Bitte Assarmo: I förfallets Sverige kontrolleras de hederliga, medan kriminella kommer undan med allt

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

För några dagar sedan var jag och min man hemma hos några gamla vänner. Efter att ha avhandlat diverse minnen och uppdateringar om vad som hänt sedan sist vi sågs kom vi in på det som folk numera alltid kommer in på, nämligen Sveriges allmänna förfall. Och nej, det är ingen inbillning på grund av ”rysk påverkan” eller för att det finns journalister som fräckt nog avslöjar sådant som DN väljer att inte skriva om, utan en verklighet som väldigt många vanliga människor lever i.

Det finns snart inte en enda hederlig medborgare i det här landet som inte har egna erfarenheter av samhällsförfallet. Har du inte själv varit sjuk, och mött en handläggare på Försäkringskassan som behandlar dig som om du vore en lort, så har du garanterat en vän, släkting eller kollega som tvingats gå igenom det. Om du inte själv behövt lida av nedskärningar inom LSS så känner du säkert någon annan vars funktionshindrade barn fått sin livsnödvändiga assistens minskad med 70-75 procent. Och även om du inte tillhör de pensionärer som tvingas vänta i upp emot sju, åtta månader för att få sin rätt till bostadstillägg prövad så har du sannolikt flera av dessa olyckligt lottade och negligerade pensionärer i din närhet.

Men dessa uppenbara brister i samhällssystemet är ändå inte det allra värsta. Det värsta är att det vuxit fram två parallellsamhällen, med olika regler och olika bemötande från myndigheter och politiker, beroende på vem det handlar om. Ta bara LSS, till exempel, och de många assistansbolag som visat sig vara rena lurendrejarna. I Jannes Josefssons granskning i SVT stod det pinsamt tydligt att Försäkringskassan inte ens varit intresserade av att sätta åt dessa välfärdsmarodörer. Personer i chefsposition ljuger om ”korrekta” underlag när underlagen i själva verket är så undermåligt förfalskade att ett barn skulle kunna se vad som pågår. ”Vår utgångspunkt är ju att det man lämnar in till oss stämmer” säger människan utan att blinka, och fortsätter med att förklara att man inte kan bygga upp någon ”jättestor kontrollapparat” för att det har ett pris någonstans.

Visst. Det har absolut ett pris. För dem som är kriminella. Men dem vill – eller vågar – inte Försäkringskassan ge sig efter.

Vanliga hederliga medborgare kan man dock jaga hur mycket som helst. Den i vissa sammanhang så olämpliga ”kontrollapparaten” får blir hur stor som helst när det gäller att kontrollera vartenda sjukintyg som lämnas in – och underkänna så många som möjligt. Då är utgångspunkten sannerligen inte att ”det man lämnar in till oss stämmer” utan den motsatta. Det spelar ingen roll om en sjukskriven har cancer och femtioelva andra dödliga sjukdomar, och om han eller hon fått sjukintyg av tio specialistläkare, personen kan likväl bedömas som fullt frisk och arbetsför.

Varför? Därför att det handlar om hederliga medborgare. Hederliga medborgare gör rätt för sig. Och nu tvingas de också betala för att Försäkringskassan och andra flata myndigheter ska slippa ta itu med människor som utnyttjar välfärdssystemet och begår brott. Statliga myndigheter tycks helt enkelt inte bry sig om ifall de förlorar ett antal miljoner på kriminella assistansfirmor och andra som gör fingret åt våra lagar eftersom de kompenserar detta genom att dra åt tumskruvarna på vanligt folk. Det gör de inte bara genom världens högsta skatter utan även genom att göra det allt svårare för hederliga medborgare att få ut de ersättningar de har rätt till.

Sverige är med andra ord ett stenhårt kontrollsamhälle när det gäller de hederliga medborgarna. Övriga invånare får i princip göra vad de har lust med utan att det blir några kännbara konsekvenser. Och när medborgarna gnäller, då blir de anklagade för att vara intoleranta.

Sådant kan man sitta och prata med gamla vänner om i Sverige 2019. Och en sak är säker; om någon för bara tio, femton år sedan hade antytt att det var så här mitt land skulle bli skulle jag ha haft väldigt svårt att tro på det. Men nu är vi där. Och frågan är hur långt det ska gå innan politikerna börjar förstå att de valts för att tjäna medborgarnas och landets bästa – inte för att skinna medborgarna och dränera landet på den välfärd våra förfäder byggde upp.

106 reaktioner på ”Bitte Assarmo: I förfallets Sverige kontrolleras de hederliga, medan kriminella kommer undan med allt

  • Göran Nilgard skriver:

   @ROCKYMAN

   För att vara sarkastisk efter att ha läst artikeln om de kortade fängelsestraffen: då sparade staten mellan 612 000 SEK och 2 646 000 SEK.
   Istället blir statens kostnad endast någonstans mellan ca 11 200 000 SEK och 48 000 000 SEK. Och då har jag bara räknat kostnaden för de två som sattes i fängelse. Skall vi gissa att den tredje väldtäktsmannen som behöver psykisk vård kostar som snittet för ett vårddygn, 10 000 SEK, kan vi lätt lägga på 5 000 000 SEK för honom.
   År 2034 kommer de två utvisade tillbaka och om vi gissar att de kostar enligt Joakim Ruists beräkningar och att alla tre efter svensk förstklassig vård på olika ställen lever i sammanlagt 40 x 3 = 120 år till kan vi lägga den nätta summan ca 9 000 000 SEK till. Men det förutsätter att de är skötsamma. Vilket jag naturligtvis utgår från…..
   Vårdsumman blir då: minst 26 000 000 skattekronor. Men den kan också hamna uppåt 60 000 000 skattekronor.

   Gillad av 5 personer

 1. Aha skriver:

  ”inte för att skinna medborgarna och dränera landet på den välfärd våra förfäder byggde upp” – hårda men sanna ord.

  Uppenbarligen tycker ändå majoriteten inte detta eftersom de fortsätter att rösta på sjuklöverpartierna. De låter sig förföras, alternativt glömmer de besvärligheterna när det är dags att rösta, alternativt är de rent tjockskalliga.

  Någonting är de.

