Anders Leion: Den väl insuttna, bekväma förnekelsen

Anders Leion

Man, inte så få, påstår att verkligheten hunnit ifatt våra politiker och andra makthavare. Tro inte på dessa utsagor. De är följden av rent önsketänkande eller också är de regelrätta lögner. Detta utesluter inte att enskilda människor på olika håll faktiskt kommit att se verkligheten och inte skyggat för att också ompröva sin inställning. Men det mesta är taktiska anpassningar gjorda just för att slippa en verklig omprövning. Jag skall ge några exempel.

Kent Ekeroth har gjort ett lysande reportage, publicerat i Samhällsnytt, från Ryd Se gärna hela reportaget, men från 25.40 uppträder två makthavare, som för att bevara sina egna bekvämligheter gör rent skrattretande bortförklaringar. Man skall väl ändå inte kritisera dem alltför mycket. De är vanligtvis inte så utsatta för granskningar och har ännu inte blivit skickliga i ljugandets konst.

Niklas Orrenius (DN 5/9) är däremot mycket skicklig. Hans långa artikel om hedersförtrycket drivs av en visserligen återhållen, men påtaglig indignation. Han försöker vara saklig, men han vill beskärma sig. Han låtsas vara emot hedersförtrycket i dess olika former – som han anser vara en ständigt pågående, enorm skandal – utan att beröra dess orsaker.

Vad väntar han sig? Det är deras värderingar. De hävdar sina som han sina. De har sina samhällen som vi vårt. Dagens situation har varit helt förutsägbar i många år (läs Collins). De har sina getton, sina slutna enklaver. Varken Orrenius eller någon annan kan i grunden göra något åt det. Det vet han, men han låtsas att hans och andras predikningar skall kunna göra skillnad. Han vet att det inte är så men han vill fortsätta i sin bekväma förnekelse: ”det är inget fel på vår invandringspolitik. Vi kan ställa samma krav på invånarna i gettona som på alla andra”. Och så vidare… Men han säger det inte högt, då skulle hans förljugenhet bli uppenbar.

Denna förnekelse av verkligheten och detta fasthållande vid bekväma, men felaktiga uppfattningar är så extrema att de skulle kunna ses som clownerier, något att roa sig med. Det kan man inte. Förljugenheten förstör vardagen för människor.

Den tjugofemte augusti publicerade Tove Lifvendahl i SvD en lång text om en pojke som svårt mobbades och förföljdes av ett gäng invandrarpojkar (som jag förstår det) i Uppsala. Alla råd han får av myndighetspersoner går ut på att han skall vika ned sig, ge plågoandarna den seger de är ute efter. ”Anmäl inte. Det blir bara värre!” Han anmäler i alla fall – och det blir värre. Till slut måste familjen lyda polisens råd och flytta från staden. Offret och hans familj straffas. Plågoandarna har höjt sin prestige i sina kretsar.

Det är politikernas, massmedias, skolans och andra makthavares ständiga förnekelser som skapat denna situation. Nu, när ändå delar av maktapparaten (men kom ihåg politikern och polisen i Ryd!) har börjat beskriva problem istället för att förneka dem, då står samma maktapparat naken, handlingsförlamad och tvår sina händer.

Ibland – ofta – tvår de i stort sett bara sina händer, som i Uppsala. Polisen försöker inte stoppa stenkastningen mot de kampanjande SD-politikerna. Samma situation upprepas dagligen i gettona när polisen inte ens försöker ta fast bilbrännarna.

Tro inte att denna attityd endast styr brottsbekämpningen. Den finns överallt. Finlands utrikesminister Pekka Haavisto jämförde finsk och svensk planering (från 16.30) inför ett kommande krig. ”Vi finnar har alltid planerat för krig. Era svenska parlamentariker sade att deras säkerhetspolitiska idé var att kriget inte kommer”.

Är det inte underbart? Man leker. Och ibland ställer man till lite bråk om pengar för att leken inte skall bli för uppenbar.

Skulle man inte kunna skola om politikerna till sagoberättare på heltid? Fast det finns förstås redan så många av dem i statsradion och statstelevisionen. Har någon en bättre idé?

79 reaktioner på ”Anders Leion: Den väl insuttna, bekväma förnekelsen

 1. miketheviking skriver:

  Bra Leion!
  Du skriver gettona och du påvisar makthavares förljugenhet istället för de omskrivningar många andra använder.
  Ja, vi har faktiskt laglösa getton i Sverige.
  Ja, vi har länge haft politiker, maktelit och media som ljugit oss rätt i ansiktet.
  Vad värre är, är att de som påvisat och kritiserat en uppenbar negativ utveckling förföljts och frysts ut. De som varnat i förväg och senare fått rätt har hånats och bestraffats med en sjuk lagstiftning eller förlorat sina arbeten.
  Det går inte att förlåta.

  Och det går inte att rätta till eländet nu – problemen är så stora att ingen politiker kommer våga ta till de drastiska åtgärder som krävs.

  Och snart har vi en majoritet lokalpolitiker med utländsk bakgrund i vissa kommuner.
  Vad händer då? Hur ska chilensk vänster samarbeta med kurdiska hedersmän?
  Hur ska kurderna samarbeta med turkiska eller syrianska klaner?
  Hur ska syrianerna kunna samarbeta med hårdföra irakier?
  Hur ska irakierna ställa sig till de somaliska klanerna eller tåla den kongolesiska minoriteten?
  När får vi se det första IS-partiet?

  Gillad av 9 personer

 2. Johan Karlson skriver:

  Jag ser här att Ryd nämns i artikeln. Ryd är en ort där migrationsverketm fortfarande har en del lägenheter. Många nyanlända passerar genom dem. Det finns en upplevd otrygghet i Ryd. Det ska man ta på allvar. Polisens statistik visar dock på att det inte nödvändigtvis händer särskilt mycket mer där än annanstans. Otryggheten är viktigt att ta på allvar och kommunen har förberett insatser som ska tas upp i kommunsstyrelsen i nästa vecka. I den ingår bland annat att fördela om lägenheter så att andra delar av kommunen får ta emot lite fler migranter och Ryd lite mindre. I handlingsplanen ingår också åtgärder för att hantera ryktesspridning. Likaväl som den upplevda otryggheten är ett problem som vi måste jobba med – finns tyvärr också en rätt illasinnad ryktesspridning som på sitt vis kan vara nog så destruktiv.

