Mohamed Omar: Vänstern vill ha både massinvandring och ”klimatsmarthet”. Det kan bli svårt

Mohamed Omar

För några dagar sedan fylldes Kungsträdgården i Stockholm av tusentals människor som demonstrerade för ”klimatet”. Demonstrationen arrangerades av Greta Thunbergs rörelse Fridays for Future.

Vänstern, som brukar vara intresserade av att räkna antalet rasifierade i olika sammanhang, har inte visat något intresse för demonstrationens hudfärgssammansättning. Den som tittar på bilderna kan lätt konstatera att vitt var den dominerande färgen.

”Budskapet är alla för klimatet”, säger Sophia Axelsson, en av arrangörerna. Jag förstår inte vad Sophia menar. Menar hon att alla som var på demonstrationen är för klimatet eller menar hon att alla människor är för klimatet? Vad betyder klimatet i bestämd form singular?

”Internationell solidaritet, vi har bara en planet”, skanderade demonstranterna. De tror – eller låtsas tro – att planetens existens är hotad.

Hos vissa kvinnor i den vita medelklassen har klimatångesten och skräcken för planetens undergång lett till något man kallar för att ”födelsestrejka”. En grupp kvinnor i Storbritannien, som är oroliga inför ”ett ekologiskt Armageddon”, har svurit att inte föda några barn. Gruppens grundare, Blythe Pepino, säger att hon blev påverkad av att läsa rapporter från Förena nationernas klimatförändringspanel då hon drabbades av en stark känsla av att jorden inte hade någon framtid på grund av ”uppvärmningen”. Pepino säger att hon är för rädd för att kunna föda barn till en värld som står inför apokalypsen.

Gruppen BirthStrike startade bara några dagar efter att den amerikanske vänsterpolitikern Alexandria Ocasio-Cortez sänt ett budskap via Instagram där hon varnade för klimatets förändring och sa: ”Det råder i stort sett vetenskaplig konsensus om att våra barns liv kommer att bli väldigt svårt, och det leder unga människor till att ställa en relevant fråga: är det okej att fortsätta ha barn?”

Samma Alexandria Ocasio-Cortez vill ha en öppen gräns mot Mexiko och föga förvånande är födelsestrejkerskan Blythe Pepino också förespråkare av okontrollerad massinvandring till västvärlden och har donerat pengar till organisationen Help Refugees.

Vänsteraktivisterna som tycker att kvinnorna i västvärlden ska sluta föda barn vill alltså att massinvandringen från tredje världen till västvärlden ska fortsätta – och öka. Detta kommer dock att öka de globala koldioxidutsläppen då människor som bor i de rika länderna har ett större klimatavtryck än de som bor i de fattiga länderna. Bryr man sig verkligen om klimatet eller vill man bara godhetssignalera?

Västerlänningar förmodligen de mest ”miljömedvetna” människorna i världen. I Afrika och Mellanöstern pratar inte var och varannan människa om klimatförändringar. Där är klimatångest, något som var tredje ung kvinna i Sverige lider av, ett okänt fenomen. Det vore intressant att mäta hur stor klimatångesten är i Rinkeby jämfört med på Söder, särskilt som Söderfolket röstar för att hela Sverige ska bli mer som Rinkeby.

Wikipedia läser jag:

”Awareness about climate change is higher in developed countries than in developing countries. A large majority of people in Indonesia, Pakistan and Nigeria do not know about climate change, particularly in Muslim majority countries.”

I tredje världen är man alltså inte särskilt ”miljömedveten” och ”klimatsmart”. När man tittar på bilder från klimatdemonstrationen i Stockholm får man intrycket att detta gäller även de tredjevärldare som invandrat hit. De lyser med sin frånvaro i Gretas, låt oss vara uppriktiga, vita medelklass-rörelse. Det betyder att ju fler invandrare vi tar in från Afrika och Mellanöstern, desto mindre kommer andelen ”miljömedvetna” människor att bli här.

När jag körde taxi hade min bil någon slags miljödekal påklistrad. Jag minns inte exakt vad det stod på dekalen, men något som skulle signalera ”miljömedvetenhet”. En natt körde jag en grupp fulla studenter. De noterade dekalen och skrattade hånfullt: ”Du bryr dig jättemycket om miljön, va?” De visste att många taxichaufförer är invandrare och eftersom jag är mörkhårig antog de att jag var en invandrare, kanske från Mellanöstern. De visste också – förmodligen av erfarenhet – att ”miljömedvetenheten” inte är särskilt utbredd bland invandrare från Mellanöstern. Studenterna hade rätt. Min chef, en invandrare från Irak sket fullständigt i miljön. Han hade bara satt dit dekalen för att ”svennar” skulle åka hans taxi så att han skulle tjäna mer pengar.

