Patrik Engellau: En samling dårar

Patrik Engellau

Snart finns inga ord som är starka nog att beskriva förblindelsen hos de personer som leder vårt land.

Inför Almedalsveckan sa Volvochefen Håkan Samuelsson att han inte lyckades anställa internationellt rörlig arbetskraft till Göteborg:

I en intervju med TT i samband med Almedalsveckan gick Håkan Samuelsson ut med frän kritik mot Göteborg som stad. Han vill samla internationell kompetens från länder som USA, Tyskland och Kina till Volvos ledning. Men det är svårt, konstaterar han. Orsaken är, enligt Samuelsson, brist på skolor, bostäder och känslan av otrygghet för all kriminalitet.

Om jag sa att blodet isade sig i mina ådror när jag läste detta så vore det naturligtvis en överdrift ty blod isar sig aldrig i några ådror annat än efter förfrysning och död. Men som metafor stämde det ganska bra med vad jag kände. Varenda människa som tänker någorlunda klart måste begripa att det måste vara svårt att rekrytera så kallade ”anywheres”, alltså folk som i kraft av sin kompetens kan välja bostadsort var som helst i världen, till Göteborg (för att inte säga Malmö, haha).

Men jag hade hoppats att amerikaner, tyskar och kineser inte riktigt begripit detta utan ändå kunde välja att jobba i Sverige. Korkat av mig. Kompetenta amerikaner, tyskar och kineser kompetenta människor av andra nationaliteter är inte så blåögda som mitt naivt patriotiska jag hade hoppats på. De bryr sig lika lite som jag om det statsfinansierade Svenska institutets kampanjer för att bygga ”relationer och förtroende för Sverige i världen”. De kollar tydligen lika iskallt som jag på vad Göteborg har att erbjuda och tackar nej. De skiter i den statsfinansierade svenska propagandan.

Då kommer nästa chock, nämligen de officiella svenska reaktionerna.

Göteborg är konkurrensutsatt och Göteborg ratas av dem som Göteborg vill locka till sig. Kunderna vill inte köpa. Kunderna är kräsna. Det är kunderna som bestämmer hur mycket Göteborg och Svenska institutet än ogillar detta.

Vad gör du om kunderna väljer att inte gå in i din butik? Vad jag efter flera års studier på Handelshögskolan i Stockholm inbillar mig att jag lärt mig är att en sådan brydsam situation är oerhört plågsam för de ansvariga just eftersom de är ansvariga. De kan välja mellan tre olika strategier: 1) att låtsas göra något utan att göra riktigt något enär de själva är problemet och de absolut inte vill avskaffa detta problem, 2) skälla ut dem som klagar och 3) ge upp alla sina uppenbarligen felaktiga idéer och börja lyssna på verkligheten.

Forskningen visar, kan jag tala om, att strategi 3 knappast existerar som frivilligt valt alternativ i den av oss kända tillvaron.

Statsminister Löfven kommenterade Samuelssons uttalande så här enligt TT:

Självklart har jag respekt för det, om Volvo upplever det, så är det så. Det är därför vi ska bygga fler bostäder, se till att utbildningen blir ännu bättre och kriminaliteten ska bekämpas, säger Stefan Löfven.

Vi satsar mer på högre utbildning. Vi utbildar dubbelt så många poliser som innan vi tillträdde, påpekar Löfven.

Om jag vore Samuelsson så skulle jag ta detta uttalande från statsministern som ett kvitto på att Sverige inte bryr sig ifall Volvo flyttar till Kina. Statsministern anser tydligen att han redan håller på att lösa Volvos problem. Men det är ju inte så. I själva verket fortsätter han den politik som skapar problemen.

Ett uttalande från kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Axel Josefson (M), är ungefär lika trovärdigt:

Jag känner väl till kritiken. Och jag instämmer i detta. Göteborg är en stad i stark tillväxt och vi har en utmaning att bygga bostäder och bygga ut den offentliga servicen i den takt människor flyttar in.

Det är gängse politikerpladder.

Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, går i stället rakt på strategi 2. Håkan Samuelsson har fått alltihop om bakfoten och får därför ”svar på tal”. ”Jämförelserna med andra städer är ofta orättvisa [och] det finns positiva signaler”. Förresten är ”kriminaliteten inte bara polisens ansvar”, så kom inte och skyll på Erik Nord.

Räknar den svenska polisen med att Volvochefen ska säga till de amerikanska, tyska och kinesiska kompetenserna att det visst är tryggt att sätta barnen i kommunala skolor i Göteborg, det har polischefen sagt, så det så?

För en statsminister som verkligen ville ta itu med Sveriges problem hade Samuelssons varning varit ett gyllene tillfälle. Om man som ledare vill få ordning på en krisande organisation, i det här fallet Göteborg och, i vid bemärkelse, Sverige, måste man skapa krismedvetande i organisationen. Klagande kunder måste utnyttjas till det yttersta. ”Se här”, kan ledaren säga till sin organisation, ”det är inte jag som gnäller, det är kunderna som hotar att lämna oss om vi inte skärper oss”.

Om jag vore statsminister skulle jag bjuda in Håkan Samuelsson och Leif ”Vad fan får jag för pengarna?” Östling, en annan klagande storföretagsledare, på ett allvarssamtal över lunch för att sedan avsluta med en stor presskonferens om behovet av en ny inriktning för svensk politik. Sedan skulle jag starta en ny politik och då och då stämma av med Samuelsson och Östling.

127 reaktioner på ”Patrik Engellau: En samling dårar

 1. Aurora skriver:

  Kommer inte att hända. Statsdiktaturen fortsätter vansinnespolitiken tills omvärlden (förhoppningsvis) måste rädda oss. Nu läser vi att ’overkill’(GWs beskrivining)-rättsprocessen mot den amerikanske rapparen börjar få bojkottnongskonsekvenser mot Sverige och svenska varor. M Wallström försöker hålla ansiktsmasken under bestämd kontroll, men ser besvärad ut för att rättsspektaklet stör hennes semester, när hon funderar på vilka konsekvenser detta kan ha för’Sverigebilden’.

  Gillad av 19 personer

  • Elisabeth skriver:

   Jaha, nu har det hänt i Sverige också. I fredags var det 28 grader varmt i Malmö. En ung flicka skulle stiga på bussen vid Värnhem, hon var på grund av värmen klädd i shorts och linne. Men chauffören vägrade låta henne resa med bussen, han tyckte att hon var för lättklädd. Hon blev förstås rasande men var tvungen att stiga av. I Malmöregionen är buss-chaufför numera i stort sett ett invandraryrke, det är lätt att gissa vilken slags invandrare denne chaufför måste vara. https://www.sydsvenskan.se/2019-07-27/amanda-tvingades-ga-av-bussen-var-for-lattkladd
   Jag blir alltid upprörd när jag ser påbyltade, slöjförsedda muslimska kvinnor på de svenska badstränderna. Det borde egentligen vara förbjudet att vistas på stränderna i dessa munderingar. För tro mig, om detta breder ut sig kommer vi svenska kvinnor i badkläder antingen att bli trakasserade eller så ”självcensurerar” vi vår klädsel, dvs är påklädda. Eller så stannar vi hemma. Vilken utveckling !

