Richard Sörman: Helhetsbild (4): Det mest förbjudna

Richard Sörman

Vad har hänt med Sverige? Hur är det möjligt att vi sätter vårt eget lands väl och ve på spel i ett utsiktslöst försök att skapa ett idealsamhälle i miniatyr för jordens alla folk? Var kommer all dårskap från? Kanske måste vi våga oss längst ut i de mörka tassemarkerna och tänka det mest förbjudna? Att det handlar om att svenska män varit så urbota korkade att de låtit hysteriska ”kärringar” ta över ruljangsen.

Jag tillåter mig att spekulera. Jag har inga bevis för någonting. Jag går på misstankar och intuition. Förakt och nedlåtenhet är välkommet. Det är bara att köra på. Jag tänker i alla fall säga vad jag vet att många tänker och andra kanske bara anar, men inte riktigt vågar formulera, ens för sig själva.

Det handlar om kvinnor och män. Det handlar om kvinnliga och manliga sätt att tänka och fungera. Det handlar för den sakens skull inte om alla kvinnor och män. Kategoriseringar måste vi få göra, men de har sällan ett absolut värde, som jag skrev i en tidigare text. Och talar vi om kvinnliga och manliga sätt att fungera får vi tänka oss att många män kan ”fungera som kvinnor” och att många kvinnor, vice versa, kan ”fungera som män”. Det handlar om tendenser.

Jag kanske har fel. Men i den värld jag växte upp och länge levde i förknippades Sverige och ett typiskt svenskt sätt att leva med enkelhet, redlighet, pålitlighet och jävlar anamma. Tänk Karl-Oskar Nilsson i Utvandrarna (även om han paradoxalt nog lämnade Sverige). Stark, arbetsam, rejäl och redbar. Han tar hand om sig och de sina. Han litar på sin arbetsförmåga och är mån om att göra rätt för sig. Han är dessutom vidsynt och generös: Han ställer upp när Abraham Lincoln kallar till krig mot de orättfärdiga landsmän som håller sina medmänniskor som slavar. En idealbild naturligtvis, men vad är det för fel på ideal? Hur många svenska män har inte stärkts till kropp och själ vid läsningen av Vilhelm Mobergs storartade roman och kanske själva ansträngt sig lite extra för att göra det rätta för sig själva och sin familj?

Vad förknippar vi med Sverige idag? Vad förknippar vi med det ”Absurdistan” som nu utmärker sig för sin importerade brottslighet (som inte fanns på samma sätt före immigrationen och nu ej heller i våra grannländer)? Vad förknippar vi med det ”Sweden!” vars ekonomi sjunker som en sten, vars försvar knappt finns kvar, vars gränser står vidöppna för internationella tjuvligor, vars sammanhållning raseras och vars framtid ingen politiker på allvar verkar bry sig om? Ja inte är det redlighet, kraft och ordning och reda i alla fall.

Och skillnaden är kanske helt enkelt att goda och välgörande manliga ideal om redlighet och förstånd inte längre får genomsyra vårt samhälle. Istället för ordning och reda, förnuft och behärskning är det stolleprov och hysteri som gäller.

Det finns en destruktiv manlighet, vi känner den väl från historien. Men det finns också en destruktiv kvinnlighet. Kvinnligt kodade sätt att tänka och fungera bör rimligtvis också kunna drivas för långt och bli destruktiva. Båda manliga och kvinnliga värden har sin plats i samhället, men antagligen har de utvecklats för att komplettera eller kanske neutralisera varandra. Ett kvinnligt tänkande som fungerar på familjenivå (känslosamhet, infantila bemötandestrategier, ”lika för alla”, ”alla ska göra likadant”, obeveklig optimism) fungerar kanske inte när det gäller att organisera vuxensamhället i stort.

Vad Sverige behöver idag är en förtroendeingivande politiker med makt och inflytande som orkar sitta ned framför ett svenskt pressuppbåd och helt enkelt säga: ”nu räcker det!” Det behövs auktoritet, det behövs stopp i maskineriet, gränssättning och förnuft. Naturligtvis skulle det kunna vara en kvinna som gör det. Och kanske har det gått så långt i vårt antimaskulina tänkande att det bara är en kvinna som kommer kunna göra det. Men det skulle räcka, och det skulle verkligen behövas.

Förr brukade man säga att män skapar strukturer, men att kvinnor fyller dem med liv. Så var det kanske. Men då handlade det i alla fall om begränsade strukturer. Kvinnor klagar ofta på att de får göra allt på samma gång. En del av dem borde nog testa att själva sätta gränser för alla sina brinnande engagemang. Män orkar inte hålla tusen saker i huvudet samtidigt. De gör det gärna enkelt för sig. De vet att det bästa sättet att hantera problem är att i möjligaste mån inte skaffa dem. De vet också att man inte alltid behöver prata om allting. Ord och samtal löser inte alla problem. Engagemang löser inte alla problem. Man måste våga vila, vara tacksam för det man har, vara stolt över det man har, tillåta sig att känna självgodhet och självtillräcklighet. Man måste också våga tänka att det inte alltid behövs regler för allt som ska göras. Alla vuxna på en arbetsplats behöver inte göra likadant. Vi behöver inte kontrollera att människor gör sitt arbete. Det märks i alla fall om de inte gör något. Om alla fokuserar på sitt och inte oroar sig så mycket för vad andra gör går det nog bra.

Enkelhet, gränser, ordning, integritet, tillit och redlighet. Vart tog det vägen?

141 reaktioner på ”Richard Sörman: Helhetsbild (4): Det mest förbjudna

 1. Stig Bergman skriver:

  Albert Engström tolkade förmodligen många samtal i det gamla bondesamhället:
  ”Varför klår du alltid käringen din så förbannat?
  – För dä aset går omkring å säjer, att ho ä olyckligt gift.”

  Gillad av 7 personer

  • Pia skriver:

   Men vad gör vi nu? Absurdistan är här.

   Kommer en folklig resning? Vad kommer hända? Flyr alla som har rätt utbildning/möjligheter eller finns det REAL MEN (av båda könen) som stannar kvar och slåss för ett bättre Sverige?

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Pia svårt att åka om,
    jag har förgäves försökt få folk på denna sajt förbereda sig på att det kanske smäller när ekonomin dyker.
    Intresset har varit ytterst måttligt,
    det är ju inte så att jag velat göra jägarsoldater av alla (hm eller jo ;).
    Men skämt åsido, så varför är svensken både godtrogen med staten samt så lat när det kommer till att skydda som man älskar?
    Mvh Göran.

    Gillad av 3 personer

   • Mari Nilsson men inte sångerskan bara dagisfröken skriver:

    Är swebb-tv censurerat? Hittar inte sånt jag tänkte titta på. Vad har hänt??

    Gilla

   • Erik.Larsa skriver:

    Swebb-TV nersläckt på youtube.

    ”Någon gång under fredagen stängde YouTube ned den populära nyhetsaktören SwebbTV:s kanal på plattformen. Det innebär att flera års material i form av studiosamtal, intervjuer, föredrag och reportage i ett slag raderats.

    Den som försöker se något av de hundratals program med miljontals visningar som SwebbTV producerat genom åren möts av en svart ruta och texten ”Videoklippet är inte längre tillgängligt eftersom det YouTube-konto som är associerat med videoklippet har avslutats.”

    Orsaken till nedstängningen uppges vara att YouTube anser kanalen bryta mot användarreglerna beträffande ”hate speech”. Samhällsnytt har på fredagskvällen talat med SwebbTV:s redaktör Mikael Willgert. Han uppger att han ännu inte fått någon information från YouTube om orsaken till nedstängningen.

    – Vi har aldrig tidigare fått några varningar eller programinslag borttagna, så anklagelser om hets mot folkgrupp känns helt grundlösa.

    Willgert uppger att man kommer att informera på webbplatsen så snart man fått mer klarhet i saken och tagit beslut om huruvida materialet i stället ska göras tillgängligt på någon annan videoplattform.”

    Från Samhällsinformation

    Gilla

  • Berit skriver:

   Kärring/tjej här.

   För min del blev jag lurad av MSM. Trodde på riktigt att ensamkommande barn var just barn som kom från krig.

   Vågade tidigare inte läsa alternativ media eftersom MSM berättade att det var främlingsfientlig nazist-press etc.

   Pga tidig ohälsa m m bor jag i ett mindre attraktivt område, och kan ej längre yrkesarbeta. Mina fem systrar – ja vi är så många , de hoppades väl på en son till slut – är alla akademiker och bor i villa/radhus i vita områden. Om jag nämner något om alternativmedia så lyssnar de inte. Jag blir suspekt rasist. En av dem har en afghansk ”son” boende hos sig.

   Gillad av 12 personer

   • Sven Ekeberg skriver:

    Med både respekt och igenkänning i din berättelse måste jag ändå fråga: Har du inga ögon att se med? Vet du inte hur ett barn ser ut? Hur stort ett barn är? (Du får förlåta min elaka retoriska ton, jag tycker den behövs för att få fram poängen.)

    Får nog säga att jag redan förstå gången man såg tunnhåriga män med skäggstubb benämnas ”barn” insåg att det var en charad. Visst var jag chockad över fräckheten i lögnen från regering och statsmedia, men egentligen inte så mycket värre än när ett ”apatiskt” barn plötsligt blir friskt efter att familjen fått sitt uppehållstillstånd, exempelvis.

    Gillad av 3 personer

   • Fredde skriver:

    @sven, -nu talar jag bara för mig själv inte för personen som skrev ovan – men så som jag minns det illustrerades alla berättelser i MSM /SVT med bilder på riktiga barn.

    I en senare fas började ”ungdomarna” dyka upp även i MSM och då ackompanjerat av att man räknas som barn tills man fyllt 18.

    Senare kom tesen om att ålderstesterna inte var säkra.

