Bitte Assarmo: Snorungarna i SSU ska veta hut och lära sig respektera de äldre

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Under det socialdemokratiska ungdomsförbundets kongress i Karlstad framfördes både det ena och det andra som ska ”rädda miljön”. Det är nämligen klimatet som avhandlas under kongressen, om nu någon mot all förmodan trodde att det fanns något annat som just nu kan engagera SSU. Och ett av förslagen är att vegetarisk mat ska bli norm inom bland annat äldreomsorgen.

I ärlighetens namn ska sägas att SSU inte bara vill tvinga gamla att sluta äta kött. Förslaget gäller även förskolor, skolor och sjukhus. Men gamla som bor på äldreboenden – och även de som bor hemma och får mat via hemtjänsten – är nästan helt beroende av den mat som serveras av omsorgspersonalen. Om SSU:s förslag skulle vinna gehör skulle de helt mista möjligheten att få fortsätta välja vilken mat de vill äta. För klimatet? Inte då. Utan för att en bortskämd och arrogant slyngelgeneration totalt saknar respekt för dem som byggde Sverige.

Enligt Philip Botström, 28 år ung, är forskarvärlden ”tydlig med att utsläppen av västvärldens kosthållning är ohållbar, särskilt från köttindustrin”. Men det är en sanning med modifikation. Gamla människor kan knappast anklagas för att vräka i sig ohämmat – om något minskar aptiten med åren, vilket gör att de flesta gamla äter betydligt mindre än exempelvis 28-åringar. Dessutom visar en OECD-rapport från 2018 att svenskt lantbruk är ett föredöme i en global jämförelse.

SSU har alltså inget hållbart argument för att lägga fram det här förslaget. Men det hindrar inte Alma Carlsson, 21 år ung, att tycka att det är typ jätteviktigt att ”ta ställning i offentliga verksamheter”.

– Vi vill inte förbjuda någon från att äta kött, men med våra skattepengar måste vi kunna ha ambitionen att maten vi upphandlar ska påverka klimatet mindre, fortsätter Philip storsint i intervjun i Expressen. Men i praktiken blir det naturligtvis just ett förbud eftersom den som bor på äldreboende sällan har möjlighet att välja något alternativ till det som erbjuds.

Det finns gott om forskning som visar att det är oerhört viktigt för äldres välbefinnande att de får äta mat som de faktiskt tycker om och känner igen. Aptiten blir det lite si och så med för många när de blir äldre så smaker, dofter och maträtter från förr – allt sådant underlättar för gamla att få i sig maten. Att byta ut kalops mot linsgryta och pannbiff mot bönbiffar på landets äldreboenden skulle med största sannolikhet öka undernäringen hos de gamla och kraftigt minska deras livskvalitet – utan att det skulle påverka miljö och klimat det minsta lilla.

Dessutom är äldreomsorgen ingen välgörenhet. Det är faktiskt inte så att de gamla som bor på äldreboende får vare sig boende eller mat gratis – de betalar, och de betalar ganska rejält dessutom. Att SSU nu vill detaljstyra vad de köper för sina egna pengar är så fel och så förfärande att man tar sig för pannan. Vad mer vill SSU göra för att inskränka de gamlas fri- och rättigheter? Bestämma vilka kläder de får köpa? Vilka TV-program de får titta på? Införa en ”sockerfri norm” så att vanligt kaffebröd byts ut mot raw food-bollar?

Varför lägger då SSU fram ett sånt här förslag? Antingen är de – trots att de aspirerar på att en dag styra Sverige – så fruktansvärt dåligt pålästa att de inte känner till hur viktigt det är att äldre får mat som individanpassas och som ger dem en känsla av välbefinnande. De har ju också ett moderparti som för länge sedan brutit samhällskontraktet och låtsas som om de äldre inte existerar, så de har inte fått någon vettig fostran av partiet.

