Mohamed Omar: Vem har stulit Greta Thunbergs barndom?

Mohamed Omar

Det är något som inte känns bra när jag ser Greta Thunberg hålla sitt ”emotionella” tal inför FN. Det är liksom lite för känslosamt. Men om man uttrycker sin oro, om än försiktigt, riskerar man att kallas ”klimatförnekare” – eller något ännu värre.

”Ni har stulit mina drömmar och min barndom”, sa Greta. Visst borde Greta få vara barn. Men vilka är det som har stulit hennes barndom?

Mitt i allt det emotionella sa hon något förnuftigt: ”Jag borde sitta i skolan på andra sidan Atlanten”.

Jag säger inte att Greta inte mår bra. Jag påstår inte heller att hon blir utnyttjad. För att göra ett sådant påstående behöver jag ha gjort betydligt mer research. Men att man inte ens får uttrycka sin känsla av att något inte stämmer efter att ha bevittnat detta ”emotionella” tal? Mainstreammedierna bara applåderar allt hon säger.

Om du är orolig eller tvivlar är det dig det är fel på. Om du hade varit medmänsklig och god hade du ju inte haft sådana tankar, eller hur? Du hade i stället haft den största respekt för Greta.

Det är hemskt när barn blir utnyttjade. Minns ni de ”apatiska flyktingbarnen”? I ett reportage i tidningen Filter berättar nu ett par av barnen hur man tvingades spela sjuka. Föräldrarna ville stanna i Sverige. Så här säger en pojke till Filter:

Jag bad till Gud varje gång att någon skulle säga till min pappa: ”Vad håller ni på med, din unge är ju frisk?” De var ju utbildade läkare, de måste ha fattat. Men ingen sa något.

Mainstreammedierna spelade med. Tvivel tolkades som bristande empati eller ”rasism”.

De apatiska flyktingbarnen kom och gick. Sen kom de ensamkommande flyktingbarnen. De kom i grupp och var i många fall vuxna. Mainstreammedierna spelade med även denna gång. Vi såg bilder på vuxna karlar i tidningarna, men de kallades barn. Journalisterna måste ha sett. De är inte blinda. De såg att barnen var vuxna precis som läkarna såg att de apatiska barnen inte var apatiska.

Jag kommer att tänka på en scen i George Orwells dystopiska roman 1984 där förhöraren håller upp fyra fingrar framför Winston Smith, men kräver att han ser fem:

– Hur många fingrar, Winston?
– Fyra. Det är väl fyra. Jag skulle se fem om jag kunde. Jag försöker se fem.
– För en liten stund sedan visade jag dig fingrarna på den ena handen.
– Du såg fem fingrar. Minns du?
– Ja. (O´Brien räckte upp vänstra handens fingrar, med tummen dold.)
– Här har vi fem fingrar. Ser du fem fingrar?
– Ja.

Fyra fingrar är fyra fingrar och inget annat. Men andra saker kan man se på olika sätt. När vissa ser en engagerad och klok tonårsflicka som håller ett emotionellt tal, ser andra något annat.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

64 reaktioner på ”Mohamed Omar: Vem har stulit Greta Thunbergs barndom?

 1. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Det är något sjukt med hela spektaklet. Jag har länge tyckt det gått överstyr, men efter dagens uppvisning är jag rädd på allvar. Vansinnet har nått en nivå som man inte längre kan blunda för. Och om några veckor, när nobelkommittén tillkännager Greta som årets fredspristagare kommer tumskruvarna att dras åt ytterligare några varv på de ännu sinnesfriska. Greta är inte Jesu arvtagare och världens frälsare. Om hon är något, är det de totalitära krafternas alibi för att belägga oss alla som ännu har förnuftet i behåll med vansinnets bojor när den västerländska civilisationen leds ned masspsykosens slutgiltiga dödsryckningar.
  Jag är för övrigt trött på att höra att man å ena sidan ”attackerar ett barn” om man ifrågasätter henne och att å andra sidan se hur hon hyllas som ”ett barn som talar klarspråk till världens ledare” av hennes apologeter.
  Hon må se ut som en 10-åring, men skenet bedrar, hon är nästan 17 år, och även om hon är ett ”barn” i rent juridisk mening, är hon enligt alla normala måttstockar en ung kvinna. Hon är byxmyndig och i många delar av världen och under de flesta historiska perioder innehar hon en ålder där det vore fullt normalt för henne att bli en moder.
  Att hon då dessutom agerar som ett språkrör för en av de mest destruktiva politiska rörelser vi sett i modern tid diskvalificerar alla ”barnets” täckmantlar.