  Gilla

  • Mv skriver:

   Hur många våldtäkter utförs av invandrare anser du? Vilket antal du än väljer så är alla ditt fel. Du faciliterar våldtäkter, det är ditt bidrag till världen. Att du inte skäms!

   Gillad av 12 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Oj. På rak arm undrar jag om det utförts några våldtäkter i Ryd. Inte vad jag vet, men där måste vi i så fall ta fram statistik.

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Stödjer du CUF:s beslut att legalisera pedofili? Ja eller nej?

   Det är ditt partis ungdomsförbund som vill legalisera pedofili, så det stämmer alltså med din och ditt partis värdegrund.

   Du är verkligen en äkta politiker.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 5 personer

   • Yngve Frej skriver:

    Enligt den stora bondeledaren Annie Lööf och den centerpartistiska talespersonen för immigrationsfrågor, Johanna Jönsson, så tjänar ju Sverige ekonomiskt på invandringen, per definition, oavsett hur immigrationen ser ut och oavsett vad de senaste ekonomiska forskningen säger. Nu ser vi det uppenbara ekonomiska resultaten i KommunSverige, se där ännu en aspekt som Johan Karlsson som stjärnögd centerpartist lättvindigt kan bortförklara.

    Centerpartiet som påstår sig vara liberalt, men som inte vet vad liberalism är. Liberalism är inte att godtyckligt underminera fundamentala rättsprinciper som likabehandlingsprincipen. Efter att ha underminerat asylrätten genom att godtyckligt bevilja Gymnasieamnesti så har Centerpartiet nu börjat underminera likabehandlingsprincipen i skattesystemet som det principlösa intresseparti Centerpartiet i grunden är. Centerpartiet är ett antiintellektuellt parti för stjärnögda ÅsaNisse-liberaler och partiet förenar idag en löjeväckande personkult av den beskäftiga, självgoda Lööf med en helt verklighetsfrånvänd och faktaresistent politik.

    Hävdar Centerpartiet ledning, med sedvanlig bondsk inbilskhet, att Sverige tjänar ekonomiskt på invandringen – så är det så. Framåt !!!!

    Gilla

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   ”upplevd otrygghet” är en eufemism för lantisar med tomtar på loftet. Du skriver Johan Karlsson att vi måste ta på allvar alla dessa islamofobiska svennars oro eftersom de inte veta vad de göra. Vi måste hålla dem i handen, vagga dem åter till sömns, nicka bekymrat när de klagar, klappa dem på huvudena, le medlidsamt, sucka i takt med dem och hoppas att deras mardrömmar upphör.

   Gillad av 2 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Johan Karlsson — Och själv är du i full färd med din egen ryktesspridning.

   Får intrycket att du är någon slags politiker i nämnda kommun, med uppgift att försöka prata bort verkligheten.

   Tydligen representerar du något av de sju partier som vill fortsätta med den huvudlösa och destruktiva migrationspolitiken.

   Du borde skämmas att stödja denna djupt onda och destruktiva politik, som håller på att i grunden förstöra vårt land!

   Förstår du själv vilken skada du gör?

   Gillad av 5 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Här får vi väl ta fajten helt enkelt. Ryd har haft migranter under flera decennier. Situationen har gått lite upp och ned men att det skulle ha hänt något särskilt just 2018, det går inte att verifiera i polisens statistik. Däremot var det valår och SD piskade fram hårda stämningar på sociala medier. Det är viktigt att vi hanterad upplevd otrygghet i Ryd. Det är viktigt att göra insatser för att Rydborna ska trivas bättre. I det ingår också att stämma i flödet av illvillig diskussion på sociala medier.

    Gilla

  • Svante Jonsson skriver:

   Politiker och debattörer som du använder ”upplevd” (uppleva) i betydelsen att uppfatta och värdera känslomässigt, ungefär som man upplever en vacker solnedgång. Nu är det den upplevda otryggheten i Ryd som inte längre är en utmaning. Otryggheten är ett problem. Då tar du och dina gelikar till den rationella storsläggan, polisens statistik visar att det inte händer mer i Ryd än i andra samhällen i Sverige. Antyder du underförstått att invånarna i Ryd är en skock ryktesspridare, simulanter och gnällspikar som inbillar sig en ”upplevd” otrygghet? Använd verbet erfara i stället. Erfarit otrygghet. Varför det ? Den erfarna otryggheten i t. ex. Ryd är en direkt konsekvens av sjuklöverns politik. Vartenda offer för massinvandringspolitiken i Sverige ”upplever” inte inbrotten, rånen, våldtäkterna, och avrättningarna. De erfar dem in på bara skinnet. Du och dina gelikar ska besinna er och ge f-n i att dribbla med språket. De semantiska krumbukterna gör ont än värre än det redan är.

   Gillad av 5 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Polisen gör bedömningen att det är en känslomässig, upplevd otrygghet som inte har förankring i sin egen statistik över oroligheter eller brottslighet. Otryggheten är inte ett problem i den meningen. Då hade polisen markerat detta,

    Gilla

   • Svante Jonsson skriver:

    Du svarar inte på min fråga. Du svarar på frågan: Hur bedömer polisen otrygghetsproblemet i Ryd? Tecknen räcker inte till för mitt svar på ditt svar på min fråga.

