Patrik Engellau: Troligen en självklar observation

Patrik Engellau

Man kunde tro att det här med invandringen är en fråga som ställde två grupper i konflikt med varandra, å ena sidan migranterna och å den andra ursprungsbefolkningen. I framtiden, när motsättningarna skärpts, kommer det nog att bli så. Men idag är det inte migranter och svenskar som står emot varandra i migrationsfrågan utan svenskar och svenskar.

Den inre utlänningskontrollen kan tjäna som åskådningsexempel. Mellan åren 2009 och 2014 bedrev polisen i samarbete med Migrationsverket och Kriminalvården projektet Reva – Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete. Syftet var just inre utlänningskontroll i enlighet med Utlänningslagen 9 kap 9 § där det stipuleras att ett antal myndigheter har rätt att, vid misstanke, kontrollera om en person har rätt att befinna sig i Sverige.

Antalet avvisningar av personer utan uppehållsrätt i Sverige ökade med 20 – 25 procent. Troligen var de ansvariga myndigheterna nöjda med det. Det kunde exempelvis handla om utvisningar av individer och familjer som gått under jorden för att de fått avslag på sina asylansökningar men föredragit att stanna i Sverige.

Projektet avslutades den 30 juni 2014 trots att det fungerade och trots att det hela skedde på särskilt uppdrag av regeringen i enlighet med demokratiskt stiftad lag. Polisen hade i spaningsarbetet varit hänsynsfull nog att inte ge sig på första bästa person som kunde tänkas befinna sig illegalt i Sverige utan gjort inledande sållningar såsom att kontrollera om T-baneresenärer i Stockholm hade giltiga biljetter och begära dokumentation först av biljettlösa resande. (Jag vet inte om även blonda och blåögda personer undersöktes för att förebygga anklagelser om rasism. Polisen hävdade att inre utlänningskontroll, enligt polisens egna föreskrifter, ”aldrig får ske enbart på grund av en persons utseende, språk eller namn”.)

Att Reva las ned berodde inte på att staten gjort fel utan på utomparlamentariska påtryckningar. Det började med att tidningen Re:public, som drevs av ett antal mer eller mindre välkända aktivister, skrev ett reportage om att det ofta var små barn som drabbades eftersom barnens föräldrar ibland var ”för traumatiserade för att kunna vara just föräldrar”.

Sedan utvecklades ett mediadrev mot projektet som ledde till att polisen motvilligt med svansen mellan benen avslutade projektet trots att den inte blivit påkommen med något fel. De nio JO-anmälningarna mot polisen befanns grundlösa och las ned.

Den slutsats man kan dra är att rättsstaten inte orkar stå emot om ett beslutsamt gäng aktivister drar igång sin apparat för att förmå staten att dansa efter deras pipa. I den här kampen stod alltså svenskar mot svenskar. De berörda migranterna var inte aktiva deltagare utan bara objekt i ett inbördeskrig mellan svenskar.

På det viset tycks det nästan alltid vara. När det tyska aktivistfartyget Sea Watch 3 under kommando av kapten Carola Rackete mot den italienska statens förbud tvingade sig in i Lampedusas hamn för att lämpa av en last bestående av 40 afrikanska migranter blev det ett stort bråk. Men det bråket stod i huvudsak mellan tyska aktivister och den italienska staten. Migranterna själva – eller något dem närstående intresse – deltog inte i konflikten.

Den här spelordningen upprepas från tillfälle till tillfälle, från land till land. Just nu utspelas dramat kring USAs södra gräns. Medan ett stort antal migranter försöker ta sig in i landet formerar sig ideologiska trupper som på båda sidor består av amerikaner. På ena sidan står presidenten och den verkställande statsmakten. På den andra mobiliseras ett antal krafter ur det civila samhället. Där finns inte bara mer eller mindre professionella aktivister av kapten Racketes och de svenska batikhäxornas typ, utan också härken av migrationsadvokater som räknar med uppdrag och sjukvårdsföretag som inte vill att illegala migranter ska utvisas utan tvärtom få gratis sjukvård som i Sverige. (Amerikanska sjukhus är enligt lag skyldiga att, på egen bekostnad, behandla medellösa personer som saknar sjukvårdsförsäkring, även illegala migranter.

Sjukvårdsföretagen vill att dessa patienter ska få stanna i USA och att regeringen ska betala ersättning för vården.) Där finns också ett antal i huvudsak demokratiska politiker och naturligtvis också pressen.

Min gissning är att staterna i olika länder gradvis, i takt med att konsekvenserna av migrationen blir alltmer besvärande, kommer att bli mer beslutsamma och mindre benägna att vika sig för aktivisterna. Att Italien ställer kapten Rackete inför domstol kan vara ett tecken. Det kan också vara ett tecken att den svenska regeringen, trots en mediakampanj till hennes förmån, nyligen avslagit en ansökan om uppehållstillstånd från ukrainskan Iryna Zamanova som förlorade ett ben vid terrordådet på Drottninggatan. Och vi har inte sett sista akten i dramat om Trumps mur och migrationen till USA.

73 reaktioner på ”Patrik Engellau: Troligen en självklar observation

 1. Lars skriver:

  Intressant ansats, svenskar mot svenskar och aktivister som får media med sig och media mot regering och riksdag. Är det inte först när media hakar på som det blir politik av det? Vilken agenda har då media i sammanhanget, vem äger media och hur självständiga är de?

  Gillad av 3 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Svenska media ägs av tre grupper: Staten, Bonnier och Schipstedt. Övriga utgör högst 5 %.
   De försök till alternativa medier som görs förföljs skoningslöst genom sammanarbete mellan dessa tre grupper.
   Det senaste är stängningen på youtube av SwebbTV.

   Gillad av 4 personer

   • Spiro skriver:

    I kölvattnet av den senaste tidens skattehöjningar och samhällsbesparingar har så kallade upprorssidor på nätet både ökat och vuxit. Den 20:e september gör Bensinupproret 2.0gemensam sak med några av de mest kända på Facebook, och demonstrerar på Sergels Torg i Stockholm mot den förda politiken i vad man hoppas blir ”Sveriges största massdemonstrationen någonsin mot systemfel”.

    https://samnytt.se/stor-demonstration-mot-regeringens-politik-planeras/

    Här har vi möjligheten att lämna våra skrivdon och göra något konkret.

