Fyra poliser har mördats i Paris

Fyra poliser har dödats i en knivattack i Paris. Dådet skedde på torsdagen, och gärningsmannen ska enligt fransk polis vara en tjänsteman som arbetar hos polisen i Paris. Gärningsmannen sköts av polis efter att ha huggit ihjäl de fyra poliserna.

Attacken ägde rum kl 13 på torsdagen. Motivet till attacken är ännu inte känt.

12 reaktioner på ”Fyra poliser har mördats i Paris

  • cmmk10 skriver:

   Nja, men undrar vad polisen misstänkte när de spärrade av flera kvarter runt om polishuset. Vore ju rätt överdrivet om nu någon fick tokspel inne i byggnaden!

   Enligt Flashback var gärningsmannen född på Martinique, döv och konverterade till islam för c:a 1,5 år sedan. Information som antagligen saknar betydelse, då det bara är socio-ekonomiska faktorer som har förklaringsvärde. 😉

   Gillad av 3 personer

 1. Parisare och EU-medborgare skriver:

  Personen som utförde dådet hade arbetat hos polisen i 20 år, jobbade med IT. Morden utfördes med, vad tidningen Liberation skriver, med en kökskniv. Han var klassad som handikappad pga dövhet (oklart till vilken grad).
  Hans fru är fängslad (garde à vue), men inga uppgifter om varför.

  Gillad av 1 person

 2. jacobsteckelenburg skriver:

  Islam och långa knivar/slaktarknivar förekommer ofta på samma tid och plats. Och mycket riktigt; en snabbkoll i Le Parisien avslöjar omedelbart att massmördaren/terroristen var en troende muslimsk man (utan för långt skägg och utan för korta långbyxor) och flitig moskébesökare i den fridfulla, lummiga förorten Gonesse i min födelse- och uppväxtstad Paris (som min egen lilla familj och jag just nu håller på att flytta tillbaka till, samma våning i XVI:e arr. dessutom!), hans muslimska hustru (utan slöja), dotter (9 år), son (3 år) och en ”anonym” framtoning ”utan historia” enligt dom”chockade” och ”förvånade” grannarna. Alltså en generisk muslimsk familj som hade segregerat sig effektivt. Sa ”hej” och ”hej då” till grannarna morgon och kväll och på väg till moskén som framgår av den vacklande, mörkande men ändå avslöjande texten i länken nedan.

  http://www.leparisien.fr/val-d-oise-95/gonesse-mickael-h-l-auteur-de-la-tuerie-un-homme-sans-histoire-03-10-2019-8165697.php

  Ännu en muslimsk terrorattack mot Europa och Paris.

  För några år sen deltog jag i en jam session protest mot den planerade moskén vid Ground Zero, med klassisk musik och pop och jazz i den fina, historiska lilla 1700-talskyrkan St. Paul’s på Manhattans yttersta sydspets.

  Jag hade gett ett kort tal om den pågående islamiseringen av vårt campus i London. Och just när jag lite senare satt vid flygeln och spelade Robert Schumanns ”Wiegenliedchen”, attackerades jag plötsligt bakifrån av en ursinnig illegalt invandrad somalier med en slaktarkniv. Jag var ett par dm från att slaktas men räddades i sista stund av tre av New York’s Finest som kastade sig över honom och slog honom till golvet. (Jag fick hållas fast av andra poliser efter attacken för att inte göra något mycket våldsamt.) Somaliern hade en fanatisk terroristkompis som nästan samtidigt attackerade en ung afrikansk kvinna i kyrkbänkarna. Båda dömdes till långa fängelsestraff och därefter evig utvisning. Och den lilla kyrkan hade ändå genomsökts efter vapen samma eftermiddag.

  Islam och den civiliserade världen har aldrig koexisterat och kommer aldrig att koexistera.

  Gillad av 8 personer

 3. Anette Jansson skriver:

  Enligt Daily Mail – från Ronie Berggrens FB: ”Islamist bakom morden i Paris:

  Daily Mail:
  ————–
  A deaf civilian police worker who had recently converted to Islam was shot dead in Paris today after murdering four colleagues with a ceramic knife following a ‘dispute over working with female colleagues’.

  Michael Harpon, 45, caused the bloodbath in the French capital’s historic Police Prefecture, next door to Notre Dame Cathedral.

  Investigators have not ruled out a possible terrorist motivation for the Thursday afternoon attack, which left a woman and three men dead.
  ————–

  Vad utlöste handlingen? Jo, mest sannolikt att mannens kvinnliga chef gett honom en reprimand för att han inte ville ta kvinnor i hand:

  ————–
  Harpon had recently been reprimanded by his female boss over his refusal to interact with women, Actu17 reported.
  ————–

  SAMTIDIGT I SVERIGE debatteras för fullt huruvida judiska föräldrar är sadister för att de i 3 000 års tid utfört (brit mila) utan att någon satt ned foten. ”

  Gillad av 2 personer

 4. miketheviking skriver:

  Blev äcklad av Aftonbladet igår som skrev att polisen menade att det var en kriminell och inte ett terrorrelaterat brott. Underförstått att det inte var lika hemskt som om det skulle finnas terrormotiv. Du kan på nyhetsredaktioner allt ofta höra att ” dådet av allt att döma inte har några terroristkopplingar”

  Undrar hur det tröstar brottsoffrens familjer???

  Och om det ändå visar sig att personen är islamist och som i det här fallet blivit kränkt för att han KRÄNKER våra värderingar – sen mördar urskillningslöst. Vad är det om inte terror?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.