   Gillad av 9 personer

   • Kalle skriver:

    Vi som är kritiska till hur regerinen sköter sitt uppdrag,måste tänka om.
    Vi bör tillämpa barnradions pedagogik på förenklad svenska. Har vi tur kanske dom fattar vad vår kritik handar om.

    Gillad av 3 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Glöm aldrig dödsdomarna för bagatell-blasfemi i Pakistan och Bangladesh!
    Glöm aldrig Pela och Fadime.!

    Glöm aldrig dessa de skarpaste av alla argument för att hindra att ett normalt land blir muslimskt och får muslimsk majoritet och muslimskt inflytande i rättssystemet.

    Hädelse av alla gudar vare sig de sitter i stenar eller buskar eller moln eller gamla ökenböcker, är och måste vara tillåten annars….
    Ingen normal västlig klädsel får vara orsak till diskriminering i det land som är VÅRT, annars…

    Gillad av 10 personer

   • cmmk10 skriver:

    Visst är det sorgligt att kvinnliga sverigevänner skall drabbas, men det är nog det enda som kan få svenskorna att komma ur sin godhetspsykos.

    Om ni inte kan röra er fritt och inte heller kan klä er som ni vill, så måste ni väl snart se någon slags koppling mellan detta och befolkningsutbytet? Antar dock tyvärr ett varje kvinna kräver ett flertal personliga Jimmie-moment innan avprogrammering kan börja.

    Gillad av 6 personer

   • Aurora skriver:

    En chaufför som ansåg att hans jobb inrymde en självpåtagen roll som moralpolis. Som på Rinkeby torg.

    Gilla

  • Kronblom skriver:

   Vad ingen har räknat med i ASAP Rocky-fallet är att USA har ett utökat ”skydd” för sina medborgare varhelst de befinner sig. Motparten i målet kan, så länge han inte är i Iran, närsomhelst befinna sig på Rikers Island i väntan på att bli lagförd i Amerikansk domstol.

   Gillad av 1 person

   • cmmk10 skriver:

    Då får vi hoppas att killen blir upplockad på vägen hem från sin semester i Iran. Kanske han byter plan i Istanbul; Turkiet är ju ändå ett NATO-land. 😉

    Gillad av 3 personer

   • akelaslair skriver:

    CMMK10 Turkiet är förvisso (fortfarande) med i NATO men det har under Erdogan utvecklats från ett sekulärt till ett alltmer islamiserat samhälle och blir mer och mer kamratligt med Ryssland, köper försvarsmateriel mm. Att ”barnet” fastnar i någon av flygplatserna i närheten av Ankara är en liten förhoppning. Mycket liten.

    Gilla

 2. Tomas skriver:

  Lösningen är att bygga ett motsvarande Sun City som i Sydafrika. Där kan högutbildad utländsk arbetskraft bakom murar leva lyx med lågavlönad, högskattad svensk tjänstepersonal. Som högutbildad expertis får de skattereduktion i nivå med Brysselkål huvudena.. Signalen inom landet blir som vanligt att eliten skiter i sin egen befolkning men tack och lov upprätthåller vi fina fasaden mot utlandet.

  Gillad av 11 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Verkar vara enda lösningen?

   Gated community med Elitskolor!
   Där även några svenska barn kunde få bra utbildning!

   Då kanske våra industrijuveler kunde räddas?

   Gillad av 1 person

   • Tomas skriver:

    Jag skulle aldrig sätta mina barn i en gated community, det vore förnedrande att se att de skulle bli klasskamrater med släktingar som sålt ut landet. Hellre skatta minimalt eller tillfälligt emigrera innan det oundvikliga inbördeskriget kommer.

    Gillad av 3 personer

  • -,.Falsk..Flagg skriver:

   ”Lösningen är att bygga ett motsvarande Sun City som i Sydafrika.”

   Jag har varit ansvarig för en stor verksamhet i Sydafrika en gång i tiden och är ganska insatt i hur det landet fungerar.

   Rent allmänt kan man säga att när apartheid avskaffades så insåg en stor majoritet av de utbildade vita att det bara var en tidsfråga innan man skulle få samma utveckling som i alla andra länder som styrs av svarta, nämligen en resa mot permanent fattigdom och helt extrema nivåer av grovt våld. Alla var bekanta med vad som hade hänt i grannlandet Rhodesia ( Zimbabwe), bland annat pga. att många vita redan hade flyttat från det landet till Sydafrika.

   Så många började flytta ganska direkt, både den utbildade eliten och de internationellt konkurrenskraftiga bolagen. Men Sydafrika var en stor ekonomi med många verkliga internationella bolag, så processen tog ett tag. De kvalificerade vita som blev kvar ordnade ganska direkt olika former av grindsamhällen (gated communities).

   Men man måste förstå att detta var något helt annat än de grindsamhällen som finns i t.ex USA och Spanien. Bevakningen i dessa är oftast väldigt låg, i praktiken en vakt som sitter vid infarten. Om det händer något, ringer vakten till polisen. Attraktionen av dessa områden beror av andra faktorer, framförallt att man vet att inom dessa områden kan det inte ske tvångsberikning, dvs. det finns spärrar mot att staten placerar ut problemgrupper där. I USA finns det ett väldigt stort system som tillhandahåller bostäder för ”svaga grupper” (i praktiken ofta svarta från ghetton) som kallas ”Section 8”. Att få sådana bostäder i det område man bor har ungefär samma effekter som när staten eller kommunen i Sverige placerar ut MENA migranter. Så alla grindsamhällen är konstruerade på ett sätt som gör detta omöjligt, eller väldigt osannolikt.

   Men grindsamhällena i Sydafrika kan absolut inte lita på polisen. De är inte så intresserade av vitingar som blir rånade och mördade och om de skulle masa sig ut på ett larm och gripa några är risken stor att gärningsmännen sen blir släppta. Så lösningen där är massor av tungt beväpnade vakter, elstängsel, osv. Vidare gäller att vakterna alltid skjuter för att döda. Risken är väldigt hög för hämnd om de låter någon överleva.

   Vad gäller Sverige, förefaller det osannolikt att man kommer att tillåta grindsamhällen av amerikansk modell. Staten kommer knappast att tillåta att det byggs områden där kommunerna inte har rätt att placera in migranter. Tvärtom har det kommit lagstiftning de senaste åren som gör detta mycket lättare. Givet detta, är det helt meningslöst att bygga områden med murar runt.

   Den Sydafrikanska modellen är ännu mer orealistisk. Staten i Sverige måste rimligen kollapsa helt innan man tillåter tungt beväpnade privata miliser som direkt skjuter på alla icke-vita som kommer i närheten.

   Segregering är enda sättet att överleva i en mångkultur, men den svenska staten kommer inte att tillåta detta. Således måste de som vill överleva se till att placera sig utanför den svenska statens jurisdiktion. Detta kan ske genom att man flyttar till ett annat land eller genom att vissa områden av det som nu är Sverige bryter sig ut, dvs. separatism. En eller flera kommuner som bryter sig ut kan sen de facto fungera som ett sydafrikanskt grindsamhälle, dvs. med militär vid gränsen som håller alla MENA figurer borta.