    Man får också ha i åtanke att socialt tryck på kvinnor är att vara mer ”moderlig” och ”empatisk”. Och färre kvinnor läser väl ny media…

    Nåja, vi har/hade ju råd. När konkar nästa kommun…

    Gilla

  • Gerd W skriver:

   Vad har hänt med SwebbTV

   Här kommer lite info:

   Tycker personligen det är obehagligt. Upplever SwebbTV som en sansad kanal. Många akademiker som medverkar, inte gapigt, lugn samtalston

   Gilla

  • Rogge R skriver:

   DGS, ledarsidorna, Luai Ahmed är några jag läser regelbundet. Är nyfiken på vilka alt-media ni andra här tar del av. Det är spännande tider nu när kvaliteten på ny media går stadigt uppåt.

   Ser bl a på Swebtv.

   SwebbTV stängdes idag ner av Google. Här får man mera info:

   ”Kära Swebbtv-tittare,

   Många av er har säkert redan märkt att Swebbtv inte längre går att nå på Youtube.

   Kl 16.45 idag fick vi ett mail fån Youtube att vi brutit mot reglerna för communityn och att vårt Youtube-konto därför avslutats.

   Det är första gången vi får denna typ av information från Youtube med synpunkter på vårt innehåll. Det har inte heller förekommit synpunkter på upphovsrättsbrott eller annat liknande.”

   https://swebbtv.se/blogg/307-google-har-missbrukat-sin-dominerande-stallning-for-att-stanga-swebbtv-s-youtubekanal-men-vi-kommer-igen

   Gilla

 2. A skriver:

  Då säger jag så här: Det är egentligen skit samma vad dagens tänkande är för slags tänkande, det väsentliga är att det inte fungerar. Och då ska det bort, det är bara det.

  Mvh A

  Gillad av 14 personer

 3. Aurora skriver:

  Ser i flera krönikörens inlägg ett enkelspårigt sätt att tänka om kvinnor. Antingen som hysteriska kärringar eller som de vårdande könet. Den vårdande aspekten sköts av östrogenet. Jag kallar det dumhormonet. Kvinnan blir ett korkat mähä som accepterar vilken dumbom som helst. När sedan dumhomonet slutar att verka (klmakteriet) börjar hon få lite krut i ådrorna. Då undrar en perplex make vad fanken det tog åt henne. Men det är inte riktigt häri som problemet ligger. Likväl som det bland männen finns både de utan balls och de med sådana så finns det kvinnor som inte är hysteriska vänster. Problemet i svenskt samhälle och politik är nog snarare att för många män är kärringar. Och att kärringpolitiken är den som styr. Vi har, så sant, problem med mansrollen i Sverige. Och har har, så sant, låtit militanta kärringar tillsammans med män utan pungkulor sätta agendan. Det får dock inte betyda att vi vill ha ’talibaner’ i Sverige.

  Gillad av 21 personer

  • Benjamin Dhover skriver:

   Svenska pojkar blir aktivt uppfostrade för att få så lite testosteronutsöndring som möjligt. Det var en vag känsla jag hade, lite halvt på skämt, tills jag läste första kapitlet i Jordan Petersons 12 regler. Exemplet med hummern, som danas till underkastelse, får en helt annan hjärnkemi än den dominante hummern – och parallellen med svenska pojkar som ska leka med dockor vs. MENA-barn blir lika uppenbar som förtvivlat tragisk.

   Gillad av 9 personer

   • Aina skriver:

    Är så konstigt. Ta exemplet nedan, ett av tusentals. Tidigare var en person ”bara” ett yrke, t ex matskribent. Nu är vederbörande dessutom asylaktivist.

    ”FAKTA:
    1:a pristagare: Lisa Förare Winbladh
    Ålder: 53
    Bor: Herrängen, Älvsjö
    Familj: Man, en son, två bonus­söner och en extrason från Afghanistan.
    Gör: Matskribent, föreläsare och snart författare: Boken Varken utkommer i höst på Louise Bäckelin förlag.”

    https://bokmassan.se/lisa-forare-winbladh/

    Jag är matintresserad. Men vill inte ha ett islamiserat Sverige.

    Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Instämmer, jag blir också lätt illamående av beskrivningen av ”det kvinnliga” och känner inte igen mig för ett ögonblick. Jag har möjligen stött på några enstaka som åtminstone delvis stämmer på någon av de båda beskrivningen, men inte så att de verkar utgöra normen.
   Däremot håller jag med Sörman om att det nu behövs en kvinna som högsta talesperson, kanske någon i stil med Nikki Haley….? Och bakom henne en armé av kloka, bildade, handlingskraftiga människor som systematiskt gör vad som behöver göras.

   Gillad av 3 personer

  • Lars Strömberg skriver:

   Jag vevar väl vidare med mina tankar om socialiserandet, och vad det kan tänkas innebära för hur samhället ser ut.
   Vi – tillräckligt många av oss – har ett huvudfokus på våra relationer till vår omgivning. Ett socialiserande fokus. Det fokuset styr dessa människor.
   Vissa – ganska få av oss verkar det som – har ett huvudfokus på funderingar, problemlösning, resonemang och ”allmänt nörderi”. Ett tänkande fokus. Det fokuset styr dessa människor.
   Alla eftersträvar sannolikt tillfredsställelse i sina liv. METODERNA för att nå tillfredsställelsen varierar. Många väljer metoden ”relation till andra människor”. Det kan yttra sig i allt mellan att vara inställsam, leende och medhållande till att vara spydig, elak och konfronterade. Men oavsett så är det just relationer det handlar om.
   En annan metod för att ernå tillfredsställelse är att dra sig undan från socialiseringsbruset, vända sig inåt och fundera, vrida och vända på tankar och befinna sig i något slags ständigt ”varför-tillstånd”.
   Den socialiserande personligheten är vanligare än den funderande. Jag gissar att den socialiserande metoden är en enklare väg att gå än den funderande metoden.
   Den primärt socialiserande människan kan som sagt vara allt från elak till vänlig. Vissa socialiserande människor är manipulerande och oärliga, andra är välmenande och månar om omgivningen. Men oavsett så är RELATIONERNA det väsentliga.
   Den huvudsakligen funderande människan frikopplar sig till stor del från det sociala samspelet. Vederbörande är förmodligen varken överdrivet vänlig, klämkäck, elak, prestigefylld eller misstänksam. Det är i tankarnas värld denna människotyp till stor del befinner sig. Inte i det sociala spelet. Denna människotyp har därför inget större intresse av att positionera sig själv. Därför förekommer vederbörande sällan i politiken, ledande befattningar och liknande sammanhang.

   Gillad av 4 personer

   • oysteinronnegmailcom skriver:

    Intressant resonemang du för. Och jag tror att det ligger mycket i det. Effekterna/agerandet hos den socialiserande delen av befolkningen blir ofta; fillers i läpparna så de ser ut som Kalle Anka, bröstimplantat som ingen man känner attraktion till, kroppen fylld av tatueringar som kommer att se förfärliga ut efter ett antal år, hysterisk träning på gym, maniskt följande av senaste modet, tävlande i antal ”likes” på Facebook, stolthet över att alltid ha PK-uppfattningar, läser bara trend-tidningar, aldrig fackliteratur, väljer mat utifrån vad som är trendigt just nu, står en timma framför spegeln per dag m.m.

    Å så har vi de andra förnuftiga människorna…..

    Gillad av 3 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    De här tankarna om skillnader i fokus har förstås fog för sig, skriver jag som från barnsben har motsvarat urtypen av funderande människa. Jag vill komplettera med att dagens socialiserande fokus är mycket mer inriktat på det ytliga än förr i tiden, när de flesta hanterade en mer handfast verklighet. Som Öystein exemplifierar handlar det om spegling, ängslig konformism, ständig rädsla för att bli utstött, pressen att skapa sig själv och hela tiden få bekräftelse.

    Generellt är det välkänt att flickor/kvinnor är mer lyhörda för sin sociala omgivning, snabbare än män t ex tar till sig dialekten i en ny hemort. En liknande ytligt inriktad konformism verkar också utmärka dagens feminiserade män.

    Men trots konformismen är det välkänt att flickor/kvinnor generellt har svårt att samarbeta och vara vän med många samtidigt. Själv är jag som karl tämligen eremitiskt lagd, men jag har ofta sett hur lätt många andra män kan bilda fungerande lag och varaktiga vänrelationer. Frågan är om huvuddelen av dissidenterna liknar mig eller dessa lagbildare. Är alltså vi funderare utpräglade individualister, som har svårt att mobilisera likasinnade, svårt att leda och svårt att arbeta i lag för gemensamma syften? För om så är, finns ingen hjälp att hämta hos kvinnorna generellt sett.

    Gillad av 5 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Jag bjuder på ett försvarstal:

    De är så ‘trygga i sin manlighet’, att de kan kosta på sig att driva med den. Ti-hi!

    Gilla

   • bejji skriver:

    Tillsammans med ministrarna Damberg och Eneroth, båda (S) förstås, som förra året klädde sig i knytblus – för att stödja Svenska akademiens sekreterare Sara Danius.

    Gilla

  • Magnus Ström skriver:

   Aurora förekom mig i det jag tänkte skriva. För många käringar sonm styr, både kvinnliga och manliga. Ser dessa dagligen. Inga överlevnadstyper. De första som skulle gå under i en riktig kris.

   Gillad av 8 personer

  • Mitt vykort skriver:

   Tja, utan att skoja med dig om bristande analysförmåga så talar röstetalen sitt tydliga språk, hade män bestämt så hade SD varit största parti för länge sedan och massinvandringen aldrig skett. Kvinnor röstar på vänstern i mycket högre grad och partier som Mp och liknande är designade för att tala till det mjuka och det verkar tyvärr fungera. Jag gissar att AfS som är det mest logiska och konsekventa partiet har under 1000 kvinnliga röster.

   Gillad av 10 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Egentligen är det ett faktum att män och kvinnor tänker olika, sedan kan PK-vänstern desperat söka förneka detta.