    Gillad av 2 personer

   • "Svenskarna är galna!".Anders Fogh Rasmussen skriver:

    När stänger de mörka,frånstötande insektsliknande krafterna ner DGS?Troligen endast en tidsfråga.Varhelst det finns ett fladdrande ljus måste det obetingat släckas ut.Detta är deras Lag.I Danmark vore detta dock helt befängt.Slutsats:Sverige är en mycket obehaglig plats styrd av obehagliga frånstötande intressen och personer.Åk ej dit!Är du där lämna omedelbart det bisarra skamliga landet!Detta är din plikt.

    Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   MSM är inte mot regeringen, de verkar i symbios.

   Dåvarande integrationsminister Pallenhög (Fp) anslöt sig ju till aktivistmobben som gaggade om ”rasprofilering” gick till attack mot REVA 2013, och MSM var tjänlig plattform (om inte också anstiftare eller en hjälpande hand). Tänk att 6 år förflutit sedan detta debacle, och vanstyret har bara fortsatt och allt kretsar kring immigrationen, ”integrationen” och fifflet samt finansiseringen beträffande detta… Svindlande. Är det funktionell blindhet eller mer ”kaoz” (och den adaptiva ‘olika grader i helvetet’-mentaliteten) som behövs, för att ge relativ sinnesfrid?

   Gilla

  • Katrin L skriver:

   Den här videon var lite flummig, men nog kan man undra om Svea Rike är utsett som test-land.

   – nedmonterad polis, nya politiserade polischefer. Polisstat möjlig att införa?

   – kontanter påstås försvinna och då blir vi helt i händerna på staten/bankerna

   – kanal som SwebbTV tas bort efter påtryckningar/massanmälningar från jagärhär och dylika organisationer

   – misstanken om att Bechirs död kan vara ett iscensatt mord.

   The list goes on and on

   Gillad av 1 person

 2. Christer L skriver:

  En av de viktigaste informationer som kan föras ut till allmän kännedom är hur aktivister opererar. Om de som utsätts för påtryckningar redogör för hur detta går till och vilka som gör det samt vinnlägger sig om att skapa bevis och dokument, så kan demokratin klara aktivismen. Vilka betalar aktivisterna, organiserar och utrustar dem? Alternativmedia har här sin främsta uppgift. Nästa skede blir motaktivism. Det har vi inte sett ännu. Men kan föreställa oss. Det kan bli riktigt illa.

  Gillad av 7 personer

 3. Tomas skriver:

  Finns det inga partiledningar som vågar inse vad som händer med Sveriges utveckling i snabb takt? Undantaget är SD som inte hade något att förlora i popularitetstävlingen eftersom de var hatade från början. Man slits mellan djup förtvivlan och svagt hopp när något annat parti visar vissa tecken på tillnyktring men sedan faller tillbaka till idiotin bakom en ridå av skitsnack. EBT som medverkat till ökad anhöriginvandring, Jerlmyr (M) i Stockholm som bytte fot direkt efter valet och nu Kristersson som återanställer stolpskottet fd fru Reinfeldt. När det gäller partifolk till vänster om SD får jag tyvärr hålla med, de vill ha det så här. Tänk på klimatet och tvinga alla riksdassledamöter gå hem från semestern så får vi en kort frist från nya galna beslut.

  Gillad av 3 personer

  • Tomas skriver:

   Läs ledaren i Expressen och få bekräftelsen om parallellsamhället. Vissa hyresvärdar som tar ockerhyror tvingas betala tillbaka medan i Katrin Jammeh’s sosse Malmö betalar vi skattebetalare legitima ockerhyror till kriminella utan signalement.

   Gillad av 5 personer

   • Tomas skriver:

    Morgan kommer kontakta SAOL (SvenskaAfaOchLiberaler) och stoppa det likt han gjort med SwebbTV. Så många har så lite att tacka en kortsiktig minister.

    Gillad av 1 person

 4. Hortensia skriver:

  Ja Patrik, det är ju synd och skam, att den självklara rättvisan (att individer som uppehåller sig i Sverige illegalt – ofta med okänd identitet, men välkänd kriminalitet – resolut ska utvisas ur riket) så effektivt kan hindras av odemokratiska folkutbytesaktivister inne i och utanför Riksdagshuset.

  Gillad av 5 personer

  • Göran Nilgard skriver:

   @HORTENSIA
   Lite amatörfilosofi från en som aldrig studerat filosofi. Men väl människor. Alla söker en mening. När jag gick i skolan på 50- och 60-talet var absolut högsta status ”bäst i klassen”. Det trumfade allt. Alla föreföll att arbeta mot det. Dom som inte kunde konkurrera där fick ju öppna en egen tävling där dom var ”bäst i klassen”. ”Vi kan alltid bli bäst att göra tvärtom och förstöra för dom som tror dom är något”. Och blir vi tillräckligt många kan vi sedan ta över och styra dom. En amerikansk professor i nationalekonomi, några gånger citerad här på DGS, skall ha sagt ”de av mina studenter som aldrig kunde lära sig derivera blev vänster nationalekonomer”.
   Det är dom och deras likasinnade som idag är ”folkutbytesaktivister”.

   Gillad av 2 personer

 5. Lars Bernhoff skriver:

  Det är en bra observation. Dom det är nu möjliggör myndigheternas ytterst bristfälliga agerande kring invandringsfrågor till att skapa interna konflikter mellan svenska. Att det tar 2 år för att börja hantera ett ärende om det är en korrekt asylinvandring eller inte är i sig skrämmande. Efter ett par år har det hunnit uppstå privata relationer som gör att dessa svenskar tycker att den berörda familjen skall få vara kvar.
  Regeringar som uttalar principer som man inte kan leva upp till undergräver sin egen auktoritet. Så är det uppenbart med invandring och asylinvandring där rättssäkerhet sätts så högt upp att det övertrumfar att personer ljuger om ålder, slänger sitt pass, får betalt uppehälle i första hand väntetiden 2 år etc, rättshjälp, sjukvård etc.
  Dåvarande inrikesminister Ygeman hävdade att man hade 80.000 utvisningsbeslut som skulle hanteras. Samtidigt fortsätter samma regering med rutiner och bemanning som inte klarar bråkdelen av detta.
  Politikers uppgift är att balansera olika motstridiga krav och principer. Att överbetona ett kriterie utan hänsyn till kostnader är fegt och diskvalificerande.