Eller så skiter Philip och Alma och de andra i SSU fullkomligt i den äldre generationen. Ungdomar har nämligen en tendens att göra det eftersom de ser sig själva som universums mitt. Insikt, empati och respekt kommer med åren. Men idag, när folk kallar sig ”unga vuxna” ända upp i 40-årsåldern, sker den mognaden allt senare om den alls sker.

Oavsett orsak är det uppenbart att de som vill förvägra gamla människor den mat de vill ha, är bortskämda, arroganta och respektlösa. Eller, om man struntar i finkänsligheten och säger som det är: En bunt snorungar som knappt hunnit bli torra bakom öronen, men som trots bristande kunskaper och avsaknad av livserfarenhet tar sig ton och försöker förtrycka en generation mångfalt mycket klokare och mer ansvarskännande än sin egen.

Sådana snorungar ska veta hut och lära sig respektera de äldre.

77 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Snorungarna i SSU ska veta hut och lära sig respektera de äldre

 1. Beto af Svinelägg skriver:

  Eller så hyllar och tillbedjer de döden och vill att de gamla skall dö så fort som möjligt. Socialism går ut på att städa undan allt elände så att ett tusenårigt lyckorike kan framträda ur resterna.

  Gillad av 9 personer

 2. Tritonen skriver:

  Om man nödvändigtvis vill experimentera med vegetarisk kost, borde man kunna börja med fängelsepopulationen. Denna ”klientgrupp” verkar dock gå under radarnn och omnämns inte, så vitt jag förstår.

  Gillad av 16 personer

 3. Beto af Svinelägg skriver:

  Inte bara har de fel när det gäller kött. Människan har utvecklats till det hon är genom att och för att äta kött. Våra matsmältningsorgan är för små för att vi skall kunna livnära oss vegetariskt. Detta är en förutsättning för att vi skall kunna hålla oss med en så stor hjärna. Detta är ett paleopatologiskt faktum.

  Dessutom gäller detta i högre grad för gamla. De äter mindre mängder och måste hålla sig till energirik kost, men andelen protein i förhållande till fett kan behöva höjas. Kött, alltså. Vegetarisk kost dödar gamla liksom den dödar små barn.

  Gillad av 13 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Tack för länken till filmen! Det är alltid roligt att lära sig mera om kost och hur den bidragit till människans utveckling. I filmen framgick tydligt att om inte Botströms förfäder börjat äta animalier och därmed utvecklat hjärnan hade den nuvarande Botström inte funnits. Där fick han lite gott att suga på, som Bäckström skulle ha sagt.

   Gillad av 1 person

  • Eva Danielsson skriver:

   Beto af Svinelägg
   Just så, människan är biologiskt en köttätare och allätare med visst förbehåll för spannmål och socker.
   Klimatfrågan dvs klimathotsbluffen, nyttjas för att förstöra västvärldens kultur, välstånd o självförtroende intill sista smulorna på våra tallrikar och vill tvinga folk till en ätstörning, vegetarianer eller ännu värre, veganer.
   De allra rikaste och politikeretablissemanget driver den här linjen, men annars är det väl just Ryssland som skulle kunna ha anledning att elda på klimatalarmismen och hjälpa till med spridandet av Gretas panikvirus. Lugnt kunna åse hur väst kvaddar sig självt. Apropå temat om rysk påverkan.
   ( Xi Jinping kan förstås ocksp skratta hela vägen till banken.)
   När Reagan lanserade planer på neutronbomben ca 1980 så spred sig ungdomliga protestaktioner blixtsnabbt runt om i Europa. Enligt amerikanska analyser efteråt sades det att det var sovjetiskt agerande bakom att dessa protester kom igång så snabbt. Kan det vara något liknande scenario bakom det spridda gensvaret på Greta eller ska jag ta fram min foliehatt på en gång?