   Det i särklass största misstaget som de vita sydafrikanerna gjorde var att inte tillämpa den senare metoden, dvs, att skapa ett vitt hemland utan svarta innevånare. Ett sådant land hade kunna vara ett av de mest attraktiva i världen. Samma möjlighet finns nu i Sverige. En liten helvit stat i t.ex Skåne skull bli extremt attraktiv och ganska direkt bli det rikaste området i Europa. Företag som Volvo skulle stå i kö för att få ha sitt huvudkontor där, givet att man höll skatterna på rimliga nivåer.

   Utlandssvensk

   Gillad av 12 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Re Republiken Skåne krävs för denna lyckliga utveckling — ”rikast i världen” — två saker: en konstitution som effektivt förbjuder socialism och liberalism och tillgång till internationellt vatten och luftrum. Man måste också överleva miltärt på liknande sätt som Israel, men hotnivån torde vara lägre om man bara lyckas kasta ut 1 miljon utlänningar och sossar från Malmö till Sverige.

    Gillad av 5 personer

   • Göran Nilgard skriver:

    Som ett tecken på att det är som du skriver kan nämnas att förhållandet ZAR/SEK förändrats från 1ZAR=1,3SEK ca 2005 tills nu 1ZAR = 0,67SEK.
    Och då vet vi alla att det bara är mot den turkiska liran också som SEK står på ”plus” av typ alla världens valutor.
    Förmodligen Venezuelas också, men det är liksom inte intressant.

    Gillad av 2 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Träffade redan 1992, på en kurs, en sydafrikansk läkarkollega, som var mkt uppgiven. Han ville flytta med familjen redan då till Australien. De skulle dock inte kunna få med sig sina besparingar, resp. pengarna från försäljningen av huset pga Sydafrikas dåvarande förbud mot utförsel av pengar.
    Han berättade om hur de hade höga murar runt huset och taggtråd och lås och grejer och levde barrikaderade.
    Varje dags färd till jobbet var nervös och osäker. Ofta var det avspärrningar av ligistgäng som lagt upp högar med brinnande bildäck så att man inte kunde komma fram. Då fick man skynda sig att vända och ta annan väg. Han var ständigt rädd för inbrott och rån och överfall.
    Minns inte om det var Johannesburg eller Kapstaden han bodde i.
    Och det var alltså 27 år sedan redan. (Vet bestämt att det var -92.)

    Gillad av 2 personer

   • .,-Falsk..Flagg skriver:

    @ Östman,

    På kort sikt skulle en helvit ministat bli rik nästan automatiskt, via dynamiken i vit flykt.

    Men visst, för att bli en långsiktig framgång behöver man system som förhindrar socialism och mångkultur. Min uppfattning är att Schweiz fram till 1970 är den bästa modellen, dvs, direktdemokrati utan kvinnlig rösträtt. Men visst kan man argumentera för andra lösningar, som t.ex systemet i Singapore.

    @ Nilgard,

    Av intresse är möjligen att Sydafrika tillämpade ganska aggressiva valutaregleringar som en metod för att stävja utflyttning av de vita, dvs det var svårt att föra ut pengar om man ville lämna landet. Räkna med att något liknande kommer i Sverige.

    Gillad av 5 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Varför hör man så lite om Sydafrika nuförtiden, förresten? Det var ju Sydafrika som uppfyllde halva tiden i Rapportnyhetssändningarna dag efter dag under en tid i slutet av 80-talet. Då var det bråk och polis slog ned upplopp och det beskrevs som väldigt hemskt. Det var rapporter från kåkstäder som var eländiga. Hur är det nu? frågar man sig.
    Är det väldigt trevligt och gemytligt? Har de svartas situation förbättrats ordentligt? Har den höga levnadsstandarden hos de vita blivit allmänt spridd till alla? Jag ser aldrig några nyhetsreportage därifrån i msm om de förväntade framgångarna i lyckorike.
    Är Sydafrika nu en magnet för framgångsrika moderna företag som skapar massor av jobb?
    Varför är SVT/DN/AB så ojämna i rapporteringen? Varför så mycket då och inget nu?

    Gillad av 6 personer

   • -.,Falsk,.Flagg skriver:

    @ Stefan Sewall,

    ”Varför hör man så lite om Sydafrika nuförtiden, förresten?”

    Det är så MSM har fungerat sen åtminstone 60-talet. Först identifierar man något som är ”hemskt”, sen driver man kampanj mot det hemska, sen har man framgång och det hemska blir ersatt av något annat. Efter det blir allt MYCKET VÄRRE och man slutar att prata om saken.

    Det finns hur många exempel som helst. Rhodesia var hemskt, så vi gav massiva mängder ”bistånd” till Mugabe. Sydafrika var hemskt under apartheid, så vi gav bistånd till den öppet marxistiska och våldsamma organisationen ANC. Det är liknande i alla länder som vi skulle ”rädda”. Det som har ändrats är att vi under senare tid har skiftat fokus från att förstöra vår omvärld till att istället förstöra vårt eget land, men drivkrafterna och metoderna är snarlika. Massinvandringen är i princip en logisk fortsättning på biståndspolitiken.

    Gillad av 8 personer

  • akelaslair skriver:

   Tror inte att Sverige, med de numera knappa resurser vi har, klarar att underhålla/försvara en gated community av Sydafrikanskt mått. (Jag har besökt en sådan, utanför Joburg). Innanför murarna är en sak och det kan företaget som driver anläggningen och de som har sina anställda boende där delvis svara för men allt utanför murarna ligger på kommunen i fråga. All infrastruktur som vatten, avlopp, strömförsörjning, tillfartsvägar mm kan saboteras av de ”goda” krafterna som bara vill ha ”rättvisa”.

   Gilla

 3. afugglas skriver:

  Vem skall Löfven kalla in för att ta itu med Patrik Engellau och sätta honom på plats en gång för alla, han bad ju tydligen Bildt ta hand om President Donald Trump?

  Gillad av 8 personer

  • bejji skriver:

   Både Löfvén, Bildt och den svenska ambassadören i Washington talar inte sanning när de påstår att svenska regeringen inte kan ingripa i en pågående rättsutredning.
   Enligt grundlagen/Regeringsformen 12 kap., 9 §, andra stycket, kan regeringen när som helst avbryta och avsluta en utredning och lagföring i ett brottsärende. Regeringen Erlander utnyttjade den möjligheten flera gånger och för betydligt lindrigare brott än vad som nu påstås ha ägt rum i samband med USA-artisten, så de ”synnerliga” skäl som krävs för ett regeringsingripande torde vara mycket godtyckliga.

   Gillad av 4 personer

 4. GWI skriver:

  Vad jag fick lära mig på handelshögskolan var att det inte behöver vara så här. Man startar inte nya företag varje dag, men man utvecklar dem och anpassar sig till efterfrågan även om det innebär att man måste tänka i nya banor. Volvo har gjort det, Facit gjorde det inte, åtminstone inte i tid.. Från den offentliga sektorn kommer bara pratet om utmaningar och detta ständiga hånade av folk med annan mening.
  .

  Gillad av 7 personer

 5. brrr skriver:

  Löfven kommer inte att bjuda in Samuelsson och Östling till samtal, men nog borde det kunna gå att få ihop ett par miljoner människor för att kasta gamla ägg och ruttna tomater på Rosenbad?

