Anders Leion: Direktoratet för ständig utjämning

Anders Leion

Från vanligtvis välunderrättat håll förljudes direktoratet för ständig utjämning ha delgivit myndigheter och allmänhet ett dokument innehållande nya regler för verklighetens förbättrande och förskönande. Fortsättningsvis bör endast kategorierna man, kvinna samt icke man-kvinna användas vid uttalanden om verkligheten och dess humanoider.

Därmed fortsätter direktoratet det arbete som inleddes med icke existensförklarandet av Linnés arbete. I fortsättningen skall endast färger användas för beskrivning av olika växter. Påståenden om släktskap eller icke släktskap mellan någon växt av viss färg med någon annan växt av samma eller annan färg skall ovillkorligen undvikas.

Detta är – tror jag i alla fall – fortfarande bara ett något ansträngt skämt. Men jag är inte säker. Senast blev jag fundersam när jag läste en text av Bengt Ohlsson i DN:s lördagsmagasin den 21 december.

Jag brukar gilla det mesta han skriver, men i lördags trampade han fel, eller tänkte snett – om man vill uttrycka det vänligt.

Hans text var en variant på alla de artiklar och andra utsagor som ständigt gjorts de senaste åren om den misslyckade kriminalpolitiken. Det skulle alltså enligt denna allmänt omfattade syn, som Bengt Ohlson ansluter sig till, gå att tala förstånd med bovarna. Samtidigt beskriver han hur mycket mer status och pengar buset får genom att just vara bovar. Till denna beskrivning skall läggas att alternativet, att leva lagligt, för dem är så mycket mindre värt än för andra ungdomar, och dessutom ofta omöjligt: de har gått i skolor som gjort dem oanställningsbara. Och det har alla snälla människor, som Bengt Ohlsson, utan protest accepterat.

Men säg att Ohlsson och alla andras politik – att främst använda verbal påverkan – ändå skulle lyckas. Den skulle alltså enligt Ohlsson knapra av någon procent av brottsligheten (per år?). Men i andra ändan skulle den tillföras ännu fler procent, eftersom inflödet av nya invandrare (inte alla, inte de som kommer t.ex. från Ostasien) skulle spä på brottsligheten med fler utövare. Över hälften av all brottslighet står invandrarna för. Se här!

Dessutom: ärftligheten avgör till stor del vilka som skall bli brottslingar. (När jag gick i gymnasiet fick vi se en plansch över en mördarsläkt. Otroligt – sett utifrån dagens förhärskande mentala klimat! Släkten var dessutom svensk…)

Detta gör att det enda effektiva är inlåsning – men det är effektivt. Den inlåste kan inte begå brott, och i takt med att han åldras blir han mindre brottsbenägen. Det behövs alltså många och långa straff, längre ju fler gånger den enskilde fälls. På så sätt blir de riktigt långa straffen förbehållna ett fåtal, de som envisas i sin verksamhet.

Det finns en enkel förklaring till att Bengt Ohlsson inte nämnt dessa välkända förhållanden: Han vill inte nämna invandringen. Men den som inte vågar nämna invandringen har inte någon möjlighet att förstå det som har hänt, händer och kommer att hända i landet – än mindre att begripligt beskriva tillståndet och förändringen. Han går i direktoratet för ständig utjämnings ledband.

Vad skall man kalla en sådan tystnad?

23 reaktioner på ”Anders Leion: Direktoratet för ständig utjämning

 1. Thomas Ek skriver:

  Kalla den för “En Tragedi”.
  Bengt Ohlsson kan inte tänka rationellt.
  Bemöt honom därför med medömkan.
  Erbjud honom hjälp och stöd.

  Gilla

   • Thomas Ek skriver:

    @MikeTheViking
    Och?
    – Som artikelförfattaren efterlyser:
    ”Vad skall man kalla en sådan tystnad?”
    Hur tycker Du att man ska hantera personen ifråga?
    Vad är det för nytt ljus du tillför frågeställningen med att säga så som du säger?

    Gilla

   • miketheviking skriver:

    Jag kanske överskattar fattningsförmågan.
    Det jag ironiskt uttrycker är att jag anser DN:s skribent som mentalt otillräknelig och att tystnaden har medicinska orsaker.

    Gilla

  • Anders skriver:

   En mycket bra fråga. USA har runt 1% av sin befolkning i fängelse, det helt övervägande flertalet är män. Svarta är kraftigt överrepresenterade; en tredjedel av alla svarta män döms någon gång under livet till fängelsestraff. Följdaktligen har Louisiana den största fängelsepopulationen i relation till folkmängden och i huvudsak vita delstater, som de i norra New England, den minsta. Överfört till svenska förhållanden skulle vi behöva 100 000 fängelsepplatser (mot de 5000 vi har nu), och två trdjedelar av de intagna skulle vara invandrare. Det torde vara både bättre och billigare med ett omfattande återvandringsprogram, som AfS föreslår.