   Gillad av 4 personer

 4. Lars Strömberg skriver:

  Det blir lätt så himla rörigt.
  Nu tänker jag inte specifikt på SSU, eller ens på politik.
  Jag tycker att människor i gemen är ganska röriga. Åtminstone alldeles för många.
  Jag är inte helt orörig själv heller, men jag försöker tänka strukturerat.
  Tillvaron är komplex. Det var den även långt innan datorerna, karriärshetsen, livspusslandet, likesjagandet, självförverkligandet, statusuppdaterandet, tröstköpandet och allt annat vi nuförtiden pulsar omkring i blev dominant i tillvaron.
  En liten vink om någonting – EXEMPEVIS att kor pruttar koldioxid – renderar då lätt i mental tvärnit, följt av en fiskstims-liknande helomvändning med vidhängande åtgärdspaket.
  I stort sett INGEN stannar upp, stiger åt sidan, betraktar, stänger av kommunikationsströmmen och försöker fundera en stund i enrum.
  Nej, det är ett konstant brandlarm. Ett aldrig sinande informationsflöde. En alarmerande stressnivå. Den senare ofta självförvållad.
  Komplexa samband finns det inte tid för att se.
  Sortering av viktigt, mindre viktigt och oviktigt hinns inte med. Rusa på ALLA bollar!
  Människors tid upptas alltmer av att ägna sig åt att rätta till misstag. Inte minst sina egna.
  Förutsättningarna för struktur och eftertanke krymper. Vem sätter sig ner och reflekterar mitt i ett konstant larm? Vem stänger av och kopplar bort när likes-jagandet frestar och vännerna festar?

  Gillad av 9 personer

  • Beto af Svinelägg skriver:

   Kor pruttar metangas framför allt om de matas med kraftfoder, vilket är helt onödigt och vilket ger inte bara korna, utan även oss som äter deras kött och mjölkprodukter, sjukdomar. Friska kor äter gräs och friska människor äter gräsutfodrade kor och inga avsevärda mängder metan produceras.

   Gillad av 7 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Du har nog rätt om de flesta i det mesta, men själv har jobbat hela livet med komplexa industriprojekt och lärt mig att värdera och sortera bort allt ovidkommande, annars skulle man aldrig hitta fram till en lösning. Så jag gör likadant hemma, och avstår från t. ex. MSM och sociala medier helt för att kunna se klarare på verkliga problem – en yrkessjukdom?

   På detta sätt blir man kanske något av en outsider, med det är en position jag alltid haft och trivs med. Och eftersom jag kunnat försörja mig i femtio år så har kanske mina uppdragsgivare ändå haft förtroende för mitt sätt att tolka omgivningen och jag har oftast fått ta hand om de besvärliga uppdragen som ingen annan ville ha.

   Jag är politiskt konservativ, varför ändra på det som fungerar för ändringens skull? Varför alla reformförslag när lösningen redan finns men inte beaktas: att inte göra något alls? Speciellt avskyr jag trender, inte bara modetrender; det som är värt något är det tidlösa och långlivade. Men reklambranschen måste hitta på nya sätt att hålla igång överkonsumtionen av billigast möjliga livsmedel och kinesiska med flera länders skräpprodukter, vilket är ett reellt sophanteringsproblem, inte att vi använder några plastkassar. Märkligt bara att så många hänger på utan att tänka efter: behöver vi verkligen detta?

   Det finns inga seriösa iakttagelser som visar att vi människor kan påverka klimatet. Så varför tjöta om det? Elbilar fungerar säkert, men är mycket opraktiska och kräver en långtgående ombyggnad av eldistributionsnäten, något som vi inte borde ha råd med eftersom det kommer att ta kanske 70 år att genomföra med dagens resurser. Om endast elbilar tillåts snart måste de också tillverkas någonstans och endast Kina skulle kunna leverera, vilket kommer att kvadda bytesbalansen helt; vi har bara skog, stål och kanske papperstekniktjänster att erbjuda dem istället. Och vi har inte löst ett enda reellt problem, bara skaffat oss nya.

   Utopier som dessa borde kunna avslöjas enkelt genom att bara visualisera penningflödena, i likhet med de flesta korttänkta idéer som rabblas upp varje vecka med det gemensamt att de saknar varje möjlighet till genomförande och absolut inte höjer någons livskvalitet.