  Gillad av 12 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Mja, nog finns det väl något bättre att kasta än ägg, dvs. mat. Tomater kan jag tänka mig men absolut inte ägg, vårt kanske i särklass bästa livsmedel.

   Gillad av 3 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    I Frankrike kör bönderna fram dyngspridare och sprutar dynga på de eleganta glasentrédörrarna och marmortrappan. Det ser kul ut på TV.

    Gilla

   • brrr skriver:

    Observera att jag skrev GAMLA ägg och RUTTNA tomater. Jag vill inte heller att ätlig mat ska gå till spillo, liksom jag tycker det är lite synd om bra gödsel slösas bort. Men man kan ju använda grisfekalier, och därmed slippa den ”doften” hemma på landet.

    Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    ”Observera att jag skrev GAMLA ägg och RUTTNA tomater.”

    Jo, men jag tänker som så att ägg ska aldrig hinna bli gamla. Det hinner de aldrig hos oss. Tomater är inte lika nyttiga så där kan jag tänka mig att vara lite mer liberal. Sedan har du självfallet rätt vad gäller gödsel. Den ska inte heller missbrukas. Frågan är bara vad som är lämpligt att dumpa vid Rosenbad.

    Gilla

  • lookslikeanangel skriver:

   Nu tycker jag att vi ska bejaka mångkulturen.
   Själv ligger jag i hammocken iförd en sarong,
   som det står ”Fiji” på. Nu tänker jag inte åka
   buss i Malmö precis, men….

   Jag minns ett nyår på Fiji, en såå trevlig sed det där;
   att slänga vatten på folk, eller mjöl, gärna på fest-
   klädda.
   Lite originellt som jag ser det….

   Gilla

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Som man bäddar får man ligga. I en global värld råder verklighetens lagar och nog får man räkna med att Volvo kommer att flytta till en lämpligare plats än Göteborg. Sverige får kompensera bortfallet med att ta emot mer migranter. Löfven får fortsätta sina samtal med V och MP som säkert ser fördelar om klimatförstörande kapitalistföretag försvinner och utsläppen minskar.

  Gillad av 9 personer

 7. Observatör skriver:

  I grunden ligger tron på att alla människor är lika och bara vill väl. Det finns inga dumma människor. Det finns inga lata människor. Det finns inga skurkar. Denna tro har gjort att inte bara skolan, utan hela samhället har anpassats till de dummaste och lataste. Dumheten har lockat hit stora mängder utlänningar som fascinerats över hur man kan vara så dum att man erbjuder den som säger det magiska ordet ”asyl” gratis boende med rinnande vatten och WC och dessutom pengar utan krav på gentjänster. Utlänningar med internationellt efterfrågad kompetens verkar dock inte lockas av dumhet.

  Gillad av 15 personer

  • Axel skriver:

   Någon gång måste Löfven och sina kommunist och miljövänner inse att företagandet kräver kompetens. Det duger inte att anställa lågutbildade invandrare. Företagarna är inga hemska högerkrafter ,fiender och utsugare.

   Gillad av 2 personer

 8. Rolf Wasén skriver:

  Ett annat relaterat problem är att vi förlorar kompetent invandrad personal som nu utvandrar till länder som USA, Schweiz och Spanien.

  Många orsaker förstås, däribland den svaga svenska kronan.

  Gillad av 4 personer

  • Göran Nilgard skriver:

   Klarsynt beskrivning av denna filtreringsprocess. Man stannar upp i västerlandet Sverige, får smak på västerländsk kultur och inser att den är vida bättre i de nämnda länderna för människor med större förmåga och andra ambitioner än att bara vegetera eller betala hälften i skatt till ett tveksamt levererande välfärdssystem.

   Gilla

 9. Fredrik Östman skriver:

  Jag tror inte att ”kompetens” är rätt begrepp. Det handlar oftast om ”ambassadörer”. Det gäller att överbrygga misstro och kulturella skillnader och om att utbilda de lokala chefer som skall sköta tillverkning, marknadsföring och service på andra kontinenter.

  Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    För tre år sedan var det inte uppenbart att motglobaliseringen, alltså massinvandringen, så snart skulle skada det internationella näringsliv som ändå från början medverkade till att skapa massinvandringen, eller åtminstone taga bort alla hinder för den. I min analys kan socialism och liberalism leva ostört sida vid sida, men i fallet Volvo ser vi att de redan har råkat i luven på varandra. Det är typiskt för liberalismen med dess inherenta hyckleri att de som driver den aldrig tänker på att åtgärderna en gång kan drabba dem själva. Liberalism tänks alltid vara förbud för andras möjligheter så att jag själv får fler möjligheter. Volvo och de andra storföretagen som har drivit på för arbetskraftsinvandring har skjutit sig själva i foten. De har trott på ”om bara”, men detta gives inte i politiken.

    Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   Östrahult: Ja, Bildt verkar ju numera extraknäcka som försvarare av Sverige-bilden, en slags torped i dessa sammanhang. Då president Trump uttryckte sin häpnad över de våldsamma kravallerna i en Stockholms-förort, som han kunnat bevittna på TV, var ju Bildt snabbt ute med frågan om vad presidenten kunde tänkas ha ”rökt på”.
   Men så ingick ju Bildt också i Reinfeldts regering, den som visade på en gammal beprövad strategi: när fakta visade att utvecklingen av s.k. särskilt utsatta områden inte gått åt rätt håll, valde man att ändra på definitionerna av dylika områden. Vips var det problemet åtgärdat, vad själva Sverige-bilden beträffar vill säga.

   Gillad av 1 person

  • messkalle skriver:

   Bildt som den ”midsize dog” han är skäller uppåt. Vilket betyder att han inser att han inte kommer att få något prestigefullt uppdrag. Nu väntar jag bara på att Fox intervjuar Bildt och den svenska ambassadören och klarlägger att A$AP Rocky mycket väl kan få åtalet upphävt enligt grundlagen.

   Gilla

 10. Jan Andersson skriver:

  I mina öron var Håkan Samuelssons uttalande bara en första skvätt olja på stormvågorna som kommer inför nästa uttalande: att ägarna Geely nu vill flytta hela verksamheten till Kina.

  Gillad av 9 personer

  • Kronblom skriver:

   De har redan flyttat runt en del av produktionen. Fabrikerna (4 st) kan slutmontera alla modeller då de är baserade på samma skalbara grundplattform. Komponenterna, om man bortser från plåt och lackering kommer från underleverantörer. Huvudkontoret kan komma att flyttas men inte till Kina.

   Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Biltillverkning är hårt reglerat långt in i de tekniska detaljerna. Kineserna behöver en liten lokal ingenjörsbyrå som kan följa den regulativa utvecklingen och genomföra anpassningar och registreringar i EU. Än så länge har de inte heller hela kompetensen för att utveckla högkvalitativa bilar. Den hämtar de bland annat på Hisingen.

    Gilla

 11. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag tycker man kan börja med att kräva att Svenskt Näringsliv ställer upp på sina chefer, men det gjorde inte Svenskt Näringsliv när Stig Östling frågade vad man får för pengarna. Vad har SNS sagt om Samuelssons kritik? Inget vad jag har sett.

