Gästskribent Rebwar Hassan: Rösta på något annat än MP!

Vi får inte lägre utsläpp eller mindre klyftor med de miljöpartistiska insatserna i politiken. Vi får något helt annat.

MP var och är fortfarande genomsyrat av idéer om postmodern identitetspolitik. Här ryms kulturellt självhat i kombination med den uppfattning om egen godhet som Åsa Romson gav uttryck för när hon såg sig runt i tunnelbanevagnen och konstaterade att alla som åkte där var svenskar. Underförstått att varje invandrare som kommer hit ”försvenskas” och tar till sig en svensk, fin och modern samhällssyn.

Dogmen om ”alla människors lika värde” tolkas av MP på det märkliga sättet att de som av födsel har sin hemortsrätt här i landet inte behöver prioriteras i våra välfärdssystem medan alla utomeuropéer har rätt till välfärdsstatens omsorger.

Denna identitetspolitik, som i praktiken ställer grupp mot grupp, fick MP i det senaste valet att i det närmaste kollapsa. På grund av den ovanligt varma sommaren med skogsbränder och torka kunde MP göra en snabb omsvängning och lämnade tillfälligt identitetspolitiken, genustramset och diskrimineringsfrågorna och satsade helt på klimatfrågan. Det lyckades någorlunda och inom MP jublades det och sågs som en seger att partiet klarat riksdagsspärren på fyra procent.
Inför EU-valet hoppas MP nu att kunna reprisera framgången genom att återigen satsa helt på ”global uppvärmning” och ”klimathot”. Alla de högt meriterade svenska forskare som har en mer balanserad syn på de komplexa orsaker som driver jordens klimat har i det närmaste tystats. Eftersom media eldar på så kanske MP lyckas igen.

Personer inom MP och alla NGOs som driver så kallade diskrimineringsfrågor med sådant som ”afrofobi” och ”islamofobi” känner sig emellertid inte ett dugg oroliga eller övergivna av denna omsvängning eftersom de vet att Alice Bah Kuhnke är tänkt att fortsätta med att driva deras frågor. De vet också att efterträdaren kulturminister Amanda Lind har samma generösa handlag när det gäller bidrag till de sedvanliga grupperna som föredrar sharia framför svensk lag. Med tanke på att antalet EU-parlamentariker tros halveras så var MP tvunget att peta den i Europafrågor kunnige EU-parlamentarikern Max Andersson. Han finns numera i partiet Vändpunkt VP.

De globala miljöproblem som är möjliga att åtgärda och det inhemska beroendet av energi-import – som vi gott kan lägga resurser på att reducera – riskerar att förbli olösta om vi låter oss inbillas att koldioxid är en förorening och agerar efter denna tro.

De senaste siffrorna från Naturvårdsverket visar att Sveriges klimatpåverkande utsläpp ökar. Konjunkturinstitutet sågar dessutom de flesta av den rödgröna regeringens miljöförslag som ineffektiva. Intressant nog anser de att moderaternas miljöpolitik ger bättre miljönytta per krona, se Transportstyrelsen och Timbro.

För övrigt kan ingen ge ett korrekt svar på vad normal medeltemperatur är. Eller vad som är normal koldioxidhalt. Eller hur det kommer sig att Kina och Indien fortsätter att öka sina redan enorma utsläpp. Eller orsaken till att Maldiverna, som påstås dränkas av havsnivåhöjningen, satsar på turism och en ny storflygplats. Eller skillnaden mellan en klimatmodell och verkligt klimat.

Miljöpartiet har helt lämnat sitt ursprungliga syfte att värna miljön, naturen och människorna till förmån för globalisternas ekonomiska-politiska intressen av frihandelsavtal, öppna gränser, fria kapitalrörelser, globala företag, avtal som exempelvis Global Compact, och barnkonventionen. I sin kamp använder de sig av klimatlögner och överdrifter, en perverterad syn på genus, en statsfeminism byggd på känslodravel samt en okontrollerad asylinvandring av hederskulturer och islamister. I kampen mot all form av nationalism och nationella hinder anser globalisterna att de måste underminera även västerländsk kultur.

Rösta på något annat!