Klimatet har gett den vita, urbana medelklassen i väst en känsla av mening, av att vara inblandat i ett stort drama och ha något att kämpa för, samtidigt som de får en anledning att dissa nationalstaterna och ropa efter ”globala lösningar”. Klimatiserna använder hotet om jordens undergång för att skrämma människor och så få igenom sin politiska agenda: mer skatter och så vidare. Och för andra inom samma grupp – hur många vet jag inte – är det bara någon slags åsiktsprydnad att kokettera med.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

29 reaktioner på ”Mohamed Omar: Vänstern vill ha både massinvandring och ”klimatsmarthet”. Det kan bli svårt

 1. Anders F1 skriver:

  När de här jäntorna inser hur blåsta de blivit kommer de dock att hå under. Jorden klara sig fint. Klimat är 30 års medelväder (!) och ändras mlm konstant.

  Gillad av 3 personer

 2. Anders Lundin skriver:

  Helt rätt Omar!
  Sila myggen och svälja elefanterna kan nog inte illustreras bättre än med ”klimathotet” och folkutbytet.
  Faktiskt sorgligt att se dessa människor som går på endast känslosås och gör avkall på minsta gnutta saklighet och förnuft. Deras hjärnor är nog helt enkelt förgiftade. Av Värdegrunden.

  Gillad av 5 personer

 3. Benjamin Dhover skriver:

  Tragikomiskt men helt korrekt iakttaget. Sen kan man filosofera om det är något Darwinistiskt med att de mest blåsta kvinnorna i samhället ”födelsestrejkar” – kanske är det bäst för mänskligheten att vissa självmant väljer att inte föra sin uppenbart dysfunktionella arvsmassa vidare?

  Gillad av 6 personer

  • jacobsteckelenburg skriver:

   Ja, dom som är ute och ylar på gatorna är ju till en förkrossande stor del unga, känslostormande och helkorkade västeuropeiska tjejer, nästan inga killar.

   Sammanfattningsvis: jordens mest korkade varelser är vita, indoeuropeiska kvinnor och tonårstjejer. Känslor, genusustrams, hysteri, klimatpsykos tycks uteslutande drabba denna grupp människor. Har någon någonsin sett en man som drabbats av klimatångest, känslostormar, genustrams, hysteri eller demonstrationsmissbruk? Killar som springer runt och ylar ”jorden går under om 8 år och 132 dagar”? Nej, så korkade män finns inte.

   Va? Jovisst, vi har ju agronomen Rockström, förstås. Och en handfull andra klimathypokritgubbar men dom v e t att dom kör med falsarier och fejkdata. Till skillnad från tjejerna som ylar på gatorna.

   Gillad av 3 personer

 4. V för Vendetta skriver:

  På medeltiden späkte man sig för att bli av med pesten. Nu var pesten, till skillnad från klimatet, helt reell för de som levde då. Klimatet är endast en upplevd eller skapa tro på något. Jag tror att människan är i behov av undergångstankar för att ens existera. När de här demonstranterna fick frågan om vad som skulle göra för klimatet kunde de inte ge svar, klippet finns på Youtube och är spritt i sociala medier. Det viktiga för dem var att torgföra sina farhågor men inte att redogöra för lösningar eller ens vad i klimatfrågan som skrämde dem mest. Helt klart kan man tycka sig se mönstret att uppfinna elände för eländets skull. Människan kan enligt vänstern helt enkelt inte fungera om den utvecklas och njuter av sin tillvaro. Skulle så vara måste fokus helt enkelt skiftas till något elände.

  Gillad av 2 personer

 5. miketheviking skriver:

  Du har ett skarpt intellekt och fin blick för sammanhang, herr Omar. Heder som vi svenskar säger.

  I ovan text har du identifierat ett antal ingredienser i den giftsoppa som kokas. Men är det inte uppenbart att det definitivt INTE ”klimatet som gett den vita medelklassen en känsla av mening och en ursäkt att banna nationalstater samt ropa på globala lösningar”?

  Klimathysterin är skapad av människor med en agenda. Samma människor eller andra med egna agendor använder hysterin för att komma med ”lösningar” som de föder populasen med.