  PEs förväntningar om att myndigheter måste våga ta matchen mot aktivister är sannolik. Dessa högljudda grupper i litet antal blockerar rättmätiga beslut som krävs för att ett land ska fungera. De svenskar som är nettoskattebetalare blir förbannade och de som är rättmätiga mottagare borde bli förbannade för de kommer inte att få bidrag i samma omfattning som tidigare. Ebberöds bank är inte bra för någon part..
  I denna artikel har beräkning gjorts om att ett återvändarbidrag på 150.000 kr endast är ca 1-2 % av vad det kostar om de inte kommer I arbete. https://www.dagenssamhalle.se/debatt/regeringen-kommer-inte-klara-80-000-utvisningar-22990

  Gillad av 4 personer

  • Göran Nilgard skriver:

   @LARS BERNHOFF
   Som du skriver:
   Har förstått att man skall skilja på två saker när det gäller politiker och i sin förlängning regeringar.
   1) Principer och mål uttalade under valkampanj och under galgen
   2) Mandatperiodspolitik (ord jag lånat från annan skribent) som är det som händer i praktiken

   De två har inget med varandra att göra. Ygemans uttalande är ett bra exempel på 1) och dess verkställighet är exempel på 2).

   Gillad av 2 personer

 6. Aurora skriver:

  Det kommer att ta en ände med förskräckelse. Tullberg skriver idag att rättsstaten inte har förmågan att upprätthålla parlamentarisks beslut och lagar. Romregistret fick skrotas också fastän det var till stor hjälp för polisen att kartlägga kriminella klaner. Fosne skriver citerar f.d franskt minister sim varnade för den dag vi står ’ansikte mot ansikte’. Sverige har varken vilja eller förmåga. Flera europeiska länder, dock, inser ny allvaret och börjar styra upp. Givetvis med protester från vänsteraktivisterna men man håller inslagna riktningen. Sverige får redan och kommer att gå än mer kritik från omvärlden. Man är förståss tyst om det mot inhmeska publiken men säkerligen har några senkomna politiska skärpningar tillkommit efter påtryckningar från omvärlden.

  Gillad av 6 personer

 7. Meja Larzo skriver:

  Det är nog inte så enkelt att det är bara svenskar mot svenskar, även invandrarna/migranterna grupper sig med eller mot svenskarna och den förda politiken.

  Gillad av 2 personer

 8. Aha skriver:

  Politiken är fylld av vänsterliberala absurditeter. Krönikans ”Polisen hävdade att inre utlänningskontroll, enligt polisens egna föreskrifter, aldrig får ske enbart på grund av en persons utseende, språk eller namn” är en sådan absurditet. En annan absurditet inom rättsväsendet är attityden till livsstilskriminella som istället för att hållas inom lås och bom ges straffrabatter för sina brott. Dessa absurditeter inom rättsväsendet kröns väl ändå av att den ena vänsterliberala debattören efter den andre med emfas hävdar att hårda straff inte har någon effekt, arrogant glömmande att för varje vecka som den livsstilskriminella hålls inlåst slipper samhället några brott.

  Så ser det ut också inom invandringspolitiken, säkert så inom många andra områden.
  Varför är vänsterliberaler så knäppa?

  Gillad av 6 personer

  • A skriver:

   AHA, därför att de tjänar på att sälja illusioner. Tricket är att se till att nån annan betalar. Och det funkar ju. Vi måste sätta upp regler som gör att detta funkar sämre. Till exempel så MÅSTE ”solidaritet” vara individuell, annars blir det enbart en metod att stjäla systematiskt. Hyckleri går alltid ut på att VINNA utan att det kostar. Det ultimata egenintresset.

   Gillad av 3 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Varför är vänsterliberaler så knäppa?”

   För att det verkar belönas. Det är en tillräckligt effektiv strategi för makt. Knäppheten är i så motto rationell, i all sin hänsynslöshet.

   Gillad av 3 personer

 9. Östrahult skriver:

  Sverige är än så länge avvikande från den trend som PE nämner tror jag. Nedstängningen av SwebbTV är ett allvarligt tecken på att censuren hårdnar i Sverige. Ytterst handlar allt om makt och vem man är. Folk som röstat på SD och deras företrädare kan lätt avfärdas som nazister eftersom det rör sig om enkla människor. Man blir exempelvis portade från Nobelfesten pga detta påstått nazistiska förflutna. Man har dock inga problem med att bjuda Silvia som kommer från en nazistisk familj som gjorde sig välbeställda på att ”ta över” judisk egendom under Hitler-tiden i Tyskland.

  Gillad av 5 personer

  • Göran Nilgard skriver:

   @ÖSTRAHULT

   Nedstängningen av SwebbTV är vad jag förstår ett formellt självständigt (?) YouTube beslut.
   Men sannolikt indirekt politiskt ändå eftersom dessa, FAANG, stora amerikanska bolag visat sig ytterst följsamma när det gällt/gäller regeringskrav från totalitära stater.

   Gillad av 1 person

   • Östrahult skriver:

    Morgan har nog bett någon ringa.

    Jag skulle gärna se någon politiker föreslå inrättande av ett neutralt granskningsorgan som kan överpröva beslut av GOOGLE och liknande

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Detta är, som med den av svenska politiker tidigare krävda nedstängningen av Granskning Sverige, ytterligare ett sådant beslut. Och helt i enighet med större delen av de svenska journalisternas önskemål. Det är sjupartiernas åsiktskorridor som avgör vad som får sägas och skrivas i detta land, visserligen finns vissa skillnader mellan M, KD och de övriga men samtliga värnar ju den mer eller mindre fria invandringen till Sverige.
   SVTs, SRs och TV4s dagliga skickligt utförda nyhets- och indoktrineringsprogram är belysande att höra och skåda!
   Vi går tämligen raskt mot mycket dystra tider! Allt fler vaknar nog så sakteligt, men den största delen av den etniskt svenska befolkningen kommer nog aldrig att vakna.