   Se tex. den norska tv-serien ”Hjernevask”

   https://genusnytt.wordpress.com/2011/12/03/se-hjernevask-avsloja-genusmyterna/

   Här finns forskning som visar detta, forskning som tydligen är obekväm i idiotlandet Sverige, då SVT vägrar visa denna programserie.
   I Norge däremot har den lett till att myndigheterna omprövar om det verkligen ska ödslas pengar på att stödja ”genusforskning”, alltså politiserade aktiviteter med vänsteragenda.

   Symptom på att kvinnor tänker annorlunda än män ses ex-vis i att SD är långt starkare bland män än bland kvinnor, medan däremot MP har sitt stöd främst bland kvinnorna.

   Om alla röstade som männen vore SD nu största partiet i landet.

   Man kan irriteras av att ”kvinnliga” värderingar numera kommit att alltför mycket dominera i samhället, i sammanhang där de blir fel och destruktiva. Ex-vis i synen på rättsskipning, där följden blir en slags ursäktande och överslätande syn på brottslingar.

   Som när fd rikspolischefen Eliassons första kommentar till att en asylsökande knivmördat en anställd på asylboendet, blir att han håller en utläggning om hur SYND det är om mördaren!!
   Ett påfallande exempel på destruktivt ”kvinnligt” tänkande.

   Gillad av 6 personer

   • Spyflugan skriver:

    Det är trots detta inte svårt att tänka sig en helt annan samhällssituation, en annan tid, där kvinnorna mer står på ”rätt” sidan och männen blamerar sig.

    Gilla

  • Göran Holmström skriver:

   Aurora, vi män har ett eget dumhormon,
   Adrenalin som är en farlig drog.
   Dom flesta män jag mött verkar rädda för den,
   själv älskade jag den, snabbheten och perceptionen den skänkte var underbar.
   Tyvärr är den både vanebildande och kräver större doser för att ge en kick.
   Till slut ger inget kickar,allt blir blekt och blaskigt någon klappar till en i ansiktet och den enda reaktionen blir”det gör ont”, och orkar jag slå tillbaka?
   Om krut i pungkulorna, ja den finns men motivationen försvann ungefär samtidigt med att rädslan för att bli skjuten på övergick i blaha blaha..
   Aurora Svenska män är överlag kastrerade enucker, som tröstar sig med att bygga muskler på gymet, och blondera sig för att göra kvinnor nöjda.
   Ursäkta min cyniska bild av landet.
   Mvh Göran.

   Gillad av 3 personer

   • Mv skriver:

    Det krävs att vi som är bra, kvinnor och män, tatuering eller inte, sitter tillsammans och dricker öl och bryter bröd, detta är pk-isternas största fruktan.

    Kanske vid Ales stenar? Nära en bra våg 😉

    Jag menar, vem hade inte kunnat bryta Anders L på mitten? Det känns som du Göran kan vara en centralfigur!

    Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Precis, vi behöver umgås och bryta bröd och tankar.
    Jag håller inte med , du har mer karisma och tänker visare. Det är ledaregenskaper som behövs.
    Jag är en soldat som bäst.
    Men vi ska ses och umgås, A hänger gärna med.
    Öl eller vatten är fritt val, varma hälsningar från Dalarna.
    Göran.

    Gilla

 4. Östrahult skriver:

  Visst finns det ett problem med att kvinnor får dominera för mycket i en del sammanhang, Det förklarar visserligen inte tillkomsten av Absurdistan, där är nog män som Palme, Reinfeldt, Vetbästerberg m fl skyldiga, en del av dem med feminiserat beteende som Vetbästerberg. En annan med feminiserat beteende och ett verkligt paradexempel är nuvarande ÖB vars enda synliga insats består i engagemang för Pride.
  Men visst finns ett drag av grälsjuk feminism, ibland med koppling till HBTQ, som påverkar samhällsutvecklingen, t ex inom kyrkan. Det får väl ses som ett utslag av överflödssamhället, har man inga problem får man hitta på problem.

  Gillad av 9 personer

  • Ingvor Sabina Le John skriver:

   Hm, jag tycker du tar dig rätten att formulera vad som är problem för andra och kalla det överflödsproblem. Arrogant sagt tycker jag. Våra abramitiska religioner förtrycker kvinnan, Hbtq personer och djur. Att kämpa mot detta har nog alltid pågått på ett eller annat sätt.

   Gilla

   • Mitt vykort skriver:

    Vilket trams, du talar om en flertusenårig religion, en obildad och simpel kommentar. Som att säga att sopsortering saknas i Bibeln.

    Fråga dig istället varför kvinnlig rösträtt, HBTQ och djurskydd (och allt annat, teknik, demokrati, yttrandefrihet ..) uppstår i väst och ingen annan stans.

    Gillad av 10 personer

   • Törnrosa skriver:

    MITT VYKORT skriver: Fråga dig istället varför kvinnlig rösträtt, HBTQ och djurskydd (och allt annat, teknik, demokrati, yttrandefrihet ..) uppstår i väst och ingen annan stans.

    Kanske för att ”naturen här” upptäckt att männen är i starkt behov av starka kvinnor som reder upp problem som männen ställer till med. Har personliga och yrkesmässiga erfarenheter av det. mvh

    (Tog mig friheten att svara)

    Gilla

   • Törnrosa skriver:

    Till Spyflugan: Så fint och passande nick Du har. Förstår inte vad du blandar in konfucianismen och islam för. Har väl inget med Mitt Vykorts framtoning och åsikt att göra? mvh

    Gilla

  • Mv skriver:

   Visst är det så, onda män öppnade för att både onda män och kvinnor kan styra tillsammans. De värsta styr nu av båda könen. Malokrati: ett politiskt system som väljer ut dem med lägst moral.

   Gillad av 7 personer

   • Östrahult skriver:

    En flertusenårig religion som i Sverige kidnappats av diverse otrevliga krafter med otrevlig argumentation

    Gilla

 5. Lars skriver:

  Kulturellt skapad kvinnokultur verkar ligga bakom många nya värderingar i arbetslivet, det är som om kvinnlig makt mot männen bygger på social kontroll genom en slags känslomässighet och jämförelser och utpekanden både av män och av kvinnliga kamrater, en emotionellt baserad kontroll. Visst har jag hat några kvinnliga chefer och det var blandad kompott precis som med de manliga cheferna. Bäst var att inte ha någon direkt över sig! Men även de som var under var av olika typ, men spelade ett kvinnligt spel mellan varven (och äldre kvinnor ville inte gärna ha en kvinnlig chef!). En kvinna om arbetslivets krav var lika att ”vi ska väl inte anpassa oss till männen utan göra på vårt sätt”.

  Förbjudna tankar som reser mer frågetecken än vad de besvarar. Kvinnor kan vara rätt besvärliga fast de kan vara trevliga också.

  Gillad av 2 personer

 6. K. Ulvert skriver:

  Mycket bra skrivet.
  Grunden till problemet med kvinnlig makt och överhet skulle kunna vara att mannen inte får ”komma till” om han inte är snäll. Inte manlig, tuff, stark eller så utan just snäll.
  Varför ser nästan alla unga svenska män lika fåniga ut annars? Inte framstår de som speciellt manliga, direkt.
  Säkert en anpassning till rådande hemmaklimat.

  Gillad av 5 personer

  • Ingvor Sabina Le John skriver:

   Så många män som på 1900talet kände att de var tvungna att spela ”Rambo” Boken DEN PRYDE SVENSKEN av etnologen Frykman visar hur mansrollen förändrats genom seklerna. Från 1700 talets emotionella, gråtande, musikspelande man till den alltmer inbundne , känslokontrollerande. Idag finns bara rester kvar i nordeuropa av honom, då på irland. Fortfarande kan en italiensk vuxen man storgråta offentligt och läsa dikter som fackföreningsman i Tv. Tänk er Stig Malm göra det i Sverige! Han skulle blivit utskrattad!

   Gilla

   • Mitt vykort skriver:

    Återigen trams, jag känner ingen sådan som ”låtsas” och tror inte de fanns förr heller. Istället så är problemet att evolutionen under miljontals år gjorde att alla män (utom just de man idag ser på TV vilket förvrider omdömet) har en inre Rambo, alla var tvungna att kunna döda. Så problemet är snarare att många ÄR Rambo, (ett dåligt exempel för han är ju mjukis egentligen, han gråter ju på slutet, se filmen), de hade kunnat delta i en bärsärkargång, men måste begrava detta drag djupt, när man blir arg så slår man inte idioten framför en eller kvinnan (som ofta skedde förr). Vår kultur har skapat detta i samförstånd, men svenska kvinnor verkar inte förstå detta, och därför förstår de heller inte vad som sker om man massimporterar män som saknar våra kulturella attribut, det kräver sin man så att säga att ha höga testosteron-nivåer och inte slåss, det kräver självdisciplin. Ta Japan, ett land med ännu högre grad av disciplin, men när Japans män släpptes lösa under andra världskriget så var de rena barbarer och våldtog och mördade och torterade ohämmat, de hade tävlingar i vem som kunde hugga av flest huvuden.

    Dina kommentarer är precis exempel på det jag skriver om nedan.

    Gillad av 4 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Ingvor ursäkta mig, men måste säga emot.
    Den gråtande mjuka mannen är som bäst en fabel.
    Under dom 350 tusen år som människan har existerat och ibland utveklats.
    Så har mannens roll varit densamma, skydda familjen till vilket pris som helst, skaffa föda och
    Ordna trygghet.
    Naturen eller fiender har inte brytt sig i om mannen gråter eller inte!
    Jobbet skulle utföras oavsett,
    Det är mesiga män som är fega och rädda som uppfann det ädla i att vara vek.
    Riktiga män kan gråta, men vi gråter över andra saker än kvinnor.
    Visst förlust av familj är lika,
    men en god kamp mellan två likvärdiga krigare kan ge tårar, har gått matcher med riktiga tuffa jävlar
    Efter så här kan tårar i ögonen trots man försökt att skåda varandra så fort det går.
    Män och kvinnor tänker olika, inte kan lite feminism ändra det.
    Mvh Göran

    Gillad av 2 personer

 7. gmiksche skriver:

  Ja, vart tog enkelhet, gränser, ordning, integritet, tillit, och redlighet vägen? De försvann tillsammans med uppfostran genom skolan (ett no-no ord numera) och ersattes med det situationsbetingat anpassningsbara värdegrundsarbetet. De finns en uppsjö av svensk litteratur om det som de allra flesta inte har en aning om. Ett slags parareligiöst evangelium för att stöpa ungdomen i rätt form. Detta har pågått i åtskilliga decennier. Med de borgerliga partiernas benägna stöd. Det finns olika sätt att gräva sin egen grav.