  Gillad av 8 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Ja men de 7 gamla partierna pratar aldrig om sådant. Andra pseudofrågor blåses upp till stor vikt av media och politiker inför valen för att vi ska glömma våra egna behov och frågor.
   Och om Svensson skulle tänka sig att rösta på ett missnöjesparti känner han sig genast brunstämplad och utfryst och ensam och rädd och tror delvis på nazi-anklagelserna mot SD och tidigare ND som han blivit hjärntvättad att tro.
   Kom ihåg Ny Demokrati som knappast var ett naziparti. Eller hur? Hur mycket nazist är Bert Karlsson eller Ian Wachtmeister??? Ändå sattes alla media- och politikerkrafter in för att frysa ut och brunstämpla dem. Det blev en enormt lyckad lögnkampanj från vänster media om ND:s ondska.
   De tog upp frågor som vanligt folk var förbannade på. Fanatiska P-vakter t.ex. 1 minut över tiden och familjen ska svälta sista dagarna i månaden för att det sista på lönen går bort till en 800 kr p-bot. Helt fascistisk parkeringspolitik, för att bara välja ett litet exempel. Ingen som helst nåd.
   Ny Demokrati försökte prata om sådant. Bengt Westerberg kunde då inte sitta i samma soffa som Bert Karlsson och Wachtmeister. Att han valde att stigmatisera ND så, visade för mig bara ett enormt folkförakt. Då insåg jag hur långt ifrån verklighetens folk politiker är.

   Makten kan tjata om kärnkraftsförbud eller kärnkraftsfria zoner t.ex. eller andra helt symboliska frågor som aldrig får praktisk betydelse och där Sverige aldrig kommer att påverka världen. Världsmakter och diktatorer nonchalerar ändå helt Margots eller Schoris eller Skymans besvärjelser. som de inte ens hör Nyheterna handlar till stor del om nonsensfrågor. Allt för att undvika vanligt folks fokus.

   Gillad av 13 personer

   • Anders L. skriver:

    Bert Karlsson må vara en en tjock tönt som pratar västgötska, skott sig på flyktinginvandring, gillar dansbandsmusik, Bols bananlikör och gräddtårta och semestrar på Gran Canaria. Men han är den ende storföretagaren som har en youtubekanal där han kritiserar samhällsförfallet.

    Gillad av 9 personer

 2. Jonas Bohman skriver:

  Tack för bra text. Du har helt rätt. Ja, vilket dårhus Sverige har blivit, och vi hederliga kan bara stå vid sidan om och titta på, och inget kan göra, känner jag. Denna text skulle publicerats i någon av dom stora tidningarna, så kanske det börjat hända något, och folk börjat vakna upp. Ja, vad f-n får jag/vi för skattepengarna, som förre Scaniachefen frågade. Sprid detta på sociala medier, och printa ut till gamla mor och far.

  Gillad av 4 personer

 3. olle reimers skriver:

  Ett bra inlägg, Bitte.

  Jag tror att du satte fingret på det som är sjukan.

  Du talade dock inte om orsaken.

  Anledningen är att man vill reducera motståndsviljan mot ett folkutbyte á la Reinfeldt eller Lööf. Genom att öppet stöda de kriminella talar man om vad man har för avsikter samtidigt som man får majoriteten att ge upp motståndet. Det är ju ändå ingen idé, tycker då genomsnittssvensken.

  Gillad av 12 personer

  • brrr skriver:

   Ja, ty den som kritiserar makten blir snabbt krossad – deplattformerad, ett av alla dessa nyord, och i vissa fall häktad.

   Big tech har kontor i vartenda land i världen, så detta angår även oss.
   De icke blott håller reda på oss allihop, bygger profiler och säljer vidare till reklambyråer och andra, de styr och ställer också med vad vi får se och inte se.

   Projekt Veritas har på sistone publicerat en hel del information, och nu blir de borttagna från den ena plattformen efter den andra.

   https://duckduckgo.com/?q=project+veritas&t=brave&ia=videos

   Denne ”fallskärmsjournalist” summerar delar av processen:

   Det värsta är att så många låter sig infiltreras och styras, inte tar reda på vad som pågår utan sväljer etablissemangets sagor…

   De två senaste avsnitten av Swebbtv ger en uppfattning om en del av hur svenska myndigheter (naturligtvis med mandat från politikerna) agerar mot kritiker.

   Gillad av 5 personer

   • Matte skriver:

    Man börjar med att angripa MSM, som har agendor som skadar nationen, och som upplöser nationen.

    De 80 procenten är förda bakom ljuset. För mycket TV-tittande ger mask i hjärnan. Och de stora tidningarna förvrider huvudet på folk.

    Vi måste få människor att sluta konsumera skräpet. Åtminsone att börja ifrågasätta och reflektera.

    Sen bör vi inte döma för hårt de som vaknar sent, även om sådant frestar när man blivit kallad brun-fascist. Ty risken är att dissident-sidan blir alltför fragmenterad (salami).

    Gillad av 3 personer

   • Klokaankan skriver:

    En fredlig väg, prata med alla du kan, berätta hur du upplever vårt samhälle idag. Fråga om folks erfarenheter och fråga om de är berädda att rösta på annat sätt i nästa val. Varje droppe urholkar stenen. Jag vet av erfarenhet.
    Annars gå med i hemvärnet eller ta jägarexamen. 5,6 eller 7,62 eller 12,7 kan bli något i framtiden. Förändringen är redan här, vänta och se

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Vi kommer definitivt inte att kunna lita på hederliga val!

   Vi måste ut på gator och torg och demonstrera. De ska inte få ha sitt högtidliga öppnande i fred!

   Gillad av 4 personer

  • Kronblom skriver:

   Tala om för klientelet att regering och riksdag har beslutat att sluta betala bidrag åt dem så blir det likadant fast mer på Helgelandsholmen som på nattklubben F12 i centrala Stockholm förra helgen.

   Gilla

  • MattsEkman skriver:

   Offentliga sektorn kännetecknas av en naivitet som är fullständigt förvånande. Avsaknaden av kontrollsystem och en godhetskultur tillåter utbrett fusk. På DGS presenterades för ett tag sedan hur acceptansen i samhället av fusk gentemot det offentliga nu ligger nära 50% från att för några år sedan varit kanske 15-20%. Det gäller allt från CSN till VABande. Och det offenrliga har inte reagerat med mer kontroll utan snarare försökt förminska problemet i godhetens tecken. Jag kan jämföra med Frankrike där det offentliga har järnkoll, kanske byråkratiskt men det blir inte lätt att fuska.
   Avskaffandet av tjänstemannaansvaret bär också en stor del av skulden, men framför allt är det brist på chefskap (jämför företags styrelsers ansvar att ha kontroll!). Sedan har man mage att föreslå ökade skatter – ta hand om fusket först!!!

   Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Har tillräckligt många råkat ut för något? Då snackar vi inte att sjukvården eller försäkringskassan felat utan vi talar om fysiskt våld. Det verkar som om det är det enda som får svensken att vakna.

   Gillad av 4 personer

  • Arne Groningsson skriver:

   Konstigt att det bara är sjuka och ”drabbade” människor, som ska få Sverige på fötter, igen. Det borde ju vara tvärt om, eller är alla ”drabbade” och sjuka?

   Gillad av 2 personer

 4. Tomas skriver:

  7 klövern har utvecklat Lortsverige till Skitsverige. Väntar otåligt på när de skamsna välgödda politikerna kliver av planet från semesterresan och sluddrar sitt tvärtomspråk i riksdasshuset.

  Gillad av 6 personer

 5. Fredrik Östman skriver:

  ”om någon för bara tio, femton år sedan hade antytt att det var så här mitt land skulle bli skulle jag ha haft väldigt svårt att tro på det” — Det är detta saken gäller. För det har ända från första början varit socialdemokraternas politik att klämma åt de hederliga och välanpassade medan de ger brottslingar, missbrukare, trafikmarodörer och liknande drägg privilegier och fördelar. Detta är inget nytt! Detta är ingen överraskning! Det finns kodifierat i otaliga lagar och förordningar, i det gällande rättsparadigmet och som du säger i ämbetsmannakårens ethos.

  Det som i grunden har ändrat sig är att den svenska arbetareklassen har dumpats från att ha varit den orättvist gynnade gruppen till att tillhöra den orättvist drabbade gruppen. Sedan har den nya gynnade gruppen dessutom, förutsägbart, visat sig vara betydligt kompetentare och effektivare i att plåga och suga ut den missgynnade gruppen. Men principen är densamma. Principen är den socialdemokratiska. Du glad i sinnet har röstat för dessa orättvisor och denna utsugning i hela ditt liv, för du trodde att du ständigt skulle tillåtas att tillhöra den orättvist gynnade gruppen.

  Gillad av 14 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Ja. Särskilt om någon hade beskrivit detta för 50 år sedan hade verkligen ingen trott det. Tänk om de vettiga människor som ändå fanns då hade kunnat spå i en kristallkula så hade de samlat sig och skapat grundlag och lagar för att förhindra en sådan utveckling.
   Jag vill återkommande referera till 60-talet då jag bildade min uppfattning om samhället och då det var förhållandevis bra. Kanske den bästa av världar borträknat skattehöjningarna.
   Före 68 fanns vettigt folk i media som kanske hade kunnat fått rätsida på svensk utveckling via mediakampanjer för klok politik och klok lagstiftning om de hade anat utvecklingen på 2000-talet.

   Enl. min uppfattning fanns dock 2 maligna fenomen redan på 60-talet och det var Gunnar Sträng och Olof Palme. Det var Sträng som ville hämnas statarlängornas fattigdom och förnedring genom att konfiskera 85 % av vissa löntagares inkomst. Palme ville ha ngn sorts revolution även här. Schori och liknande figurer är fortfarande lika fanatiska. Kompisar som de var och är med mördar-diktatorer som Castro.
   Palme var vår baneman. Sträng den store konfiskatören. Utan dessa hade det varit annorlunda.

   Nu idag är det blodbrist på Sahlgrenska pga alla knivskärningar, men det är väl förstås bara svenskättade vita medelålders och äldre män som hugger och skär och sticker hej vilt på gator och torg om man frågar Jerzy eller Ramberg.

   Gillad av 15 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Nej, Stefan, alla antingen deltog i dödskulten eller stod och bara tittade på och skakade på huvudet. Huvudmännen hade kunnat heta något annat. Det hade blivit samma resultat.

    Gilla

  • Erik2 skriver:

   Jag håller helt med. Väldigt bra beskrivit. Kan bara tillägga att det finns fortfarande rop på skattehöjningar från enskilda ur den numera missgynnade gruppen. Det börjar dock bli rop i öknen för många har sett verkligheten i vitögat också. Bränslepriserna och skatterna därvidlag kommer inte att kunnat kringgås. Intressant blir det också efter nyåret när bilförsäljningen kraschar pga nästa steg i beskattningen. Det som är extra sorgligt är att d som mest frenetiskt försvarar nuvarande ordning är medelklassare i medelåldern med ganska höga löner. De är tongivande och väldigt totalitära och DN ifierade och SVT ifierade.

   Gillad av 1 person

   • Aha skriver:

    Man skulle kanske starta en kampanj;

    Konsumerar du SVT och DN?
    Då är du vilse i pannkakan när det gäller samhällsdebatten. Dags att skärpa sig.

    Alternativen? Nya Media, se Lastips.se

    Gilla

   • Kronblom skriver:

    De har leasingbil från jobbet fast jag hör en del gnäll över att de nya är orkeslösa. Annars har det blivit ett sug efter begagnat i bra skick. Om 10 år så är bilparken på samma nivå som på Kuba.

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   BSS, Sjöbopartiet med flera sade det redan på åttiotalet.

   Det är upp till var och en som är gammal nog att ha varit åtminstone i över tonåren då att fråga sig vad de tyckte, tänkte och hur de resonerade eller satte sig in frågan.

   Och en del moderater (före Bildt och hans efterträdare) pratade också om vikten av att inte straffa eller göra vanliga medborgare till brottslingar via idiotiska lagar (knivlagen).

   Det är bara att sätta sitt yngre jag i biktbåset! Det gör ont, men sedan gör det gott. Har man gjort fel har man resten av livet på sig att göra rätt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gilla

  • Nappe skriver:

   Fredrik Östman kan bara se världen i svartvitt.
   Du som så många andra i det här kommentarsfältet har helt enkelt valt att se det så. Det är inga av våra ledande politiker som lyssnar på er, så varför överhuvudtaget bry sig? Många i det här kommentarsfältet är uppenbarligen i akut behov av lugnande medicin.