  Gillad av 27 personer

  • Therese skriver:

   Ja,visst blir man ledsen när man ser Greta. Både för att klimatfrågan och dess konsekvenser är något att bli ledsen för(detta alldeles oavsett vad just Greta säger ) men kanske viktigare för hur detta barn på numera 16 år utnyttjas.
   Omgivningen och media har gett henne en helt felaktig världsbild och självkänsla tror jag,att hon skulle vara en ny frälsare för världen.
   Att hon på egen hand skulle klara av att utforma strategin för hennes agenda och vad som ska sägas vid varje tillfälle tror jag inte är möjligt,därför tror jag andra står bakom fenomenet Greta.
   Så vi får väl se vad som händer,skälv tror jag strategin är följande;
   Greta ska tilldelas Nobels fredspris i december
   I början på nästa år kommer dokumentärfilmen om Greta släppas,börja säljas till all världens TV-bolag. Vet inte vad den kan dra in, en sannolikt räknas det i hundratals miljoner globalt.
   Greta är minderårig så vårdnadshavarna bestämmer hur pengarna ska användas(tror jag men rätta mig om jag har fel).
   Vad som sen händer med Greta återstår att se.
   Personligen tror jag det är hugget som stucket om det blir dårhuset eller återgång till ett normalt liv. Men jag hoppas på det bästa för flickstackaren !

   Gillad av 3 personer

  • Gunilla Stigson skriver:

   Mycket bra reaktion från dig Mohamed. Jag har länge tyckt att detta har gått för långt.
   Hur kan föräldrarna utsätta sin dotter (som dessutom har en diagnos) för denna enorma press.
   Jag tycker synd om Greta. Jag reagerade med fasa när jag såg hennes tal. Är det hennes mor som bett henne agera som hon gjorde, har hon fått en snabb teater lektion?
   Sluta nu upp med att utnyttja denna stackars tonåring, låt henne gå i skolan och få livserfarenhet, och frihet. Låt politikerna sköta dessa frågor.
   Att sedan nominera Greta till fredspriset? Det är en skymf mot de människor som i flera decennier jobbat med fred, frihet och miljö.
   Det finns även barn i andra länder som plockar skräp och kämpar för miljön, långt innan Greta satte sig utanför stadshuset. Varför uppmärksammas inte dom. Jo, för dom har föräldrar som låter sina barn vara barn.

   Gillad av 5 personer

 2. miketheviking skriver:

  Bra Omar!

  Precis som Gellert Tamas borde skämmas vad gäller de ”apatiska” barnen som i verkligheten blev förrådda av alla utom Thomas j Eriksson ( läkare som protesterade mot mediabilden) så borde många vuxna skämmas över det som sker kring Greta.

  Självsuggererade hotbilder och framkallad ångest och panik borde inte exploateras.
  Jag tycker man ska behandla Greta med respekt för hennes tro och drivkraft men det är uppenbart att hon håller på att brytas. Det är inte bra för en ung människa att leva så länge i en bubbla av suggererat hot.

  När det sker lastar jag föräldrarna, Rockströmarna och de ihåliga ”journalisterna” inom media som skapar hysterin.

  Gillad av 13 personer

  • Erik skriver:

   Till GA ORT,
   Om jag hade haft det minsta förtroende för de sociala myndigheterna så skulle förmodligen jag gjort denna anmälan redan för ett år sedan när Greta skolkade minst en dag varje vecka från skolan när hon hade sin ”fredagsstrejk”.
   Trots allt så ska väl skolplikten gälla alla barn upp t.o.m. nionde klass. Dessutom så vill jag minnas att jag läst att upprepad skolk ska kunna innebära ej godkänt betyg,hur gick det med Gretas betyg?
   Och för övrigt så kan man väl oroa sig över Gretas hälsotillstånd utan att vilja kontakta myndigheterna eller menar du att man inte har rätt till det då?