   Gillad av 8 personer

 2. miketheviking skriver:

  DN är brottskramare.
  Och de följer en lång tradition av brottskrameri i Sverige.

  Att visa mänsklighet mot en kriminell och ha en förståelse för att de ev haft en traumatisk och svår uppväxt är inte samma sak som att fria dem från brottet.

  En kirurg kan vara hur mänsklig och förstående som helst. Lika fullt sprättar han upp dig och skär ut tumören.

  Brottslighet är en cancer som med sina metastaser dödar samhället. Låt oss behandla det korrekt så att patienten överlever.

  Gillad av 5 personer

 3. Mr Kowalski skriver:

  Ja jag tror grovt sett att man kan indela denna tystnad i två kategorier. Den ena är att man är en aktiv del av makten, man har ett utopiskt mål och ser sig som stående över andra människor som skall styras. Detta gör man genom att skapa och projicera skuld. Det senaste exemplet på detta är klimatskulden och flygskammen. Man har till sist börjat avslöja sin metod (ledare i SvD idag om detta, från andra sidan så klart).

  Den andra kategorin är vanligare, det är vanligt folk som är målet för skuldprojektionen, de skall känna flygskam, sopsorteringsskam, flyktingskam osv. När jag var liten så var det ”svarta barn med svullna magar skam”. För tidigare generationer så var det ”fattiga pig-skammen”.

  Så man är tyst om sambandet med invandringen antingen som skuldprojektor eller skuldmottagare (självklart är detta flytande kategorier). Jag tror dock att de gått för långt, med Greta avslöjar de sig, de har blivit mindre subtila och pekar finger och säger: skäms! Jag tror detta slår bakut, tidigare har det varit mycket mera slugt, hyckleriet i pig-skammen osv fick verka långsammare, nu verkar det som vänstern börjar visa sitt verkliga ansikte och snart kanske man hoppar över skammen, man vill bara bestämma helt enkelt, man säger bara LYD! Detta underminerar dock den evolution av socialismen som socialdemokrati och pk-ism är, de gör sig av med sitt viktigaste redskap och blir mer som regelrätt kommunism och detta kommer att tvinga folk att välja, 7-klövern kan komma att splittras.

  Gillad av 3 personer

  • FreDrik ÖSTMAN skriver:

   Detta med den projicerade skammen är mycket bra och viktigt. En djup insikt. Och den hänger samman med Jonathan Haidts resultat att konservativa har sex olika klasser av skamkänsla, medan liberaler/socialister bara har två. Oavsett om detta är tillägnade eller medfödda skillnader, så ger de liberalerna och socialisterna möjligheten att utöva denna starka metod, skuldprojektionen.

   Gillad av 1 person

  • Maria C skriver:

   Man kan enbart projicera skam på individer som förmår att skämmas, känna skuld. Där har vi den största kulturskillnaden av alla.
   Saknar man den förmågan går man till, även fysiska, angrepp på den eller de som ger en ”olustkänslor”.
   En ”vanlig” hustrumisshandlare försvarar sig med att ”det var hennes eget fel”.
   Att anklaga sig själv och känna skuld är kanske en förfinad kulturyttring, men den leder, i värsta fall, till både självutplåning och utplåning genom andras, mindre samvetsömmas, försorg.

   Gillad av 3 personer

   • Mr kowalski skriver:

    Så är det, så invandrarna är i stort immuna och du identifierar också en del av mekanismen för vilka som blir politiker och journalister, dvs de värsta, de skamlösa, empatilösa psykopater. Den politiska skillnaden mellan män och kvinnor blir också förklarad. Det ärvs också för endast de Patrik betecknar som medelklassare är mottagliga, vänsterfamiljer lever utan skam och projicerar alltihop på andra.

    Gillad av 3 personer

 4. Aha skriver:

  Eftersom hårda straff inte avskräcker brottslingen när denne ska begå brott ska vi inte ha hårda straff. Detta är PK-etablissemangets mantra, på sista tiden uttalat av Ramberg, Eliasson, en advokat på TV och en polisman likaledes på TV.
  Den arroganta förljugenheten i detta är momumental. De negligerar alltså att hårda straff hindrar den livsstilskriminelle att begå brott. Tre halvallvarliga brott och decennium efter decennium borde fängelset bli den kriminelles bostad. Det är ett hårt straff.

