Lars Hässler: Sommarprataren och toppdiplomaten Olof Skoogs världssyn – ”den vite mannens börda”

Lars Hässler

Av sommarens sommarpratare kom så turen till toppdiplomaten, tillika Sveriges FN-ambassadör, Olof Skoog. Jag har tidigare här på DGS kommenterat Advokatsamfundets f d generalsekreterare Anne Rambergs sommarprat.

Skoog berättar om sina spännande uppdrag, bland annat på Kuba, och möten med Castro och Trump. Vi får även höra om samarbetet med Hans Blix och förspelet till Irakkriget.

Så småningom fick Skoog erbjudandet att bli Sveriges FN-ambassadör, ett jobb han med stolthet accepterar trots att han just fått ner hela familjen till Indonesien, ett land han älskar.

I New York blev han en av de huvudansvariga, tillsammans med kabinettsekreterare Annika Söder och före detta utrikesminister Margot Wallström, till att Sverige ”lyckades” bli invalt i Säkerhetsrådet. Hur Sverige i realiteten mutade in sig i Säkerhetsrådet har jag skrivit om på DGS.

Skoog medger visserligen att Sveriges kampanj för att bli invald ”har varit lite omdiskuterat i media”, men Skoog, mellan raderna, menar kanske att ändamålen helgar medlen.

Huvudanledningen, enligt Skoog, till att Sverige blev invalt var att ”det svenska gänget var sympatiskt, hade integritet, jobbade för jämställdhet, hade feministisk utrikespolitik, kämpade för mänskliga rättigheter och respekt för folkrätten samt hade en koppling mellan klimat och säkerhet”. Just ”integritet” rimmar kanske illa med tanke på hur Sverige vann omröstningen i Generalförsamlingen.

Det är något som skaver med människor som Skoog och andra politiskt korrekta personer. De ser sig som medborgare i en humanitär stormakt med ett världssamvete och vurmar för 1970- och 80-talen då Palme och Carlsson odlade goda kontakter med diktatorer som Castro, Mugabe och Arafat.

De politiskt korrekta anser att Sverige skall vara bäst i världen med u-hjälp på en procent av landets BNP. Faktum är att de flesta mottagarländer är korrupta, driver socialistisk politik och inte främjar demokratin. Detta innebär att – trots de åtskilliga miljarder som Sverige skänkt till länder i Afrika – de inte kan uppvisa några egentliga förbättringar varken i ekonomi- eller demokratitermer.

Skoog berättar att när han besökte fattiga länder i framförallt Afrika förundrade han sig över att det i byar saknades både skola och sjukstugor, men att det fanns gott om CocaCola att köpa. När han sedan flyger över Nigeria inser han att det finns tusentals byar som dessa. I nästa mening talar han om FN:s fattigdomsmål och att alla (i den rika världen) skall ta ”sitt ansvar”.

Vad Skoog inte vill inse är att Afrika är en oerhört rik kontinent (på råvaror) och att Nigeria dessutom är en av världens största oljeproducenter. Att landets byar saknar skolor och sjukstugor är inte Europas fel, utan att Nigeria – och andra afrikanska stater – är dysfunktionella och korrumperade. När Skoog anser att vi alla skall ta vårt ansvar, intar han Kiplings tes om ”Den vite mannens börda”.

I själva verket är u-hjälp ofta kontraproduktiv. Den svarta kvinnliga afrikanska nationalekonomen Dambisa Moyo har i sin bok Dead Aid: Why Aid Is Not Working and How There Is a Better Way for Africa beskrivit detta.

Det vore klädsamt om Skoog och andra politiskt korrekta kunde kliva ner från sina elfenbenstroner och ta av sig sina koloniala självgoda attityder som ”den vite mannens börda” och se verkligheten.

