Anti-Israelaktivister försöker pressa artister att inte spela i Israel

Den populäre amerikanske artisten Lionel Richie, som ska uppträda i Tel Aviv den 12 september, har utsatts för påtryckningar av den antiisraeliska BDS-rörelsen (Boycott, Divestment and Sanctions) som kräver att han ställer in. Stjärnan låter meddela att han vägrar ge efter.

Att BDS-aktivister pressar artister att ställa in planerade uppträdanden i Israel är numera vanligt. De flesta struntar dock i påtryckningarna från rörelsen, som av både demokrater och republikaner anses ha starka antisemitiska inslag.

7 reaktioner på ”Anti-Israelaktivister försöker pressa artister att inte spela i Israel

 1. MartinA skriver:

  ”Stjärnan låter meddela att han vägrar ge efter.”
  Oj så modigt! Han har ju bara 95% av representanthuset och 100% av oligarkerna och 99% av media bakom sig! Stort! Imponerad! För övrigt bra att DGS deklarerar sina lojaliteter i de här frågorna så att vi vet var vi har DGS. Nyhetsurval är det enklaste sättet att bedöma vad en publikation har för agenda.

  Gilla

  • peter ahlqvist skriver:

   Glädjs åt att a 95% av representanthuset och 100% av oligarkerna och 99% samt DGS och de flesta människor med fungerande moralisk vågskål tänker som Lionel Richie. En dag kanske även du?

   Gilla

 2. MartinA skriver:

  För övrigt handlar hela den här historien om att Sionistiska lobbygrupper precis är på väg att göra det lagligt för offentlig upphandling i USA att kräva att deras leverantörer ej bojkottar Israel. Så trots att DGS i flera artiklar bedrägligt har försökt ge sken av att den här frågan handlar om att modigt stå upp mot rabiata hat grupper så är det tvärtom. Lagstiftningen som introducerats ger Israel en särställning i USAs inrikespolitik och försvårar för medborgare i USA att använda sitt eget ägande för att uttrycka sin egen politiska åsikt. Men som sagt, tack till DGS för att ni återigen står upp för socialism och mot äganderätt och mot medborglig frihet. Tydlighet är alltid bra.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Israel_Anti-Boycott_Act

  Gilla

 3. Björn skriver:

  Här i Sverige har vi redan motsatsen; för att bli godkänd och kunna skriva kontrakt i olika sammanhang, måste man ha ”rätt värdegrund”, dvs att t.ex vara pro Palestina…..

  Gilla

 4. miketheviking skriver:

  Begriper inte denna korta artikel??
  Vad menas med den?

  Att även Israel behöver böja sig för internationella konventioner och FN-s resolutioner är väl ingen raketvetenskap? Till slut tröttnar folk på den apartheidliknande behandlingen av palestinier och icke-judar i Israel. Bojkott är ett fredligt medel till skillnad från urskillningslösa och djupt onda terrorattentat.

  Om BDS har fel så kommer inte folk stödja dem – har de rätt i sak så ser vi folklig demokrati som den ska fungera.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.