   Vad är det vi saknar när vi börjar jaga spöken?

   Gillad av 8 personer

   • Lars Strömberg skriver:

    Jag kan av någon anledning inte ”lajka” inlägg här. Så jag får bemöda mej med att skriva att jag gillar din kommentar.
    Efter att ha gjort mitt inlägg här ovan så insåg jag att exempelvis Facebook är ganska meningslöst.
    Dvs det tar mer än det ger.
    Jag beslöt att stänga av mitt konto där UTAN att först skriva att jag ämnar lämna. Dvs UTAN att kunna få läsa en massa beklagande kommentarer om mitt beslut.
    Jag insåg att AVKOPPLING är betydligt viktigare än UPPKOPPLING. Och att uppkoppling inte ger mig någon avkoppling.

    Gillad av 5 personer

   • Fette von Suttner skriver:

    Lars, du måste vara inloggad på WordPress för att ”lajka”. För det måste du i sin tur ha ett konto på WordPress. Det är gratis. När du en gång är inloggad har du bättre möjligheter att få bli censurad, för då vet de vem du är!

    Gilla

  • Beto af Svinelägg skriver:

   En släkting (ingift) satt efter kriget som krigsfånge i Sibirien. Han drabbades av en svår sjukdom och tilldelades, till skillnad från de andra fångarna, en liten daglig ration kött. Men han var så svag att en annan man från samma by tog hans kött, för han skulle ju ändå dö. Men han överlevde trots detta.

   Du måste inse, Göran, att för SSU och liknande socialistiska kadrer är åldringsvård och andra offentliga inrättningar redan de läger du talar om. Det står i citatet i texten ovan i svart på vitt. Det är straff- och utrotningsläger för sig själva som dessa gamlingar har röstat på i hela sina liv. Gertrud Sigurdsen drabbades bara allt för milt av detta öde.

   https://www.svd.se/s-ministerns-omvandelse

   Gillad av 8 personer

 5. miketheviking skriver:

  Ja, nu kommer den…
  Nu kommer konsekvensen av att 100 miljarder/år måste bekostas med neddragningar i olika system vi byggt upp för att hjälpa medborgarna i landet.
  Nu kommer räkningen.
  Så huka er barn, elever, patienter och äldre – nu blir det barkbröd och hummus gjord på maskrosor för hela slanten.

  Under tiden klafsar 100 miljarderselefanten runt i spillrorna av det svenska köket.

  Gillad av 9 personer

 6. Aurora skriver:

  Läste Ledarsidornas Mellan Stat och Nation. Staten representeras va makten och dess myndigheter medan Nationen är folket. Enligt grundlagen ska makten utgå från folket. Så är det endast skenbart idag, genom allmänna val vart 4e år, men knappast i verkligheten (ex DÖ och JÖ). För att täppa till alla hål för att folkets röst skulle få betydelse så har staten fullt upp att genom lagstiftning täppa till alla folkets demokratiska hål. SSU är enbart en av alla Ss maktorganisationer. Myndigheter är idag politiserat vänsterstyrd genom vänsteraktivistiska tjänstemän. V och MP samt C,L och M (faktiskt) är också lydiga verktyg åt vänstermakten. Botström är bara ett politikerproffs i rätt makt-anda. Som S säkerligen är mycket nöjda med och som Löfven snarare kommer att befordra än att sparka.

  Gillad av 2 personer

  • cmmk10 skriver:

   Staten är samhällets förvaltning. Såzzarna – som är Staten – har via skolan tutat i svensken att stat och samhälle är samma sak.

   Testa och fråga någon slumpmässigt, om de vet skillnaden mellan samhälle och stat. Vågar sätta en peng på att flertalet inte vet det. Garanterar att de vänstervridna dessutom är överrepresenterade.