  Gillad av 13 personer

 12. Kjell Rehnström skriver:

  Finns det historiskt några exempel på rationella förändringar av det politiska systemet utan våldsinslag i form av uppror, revolutioner och krig?

  Gillad av 1 person

  • Redaktionen skriver:

   Rätt många faktiskt, i varje fall i Sverige. Ståndsriksdagens förvandling till tvåkammarriksdag till exempel. Gustav IIIs införande av Förenings- och säkerhetsakten var kanske ett mellanfall eftersom kungen fängslade ett antal adelsmän för att ståndet skulle rösta rätt.

   Patrik

   Gillad av 8 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Men sen har vi ju mängder av exempel på orationella förändringar här i Sverige utan att befolkningen tar till våld. Det pågår hela tiden.

   Gillad av 1 person

 13. svenne skriver:

  ”Men jag hade hoppats att amerikaner, tyskar och kineser inte riktigt begripit detta utan ändå kunde välja att jobba i Sverige”.

  De vuxna ”amerikaner, tyskar och kineser” som kommer hit innan den 27 september kan ju anamma Gretas uppmaning att detta datum delta i hennes klimatstrejk och härigenom bidra till att rädda jordklotet från den klimatkatastrof som alarmisterna påstår vara oundviklig om inget görs.

  Det vore väl en gudagåva för klimathysterikerna, och Greta, om en samling välutbildade utlänningar skulle sätta sig bredvid henne på något torg – försedda med skyltar som uppmanar till skolstrejker och arbetsstrejker – och som krydda på moset lovorda de svenska ”forskare” och kändisar som underblåser detta. Detta är kanske inte ett helt omöjligt scenario eftersom hon av en del internationella kändisar har upphöjts till någon form av profet, och det går säkerligen att skära en del pipor i vassen för de som ansluter sig till stimmet.

  Gilla

 14. Och gubben i månen lyser över oss alla, stora som små skriver:

  För de flesta människor räknas verkligheten till verkligheten. Så blir det automatiskt för dem som står i den. För andra utgörs verkligheten av en tillrättalagd bild, ett antal steg bortom vekligheten själv. Det viktiga blir då inte verkligheten – utan bilden av verkligheten. Den filade och putsade. I den senare kategorin ingår den så omtalade ”sverigebilden”. Väl omhuldad av de styrande politikerna. Och den bilden är alltid viktigare än verkligheten själv.

  Det var nog därför Stefan Löfven tog Katerina Janouch örat när hon dristade sig till att uttala sig i tjeckisk tv – om just Sverige. Ingen borde utnyttja sin yttrandefrihet till att kritisera en sverigebild, tycktes undertonen klinga från högsta ort. Särskilt inte om det finns risk för att andra lyssnar.

  Det har nu gått drygt två år sedan Katerina Janouch blev tagen i örat av självaste statsministern. Och nu är vi där igen. Löfven tycker inte om Håkan Samuelssons beskrivning över den svenska verkligheten. Den som Samuelsson står ankelhögt i. Kanske även knähögt.

  En statsminister reagerar återigen. Inte i ett försvar av verkligheten själv, eller av yttrandefriheten, utan i ett försvar av ”sverigebilden”. Sett ifrån hans högre position.

  Men så finns där den mer jordnära sverigebilden, den som möter medborgarjournalisten Joakim Lamotte, när han åker ut i Sverige och träffar vanliga människorna, på gator och torg, och lyssna till dem. De som ofta knyter näven i byxan och vet att filtrera sin egen verbalitet. Av tidsandan upplärda. Att yttrandefrihet är en sak – och att verkligheten är något helt annat. Just för att de ”inte” lever i ”Sverigebilden”, utan står meterdjupt i det mer sanna.

  Det är inte utan att man undrar över hur länge en politisk överhet skall klara av att leva i förnekelse. Har de inte förstått att anden redan är släppt ur flaskan. Och att det är de själva som gjort det – via sin förda politik. Och att anden inte kan stoppas tillbaka igen. Verkligheten är för alltid förändrad. Gjort är gjort – och kommer aldrig mer igen – som man redan som barn skaldade. Och att anden nu spritt sig långt bortom svenska gränser. Ut i den stora gränslöshetens ingenmansland. Den så länge omhuldade och sökta. En slags befrielse från det egna landets bojor ( hur vill man egentligen ha det? ). Den anden svävar nu över länder som USA, Tyskland, Kina och det mer ”bråkiga” Tjeckien, Katerina Janouch andra hemland.

  Gillad av 9 personer

 15. V for Vendetta skriver:

  Statsministern äter redan lunch med Wallenberg 1gång i veckan ungefär så han hinner nog inte med fler. Det skulle dessutom vara totalt kontraproduktivt för vår statsman om han började arbeta mot det som oroar Volvochefen för det som oroar Volvochefen är det som röstar på Löfven. Han kan inte slakta sin nya boskap helt enkelt. 2042 är svensken en minoritet i sitt eget land och de 20 åren fram tills dess kommer med sannolikhet att präglas av allt annat än goda affärer så lunchen får nog bero. Svenska Dagbladet (jag undrar hur länge till de får heta så) har i dagarna gjort en artikelserie som tar upp det faktum att Stockholm för första gången på 15 år tappar invånare. Senast berodde det på en finanskris som dränerade människor från kapital så de inte kunde köpa lägenheter i storstaden, nu har vi ingen finanskris så vad beror utflyttningen på då? Ja… vad kan den bero på?

  Gillad av 4 personer

 16. Per G Eriksson skriver:

  Brist på bra (och privata) skolor, ingen nyinflyttad och ambitiös ingenjör sätter sina barn på en kommunal skola i Göteborg – låga löner och höga skatter är ett annat giftpiller som givetvis kan mildras med expat status – hopplös trafiksituation i Göteborg som kommer att bestå i åratal framöver.

  Brottsepidemin i Göteborg går inte att gömma undan med politiska floskler dock går inte klimatet att påverka, ständig vinterblåst och mycket regn lockar föga.

  Gillad av 2 personer

  • Skol, vårda, omsorg skriver:

   Vad är det för fel på den kompetens som finns inom Sverige? Varför måste Samuelsson prompt ha hit en massa amerikanare, tyskar och kineser? Varför inte anställa från t.ex. Chalmers? Är svensk arbetskraft verkligen så usel?

   Gillad av 1 person

   • Hans Högqvist skriver:

    De skador som är gjorda mot den Svenska skolan börjar nu slå igenom på allvar även bland högutbildade i Sverige. Grundutbildningen från första klass innefattar inte hårda fakta längre utan är inriktad på likriktning och att ”alla ska med” – vilket leder till vaga uppfattningar om verkligheten i vetenskaplig mening, då menar jag i huvudsak de naturvetenskapliga ämnena. Samhällsvetenskaperna började redan under min skoltid bli Marxistiskt grundade och tjatet om ”tes, antites, syntes” inom beteendevetenskaperna på universitetet var bedövande då och är så fortfarande – även här på DGS….
    Det finns helt enkelt inte tillräckligt bildat folk bland svenskarna längre för de mest avancerade uppgifterna inom industrin.

    Gillad av 3 personer

   • Kronblom skriver:

    Jag som saknar högre utbildning har fått lösa problem där de högutbildade inte förstår skillnaden mellan teori och praktik. Numera är sånt som att peta i ett getingbo. Jag avstår då getingar inte gör någon honung.