  Varför just vita inte ska föda barn utan istället betala mer skatter för människoimport från Afrika och Mellanöstern förtjänar en förklaring från de som driver frågan.
  Och varför renliga västländer ska slösa billioner på värdelösa ”klimatprojekt” när smutset, skräpet och miljöförstöringen emanerar från tredje världen och dess fullständigt ignoranta befolkning kräver en logik som är lika med hjärndödhet.

  Önskar mer skarpa artiklar om den uppenbara skambeläggningen av vita och den västerländska upplysta kulturen som pågår dag som natt.

  Gillad av 5 personer

  • Palle9 skriver:

   Miketheviking: Du ställer en rad mycket välmotiverade frågor. Det egendomliga är att de som parasiterar på den välfärd, som byggts upp av befolkningarna i Sverige och andra europeiska länder, inte tycks inse att det beteende de uppvisar och den politik, som alltför många partier pläderar för, resulterar i att ”värddjuret” inte överlever. Om man betraktar tillstånden i MENA-länderna inser man att samtliga försök de gjort att skapa välfungerande samhällen misslyckats, varav man kan dra slutsatser om vilken nivå på intelligens och omdöme, som kännetecknar dessa länders befolkningar. Att de i längden skjuter sig själva i foten är därmed inte så konstigt – det som förvånar är inhemska politiker, som ivrigt och aktivt förespråkar destruktionen (tänk Löfven, Lövin, Lööf, Sjöstedt m.fl.) och ännu mer förvånande är att de erhåller röster i allmänna val av fler väljare än den bidragsberoende/parasiterande delen av befolkningen.

   Gillad av 3 personer

   • miketheviking skriver:

    Spot on Palle9, det finns definitivt ett mysterium med de röstande i Sverige.
    Jag brukar dela upp väljarna i 4 grupper.
    20% osäkra (alltså idioterna som avgör varje val beroende på vilken propaganda media trollat fram), 30% basröda, 30% basblåa och 20% riktiga väljare som analyserar och förstår sammanhangen.

    Hur ändrar man på den låsningen?

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Agendasättarna har ytterst klart för sig att de mest lättpåverkade är unga korkade blondiner. Därför skapar man Meetoo-och klimathysterirörelser och skrattar gott när de ser hur effektivt det är.

   Kvinnor -och män med, för den delen – mår helt enkelt inte bra när deras naturliga roller förnekas dem. Eftersom kvinnans biologiska roll är så mycket mer påtaglig än mannens blir naturligtvis effekten större på dem. Det går liksom inte att ersätta baranfödandet med något annat. Då träder hysterin in.

   Den manliga rollen -fysisk styrka – är däremot betydligt lättare att kanalisera.

   De vet vad de gör. Det borde kunna härledas via Occamprincipen.

   Gillad av 1 person

 6. Kungskobran skriver:

  Jag vill sätta klimatbarnen under lupp
  och vid slutet av klimatmarschen sätta upp
  ett plakat som lyder så här
  för klimatets skull
  släng din mobiltelefon här

  Gillad av 1 person

 7. fabricerad skriver:

  Att de sluter upp bakom en rörelse som vill avskaffa kapitalism, d.v.s. orsaken till medelklassens välmående, är nog allra mest häpnadsväckande. Hur tänker de sig framtiden? Har de studerat Nordkoreas klimatavtryck och funnit det vara acceptabelt?

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Kapitalismen är väl välmåendets fiende? Och förresten vad är välmåendet värt när det är så orättvist fördelat?

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Motsatsen till västerländsk kapitalism var Sovjets kommunism. Ingenstans var miljöförstöringen så stor som i Sovjet. Kommunisterna var totalt hänsynslösa mot miljön. Runt Murmansk är t.ex. den radioaktiva nedsmutsningen enorm över stora områden efter deras hantering av kärnbränsle och ostrukturerade och planlösa nedskrotning av atomubåtar t.ex.. Stora områden är obeboeliga pga gigantisk hämningslös radiak-nedsmutsning. Ryssarna vände även på floder t.ex. utan hänsyn till konsekvenserna. Det fanns så klart ingen opinon för miljömedvetenhet eftersom det inte fanns någon yttrandefrihet.
   Protesterade man mot något så blev det fängelse eller sibiriskt läger.
   I väst däremot kunde journalister gräva i problem och skriva om dem, och opinion kunde drivas, och folk kunde demonstrera och politiker och företag kunde tvingas lyssna.