   Gilla

 6. Anders Nilsson skriver:

  Det här tillståndet är bara temporärt. Den mer intressanta uppdelningen är uppdelningen mellan skattebetalare och de som inte betalar skatt. Industrin i Tyskland jublade när Merkel sa att Tyskland skulle importera många högutbildade. När en miljon anlänt var det bara ett fåtal som kunde anställas av industrin. Vad tror du händer när kommuner och regioner höjer skatten i ett land där kriminaliteten blomstrar, vården är under förfall och skolorna slutar fungera? En ingenjör i Tyskland får betydligt högre lön än en i Sverige. Visserligen är säkert motståndet mot att emigrera stort, men med betydligt högre levnadstandard sjunker säkert motståndet. Snart kommer regeringen bli tvungen att prioritera de som betalar skatt i Sverige.

  Gillad av 1 person

 7. Ss skriver:

  Kommunerna inom räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän aviserar ytterligare nedskärningar i brandförsvaret. Uddevalla, Lysekil och Munkedal behöver spara pengar. Enligt räddningschef Bernt Eriksson går det inte driva brandstationer för mindre pengar – de måste i så fall stängas
  https://samnytt.se/trots-kris-i-beredskapen-samtliga-brandstationer-i-bohuslan-hotas-av-nedlaggning

  Man måste i alla högsta grad fråga sig om det är rätt prioritering, aldrig tidigare har det brunnit så friskt i de Svenska skogarna eller för den skull i kollokaler och pizzerior
  Med den utveckling som pågår måste brandförsvaret istället stärkas….

  Munkedal och Uddevalla aviserade så sent som förra året också nedskärningar i mångmiljonklassen på ambulansverksamheten. Nattetid ska i princip inte längre några ambulanser vara i drift överhuvudtaget under sommarmånaderna juni, juli och augusti görs även kraftiga neddragningar under dagtid.

  Politikerna i Uddevalla har fått kritik för att man samtidigt som man skär ned på verksamheter tar skattepengar för att kraftigt höja sina egna arvoden. Man har beviljat sig påslag med upp till 13 000 kronor med i månaden.

  Politikernas övergrepp på demokratin. Importerar väljare för att behålla makten med resultat att alla resurser går till försörjning av dessa samt belöning för rösterna.

  Skatterna kan inte höjas mera visar empiriska data. De importerade väljarna har sin egen skattefria ekonomi (svart) och bidrar inte till det gemensamma.

  Sverige är på fallrepet ..

  Gillad av 7 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Skatterna kan inte höjas mera visar empiriska data. De importerade väljarna har sin egen skattefria ekonomi (svart) och bidrar inte till det gemensamma.”

   Då får man spara in på vitingarnas välfärd, konfiskera alla deras tillgångar och binda lån på dem så länge det går. Socialism.

   Gillad av 3 personer

 8. Jan Ivarson skriver:

  Svenska politiska partier har egenskaper i toppklass. De kan förmå folk att rösta på dem trots förfall alla kan se. Utsatta områden, laglöshet, skottlossning, sprängningar, stenkastningar och bilbränder kan politiker framställa som berikningar. Vårdkörer och undermålig äldrevård och försämrade pensioner framställs som jämlikt.
  Svenskarna har låtit sig indoktrineras till idiotnivå.

  Gillad av 12 personer

  • Palle9 skriver:

   Jan Ivarson: Instämmer i att de flesta av sjuklöverpolitikerna på riksplanet är skamlösa lögnare, men de hade aldrig lyckats med att få så stor del av befolkningen att svälja dessa lögner om de inte haft media (gammelmedia, SR, SvT, DN m.fl.) med sig på vagnen. De journalister inom denna del av mediebranschen, som har en icke-socialistisk inställning är lätt räknade.
   Man kan t.o.m. fråga sig om det inte är medietrycket, som driver svaga politiker att jamsa med i Mp/V-propagandan. Det rör sig om ett krig om att tillförskansa sig makten med dess förmåner, och som i alla krig är sanningen det första offret.
   Dock, som Bitte är inne på, byggs det upp en spänning mellan vad folk upplever privat och lokalt jämfört med den bild, som serveras i gammelmedia. Dessutom blir det allt svårare för media att helt förtiga verkligheten, allt fler obekväma nyheter blir man tvungna att ändå presentera.
   SD borde kunna göra ett bättre jobb med att tydligt åskådliggöra klyftan mellan den officiella bilden och verkligheten. När exempelvis regeringsföreträdare talar om minskningen i antalet asylsökande, borde det vara en smal sak att peka på att siffran för antalet beviljade permanenta uppehållstillstånd ligger på nästan samma nivå som rekordåret 2015. I denna och andra frågor borde det vara öppet mål.

   Gillad av 3 personer

   • Tidens tand skriver:

    Det ÄR öppet mål. Så fråga dig varför SD inte gör mer, inte är tydligare? Det är för att köttgrytorna nu är viktigare och man kan inte erkänna att AfS ligger närmre de nödvändiga lösningarna. SD är idag ett samexistensparti, snart en del av 8-klövern.

    Gillad av 3 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Visst borde SD… Men eftersom de inte gör det, får man tänka i hypoteser: antingen att de har en strategi (t ex låta förfallet i Sverige tillsvidare tala för sig självt) eller att de är liknöjda, kanske rent av ‘kontrollerad opposition’. You be the judge.

    Gillad av 1 person

 9. Elisabeth G skriver:

  Jag har svårt att tro att detta beror på något annat än att personalen på F-kassan är rädda för de kriminella. Det är förenat med minst personlig risk att släppa igenom bedragarna och istället klämma åt hederligt folk.

  Gillad av 5 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Poliserna är troligen också lite nervösa av sig, och bötfäller hellre mig (beskedlig vit svensk) när jag ovetande har råkat överskrida en viktgräns med en släpkärra med 2,7 %, vilket ses som mkt allvarligt, och inte kan överses med en muntlig varning, utan prompt måste drivas till åklagare. Hellre än de ger sig in i Angereds eller Rosengårds eller Vivallas knarkträsk för att ta strid med knarkbaroner och skottglada tungt beväpnade rivaliserande narkotikaligor.
   När jag haft inbrott däremot får man beskedet: ”Det är väl inget att åka på.”