    Gilla

   • Johan Karlson skriver:

    Svante, jag skulle inte använda de orden du gör om en del av Ryds innevånare som drivit fram den hätska diskussionen. Men ja, i grunden är det ett av de identifierade problemen i den åtgärdsplan som majoriteten nu har lagt, dvs att stämma i bäcken av illvillig ryjtessspridning. Märk väl att jag som centerpartist inte tillhör majoriteten i kommunen, som leds av ett samarbete mellan S, M och KD. Så i grunden blir det deras förslag jag refererar till. Men som jag ser det kommer också vi rösta för.

    Gilla

  • A skriver:

   Men du är ju ansvarig för den ”illasinnade ryktesspridningen” också Johan Karlsson. Du kan inte skylla på nåt, det är så här världen fungerar, det spelar ingen roll vad du ÖNSKETÄNKER. Man får HELA paketet, och DU är ansvarig för alltihop Johan, våld, våldtäkter, hot, kriminalitet, allt.

   A

   Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Johan Karlsson, du tycks inte se vad du själv skriver.

   ”Det är inte värre i Ryd än vad det är på andra håll”. Hur det är på andra håll går du inte in på, förstås. Allting är relativt, eller hur?

   ”Upplevd otrygghet ska tas på allvar”. Varför det? Om den beror på lögnaktiga rykten? Det gäller väl då att visa fram fakta att grund saknas!

   Jag tror att du Johan Karlsson är ett medvetet offer för salamimetoden, man skär en tunn skiva i taget så ingen märker något förrän korven är slut. Det är just så du gör genom ditt relativiserande.

   Gilla

 3. Christer L skriver:

  ”Man, inte så få, påstår att verkligheten hunnit ifatt våra politiker och andra makthavare. Tro inte på dessa utsagor. De är följden av rent önsketänkande eller också är de regelrätta lögner.”

  Såg på tevenyheterna något om krafttag mot kriminaliteten. Det var minister Damberg, denna gång inte i knytblus, men istället med rynkad panna. Efteråt inslaget från pressträffen kom förvånansvärt nog ej någon intervju med Sarnecki. Istället ett kort reportage om hur vidrig Putin är mot oppositionen i Ryssland.

  Damberg medger inget. Kriminalpolitiken har misslyckats, hårdare tag ska till nu, men de ansvariga medger inte sina misstag. Istället byter man skepnad och vill framstå som räddare i nöden. Har den tidigare uppfattningen i frågan nu reviderats? Är det inte längre de socioekonomiska förhållandena som bör åtgärdas? Hör vi den humanitära stormakten tala om hårdare straff, är det möjligt? Har vi populister och brunråttor nu fått rätt? Är det så, Herr Damberg? Så många frågor…

  Dessa förhandlingar mellan sju av åtta partier angående kriminalpolitiken som nu pågår kan inte – rimligen – nå fram till annat än regeringens avgång. Allt annat blir uttryck för demokratins förfall. Socialdemokraterna bör träda tillbaka, en ny regering bildas med SD, M och KD. Denna regering bör kunna finna bättre fungerande strategi än ”sarneckismen”.

  Så borde det bli. Men vem tror det? Räkfrossan fortsätter nog ett tag till.

  Gillad av 7 personer

 4. Thomas Ek skriver:

  Ja, jag föreslår att vi ser till (till att börja med) att skrota vårt Public Service och ersätter det med ett nytt som fungerar som det är tänkt. Vi kommer aldrig någonsin få någon rätsida på vårt samhälle annars.

  Gillad av 9 personer

 5. Humvee14 skriver:

  Ja, jag har en bättre idé, för i det avslutande skämtet så kan man ana att Leion ännu inte mentalt tar ansvar, för han hatar inte de förrädare som styr. De har orsakat otaliga mord och våldtäkter och lidande för SVENSKAR, och dessutom en invasion av den kultur som står längst från vår och därmed drabbas de svaga allt mer, kvinnor, barn och äldre och svenskar flyr om de kan. Detta brott förtjänar dödsstraff, detta är den moraliskt riktiga positionen för magnituden av detta motsvarar krigsbrott men svensken är indoktrinerad och dompterad att bara acceptera det som sker, UTAN ATT LÄGGA SKULDEN PÅ NÅGON! Leion gör precis det ovan, han skriver om fruktansvärda tilldragelser men, ingen är skyldig?
  Den våldtagna döms till våldtäkt men våra politiker till att läsa sagor??

  Detta är socialisternas trick alltid, de utmålar en god utopi de strävar mot men tar sedan inte ansvar för något alls som blir resultatet av strävan mot denna utopi. Ta Lifvendahl, MED VILKEN RÄTT SKRIVER HON OM DETTA? Det är hennes och hennes likars fel. Hon har personligen varit med om att skapa detta och tillhör de skyldiga.

  Så innan man inser att några faktiskt är skyldiga för det som sker och att de måste fås att bära denna skuld så kommer vi ingen vart. De kan fortsätta med piskan och artiklar som ovan kan skrivas, se där, ett piskrapp till. Det är patologiskt.

  Någon är skyldig för guds skull! Vem?

  Gillad av 16 personer

  • Richard skriver:

   ”Någon är skyldig för guds skull! Vem?”

   Alla som bidragit. Politiker, ägare av medier, journalister, tjänstemän, andra stora aktörer (t.ex. Soros som ligger bakom organisationer som expo och refugees welcome m.m.)…

   Folket får redan sitt straff kollektivt (tyvärr drabbar det även oss oskyldiga som varnat). Men ovanstående (och kanske några till) har ännu inte fått sina straff.

   Gillad av 9 personer

  • Thomas Ek skriver:

   Du undrar vem som är skyldig?
   Det är vi Sveriges medborgare som är skyldiga.
   Vi har i vårt fria demokratiska val VALT denna regering.
   Vi har den regering vi förtjänar.

   Enligt min mening så har Sveriges medborgare blivit lurade med hjälp av vårt Public Service varför det måste skrotas och ersättas med ett nytt. PER OMGÅENDE. Vi kommer aldrig någonsin får någon ordning på vårt samhälle annars. Vårt Public Service står i skuld!

   Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Du har ingen anging om vad du pratar om. De som försökt engagera sig mot vansinnet de senaste 30 åren har krossats av etablissemanget. Och det har inte funnits någon samhällsinstitution eller etablerad kraft i samhället som har gett någon form av stöd till de som försökte. Till exempel hur alla de stora dagstidningarna 1998 gav ut en gemensam bilaga föfattad av Expo där invandringskritiker, konservativa blandade med några stolle nazister och MC-kriminella hängdes ut med namn, bild, bostadsort, yrke etcetera. Understå dig inte att skylla på medborgarna efter vad etablissemanget har gjort. Skäms!

    Gillad av 6 personer

   • Mv skriver:

    Thomas bor i USA. Jag vet av egen erfarenhet att det är helt omöjligt att förstå vad som pågår utomlands ifrån. Leion bor väl i Frankrike. Jag ogillar nästan alla Bittes inlägg men hon bor åtminstone i skiten.

    Gillad av 3 personer

   • Torben C skriver:

    Demokratin kräver fria medier för att fungera. Det vet vi alla. Men vi har glömt att medierne också måste vara hederliga og göra sitt bästa för att presentera sanningen. Och det har medierna struntat i sen länge. Därmed saboterer dom demokratin, men det upptäcker politikerna först när dom åker ut på soptippen.

    Gilla

  • Astrid skriver:

   Någon är skyldig, vem? Karma? Eller ”konspirationen mot mänskligheten”?…

   Människan verkar för liten för de stora frågorna och problemen. Ännu, vilket är farligt, med de ”utmaningar” vi nu har skaffat oss.

   Många chockerande ”hemligheter” sprids nu tack vare Internet. Men det märkliga är att människor inte reagerar adekvat. Vad tjänar all information och upplysning då till? Passiviteten i sig är kuslig, tystnaden inför vad som är på gång, tycker jag.

   https://www.globalresearch.ca/alternatives-psychotic-diagnosis/5688991

   En parallell finns till Rudolf Steiners offentliggörande av esoterisk kunskap, som tidigare förmedlats inom slutna sällskap, därför att vanliga människor ansågs för omogna. Steiner hoppades innerligt att hans gigantiska arbete skulle få betydelse, om inte så mycket i hans egen tid, som i framtiden, vår tid. Höja medvetenheten.

   Antroposofin är spridd över världen, alla de praktiska verksamheterna omtyckta, det konstnärliga uppskattat, men det tycks stanna vid det. De andliga impulserna finner liksom dåligt fäste, passar inte in efter all hjärntvätt, upplevs för udda och besynnerliga?

   Mot slutet av sin levnad lär Steiner ha undsluppit sig: ”Es war für die Katze”. Det var förgäves. Och han uttryckte besvikelse över att föjlarna, ”antroposoferna”, inte kunde hålla sams…

   Gillad av 1 person

   • Sixten Johansson skriver:

    Astrid, jag tror att vi är mitt inne i en många decennier lång förändringsfas i medvetandet (tyvärr med oviss utgång i vår tid), som påverkas av galningar, girigbukar och totalitärt sinnade, men samtidigt också av sina egna inbyggda och i sig logiskt förståeliga mekanismer till följd av den mentala och civilisatoriska utvecklingen i sin helhet.

    Rudolf Steiner bedöms av Bruce Charlton ha skrivit genialiska verk i början, men bara dillerier i sina senare esoteriska och kosmologiska verk. Jag är böjd att hålla med utifrån några års erfarenhet från en liten Waldorfskola i Finland och egna studier. Steiners skolidéer var förnämliga för sin tid och jag har mycket gott att säga om pedagogiken, om allas engagemang och uthålliga, hängivna arbete och projekt. Men efter Steiners död lyckades inte antroposoferna följa med sin tid och utveckla skolan och andra idéer, så som han själv skulle ha gjort. De fastnade i en stagnerad bokstavstro även på skolans område. Dessutom såg jag att många lärare och föräldrar gärna odlar en självbild av att vara andligen mer högtstående; det esoteriska är så förföriskt. Trots det rigida och stagnerade är förmodligen vilken Waldorfskola som helst ändå psykiskt bättre för eleverna på sikt än de flesta vanliga grundskolor.

    Gillad av 1 person

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Astrid — Jodå, vacker arkitektur och min son gick faktiskt i en Waldorfskola de första åren, till mellanstadiet. Det var nog mycket bra för honom.

    Håller med om att det även kan kännas lite stagnerat och sekt-artat…

    Gilla

 6. Jari Norvanto skriver:

  ”Skulle man inte kunna skola om politikerna till sagoberättare på heltid? Fast det finns förstås redan så många av dem i statsradion och statstelevisionen. Har någon en bättre idé?”

  Det finns mycket man kan göra. Man kan börja med det demokratiska: Rösta rätt, sluta ljuga, säg sanningen. Bygg vitala svenska parallellsamhällen i förlorat land. Gråzon: Uppror. Segregation. Parallellsamhället är nu mer strukturellt manifesterad, från tidigare mentalt och socialt. Separatism. Ytterligare ett steg: I början av upproret, om tron på ett återtag av hela landet kan finnas kvar, revolution. Om tron på ett återtag av hela landet har givits upp, befästning av det svenska parallellsamhället och de facto avslut mot ”staten”. En ny stat har fötts; nu gäller det bara att konsolidera och formalisera utrikespolitiken.

  Gillad av 1 person

 7. Aurora skriver:

  Förste sagoberättare blir väl Löfven. Hans regeringsförklaring måste väl varit världsrekord i antal floskler per minut. Nästa får bli M Johansson. Han tillstår att ”vi inte stoppat utvecklingen tidigare”. Men alla som varnade blev ju offentligt kölhalade. Birro skriver om det. Han drabbades ju så han vet. Och Damberg har hittat ett nytt fint ord; ingångsvärden. Det betyder att man rapar gammal skåpmat men inga lösningar. Men så länge man inte kan säga ordet invandring kommer ingen lösning att kunna presenteras. Bara kvack, kvack.