47 reaktioner på ”Lars Hässler: Sommarprataren och toppdiplomaten Olof Skoogs världssyn – ”den vite mannens börda”

 1. Jonas Bohman skriver:

  Stort tack för bra text. Denna skulle publicerats i någon av dom stora morgontidningarna istället, för att nå en bredare allmänhet. Just precis så här är det. Ja, sprid denna artikel så gott ni/vi kan. Printa ut och sprid i grannkvarteret/trappuppgången. Bra jobbat.

  Gillad av 11 personer

  • Gustav Grrrrr skriver:

   Yes, bra text!!!!

   Och apropå snacka så har de ensamkommande ungarna nu tydligen blivit unga vuxna:

   ”Regeringen avsätter pengar för unga vuxna i hemlöshet”

   Detta gäller alltså enbart gymnasieafghanerna.

   ”I mars 2018 fattade regeringen beslut om att satsa totalt 120 miljoner kronor per år i tre år för att stötta sex ideella organisationer i deras arbete mot hemlöshet bland ensamkommande unga vuxna. Stockholms Stadsmission är en av dem.”

   https://www.stadsmissionen.se/hyresformedling/regeringen-avsatter-pengar

   Har för mig DGS egen Katerina Janouch skrev vettig artikel om detta tidigare.

   Finns massa bostadslösa svenskar, men varför skulle regeringen bry sig om det…

   Har regeringen gått ut öppet i media och berättat om denna extrakostnad som skattebetalare får stå för medan de själva har vuxna barn utan egen bostad. Alla har inte politikerlön…

   Gillad av 2 personer

 2. Christer L skriver:

  Jag tror att verkligheten bakom vite mannens börda är en fråga om intelligens. Det går inte att tillämpa högre organisation fullt ut om inte intelligensen genomsnittligt i befolkningen är cirka 100 IQ. Det existerar inget argument emot detta, tyvärr. Organisation kräver AC. Vidare tror jag att anpassning till ett varmare klimat även sänker intelligensen hos vita, inte genetiskt utan på en gång. ”Mad dogs and Englishmen go out in the midday sun”. Våra hjärnor fungerar så, det har snarast med elektrokemi att göra. Därför blir såväl kolonisatörer och u-landsvälgörare missanpassade när de väl kommer på plats. Intentionerna var för intelligenta, helt enkelt. P E har utvecklat den organiserade välviljans konsekvenser i flera skildringar om Ekv. Guinea, han undvek emellertid detta om intelligensen som sådan.

  Gillad av 6 personer

 3. Tomas skriver:

  Denna gåsleverdiplomat kan väl nöja sig med sin multipla arbetarlön och hålla sig från att likt producenterna av hans favoriträtt trycka ned sitt budskap i halsen på de med hjärna. Han är bara en av de odrägliga missionärerna för ickefungerande multikultisamhällen.

  Gillad av 14 personer

  • messkalle skriver:

   Ingrid Björkman lösning med återvändarbrigader av kunniga, händiga män och kvinnor är klokt och rätt. Med skydd under FN får de lön, skydd och status.
   Bara nu inte hennes förslag drunknar i flödet utan istället hjälper vi henne att föra budskapet vidare och högre upp i den åttakantiga politiska sfären. Kanske t.o.m. det nybildade partiet Nyans är intresserade, eller inte när deras mål är att göra Sverige till ett muslimskt samhälle.

   Gillad av 2 personer

  • Humvee26 skriver:

   Ja varför? Pannan i djupa veck. Får man föreslå för att de vill ha det så här??

   Artikeln du nämner ligger i min kategori 1-3:

   1 varför blev det så här
   2 det är hemskt att det är så här
   3 om bara så kan vi ordna det så här istället

   Kategori 4 saknas. Vilket är kategori 4? Jo det är hur kan man uppnå sina mål, vad är steg ett?

   4 vad är steg ett?