   Gillad av 3 personer

 3. V för Vendetta skriver:

  Det är inte bara Greta som är sjuk. Hon är en produkt av det samhälle som förnekat sanningen i snart 40 år för att behålla det socialistiska ramverket. Vi skrattar åt Nordkoreas scenografiskt ordnade hejarklack under OS men hyllar samtidigt Gretas tal i FN. Ett tal så var så pass teatralt utfört att man häpnade. Förhoppningsvis var detta taffligt utförda värv det sista kapitlet i historien om klimataktivisten Greta och förhoppningsvis kan hon nu förpassas tillbaka till skolan där hon här hemma.

  Gillad av 22 personer

  • elfyma+ skriver:

   Påminner även om de gråtande kvinnorna som trodde på sin lands undergång, ja t o m världens undergång, när Stalin dog, när Mao dog, när Kim il Jung dog.
   Det var nog äkta tårar, för de var så fullständigt hjärntvättade att de trodde att ledaren hade gudomliga egenskaper.
   Vad värre är. Även männen rycktes med i detta hysteriska gråtande.

   Gillad av 9 personer

 4. Göran Holmström skriver:

  Mohamed detta var en mycket bra text.
  Men det känns som du höll tillbaka en hel del.
  Jag såg hennes tal med,”Hoow daare yo”.
  Stavade fel med flit, på samma vis som hennes usla skådespel och teatraliska budskap.
  Den enda som stulit hennes framtid är hon själv och hennes giriga föräldrar,
  fast hon kommer belönas rikligt.
  Av giriga miljörörelser och vänstern,
  Dom kommer jublande ösa guld över henne, som tack för alla skräpprodukter vi ska acceptera för”miljöns”bästa.
  ”How dare you”,Greta du förstör min nutid!

  Gillad av 18 personer

 5. Laggar skriver:

  Barnens korståg var det första korståget under medeltiden. GT:s korståg är i samma stil, efter det kommer nya korståg av lite mer troende vuxna. Politikerna är villrådiga, slätar medhårs då de inte vet hur vinden blåser. Det vi ser har inget med klimatet att göra utan är något i folksjälen som borde tas om hand som en farsot.

  Gillad av 4 personer

 6. Jari Norvanto skriver:

  ”Fyra fingrar är fyra fingrar och inget annat.”

  Fyra fingrar är onekligen fyra fingrar. Men det kan vara fingrarna som formar Rabia-tecknet. Med tummen mitt i handen. *honk honk*

  Gillad av 6 personer

 7. Anna Lallerstedt skriver:

  Tack för detta inlägga.Äntligen någon som talar klarspråk på ett väldigt bra sätt.
  Jag blev precis som många med mig rädd när jag såg Gretas aggressivitet i tv-rutan på Rapport. Flickan är inte frisk.
  Skall hela västs ekonomi sänkas på grund av Gretas krav? Förstår ingen allvaret i situationen?
  AL

  Gillad av 14 personer

  • Elisabeth skriver:

   Håller med, flickan verkar inte frisk. Grimaser, tårar, våldsam, aggressiv retorik. Det var faktiskt skrämmande att se. Och efter denna uppvisning lovar Löfven och Merkel att skicka iväg miljarders miljarder av våra skattekronor till….ja vart ? I kulisserna sitter de som tjänar på detta spektakel.

   Gillad av 12 personer

 8. Elisabeth G skriver:

  De som stulit Greta Thunbergs barndom är knappast några andra än hennes föräldrar så hon får väl ta upp saken med dem.

  Hysterin kring klimatbluffen är skrämmande. Det är märkligt att människor faller offer för masspsykos i den ena frågan efter den andra. Det verkar vara ytterligt få som ställer sig frågan om hur saker och ting egentligen förhåller sig.

