invandringen till europeisk nivå!
  Fråga på det från SVT?
  Nej!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.