   För vänstern är det tvärt om, nästan all deras energi ligger på 4, på maktspelet, på ljugandet, på fusket, på demonisering och hat, på våld, på väljarimport, på infiltration och subversion (forskning och kyrkan och rättsväsen och försvar), på hot, på indoktrinering, på utrotning.

   Det är lite lustigt, i detta perspektiv så är det ju ganska självklart att vänstern styr. Vi harvar på om sanning och rätt. De styr.

   Gillad av 11 personer

 4. Sunday bloody Sunday skriver:

  I stället för att bemöta en av propagandaministeriets kommissarier utifrån dennes premisser så här två-tre månader i efterhand borde DGS (själva eller i samarbete med övriga alternativmedia) ha erbjudit sina egna (offensiva!) sommarpratare, en om dagen, hela sommaren.

  Om en fjant som Olof Skoog sedan hade bemödat sig att bemöta exempelvis Lars Hässlers sommarprat så hade det varit just det, bakgrundsbrus, inget att bry sig om.

  Gillad av 6 personer

 5. V för Vendetta skriver:

  Skoog är en äkta 2000-talsdispot. Han ser det han vill se och blundar för det han behöver blunda för. Skoog är som alla de andra i hans bransch beroende av ”den vite mannens börda” då det är den som sätter honom i den position han är och vill vara. Han måste ha ett ad hoc att luta sig mot och det blir just att den vita mannen sugit ut allt som han vidrört och lämnat ruiner bakom sig. Skulle han börja tala om att Afrikanska länder har problem med korruption och demokrati skulle han inte få möjlighet att leva sitt liv som världsmedborgare på skattebetalarnas bekostnad. Det är just därför det är så viktigt för honom och en hel drös andra att få sitta i sin egen regimmedia och berätta sagor för det folk som utgör det ekonomiska incitamentet till Skogs liv och leverne.

  Gillad av 8 personer

 6. Humvee24 skriver:

  Ja det vore klädsamt men så sker inte för de vill ha det så här. De skummar ju grädden av vårt samhälle som vi betalar för, du hör ju själv, intressanta platser och människor och säkert rundligt betalt, villa i Frankrike finns säkert. Jag gissar att själva jobbet inte är särskilt betungade heller. Sedan, vilka enorma möjligheter till korruption, tänk dig att ha det yttersta ansvaret för en utbetalning på 100 miljoner till en korrupt regim! Dessa regimer måste ju närmast räkna med att 10-20% går tillbaks till beslutsfattaren, så kommer då en svensk som bara kräver 5%! Jackpot. Hur många bankkonton i världen har en sådan man som ambassadören ovan?

  Jag återkommer därför till det jag hoppas blir nästa steg för DGS, hur bryter man detta? Vi har analyserat orsakerna, vi beskriver avarterna och de rena absurditeterna och vi oroar oss över framtiden, men ingen skriver om hur steg ett kan tas. Det duger inte att skriva ”public service skall bort” för de vill ha public service exakt som det är!
  Mitt svar är att vi måste få dem att bära ansvaret för det Sverige som är, de måste skämmas och bära skulden och när denna Pandoras box av skuld öppnas så tror jag detta kan vända. Man läser om en mamma som blir skjuten i huvudet eller en 12-åring våldtagen och vems nuna kommer upp mentalt? Jo Löfvens, Lööfs, Kristerssons, Löfvins. Bush-Thors, Lindbergs, Mattsons, Wolodarskis och Lifvendahls och Avellans! Eller Betnérs, Aschbergs Schyfferts osv. Någon är skyldig och skall skämmas!