  Gillad av 8 personer

  • Linden skriver:

   ”Ja, vart tog enkelhet, gränser, ordning, integritet, tillit, och redlighet vägen”
   Bra fråga.
   Jag värvade mig sjutton år gammal . På logementdörren mötte oss en skylt OR en förkortning för ordning och reda. Ord som följt mig hela livet,
   En maskulin värld där många uppgörelser slutade i slagsmål. Ärliga fighter som ofta slutade i vänskap. Ett manligt sätt att lösa problem.
   Hårda krav ställdes både på disciplin och fysisk uthållighet.
   Två år senare var jag ansvarig för plutonens skytteutbildning, med dagens terminologi så var det ett barn som svarade för den.
   Vad vill jag ha sagt med detta? Kanske att att hela samhällsutvecklingen har blivit feminiserad och bortklemad,
   så långt ifrån Karl Oskar man kan komma. En man som jag förresten alltid känt som en själsfrände.

   Gillad av 6 personer

 8. Om alla fokuserar på sitt och inte oroar sig så mycket för vad andra gör går det nog bra. skriver:

  BRA FORMULERAT:

  Om alla fokuserar på sitt och inte oroar sig så mycket för vad andra gör går det nog bra.

  Gillad av 1 person

  • Benjamin Dhover skriver:

   Vad bra. Då gör jag Charles Manson till min rollförebild och fokuserar på att etablera mig som blodsbesudlad lustmördare. Helt ostört, då du och andra som lyssnar på ditt råd av princip bestämt sig att inte oroa dig för vad jag gör. Det går nog bra.

   Eller också kan du sluta vara en naiv fåne som tror att alla människor innerst inne är fromma svenskar som bara väntar på att få blomma ut.

   Gillad av 3 personer

 9. Pelle skriver:

  Nog har någonting besynnerligt inträffat med just svenska kvinnor vilket illustreras av deras samfällda ansträngningar att rasera landet och sabotera för den egna gruppen. Ytterst kommer detta till uttryck i paradoxen att det är just kvinnorna som har vurmat och kampanjat för att islam ska bita sig fast i landet och tillåtas påverka utvecklingen. Samma islam som i sinom tid kommer att förpassa svenska kvinnor till en tillvaro med begränsningar som de aldrig – aldrig! – tidigare har fått erfara i Sverige. Det är mycket sorgligt för oss alla.

  Gillad av 12 personer

  • cmmk10 skriver:

   ” … som i sinom tid kommer att förpassa svenska kvinnor till en tillvaro med begränsningar som de aldrig – aldrig! – tidigare har fått erfara i Sverige.”

   Jag tycker nog att kvinnorna redan har fått märkbara begränsningar, åtminstone beträffande den fysiska rörelsefriheten. Tänk att inte våga gå hem på natten – är det frihet och t ex värt för att några enstaka skall få bli inkvoterade i börsbolagsstyrelser.

   Jag menar, att kvinnor i sin jämställdhetsiver fokuserar på petitesser och helt missar vad som faktiskt är viktigt.

   Gillad av 6 personer

   • Vax skriver:

    CMMK10
    Där är du något viktigt på spåren.
    Kvinnornas oförmåga att skilja på högt och lågt eller sila mygg och svälja kameler.
    Värderar de inte sin nedärvda frihet och trygghet mer än att fortsätta att rösta på fortsatt invandring.
    Kan inte flertalet av kvinnorna se vartåt det barkar?
    För inte vill de väl sluta i burka?

    Gillad av 1 person

 10. Pelle skriver:

  Nog har någonting besynnerligt inträffat med just svenska kvinnor vilket illustreras av deras samfällda ansträngningar att rasera landet och sabotera för den egna gruppen. Ytterst kommer detta till uttryck i paradoxen att det är just kvinnorna som har vurmat och kampanjat för att islam ska bita sig fast i landet och tillåtas påverka utvecklingen. Samma islam som i sinom tid kommer att förpassa svenska kvinnor till en tillvaro med begränsningar som de aldrig – aldrig! – tidigare har fått erfara i Sverige. Det är mycket sorgligt för oss alla.

  Gillad av 6 personer

   • Pelle skriver:

    Det är bara att googla på Gudrun Schyman, Veronica Palm, Åsa Romson, m.fl. Iklädda islamska slöjor för att ”stå upp för” detta klädesplagg och allt det innebär. Behöver jag ens nämna Anne Rambergs outtröttliga arbete för att förminska brottsoffrens rätt och det som i praktiken har kommit att innebära ett samhälle utan straff för svåra brott? Du kan göra en nära på oändlig lista över etniskt svenska kvinnliga aktivister och deras samhällssabotage. Jag vet av egen erfarenhet att motsvarande lista inte går att sätta ihop i Finland eller något annat av våra grannländer. Tvärtom, i dessa länder har kvinnorna ofta stått på barrikaderna för att försvara landet och dess säkerhet.

    Gillad av 8 personer

 11. Folke Lidén skriver:

  Jag tror att du har rätt.
  Två saker som i allt snabbare takt leder mot ett ohållbart (ohållbart, no pun intended) samhälle.

  A. ”Varannan damernas” i politik och i förvaltningen – Detta oavsett kompetens och erfarenhet.
  B. Ungdomskulten. ”Vi måste lära av dom unga”. Greta Tunberg kan ses som juvelen i ungdomskultens krona.

  Något osäker om B följer av A.

  Gillad av 9 personer

 12. Elisabeth G skriver:

  Ja, tittar man på hur kvinnor i åldern 18 – 29 år röstar ser man att Richard har fog för sina spekulationer.

  För övrigt bör åldern då man får rösta höjas. Helst till 25 år, eftersom det är först då hjärnan är helt utvecklad. Vidare borde man genomgå ett objektivt utformat kunskapsprov som visar att man har vissa kunskaper om hur samhället är utformat. Det är inte rimligt att den som inte har tillräcklig kunskap ska bestämma över andra. Jag tänker på 16-åringen som i radio, angående omröstningen om euron, sa ”jag vet inget om det men jag skulle rösta nej”.

  Gillad av 6 personer

  • Törnrosa skriver:

   Elisabeth G: Håller med dig om höjd ålder och kunskapstest för både män och kvinnor.
   Kan även tänka mig en lägsta ålder (35-40 år) på den som ställer upp i val. mvh

   Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Håller helt med dig, Törnrosa. För att sitta i riksdagen eller regeringen krävs mognad och erfarenhet. Nuvarande ungdomskult leder oss rakt ner i fördärvet.

    Gillad av 2 personer

  • JL skriver:

   Visst, GÄRNA en höjning av åldern för rösträtt. Högre ålder korrelerar med både kunskap, förståelse, erfarenhet och personligt nettobidrag.

   Skulle dock HELLRE se rösträtten avgränsas till de som bidrar till det gemensamma, dvs betalar skatt.

   En 17-åring som jobbar och gör rätt för sig ska självklart få vara med och tycka till. Med samma argument ska en 35-åring som lever på andras arbete (eller kriminalitet) inte få göra det.

   VAD ger en människa rätten att vara med och bestämma över en annan grupperings gemensamma tillgångar om människan inte bidragit med ett jävla öre?

   Inom mindre grupperingar är ovanstående oftast en självklarhet. Är du inte med och bidrar så får du hålla käften och acceptera besluten från de som gör jobbet.

   Sunt förnuft existerar dock inte på makronivå längre.

   Gilla

 13. JL skriver:

  Något förenklat:

  Det är betahanarnas fel.

  Ni vet de som måste vara kvinnor till lags för att få ligga. Politikerklassens är full av dessa.

  Fysisk klena mesar som som aldrig fått skit under naglarna, och aldrig slagit någon på käften. Män vars främsta stora styrkor är att förhandla och inte ”göra fel” så det är för uppenbart.

  Inte några krigsherrar direkt.

  Mesar tenderar att få makt när samhällen fungerar relativt friktionsfritt (Sverige i mitten på 1900-talet), och är mer i behov av duktiga förvaltare än starka män.

  De starka männen kör sitt eget race så länge de upplever att mesarna inte förstör för mycket.

  Betahanarna ger makt åt kvinnor, som i är bättre på att känna än att tänka. Bra exempel är väl ”Romsons tårar” eller valfritt uttalande av Mona Sahlin.

  …..

  Sjukdomsinsikten kommer förhoppningsvis snart ha nått kritisk massa i Sverige dock. Då är det tid för alfahanarna är styra upp soppan.

  Alternativt dyker det upp en riktig alfahona, typ Thatcher. Skulle funka minst lika bra, troligen t.o.m bättre då en kvinna vinner fler identitetspolitiska poäng. Är hon dessutom mörkhyad blir det jackpot i bonusröster. Typ Iayan Hirsi Ali skulle jag hellre se som stadsminister än någon de nuvarande kandidaterna.

  Problemet är bara att Sverige fortsätter importera valboskap som neutraliserar uppvaknandet hos Svensson…..

  Gillad av 6 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”Sjukdomsinsikten kommer förhoppningsvis snart ha nått kritisk massa i Sverige dock. Då är det tid för alfahanarna är styra upp soppan.”

   Kanske nedan är en för människan ”fysikalisk” lag, något som vi är dömda till: 😉

   “Hard times create strong men.
   Strong men create good times.
   Good times create weak men.
   And, weak men create hard times.”