   Gillad av 6 personer

   • Tidens tand skriver:

    Så klart, eftersom sådana som Bitte får hållas, de är som en propp av låtsad samhällskritik men där hennes och hennes likars lösningar aldrig behöver nämnas och nagelfaras, så de kan både förneka sitt eget ansvar för den uppkomna situationen och förhindrar att de enda lösningar som fungerar debatteras, de är för evigt som vänstern mot det dåliga och för det bra. Man kan se Bitte, Leion, Teodorescu och Arpi och Gür och Westerholm och alla de andra som proppar mot att förhindra en reell verklighetsbaserad lösning på problemen. Hade jag varit vänsteraktivist så kan man nog knappast finna en mera effektivt sätt att behålla makten, man fyller de platser, som skribenter på DGS, eller Ledarsidorna som Heberlein tidigare, osv osv, med falsk, ytlig kritik, och nämner aldrig vad som behöver göras. AfS ännu låga röstetal talar sitt tydliga språk, de anses ”extrema” när de i själva verket endast skrapar på ytan.

    Bitte och de andra håller rent från verkliga politiska lösningar, det är deras funktion som jag ser det, inte alls att öppna debatten som många tror. Jag menar, på en direkt fråga, vem är för brott?

    Gillad av 3 personer

   • Lib skriver:

    Det största hotet mot samhället idag är främlingsfientlighet det har vår ÖB sagt och det trumpetar Morgan oavbrutet så det måste väl vara sanning?

    Gilla

  • Palle9 skriver:

   Elisabeth G: Ingen djärv gissning. Mönstret känns igen – det finns fler yrkesgrupper där upplevelsen av det nyanlända klientelet är av den arten att flykten från detta yrke blir markant. T.ex. socialsekreterare, lärare, poliser etc. De som tvingas jobba kvar väljer nog den minsta motståndets lag, som du pekar på.

   Gillad av 1 person

  • G. Persson skriver:

   Jo MATTE. Joakim Anderson har skrivit en utmärkt artikel på F.T. i ämnet.
   Eftersom artikeln ligger bakom betalvägg, så kopierar jag in endast några få, kärnfulla rader.

   ”Du kan inte utgå från att staten genomdriver sitt våldsmonopol om du själv är hotad eller utsatt för brott, då är det troligt att polisen anländer för sent eller att utredningen läggs ner. Det är snarare om du själv begår något olagligt som du kan räkna med att våldsmonopolet tillämpas mot dig. Du tillhör nämligen varken nyadeln eller någon annan grupp staten helst inte hamnar i konflikt med. Detta är, i förbigående sagt, vad det innebär att leva i en anarko-tyranni. Inga lagar för de kriminella, men drakoniska lagar för vanliga människor. Våldtäktsmän utvisas inte, men pensionärer som skrivit av sig på Facebook efter ett liv av skötsamhet och höga skatter jagas ner med alla till buds stående medel.”

   Gillad av 7 personer

 10. Krickenbom skriver:

  Problematiken stavas ”Lagstiftad multikultur”. Vår svenska kultur och vårt välfärdssystem förutsätter hederlighet. Det blir en våldsam kollision i mötet med kulturer som utnyttjar varje möjlighet att missbruka systemet och plocka stat och kommun som kycklingar. När dessutom all kritik mot detta klassas som rasism så rasar folkhemmet. Ordet rasism har getts en helt annan innebörd än den ursprungliga genetiska i ett samhälle som inte längre skiljer på sak och person utan ser dem som synonymer. Katastrofalt.

  Gillad av 6 personer

  • Björn skriver:

   Lagarna om mångkultur, religionsfrihet och fri invandring, har i förening resulterat i att vi i stället är på väg in i en totalt
   islamdominerad MONOKULTUR! Det enda som utvecklats i riktning mot någon slags mångfald, är kriminaliteten!

   Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    MONOKULTUR
    Exakt, i ORTEN blir det monokultur, precis vad jag också tänkt. De schyssta invandrare som bor där sedan tidigare vågar knappt gå u. Iranska kvinnor t.ex. som jag känner flera, som flytt från religionsförtrycket, vågar inte gå klädda som de vill, dvs normalt med bart huvud och normala kjolar eller lätta kläder på sommaren eftersom religionspoliser hotar dem och vill tvinga på dem stora svarta tygsjok för deras hjärnor att kokas i, i värmen.
    Ingen variation tillåts.
    -Eller mån-kultur. Kultur av samma levnadsbejakande positivism och variationsrikedom som på månytan.

    Gilla

 11. Thor skriver:

  Janne Josefssons reportage i Svtplay är väl värt att se. Assistansbedrägeriet som arabföretagaren i Malmö efter tips ertappades med och åtalades för gällde 14 miljoner. MEN sedan 2012 hade Försäkringskassan totalt betalat ut den groteska summan 563 miljoner kronor! 563 minus 14 är 549. Vad är oddsen för att de 549 miljonerna var korrekta utbetalningar? Till detta enda arabföretag med en diskret dörr i ett kontorshotell. Jag tror att rättsväsendet fått order att inte gräva mer i detta. Åtalet för 14 miljoner stoppade förmodligen fortsatta bedrägerier åtminstone från denne aktör men hade utredningen tillåtits svälla kunde det ha resulterat i ett åtal omfattande 563 miljoner. Det hade kanske fått de mest såsiga svenskar att vakna upp och ifrågasätta Löfven och 7-klövern. Etablissemanget känner marken gunga. Därför: locket på.

  Gillad av 6 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Drygt en halv miljard kronor till en enda bedragarfirma… Det låter som så kallat fusk. Ja, jag drar mig inte för att kalla det för extraordinärt fusk. Nej vet ni vad, är det inte dags att åtala en ‘rasist’ snart? Fram med kaffet.

   Gilla

 12. Niklas R skriver:

  Man får den politik man röstar på så du kan säga åt dina vänner att sluta gnälla. De ville ha det så här.
  Och de kan inte ursäkta sig med att de inte visste. Det har stått skrivet på väggen de senaste tjugo åren.
  Att rösta är maktutövning och som med all maktutövning ska den utövas med försiktighet och kunskap, ingen som röstar kan sedan ursäkta sig med att de inte visste.