   Gillad av 3 personer

 7. elfyma+ skriver:

  Instämmer.
  Lägg därtill att ca 30% av populationen inte klarar av att smälta vegetarisk kost (grönfoder) utan att jäsa upp som en ballong, vare sig de är gamla eller unga.
  Som att vissa är gluten- eller laktosintoleranta.
  Det fick jag lära mig av landets kanske främsta mag- tarmspecialist, dr Peter Benno, efter att själv ha förätit mig på grönsaker påverkad av min idisslande omgivning.
  Magbesvär var f ö vanligt bland veganer/vegetarianer enl. Dr Benno.

  Gillad av 7 personer

 8. Thomas Rönnberg skriver:

  Bravo Bitte! SSU framträder alltmer som en diktatorisk sekt som är direkt farlig för demokratin . Snorungar är en alltför mild beskrivning på dessa sorgligt vilsegångna virrpannor. Men nån brist på självförtroende uppvisar dom inte. Lyckligtvis tappar SSU också medlemmar, precis som sin moder/fader SAP. Det är tydligt att vi i Sverige inte vill. ha bakåtsträvare som vill återinföra diktatur. Så låt oss hoppas att SSU fortsätter med sina bedövande enfaldiga förslag och utspel, så blir vi nog av med denna samhällssvulst inom en snar framtid

  Gillad av 1 person

 9. Matte skriver:

  Philip Botström gillar att åka taxi, har jag hört. Om de gamla minskar sitt klimat-avtryck uppstår ju utrymme för Philip att åka mer. Givetvis för pengar som andra har arbetat ihop.

  Philip kommer att bli en sann socialist.

  Gillad av 1 person

 10. Aha skriver:

  Många äro utspelen kring klimatproblemen. Det ger medial uppmärksamhet, media får något annat att skriva om än bara invandringsproblem. Lyckas etablessimanget med att vidmakthålla klimatintresset till nästa val lär SD ligga illa till. Ligger SD illa till, ligger Sverige illa till ty det kommer att leda till fortsatt omdaning av Sverige till ett mångkulturellt land. De problem vi har idag med köer inom vård och äldreomsorg kommer att bli större, fler dör i köerna, skolan är än sämre, likaså rättsväsendet förmåga att stävja brottsligheten, fattigpensionärerna kommer att fortsatt vara fattigpensionärer, Islam har flyttat fram sina positioner, utanförskapet har ökat, ekonomin går fortsatt dåligt.

  Det är mycket som ligger i potten när det gäller klimatdebatten.

  Gillad av 1 person

 11. Arne Groningsson skriver:

  Denna importprodukt Botström, visade redan för år sedan att han har dåligt omdöme, när har tar taxi från Sälen till Stockholm för nästan 8 000 kronor.
  Sossarna betalade påstås det, men även Skattebetalarna via partistöd, förmodar jag.
  Dessutom ser man, att adoption av främmande barn är ett lotteri, och denna gång blev det en nitlott, av flera själ…

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Det finns många nitlotter inom SSU. Men lotter är också en substantiell intäktskälla, som bidrar till att SSU är det rikaste politiska ung- o dumförbundet.

   Gilla

 12. BjörnS skriver:

  Det bästa SSU kan göra för att minska miljöpåverkan är att sluta ha kongresser eftersom resandet dit osv måste kräva mycket resurser och säkert bidrar till växtgasutsläpp. Jag kan ge mig sjutton på att de dessutom äter under konferensen. Skulle vara intressant att veta om det endast var vegetariskt.

  När jag tänker efter är det kanske bäst att lägga ner SSU helt.

  Gilla

  • brrr skriver:

   Eftersom det är liberalt sinnade människor som driver på denna klimatfanatism, kan man dra slutsatsen att det handlar om självmord. Vilket det ju inte gör eftersom de kommer att dräpa oss allesamman.

   Gillad av 1 person

 13. Elisabeth G skriver:

  Detta är fullkomligt vansinne! Vi människor behöver animaliskt protein och animaliskt fett. Vårt behov av kolhydrater är minimalt. Att leva på vegetarisk, för att inte tala om vegansk, kost är verkligen att dribbla med sin hälsa. Bara en sådan sak som att en vegankost kräver vissa kosttillskott för att man inte omgående ska bli sjuk borde få folk att tänka efter.