   ― G. Michael Hopf, Those Who Remain

   Gillad av 3 personer

 14. Borjön skriver:

  Jag undrar om inte fröet till dagens Sverige såddes genom den stora utvandringen till Amerika. Vilka var det som gav sig av? Det krävdes säkerligen en stor portion mod att lämna allt bakom sig för att ge sig ut på stora och okända äventyr.
  Mycket av det vi förknippar med den amerikanska mentaliteten är ofta diametralt motsatt det svenska lynnet. Var det en viss typ av människor som gav sig iväg – och en annan som blev kvar? Speciellt i frågan om manlighet tycker jag att man kan ana ett visst mönster.

  Gillad av 2 personer

 15. Johan Karlson skriver:

  Som smålänning – gammelfarmor var född i Moshult precis som Ville, vår gård ligger nära Ljuder socken – tycker jag att landet i grunden är sig likt – fast oändligt mycket rikare och bättre. Den stora utvandrarsviten handlar ju om flykt från missväxter, fattigdom och åsiktsförtryck. Det ser vi inget av idag. Romanen ”Rid i natt” handlar också om förtryck, men från frälset. Inte heller det finns kvar. Däremot en solid demokrati. Samhället var nere i en svacka på åttio och nittiotalet. Urbaniseringen hade dessutom gått för snabbt och okontrollerat. Nu har befolkningstalen i de små kommunerna stabiliserats. Det är helt och hållet migrationens effekt. Arbetsplatserna lyckas rekrytera personal. Husen fylls av folk. Föreningarna kan rekrytera. Bygden lever.

  Gilla

  • Aha skriver:

   Hur kan du se det som en positiv effekt att befolkningsantalet har stabiliserats i små kommuner ”tack vare” migrationen då det inneburit en stor ekonomisk börda för de små kommunerna?

   Inverterad logik är ingenting för verkligheten.

   Gillad av 8 personer

  • Mv skriver:

   När var du senast i Malmö eller Göteborg? Vilken bygd, menar du Aleppo eller Mogadishu? Allvarligt som man säger, dina kommentar är ju sublima trollkommentarer som syftar till att höja blodtryck, men folk som skriver här är klokare än så.

   Gillad av 9 personer

  • Anders Lundin skriver:

   Härligt Johan Karlsson: ”landet är oändligt mycket rikare”: snälla exemplifiera detta för oss andra. Vi vill också ta del av denna rikedom.
   Skönt även att du slår fast att ”frälset” är avskaffat, då slipper undertecknad irritera sig på politikerväldet och dess religion Pkism.
   Om du inte konkret kan peka ut ovanstående, kan du kanske informera oss andra vilket läkemedel – alternativt drog – som levererar denna underbara verklighet?

   Gillad av 7 personer

  • Pelle skriver:

   Underbart, Hr Karlson! Och över hela nejden, antar jag, ljuder Annie Lööfs sköna stämma, de rosa molnen på himlen riktigt lyser och Bambi är ute på nya spännande äventyr, eller?

   Gillad av 2 personer

  • A skriver:

   Du ljuger notoriskt inför dig själv Johan, har du ingen självrespekt alls?? 🙂 När jag var liten fans det nån sladdrig massa som hette slymuck tror jag, som gele, slajmig liksom. Nån slags leksak. Minns du den Johan?

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 16. Liam skriver:

  Bu betalar vi priset…….
  Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) minskade med 0,1 procent andra kvartalet, säsongrensat och jämfört med första kvartalet 2019. Detta enligt SCB:s preliminära siffror.

  Det handlar bland annat om att nettoexporten försvagats och att investeringarna krymper. Samtidigt blir kronan svagare och faller flera ören mot euron och dollar. Kronan tappar näst mest i hela OECD.

  TT drar slutsatsen att svensk ekonomi krymper oväntat.

  – Hoppet för att vi skulle få en hyfsad tillväxt i år var att andra kvartalet skulle bli bra, säger SEB-ekonomen Olle Holmgren till nyhetsbyrån och påpekar att siffrorna är ”oroande” för landets konjunktur.

  Så här säger nationalekonomen Tino Sanandaji om att BNP minskade 0,1 procent.

  ”Detta trots befolkningsökning på cirka en procent per år. Siffran ovan är för ett kvartal, om man i stället räknar senaste året har BNP per capita växt med 0,3 procent, vilket är en urusel siffra under en högkonjunktur där man dessutom räntedopat ekonomin”, skriver han på Facebook.

  Vidare påpekar han att bara den turkiska liran faller mer än den svenska kronan.

  ”Man brukar skämta att kronan blivit en banan-valuta, men om det fortsätter gå så illa riskerar vi få en falafel-valuta som jämförs med Turkiets och vars köpkraft under semestern bara imponerar om man beställer falafel i Malmö”, fortsätter Sanandaji.

  Gillad av 5 personer

 17. Göran Holmström skriver:

  Bra början Richard,
  men att skylla på offren.
  Är nog fel väg att gå, socialdemokraterna har ljugit och manipulerat fram detta,
  dom har tagit det viktigaste som finns från kvinnorna.
  Familjen och möjligheten att tryggt och lugnt med kärlek uppfostra sina barn.
  Klart det slår slint för en hel del,
  Vi män är tyvärr mer vana att hantera ren idioti.
  Alla krig, alla idiot projekt genom mänsklighetens historia har gett en viss vana.
  Kvinnorna är offren som lidit mest av socialdemokraternas dårskap!

  Gillad av 3 personer

 18. Lennart Bengtsson skriver:

  Svenska folket, såväl kvinnor som män, borde sätta sig ned och i lugn och ro ställa sig frågan: Vad har vi ställt till med?
  Nu är det som man säger i Tyskland, ”Sluss mit Lustig”. Nu måsta alla ta itu med att sanera den sagolika sörja man ställt till med på grund av naivitet, godtrogenhet eller ren och skär enfald. Politiker, mediamänniskor och överheten i största allmänhet bär huvudansvaret.

  Om inget görs snarast kommer det sannolikt att gå åt helvete för landet är jag rädd.

  Gillad av 9 personer

  • Spyflugan skriver:

   Men i Tyskland är det Schluss mit Lustig bara för Alternative für Deutschland och de identitära och andra oppositionella. För SwebbTV är det Schluss mit Lustig. För Tommy Robinson är det Schluss mit Lustig. Du fantiserar om att det nog snart kommer någon klok person och ställer allt tillrätta för oss. Du tänker att det borde fungera ”om bara”.

   Du är samhällets stöttepelare.

   Gilla

 19. Leif Nilsson skriver:

  Tack Richard Sörman för att du vågar ta tjuren vid hornen. Du skriver ödmjukt att du spekulerar och inte har bevis, men verkligheten är ett kraftfullt indicium.

  I hela västvärlden ser vi samma katastrofala tendenser. Det finns en gemensam nämnare och det är att de kvinnliga perspektiven har fått ett allt större inflytande.

  Att Schweiz tillhör de mest välordnade samhällena i Europa, är ingen slump. Den kvinnliga rösträtten på federal nivå infördes först på 70-talet. I kantonen Appenzell Innerrhodens Landsgemeinde fick kvinnor inte rösträtt förrän 1990!

  How Women Weaken Nations (and why men let them):

  Gillad av 7 personer

 20. Svante Jonsson skriver:

  Att det är kärringar som är våra ledare och demagoger är ingen spekulation. Det är kalla fakta. Tack för att du tog fram uttrycket ”jävlar anamma” i en text. Bland mycket annat saknas jävlar anamma hos dagens ledare och deras megafoner. Jag tror dock inte att bristen på enkelhet, ärlighet och jävlar anamma beror på något kvinnligt tänkande. Den svenska historien är i praktiken dominerat av kvinnligt tänkande eftersom männen dog tidigt och under stormaktstiden var en mycket stor del av dem inte hemma och kom aldrig hem. Har det inte varit krig, har jobben varit farliga. Det var farligt att vara man. Jag har för mig att kvinnoöverskottet konstant var runt 13% mellan år 1750- 1850. Könsfördelningen blev inte någorlunda jämn förrän runt förra sekelskiftet. Nu finns för första gången i världshistorien ett mansöverskott i Sverige. Min spekulation är att det är kärringaktigt manstänkande som tagit över. J. Gardell, P. Svensson, G. Rosenberg, G. Greider, S. Löfvén, U. Kristersson, J. Sjöstedt, osv. Listan över dagens intellektuella giganter är lång. Fy fan!

  Gillad av 11 personer

 21. Törnrosa skriver:

  Hahaha det var väldigt vad Aurora tog i 🙂 Jag är alldeles för sipp för att tänka så.
  Däremot vill jag ge Richard en eloge för alla hans brasklappar när han skulle tråckla sig fram till kärnan i resonemanget. mvh

  Gillad av 1 person

 22. uppstigersolen skriver:

  Precis som jag känner. Själv har jag träffat ytterst få av dessa mesiga gullande fruntimmer. De kvinnor jag känner är nästan samtliga ordentliga, trevliga och beter sig som folk. Men när jag skriver på olika forum och börjar uttrycka mig som Richard då dyker de upp. Alla dessa käringar som ska gulla med buset. Fler fritidsgårdar gör susen m.m. Även några med manliga namn uttrycker sig på motsvarande sätt. Käringgrabbar.