   Gillad av 1 person

 10. V for Vendetta skriver:

  Vad är det för avvisningar vi talar om? De utgör en promille av alla ärende som hanterar invandring. I praktiken är det så gott som omöjligt att bli utvisad ur landet. En som skall utvisas ur landet skall besöka migrationsverket flera gånger för att få utvisningen verkställd, de sista besöken brukar de aldrig komma på, det är ett regelmässigt beteende. När de väl gått under jorden är det polisens sak att finna dem, fånga dem och köra dem till migrationsverket. Dock, om de under tiden lämnat in en ny asylansökan, man kan söka hur många gånger man vill, så kan man inte utvisas utan måste vara i landet i väntan på svar från handläggning. Så skapas således ett moment 22 där man får avslag, söker på nytt och får stanna. Det är helt enkelt inte meningen att man skall kunna skickas hem, så är regelverket uppbyggt. Om nu PE vill se en konflikt där migrater aktivt deltagit i diverse aktioner för sin egen uppbörd så rekommenderar jag att han använder mäktige Farbror Google och knappar in orden ”trappa” och ”Afghaner” så skall man märka att det ordnades stora aktioner i Stockholm där afghaner satt på en trappa SKYDDADE av polis som på frågan om varför de inte tog bort ett stort antal illegala invandrare svarade att det fanns ingen politisk vilja till det…. lagen var alltså inte prioritet ett utan den politiska viljan. Jag säger det igen….DET GÅR INTE ATT UTVISAS UR LANDET!

  Gillad av 8 personer

  • Mv skriver:

   Ja, och när man passerar gränsen så står allt oftare folk från kultur X och skall kolla MITT pass. Det är som Monty Python i verkligheten.

   Man undrar om det bli lika många konserter i f

   Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson skriver:

   En liknande aktion pågår nu i Stockholm för att få afghanska familjer med utvisningsbeslut att stanna.
   Läs mer om detta på den eminenta Merit Wagers blogg!

   Gillad av 1 person

  • Elof H skriver:

   Skulle man viljat att de skulle kunna utvisas så hade systemet utformats så att det främjade det målet. T.ex. omedelbart förvar tills utvisningen kan verkställas och självklart inga bidrag eller access till välfärdstjänster förutom akut sjukvård.

   Gilla

  • "Svenskarna är galna!".Anders Fogh Rasmussen skriver:

   ”(…) omöjligt att bli utvisad ur landet”?I en dystopisk framtid är det inte helt uteslutet att synnerligen grova tanke- och ”värdegrundsbrott” begågna av etniska svenskar kunde obligatoriskt innebära förlust av det svenska medborgarskapet och utvisning till ”detention-camps” belägna på hemliga platser i hemliga utland.Vem skulle administrera dessa lager för statslösa fd medborgare i kungariket Sverige?FN såklart.Obligatoriska ”ideologiska omskolningskurser” skulle naturligtvis ingå.Ett diskret och mycket hemligt samarbete med NSA och FEMA-organisationen skulle även kunna tänkas ske.För de allra svåraste etniska svenska ”tankebrottslingar” kunde hemlig flygtransport tänkas ske till hemliga FEMA-läger i USA utrustade med både giljotiner och AGA-Gasol (”Gas all”?) gaskammare.Fanatiska svenska sk ”svensknationella” motståndsmän och kvinnor kunde tänkas ingå i denna senare kategori av mycket svåra ”hoppplösa” tankebrottsfall.Hypotetiskt kunde t ex planering eller genomförande av mordattacker mot ledande internationella eller nationella politiker och statschefer kunna klassificeras som sådana synnerligen grova ”tankebrott”.Även planering och genomförande av sabotage mot ytterligt viktiga agenturer,organisationer och inrättningar kunde tänkas kvalificera till den hypotetiska brottskategorin ”synnerligen grovt tankebrott”-exempel sabotage mot banker som the FED,ECB,BIS och radaranläggningar som NORAD samt även naturligtvis mot statliga TV- och radiostationer som exempelvis SRTV,NRK etc etc.

   Gilla

 11. A skriver:

  Frågan är om världen någonsin skådat en härskarteknik med större utväxling/hävstång en denna migrantmetod vi nu kan se i drift P.E. Med extremt liten insats så tar man kontroll över sin motståndare via proxy. Bara i samhällen där ohämmat egenintresse styr, utan tanke på morgondag, lär något sådant överhuvudtaget vara möjligt. Systematiskt ljugande blir då metoden.

  Mvh A

  Gillad av 8 personer

 12. Sprickor och sår i huden skriver:

  Kroppens största organ sägs vara huden – något som omsluter alla större organismer. Skiljer dess inre från det yttre. Mot det främmande – i försvar för det egna.

  Även EU kan betraktas som en organism. Med behov av att avskilja det yttre från det inre. Där EUs yttre gräns då utgör den gemensamma yttre huden.

  När man inom EU beslutade att avveckla de enskilda medlemsländernas nationella gränskontroller, ersattas de av egna inre kontroller. Det är i detta perspektiv projektet REVA skall placeras in. Nationella yttre kontroller ersatta med egna inre flygande kontroller.

  Men samtidigt kom EUs yttre försvar att halta något, eftersom inget EU-land var särskilt intresserad av att släppa in andra EU-länders kontrollmyndigheter inom landets egna gränser. Så det yttre EU-försvaret behölls, i sina brister, av de enskilda EU-länderna själva. Och detta yttre försvar skiftade i kvalitet högst avsevärt. Greklands gränser innehåller exemplevis en myckenhet av öar och vatten. Mer svåra att bevaka och även beroende av Turkiets hållning.

  Så den yttre skyddande EU-huden innehöll olika typer av revor och brister, redan innan de nationella gränskontrollerna monterades ned. Den nedmonteringen borde istället ha ökat kraven på det yttre försvaret. Men så skedde inte.

  När så svenska myndigheter skötte sitt jobb, drog aktivisterna igång. Mycket fokus lades på huden som organ. Men inte EUs yttre hud. Utan på enskilda människors hud. Man ansåg från aktivistiskt håll att man inom REVA-projektet bidrog till att förstärka rasismen. Ett vänsterns använda uttryck som väl ofta sticks som en kniv rakt in olika debatters muskler. För att skada eller såra dem. Dessa aktivister ansåg att det var lättare att gå på mörkhyade människor än rågblonda med ljus hy. Detta förnekades, men det hjälpte föga. Kniven satt redan fast djupt i köttet. Aktivisterna hade fått sin önskade sårinfektion. Debatten om REVA kapsejsade. Så kan högt upp tagna EU-beslutat saboteras av gatans folk, med MSM som ivriga påhejare. Myndigheterna klarade inte av att stå emot.