    Gillad av 2 personer

   • cmmk10 skriver:

    Linjer som Industriell Ekonomi är en styggelse och till för de som egentligen inte kan/vill bli ingenjörer. Övriga linjer präglas nog tyvärr av att matematikkunskaperna har försämrats och att man lägger tid på annat.

    Gilla

 17. Göran Holmström skriver:

  Säger det igen!
  Försök inte leta efter någon missriktad godhet eller enkla missförstånd.
  DET VI upplever nu var målet från början,
  kanske så vart inte resultatet exakt som August Palm tänkte, men det vart tillräckligt nära och det räcker bra för den hatande eliten.
  Hela vårt politiska system bygger på missnöje och en avsky för fria människor.
  Klart att Löven inte skärper sig och förändrar, Han har närmare 180 tusen i månaden för att förstöra Sverige!
  Endast den som har drivit företag i Sverige vet hur motarbetad man blir!
  Det är mycket fult att tjäna pengar på arbete i Sverige, så fult att skatteverket preliminär beskattar ett fåmansföretag.
  Med andra ord så ska man skatta innan man ens tjänat pengarna.
  Däremot kan personer från andra länder jobba här och skatta i hemlandet, med andra ord så går det att fuska rejält med det upplägget. DOM VILL HA DET SÅ HÄR!

  Gillad av 10 personer

 18. Linden skriver:

  ”Om jag vore statsminister skulle jag bjuda in Håkan Samuelsson och Leif ”Vad fan får jag för pengarna?” Östling, en annan klagande storföretagsledare, på ett allvarssamtal över lunch för att sedan avsluta med en stor presskonferens om behovet av en ny inriktning för svensk politik. Sedan skulle jag starta en ny politik och då och då stämma av med Samuelsson och Östling.”

  Så reagerar en rationellt tänkande människa eller organisation. Så måste man reagerar om man ska klara av att driva sitt företag.

  Men PK etablissemanget är fjärran från det.
  De gör tvärtom , skriver påGlobal Compact avtalet utan debatt, och bjuder in alla sjuka halta och lytta från hela jordklotet och erbjuder livslång försörjning.

  Detta kan inte sluta på mer än ett sätt.

  Gillad av 10 personer

  • Bzzz skriver:

   De vill ha det så här, en mycket svår insikt att ta till sig vad det verkar. Jag fattar inte hur annars rationella personer som Linden och många andra tror att ett helt etablissemang, år efter år efter år, agerar irrationellt. Det är bra för DEM, det är det optimala systemet för DEM.

   Gillad av 3 personer

   • Linden skriver:

    Nu lade du en innebörd i det jag skrev som inte stämmer.
    Naturligtvis förstår alla vi som läser här att etablissemanget mycket väl vet vad sysslar med och gör det på ett mycket kallhamrat sätt.
    Alla beslut om invandring t.ex. har skett i doldom.
    Grundlagsändringar har gjorts i samband med julfirandet i tysthet
    Och hur länge vi har kvar vår yttrandefrihet står skrivet i stjärnorna.

    Vi är helt enkelt grundlurade.

    Gillad av 2 personer

 19. thojak skriver:

  Detta (Samuelssons uttalande) är i sanning ‘hi-noon’ och det blir intressant att se/höra vad KalleAnkorna i/kring Rosenbad respektive rikshospitalet kommer med i temat. Tyvärr är den nedåtgående ‘utvecklingen’ i samhället – gäller över hela och i alla segment – redan fortskridit så långt, att den redan passerat den av yrkescharlatanen Rockström så ofta använda uttrycket ‘tipping point’ (gällande det påhittade ‘klimathotet’).

  Någon kunnig person kan måhända stilla min nyfikenhet: vilken av de senaste fyra regeringarna har agerat/handlat på ett för samhället oomkullrunkeligt BRA sätt, och i så fall vilka/vad.
  Tacksam för respons !

  Mvh/TJ

  Gillad av 4 personer

 20. Mikael Steinwall skriver:

  Det är ganska bekvämt att vara ”toppolitiker” idag. Konsulternas standardformuleringar och floskler utgör det politiska tankegods som politikerna har att tillgå. Och aldrig riskerar de följdfrågor av de regimvänliga journalisterna. Flosklerna lever sitt eget liv, kan sällan relateras till verkligheten.
  Larmen och nödropen från tex kommuner, sjukhus, butiksägare och vanliga medborgare sköljer över oss som en syndaflod. Men för Lövin är det att ”svartmåla” och för Löfven är allting ”högerextremism”.
  Politikerna skiter i Sverige. Lukrativa anbud från näringslivet väntar runt hörnet, efter avslutat värv.

  Gillad av 2 personer

 21. Micke skriver:

  Kronans låga värde är väl också ett problem för att locka utländsk spetskompetens. Våra löner är för låga, internationellt sett.

  Gilla

 22. Aha skriver:

  Engellaus krönika illustrerar att en stark man eller kvinna skulle kunna utföra ett politiskt storverk. Löfven et consortes är inte kapabla att ändra på sig. Utvecklingen av deras politik är linjär, lite mer av det som redan gjorts vilket i praktiken innebär lite mer av Sveriges vandring till ett mediokert I-land. Tills nu är det många som administrerat den vandringen, Reinfeldt gjorde sin del och mer därtill genom massinvandringen och genom att inte ge sig på den institutionella PK-ismen i form av stöd till kulturarbetare, journalister etc.

  Som sagt var; dörren är öppen för en Italiens Salvini. En vårdad Trump skulle också duga.
  Trumptaktiken att vid kritik gå till attack skulle vara förträfflig när etablissemanget lyfter fram något tokigt som någon i partileden sagt. Det finns nämligen så mycket som är tokigt i PK-leden såsom att man av omsorg till våldtäktsmän inte skickar tillbaka dem till deras hemländer.
  Opinionsstödet för rätt man/kvinna skulle väl bli som i Italien och USA; 30-50%.

  En stark man/kvinna är väl det som stör nattsömnen värst bland partistrategerna.

  Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Ja Patrik har den karisma och pondus, som skulle kunna få folk att enas, för ett högre mål.
    Patrik kanske får du din staty,
    Bara ena folket och börja befrielsen.
    Jag är bra som soldat, det är jag duktig på, sådana behövs med.
    Mvh Göran.

    Gillad av 1 person

   • akelaslair skriver:

    Vad sägs om Sonesson i Spartanstorp, sekonderad av Hanif Bali? Pytsa sedan in Amineh Kakabaveh från vänster. En f.d. peshmergasoldat och ingen dununge. Det finns massor med skarpa hjärnor som jag gärna skulle se i ledande ställning.

