Gästskribent Rebwar Hassan: Postmodernisterna hotar demokratin

Ett demokratiskt system fungerar endast om den förlorande sidan i ett val accepterar valutslaget. Detta är något så självklart att det knappast diskuteras. Men det borde det.

Jag anser att det är en absolut och ovillkorlig mänsklig rättighet att få ha, och även att få framföra, en avvikande uppfattning. Detta är en av grunderna för hela det demokratiska systemet. På denna rättighet är den västerländska civilisationen byggd. Olika länder kan därefter utforma olika slags representationsformer och vart land väljer så sin modell.

Men om nu inte väljarnas utslag i fria och rättvisa val respekteras riskeras förstås själva demokratin att undermineras.

Centerliberalerna borde till exempel inte påstå att endast liberal demokrati är demokrati. Och miljötalibanerna borde inte propagera för demokratiska inskränkningar för att ”rädda klimatet”. Socialdemokraterna med sin historia av rashygien och undfallenhet inför Nazi-Tysklands krav har ingen rätt att brunmåla andra och Vänsterpartiet har under sin hundraåriga historia oftast stött förbrytare som Lenin, Stalin, Mao och Pol Pot, Chávez och Mugabe. Vänstern hann även med att stödja Hitler under ett par år…..

Att därtill stämpla majoritetens oro för alla dessa tusentals islamister och terrorister som främlingsfientlighet, rasism eller högerextremism är antagligen lika farligt för demokratin som islamisterna själva.

Dogmer, oavsett i vilket syfte, som används för att ersätta vanligt sunt förnuft är farliga för demokratin, särskilt om de upprätthålls med oförsonlighet och fanatism. Islam är en dogmatisk religion och den marxism som återfinns bland de postmoderna är lika farligt dogmatisk.

I Sverige driver så gott som hela det politiska etablissemanget med media i koppel hela landet i en, enligt min mening, mycket fördärvlig postmodern riktning. De använder sig därvid av auktoritära metoder och är inte främmande för att begagna sig av förljugen och falsk propaganda. Detta har fört med sig en okontrollerad massinvandring, klaner, gäng, sharia, en våldtäktsvåg, en bostadsbubbla, exploderande skulder och underskott, utländska stöldligor, bidragsbedrägerier och mycket mer.

Kritiker och andra som ifrågasatt utvecklingen har kallats extremister. Det hela har fullständigt spårat ur även om somliga har försökt ursäkta sig med sin ”naivitet”.

Denna postmodernismen har, ofta understödd av etablissemangspolitiker och ofta finansierad med offentliga bidrag, fått sprida sin skeva och ofta perverterade syn på verkligheten. De har lyckats med att omtolka feminismen och förneka hederskulturer. De har infört rasism i form av kvoterande identitetspolitik. De sprider dessutom en könsförvirring som allvarligt skadar främst ungdomar och de bedriver en vansinnig kulturrelativism i form av så kallad mångkultur som i praktiken endast innebär sharia.

Jag drar därför slutsatsen att de verkliga och riktiga extremisterna är dessa postmoderna företrädare och främjare.

Demokratin är antagligen i stor fara och det är flera av de demokratiska partierna som med sin dogmatiska politik som har framkallat denna fara!

Rebwar Hassan är före detta riksdagsledamot och utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde.

37 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Postmodernisterna hotar demokratin

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag kan inte annat än ge Rebwar Hassan helt rätt här. Det är postmodernismen i sin vetenskapsfientlighet som är grunden till dagens intellektuella förfall.

  Avsikten är uppenbar. Man vill helt enkelt få människorna att förlora fotfästet och sedan vips servera nya trossatserna i kvasikommunism ochmiljöfanatism, Så förstörs det öppna samhället och ersätts med det totalitära tänkandet. Så gick man till väga under 1920- och 30-tal, så arbetade 68-rörelsen och så gör man idag.

  Se bara alla dessa politiker och aktivister med sina stela blickar och sina hatfyllda tirader utan tillstymmelse till normal mänsklighet där humor, fantasi och livsglädje har upphört. Vi har fått ett alltigenom sjukt samhälle.