  Gillad av 12 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Klart att ingen vågar ta steget och skriva det självklara.
   Om ingen stoppar elitens PK parad så försvinner vårt land rätt snart.
   Och enda sättet är tyvärr med våld.
   Då demokratin är bevisligen förstörd,
   Att DGS letar förklaringsmodeller om och om igen beror på att insikten av att blivit grundlurad har inte fastnat än.
   För min del insåg jag det som blivande femåring att Sverige kan vara ens fiende,
   och därifrån har jag avskytt det styrande systemet.
   Jag har verkligen försökt att skriva här om hur korrupt systemet är, försöken har varit många , blandat självupplevt med pedagogiska liknelser, skrivit i affekt skrivit berusad. Även med kärlek och empati.
   Men det går bara inte in,
   Jag förstår inte!
   70-80 procent av alla era liv jobbar ni för andra via skattsedeln!
   Även om ni inte ligger på samma iq som oss
   som hävdar att detta är ren ondska!
   Vad är det ni inte förstår?

   Gillad av 5 personer

 7. Rolf Wasén skriver:

  Artikeln väcker ett viktigt spörsmål. Hur ska man ställa sig till att det försvinner underlag som e-mail och hårddiskar, eller att misstanken finns, i samband med mycket omdiskuterade och viktiga händelser? Det vi brukar kalla ”skandaler”.

  Underlaget skulle kunna användas till att både fria och fälla. Finns inte underlaget så tror jag att situationen de facto blir att man kommer att betraktas som skyldig tills något annat kan bevisas. Förvisso en sorglig utveckling. Men det är ju också sorgligt och beklagligt att underlag för för vår bedömning eventuellt försvinner. Jurister och kloka politiker får hantera den här nöten på bästa möjliga vis i vår demokratiska anda.

  Gilla

 8. heraldikern skriver:

  Du skriver och uttrycker dig som om politikerna egentligen vill väl, men av olika orsaker inte förstår och gör en massa misstag.
  Det gäller för övrigt inte bara dig. Det gäller nästan alla som kritiserar rådande politiska situation som ju är grunden för rådande ekonomiska situation som i sin tur är orsaken till misären för många här i världen och rikedomar för ett fåtal.

  DET är naivt. Alla de som styr världen är inte välmenta och naiva. Kanhända det finns ett fåtal. Men de övriga vet så väl vad dom håller på med. Politikerna har världens Intelligentia till sitt förfogande och kan i samtliga fall veta ganska väl hur det skall utfalla. Man VILL helt enkelt att det skall bli denna utveckling. Man gör det med flit.
  Journalister, influencer och övriga skribenter måste försök att förstå det och börja agera därefter istället för att försöka övertyga politikerna om att de har fel.

  Gillad av 6 personer

  • olle reimers skriver:

   Sedan gäller det att fundera ut vilka som står bakom politkerna. De är bara frontrunners för de ekonomiska intressen som vill ha hela världen som sin lekplats och där det inte finns någon plats för demokrati och annat tjafs.

   Ät det röda pillret och ni kommer att se världen med andra ögonen. Det är vi mot dem! De är kanske bara en handfull personer men de har pengarna och alltså makten.

   Gillad av 3 personer

 9. Aha skriver:

  Trump har en annan beskrivning för krönikörens beskrivning av afrikanska länderna som ”dysfunktionella och korrumperade”. Han kallade vid ett tillfälle ett dåligt fungerande land som skitland. Mycket befriande. Det är på den nivå man måste befinna sig för att hitta rätt nyans över de fruktansvärt dåligt skötta länderna i Afrika.

  Tjänstemannen och sommarprataren Skoog är alltså en medlöpare i sammanhanget eftersom han med u-landshjälpen hjälper de korrupta regimerna att kvarstå.
  I sin grötmyndiga PK-ism, lyckligt lottad som han är här i livet när han i flygplanet blickar ut över Afrika, begår han tjänstefel i kubik. I det liknar han en annan bekant i sammanhanget, också han statstjänare som tittade ut från flygplanet och fann Sverige ovanligt glest befolkat och därmed lämpat för massinvandring.

  Till råga på allt betalar vi deras löner.

  Gillad av 10 personer

 10. F. Östman skriver:

  1297 tecken plus dessa.