  Gillad av 19 personer

 9. Palle9 skriver:

  Tack för bra krönika. I gamla tider hade vi sagan om Hans och Greta. Den nya varianten verkar vara Hassan och Greta Thunberg. För vår regering är det betydligt smakligare att syssla med klimatfrågan och vad som eventuellt kan hända på några årtiondens sikt (baserat på modellberäkningar) än att ta tag i verkliga, påtagliga och högst dagsaktuella problem, som Hassan-reportaget i uppdrag granskning illustrerade.
  Vi såg ju Löfvens framgångsrika retorik om att Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet på ett lämpligt antal års sikt i framtiden. När siffrorna pekar mot en bottenplacering inom EU (f.n. 22:a plats), gällde det bara att finna en lämplig ursäkt och så var den saken borta från dagordningen – någon ordentlig kritik i statliga medier behövde man givetvis inte oroa sig för. För säkerhets skull sattes målet till 2020 – mitt emellan två riksdagsval – så att eventuell kritik från den politiska oppositionen hunnit glömmas bort till 2022 års valrörelse.
  På samma sätt kommer det aldrig att behöva befaras någon ordentlig uppföljning av icke inträffade alarmistiska förutsägelser några år framåt i tiden. Därmed kan man lugnt uppträda som ”ansvarstagande” och kamma hem poäng i nutid utan någon risk för att behöva ta några konsekvenser av felprioriteringar i framtiden. I värsta fall får man väl häva ur sig något om att ”vi var felinformerade” eller kanske naiva. Sedan är det väl bara att göra en Reinfeldt och casha ut.

  Gillad av 6 personer

 10. astridmari skriver:

  Jag tror inte Greta spelar det allra minsta, för henne är det blodigt allvar. Hon är bokstavstrogen. Hon gör det här för att annars kommer jorden att gå under – hennes föräldrar stödjer henne i det och en massa andra organisationer stödjer henne, media hänger på som en igel och vår statsminister försöker plocka poäng på henne.
  De som vill ha ett globalt styre jublar. Alla politiker som kan dra in mer skatt på energi jublar.
  Att se hur dåligt hon far i den här cirkusen är beklämmande.

  Gillad av 7 personer

  • Ga Ort skriver:

   Ett barn som är djupt engagerat i en viktig fråga, som lär sig massor, som entusiasmerar andra, som skapar en rörelse, som blir inbjuden att träffa världens ledare, att framföra sitt budskap in pleno.
   Fantastiskt bra, något att vara stolt över!
   Hon far inte illa. Däremot var hon säkert lite nervös inför att hålla sitt anförande. Skulle jag också varit.

   Gilla

   • olle reimers skriver:

    Ett barn som framför ett budskap om saker som hon inte har den minsta aning om det finns vetenskapligt stöd för? Är det något att vara stolt över?

    Det är ett politiskt spektakel av allra värsta sort. Alla har sin del i taskspelet. För dem är Greta bara en marionett som spelar ett spel som gynnar de inblandade på olika sätt. Säkerligen är det dock många som vrider sig i sina stolar men inte törs säga emot.

    Gillad av 9 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Du ser inte hysterin och manipulationerna i detta usla skådespel?
    Att hon tror på sina villfarelser
    är jag övertygad om,
    men media och ledare för länder
    bör bromsa detta och fundera verkligen igenom om det är så stor panik.
    Riktiga forskare utan politisk agenda är dom som kan ge ett riktigt svar

    Gillad av 5 personer

   • Christer E skriver:

    Jag tror inte heller att Greta far illa, tvärtom. Sa inte hennes mamma för ett tag sedan att Greta då mådde betydligt bättre än tidigare.
    Djupt engagemang är en bra förutsättning för lärandet och hon kan säkert mer om klimatet än de flesta av oss andra (dock utan de komplicerade diff-ekvationerna som prognosmodellerna bygger på).
    Klimatforskarna verkar vara tämligen eniga om att jorden inte går under med ett par graders förhöjd medeltemperatur, dock med drastiska konsekvenser för ett antal miljoner människor som drabbas värst. Antagligen lyssnar Greta också på dessa forskarrön.