  Än i dag lider EU av ett dåligt yttre försvar. Medan det inre försvaret har gått i stå. Ungern får stark kritik för sitt gränsförsvar. Av självaste EU. Man kan vid sitt eget lilla köksbords undra lite över vad EU egentligen vill. Nya mer öppet inriktade deklarationer och ambitioner tycks snarare försvaga EUs gränsförsvar än förstärka det. En spricka öppnar sig också inom EU själv, mellan öst och väst, som en särskiljande gräns dragen rakt igenom den Europeiska Gemenskapen. Där synen på migration starkt skiljer sig åt. Tiden att kalla EU för ett fredsprojekt är kanske över. Även sett i ljuset av Bexit. Som delvis var en reaktion på migration inom EU själv.

  Gillad av 4 personer

 13. svenne skriver:

  ”Den slutsats man kan dra är att rättsstaten inte orkar stå emot om ett beslutsamt gäng aktivister drar igång sin apparat för att förmå staten att dansa efter deras pipa”.

  Nu ingår ju ”det beslutsamma gänget aktivister” till viss del i styret av statsapparaten. Jag tänker då närmast på det nu aktuella övergreppet som handlar om nedstängningen av Swebb-TV.

  Ett möte ägde rum torsdagen den 12 april år 2018 med närvaro av Google, Youtube, Facebook och Twitter och flera representanter från regeringen, inklusive justitieministern Morgan Johansson (S) och digitaliseringsminister Peter Eriksson (Mp). Ett resultat av mötet blev att hota om ändring av lagstiftningen om inte företagen går med på regeringens villkor frivilligt enligt Peter Eriksson.

  Johan Westerholm har ju skrivit en del inlägg då det gäller Morgan Johanssons vurm att strypa
  yttrandefriheten för meningsmotståndarna. Nedstängningen av Swebb-TV är nog ett resultat av att riktlinjerna från censurmötet nu börjar tillämpas även på alternativa media som inte är i närheten av att ”hetsa mot någon folkgrupp”, men som är så sakliga att de uppfattas som farliga av makthavarna.

  En sorts aktivister består av skränande hopar som stör torgmöten för att hindra meningsmotståndare, en annan sort är de som har statens maktmedel till förfogande för att indirekt uppnå samma resultat.

  Gillad av 10 personer

 14. V skriver:

  Igår stängde YouTube ned den populära nyhetsaktören SwebbTV:s kanal på plattformen. Det innebär att flera års material i form av studiosamtal, intervjuer, föredrag och reportage i ett slag raderats.
  https://samnytt.se/swebbtvs-youtube-kanal-nedslackt-flera-ars-programmaterial-utraderat/
  
Genomgående så har swebb-TV hållit en väldigt hög akademisk klass. Nästan alla gäster har varit professorer eller är högt utbildade. Ofta med en forskarbakgrund. Inte sällan har de varit i offentlighetsljuset i årtionden och engagerat sig för bla för medicinsk forskning.
Det som är speciellt för Sverige är att Regeringen har en direktlinje till dessa aktörer där man med hjälp av ett telefonsamtal kan stänga av en politisk konkurrent som man är besvärad av eller saknar motargument

  När ett sansat och faktabaserat program som Swebb-Tv stängs ner, har det blivit riktigt läskigt. Man kan se Löfvens och Johanssons långa fingrar överallt. Riktigt otäckt klimat i Sverige nu.

  Gillad av 13 personer

  • Liam skriver:

   Kanske kan detta kan vara ett startskott för att på allvar skapa en mediekanal för video där vi inte är beroende av en nyckfull plattformsoperatör. Vi kommer undersöka alternativen. Vi kommer självklart också kontakta Google för att be dem korrigera sitt misstag.

   Tills vi är uppe igen finns vi på vår hemsida Swebbtv.se samt med mail från info@swebbtv.se när vi har något nytt att berätta. Vi finns också på Facebook.”

   https://newsvoice.se/2019/08/youtube-swebbtv-mikael-willgert/

   Gillad av 6 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Saken är inte om det är i form av video eller inte, utan att kanalen som behövs borde finnas bland de ordinarie kanalerna som bara ramlar in när folk sätter på sin TV.
    Den ska bara finnas där så att man snubblar över den när man zappar.

    Målgruppen är inte de som söker på nätet utan alla ovetande slöa soffpotatisar som slentrianmässig sitter och byter kanal när de har tråkigt. Det finns ettan, tvåan och fyran och sexan i marknätet. De flesta har något kabelutbud där ofta kanal 3 och 5 och 8 också ingår.
    Om t.ex. trean hade varit som FOX news med populärprogram emellan, såsom TV 4 nog var tänkt från början, ett alternativ till statsmonopolet så hade det varit bra.
    Ingen ska kunna stänga ner den. FOX kan demokraterna i USA inte stoppa. Den är så etablerad och i USA finns yttrandefrihet.
    När den trötte svennebananen med familj slår på dumburken (som nu är platt) för att slötitta, så ska den kanalen naturligt finnas där, och kunna fånga mångas intresse med braskande nyheter och poppis program som hockey-VM, fotboll och Let´s dance och engelska serier och liknande däremellan, och inte bara indoktrinering via vinkeljärn.

    En gång fanns det tre O. i TV. Orup, Ortmark och Oliverkrona. Deras reportage och intervjuer kallades skjutjärnsjournalistik. De tre O:na intervjuade politiker och makthavare. Det var dock inte så mycket skjutande. De ställde kritiska frågor, men det var artig stämning och en viss intelligens bakom. Såg nyligen en intervju med Erlander om bostadspolitiken vid valet 68. Det gick långsamt och alla hade tid att tänka efter och komma med något genomtänkt, liksom tittaren kunde tänka igenom vad som hade sagts egentligen. Erlander hade inget bra svar då. Förnuft förekom på den tiden före Palmes era. Nyheterna handlade om det som hänt och inte om pseudohändelser eller småkrafs som redaktionen själv valde medan världen brann. (Nyheterna idag är som Allers eller Hänt i Veckan, fast från vänster. Trams och bjäfs utan folkförankring. Ett litet selekterat urval av vänsteraxplock.)
    Allvarliga saker som daglig skottlossning, dagliga bomber, dagliga mord och mordbränder valdes inte bort före -68. Hände det något så fick man veta. Ofta hände inte så mycket.
    Jag märkte det när jag hade polisradio på 60-70-talet och tidigt 80-tal i Göteborg. Det var sällan något pådrag eller ngt intressant. Den var tråkig att lyssna på. Polisen beställde pizza ibland. Någon fartkontroll.
    Clark Olofsson var sällan i farten.