  Gillad av 5 personer

   • Palle9 skriver:

    Maria: Instämmer helt. Det hela rör sig om en slags kapplöpning: hur många medborgare, som vaknar upp och röstar mot sjuklövern respektive hur mycket ny ”röstboskap” som de fyras gäng (dvs S + Mp + V + C) hinner ta in i landet. Att i det läget kritisera de som vaknat upp p.g.a. att detta inte skett tidigare är helt kontraproduktivt och verkar – som det heter i reklamen – ”litet puckat” 🙂

    Gillad av 1 person

  • Skägg skriver:

   Sluta gnäll själv och lämna landet istället om det är så jävla illa. Du och dina vänner här på DGS bidrar inte precis själva till ett bättre samhällsklimat. Ni är såna som klagar på precis allt. Tror fan att Sverige ser ut som det gör idag.

   Gilla

   • Ola Mattsson skriver:

    Såna som du, dumskägg , rår för landets förfall. Du som tycker att allt är ok förutom att några misshagliga personer klagar i DGS kommentarsfält. Såna som du kommer få ta konsekvenserna sedan.

    Gilla

 13. Lars Bernhoff skriver:

  Det är lätt att hitta exempel på förfall. Egentligen jagar man inte specifikt ärliga medborgare för att de är ärliga. Man kan jaga dem för att de är redan inne i skattesystemet och då har myndigheterna all makt de behöver. Personalen kan sitta bakom sitt skrivbord och ställa frågor och ifrågasätta enligt fasta rutiner.
  De olagligheter som nu avslöjas inom tex LSS är uppenbara övertramp som är är ganska lätta att hitta om man lämnar skrivbordet och anstränger sig utan (ännu) fasta rutiner. Samkörning av flera register etc.
  Som Matts Ekman påpekade ovan har lojaliteten mot våra system och ärligheten minskat väsentligt. Dvs det som var en av hörnstenarna tidigare är nu påtagligt uppluckrad pga av avslöjade brister.
  S prioriterar tex ytterligare en semestervecka när behoven är skärpta rutiner mot missbruk och effektivisering av våra myndigheter. Om personalen går på knäna så beror det på att de får lägga tid på fel saker när behoven måste lösas med samma eller mindre personal.

  Tänk bara hur samkörning av register för att avslöja brottslingar har fördröjts av integritetsskäl. Det är ju staten som ska beivrar brottslingars härjningar, det är inte varje enskild myndighet,. De har gränsdragningar som lämpar sig för enskilda bidrag men brottslingar är även här gränsöverskridande.

  Gillad av 1 person

 14. Jari Norvanto skriver:

  MSM kallar det ju ofta ”fusk”, även när det handlar om organiserat eller på annat vis systematiskt bedrägeri inom LSS-assistans och sjukersättningar som kan uppgå till flera miljoner kronor under loppet av flera år. Fängelse, skadestånd och återbetalning med ränta borde vara den normala påföljden. Och permanent utvisning om det är främmande lands medborgare.

  Gillad av 5 personer

 15. Ove Gran skriver:

  Staten och våldsmonopolet förmår inte utvisa illegala invandrare. Gränsskyddet är obefintligt och göder gränsöverskridande organiserad kriminalitet. Förekomsten av ”migranter” med flera olika identiteter och välfärdsbedrägerier på industriell skala fortår år efter år utan att myndigheterna förmår samköra register och verkligen angripa problematiken.

  Samtidigt så ägnar sig politikerna åt meningslösa symbolfrågor och moralism. Det handlar om väörderingar säger en beskäftig Annie Lööf, vilka värderingar, när staten inte ens förmår uppehålla våldsmonopolet och samhällskontraktets fundamenta?

  Gillad av 3 personer

 16. Tidens tand skriver:

  Håhåjaja, alltid för det bra och mot det dåliga. Hur vill du straffa de verkliga brottslingarna då Bitte? Hur vill du förhindra att de blir fler? Inläggen andas av förljugenhet.

  Gillad av 1 person

  • Arne Groningsson skriver:

   Vilka är de ”Verkliga brottslingarna” enligt din mening? Kriminella Invandrare eller Sveriges Styrande Politiker…

   Gilla

  • Gunnar Eriksson skriver:

   Det värsta förfallet blir väl när miljardärerna och miljonärerna tillåts roffa än mer 💰 via aktieutdelningar. Till nyår avskaffas också värnskatten , vilket minskar statsbudget med 6 miljarder. De rikas roffande är väl också en orsak till att välfärden krackelerar.

   Gillad av 1 person

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Gunnar Eriksson – Åter denna tröttsamma vänsterpropaganda, Det är ”dom rikas” fel alltihop…

    Att makthavarna ger bort Sverige till MENA-folket år efter år har vissa ännu inte insett.

    Därför röstas det av 80 procent på fortsatt förstörelse …

    Gillad av 3 personer

   • Björn skriver:

    ALLA sätt att minska Statens intäkter är i grunden bra, då det påskyndar det oundvikliga slutet för ”dårarnas paradis”! I en annan, sundare tid, hade jag däremot gärna sett att ”värnskatten” varit kvar…..

    Gilla

   • JL skriver:

    Du kommer slippa många nettoskattebetalande miljonärer och miljardärer framöver Gunnar.

    Blir avsevärt färre utdelningar, och skatteintäkter framöver.

    Många som kan kommer flytta både sina tillgångar och sin familj utomlands. Min familj skrämde politikerväldet iväg för några år sedan. Nu är det ett annat land som får del av miljonerna som tidigare tillföll svenska statskassan.

    Under 2000-talet gick jag från:

    ”Mjo, är väl ok att betala mycket skatt eftersom pengarna överlag går till något bra”

    TILL

    ”parasiterna ska inte få ETT ENDA JÄVLA ÖRE från mig om jag kan undvika det”

    Sviket samhällskontrakt kallas det. Vi hade redan flyttat när 9000 ljugande afghanska män fick sin egen skräddarsydda lagstiftning. Gissar att denna var en av de starkaste pushfaktorerna hittills.

    Återstår bara någon form av panikartad lagstiftning för att låsa fast de som ännu inte flyttat.