  Nej, Lars Hässler, det den här bidragsbaronen förevisar är inte attityden White Man’s Burden, utan den vanliga vulgära socialismen: eftersom det finns elände är socialism bra; varje enskilt exempel på elände duger för att motivera socialism; eftersom socialism per definition är bra — duh! — så behövs ingen saklig motivering av hur den är uppbyggd och för de åtgärder som leder dit. I själva verket vet vi att socialism skapar elände, så det är en självmotiverande rörelse, ett instabilt system som tenderar till excesser och extremer, till exempel massmord i hundramiljonersklassen och svält och elände under årtionden och förstört kapital, förstörda kulturer, förstörda civilisationer, förstörda kulturarv, förstörda religioner och förstörda näringsvärv. Någon ondsintare än socialismen kan man inte föreställa sig!

  White Man’s Burden är en annan attityd, som får ett uttryck till exempel i denna text av Ingrid Björkman:

  https://morklaggning.wordpress.com/2019/09/12/varfor-integration/

  Det är en vidrig attityd, om än inte i klass med socialismen, som är mycket svårare att genomskåda och vända sig emot. Här presenteras den på en föregivet invasionskritisk blogg styrd av självaste professor Arnstberg, en av våra stora stjärnor på den invasionskritiska sidan. Skrämmande!

  Gillad av 3 personer

  • F. Östman skriver:

   Det fattas ett ”en” före ”som”. Det är alltså White Man’s Burden som är svårare att genomskåda än socialismen. Vi ser exempel ovan i kommentarerna, där den vidriga i grunden rasistiska, aktivistiska, idealistiska, utopistiska och självförslavande artikeln hyllas.

   Gillad av 5 personer

  • Mv skriver:

   Precis, och ständigt detta ”vi” där någon skall gå till jobbet för att parasiter skall kunna dela denne någons pengar och sno så mycket de vågar i processen. Det finns inget vi.

   Gillad av 1 person

 11. CC skriver:

  Matteo Salvini och Viktor Orban är vår tids absolut största hjältar. Två politiker som har gjort allt de kan för att hindra bluffande asylsökande och kriminella migranter från att komma in i deras länder. Två personer som har gjort allt de kan för att öka välfärden för landets egna befolkningar. Och gjort allt de kan för att skapa trygghet.

  På den motsatta sidan, alltså vår tids absolut sämsta och värsta politiker finner vi t.ex. Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfvén och Annie Lööf… ¨Det finns nog inga andra politiker (med makt) som har förstört så mycket (i Sverige) under relativt kort tid. I början av 1990-talet fanns inga no-go-zoner och nästan inga farliga utanförskaps-områden. Då fanns nästan inga fattigpensionärer och nästan alla cancersjuka fick operationer / vård i tid för att kunna överleva. Idag dör 1000-tals cancersjuka varje år p.g.a. inställda eller framflyttade operationer/behandlingar. Idag har Sverige 1,3 miljoner äldre som är fattiga eller nästan fattiga. Det handlar om cirka 60 procent av Sveriges ålderspensionärer som inte har råd att äta vanlig näringsrik mat. Cirka 15 000 äldre svenskar dör i förtid av svält och undernäring varje år. Fattigdomen ökar fort nu, främst hos äldre svenskar. Och idag har vi cirka 60 no-go-zoner och över 200 andra farliga områden på väg att bli no-go-zoner. Det är farlgit för oss som ser ut som infödda vita svenskar att besöka dessa områden. Den grova kriminaliteten ökver med raketfart i hela vårt land. Detta är vad 7-klöverns politiker har skapat. Risken för lokala krig .. i Sverige ..blir allt mer överhänganden.

  Gillad av 9 personer

 12. Underdog skriver:

  FN är en korrupt organisation. Den som tar sig till toppen av en korrupt organisation är korrumperad. Att FN och dess underorgan gång på gång avslöjas med omfattande korruption men ändå i Sverige betraktas som höjden av godhet är en funktion av att våra journalister är lata och våra makthavare korrumperade.