  Det är vidare så när det gäller mänsklig föda att man måste titta på biotillgängligheten, dvs. vad kroppen kan ta upp av de näringsämnen som finns i födan. Där har kött en mycket bättre biotillgänglighet än vegetabilier. Kroppen har alltså mycket svårare att ta till sig det protein och de fetter som finns i den vegetariska kosten. Det är till och med så illa att mycken vegetarisk kost innehåller s.k. antinutrienter, vilka inte tillför något men dessvärre motverkar näringen i nutrienterna.

  För den som vill veta mer om särskilt vegansk kosts inverkan på främst den psykiska hälsan kan jag rekommendera den amerikanska psykiatrikern Georgia Edes blogg. Hon har specialiserat sig på just kostens inverkan på den psykiska hälsan. Det är enligt henne tydligt att vegansk mat äventyrar den psykiska hälsan. https://www.diagnosisdiet.com/

  Ja men korna då? Det har funnits kor hur länge som helst. Ja, långt innan klimathysterin uppkom. MEN – kor ska gå ute och beta gräs och hålla landskapet öppet. De ska inte äta spannmål. Det ska för övrigt inte människor heller.

  Vad gäller äldre är nog maten i regel dålig redan som den är. De senaste åren har jag varit inlagd på två olika sjukhus. Maten var undermålig. Den var fettsnål och kolhydratrik. Det var inte mycket som gick att äta för den som är mån om sin hälsa.

  Varför har det då blivit så här? Jo, Big Food, som det kallas tjänar mera pengar på kolhydrater som är billiga att framställa och lätta att lagra. Då väger sanningen och människors hälsa lätt.

  Men miljön då? Värnar man om miljö och biologisk mångfald äter man kött, helst från s.k. gräsbetesdjur. Då hålls landskapet öppet och man undviker monokulturer som förstör jorden.

  Gillad av 7 personer

 14. Ove Träsk skriver:

  Att detaljreglera äldreomsorgen är löjeväckande och en socialdemokratisk tradition. För dagissocialister som det opportunistiska SAP så utgör äldreomsorgen en tacksam verksamhet som försökskanin för det perfekta socialdemokratiska samhället, det underlättar naturligtvis att de som blir föremål för denna gränslösa omsorg är en traditionellt röstsvag grupp.
  Göran Persson fick som bekant utlopp för sin monumentala beskäftighet som kommunalrådsordf. i Katrineholm genom att bestämma över gardinerna i äldreomsorgen lokalt.

  Den motbjudande kombinationen av självgod paternalism och instrumentell funktionssocialism som Botsröm ger uttryck för är en del av socialdemokraternas dna, att denna politruk, som likt Shekarabi fått sin personvalskampanj betald av ssu, dessutom förenar den beskäftiga tradition där medborgare är undersåtar i välfärdsstaten, med opportunistiskt klimatmedvetande är bara allt för förutsägbart.

  Gillad av 1 person

 15. Mitt vykort skriver:

  Det är så dags nu Bitte. De värsta styr, malokrati, de kommer inte att ge upp makten eller ändra kurs godvilligt. Så vad skall vi göra åt det, du verkar känna många av de skyldiga? För oss som vaknade tidigare så är dessa åthutningar tröttande, jag har hållt på i 13år, många andra i 20-30 år. Mitt politiska intresse vaknade sent, när jag flyttade tillbaks till Sverige och insåg att den tydligaste frukten av den förda politiken de senaste 30 åren nu är nya sedvänjor som gruppvåldtäkter och överfall på värnlösa flickor. Barbari helt enkelt, som vi inte ens hade på stenåldern. Det man måste göra är att acceptera är att detta är det centrala som den senaste generation politiker skapat, gängvåldtäkter, de uppfann inte elbilen, den har funnits i 100år, och att de vill ha det så här. De lyssnar inte på några åthutningar, de har för Guds skull faciliterat att kvinnor och barn inte längre är trygga, och inte äldre heller i sina hem, vad kan vara värre än det? Det är som att skriva artiklar där man hutar åt Stalin och Mao, tror du att de brytt sig? Nej, de ville ha det så, precis som våra ledare vill ha det som de konstruerat.