    Gillad av 3 personer

 15. Mv skriver:

  Jag är trött på alla frågor jag brukade ställa men en fråga var: hur resonerar M, L och C då invandrarna ju röstar på S, V och Mp? Det är ju logiskt om man är förrädare utan moral att massimportera väljare, det görs i hela västvärlden, men de partier som inte får dela på invandrarrösterna, hur korkad får man bli?

  Gillad av 2 personer

  • A skriver:

   MV, om man har Saul Alinsky emot sig så gäller det att överleva alls kortsiktigt, och hoppas att korten ändrar sig över tid. Och de går ju inte direkt lottlösa under tiden heller om de mot förmodan skulle ha några betänkligheter.

   Egentligen funkar hela upplägget som en spekulation. Om man kan identifera höglänt terräng som ännu inte är upptagen/fortfarande osynlig så kan man förutse framtida övertag. Styr man sedan media kan man hjälpa det hela på traven och vinsthemtagandet blir tämligen enkelt. Dessutom är hederligt folk totalt aningslösa.. Som en valutaspekulation ungefär. Människorna jobbar på som myror, sen riggar eliten upp en storskalig scam och skummar av överskottet på ett plan som myrorna inte fattar. Media kan ses som försäljningskanal för kommande scams.

   Förövrigt tycker jag att vi bör skapa alla upptänkliga anledningar att ses. 🙂 Gäller alla! Du kanske har nån gammal segelfarkost du vill bli av med?, eller nåt. Östman törs jag inte fråga längre…

   Mvh A

   Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Deras fosterlandskärlek och lojalitet med etniciteten är inte större än så. Så länge socialister och liberaler har samma hållning beträffande globalismen så är de nöjda, även om argumenten för denna (o)ordning skiljer dem åt. ‘anywheres’ tror sig iallafall alltid kunna flytta dit konstgräset är grönare…

   Gilla

  • Törnrosa skriver:

   Din fråga är relevant. Många invandrare (och flyktingar) som rotat sig i Sverige röstar även på SD eftersom de som de flytt ifrån också tagit sig hit. mvh

   Gilla

 16. Göran Holmström skriver:

  Tror ni att vi lever i en demokrati fortfarande? Morgan kämpar hårt för att förbjuda fria tankar och avvikande åsikter.
  Strandhäll kämpar på med att beskatta flytt av kapital ur landet. Observera att denna lag kommer med största sannolikhet endast drabba nettoskattebetalare.
  Ändå så tar vi bara och pratar om fel och orsaker, inte ett ord om motstånd eller plan på kamp
  Kommer vi fortfarande bara prata när dom tvingar in oss i duschrummen för ”avlusning”, eller vågar vi oss på handhjärtan då för att förlåta våra bödlars ondska?.
  Visst le lite åt mina galna tankar, hade ni för tjugo år sedan trott att en pensionär som skrev argt över araber, skulle drabbas av husrannsakan inte en gång utan sex gånger till det förhör och rättegång! Brottet några arga ord.
  Medans en våldtäktsman får straffrabatt och samhällstjänst!
  Nej eliten ställer inte medborgare mot medborgare, som håller på att utrota oss!
  Medans letar ni fel och orsak, dom hatar oss räcker inte den vetskapen?
  Behövs det mer bevis?

  Gillad av 10 personer

  • Palle9 skriver:

   Göran Holmström: Det man framför allt häpnar över är hur två nominellt icke-socialistiska partier som C och L aktivt sett till att S och Mp får fortsätta sitt vanstyre, och detta trots att bägge dessa regeringspartier gick tillbaka i riksdagsvalet. Några duschbesök enligt Eichmann-modellen kommer nog inte att bli nödvändiga, folkutbytet ”fungerar” ju enligt plan ändå, speciellt med hjälp av PK-vänliga myndighetschefer som för Migrationsverket, MSB, polisen osv.
   Som nämnts i kommentarerna tror jag också att en nyckelfaktor vore att få till stånd en TV-kanal, som kan öppna ögonen på befolkningen med hjälp av kvalitetsprogram inom områdena nyheter med uppföljande analyser, intervjuer och reportage. Alternativmedia på nätet fungerar, men processen går tyvärr relativt långsamt.

   Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Palle9 Mycket kloka ord som skänker lite hopp, vissa dagar ser allt svart ut. Håller med om att vi behöver en kanal för att nå ut,
    Tror/vet/känner att väldigt många tänker funderar på om dom vågar säga att något är galet eller fel.
    Som behöver stöd i processen att frigöra sig från vansinnet som råder.
    Jag behöver en dataknutte som kan skapa en plattform, där vi kan lägga ut text och videos med tankar över hur man kan förbättra landet!
    Vi alla är värda ett bättre Sverige, låt oss vinna tillbaka det.
    Mvh Göran.

    Gillad av 3 personer

 17. Den Sista Karolinen skriver:

  Drar man ut kurvorna hamnar vi i en situation där vi – som jag ser det – hamnar i inbördeskrig eller ett totalt maktövertagande av islamister med stöd av Pkister.
  Striden står/kommer stå mellan de sovande – icke sovande, mellan verklighetsfrånvända – verklighetsanpassad, mellan globalister – patrioter.
  Etniska svenskar och invandrare kommer hamna på båda sidor, så är det nu.
  Jag känner massor med invandrare som är totalt vansinniga över svenskens flathet och enorma feghet!
  De som tror att striden står mellan vänster och höger har totalt fel.
  Tyvärr tror jag oddsen är emot Sveriges överlevnad av det enkla skälet att en stor, stor majoritet av befolkningen sover. Djupt.
  Samtidigt kan jag inte tycka annat än låt de vidriga Pkisterna ta över landet med sina mysiga muslimer. De (Pkisterna) kommer snart bli varse om vad det innebär. Och jag kommer njuta av deras lidande. Kalla mig gärna hatisk eller vad du vill, jag bryr mig inte! Det är så jag tänker. Förhoppningsvis är undertecknad med familj säkrad i annat land då. Förhoppningsvis har min dotter inte hunnit bli ”kulturberikad” av en flock ”män” från MENA innan dess.
  Förhoppningvis har inte min son hunnit bli misshandlad av samma klientel..
  För då blir det ingen flytt för mig, av det enkla skälet att sannolikheten är stor att jag skakar galler eftersom min reptilhjärna då tagit överhanden och agerat utifrån attacken på min avkomma.
  Klockan är fem i tolv!
  Donera till denna sida, Samtiden, ledarsidorna etc om du vill göra åtminstone lite motstånd!