  Gillad av 6 personer

 8. Humvee16 skriver:

  1436 tecken

  Vidare, vissa kommentatorer, jag exemplifierar med utlandssvensk har hela tiden sett detta som en självklarhet: det GÅR INTE att assimilera dessa kulturer. Själva deras väsen är annorlunda och det stod klart redan med invandringen från Jugoslavien och liknande.

  Så det är en mycket plågsam fas nu när man skall läsa alla dessa artiklar om kulturmöten, den fas jag uppfattar att vi befinner oss i nu är att så kallat kloka och måttfulla observatörer som alla på DGS inser att det finns problem och noterar att våra makthavare inte förmår att lösa dem, vissa börjar till och med inse att DE INTE VILL lösa dem. Från detta till att acceptera att DET INTE GÅR att lösa dem är steget dock långt, för man kan gömma sig bakom ett gigantiskt OM BARA, och är därmed precis som de pk-ister som styr. Vi kan ALDRIG göra om på dessa kulturer om de inte gör det själva och utan kristendomen så ser jag inget som förmår det. Med vapenmakt och isolering så gick utvecklingen möjligen i rätt riktning när väststödda diktatorer styrde med järnhand men inte ens detta gick och bålgetingarna är nu argare än någonsin, och vad gör våra politiker då? De öppnar Europas dörrar på vid gavel.

  Det enda som kan lösa detta är en exodus , en folkvandring som backas upp av en våldsapparat ägnad åt detta, detta är den enda politiska skiljelinje som finns. Är man inte för detta så är man för exakt allt som sker nu ner till minsta gängvåldtäkt.

  Gillad av 10 personer

  • Igor skriver:

   HUMVEE16:
   ”De öppnar Europas dörrar på vid gavel.”
   Det är ett kärringaktigt sätt att lösa utmaningen. Inte kvinnligt.
   Förmår man inte lösa utmaningen lägger man sig på rygg och sträcker ut armarna.

   Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Vi har ingen rätt att ändra deras kultur.
   Vi har en skyldighet att skydda vår.
   Deras kultur är erövring, vår eftergifter.
   Var ligger framtiden för oss och våra efterkommande?
   Finns den ens?

   Gillad av 1 person

 9. Aha skriver:

  Det är verkligen bekymmersamt. Det gäller att kunna runda de etablerade politikerna, de som förnekar verkligheten. Det kan man göra genom att bilda ett nätparti som bara kommunicerar via nätet för det gäller att också runda media, den nämnde Niklas Orrenius och hans gelikar.

  Hanif Bali som icke förnekare måste våga ta steget ut och bilda ett nätparti. 30% (?) av väljarkåren står och väntar på honom.

  Gillad av 1 person

 10. Genuin äkthet skriver:

  Det finns äkta PK – och det taktiska medlöperiet. En slags spelad PK. Där det gäller att bara surfa med. Jag vet inte vilket av dem som är värst. Äkta PK eller den spelade.

  Få människor slänger den egna karriären i soptunnan. Den taktiska vinkeln och försvararen av den egna positionen tar nästan alltid över.

  Den äkta PK-ismen letar ständigt offer. Den lever på behovet av hjälpande händer. Att hjälpa andra ligger onekligen i oss. Att hjälpa släpper loss endorfiner i våra ådror. Och skänker ofta stor tillfredställelse.

  Det är när den känslan paras med ett naivt synsätt på tillvarons besvärligheter vi får problem. Eller förvärrar dem. Som att bjuda yrkeskriminella på korv och kaffe istället för att ställa krav och lagföra. Att beveka istället för att fördöma.

  När jag sneglar på politikerna är min radar alltid inställd på att upptäcka alla former av naivitet, även spelad sådan, och rent och skär taktik. Äkta och jordnära människor är mycket svåra att upptäcka i myllret av förljugenhet.

  Men till de mer äkta räknar jag David Eberhard, Jan Tullberg, Katerina Janouch, Johan Westerholm, Tino Sanandaji, Karl-Olov Arnstberg, Gunnar Sandelin och Merit Wager. Även Bert Karlssons äkthet lyser igenom. Och bland skådespelare kan jag bara komma på Ulf Brunnberg. Och bland politikerna faktiskt Jimmie Åkesson. Men i övrigt ser man mest balans på slak lina. Och mycket lite av genuin äkthet.

  Gillad av 4 personer

 11. Erik skriver:

  Jag har en annan,sannolikt bättre,idé. I alla fall mera rättvis och bättre för framtidens samhälle.
  Avsätt i första hand de ledande politiker som bär ansvaret för situationen i samhället. De ska avsättas utan ersättning,tvärtom ska de betala skadestånd till skattebetalarna för vad de orsakat oss för lidande. Deras tillgångar ska användas till att betala skadeståndet samt deras pensioner och andra intäkter ska också användas gör samma syfte. De ska tvingas leva på den lägsta nivå som de beslutat att hundratusentals andra medborgare ska leva på.
  Men även ledande chefer ska behandlas på samma sätt. De har villigt utfört politikernas direktiv för att kunna åtnjuta sina privilegier och höga löner,de är absolut medskyldiga.
  Lägre chefer och lokala politiker(som inte tillskansat sig extremt mycket) ska behandlas varsammare och faktiskt ges en andra chans,vi behöver deras erfarenhet och kunskap för att kunna bygga upp landet igen. Men de ska övervakas noga av medborgarna.

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Problemet är, att i en demokrati så får folket de ledare de förtjänar. ”Ledande chefer” (typ Rudolf Höss som var chef för Auschwitz) är skyldiga att utföra de folkvaldas direktiv. Därigenom får de någon slags ansvarsfrihet.

   Politiker skulle möjligtvis kunna bli föremål för rättsliga åtgärder om de driver en annan politik än den de gick till val på? Här skulle man kunna tala om trolöshet mot huvudman eller liknande.