  Etablissemangets arroganta förljugenhet visar också hur lågt samhällsengagemanget är hos gemene man då man inte tänker på att hårda straff håller fångarna borta från att begå nya brott.
  Dumma väljare får lida pin för sin dumhet – ta bara fattigpensionärerna, mestadels kvinnor, som röstat för invandringen, en enorm kostnadspost som istället hade kunnat gå till dem och de hade inte varit fattigpensionärer. Konsekvensen för dem är nu att de som pensionärer i ett par decennier ska vända på slantarna.

  Folk har fått det de röstat på; grov brottslighet, låga pensioner och enorma välfärdsköer.

  Gillad av 7 personer

  • Anders skriver:

   ”Folk har fått det de röstat på; grov brottslighet, låga pensioner och enorma välfärdsköer.” Just så. Varje folk har den regim det förtjänar.

   Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Det finns ett korn av sanning i att brottslingen när han har bestämt sig för att begå ett brott därmed upphör att beakta straffskalan. Och ett korn av sanning är allt vår bekräftelsetendens behöver när vi i vår tur redan har bestämt oss för att ha en viss åsikt.

   Gillad av 1 person

 5. Sune Mangs skriver:

  I flockmentalitetens och den moralistiska ängslighetens högborg pågår mången debatt kring allehanda problem, med en gigantisk elefant i rummet.

  I Sverige kan till exempel studenternas problem med att finna bostäder till terminstarten i olika universitetsstäder diskuteras mellan olika funktionärspersoner som representanter för studentorganisationer, utan att det faktum att bostäder som byggts exempelvis i Lund för universitetsstuderande vigts åt nyanlända, överhuvudtaget nämns. Ingen vågar påtala ett uppenbart faktum som påverkar studenternas möjligheter negativt, eftersom det är inopportunt och skaver. Nu förklarar naturligtvis inte migrationen allting, men att diskutera olika problem och tendenser medvetet utelämna uppenbara faktorer är patetiskt och typiskt för den moralistiska svenska ängsligheten.

  Politikerna har uppenbarligen valt att, och måste rimligen prioritera en grupp framför en annan, givet den politik som förts. Ingen är dock vuxen nog att stå upp för denna oundvikliga prioritering, istället låtas man som om resurserna är oändliga och att problembilden är oförändrad. Det är många offentliga lögner som underhålles medvetet genom denna förljugna ängslighet.

  Gillad av 3 personer

 6. Peter skriver:

  Är det bara jag som lagt märke till att nyhetssändningar i SVT innehållsligt blivit allt tamare. Mer av tandlösa ”reportage” sänds. Allt mer upplevs som urvattnat. Rentav konstruerat. Det tycks även ingå ett obligatoriskt nyhetsinslag ur ett barnperspektiv i varje större nyhetssändning. Micken trycks upp under unga på språng.

  Samtidigt fördjupas våra samhällsproblem. Och utvecklas på ett allvarligt sätt. Så det finns att ta tag i. Som är mer relevant. Men den innehållsliga utvecklingen inom skattefinansierad nyhetsmedia tycks gå åt motsatt håll. Mot mer av lätthet och irrelevans.

  Får en stark känsla av att ”nyhetsutmaningarna” börjat bli väl stora att tackla inom Public service. Att samhällsutvecklingen växt de korrekta programmerade över huvudet. Och nu vet de inte hur de skall agera och beskriva en mer påträngande verklighet. Att plåttaket börjar bli väl hett. Och att det är just därför ”nyheterna” blivit så himla svala, tama och ovidkommande.

  Den ideologiska agendan har nått vägs ende. Och då söker man sig mot det mer ofarliga. Det gör att människor söker sig till alternativmedia, för att få en uppdaterad verklighetsorientering. Där finns återfinns namn som Henrik Jönsson, Johan Westerholm, Karl-Olov Arnstberg, Patrik Engellau, Gunnar Sandelin, Tino Sanandaji, Merit Wager och många, många fler. Inom Public service dock samma gamla nötta nunor. Uppstramade i politisk korrekthet.

  Gillad av 1 person

  • Mr kowalski skriver:

   Jag undviker systemmedia men det räcker med ett par sekunder för att bekräfta ditt intryck, samma sak i tidningarna. Det finns två lägen, antingen är man rabiat vänster och pk-ist och skruvar upp tonläget ytterligare men oftare och oftare så fattar man inte vad de skriver om, antingen Greta-hysteri eller fullständiga irrelevanta plattityder på gymnasienivå, som dagens Teodorescu.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.