  Gillad av 9 personer

  • Göran Holmström skriver:

   kloka tankar, men måste fråga har du gett upp?
   En del av mig den lata delen vill fly till ett annat land, men vetskapen om barn bonusbarn barnbarn ska stanna här skrämmer mig
   Och får mig att vilja börja kriga av hela mitt hjärta.
   För inte lär ”Eliten” nöja sig med vårt tysta medgivande eller protester, deras hat går djupare än så.
   Likt kyrkans kamp att frälsa infödingarna genom historien så nöjer man sig inte med mindre än total kapitulation.
   Mvh Göran.

   Gillad av 1 person

   • Den Sista Karolinen skriver:

    Har inget rakt svar på det Göran. Men att lämna Sverige är endast aktuellt om jag får med mina barn.
    Annars försvinner vitsen med det hela. Jag vill inte lämna dem i ett kloakhål såklart.
    Visst har varje människa en skyldighet att kämpa för sitt land.
    Det har jag gjort, långt innan massinvällningen 2015. Jag har demonstrerat, donerat till alternativmedia, skrivit tusentals mail till PK-journalister, gjort lumpen etc.
    Men måste konstatera att vi patrioter tappat mark hela tiden. Rent demografiskt är vi körda och regimmedia tenderar att öka sin propaganda, samtidigt som den vanlige svensken….rycker på axlarna!
    Det gör mig tokig. Och det får mig att dra slutsatsen: rök bakåt! Sverige kommer falla. Vi blir det första landet i världshistorien som med öppna ögon avvecklade sig själva.
    Psykologer har här ett oändligt material att forska i och förklara för efterlevande.
    Jag kan inte förklara det. Jag är arg. Jag är trött på att vara arg. Jag vill inte ägna hela mitt liv åt att försöka rädda ett folk från utplåning, som vill bli just utplånade!
    Varför ska jag det? Låt idioterna gå under, det är min bittra sammanfattning.

    Gillad av 6 personer

  • brrr skriver:

   ”…De som tror att striden står mellan vänster och höger har totalt fel…”

   Helt enig. Tyvärr är många fast i den bilden, och allt det lett till är att dessa satsat på fel häst och förlorat dyrbar tid.

   Gillad av 2 personer

 18. Magnus Rosensparr skriver:

  Reblogga detta på Magni Värld och kommenterade:
  Det är klart att den svenska regimen inte vill ha ukrainskan Iryna Zamanova här i landet. Hon är ju ett offer för Rakhmat Akilov, en illegal migrant som inte skulle ha befunnit sig i Sverige när Iryna Zamanova förlorade sitt ben. Staten utgår nog på goda grunder från att Zamanova är kritisk till den förda politiken. Dessutom är hon nog per definition som europeisk kvinna inte önskvärd här av staten. Det bästa för staten är om hon försvinner till Ukraina och med tiden glöms bort av media och svenska medborgare. Hon är ju en vandrande symbol för den svenska statens totala oförmåga att uppfylla sin viktigaste uppgift.

  Gillad av 9 personer

  • Pelle skriver:

   Visst stämmer det som du skriver, Magnus! Iryna Zamanovas närvaro skulle påminna alla om vad Löfven och hans klåparkompani har ställt till med. Därför måste hon snarast ut enligt regeringen. Samtidigt vistas tiotusentals personer illegalt i landet med Löfvens goda minne och utan åtgärd. Att Iryna skadades så svårt av ett terrordåd som mer eller mindre frammanats och uppmuntrats av vår regering borde vara skäl nog att väcka åtal mot Löfven och alla då sittande ministrar. Mitt förakt för dem är bottenlöst.

   Gillad av 5 personer

  • cmmk10 skriver:

   Håller med, men rent formellt så skall hon avvisas. Hon saknar asylskäl och mig veterligen är det inte någon arbetskraftsinvandring det är frågan om.

   Det som stinker är alla de 100 000-tals som också skulle utvisats! 😦

   Gillad av 7 personer

   • Jaxel skriver:

    @Cmmk10
    Formellt har du givetvis rätt. Men det är här roten till problemet ligger. En fristad bör beviljas utifrån svenska folkets medkänsla. Denna måste alltid vägas mot de uppoffringar medkänslan kräver. Det skall alltså inte finnas några formella regler, denna typ av invandring, den får helt enkelt situationsanpassas allt eftersom.

    Man borde således kunna ta ett ad hoc beslut och låta henne stanna, utan att detta får några prejudicerande följder enär sådana beslut inte skall grundas på formaliteter eller principer.

    Det orimliga är att vi formellt har en lagstiftning som ger ett obegränsat antal människor upoehållrätt här. Den enda egentliga gränsen är att vi satt upp hinder för att utnyttja denna rätt.

    Gillad av 1 person

 19. seve nilsson skriver:

  Kan det vara så att man medvetet spar på invandrarverkets anslag för att dra ut på tiden så att det den vägen tycka synd om skapade relationer och bevilja asyl??

  Gilla

 20. Isabella skriver:

  Som Seve Nilsson skriver, samma tanke har jag varit inne på. Mindre anslag till Migrationsverket gör att det i praktiken blir omöjligt att få svenskt medborgarskap och asylansökningarna kommer att lagras på hög. Men, med så många aktivister som värnar alla folkslag utom svenskar, blir det säkert en ny lag som ger möjlighet till alla som kommer innanför Sveriges gräns att få permanent uppehållstillstånd med möjlighet att ta hit släkt och vänner och staten står för kalaset.

  Det börjar kännas osäkert, trångt och olikt ett Sverige som en gång var ett land för svenska människor. Ett öppet, demokratiskt land som tog emot skyddsbehövande. Idag är det skydds- och bidragskrävande vi ser i massor. Som tackar med att bete sig illa.