  Gillad av 21 personer

   • Jan Molin skriver:

    Ytterliggare en viktig sak du måste inse är att det du skriver: ”Detta har fört med sig en okontrollerad massinvandring,”. Detta är helt osant! Massinvandringen är helt och hållet avsiktlig och nogsamt planerad av de valda regimerna i landet. Den påbörjades redan 1975 av S med Palme i och med SOUn 1975:26, den jag benämner mångkulturpropositionen. Och denna propp stöddes av samtliga dåvarande partier M, C, FP(idag L), KDS(idag KD) och V. Senare anslöt sig MP. De sällade sig alla således till förräderiet mot svenska folket! Läs gärna proppen på nätet.
    Denna landsförrädarsou har följts av en hel radda andra för att helt göra om Sverige till ett land för hela världens befolkningar som vill ta sig hit! Förrädarpartiet M med Reinfeldt förde in mångkulturen i grundlagen 2010 och 2011. Som motståndsrörelse påbörjades partiet SD år 1988.
    Denna historik är nödvändigt att ha i huvudet för att förstå dagens sjuka Sverige!

    Gillad av 7 personer

  • Kalle skriver:

   Jag har en dröm. Tänk om politiker framför sina äkta politiska åsikter till 100% istället för att lägga 80% på att smutskasta motståndarna. Sossarna tex, dessa är att betraktas som hatpredikanter, allt som sägs är hat mot motståndare och plakatpolitik som inte fungerar i verkligheten. Alla löften som gavs 2015, vad blev det av dem?
   Dom beter sig som gamla tiders hästhandlare och skumma skrotbilförsäljare.
   Det finns bara ett parti som vågar rakryggat beskriva verkligheten och stå för den, samt förslår förbättringar SD

   Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   Lennart Bengtsson: Instämmer. Ett klokt talesätt är: ”Hur bekämpar man en idé? Jo, med en bättre idé.”
   I stället ser vi hur vänsterblocket (numera understött av C och L) koncentrerar sig på fördömanden av politiska motståndare av typen ”fel värderingar” och dylika epitet.
   Vi har ett så extremt högskattesamhälle att politikerna behöver nya skattebaser (aptiten på medborgarnas pengar är fortfarande frisk) – därav stämplandet av koldioxid som den enda orsaken till de klimatförändringar, som inträffar (och historiskt sett alltid inträffat). På det sättet motiveras en allt högre skatt på energiformer av olika slag.
   När det gällde fastighetsskatten tvingades politikerna backa, det skulle helt enkelt ha kostat alltför många röster att driva denna vidare. Eventuellt kan bensinupproret åstadkomma en motsvarande tillnyktring i politikerkåren, men tills vidare försöker man ignorera detta och försöker försvåra för deltagarna så mycket som möjligt. Så långt möjligt undviker politiker kontakt med vanligt folk, som upplever konsekvenserna av deras beslut.

   Gillad av 3 personer

 2. Aurora skriver:

  Instämmer helt. Demokratin är i fara i Sverige. Men faran utgörs av det etablissemang som tror att man kan inskränka, beskära och straffa andra åsikter än deras egna. Vänster menar att M,KD och SD hotar fria media när de vill avskaffa Svt. Samtidigt vill makten inskränka alternativmedias möjligheter till presstöd. Nej, public service är inte den fria media. Det är just de som är ofria pga av att just de finansieras av offentliga medel och måste som sådan förhålla sig väl med den som föder dem. Det är alternativmedia som är den fria media. M Johansson menar i EU-kampanj att man stärka meddelarskyddet i EU; för att stärka demokratin. Samtidigt som samma parti lägger fram förslag för att nedmontera meddelarskyddet i Sverige; för hör utgör det ett hot mot demokratin. För maktens demokrati, alltså.

  Gillad av 11 personer

 3. A skriver:

  Tack för din klarsyn Rebwar! Jag påstår: Om man väger in allt, så vill de ha det så här. Alltså, de har ypperlig information om läget, men väljer ändå att fortsätta på den inslagna vägen. Kan du Rebwar som sett ”systemet” inifrån kommentera detta påstående?

  Mvh A

  Gillad av 8 personer

  • Rebwar Hassan skriver:

   Konstig är det skillnad mellan valda politiker och de partier de representerar. Så gott som alla valda förblir kvar i sina partier för att de alltid viker ner sig för den linje som de ledande parti-tjänstemännen driver, oavsett om de själva har skarpa invändningar. Och gör de inte det så är de snart borta. Det är väl en del av spelets regler och i vårt system med så många partier måste kanske politiken hållas ihop på ett annat sätt än i de länder som tillämpar majoritetsval.
   Mellan skål och vägg finns det ändå förvånansvärt många politiker i vår riksdag och i Europaparlamentet som är rätt så glada att jag har kritiserat och avslöjat globalister och islamister och som håller med men med tillägget att jag är för tidigt ute eller nåt sånt.. Själva vet de också hur kritiker bemöts. Stormen mot mig har t.ex. varit skamlös och smutskastningskampanjerna vidriga.
   Att (västvärldens) ledande skikt av politiker och politiska tjänstemän, myndighetschefer, företagsledare, journalister och alla andra har blivit postmoderna globalister beror, i stor utsträckning, på de kvasireligiösa föreställningar som finns i den postmoderna vägen till den modernistiska utopin. I denna postmoderna väg är globalismen med nationalstaternas död en förutsättning för målet med ”allas-lika-värde” och ”allt-åt-alla”. Därmed får väl ändamålet helga medlen. Alan Kurdi och Greta blev heller inte världskändisar utan att någon/några med enorma resurser och maktmedel anser att dessa barn kunde/kan utnyttjas i kampen mot nationer och för öppna gränser och globalism. De som tjänar de stora pengarna på globalisering är de som i grunden driver alla dessa agendor som alla går ut på öppna gränser med tvingande internationella åtaganden och avtal. Vänster, konservativa och miljömänniskor är helt bortdribblade. Eller köpta!
   Det var en lång inledning för att ge ett kort svar: jag tror faktiskt inte att vill ha det så här men att de ljuger för sig själva, vägrar att lyssna på ”hat”, behöver sina arvoden och jobb, hoppas på det bästa och tror att de ändå tillhör de goda.

   Gillad av 2 personer

 4. Christer H skriver:

  ”Demokratin är antagligen i fara” – dagens understatement!

  Demokratin är kidnappad, våldtagen och förändrad till makthavarnas legitimitet för den egna politiska oligarkin.
  Vi medborgare förvandlade från fria män och kvinnor till bidragsberoende skattehjon eller
  överbeskattade företagare som dignar under både skatter och byråkrati.
  Röstköperi genom bidrag, finansiering av bidragen genom överbeskattning av näringsidkarna.

  Arrangerade val var fjärde år där medborgarna skräms med brunsmetning och partier kritiska
  mot de politiska oligarkerna hånas, förminskas och nullifieras.

  Demokrati i Sverige? Det var förr i tiden, inte längre.

  Gillad av 14 personer

 5. Aha skriver:

  Allvarligaste attacken mot demokratin är inskränkningarna i yttrandefriheten där man både låter och kräver att teknikföretag för sociala medier ska censurera misshagliga, i praktiken bara icke PK, åsikter.
  Utveckligen är skrämmande och ska med kraft motarbetas.

  Gillad av 11 personer

 6. Min strand skriver:

  Sent skall syndarn vakna. Tänk så mycket skada du orsakat. Vad är det driver vissa människor att tro att de har förmågan och insikterna att styra och ställa, varför tog du dig inte ett hederligt arbete?

  Gillad av 5 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Nej våra företrädare är våra förrädare. Inte följer dom folkets vilja och ger vad folket önskar.
  Tvärtom så följer dom sin egen gruppdynamik och aktivt fryser ut dom som inte tänker lika.
  Det är helt otroligt, dom har lyckats skapa den,”perfekta diktaturen” utan ett enda skott eller avlivning av dissidenter, det är ju egentligen skickligt spelat. Men som en på motståndarsidan, så känner jag bra förakt och äckel för dessa små patologiska lögnare och deras fulspel.
  Ett av världens förmodligen bästa länder håller dom på att förstöra för sin egen girighet och makthunger.
  Jag är tacksam för Italien, Ungern och Polen dom visar vägen ur galenskapen och bara med sin existens så fins det länder att flytta till om oket här hemma blir för tungt.
  Om två veckor så kommer mitt hus värderas, så jag vet exakt hur mycket Fuck Off pengar jag har att räkna med om det behövs.

  Gillad av 9 personer

  • larsbernhoff skriver:

   Att Italien, Ungern och Polen vågar och vill stå emot vad majoriteten av medlemsländerna i Eu anser just nu gör inte dessa tre länder till attraktiva att leva i. Däremot kan vi ta del av deras argument och se om vi har något att lära.
   Från att tidigare haft mycket att lära ut finns det nu många skäl för oss att vara ödmjukare och ta del av andra länders goda exempel. Wallström och Löfven försöker agera som ledare för en moralisk stormakt. Plattformen för den rollen är eroderad. Många beslut tas på PK vis eller på bristande fakta. Fuckoff-pengar är alltid en bra bas för att agera efter vad som passar en själv bäst. Och våga säga vad man tycker.

   Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Lars har varit rätt mycket i Italien, det lilla jag Hablar gör att dom tar mig för inföding.
    Hade jag inte en multisjuk morsa och tre underbara ungar att ta hänsyn till så bodde jag där redan.
    älskar Sverige dess natur och småtjuriga invånare. Men Filten av storebror vet bäst, den är både äcklig och ful.
    Mvh Göran.