    Gilla

 23. Maj Rehnberg skriver:

  Det är väl bara ett spel för att de ”snälla” företagarna ska få flytta företagen till länder där man slipper betala arbetarna svensk lön.
  Socialdemokraterna och vänsterpartiet har aldrig regerat efter ideologien socialism eller kommunism.
  När jag gick i sjätte klass på 60-talet blev vi upplysta om planhushållningen som användes i Sovjet. Vår lärarinna vinklade det hur hemskt det var för Sovjets innevånare som inte kunde köpa sig en bil när de ville. De fick ansöka om det och sen vänta i många år.
  Alla problem som är i samhället bottnar i att de multinationella företagen och då menar jag USA:s krigsindustri,oljebolagen, livsmedelsbolagen, läkemedelsbolagen ger oss arbete och lön men med lönen betalar vi mat och läkemedel och även annat kläder, hygienartiklar som är giftiga och skadar oss och vår miljö.
  Fler och fler blir sjuka och handikappas och behöver resurser som skattepengarna inte räcker till.

  Sen det värsta som pågår Geoengineering, Chemtrails och HAARP.

  Varför skriver du inte om det Patrik Engellau ?

  Det var på nyheterna att e-cigaretter var farliga på grund av aerosoler !

  Aerosoler besprutas vi med dagligen från chemtrailsplanen.

  Gillad av 1 person

  • Bzzz skriver:

   Ja jag vet inte längre, är det troll eller är folk så galna? Skrev du inlägget på en stentavla eller? Va, är du fortfarande kvar och belastar jorden? Ahhh, jag förstår, det är de andra som inte skall få finnas.

   Gillad av 6 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Ja i butikerna fanns bara ättika när man kom fram i kön, berättar mina polska släktingar som var med. Endast ättika. Allt var slut. Korv fanns inte mer än i ett par minuter ibland. Bröd fanns väl ofta. Andra normala varor som nylonstrumpor och toalettpapper – glöm det. En kompis flyttade till Warszawa 1973 och läste medicin. Han bodde ett år för att lära polska först. Han lärde sig snabbt hur man fick kontakt med svarta börsen för att kunna få tag i tvål och toalettpapper och vanliga förnödenheter. Det fanns inte i de vanliga affärerna.

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    En kollega vars make var ungrare berättade om hur de, vid ett besök i Ungern, blev avvisade när han ville köpa en fiol som låg i skyltfönstret i en statlig butik. Det gick alls inte eftersom de inte skulle skylta om förrän om en månad.

    Gillad av 1 person

 24. Bzzz skriver:

  Patrik avslutar idag med ”om jag vore”, en variant på Sörmans ”borde” från igår. Som sagt så genomgick jag denna fas för ca 10 år sedan men nu har jag accepterat att de vill ha det så här. Patrik verkar vackla mellan att konstatera att inget görs eller rättare, konstatera att massor görs, hela den svenska statsapparaten optimeras ju efter massinvandring av de mest våldsamma man kan finna, inte ens när rena överfall av internationella kändisar som ASAP Rocky sker, och dessutom fångas på film så retirerar staten. Så ofta skrivs det att man inget gör, men staten gör ju hela tiden massor, folkutbytet och islamiseringen pågår varenda dag.

  Trots detta så avslutar Patrik med ”om jag vore”. Nå det är han inte, och fokuset på Östling är missvisande, för den klass av rika företagsledare han företräder säger ju uppenbarligen inget mot massinvandringen. Arbetskraft finner man alltid, som noterat, man kan lämna Sverige, och Sverige har en av skatten uppumpad konsumtionsekonomi, för när det gäller att handla så är invandrarna på nivå med svenskarna, åk till närmsta IKEA och titta. Så för massor av företag så hade omsättningen fallit om vi inte haft de 2.5-3 miljoner invandrarna. Så förrädarklassen inkluderar landets rikaste och mest framgångsrika företagsledare, de hade så klart kunnat vända detta, men uppvisar samma brist på moral och ansvar för Sverige och vår civilisation som den politiska klassen. Så kort, företagsledarna och de rika kommer inte att rädda oss, och ej heller politikerna, de vill alla ha det så här, annars så hade de så klart agerat annorlunda.

  Så var står vi då? Innan man accepterar att de vill ha det så här så kommer man ingen vart. Jag väntar varje dag på att DGS skall nå denna punkt så att detta Sisyfosarbete med att beskriva eländet kan upphöra och diskussionen kan bli konstruktiv. Detta är nödvändigt och kommer att leda till att analysen skärps och DGS skribenter och kommentatorer kommer att tvingas visa sina kort. Mina pengar ligger på att nästan alla skribenter på DGS visar sig också vilja ha det så här genom att de ryggar för att göra val som kan vända detta. Patrik är jag osäker på. Det som stör mig är att det svävar en sorts outtalad ytterligare utopi hos skribenter som Sörman, Bitte, Sandgren och Leion osv som aldrig beskrivs, man visar tydligt att man inte gillar det Sverige som blivit, men behöver aldrig sätta ord på vad som skall göras, och jag talar inte om att berätta vad man röstar på utan vilka åtgärder man själv vill se. Det enda försök vi sett i denna riktning var Leions inlägg om bostäder och desegregering, och det förslaget var rakt motsatt vad många i kommentarsfältet anser vara rätt och riktigt och avslöjade Leion som en av etablissemanget som bara inte vill kännas vid resultatet.

  Gillad av 12 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Instämmer i den centrala analysen. Om vi inte räknar in t ex de rika företagsledarna i den politiska klassen, så kan vi bilda samlingskategorin ”De Som Vill Ha Det Så Här” och hitta på någon begriplig och slående förkortning. I den kategorin finns alltså alla utopister och hycklare (låtsasutopister) och alla som på andra grunder hjälper till att hålla antiverklighetsbubblan svävande högt ovanför verkligheten.

   Så förskjuts brännpunkten på ett för hela dissidentsidan mer samlande sätt från det förflutna till nuet och framtiden: vi kan tydligare ställa folk mot väggen genom att fråga om de tillhör den kategorin och i så fall varför – eller om inte, så fråga vad de är beredda att säga och göra.

   Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Assange, Asap, kanske fler. Jag tror att många utlänningar kommer att draga öronen åt sig. Sverige är ett farligt land fullt av fällor. Kåta kätterska Mata Haris och självskadande vilda gatuskäggbarn från exotiska basarer. Och ett drakoniskt rättssystem som fungerar på ett helt annat sätt än i rättsstater.

   Gillad av 5 personer

 25. Elisabeth G skriver:

  Angående sista stycket: Det skulle jag också. Det hade varit att visa ledarskap. Problemet är bara att om Löfven hade gjort något så förnuftigt hade han åkt ut med huvudet före ur socialdemokraterna.

  Nåväl, Volvo får väl flytta ”hem” till Kina. Vart Pågen ska ta vägen vet jag inte. De ville nyligen utöka sin verksamhet i Malmö (arbetstillfällen, skattekronor) men fick nobben av Eon som inte kan leverera den el som behövs (p.g.a. miljömuppar).

  Det här landet styrs i sanning av en samling dårar

  Gillad av 4 personer

 26. Hovs_klipphällar skriver:

  Bra artikel, Patrik. Det korta svaret på din fråga är förstås att makthavarna väljer alternativ ett. Det tredje alternativet finns inte med på kartan för de här personerna.

  De sitter ideologiskt låsta i en verklighet som innebär att vårt land successivt rasar samman, och mentalt är de förgiftade genom inflytandet från en hoper vänsterextremister av liknande skrot och korn som en viss Tobias Hübinette:

  ”…Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!…”

  Källa: Creol, nr. 1/1996.