   Gillad av 3 personer

   • Erik skriver:

    Jag anser inte att ledande chefer som utför direktiv ska slippa undan. De har ett ansvar i och med att de faktiskt gör vad de gör eftersom de inte behöver ta jobbet. Och om de som högste chef ser att jobbet inte kan utföras tillfredställande utifrån ex.vis de sjukas behov så ska de protestera eller avgå. Gör de inte det så är de medansvariga,de gör det dessutom av egen vinning då de glatt kvitterar ut en normalt sett mycket hög lön för jobbet.
    I princip alla politiker lovar en sak i valrörelsen och gör något annat efter valet om de kommit till makten. Varför de gör så är inte det väsentliga,det är att de gör så.
    Inser självklart att det i praktiken sannolikt är omöjligt att genomföra mina förslag om vi samtidigt ska behålla vårt demokratiska samhälle.
    Utan de ska ses som en protest hur korrumperade politiker och ledande chefer är efter år kan fortsätta att berika sig samtidigt som de driver landet mot katastrof och elände. De ska åtminstone få veta och känna mitt förakt för dem som individer.

    Gillad av 1 person

  • Ebba Ruus skriver:

   Lifendahl har varit på Bildebergmöte och
   där blir man järntvättad av Illiminatiordens
   ondska, som har till mål att globalisera och förslava mänskligheten. En annan besökare på flera Bildebergmöten är Annei
   Lööf. Vi skulle kräva att de politiker som har det dåliga omdömet att låta sig inbjudas till dessa möten skulle portas från att jobba i riksdagen! Ebba

   Gilla

 12. Rutger skriver:

  Våra politiker är framodlade inom respektive parti under många år innan de hamnar i beslutande position. Kriteriet för att den enskilde inte ska hamna på komposthögen under den processen är obrottslig lojalitet mot den verklighetsbild partiet företräder. Detta kräver total brist på personlig moral.

  Vad vi numera observerar är att verkligheten avviker så kraftigt från sjuklöverns officiellt sanktionerade bild att det blivit rena lögnerna.

  SD fungerar säkert på samma sätt. Skillnaden är bara att deras beslutade verklighetsbild överensstämmer väl med den verklighet vi observerar.

  Gillad av 3 personer

 13. Göran Nilgard skriver:

  För tusende gången på DGS sitter vi här och hoppas på den effekt som den lille pojken i Kejsarens Nya Kläder åstadkom när han sa: ”men han har ju inga kläder”.
  Vi hoppas på ett mirakel.
  För min del är Monty Python sketchen med ”The dead parrot” mera träffande. Vi i skepnaden av John Cleese (som f.ö. fått sina fiskar varma för sin obekväma sanning att London inte längre är London) kan stå och skrika hur länge vi vill att papegojan är död, för plötsligt säger Michael Palin: titta den rörde sig.
  Det är tyvärr min bild av dagens debatter.
  Och jag har inget tips hur vi får de ”82%” väljare att begripa att papegojan är död.

  Gillad av 17 personer

  • Mv skriver:

   Precis min åsikt. Tricket är att förstå att det inte handlar alls om att få folk att ”begripa”. Folk väljer sina viktigaste åsikter baserat på undermedvetna känslor och ingen är starkare än rädslan, möjligen hatet. Det lustiga är att vår sida låter vänstern och pk-etablissemanget totalt dominera dessa områden, de projicerar skuld och hat dagarna i ända, de som har fallenhet för hat blir politiker eller ståuppkomiker, ledarskribenter eller AFA-medlemmar, de som har fallenhet för skam skräms till att tro att allt är till det bästa.

   Vi måste vända detta, folk måste fås att skämmas för att rösta 7-klövern, endast känslorna och rädslan kan vända detta.

   Gillad av 9 personer

 14. Vaknauppnu skriver:

  Ja skicka ut dem till valfri dysfunktionellt land!
  Där ska de stanna och tillbringa sin ålderdom också! Men först skall de ta med sig på planet dem som de föredragit att värna om framför sitt eget folk! Dessa oduglingar skall det inte fällas en tår över! Deras eftermäle skall stå till eveinnerlig varnagel. Alernativt att” allt” kring dessa personer suddas ut ur vår historia.

  Gillad av 1 person

 15. Dandersan skriver:

  EU ville utse en Europeisk kulturbevarare, vilket fick samlade vänster mitten liberalpolitiker att sätta stopp. Hemska tanke!
  Klanvälde och hedersförtryck är inte direkt Europeisk kultur. Klart att det finns även här.
  Men lag och rätt stiftas av staten-det är i alla fall den kultur som vuxit fram här och som är värd att hylla och hedra , med eller utan EU kommissionär!

  Gilla

 16. Lennart Bengtsson skriver:

  Sverige har så länge levt i sitt Cloud Cockoo Land att majoriteten av befolkningen ( inkluderande många välutbildade) har upphört att beröras av verkligheten. Händer något som inte passar in i föreställningen blundar men bara och håller för öronen. Till slut gör man som bilisten på Tjörnbron och kör rätt ut i tomrummet, därför att det kan ju inte vara sant allt tråkigt som händer.

  Att en ändring tillbaka till verkligheten skulle kunna ske långsamt och gradvis är tyvärr föga troligt ty så fungerar inte människan. Först när något verkligt hemskt händer vaknar hon upp men då kan allt var för sent. Sverige, som det var, har sedan länge försvunnit och kan aldrig återställas. Det är priset man får betala om man vill fortsätta leva i sagovärlden.

  Gillad av 4 personer

  • Humvee18 skriver:

   Din analys haltar för den sida som styr, som skapat allt detta har ju lyckats få folk att acceptera detta utan en massa hemska egna upplevelser.