    Gillad av 4 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Är i Italien just nu och det vore ett härligt land att leva i om man hade haft rötter här. Och kunde det vackra språket. Folk är vänliga och flitiga och överallt bjuds man på skönhet och aktivitet. Inga hijabs i turist-Rom eller i Toscana. Bara fortkörare och vackra gamla hus som behöver renoveras. Italien har haft noll tillväxt sedan euron infördes. Men folk är artiga och vill väl och även äldre personer knatar upp och ner i gränder och trappor. Och lyckas få enkel mat att smaka bra. Sverige är fantastiskt på många sätt men kyligare i vid bemärkelse och mer spänt och ängsligt. Hoppas Salvini och alla nationalister tog illa upp av Junckers uttryckliga förakt för dem som älskar sitt land. Europa är brokigt och härligt. Språkligt och kulturellt är vi rätt olika fortfarande och vi bör vara rädda om de små skillnaderna som inspirerar och akta oss för att slätas ut till något ”jämlikt” och stagnerande socialistelände även utan den hotfulla islamiseringen som dödar all livsglädje och frihet.

    Gillad av 8 personer

 8. Rikard skriver:

  Hej.

  I den sköldmuren var där minsann inga glipor.

  Språket minner om Njals saga, eller fjärran Lakedaimon.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 9. T skriver:

  http://www.friatider.se/italien-anv-nder-sverige-som-skr-ckexempel-vi-ska-inte-bli-som-sverige
  Sverige har nu blivit skräckexempel i den italienska EU-valskampanjen.
  Landets public service-företag Rai har publicerat ett inslag om hur invandringen förstört Sverige.
  Bland annat säger man att det skapats ett 60-tal no go-zoner och att Sverige nu har flest våldtäkter i världen.
  Den som bor i Sverige kan lätt känna igen sig i bilden som målas upp, även om Dagens Nyheter i sin agendasättande iver påstår att Italien nu sprider ”osanningar” om Sverige.
  Italiens populäre inrikesminister Matteo Salvini har också reagerat på tv-inslaget.
  ”Vi vill inte bli som Sverige, detta är inte integration! NEJ TILL EURABIEN”.

  Samtidigt säger Orban Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – ”Försöker utrota nationerna”

  Gillad av 7 personer

 10. Niklas R skriver:

  Socialisterna säger att demokrati är bra – så länge som folket röstar på oss. Gör de inte det tar vi makten med vapen i hand.
  Liberalerna säger att demokrati är bra – så länge som folket röstar rätt. Vi måste hålla stången mot vänstern och högern. Går inte det får vi, som vet bäst, ta makten i landet och se till saker och ting blir som vi vill.
  Konservativa säger att demokrati är bra – folket har talat.

  Gillad av 5 personer

 11. Björn skriver:

  Kan ett land kallas för ”demokrati”, när ett 4-procentparti får diktera villkoren, medan ett annat med 20 procent bakom sig, inte ens tillåts hyra lokaler, när ”civilt olydiga” inom Myndigheter och Förvaltningar, tillåts runda fattade beslut, och på eget bevåg dela ut skattebetalarnas pengar till illegala och kriminella utlänningar…..

  Gillad av 8 personer

 12. Bo Svensson skriver:

  ”Men om nu inte väljarnas utslag i fria och rättvisa val respekteras riskeras förstås själva demokratin att undermineras.”

  Hutumajoriteten utrotningsförsök av tutsierna skulle platsa bra i denna sorts demokrati liksom där den muslimska majoriteten helst skulle ta död på alla oliktänkande.

  Demokrati skall vara en del av och underordnad rättsordning och vi bör sätta kurs mot en global rättsordning.

  Gilla

 13. Lars Bernhoff skriver:

  Hassan har helt rätt. Det är mycket som spårat ut och blivit ytterst tydligt när det kommer till våra attityder till immigration. Hassan som själv kom hit efter han var 20 år har visat sig vara både intellektuell och ambitiös och att han inte får vara kvar hos MP är inte så förvånande om man tar del av hans uttalanden. Varför kan vi förstå av detta citat från
  I juni 2017 skrev Rebwar Hassan en debattartikel i Södra Sidan med rubriken ”SD framstår som de seriösa i migrationsdebatten”, där han anklagade övriga partier för ”att ständigt ljuga om invandringens kostnader och konsekvenser”.