    Undrar om någon svensk blivit lika uppmärksammad som Greta sedan Hammarskjölds dagar?

    Gilla

   • Therese skriver:

    Nu var inte det här det första tal/anförande som Greta hållit senaste året. Både i TV,EU,olika länders parlament,m.m.
    Så varför just nu dessa tårar ?
    Och vem är du att tvärsäkert kunna säga att Greta inte far illa. Känner du henne,har du träffat henne och samtalat med henne,är du utbildad psykiatriker ?
    Jag har inte gjort det men ställer frågan hur hon mår,hur detta ståhej kan påverka hennes psyke,vad som kan hända med henne. Plus vem som planerar allt.
    Det är skillnaden,jag frågar och är orolig,du vet tvärsäkert att allt är bra……….

    Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Varför inte slå vad om dessa konsekvenser Christer E? Spänna upp bågen lite så vi får se hur stark tron är. 🙂 Kan du satsa allt du har, vore inte det lagom. Sätt upp ett vilkor för att stålarna ska lösa ut.

    Mvh A

    Gillad av 2 personer

 11. lenam skriver:

  SVT följer upp med intervju av två nya barn som skolkar varje fredag för klimatet. Borde man inte intervjua föräldrarna också? Vilket ansvar tar föräldrarna? Gäller inte skolplikten för klimatet? Kanske dags att avskaffa skolplikten? Det skulle spara en del lärarkostnader.

  Gillad av 3 personer

  • Elisabeth skriver:

   Lenam, jag såg också den intervjun. Vår jord lider av många miljöproblem, framförallt överbefolkning, men det är mycket bekvämare att prata vagt om ”klimatet”. De här flickorna fick inga som helst frågor om sitt eventuella engagemang, möjligen för att de då avslöjats. För det duger liksom inte att bara skolka från skolan och springa omkring på demonstrationer. Det räddar knappast planeten. Tänker de organisera skräpplockning, tänker de avstå från nya mobiler ?

   Gillad av 5 personer

   • Fru Carlsson skriver:

    Elisabeth; jag har en fundering om det där med överbefolkning på denna planet. Tänk om det också är en globalistmyt likasom klimathotet? Typ lika frukt på samma gren..

    Gillad av 1 person

   • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Det beror nog i hög grad på hur man definierar ”överbefolkning”.
    Vad jag förstår så råder det egentligen ingen brist på föda, utan det handlar helt enkelt om distribution. Rent matematiskt kan förstås inte befolkningen växa hur länge som helst, men världen i sig kan nog utan problem husera den befolkning vi har idag, och lite till.
    Men ju fler människor det är i världen, desto mer resurser förbrukas givetvis. Ju fler människor, desto mindre orörd natur. Ju fler människor, desto fler hotade arter. Ju fler människor, desto mer föroreningar osv. Frågan är, vad är en vettig balans, och vad är vi villiga att betala för pris?

    Gillad av 3 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Fru Carlsson,
    det där med överbefolkning har vi hört till leda och ännu har vi inte sett det lidande och den svält överbefolkningen skulle föra med sig. Redan i mitten av 70-talet varnades för denna överbefolkning och vilket elände som skulle komma. Då var vi väl knappt 4 miljarder människor. Nu är vi ca 7 miljarder samtidigt som svälten och fattigdomen blivit mindre. Jag tror, som du, att detta är ännu en myt. Man ska också betänka att det lär vara så att kvinnor föder färre barn i takt med ökande välstånd.