  I

  Gillad av 2 personer

 21. Rikard skriver:

  Hej.

  Så vad är bloggarna beredda att göra åt saken?

  Minns Stalins påstådda ord:

  -”Kamrat Ordförande, påven klagar över kollektiviseringen av kyrkans tillgångar.”
  -”Påven? Hur många pansardivisioner förfogar han över?”

  Det finns en ledtråd där, om vad som gäller på riktigt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 5 personer

  • brrr skriver:

   Ja, hur många pansardivisioner förfogar vi nu c:a en miljon motvalsare över? (många av oss ålderstigna och ledbrutna)
   Och hur många dito förfogar ÖB(TQ) och ”utanförskapet” över?
   Det är en undring som sysselsatt mig en hel del de senaste 10-15 åren.

   Gillad av 2 personer

 22. Jaxel skriver:

  När jag växte upp 60-70-tal var det också stora motsättningar mellan höger och vänster. Ändå upplever jag att motsättningarna har en annan karaktär idag. Hade ändå då en känsla av en viss respekt mellan åsiktsmotståndarna. En respekt som totalt saknas idag.

  En del av slagorden innehöll ett mått av humor. P”alme och Geijer. Nixons lakejer” och ”Känner ni stanken. .” Eller är det bara så här i historiens ljus man hör en humor?

  Då hade man i alla fall ett gemensamt mål, nämligen att göra Sverige bättre. Man hade förvisso olika åsikter om hur detta skulle ske och exakt hur detta Sverige skulle se ut

  Idag går vattendelaren mellan dem som vill vara en del av en humanitär stormakt och dem som vill göra Sverige till ett bättre land. Finns egentligen inte mycket att prata om i det läget. Det är mer eller mindre oförenliga utgångspunkter. Klart att det inte blir någon egentlig diskussion eller att denna blir polariserad om man så vill. Och föraktet växer.

  Gillad av 1 person

 23. Vaknauppnu skriver:

  Jag undrar bara;
  Vem håller i tillstånden att ha TV och Radio-kanaler i Sverige. Vem tror att plattformar kan stängas ner lika lätt som SwebbTV. Hur många tror att vi redan är kartlagda så som varande fiende till dem som styr landet. Video på förslag från SwebbTV. Det låter som vi redan är på god väg att bli en undergroundrörelse. Hur många är vi som skall sitta i källarna och hitta sätt att föra ut information. Med 80% som föredrar att sova verkar det bli något tufft för denna rörelse. Tror vi måste skandalgöra all galenskap som sker i landet ut till våra grannländer och vidare, Visa dem att så här galet kan det bli om man inte tillåter alla att tala och tänka fritt..

  Gilla

 24. "Svenskarna är galna!".Anders Fogh Rasmussen skriver:

  I ockuperade ”besatta” nationer är det under ockupationsfasen och själva besättelsefasen så att följande äger rum:En polarisering äger rum bland den ockuperade ”besatta” inhemska befolkning som delas i huvudsakligen två grupper:en medlöpargrupp som inte sällan-som i det danska exemplet från den sk ”besaettelsen” har kopplingar till landets traditionella överhet och polismakt-och en motständsgrupp som ofta har kontakt med externa maktcentra t ex England eller USA.Manliga medlemmar av den ”besatta” ockuperade ursprungsbefolkningen tvingas välja sida och börjar på olika sätt agera mot varandra verbalt och fysiskt.Det slutar alltid med våldsamma uppgörelser på liv och död.Även den kvinnliga befolkningen polariseras i en medlöpargrupp och en motständsgrupp.Andelen tyst kollaborerande kvinnor är-förefaller det empiriskt-alltid högre i den kvinnliga gruppen än i den manliga.En del kvinnor blir uppburna och bortskämda maskots i den inträngande ,ockuperande, besättande och invaderande maktgruppen.De framträder som ”divor” tillsammans med sina manliga förrädar-celebriteter i bl a radio och TV och föreläser ständigt för den ockurperade och besatta ursprungsbefolkningen om ockupanternas och besättarnas förträfflighet och mysteriösa ”charm”.I det danska exemplet från ”besaettelsen” ställdes alltså dansk mot dansk och även danska mot danska.Dova smällar hördes ibland i den mörka hovestadiska natten:Pang!Pang!Motståndsrörelsen -den danska-verkade där och ”stikkere”-medlöpare och i danska ögon-”förrädare mot Danmark”-fick en kvittens på sitt medlöperi:En kula i huvudet.Ja.Men det där är ju förfärligt längesen-inte kan väl det där hända i det-hmm-”fredliga” genomdemokratiska mönsterstatliga EUiska Sverige!?

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   OT

   Om ett land besegras och kapitulerar, har det då ”laglig rätt” att bedriva väpnad motståndsrörelse. Att döda ockupationsmaktens företrädare kan väl inte anses vara annat än mord?

   Under 2VK var det väl så, att många lagliga regeringar flydde landet och därmed blev det aldrig någon formell kapitulation. Man satt i London och uppmuntrade till fortsatt motstånd, så t ex Norge befann sig i princip i krig hela tiden. Med Danmark var det väl annorlunda, då landets regering formellt kapitulerade.

   Gillad av 1 person

 25. Göran Holmström skriver:

  Stort tack till er alla här, ni börjar sakta tänka i termer om överlevnad och att kanske göra motstånd.
  Bravo tillsammans är vi starka och kan skapa vad som helst!
  Låt inte ”Elitens” Psy-ops slå ner er, livet är underbart och en fantastisk gåva, att älska och njuta är allt som betyder något i det stora hela.
  Hatarna är färre och deras makt bygger på förtryck och avund, vi ska segra och vinna tillbaka vårt land
  För det är vårt, vi som älskar, vi som bryr oss om sjuka och gamla, hatarna har kommit till vägs ände. Antingen springer vi med lämlarna över stupet!
  Eller så börjar vi kampen att vinna tillbaka vårt arv och land, dom säger att det inte finns någon svensk kultur, eller att den är fånig.
  Skitsnack säger jag, vi alla är arvtagare av krigare, stolta bönder starka kvinnor, Norden har varit en hård kall plats historiskt, det skapade envisa starka människor, vi har tusentals år bakom oss av sådana!
  Socialdemokratin har en historia av bortbytingar och gnällande losers på cirka hundra år,
  låt dom inte vinna…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.