  ”Att kalla dina och mina grannar för rasistiska nassar med islamofobi är idiotiskt. Folk ser ju dagligen hur rätt (SD) fått i flera frågor”, skrev Rebwar Hassan bland annat. Han föreslog också att ”alla riksdagens partier ska samtala med varandra”, vilket tolkats som en uppmaning till samarbete med SD.

  Hassan visar att han är en av de invandrare som håller tankarna klara i likhet med tex Alice Teodorescu och Mauritzio Rojas som tydligt kritiserat vår kravlösa invandringspolitik. Det är en glädje att ta del av kloka inlägg från de som har andra erfarenheter och själva gjort de uppoffringar som behövs för att klara omställningen till ett nytt land. Hassans kommentarer att han förstått vad som har gått snett om man inte är vaksam. Fler politiker och medborgare borde ta del av de nämnda invandrarnas erfarenheter och rekommendationer så kan vi minska naiva ställningstaganden.

  Gillad av 4 personer

 14. Magnus Rosensparr skriver:

  Rebwar Hassan fäster här i koncentrerad form uppmärksamheten på själva grunden och orsaken till alla de eländen som drabbat Sverige under de senaste 30 till 50 åren. Många ser för mycket bara till konsekvenserna i konkreta samhällsproblem, men angriper inte själva fundamentet – den politiska makten. Alla de förfärligheter som drabbat vårt land går att åtgärda, men förutsätter att riksdagsmajoriteten och regeringsmakten erövras av folket. Det stora problemet är samtliga befintliga politiska partier, vilka aldrig frivilligt kommer lämna platsen vid köttgrytorna – både maktgrytorna och de ekonomiska grytorna – utan måste utmanas och besegras av helt nya folkliga krafter och rörelser som bygger en totalt ny folkrepresentation, för att vi överhuvud taget ska kunna hoppas på en bättre framtid för Sverige. Postmodernismen måste helt och hållet förstöras innan vi kan bygga nytt.

  Avslutningsvis vill jag bara tillägga att presentationen av Rebwar Hassan som ”utesluten ur Miljöpartiet” är en hederstitel så god som någon.

  Gillad av 7 personer

   • Claudia de Longueville skriver:

    Då gör jag ett nytt försök, i vilket jag undviker att kalla de fähundar för ”fähundar”, vilka regelmässigt stämplar undertecknad, som rasist och nazist.

    Gillad av 1 person

 15. garlbanke skriver:

  Grundproblemet är att de flesta svenskar är indoktrinerade av Soc att Sverigen är det rikaste landet i världe genom att undsluppit två världskrig är skyldiga att betala tillbaka genom att sänka vår egen standard.
  ”Vi har det så bra att vi måste dela med oss”! Vanligaste argumentet från kvinnor.
  Om man berättar att Sv har den högsta självmordsfrekvensen i västvärlden blir det tyst! Obehgligt!

  Gillad av 1 person

 16. Claudia de Longueville skriver:

  Att den västerländska demokratin bygger på åsiktsfrihet, yttrandefrihet och fri debatt, ger det gamla konungarikets maktfullkomliga inte ett vitten för.
  De politiskt korrekta håller, i kraft av att de ockuperat tredje statsmakten, det hunsade folket i ett järngrepp.
  De fortsätter att leverera föreskrifter och riktlinjer och det vet exakt vilket, som är det enda acceptabla och oantastliga synsättet på de invällande massorna och dessas integration.

  Att de självutnämnda rättesnörena är alltigenom anständiga, renhjärtade och moraliskt högtstående får bara inte ifrågasättas.
  Det är en skara, som älskar värderingar så länge som de själva får formulera dem.
  Alldeles särskilt postmodernistiska sådana.
  Uppfattningar, som är tillräckligt flummiga för att kunna utgöra ett oantastligt fundament för den villkorade demokrati, som de omhuldar.

  Hur länge skall detta stackars rike toppridas dag ut och dag in av ”de anständiga”?
  Denna mobb, som aldrig någonsin tröttnar på att mästra, förebrå och tillrättavisa medborgarna för att dessa inte är tillräckligt ”goda”.
  Översittare, som vägrar att se några som helst svårigheter med landsockupationen och som regelmässigt stämplar meningsmotståndare som rasister och nazister.
  Hur skall allt det som tidigare generationer byggt upp skyddas mot plundrarna?
  När är tålamodet med de politiska skojarna slut?

  När skall Sveriges statsminister be rikets folk om ursäkt?
  När skall folket besinna sig och ställa nationens marodörer till svars?
  När skall domens dag infalla för de ogärningsmän, som tillåtit människomassor från de urartade kulturer, vilka inte har skapat någonting annat än terror, skräckvälden, anarki och barbari, att invadera Sverige?

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.