    Gillad av 2 personer

   • Elisabeth skriver:

    Fru Carlsson och Elisabeth G, nej, jag tror inte överbefolkningen är en myt. Och jag är i gott sällskap, David Attenborough delar min åsikt. Han om någon har ju studerat klotet under ett långt liv. Han har nu på gamla dar kommit fram till den uppfattningen, se länk.De största problemen finns förstås i Asien och Afrika ( ex Indien, Kina, Nigeria ) men de spiller över i hela världen. Titta på befolkningstabellen i länken, är inte ökningen skrämmande ? Mer utsläpp, mer sopor, föroreningar, bilar, hus, infrastruktur, ständigt ökande behov av vatten och energi osv osv. Och som ”Dolf” är inne på, den orörda naturen krymper, arter hotas. Jag menar, människan är väl inte den enda art som har rätt att leva på vår planet ? I ex Indien krymper tigerns habitat hela tiden. Vill vi ,leva i en värld utan tigrar ? Inte jag.
    https://www.weforum.org/agenda/2018/10/david-attenborough-warns-planet-cant-cope-with-overpopulation/

    Gilla

 12. villervalle03 skriver:

  Gretas framgång påminner om den medeltida flöjtspelande pojken i Tyskland. Han fick hela städer och byar att följa honom, hans spel var gudomlig, hans berättelser likaså, ansågs det av ledande människor. När förtrollningen brast efter nån tid, då ville ingen bli påmind om deras svaghet och pojken fördrevs från orten. Hoppas det går bättre för Greta, men folket som avgudadyrkar henne må bli påminda dagligen om deras omdömeslöshet och svaga förstånd.

  Gillad av 5 personer

 13. Per G Eriksson skriver:

  I Greta och cirkusen runt henne ser man västvärldens nergång och man kan ana det kommande fallet.
  Den västliga demokratin har urartat till ett socialt skämt där dummast vinner och vidskepelse blivit till statsreligion.

  Gillad av 5 personer

 14. Bullstomper skriver:

  En bra skrift och väldigt många bra kommentarer!

  För mig så representerar Greta 2 saker som vår samtid kan sägas stå för : nummer ett nämligen en återgång till auktoritära despotiska och destruktiva rörelser som t.ex. kommunismen representerade i alla dess olika former som stalinismen, maoismen, och nu postmodernismen.

  Samt förstås dödskulten klimataktivismen

  Nummer två är de vuxnas vägran att bli vuxen och ta ansvar för den värld de lever i. Kanske p.g.a. deras uppväxt, vilket i västvärlden i alla fall tycks ha varit för alltför många helt bekymmersfri och utan krav på prestationer. De rika blir bara rikare . Medelklassen står idag i många fall utan möjlighet att leva ett medelklass liv eller helt enkelt vägrar att leva ett sådant liv då de anser sig vara alltför upptagen med att vara ”influencer” eller hat-spridare på nätet med hjälp av statliga bidrag.

  Och de fattiga är fortfarande fattiga. . .

  Därför bör vi inte ifrågasätta och offentliggöra en väldigt ung och intellektuell begränsad ung kvinna som ges alltför stor uppmärksamhet i media i ett ämne som hon inte är intellektuell kapabel till eller kunskapsmässigt inläst om.

  Istället bör vi börja ifrågasätta och attackera föräldrarna som AFA sympatiserar och använder Greta som en sköld att skydda sig bakom medan de drömmar om nya bok affärer eller PR jippo som berikar de själva. För att vara troende kommunist måste man nämligen vara rik.

  Vi bör också ifrågasätta de tankar, idéer och normer som har präglat vår samtid och som har skapat en generation som tycks vara totalt okunnig att ta tag i problemen i deras värld eftersom de föredrar att sitta hemma i soffan under dagen och sprida hat på Facebook m.m. Dessa gömmer sig bakom småbarnen precis som diktatur anhängarna.

  Låt Greta få vara ifred. Hon behöver gå i skolan med särskild stöd för hennes Aspbergers (?) diagnos. Ingenting annat.

  Låt oss istället prata vuxen språk med de barnen i 25-40 års ålder som behöver vår hjälp mer än någonsin för att bli just vuxen.

  Gillad av 9 personer

  • Therese skriver:

   Du glömde vad dokumentärfilmen kan dra in. Sannolikt hundratals miljoner då den antagligen kommer att säljas till högstbjudande TV-bolag i mängder av länder runtom i världen.
   Jag hörde talas om den första gången när Greta skulle ta båten till USA nu i höstas. I en kort liten notis stod det att med på resan var förutom Greta också hennes pappa samt filmaren som gör dokumentären och har följt henne under hela året.