    Gillad av 2 personer

 17. Polisen är förtegen skriver:

  Jo, det finns mycket att prata om när man träffar bekanta och släktingar. Men det gäller att vakta sin tunga, annars kan det bli dålig stämning. Under ytan i sommaridyllen finns en gnagande oro, en känsla av att landet är på väg åt fel håll. Vissa blundar och förnekar. Men innerst inne vet de att massinvandring och identitetspolitik sänker landet. Det är ju inte helt problemfritt att erkänna att man har haft fel genom alla år, så anfall är bästa försvar, förnekarna står i ett hörn och skriker för att dämpa sin ångest.
  I DDR träffades folk på ställen där man förhoppningsvis inte var avlyssnade för att prata om det totalitära system man levde i. I Sverige har hjärntvätten från regimen och medierna varit så framgångsrik att befolkningen blivit splittrad. Du har ingen aning om din granne är en nyttig idiot, som Lenin uttryckte det.

  Gilla

 18. Gunnar Eriksson skriver:

  Bitte påstår att vi har världens högsta skatter ?
  Detta är ett påstående , då någon jämförelse med andra länder aldrig presenteras i massmedia. Vore intressant om ett vetenskapligt program om skatter visades på televisionen. Det jag vet om sänkta skatter är att bolagsskatten har sänkts till 20 procent från att på 1970 – talet vara 52 procent. Någon som kan ge tipslänk om skattejämförelser med andra länder !

  Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   32 % arbetsgivaravgift – detta är en del av lönen, alltså arbetsgivarens kostnad för att ha en anställd.
   33 % (av det som är kvar när 32% arbetsg.avg. dragits) i kommunalskatt eller mer
   20 % (av det som är kvar när 32% arbetsg.avg. dragits) i statsskatt
   Summera: 70-75% redan där
   Sedan 25 % moms på allt man konsumerar.
   Fastighetsskatt om man bor i någon sorts hus. Även lägenhetshyror går till fastighetsägarens skatt.
   Fordonsskatt, bensinskatt, oljeskatt, elcertifikatskatt, energiskatt, miljöavgifter på allt möjligt.
   Obligatoriska avgifter för kommunala tjänster som sopor t.ex. även om man inte har några.
   Begravningsavgift även om man gått ur kyrkan.
   Flygskatt och flygskam.
   Skatter vid flyttning om man byter bostad av en fiktiv vinst som ofta inte är vinst utan bara inflationsjustering.

   Totalt kanske 90 % av min lönekostnad som arbetsgivaren har för att ha mig anställd går tillbaka.

   Gillad av 4 personer

  • Palle9 skriver:

   Gunnar Eriksson: Enligt ekonomifakta ligger vi högt på listan, men tre länder har ännu något högre skattekvot (skatteintäkter i förhållande till BNP) nämligen Frankrike, Danmark och Belgien:
   https://www.ekonomifakta.se/fakta/skatter/skattetryck/skattetryck-i-sverige-och-internationellt/
   Känner en svensk medborgare, som pendlar till Danmark – denne har undersökt möjligheten att få ett likartat jobb i Sverige. Dock skulle detta innebära en alltför stor ekonomisk förlust med hänsyn till den svaga svenska kronan så även sådana faktorer bör tas med i beräkningen.

   Gillad av 2 personer

 19. Polisen är förtegen skriver:

  Och vad gör vi åt det här? FINNS det något att göra åt det här? Måste vi inte byta ut befolkningen först, som vart fjärde år röstar för mer invandring och slakt av välfärden? Nämen hoppsan, folkutbytet pågår ju redan!
  Drygt 400 000 nya uppehållstillstånd printades ut mellan åren 2016 – 2018.

  Gillad av 2 personer

 20. BertS skriver:

  46-årige Houssam Mohamad Anis Yasmin, medborgare i Libanon men bosatt i skånska Arlöv, döms av Malmö tingsrätt till sex år och tio månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Polisen hittade vid en husrannsakan heroin till ett värde av 600 000 kronor i Houssams källarförråd och en kasse full med 500-kronorssedlar.
  https://samnytt.se/houssam-hade-heroin-for-600-000-kronor-i-kallaren-utvisas-inte/

  Heroin, är inte vilken drog som helst. Den är oerhört beroendeframkallande.
  Jag har jobbat som polis i dessa kretsar både i Malmö o i Köpenhamn, så jag vet vilken djävulsk drog det är.
  Jag har även träffat på många döda i det träsket…..
  Du Löfven o du Annie Lööf, följ med poliser i det träsket, så ni får uppleva er politik på riktigt o inte bara bakom skrivborden.

  Gillad av 5 personer

  • Kronblom skriver:

   Lööfvenarna har inte tid då de är upptagna med att anordna ett välkomstjippo i Göteborg åt nya entreprenörer från Nigeria.

   Gilla

 21. Nils Dacke skriver:

  Ja, vad skall och kan vi göra? det är nutidens svåra fråga, en möjlighet är ju att inleda ett personligt civilt motstånd för att reducera statens, landstingens, kommunernas, medias och övriga PK-sektens inkomster. Blir det tillräckligt många som ansluter sig så finns en möjlighet till framgång. Finns massor av uppslag och ja, det kommer att ta tid men finns något alternativ?

  Gilla

 22. Rikard skriver:

  Hej.

  Mycket negativ ton och dålig stämning här idag för övrigt. Bättre tända en stubin än förbanna mörker och tystnad, dock.

  Betänk följande citat:

  ”Det är svenskarna som skall integreras in det nya Sverige”

  Vad betyder det, egentligen, om man ser på hur landets nya befolkning beter sig?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

  • Jag hatar negativa människor skriver:

   Jag håller med. De som brukar kommentera på DGS kan inget annat än betraktas som de mest negativa människorna vi har i det här landet och kommer ALLTID att hitta nånting att klaga på. Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör. Visst, allt är inte frid och fröjd förstås, eftersom vi är inne i en lågkonjuktur. Men eftersom även psykvården har havererat så får vi dras med den psykiska ohälsa som genomsyras bland läsarna till den här bloggen.

   Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Svar till ”JAG HATAR….”
    som skrev : ”Visst, allt är inte frid och fröjd förstås, eftersom vi är inne i en lågkonjuktur.”

    ””lågkonjunktur”?? Det är vi väl inte
    🙂 Men det var en gång frid och fröjd. Jag minns….

    Orsaken till att en sådant diskussionsformum som DGS bildas är att tidningar och TV inte tar upp de samhällsproblem som finns. Inte alls eller inte ärligt och rättvisande.