   Gillad av 2 personer

 8. William Munny skriver:

  Jag har alltid undrat om det finns några sopsorteringsstationer i Rosengård? Står det män och sorterar burkar och papper där? Kastas det sten på sopbilarna?

  Nå de inre motsättningarna i vänstern växer över hela världen, Ben Shapiros Daily Wire är en källa till information om USA, hans poddar är ofta roliga. För det är där som här, det finns ett allt mer extremt ”woke”-segment hos den vita vänstern för det är främst ett vitt över och medelklassfenomen, för mig ett uppenbart tecken på att det är ett religionssubstitut som underklassen inte har plats för. I Sverige har vi en liten paus i flyktingsnyftandet och snyftar idag för klimatet, men den underliggande konflikten med olika kulturer och raser om man så vill växer under ytan.
  I USA så är underblåses denna konflikt av vänstern och en liten klick icke-vita opportunister men många av frågorna inom denna klick är ointressanta för den icke-vita underklassen. Fattiga mexikaner bryr sig inte om Greta, Greta är ett över och medelklassfenomen för vita. Så vänstern splittras i USA också för de ledande och tongivande skikten blir allt mer extrema, precis som här, så Trump vinner nog en gång till.

  Daily Wire är kanske ett exempel på vad DGS skulle kunna vara?

  https://www.dailywire.com/show/the-ben-shapiro-show

  Gillad av 2 personer

 9. Folke Lidén skriver:

  Hoppet om att klimatdemonstranter ska förstå vad ”klimatet” är får anses som obefintligt.
  Det handlar om att avläsa och bedöma statistiska egenskaper hos de meteorologiska elementen – temperatur, lufttryck, vind, luftfuktighet, nederbörd och moln. (Ref Vad händer med klimatet? Lennart Bengtsson.)

  Det torde vara omöjligt att få till stånd en vettig diskussion av ett så komplicerat ämne, med en motpart som skriker först och inte tänker sen. Vem bryr sig om statistik när vi just hade en otroligt varma sommar, 2018. Nota bene – I Sverige, inte över hela jordklotet.
  Eller vad sägs om det seriösa forskaruttalandet (i Rapport) – Havet har stigit mer än väntat. Jahapp, då vet vi det!

  Jag gissar att demonstranterna kommer att vara framgångsrika hos såväl politiker som media. Vi lär få se den ena misslyckade och dyra klimatsatsningen efter den andra.
  Läste just att Drottningen uttalat sig Vi behöver fler Gretor:
  Hur man mest kostnadseffektivt löser den viktiga frågan hur användningen av fossila bränslen ska minska hannar i bakgrunden.

  Lennart Bengtsson igen:
  ”Hur man praktiskt skall ersätta världens 130 000 miljarder kilowattimmar fossil energi (130 000 Terawattimmar (TWh)) energi per år diskuteras inte. ”

  Gillad av 2 personer

 10. Göran Gustafsson skriver:

  ”Alexandria Ocasio-Cortez har sänt ett budskap via Instagram där hon varnade för klimatets förändring och sa: ‘Det råder i stort sett vetenskaplig konsensus om att våra barns liv kommer att bli väldigt svårt, och det leder unga människor till att ställa en relevant fråga: är det okej att fortsätta ha barn?’”

  ”Vetenskaplig konsensus” är en självmotsägelse. Inom vetenskapen sysslar man med påvisbara fakta, Det är inom politiken man röstar och når något slags konsensus.

  Gillad av 1 person

 11. Maria C skriver:

  ”De gröna” med, Sverige, Miljöpartiet i spetsen förklarar jag härmed vara de mest populistiska partierna! Populism genom förtigande!
  Alltså – jag läste nyss MSB:s ” Brand i moderna bilar, råd till räddningstjänst och ambulanspersonal 2017”

  Gilla

 12. Klas Göran skriver:

  För en 50 år sedan ställde sig folk frågan om det var ansvarigt att sätta barn till världen, när denna ändå skulle gå under snart i det förestundande kärnvapenkriget.

  Det absolut skarpaste i satirväg i ämnet får väl sägas vara när Aron Flam drog ut klimatbarnstrejkandet in absurdum och applicerade dess logik på Malena Ernman. Det skulle han minsann inte ha gjort!

  Men som Kurt Tucholsky (begravd i Mariefred) sade: Was darf Satire? Alles! (”Vad får satir göra? Allt!”)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.