  Gillad av 3 personer

 23. Mitt vykort skriver:

  Ja det finns självklara sanningar om kvinnligt och manligt, det är ju urgammal visdom, yin och yang, fast även denna del av vårt kulturella kitt har förstörts av vänstern. Kvinnorna har lurats genom att livet var hårt förr, men det var hårt för båda parter, alla hade det hårt och män har alltid dött yngre och mera våldsamt. Det hände nästan för mig själv, jag har tyvärr valt ett spår som inte passade min personlighet och dog nästan av stress, inte några diffusa psykiska besvär utan mer som karoshi i Japan, man slåss som på ett slagfält för det man tror på men till sist så möter man alltid kniven i ryggen, alltid alltid. Så jag hamnade på intensiven och var i några veckor ”fallet” som man diskuterade på morgonmötet på det stora sjukhuset för att jag hade flera dödliga åkommor samtidigt. Så som Jordan Peterson säger, det är inte så jävla kul att vara i karriären, jag tänkte på det i morse, jag har nästan aldrig haft kul, på jobbet. Ett bananskal, sen ett till, sen är man fast, affärsvärlden är inte gjord för de med bra ideér och hög moral, utan de med politiska färdigheter med kommersiella färdigheter och arbetsamhet. Samt en en stor portion psykopater, paragrafryttare och svin. Det jag vill komma till det är att det återigen var en anti-kristen västermetod som lurade kvinnorna, visst ser jag det som positivt att kvinnor kan delta i det som de vill och har färdighet för, våra hjärnor är mycket lika, men de lurades att tro att det var kul, det högsta goda, glamoröst. Vem tjänar på detta, att vi alla kämpar, minst 8 timmar om dagen för stora företag, utan avbrott, hela livet? Jo de stora företagens chefer och ägare, samt alla parasiter till politiker och deras efterhängare i administration och liknande. Så kvinnorna lurades att det var något dåligt att vara kvinna, och allt manligt var bra, och detta gjordes politik av så att parasiterna kunde sko sig och påstå sig vara skapare av detta. Ännu en vänstertaktik, att ta äran för sådant som man egentligen inte hade något att göra med, som JP säger återigen, det var teknisk utveckling, tampong, binda och p-piller och inte minst att så många jobb som inte är tunga och farliga skapats. Vilken kvinna kunde vara skogshuggare? Ingen. Fast köra en av de där gigantiska maskinerna som klipper träd, de kan de så klart, även om det heller inte är så populärt.

  Problemet är att vi lever med en vänsterbeskrivning av verkligheten som är både ytlig och felaktig, så det självklara som folk i alla tider vetat, och man vet i andra länder ofta, det måste läras igen. Jag tror det är därför vissa uppfattar skribenter på DGS som kvinnofientliga, för DGS hyser en hel del som aldrig köpt lögnerna, och det krävs därmed en introduktion, och i vissa fall lång avprogrammering, för att överhuvudtaget förstå vad som skrivs. Har man aldrig tänkt efter själv, och är en typisk indoktrinerad svensk, ja då kan man läsa en kommentar (det gäller främst kommentarerna) och man har helt enkelt inga redskap att förstå vad som skrivs, för man har bara en svensk vänstervokabulär att förstå med.

  En debatt på DGS är om syftet och metoden att nå ut, många ser DGS som en inkörsport och då kan jag se att en typisk indoktrinerad svensk kan stötas bort, man kanske vänder sig till DGS för man upptäckt att massinvandring och kultur X inte är så som beskrivit, men så möter man för mycket sanning på en gång, och läser att vissa skriver (som jag gör ibland) att en delorsak till eländet är kvinnlig rösträtt. Så här är jag osäker vad som är taktiskt riktigt, men jag är inte taktiker, men DGS kanske är?

  Kvinnlig rösträtt och medbestämmande är ju endast ett problem om vi lever efter vänsterprinciper, utan kristendom, utan tradition och nedärvda erfarenheter, för då blir det en olycklig symbios mellan falska på ytan mjuka ”hjälpande” vänster”narrativ” och kvinnors naturliga tendens att ta om hand och vårda det svaga. Man utnyttjar kvinnlig intuition som inte längre har kontakt med det ”hårda över tid” som man lär sig är nödvändigt, och som många kvinnor än idag förstår är nödvändigt i exempelvis barnuppfostran, men som satts ur spel när man betraktar samhället i stort. Det vi så ser är självklart, Sverige har blivit en magnet för jordens värsta män, får vi inte stopp på detta så ÄR det slut, för feministerna hade rätt så tillvida att det finns män som är ondskan själv, men vänstern via politikerna har fått kvinnorna att blunda för dessa, och projicera alla fel på de män som är bra men ej perfekta.

  Jag är i 50-års åldern och bor i ett bra område, jag känner inte många kvinnor som verkar lyckliga.

  Gillad av 8 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Mv jag läser din intressanta text och tänker en hel del.
   Dels sorg, trots din enorma skärpa och förmåga att lyfta dig, så här du haft det tråkigt på jobbet.
   Sorgligt, jag har mestadels haft skitjobb,
   som man får av att födas i en looserfamilj utan planering eller ambitioner längre än nästa fredagsfylla.
   Trots det så miljonär tre gånger, fan vad jag levt och haft roligt i perioder.
   Supit levt rövare lägrat kvinnor och lekt.
   Livet är både enkelt och komplicerat,
   mitt största bekymmer är vad som är mina drivkrafter, respektive tvång.
   Men 55 är ung så spelar det ingen roll.
   Jag önskar endast goda vänner och lite god mat,
   Till det käfta lite med kloka människor som dig, Östman, solen,A, Eva,kronblom,Olle OCH många mer.
   Visst innerst inne vill jag dö en vikingadöd.
   Men under att undernärd på ett hem är förmodligen mer sannolikt.
   Mvh Göran.

   Gillad av 4 personer

   • Mitt vykort skriver:

    Ja 55 är inte så gammalt, jag är ute och kämpar med havet så ofta jag kan. Vi träffas nog en gång (och detta skall de frukta, förrädarna).

    Tror du kan bli en ledare, jag är mer hatisk som min anfader sjörövaren. Slutade i galgen.

    Må väl och god helg.

    Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   När jag var riktigt ung, 25 sådär så trodde jag att jag skulle göra karriär. Tack och lov så hade jag en äldre, kvinnlig projektledare i det projekt där jag försökte att hålla tidplanen. Det räckte ju inte att jag jobbade dygnet runt när andra inte gjorde det. Kvinnan, projektledaren, var en klok person, hon såg att jag nog höll på att ”gå in i väggen” som man inte sa då men som man säger nu. Hon tog ett allvarligt samtal med mig, såg till att hela projektet fick mer tid och tillfördes resurser. Hon förklarade också att det är ingen idé att arbeta ihjäl sig. Gör ett bra jobb och må bra. Det har jag tillämpat sen dess. Så jag har inte gjort karriär men haft kul jobb och försörjt mig väl. Jag tänker ofta på denna kvinna. Jag är henne evigt tacksam.

   Gillad av 2 personer

  • Spyflugan skriver:

   Försöker du beskriva resonemanget bakom att den tidigare så aktive kommentatorn Fredrik Östman numera är systematiskt censurerad?

   Gilla

 24. ERROL skriver:

  Det räcker med att anföra FI, dess partiprogram och dess havererade feministiska intersektionalitet som exempel på kvinnlig dårskap. FI har lyckats göra parodi på sig själva och om någon skulle vilja skriva en satir över vad som händer om kvinnlig logik och feministisk teori får utgöra grunden för ett parti, så finns det redan en verklig förebild.
  För den som önskar extrapolera den svenska effeminiserade sjukan och dessväre även grunden för mycket av dagens vansinne, läs FI:s partiprogram.

  Helt fri invandring, inget försvar, allting gratis åt alla; Schymans – ”det går att räkna på hitan och ditan” manifesteras med önskvärd tydlighet. Budgetramar, matematik och Nationalekonomi är som annan perfid kunskap manligt kodad, ungefär som försvaret.

  När Boko Haram kidnappar hundratals värnlösa flickor som sexslavar och amerikanska och brittiska specialstyrkor sätts in i eftersökandet och i räddningsinsatser, så är detta som ett banalt exempel bara uttryck för manlig krigshetsande beskäftighet. Hade Gudrun Schyman bara i spetsen för en grupp svenska kvinnliga, pottklippta socionomer fått tala med Boko Harams ledarskap så hade naturligtvis den manliga strukturella sexismen givit vika för den oändligt visa och pragmatiska svenska kvinnokraften. ”Det är samma förtryck här som där”-
  Schyman utgör ju ett föredöme för kulturrelativistisk medvetenhet.

  Naturligtvis så propagerar FI för omfattande obligatorisk indoktrinering av den ”rätta läran” på alla stadier i den statliga uppfostringsiver som vänsterfeminister älskar över allt annat. Att detta skulle vara odemokratisk politisk indoktrinering är naturligtvis oförskämt att påstå –
  ”Det handlar ju om baaaarnen”, precis som de ”ensamkommande barn” från Afghanistan som blev klappade på kinden av Schyman på Medborgarplatsen.

  Gillad av 11 personer

 25. MartinA skriver:

  En provinsiell förklaring till ett fenomen som existerar i hela den Europeiskättade världen.
  Det blir ju litet löjligt när Sörman snackar om att våga sig ”längst ut i de mörka tassemarkerna och tänka det mest förbjudna” när han inte skulle drömma om att göra någonting sådant. Den här sortens ”konservativa” som Sörman är en del av de som sett till att problemen har kunnat bli så långtgående som de har blivit. De slår på stora trumman, såsom Sörman gör i den här artikeln, för småsaker och petitesser. De håller den politiska teatern igång och ser till att ingenting av vikt blir sagt.

  Gillad av 4 personer

 26. Anders Lundin skriver:

  Ja det är östrogenet som styr Sverige. Oavsett vad de styrande har inskrivet i sitt pass.
  Det började redan på dagis (70-talet) när alla pojkar skulle ”lugnas ner”, där brottning och fysiska utmaningar ansågs vara något dåligt av Fröknarna.
  Personalen uppmuntrade konstant de typiskt kvinnliga beteenden och det motsatta med de manliga.
  Skolan likaså: mjukissnack och nedlåtande till allt som var muskulärt eller maskulint. Det skulle konstant diskuteras och inkluderas.
  Ja, Richard har – tyvärr – helt rätt. Kolla bara intervjun med Skavlan och Peterson där Sharia-Annie blir totalt mosad av Peterson när hon ynkligt ”tror” medans Peterson talar fakta och distinktioner! Riktigt pinsamt och kanske allra mest pinsamt att stora delar av den svenska befolkningen inte förstår hur pinsamt det är, allra minst Sharia-Annie.
  Kanske att denna intervju illustrerar det svenska tillståndet: fakta mot känslor, manligt mot kvinnligt, verklighet mot fantasi, Realpolitik mot Pkism!
  För övrigt bör Fredrik Reinfeldt åtalas för landsförräderi.

