Ingen överrepresentation av vita i masskjutningar i USA

Efter de senaste masskjutningarna i USA har det uttryckts stor oro för vit makt-rörelsen. Men ingenting tyder på att vita är överrepresenterade när det gäller masskjutningar. Statistik, som tagits fram av FEE, Foundation for Economic Education, visar att den etniska sammansättningen hos skyttarna motsvarar befolkningsgrupperna i stort.

Det finns heller inga belägg för att rasistiska motiv är vanligare än andra. Historiskt har de flesta skyttar saknat politiskt engagemang. Statistik visar dessutom att antalet skjutningar minskat något sedan 2006.

7 reaktioner på ”Ingen överrepresentation av vita i masskjutningar i USA

 1. Fredrik Östman skriver:

  Ja, självklarheter. Men vänstern intresserar sig inte för fakta, eftersom den helt och hållet bygger på confirmation bias, bekräftelsetendens.

  Ett enda sampel som understöder de förutfattade meningarna räcker och alla fakta som talar däremot struntar man blankt i. Detta är ett mycket tydligt mönster.

  I min ungdom kallade jag detta Edin-logik efter LO:s ”chefsekonom” Per-Olov Edin som för varje vanvettigt förslag från LO fick framträda i statens propagandakanaler för att beskriva den enda nationalekonomiska variabel som enligt Edin genom åtgärden skulle påverkas marginellt i positiv riktning.

  Gillad av 1 person

 2. Christer L skriver:

  ”den etniska sammansättningen hos skyttarna motsvarar befolkningsgrupperna i stort”

  Denna formulering bygger på att man med befolkningsgrupperna i stort avser de grupper som befolkar områdena där massmorden inträffat. Däremot stämmer den inte vad gäller USA som helhet.

  Gilla

 3. Niklas R skriver:

  Ummm… den visade inte på att den etniska gruppens storlek var proportionerligt representerad bland masskjutarna.
  Svarta var grovt överrepresenterade vad det gäller masskjutningar och vita var grovt underrepresenterade. Den enda större etniska grupp som hade proportionellt rätt antal gärningshen var latinos.

  Gilla

 4. Jari Norvanto skriver:

  ”Statistik visar dessutom att antalet skjutningar minskat något sedan 2006.”

  Hur är det möjligt… ‘Trots Trump’… *ömsom syntax error-uppsyn och ömsom uppsynen hos den som snuvats på ett emotsett tillfälle av skadeglatt Trump-hat*

  Gilla

 5. gunnarthorell skriver:

  Warren Farrell har i sin undersökning av fenomenet masskjutningar funnit att mördarna som regel saknar eller berövats kontakt med sina fäder.
  Många av dem har också varit beroende av opiater.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.