  Åthutningarnas tid är sedan länge förbi, jag hoppas också på alla bäckar små men tvivlar..

  Gillad av 6 personer

  • Matte skriver:

   Tyvärr är det många som inte ser kopplingen mellan den förda politiken och dess resultat. Problemen förklarar de med slump och otur. (Här kom jag att tänka på ett citat av golfspelaren Gary Player: ”The more I practice, the luckier I get.”) Delvis beror det på bristande engagemang hos många människor, delvis på att de blir förda bakom ljuset. MSM och makthavande politiker gör allt de kan för att distrahera och rikta fokus åt andra håll, exempelvis Putin och Trump, eller rent nonsens.

   De som har tagit sig till makten och tycks ha detta som sitt främsta mål, oavsett kostnad för andra, kommer inte frivilligt lämna ifrån sig den makten. En förändring måste ske genom att fler vaknar och kräver ändring. Ett erkännande från makthavarna om att de är på fel spår vågar jag inte hoppas på.

   PS.
   Ylva Johansson nu ser ut att bli EU-kommissionär med månadslön på 270.000 SEK/månad, plus diverse bidrag och tillägg, samt generösa pensionsvillkor.

   Gilla

   • Mitt vykort skriver:

    Ja, jag lyssnar på swebbtv där Lars Bern som ser nyktert på mycket säger att politikerna är ”situationens fångar”. Ständigt dessa ursäkter för en politik man kan se formas över mer än 30 år (ännu längre förstås).

    Gillad av 3 personer

   • There's a glitch in the Matrix skriver:

    Ja, Lars Berns snack om att politikerna skule vara ”situationens fångar” var så ohederligt fräckt att jag nu fått flytta honom till samma kategori t.ex. Johan Westerholm; första striken var håhåjajaandet om Nyamko Sabunis samröre med sin bror islamisten, domvillmenkanint’andet om politikerna var den andra. Någon tredje behövs knappast.

    Gillad av 2 personer

 16. Rikard skriver:

  Hej.

  Finns Botström på riktigt? Ja, det är ju brukligt att fråga så i dessa dagar och trådar.

  Skämt åsido – varför låter ni era föräldrar bo på anstalt och institution? Där känner jag starkt att landets nya herrefolk – araberna, zigenarna och afghanerna – har mer på fötterna då de anser det känslolöst och grymt att helt enkelt kasta bort sina gamla enkom för att livet blir bekvämare.

  Vad, om inte detta oskick med fattigstuga, sedermera ålderdomshem och nu anstalter kallade diverse eufemismer funnits, hade du utsatt dina föräldrar för?

  Alltför många svenskar är sådana att de följer i sina fäders spår och helt sonika lämpar över ansvaret på socknen, kommunen, och staten. Det dagens unga föreslår är inget annat än en fortsättning på hur fyrtiotalisterna – dessa eviga tonåringar – agerat; de lade grunden och de markerade spåret som idag följs som en naturgiven självklarhet. Barn och föräldrar tas om hand av staten, så att projektet [JAG!] kan fortgå.

  JAG skall kunna resa vart och när JAG vill; JAG skall kunna äta, dricka och röka vad, var och när JAG vill; JAG skall inte behöva begränsas i MINA val; och så vidare i en äcklig vals inuti en spegelklädd cylinder kallad själen.

  Men hörni, fyrtiotalister – sluta gnäll. Botström et consortes gör bara med er vad ni gjorde med era egna äldre. Barn gör som du gör, inte som du säger.

  Säng. Bäddad. Ligg.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 5 personer

 17. Mats Ljungberg skriver:

  Bra skrivet👍
  Håller med till 100%. Min farfar var en stolt socialdemokrat. Om han sett vad de är idag hade han vänt sig i graven..