  Liksom vid franska revolutionen 1792, eller den kinesiska kulturrevolutionen på 1960-talet, drivs utvecklingen i landet av en klick fanatiker som vill förstöra vårt samhällsbygge.

  Enda skillnaden mot Hübinettes utgjutelser ovan är att man inte uttrycker detta ärligt och öppet. I stället döljer man sina syften bakom en mask av enfaldiga floskler av typen ”Människors lika vääärde”. Men slutmålet är detsamma.

  Kort sagt: De vill ha det såhär.

  Gillad av 3 personer

  • educaremm skriver:

   Att uttala sådana smädande och förenklade, samt sådana generaliserande och banala omdömen eller åsikter om några som då vill försöka att klumpas ihop till en gruppering av s.k. vita människor, det får man nog anta är endast, allena och enbart till för att just försöka att retas? Eller möjligen att försöka att uppröra, förarga, såra, eller irritera just s.k. vita människor?

   I en förlängning skulle det då kunna ses som en strategi för att verkligen försöka att skapa någon form av sårade och uppretade människor som då bildar en motrörelse av just församlade arga, unga, s.k. vita män och människor?

   De eventuellt förargade unga s.k. vita män som då låter sig uppröras eller möjligen irriteras, eller även kanske såras av sådan medveten retfullhet, ja, kanske har då eventuellt en sådan medveten (agerande agent?) uppretare, kanske då lyckats med sådana möjliga försök eller sådana möjliga uppsåt?

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Detta citat är häpnadsväckande. Det var bland det mest rasistiska jag hört. Att man inte blir arresterad och fängslad för ett sådant rent rashats-uttalande är ofattbart. Att Hübinettskij får gå lös är otroligt.

   ””…Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!…””

   Tänk om man hade bytt vit mot svart i ovanstående, så hade den som spytt ur sig sentensen ifråga omgående och ovillkorligen fått en lång semester på vatten och bröd. En sådan jävel. Detta gör mig militant. Om de bara visste vad de kan provocera fram….

   Gillad av 1 person

 27. Göran Holmström skriver:

  Som fortsättning på det jag skrev ovan.
  Politiker och media har en agenda som dom följer, kalla den kommunism eller OK
  Oavsett namn, så är det stöld av liv och kapital!
  Varför ska vi gärna dom som äter skafferiet tomt, och till det förolämpar oss med lögner för att gynna sig själva.
  Det är hög tid att rensa ut skafferiet på oönskade gäster, för som förr i tiden högafflar, tjära och fjäder!
  Rosenbad är folkets ställe kasta ut myglarna
  Kräv tillbaka pengarna av dom.

  Gillad av 5 personer

  • Bzzz skriver:

   Jag tänker ibland på Shelleys novell Frankenstein och filmatiseringen med Boris Karloff. Vårt etablissemang är som Dr Frankenstein, de har skapat ett monster de inte kan kontrollera frågan är hur slutet blir, om monstret tar kål på småflickor och Frankenstein själv så att folk till sist letar fram hötjugorna bränner ner möllan. Någon samexistens med monster gives icke så klart, något kommer att hända.

   Gillad av 4 personer

 28. Thor skriver:

  Beträffande ”brist på bostäder” så är det ju nonsens. Om Volvo betalar det folk man vill få hit bra så kan ju vederbörande köpa sig en bostadsrätt utan problem. Jag tror Volvo vill plocka hit kineser som ska sätta press nedåt på de redan låga svenska lönerna.

  Gilla

 29. Fredrik skriver:

  Bara att konstatera att islamkartellen, ursäkta 7-klövern, lyckats med sin agenda att rasera Sverige som land. De vidrigaste i den processen är Reinfeldt, Löfven och Lööf. Det räckte alltså med 3 personer + ja-sägare att sänka ett helt land. Kulturmarxismen är nu så inpyrd i alla myndigheter inkl universiteten att loppet är kört, finns inte en chans att Sverige överlever som nation. Det känns jobbigt att konstatera detta faktum, eftersom valet mellan att stanna kvar i en krigszon eller fly utomlands inte är så lätt.

  Gillad av 1 person

 30. Central Plexus skriver:

  Löven är som Greider sagt, ”ide’politisk stum. Och det är bara förnamnet. Han lever sitt eget liv, utanför inrikespolitiken.
  Han reser runt och pratar strunt runtom i världen. Han försöker ha det så trevligt det bara går. Flykten från Almedalen är ett övertydligt bevis. Han har bara brunsmetning på sin repertoar och låter eftersom han är superinkompetent en samling felprogrammerade charlataner missköta politiken. På något sätt syns det på hans nuna att han insett Sveriges läge men inte vet hur han ska agera. Intellektuell förmåga saknas. Är det en bygderomantisk tro på att allt löser utan utan konkret handfast politik. Varför är Morgan Johansson som han är. Är han språkrör för Maria Ferm månntro.

  Gilla

 31. Nils Dacke skriver:

  Många kommentarer andas samma känsla men däremot hur vi går vidare förutom att skriva insändare och kommentarer är svårt att enas om, jag ser idag tre möjliga alternativ för mig själv och min familj utöver att leva vidare som vanligt.
  1. Inleda personligt civilt motstånd i syfte att reducera statens, kommunernas, medias och diverse organisationers inkomster. Tar lång tid men kan bli effektivt om många deltar.
  2. Flytta tillsammans med likasinnade till en mindre by med lediga fastigheter och bilda någon form av gate communities och beslut tas i bystämma. Här kan man leva sitt egna och trygga liv och där viss bevakning dygnet runt erfordras. Kräver dock ett relativt stort kapital.
  3. Emigrera till något grannland för att där avvakta utvecklingen mot ett inbördeskrig och se hur det utvecklas. Kräver också relativt stort kapital.

  Gilla

 32. Niklas R skriver:

  Enklaste sättet att lösa problemet är följande.
  1. Inga svenska medborgare får inneha utländskt medborgarskap. Om en utlänning innehar svenskt medborgarskap upphör det svenska per automatik.
  2. Utländska medborgare kan inte bli svenska medborgare såvida de inte är redliga.
  3. Migrationsrevision ska genomföras där alla PUT som delats ut de senaste 20 åren ska kontrolleras. Om det givits på falska premisser ska det dras in. Eventuellt svenskt medborgarskap annulleras eftersom det givits på falska premisser.
  4. Utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas.

  Dessa åtgärder kommer att skicka hem runt 1.5 miljoner utlänningar, vilket ger oss gott om utrymme och pengar att rusta upp och förbättra landets bostäder och skolor. Vi kommer inte heller att behöva slösa ut pengar på att bygga nytt eftersom mängder med lägenheter och andra bostäder blir lediga.
  För att inte tala om att den absoluta majoriteten av kriminalitet kommer att försvinna då den kriminella infrastrukturen, logistiken och medlemmarna försvinner. Ytterst få kommer att bli kvar i landet och de som blir kvar kommer inte att ha någon maktbas att stå på än mindre något kapital eller kontaktnät.

  Gillad av 2 personer

 33. Björn K skriver:

  Varför ägna sig åt svenska petitesser när man kan ha hela världen som arbetsfält tycker det svenska politiska etablissemanget. Att sedan övriga världen fullkomligt skiter i vad Sverige säger det struntar man i…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.