   Fundera på hur det har gått till? Min övertygelse är att det är via rädsla och skam, staten har övertagit alla institutioner som kan definiera och projicera vad som är moraliskt korrekt, en roll som tidigare kyrka, kultur och familj hade. Så staten skickar sitt budskap oupphörligen, i kyrkan, i politiken, i skolan, i TV, inte minst barnprogram och så klart allmänt i media och underhållning, judehatare håller ju i Mellon. Så staten projicerar skuld och skam, är man inte för vad staten säger så är man ond, man skall skämmas.

   Så ingen hemsk egenupplevd verklighet har behövts för att förändra Sverige i grunden till det sämre, tvärtom! Svenskarna har genom att fås att känna en fantomskuld, likt fantomsmärtor, och har därigenom dompterats att istället BORTSE FRÅN VERKLIGHETEN.

   Få verkar inse hur detta har gått till och hur det kan brytas.

   Gillad av 7 personer

 17. Fredrik Östman skriver:

  Igår talade vi om 50 afghaner som skulle skickas tillbaka hem. Men det var inte sant, nej, det var inte sant, för ännu fler afghaner flygs in från Tyskland!

  https://samnytt.se/avslojar-sverige-tar-emot-afghaner-fran-tyskland-ett-chartrat-flygplan-landar-imorgon/

  Vi går nog plus på afghaner den dagen också!

  Hur fan kan afghaner som har vandrat till Sverige genom Tyskland bli Dublinärenden som skall tillbaka till Sverige från Tyskland sedan de har lämnat Sverige!?

  Det är en clown-värld.

  Gillad av 10 personer

 18. Fredrik Östman skriver:

  Anders, har verkligheten kommit ifatt dig? Har du lyckats övergiva din bekväma förnekelse? Förstår du nu innerst inne att de vill ha det så här, att de är våra fiender, att ondskan omgiver oss och genomsyrar hela det svenska samhället, långt in i de delar som du under ett långt liv har tagit för givet var själva godhetens främsta uttryck, i din bekväma förnekelse?

  Har du övergivit den ideologiska snuttefilten och gjort dig beredd att axla ditt personliga ansvar som en man?

  Gillad av 11 personer

 19. Elisabeth G skriver:

  De skulle kunna bli lantbrukare. Det är ett ganska ensamt jobb så då finns ingen anledning att öppna mun. De skulle då också få lära sig om olika kulturer (odling) passar ihop (eller inte) samt bidra till att Sverige fick en inhemsk livsmedelsförsörjning. Problemet är väl dock att yrket är för kvalificerat för dem.

  Gillad av 1 person

 20. MartinA skriver:

  Jag får en allt större förståelse för Pinochet och juntan i Argentina. Alltså, det finns bara lögn och skamlös lögn och snirkelresnomeang i vänsterjournalister, i all oändlighet, så till sist så ledsnar man på att prata med dem. För övrigt är Lifvendahl en av de värsta förstörarna i Sverige. Hon har droppat sitt liberala massinvandringsgift i högerns öra i decennier. Det är såna som Lifvendahl som har gjort en reaktion mot det som händer omöjlig. Och inte ens nu (som jag förstår det) klarar hon av att nämna etnicitet. Men efter allt jag läst af Leion är jag inte förvånad över att han försöker sälja på oss en sån som Lifvendahl. Huset står i ljusan låga och mordbrännerskan själv står bredvid och mumlar lojt: ”tja, eld gör ont ibland på somliga. Man kanske skulle kasta en kopp vatten på” och förväntar sig beröm?!?!? Eller ännu värre, hon säger ”nåt gör ont på nån ibland och nåt annat är vått”.

  ”Som ordförande för MUF blev hon känd för flera uppmärksammade utspel, bland annat sin kritik av Moderaternas flyktingpolitik där hon själv förespråkade en betydligt mer liberal politik..”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Tove_Lifvendahl

  Gillad av 8 personer

 21. Sixten Johansson skriver:

  Jag instämmer i Humvees centrala tanke: vi måste hårt angripa den sjuka moralen i varje möjligt sammanhang. Alla som aktivt eller passivt vidmakthåller den måste ställas vid skampålen. Illgärningarna och konsekvenserna måste häftas fast på varje persons skjortbröst och denna namngivna individ ska bildligt talat samtidigt tryckas fast mot väggen och anklagas. Det är vårt vassaste vapen – och i praktiken vårt enda verkningsfulla.

  Vi behöver förmå SD, enskilda dissidenter och alla som har en plattform att verkligen tala klarspråk, så att budskapet om den personliga omoralen, den personliga skulden och det personliga ansvaret går fram till fler och fler. Vi behöver flytta kritikens tyngdpunkt från härskarklassens och medlöparnas kollektiva skuld till det personliga, individuella, i denna dag och inför framtiden. (Det kollektiva ansvaret vilar nedgrävt i en befästning, som våra små kanoner inte biter på).

  Det är alltför lätt att urskulda dem som inte är PK-aktiva, utan bara underlydande eller tjänstemän, som tycker sig bara följa gällande lagar och direktiv, inte ha något eget val, därmed heller inget eget ansvar. Den livslögnen håller inte. En som under vapenhot tvingas till något kan sägas inte ha något val, men i Sverige kan varje tjänsteman i sista hand vägra medverka och säga upp sig. En ekonomisk smäll, visst, men var och en har rätt att söka andra jobb eller socialbidrag. Är inte en frisk egen moralisk kärna värd mer än ett ruttet, förljuget jag i ett välgött och vaxat skal?

  Gillad av 6 personer

  • MartinA skriver:

   Mongolerna använde ofta besegrade människor för att bygga belägringsverk. Eller drev dem helt enkelt framför sig som köttsköldar. Nu kan man säga att de som dödades så, av ”deras egna”, inte var moraliskt ansvariga. För att de tvingats. Men dödades gjorde de likafullt. Precis som försvararna, det var få eller inga städer som klarade en belägring från Mongolerna.

   Jag tror inte att de som angriper oss erkänner någon av oss något mänskligt värde, deras värdegrundsbabbel till trots. Jag tror att PK horden bara är en köttmur som de som angriper oss driver framför sig, med hugg och slag och löften om någon blygsam belöning. Deras enda värde är den förstörelse de kan åsamka. Och det är ett tillfälligt värde.

