Rungande nej till amerikansk bojkott mot Israel

Det blev ett rungande nej till amerikansk bojkott mot Israel när representanthuset röstade om det så kallade BDS-förslaget (Boycott, Divestment and Sanctions movement) i tisdags. Demokrater såväl som republikaner fördömde BDS-förslaget och det röstades ner med 398 röster mot 17.

De demokratiska politikerna Ilhan Omar och Rashida Tlaib, som gjort sig till talespersoner för BDS-förslaget, hävdade att beslutet strider mot yttrandefriheten. Det avvisades bestämt av en överväldigande majoritet som menar att BDS-förslaget har antisemitiska inslag.

11 reaktioner på ”Rungande nej till amerikansk bojkott mot Israel

  • Stig Palm skriver:

   Med denna Somaliska kvinna i USA kan vi i Sverige förvänta oss liknande.
   Nu har vi förstås Margot W som säkert stöder sin ‘syster’ i USA beträffande Israel.
   Ingen oro dock? Mossad har koll på dessa tanter.

   Gilla

  • Bzzz skriver:

   Denna tid kommer kanske att beskrivas som Förräderitiden, när demokratin genomgick en fas då vänstern förrådde väst, i USA så är det så klart demokraterna som främst driver detta.

   Gillad av 1 person

   • Bzzz skriver:

    En vidare kanske hoppfull tanke kan ju vara att det väl är ett ganska desperat steg av vänstern att importera väljare, det kan ju tyda på att de var på väg att dö ut utan invandring, att vänstern helt enkelt är överspelad utan misär. En inte så hoppfull tanke ör ju att de aldrig kommer att ge upp detta spår.

    Gilla

 1. petrakap skriver:

  Det är verkligen absurt att man i ett demokratiskt land inte har rätt att kritisera Israel och uppmana till bojkott av deras produkter. Sydafrika var ok att bojkotta men Israel är av någon anledning tabu att kritisera.

  Gilla

  • Gonzo skriver:

   Fast det du säger är osant som det mesta sådana som du säger.
   Ingenting i det här påverkar privatpersoners rätt att framföra sin åsikt eller att själva för sin privata åsikts skull bedriva kritik eller bojkott mot Israel.
   Du ljuger helt enkelt, eller har en mycket låg läsförståelse så du ibte riktigt förstår.

   Gilla

  • Stig Palm skriver:

   Om du läser på är det skillnad på orsak till önskad bojkott. I Israels fall är det inte bara bojkott utan denna som inledning till statens förintelse.

   Gillad av 4 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Jag uppfattade det som förbud mot alla former av uppmaning till bojkott av israeliska produkter. – Skall sedan all kritik av Israel stämplas som antisemitisk, är det sedan fritt fram för regimen att bete sig som man finner för gott utan att behöva bekymra sig för vad omvärlden tycker.

    Gillad av 1 person

 2. MartinA skriver:

  Vad gick förslaget ut på i detalj? Jag har tidigare läst om långt gångna lagförslag i USA som gör det straffbart att förorda bojkott mot Israel. Gick det här lagförslaget ut på att motverka sådan lagstiftning?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.