   Gilla

 15. Kristina von Heland skriver:

  Om detta fenomen hänvisar jag till El Mundo. Där skriver man om klimatmötet och inledningen med Gretas minut. I kommentarsfältet har ungdomarna skrivit ganska elakt.Det får stå Kör googleöversättning ni som inte pratar spanska!
  De skriver om världens ledare, om Sanchez och Soros som tar en selfie med Greta. Hur Greta är en nickedocka åt vänstern, att hon slängs i väg då hon fullgjort sitt uppdrag, de kallar henne Pipi. Hur hon ser sjuk ut, blek och plufsig. Att hennes föräldrar stulit hennes barndom, att hon är vänsterns gisslan, att det inte handlar om klimatet utan om feta löner för det korrupta FN med flera.
  På RTVE la de upp bild på publiken, det var glest mellan raderna. Trump Pompeo kom efter Gretas tal. De hade varit på ett möte om religioner och förtryck.
  Ungdomarna skrev också att vi ska ta bachelors först sedan ska vi lösa problemen. Vi måste ha kunskap.
  Det inger hopp och det hoppet finns inte i Sverige som ska ta alla pengarna från de som jobbar. Löfven gav bort 4 miljarder igår i FN . Till vadå?
  SSAB ska tillverka stål utan kol. De har fått en miljard av staten, det kallar jag en insats om man tror på koldioxidhotet.
  Gates säger bygg mer kärnkraft.
  Alltså plantera träd, odla dina grönsaker, finns kolonilotter för dem utan land. Plocka plast, här rensar barnen plajorna- dagsverke hette det i Sverige.
  Ge dem hopp och framtidstro genom skola utbildning. Sverige ligger sååå långt efter.

  Gillad av 9 personer

 16. ERROL skriver:

  Gellert Tamas författaren till ”De apatiska: om makt myter och manipulation” och den hyllade fanbäraren av det falska narrativ som nu demaskerats, reagerar med förutsägbart förvriden logik.

  Gellert Tamas menar att Filter bara gjort sig till megafon för de som är ute efter honom, det pågår alltså en orkestrerad kampanj mot den uppburne journalisten vars teser i boken om de apatiska flyktingbarnen är minst sagt orimliga och färgade av en ideologiskt falsk aktivism; en förvriden missriktad och ”inkännande” välvilja som bortser från verkliga fakta.

  Att nu flera av de barn som manipulerats av sina föräldrar träder fram och berättar om det trauma och det svek de utsatts för är uppenbarligen fullständigt ointressant för Tama. Som vanligt är narrativet viktigare än verkliga fakta eller så tror Tamas att de barn som framträtt är manipulerade av de krafter som är ute efter Tamas. Den banala sanningen är Tamas har skrivit en fullständigt ensidig och genomfalsk bok, en föregivet undersökande och grävande journalistisk produkt som helt spårat ur p.g.a. Tamas förutfattade agenda. Vi är många som insett att Tamas haft fel, inte minst internationellt så har många experter ifrågasatt hur Sveriges asylprocess kan producera en unik sjukdomsbild utan jämförbara fallbeskrivningar. Nu krackelerar Tamas journalistiska gärning fullständigt och som den självtillräcke person han är så tror sig Tamas vara offer för en komplott. Sanningen är betydligt mer banal; verkligheten kom ikapp Tamas förvridna agendajournalisitik.

  Gillad av 7 personer

  • Flaggmannen skriver:

   Jag har lyssnat en del på P1 på sistone och det slående är att de som uttalar sig om den kommande antropogena klimatkatastrofen som väntar runt hörnet är statsvetare, sociologer, psykologer och div. aktivister men aldrig vetenskapsmän.

   Alla utgår frän DOGMEN om det stundande Armageddon och DOGMEN får aldrig ifrågasättas. Det är som en religiös väckelserörelse som sveper över västvärlden (inte öst som ju fortsätter att elda på).