  Gillad av 7 personer

  • A skriver:

   Nej Journalisterna hatar allt som fungerar, och njuter av att förstöra det. Se på precisionen, det vet exakt vad de gör. Maximal skada hela tiden. Nu är frågan vad vi ska göra! Vad genererar RESULTAT, det är referensen. Prioritera, vad är viktigast NU. Vi kan inte önsketänka och lägga ned diverse myndigheter och olika media och sånt trams. Vi har vissa omständigheter och under dessa ska vi generera att minska vansinnet och få stopp på förstörelsen av vår kultur, det är vad som är. Vi behöver en METOD som går att genomföra och att utöva. [CENCUR] är en, vänstern har en och nu behöver VI en metod.
   Om vi ska kunna försvara vår tusenåriga kultur så behöver vi koppla in hjärnorna och jobba systematiskt.

   Mvh A

   Gillad av 4 personer

 13. Göran Holmström skriver:

  Kort tanke.
  Varför vill dom styrande ha det så här?
  1, Dom menar väl.
  X, Dom tjänar på det.
  2, Dom förstår inte böttre.
  Så där nu har öven den mest klenbegåvade 33,3333333 procent chans att gissa rätt,
  Ledtråd två alternativ är röda 😉

  Gillad av 1 person

 14. Hovs_klipphällar skriver:

  ”Den vite mannens börda” är ett numera skambelagt begrepp, då det bygger på premissen att det finns olika slags människor i världen — mer eller mindre intelligenta.

  Helt uppenbart är detta ett rent hyckleri att påstå., och besläktat med den lögnaktiga tesen om ”allas lika värde”.

  I verkligheten leder denna ideologiskt styrda faktaresistens till en lång rad destruktiva och absurda konsekvenser, varav den värsta är den såkallade ”asylinvandringen” — som de facto snarare är en av makthavarna iscensatt INVASION.

  Makthavarna är förblindade av en ond ideologi vi kan kalla ”PK-ismen”, en ideologi med ursprung hos 68-vänsterns politruker som framgångsrikt bitit sig fast i framförallt Sverige.

  Att de ”tjänar på detta” är ett egentligen poänglöst påstående — de förlorar i det långa loppet på att leva i ett förstört samhälle, de är bara så förblindade av sin onda ideologi att de inte inser verkligheten.

  Diplomaten Skoog har nått sin position genom att vara en lojal hantlangare i maktens PK-ideologers onda hyckleri. Ett utmärkt svar på Skoogs ideologi skisseras i Ingrid Björkmans artikel här:
  https://morklaggning.wordpress.com/2019/09/12/varfor-integration/

  Gillad av 1 person

 15. ERROL skriver:

  Pierre Schori, snabbinkallad av Söder för att som specialsändebud för Sverige i kampanjen för en plats i säkerhetsrådet, har genom sitt monumentalt vidriga uttalande om Mugabe, med kontentan att; Mugabe i allt väsentligt var en god människa, -”men som hade oturen att omge sig med dåliga rådgivare” på eget bevåg ännu än gång, demaskerat den socialdemokratiska nihilistiska och drömmande förljugna syn på marxist-leninistiska envåldshärskare och skrivbordsmördare.

  Den socialdemokratiska utrikespolitikens syn på ekonomisk utveckling och bistånd är fullständigt horribelt naiv och står i strid med all ekonomisk-historisk forskning som visat att det fordras stabila institutioner och rättssäkerhet för att säkerställa ekonomisk utveckling. I strid med hur hur Sverige och Västeuropa gick från relativ fattigdom till välstånd så har SAP sedan 60-talet satsat ideologiskt på självutnämnda socialistiska envåldshärskare och revolutionärer med förutsägbart resultat; Mengistus Etiiopien, Castros Cuba, Mugabes Zimbabwe, Ortegas Nicaragua, Castros Cuba med flera – alla med förutsägbart resultat.