  Gillad av 16 personer

 27. Göran Fredriksson skriver:

  Någon konstellation kommer alltid att dominera ett geografiskt område, ett revir. Med sin kultur och sin lagstiftning.

  Är de som dominerar reviret Sverige, ointresserade av att bevara reviret som sitt så som de har utformat detta under långa tider så har de gjort rätt i att släppa fram unga nybörjare och kvinnor, som historiskt sett är amatörer i att skapa samhällen och försvara revir till makten, utan kompetensprövning. Tids nog kommer ett revir som ligger för fäfot snart domineras av en annan konstellation. Med sin kultur och sin lagstiftning.

  En långsam förändring som är bättre än en blodigt maktövertagande.

  Heteromän, vars fäder har bott i Sverige sedan många generationer, har redan abdikerat från makten till förmån för snorungar och kvinnor, så de har inte mycket att förlora. De kan säga likt Glistrup som ville ersätta det danska försvaret med en telefonsvarare som fienden kunde ringa till och få svaret att Vi ger upp.

  Dessa män har funnit andra verksamhetsfält inom t.ex. näringsliv, vetenskap och hantverk. Välutbildade som de är överlag kan de under nya maktförhållanden få det ganska bra. Med välavlönade arbeten och fullservice i hemmen.

  Så varför skall sådana svenska män bry sig, när varken kvinnor, HBTQ:are och andra som har mycket att förlora bryr sig? Utom för att omställningen kommer att ta onödigt lång tid?

  Gillad av 2 personer

 28. lookslikeanangel skriver:

  Måste man vara frivol för att lyckas inom politiken?

  På bilfirman kan man äta, medan bilen servas.
  Ofta sitter kvinnor där och jobbar med datorn.
  (Många IT-företag i närheten)
  Kvinnor sköter också ekonomi i företag, är revisorer.
  Även privat sköter man ekonomin.

  Är det möjligen så att miljön inom politiken
  inte attraherar om man har riktiga yrken.
  Känns inte riktigt seriöst!?!

  Får vi politiker som är fjärmade från det
  verklighetsnära – i samhället.
  I sin egen mörkt rosa sfär.

  Gillad av 1 person

 29. Lenam skriver:

  Slagordet vi vill värna asylrätten måste bort. Vi vill värna vår befolkning är viktigare och bättre. Vi trodde inte att ett land behöver värna sin befolkning. Då låter ju värna asylrätten fint, snällt och gulligt. Synd bara att alltförmånga av de asylsökande är bedragare och att våra ”KÄRRINGAKTIGA MESIGA” politiker tycker det är okej. En av dessa bedragare är nu målsägare i den stora rättegången mot en amerikansk artist som inte kan turista ifred i vår storstad utan måste tvingas slå ner förföljare. Målsägaren från Afghanistan hade redan fått asyl i Iran. Han har tydligen trots detta lyckats få asyl i Sverige. Han har säkert ljugit om sin ålder vilket alla gör. Han har inte brytt sig om att försörja sig på flera år utan väljer hellre att försörja sig på olika brott mot människor som ser ut att vara rikare än han själv. En narkoman på Stockholms gator som vi tvingas försörja. När ska detta sluta?

  Gillad av 7 personer

 30. Stefan Sewall skriver:

  Om ett lands ledning vill sitt land väl så för den en politik där man håller huvudet kallt. och inte låter känslor styra.
  Man måste t.ex. kanske ha ett starkt försvar som håller fiender borta. Om man är kvinnligt känslosam kanske man lägger ned krigsmakten eftersom man inte gillar vapen och dödande.
  Det leder kanske till motsatsen. Att man drabbas av vapen mot en själv och dödande av de egna.
  Kvinnor har ofta en tendens att önsketänka och agera känslomässigt. Cynism och kyla är viktigt, men det gillar ofta inte kvinnor.
  Många kvinnor demonstrerade för att väst skulle avrusta under kalla kriget. Men i Sovjet och östblocket fanns inte motsvarande kvinnofolkrörelse. Där fanns bara diktatorgubbarna som stod som mumier på balkongen på röda torget. Där fanns inga demonstrationer alls.
  Om kvinnodemonstranter bestämt hade vi haft ett enormt underläge och kunnat bli utpressade av övermakten eller t.o.m invaderade.
  Det fanns dock damer med förnuft och krut i som Margret Thatcher som förstod att inte ge efter.
  Många starka politiker har varit kvinnor, som Thatcher och Golda Meir och Indira Gandhi och Benazir Bhutto och Eva Peron m.fl.

  Gillad av 4 personer

 31. Vax skriver:

  Hemma i Sverige har den tilltagande vårdkrisen blivit en av de största politiska frågorna. Flera instanser larmar om kaos i sjukvården, avdelningar läggs ned över hela landet. Samtidigt satsar regeringen allt mer pengar på att driva sjukvård i Afghanistan, bland annat i talibanstyrda Wardakprovinsen. Sverige driver hela 135 kliniker och flera sjukhus, något som kostat miljardbelopp. Nya Tider har granskat Svenska Afghanistankommittén som driver sjukvård i Afghanistan för svenska skattemedel.
  https://www.nyatider.nu/
  Det ger fler godhetspoäng att värna någon andra sidan jordklotet.

  Gilla

 32. NETTANN skriver:

  Är uppväxt i en familj med maktfullkomlig mor och svag, alkoholiserad far samt en hög syskon (systrar).

  Familjen har följt exakt (och då menas exakt) samma mönster och utveckling som riket, fast tidsmässigt lite i förväg. Efter många decennier består släkten nu av separerade grupperingar utan kontakt. Precis alla tillgångar (och de var rätt betydande) slussades till ett av barnen. Samma splittring och kapitalförflyttning som för landet Sverige.

  Varför blev det så? Jo, den där kvinnliga, känslostyrda och hämndbaserade maktfullkomligheten och ett idogt fostrande av systrarna så att de blev lojala, mesiga tillskyndare utan förmåga till självständigt kritiskt tänkande. Underdånigheten och konflikträdslan blev så inympad att det anses helt rätt att en fick allt (fast de ofta klagat bakom stängda dörrar) och att familjen splittrades. Och jag som pekade på vansinnigheterna ingår helt enkelt inte i familjen, eftersom jag kunde vara så dum mot mamma och ifrågasätta hennes person och gärningar. Som ett mångårigt lackmustest på rikets utveckling.

  Vad hade krävts för att ändra på det hela?

  Ytterligare en son så det hade funnits möjlighet till gemensamt och öppet maskulint motstånd, kravställande och logik i stället för kvinnligt känslobaserat tänkande och handlande.

  Det hade gjort hela skillnaden, faktiskt.

  Gillad av 5 personer

  • Mv skriver:

   Inte så säker, den lille killen hade kanske kuvats som liten. Var dock stolt, du verkar ha landat bra, har man ett negativt bagage så måste man vara nöjd med detta.

   Gillad av 3 personer

 33. Stefan Sewall skriver:

  Jag tror kvinnor i det gamla kärva bonde- och skogssamhället var mycket klokare. De förstod livets hårda villkor. De visst att man inte kunde var för känslosam. Man måste t.ex. döda djur för att få mat. Man fick stålsätta sig när det bar emot. Man måste helt enkelt vara starka, både bonde och bondhustru. I Mobergs utvandrarna var Kristina stark och inte modernt mjäkig som en stadsbo utan var van att kämpa för livhanken med hårt jobb liksom sin man.
  Sådan var min mormor t.ex. Jordnära och klok och inte fjantig och orealistisk.

  Gillad av 3 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Jag minns när mina föräldrar skickade grisen till slakt. Sedan kom den tillbaka för min mor att ta hand om. Inget mjäk där inte.

   Det lustiga är att de egenskaper hos min mor som jag, ung och dum, skämdes mest över är de jag i dag är stoltast över att se hos mig själv. Gissar att det kallas mognad.

   För övrigt undrar jag om det inte ligger mycket i det som någon var inne på att de ”bästa” svenskarna emigrerade till Amerika.

   Gillad av 4 personer

 34. T skriver:

  Nu får gossarna också passa sig.

  En tonårspojke som hölls fast då han blev våldtagen av tre maskerade män på måndagseftermiddag i Fagersta.

  Brottet ska ha inträffat vid 16-tiden på eftermiddagen och pojken fördes efter händelsen till sjukhus.

  – Vi går inte in på några detaljer med hänsyn till målsägandes låga ålder samt av utredningsskäl. Men jag kan bekräfta att vi har fått in en anmälan från en person som är under 18 år och som vi rubricerar som grov våldtäkt, säger polisens presstalesperson till Expressen.

  ”Vi går inte in på några detaljer med hänsyn till målsägandes låga ålder” sedan när har polisen gått in på några detaljer i våldtäktsmål? Jo om förövaren är blond förstås.

  Gillad av 4 personer

  • Mitt vykort skriver:

   Ja och detta fenomen är så specifikt för en kultur, förövarnas bakgrund är till 99% säker, barbarer är inte tillräckligt, detta är mänsklighetens avskräde. Så typiskt att just Sverige fokuserar på denna grupp.

   Gillad av 6 personer

  • Anders L. skriver:

   Och vad gör ”hemmapojkrna” och ”männen” i Fagersta nu då? Antagligen ingenting. Som i Deje, Kil, Forshaga, Filipstad, Karlstad. Ingenting. Bit ihop och knyt ena näven försiktigt i fickan.