  Gilla

 18. Samuel af Ugglas skriver:

  SSU ”glinen” måste ju ha inspirerats ovanifrån, men vad heter socialisterna som vill utvidga livsmedelsransoneringen? Fram med namn och bild så jag känner igen dem om jag går på Riche eller KB.

  Gilla

 19. Lennart Bengtsson skriver:

  Skulle detta inträffa förslår jag att de gamla matstrejkar. Samtidigt bör man aktivera den internationella pressen för att visa världen vad svenska vänsterextremister hålla på med. Detta skulle säkert få aktivisterna på andra tankar.

  Gillad av 1 person

 20. Erik Forsgren skriver:

  Klimathoten är vida överdrivna hot ägnade att flytta fokus från de verkliga problem vi har i samhället. När erkända klimatforskare världen över är ense om att klimatförändringar styrs av faktorer vi inte kan råda över så framstår all klimatpanik som krystad och overklig.
  Jag efterlyser diskussioner om och förslag till hur vi ska minska brottsligheten krisen inom rättsväsende polis och vårdsektor.
  Även ekonomin befinner sig på fallrepet. Det finns mycket att städa upp efter all vänsterliberal smörja.

  Gillad av 2 personer

 21. Stefan Sewall skriver:

  Vilka usla kräk inom SSU som vill terrorisera försvarslösa gamlingar. Det är samma anda som kulturrevolutionen initierad personligen av den store sadisten Mao Tse Tung 1968.
  16-20 åringar släpade ut lärare och professorer (äldre) från skolor och universitet och piskade dem till döds. Samma totalt sjuka mentalitet med fullkomlig total avsaknad av respekt för dem som byggt landet och skapat det välstånd de otacksamma rackarungarna åtnjuter och som gett dem makt och inflytande som de nu missbrukar. Nej, tvångsvård med fastlåsning i rullstol och medikamentellt inducerad benpares på hem med samma mat som de äldre får och samma läggtider, skulle varje SSU-kongressdeltagare utsättas för i obestämd tid tills de förstått hur kul det är och galenskapen gått ur kroppen. Jag börjar snart tro på behovet av djävulsutdrivning.

  Gillad av 4 personer

 22. Elisabeth G skriver:

  ”Nej, tvångsvård med fastlåsning i rullstol och medikamentellt inducerad benpares på hem med samma mat som de äldre får och samma läggtider, skulle varje SSU-kongressdeltagare utsättas för i obestämd tid tills de förstått hur kul det är och galenskapen gått ur kroppen.”

  Bra rutet, Stefan! De kan ju själva få pröva sin egen medicin, så får vi se vad de tycker. De är totalt empatilösa.

  För övrigt läste jag, för något år sedan, en artikel i Svensk Pastoraltidskrift om samvete där det framgick att Mao förklarat sig vara stolt över att sakna samvete.

  Gillad av 1 person

 23. Sixten Johansson skriver:

  Köttskamsdiktat kan snabbt rädda klimatet
  vars slutliga lösning är matriarkatet
  Det vet SSU
  men dess överkucku
  vill bli tupp i vegankalifatet

  Gilla

 24. Göran Holmström skriver:

  Det gör inget, om några år så slutar jag jobba, och det är inte helt omöjligt att jag o gumman med vovven flyttar ut i skogen. jakt och fiske räcker långt,
  svält dom äldre på hemmen.
  Vi spelar inte med!

  Gilla

 25. Sixten Johansson skriver:

  För en blivande pamp vid namn Botström
  är ju svältkurer rätt syndabotsdröm,
  för så tänker var sann politruk,
  därmed fåfäng är folks klagosuck
  att det där är en valps idiotdröm

  Gilla

 26. rolfholmen skriver:

  ”Unga vuxna” är ett dåligt skämt. Vid 28 års ålder borde man vara vuxen. Här ser vi snarare ett fall av ”den förlängda puberteten”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.