  Socialdemokratin har dessutom sedan 60-talet och speciellt under Schoris tid lyckats vulgarisera den socialistiska utvecklingsvägen mot frihet och välstånd så till den grad att länge och väl så har krav på demokrati i dessa utvecklingsländer betraktats som en reaktionär hållning. Det ända som återstår för Skoog är vanlig svensk socialdemokratisk provinsiell självgodhet och från fakta på marken fritt svävande moralism.

  Gillad av 3 personer

 16. Jari Norvanto skriver:

  ”De politiskt korrekta anser att Sverige skall vara bäst i världen med u-hjälp på en procent av landets BNP.”

  1% av BNI.

  Varför inte 101%? Vi har ju lika många dalmatiner, genus och Tusen och en natt. Så varför inte lika mycket skatt? Med minusränta kan vad som helst hända. Magic.

  Gillad av 3 personer

  • pllay skriver:

   Antag 101% skatt som man lånar för att betala.
   Räntan på lånet är -1%, hur mycket behöver jag låna för att betala skatten och leva gott på återstoden, en inte helt orimlig uppgift att lösa.
   Efter att ha löst det problemet kommer nästa, hur mycket skall jag låna då det är dags att lösa lån 1 och fortsatt leva gott utan arbetsinsats?
   Tyvärr är detta endast av intresse för den extremt rika delen av befolkningen.
   Lösningen av problemen är en kedja av lån som asymptotiskt går mot noll.
   Med dagens räntor kan du leva gott utan att arbeta samt dö skuldfri om du bara har tillräckligt god kreditvärdighet och en bankdirektör i släkten.

   Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Annars kan ”man” ju ”jobba” i assistansbranchen och ha en läkare i släkten, det är nog enklare. Eller hyra ut ett par rum i garaget till migverket för femti lax extra i månaden. Guldet finns överallt utom för idioterna som betalar för alltihopa.

    Mvh A

    Gillad av 3 personer

 17. MartinA skriver:

  Lars Hässler har helt rätt i kritiken och analysen. Och man kan bli rasande för mindre.
  Personligen har jag helt avskrivit etablissemanget, jag förväntar mig ingenting annan än ondska, svenskhat, lögn, manipulationer, korruption och hyckleri ifrån dem. Samtidigt så är de flesta av oss människor såna att vi ser om vårt eget hus först. Och i alla populationer så finns det de som enbart ser om sitt eget hus och överhuvudtaget inte bryr sig om det allmänna bästa eller heder eller sanning. Och nu ser ju belöningssystemen ut såna att dessa mindre trevliga element i vår population flyter till toppen.

  Gillad av 4 personer

 18. Göran Holmström skriver:

  Att uppfostra valpar eller få ordning på styrande idioter.
  vi har en 4 månaders Golden Retriever hemma, han biter på precis allt, morsan använder blodstoppare för att sluta blöda.
  Valptänderna kliar och vi alla blöder i hushållet, han biter och tuggar på precis allt.
  Ikväll i garaget, så släppte jag alla spärrar och bet tillbaka, jag bet han i nosen på sidan
  den köttiga delen, pälsig och mjuk luktade gott, han gnydde rätt rejält.
  Ändå bet jag bara mindre än hälften av vad han gör när han skär sönder en underarm på oss.
  Kanske är det metoden med våra politiker, begränsa deras bitande/inflytande , så dom fattar hur ont det gör att bli biten.
  Men kanske överskattar jag deras förmåga, en fyra månaders valp är förmodligen mer skärpt än PK idioter!
  Ps jag kan bita dom med!

  Gillad av 2 personer

 19. Anonym skriver:

  Bengt G Nilssons bok ”I tyst samförstånd – Sverige och Sovjet i kalla krigets Afrika” rekommenderas för den som vill sätta sig in i detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.