   Gillad av 4 personer

 35. Lars Bernhoff skriver:

  Sörman tar vett intuitivt men riktigt grepp på frågeställningen om hur vi får ett bättre Sverige genom att identifiera vad som var bra tidigare och konstatera att dessa dygder inte finns i de ledande poliltiska skikten längre. Att kritisera de olika förenklade kategoriseringarna av manligt och kvinnligt är ett säkert sätt att missa huvudpoängen. För mig är det att de politiska urvalskriterierna gör att den efterlysta ledartalangen aldrig kommer med i matchen. Om man normalt ambitiöst först slutför sin utbildning och börjar med att tillämpa den i det verkliga livet så är man redan utanför ’racet’ som politisk ledare grovt förenklat men självklart finns det undantag.
  Som Ann Heberlein skrev på annan blog idag, verklig kunskap är inget som efterfrågas utan rätt åsikt eftersträvas. Eftersom rätt åsikt ständigt ändras så anses en politisk ledare vara någon som kan byta åsikt utan att fakta har ändrats. Därmed kommer en politisk ledare i Sverige knappast leva upp till det som Sörman hoppas på dvs en politiker som med auktoritet kan säga nu räcker det, stopp i maskineriet, nu börjar vi om.
  Förutsättningen för att bli politisk ledare är just att de har varit vindflöjlar för att komma dit de är och därför kan de inte uppträda med den auktoritet och den trovärdighet som är förutsättningen för den efterlysta ’turnaround’ som Sörman och många med honom önskar.
  Hur det blev så och speciellt vad man gör åt det är ett större ämne.

  Gillad av 2 personer

 36. C de Longueville skriver:

  ”Sverige är i skriande behov av en betrodd och pålitlig politiker med styrka och dådkraft, som deklamerar: Nu räcker det.”
  Artikelförfattarens önskan och förhoppning, om att en sådan statsman inte bara skulle existera i sinnevärlden, utan även ha mod att träda fram, kan sorgligt nog bara beskrivas som en illusion.

  Den obevekliga verkligheten är tyvärr en helt annan.
  Det plågade riket närmar sig en kollaps, men den som styr detta tycks inte bry sig det minsta.
  En odugling, vars like aldrig någonsin skådats.
  En sömngångare och marionett, så till den milda grad inkapabel, att alla varningsklockor ringer, mullrar och dånar.
  En krumelur, vars intellektuella kapacitet är så gravt otillräcklig, att moder Svea gråter.

  Allt är en demonstration av maktgirighet, som passerat alla gränser.
  En maktlystnad, för vars tillfredsställelse man är beredd att nonchalera alla normala regler och konventioner.
  Det är en otäck traktan, att till varje pris behålla kommandot över riket.

  De gastkramande följderna av den sanslösa, för att inte säga sinnesslöa, eller snarare hjärndöda, migrationspolitiken överskuggar allt.
  Det är en kolossal och gränslös uppsjö av importerade problem, som översköljer och dränker detta stackars plågade land.
  Ett hemsnickrat inferno, dag ut och dag in, som suger all energi ur riket och vars hantering kostar skjortan.

  Hur nersövd och hjärntvättad är befolkningen i detta stackars rike?
  Hur länge skall de hunsade medborgarna tolerera lögnerna om de förödande effekterna av vanstyret och maktmissbruket?
  De makthavandes beteende kan inte beskrivas som någonting annat än ohederligt och svekfullt.
  Sveriges folk skall bara, med alla medel, förespeglas en verklighet som inte existerar.
  Det är ett agerande, där fakta under lång tid kallblodigt och bedrägligt undertryckts och dolts.

  Olusten och våndan är ständigt närvarande i det blödande konungariket.
  Politikerna framhärdar i att försöka dölja, att den svenska migrationspolitiken övergått till en asylkatastrof.
  Det är en galen ockupation, som plågar och bryter ner riket och över vilken de styrande förlorat herraväldet.

  Antalet vittnesmål om den dårskap, som uppträder i planetens ”godaste” nation accelererar mot oändligheten.
  De etniska och kulturella problemen växer i en mördande takt och rikets miljardreserver pumpas, som med en flodspruta, rakt ner i ett svart hål.

  De politiska gangstrarna låtsas dock, som om det regnar.
  De tycks vilja göra gällande, att rikets förödande problem inte existerar, men skulle så ändå vara fallet, så är det en självklarhet, att de arbetande svenskarna, tjänstvilligt och förstående, skall hjälpa till med att reda upp eländet.

  Det förefaller, som om det rövargäng, vilket drivit landet till sammanbrottets rand inte anser sig ha någon skuld därtill.
  På sin höjd kan de ansvariga kläcka ur sig, att följderna av deras vanvettiga beslut inte på något sätt kunde ha förutsetts och att de därför är helt utan ansvar för det frambringade tillståndet.

  En nation, som beter sig på detta vanvettiga sätt är inte riktigt frisk.
  Det är ett land, som har angripits av en masspsykos.
  Orsakerna till denna är flera och har varit ödesdigert samverkande.
  Det är för tragiskt, men de av inskränkthet och galenskap vållade skadorna är oöverskådliga och kommer att plåga landet för evigt.

  Det är för bedrövligt, men förfallet och fördärvet blir bara värre.
  Det finns ingen hjälp att få.
  Det finns ingen lindring, ingen tröst och inget hopp för Svea rikes plågade folk.
  Det finns ingen lisa för svenskarna, vare sig till kropp eller själ, så länge som verklighetsförfalskarna styr nationen.

  Gillad av 3 personer

 37. Rockburken skriver:

  I egenskap av genusexpert med specialisering på dammsäkerhet håller jag två ståndpunkter. En officiell: det går bra för Sverige och Löfven är intelligent, det ser man på hans huvudform. Så den inofficiella: vi har låtit hysteriska ”kärringar” ta över ruljangsen.

  Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Inte lligent… Huvudformen är en bisak, anletet en smaksak. Inte helt lätt att veta vad som är fram och vad som är bak. Konturerna av en liten potatissäck, på vilken man ställt en tratt av bleck.

   Gilla

 38. Klas Göran skriver:

  Alla ”etniskt svenska” män i Sverige som är aktiva och tongivande inom politik, ekonomi och kultur har präglats av dagis och Lgr 69:s resp. Lgr 80:s svenska skola.

  Dessa män har präglats av snällt förebrående dagis- och skolfröknar: ”Kalle, du får inte slå Pelle för då blir Pelle ledsen”. Regler motiveras av känslor, dvs gruppens känslor. Konkurrens är fel, för den som förlorar blir ju ledsen. Fysiskt våld pojkar emellan likaså. O s v.

  Detta system göder hyckleri och ögontjäneri, skvaller och psykologisk mobbning, dvs ”kvinnliga” former av aggression.

  De män som inte präglats av detta system ser ingen anledning att anpassa sig till dessa ”kvinnliga” handlingsmönster. Om 20 år är majoriteten av männen i Sverige präglade av andra värderingar.

  Gillad av 1 person

 39. Cameron skriver:

  ”(…) orkar sitta ned framför ett svenskt pressuppbåd och helt enkelt säga:Nu räcker det!”Chansen att detta skulle hända är mycket liten-i alla fall om detta tänks sägas med ärligt uppsåt och med en ärlig vilja till förändring.En oärlig frasmakare/frasmakerska som endast är ute efter att kortsiktigt värva röster är säkert dock ett högst troligt scenario.Kom ihåg:”Vi politiker är här för att ljuga folk rätt upp i ansiktet-vi är för att ljuga,bedra och tjäna pengar på det.Vi är den moderna tidens marknadsgycklare och bondfångare.Den som tror på det vi säger vill bli bedragen..Vi är anställda av banken och gör det som bankdirektörerna säger till oss att göra.Vi verkställer deras vilja och förverkligar deras projekt”.Troligt dock:En köpt korrumperad ”gloriös” afrikansk kvinnlig politiker utses mycket väntat till svensk statsminister om ca fyra år och säger precis ”nu räcker det”,men sedan händer ingenting alls tvärtom implementeras med järnhand ”Globalcompact” och ”etniska”-dvs etniska svenskar tvingas hals över huvud lämna sina bostäder som konfiskeras av stat och kommun för att bli ”migrantbostäder”.Samtidigt införs i det svenska skolsysytemet en förordning som per automatik höjer alla betyg avseende kvinnor, flickor och dem med icke svenskt ursprung två steg.Etniska svenska män och pojkar sorteras med automatik bort vid alla statliga och kommunala anställningsförfaranden.Den sydafrikanska ANC sk ”Bee”-matrisen blir obligatorisk vid alla urval av sökande till alla svenska anställningar.I TV utropar den gloriöst helafrikanska kvinnliga statsministern triumfatoriskt:”Djärvt har vi nu tillsammans tagit ett avgörande steg mot vår slutgiltiga ärofyllda seger!Men det räcker inte-vår gloriösa ärofyllda kamp har just börjat!”Hon möts av dånande bifall från extatiska-just det-moderater.Vänta bara fyra år så får ni se.

  Gilla

 40. Jonas Nilsson skriver:

  Är tanken om ”det mest förbjudna” något som ska locka eller som ska säkra att alla kommentarer kan sättas inom parentes? Ofattbart att en kultur kan sjunka så lågt att det mest förbjudna blir att tala om vad som gör oss till män och kvinnor. Borgarfamiljen som det revolutionära hotet är väl så gott som död?
  Frågan om manligt (och kvinnligt) borde lyftas oftare. En sak är säker: Det var när Absurdistan kom hit som vi på allvar insåg läget. Dom skiter i oss för vi säger inte ifrån.
  Men är det sådana mansbilder som vi ser som de åtråvärda, enligt min mening hänsynslösa gentemot kvinnor i allmänhet? Vad gör en man och vad gör en kvinna? Utan föräldraskapet föga skillnad.
  Vad gör en pojk till en man, till en far?
  Svar: Faderskapet som sådant men inte utan mor, vare sig den egna modern eller barnens.
  Vi blir inte mer män för att vi ställer oss i vedboden men vi blir mer män när vi lär våra egna eller andra grabbar att hugga ved och när vi lär våra egna eller andras tjejer att män kan samtidigt vara farliga och bra att ha. Är det samhällenas mans- eller kvinnostam som sätter framtidsprognosen?
  Jag tror att den kristna familj/släkt som räknar med Jesus lever längst. Att öva sig älska och förlåta varandra, och respektera andra, ger hopp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.