   Klimat-Gretas besynnerliga, labila utbrott i FN tycker jag säger allt om klimatalarmisterna. Nu är klimat-Greta inte bara ett helgon utan en helvetespredikant också.

   Gillad av 10 personer

   • Margareta skriver:

    Att lyssna på P1 gör en galen, minst sagt. Klimatet och klimataspekten finns med i stort sett varenda program, ur alla möjliga och omöjliga vinklingar. Greta Th. nämns i alla program med hänvisningar till alla och allt. Till det kommer nämnandet av Trump men det har minskat något till fördel för Greta Th. och ”klimatet”. Objektiv och saklig journalistik??? På P1 är man mer ihärdiga än en väckelsepredikant!
    Jag har ännu inte börjat med att sätta en pinne för varje gång orden klimatet-, Greta eller Trump nämns, även om tankarna har funnits. Tänk när jag sedan skall dela de omnämnda med antalet: antalet sekunder, mintuter, timmen etc
    Det okritiska hyllandet av flickan Greta, det obehagliga men lustfyllda nämnandet av namnet Trump samt ordet klimatet i olika sammansättningar är långt ifrån den objektiva nyhetsrapportering och analys Public Service berömmer sig av. Självinsikt, någon, några?
    Samtidigt är jag fascinerad, hur kan man på en offentlig institution bli så uppfylld av en enda sak, en enda företeelse? Säger en del om hur företeelser som kommunism, nazism, socialism, frikyrkorörelser och för 350 år sedan häxprocesserna kunde få fäste hos en del.

    Gillad av 3 personer

 17. Lisbeth Lindgren skriver:

  Jag tyckte det såg ut som ett väl inövat tal som skulle verka känslosamt för att påverka. Hon hade ställt in andra engagemang under söndagen för att öva in ‘rätta känslan’ i talet. Min uppfattning var att det var ren teater hela talet.

  Gillad av 6 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Visst är det ett spektakel men så länge MSM framhäver och hyllar hennes icke-kunnande måste klarsynta människor säga ifrån. Det kommer i och för sig att bli tyst om Greta inom något år MEN vi måste vara beredda på och ”vaccinera” människor mot nästa stollehype för att inte nästa masspsykos ska bli ännu värre än denna.

   Gillad av 4 personer

 18. Leif Lindau skriver:

  Löfven framhöll efter talet att han var väldigt nöjd med det. Dvs att han blivit anklagad för att ha stulit Gretas framtid eller barndom vad det nu var. Uppenbarligen var det ingen som lyssnade på vad hon sade.

  Gilla

  • Elisabeth G skriver:

   Löfven kanske är masochist. Men visst är det fånigt – och ännu mera skrämmande – när de som ska föreställa världens ledare gillar att bli utskällda av en okunnig och ohyfsad flicksnärta. De borde säga till henne att skämmas, ta flyget hem och skaffa sig en utbildning innan hon uttalar sig. Men – de vinner makt och tjänar pengar på att jamsa med.

   Gilla

 19. Malkom skriver:

  Exemplariskt grävt! Aha Highland Park Chicago. Alltid trott de mäktiga höstscenerierna var från Massachusetts eller runt ikring New York (för att få ner priset samt undkomma de massiva byråkrat-krånglet förknippat med NY)

  Gilla

 20. Malkom skriver:

  Alltså: CJ Pearson, En afroamerikansk High school guy utmanar GretaThunberg på en ”teen debate:

  No one stole your childhood, you’re giving it away. And while you’re stateside, why don’t we setup a Gen-Z debate on climate change and man’s contribution to it. Otherwise, can you please just… go home?”

  Han blir omedelbart censurerad. Är det inte konstigt. Varför får inga frågor ställas till Greta? Ett superbortskämt barn som lever i en liten medie-elit-bubbla i Sverige (hon blir 17 å om några månader) Varför synas inte hennes vidriga fascistiska demagogi, med pratet om hennes ”yttre fiender”, ”onda och goda”, Varför ifrågasätts hon inte av journalistkåren? Varför tillåts hon vara uttolkare och ”tala för alla barn” utan att få en enda följdfråga? Obegripligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.