    Jag är van vid, från första delen av mitt liv, att tidningarna var fulla av reportage om olika samhällsproblem och människors problem. Man tog upp vad som hände. Olyckor och brott och övergrepp, och när medborgare råkade illa ut pga andras hänsynslöshet, privata eller företags eller myndigheters övergrepp. Tidningarna brukade vara på vanligt folks sida och brukade ärligt skriva om vad människor upplevde. Det var inte en stor diskrepans mellan människors vardag och hur media skildrade den.

    Nu vill tidningar och TV inte veta av vanliga människors synpunkter. Brott vill man tona ned och problem som folk upplever vill man undvika att ta upp. Inlägg som man försöker sända in till tidningarna tas aldrig in. Politikerna är inte folkliga utan distanserade och kör över konstitutionen och avskaffar demokratin när ens röst inte betyder något.
    Därför uppstår ett behov hos folk att beskriva och uppmärksamma situationen.

    Gillad av 3 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    ”JAG HATAR… ” skrev ”….kommer ALLTID att hitta nånting att klaga på….”

    Detta är ett samhällskritiskt diskussionsforum och inte en veckotidning med kakrecept och hundfrisyrer, och finns därför att intelligent ärlig samhällsdebatt inte förekommer i vanlig media eller bland politiker.

    Gillad av 3 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Svar till ”JAG HATAR….”

    Rådgivning: Gå och köp Hänt i Veckan och/eller tidningar om matlagning och heminredning, kanske något med Ernst som käckt inreder sommarstuga och berså.
    Undvik att läsa diskussioner om svenskt gatuvåld och mordhot och kvinnoklädselförtryck.
    Själv brukar jag läsa en gammal motortidning eller historiebok om jag behöver lugna ner mig.

    Gillad av 2 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Bra Stefan Sewall att du orkar svara gnällspikarna!

    Det är så typiskt att vissa människor inte klarar av att det finns forum för vettig diskussion. De ska hela tiden in och sabba med sitt gnäll. De kommer aldrig med något konstruktivt utan bara klagomål. Det gäller oavsett ämnesområde. Det är bara att konstatera att det finns människor som inte mår bra om det inte får må dåligt.

    Keep up the good work, som tysken säger! Jag gillar dina inlägg; de är sakliga och konstruktiva samt har en behaglig sälta.

    Gillad av 2 personer

   • JL skriver:

    Lågkonjunktur?

    Har du en hemmasnickrad definition av begreppet som vi andra inte känner till? Om det ”känns som lågkonjunktur” beror det på landets vanskötsel.

    Konjunkturinstitutet:
    ”Trots tecken på avmattning består högkonjunkturen i år och nästa år”

    https://www.konj.se/publikationer/konjunkturlaget/konjunkturlaget/2019-06-19-svagare-investeringar-nar-hogkonjunkturen-mattas-av.html

    Om Sverige hittar en rejäl lågkonjunktur blir det ett JÄVLA stålbad med nedskärningar på alla plan. Långsiktigt positivt för landet då även godhetsivrande vänsterliberaler vaknar när de personligen blir drabbade.

    Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Tack för stöd Elisabeth G,
    Jag förstår inte varför någon skriver så som JAG HATAR…. Han/hon/den/det kanske tror att detta är en hat-site. Detta är samhällskritik och inte jams och trams för myspys. Ingen arena för hat-trick. Om man tycker allt i Sverabia är bra, kan man lägga pussel eller bygga korthus eller sitta och mysa på parkbänkarna i Vivalla eller Husby sena sommarkvällar.
    Vi skriver här för att det inte skrivs och diskuteras där det borde.
    Här kommer också mycket intressanta tankar fram. Jag tycker många kommentarer här är mycket smartare och mer insatta och genomtänkta än de flesta ledarartiklar.
    Aftonbladet t.ex. Där härskar ren dårskap. Sidor som den här borde det finnas många fler.
    Många som skriver här t.ex. PE och MO borde ha dagliga krönikor i SVD och DN.
    När Hans Bergström var redaktör för DN kunde man finna läsvärda ledare där.
    En gång var det TIngsten. Lagerkrantz var dum. Klokhet har funnits i msm men ej nu. Nu behövs vi.

    Gillad av 1 person

 23. Samuel af Ugglas skriver:

  Enl. president Donald Trump är Löfven ”begåvad”. Det är väl den enda lögnen man kan beslå pres. Trump.
  Löfvenpojkarna har lyckats med att göra större delen av befolkningen beroende av utplundrade skatter. Kanske 80% av väljarkåren.
  Mer komplicerat än så är det inte.

  Gilla

 24. Crackhouse skriver:

  VARFÖR har det blivit såhär??? Bitte verkar uppenbarligen inte ha några förklaringar till det, utan sitter enbart och beklagar situationen och då kommer man naturligtvis ingen vart.

  Inte konstigt att det här landet är på väg åt helvete när man utmålar 80% av väljarkåren som ”fiender”. Då finns det bara ett alternativ – lämna landet!

  Gilla

 25. Baldur. skriver:

  På tal om Försäkringskassan (läs ”Förnedringskassan”), så hade jag efter 20 år med en kronisk hjärtåkomma, svårt att köra min firma på heltid.Den hjärtspecialist som kollar upp mig två gånger om året stödde mitt beslut att försöka gå ner i arbetstid och få stöttning av F:kassan med s.k sjukpension, som jag tror att det hette då. Av myndigheterna fick jag en bibba med papper fyllda med kluriga frågor att fylla i och märkte snart att det jag svarat på på sidan:1 återkom i en helt annan ordalydelse på sidan 6, men med samma syfte – d.vs att förvägra mig pension.Det gällde m.ao att väga sina ord på guldvåg. Den ansedda specialist som testat och haft mitt hjärta under uppsikt i många år och som redogjorde för F:kassan hur min sjukdom påverkade livskvaliteten, höll man inte högt. När alla papper och fakta presenterades för kassans läkare, så sågade han omgående expertens utlåtande. Då ringde jag upp och undrade vem den herrn var och efter en pinsam tystnad, fick jag reda på att den läkaren var endokrinolog och alltså inte expert på hjärtåkommor – vilket jag i min enfald antog. Så småningom löste det sig delvis efter flera sittningar av kassans ”expertis” och en läkare som godkände utlåtandet från min läkare.
  Rena lotteriet och jag vet att många i min situation betalat dryga advokatarvoden och ändå inte fått rätt,trots åtskilliga överklaganden.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.