   Gillad av 3 personer

 22. Rikard skriver:

  Hej.

  Att höra politiker som Johan Karlson ovan, en äkta Quisling, eller Ygeman antyda att av ren taktik nämna att det kan vissa begränsade utmaningar som inte alls beror på den egna politiken på minner mig om något, men vad?

  Jo, men visst:

  Albert Speer. Som inte hade en aaaning om Förintelsen, enligt sig själv.

  Förhoppningsvis kan vi laga så att våra svenska motsvarigheter inom politik, kommun och stat möter ett rättvist öde. Att aktivt bedriva en politik som berövar en ursprungsbefolkning dess historia, språk, traditioner, kultur och inte minst deras eget land faller under FN:s definition av folkmord.

  Förhoppningsvis kan vi laga så att en tribunal motsvarande Nürnberg kan hållas i Sverige i framtiden. De som likt Johan Karlson ovan arbetar för mer död, flera vidrigheter, mer kolonisation och ockupation av Sverige kommer då att märka att ”jag arbetade enligt våra rutiner” (dvs ‘jag lydde bara order’) samt ”jag följde värdegrunden som alla andra” inte är ett acceptabelt försvar, enligt de prejudikat som finns.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 13 personer

  • Humvee20 skriver:

   Precis, Quisling, förrädare, våldtäktsfacilitetare.

   Jag har börjat misstänka att våldtäkterna är ett slags cuckold-substitut, man vill utföra handlingen själv för man saknar moral och hatar, men är för feg, så då blir det importerade våldet ett slags cuckold-agerande, man njuter av att svenskar lider, blir rånade, våldtagna eller kanske bara bestulna på sina skattemedel så att de skapas ÄN fler våldtäkter, mord och rån.

   Johan Karlson verkar njuta av situationen. Det är vidrigt att läsa hans inlägg, varenda gång. En kycklingnacke.

   Gillad av 4 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Att använda begreppet Quisling i kommunalpolitik är rätt sällsynt. Jag antar att ni skulle säga det till mig om ni träffade mig. Å andra sidan har inte någon sagt det till mig i verkliga livet. Sociala medier är rätt bekväma ibland.

    Gilla

 23. ERROL skriver:

  För värdegrundspolitikerna så är verkligheten och konkreta samhällsproblem i sig ointressanta, det är bilden av verkligheten som är det väsentliga.
  Det är ingen slump att antalet kommunikatörer ständigt ökar i KommunSverige. Ryds kommun får ju helt enkelt lära sig av Malmö kommun.

  Malmö kommun har idag över 50 st kommunikatörer anställda i kommunen – så att det blir rätt. Skenet eller bilden av verkligheten är uppenbarligen någonting som Malmö kommun prioriterar desperat, eftersom det är helt avgörande för fortsatt maktinnehav för den lokala s-nomenklaturan, detta naturligtvis efter andra nödvändiga prioriteringar som skateboard-konsulenter med mera. Malmö kommun går ju som bekant betryggande nog med ekonomiskt överskott enligt dess kommunikatörer, förvisso med tillämpning av Sandviken-metodologiskt ekonomiskt tänkande, men ändå.

  Ryds kommun behöver bara anställa fler kommunikatörer för att angripa problematiken, eller snarare de falska föreställningar om att det finns problem som frodas ibland populasen. Det är ett ”demokratiskt” framsteg för värdegrundarbetet i samhället att kommuninvånarna via skatten finansierar lokala kommunikatörer som kan förklara att allting är och förblir vid det bästa.

  Gillad av 1 person

 24. karlgunnareriksson skriver:

  Lösningen på hedersfötrycket är att bara ta in kvinnor till fagra landet Sverige. Det är väl männens kultur att syssla med hedersfötryck. Positivt om bara kvinnor får entré till Sverige. Vi svenska män som drabbats av kultur ” don Juan ” får kvantitativt lystmäte av runda former och orientaliska skönheter.

  Gilla

   • MartinA skriver:

    Kvinnor saknar intresse för politik, generellt sett. Att de röstar på 7-klövern är bara ett uttryck för att kvinnor har en önskan att göra som de blir tillsagda. Kvinnor flyter nedströms i publika aspekter, generellt sett. Därför att kvinnans instinkt är privat, ej publik.

    Gilla

 25. Egon skriver:

  Svenskar skall!
  Hålla käften och betala skatt.
  Vi måste betala för 20 000 analfabetiska kvinnor
  från mellanöstern.
  Jag ser dem varje dag.
  Då jag bor i ett socioekonomiskt utsatt område.
  Mig lurar inte Morgan och Ygeman…
  Yazidier och ensamkommande trettioåriga iranier.
  Alla är välkomna och vi handhjärtar allihopa.
  Gangsters och knarklangare?
  Alla är lika värda.
  Han som stal min motorcykel?
  Han är bättre än mig.
  Han var utsatt av socioekonomiskt förtryck.
  Om vi betalar mer skatt så löser sig nog problemet.
  Eller hur?

  Gillad av 1 person

 26. Anonym skriver:

  Fattar inte varför just Sverige ska ta emot så många flyktingar/invandrare. Räknat per capita så har vi tagit emot fler än något annat land. Vi har t ex tagit emot dubbelt så många som de övriga nordiska länderna tillsammans. Det kan ju finnas humanitära skäl att ta emot människor som verkligen lider – som t ex de svältande yazidiska barnen. Men jag har inte märkt att vi tar emot några sådana barn – utan istället tar vi emot tusentals afganska män.

  Gillad av 1 person

 27. lookslikeanangel skriver:

  Ingen tid för defaitism!

  Jag är absolut en vän av fakta, men
  känslor fungerar som en snabbkoppling,
  när tiden inte finns.

  Och är det så att kvinnor alltid måste
  kombinera känsla och förnuft?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.