Rebwar Hassan är före detta riksdagsledamot och utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde.

28 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Rösta på något annat än MP!

 1. Ulf skriver:

  Morgonens DI skrivs igen om regeringens avveckling av kraftvärmen. Stora höjningar av koldioxidskatter gör att avveckling kommer att ske i storstäderna som kommer att drabbas av elbrist.
  Ygeman yrar om att de varit subventionerade tidigare som vanligt förstår inte S och MP vad en subvention är eller låtsas inte förstå.
  Nedmonteringen av välfärdssamhället fortsätter nu på energisidan också.
  Orwellskan har blivit ett adelsmärke i MP.

  Gillad av 7 personer

 2. Aha skriver:

  Mp har blivit en ideologisk lekstuga. Centern också. V likaså som omhuldar blåbruna muslimer. S är till delar förlorade. M håller på och tillfrisknar. L är förpestade med SD-hat. Kvar blir KD och framför allt SD som inte anfäktats av ”klimatlögner och överdrifter, en perverterad syn på genus, en statsfeminism byggd på känslodravel samt en okontrollerad asylinvandring av hederskulturer och islamister,”

  SD representerar verklighetens folk.

  Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   ”SD representerar verklighetens folk”. GOTT SÅ.
   KD är bara en viljelös nickedocka – det har de bevisat i minst 30 år.

   Gilla

 3. Göran Holmström skriver:

  Hela det politiska systemet , måste göras om som jag ser det. Det nuvarande drar till sig fel sorts människor som inte har annat än att sko sig själva som huvudmålsättning.
  Vi behöver eldsjälar, sådana som vågar prata och bryta bröd med uteliggare, sådana som vågar lugnt vänta tills tjackisen lugnat ner sig och faktiskt vill lyssna lite.
  Coola typer av dom enda två könen som verkligen finns, man och kvinna, typer vars mål inte är en fet pension av staten och fringisar.
  Utan nöjer sig med 50000 tusen i månaden och efter färdiga uppdrag vill och kan stå på egna ben.
  Sådana finns inte i svensk politik idag, det finns bara den andra sorten, den som oroar sig mer för vad andra tycker och inställsamt rider på alla nya trender om det höjer deras varumärke, och mer än gärna spelar med i all gallimatias som små oviktiga influencers kastar ur sig, för deras 15 minuter i rampljuset.
  Vi behöver nya politiker, som vågar säga stopp och sätta ner foten mot all skit som förvirrade idioter hasplar ur sig i ivern att verka smartare än dom är.

  Gillad av 10 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Katten vet om det inte är en svensk Trump vi behöver. Jag tror det. Har dock svårt att se att det finns någon tillräckligt rik och tillräckligt orädd.

   Och visst behöver vi ett annat politiskt system. Jag tror att ett system där politikerna fick ersättning för förlorad arbetsinkomst samt för omkostnader förknippade med uppdraget skulle locka helt andra och bättre lämpade människor. För anställda kunde detta kombineras med rätt till tjänstledighet så länge uppdraget varar.

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    En Trump är inte möjlig i Sverige, eftersom det inte finns några mekanismer han skulle kunna använda för att genomföra sitt program. Han kan ha åsikter, men har kommer inte att ha något påverkanskraft på de statliga och kommunala systemen. Han kommer inte heller att ha något juridiskt skydd mot övergrepp. Se hur nära det var i USA att DNC kunde genomföra en statskupp via Mueller-undersökningen. Det var bara för att det juridiska systemet i USA inte tillåter alltför uppenbart fusk som det stoppades och nu med full kraft slår tillbaka på DNC och deras medlöpare i FBI och andra delar av Deep State.

    I Sverige skulle motsvarande process utan vidare taga kål på den som stucke upp.

    Gillad av 5 personer

  • Elof H skriver:

   Vi behöver rena personval där de valda (upp till en viss nivå) får ersättning för förlorad arbetsinkomst. Politiken skall inte vara en karriärväg.

   Gillad av 1 person

 4. Ulf skriver:

  För övrigt borde de människor som lidit under IS stämma stater som låtit sina medborgare åka dit och mörda, tortera, våldta och skända utan konsekvenser.
  Det är dags att peka ut Sverige för vad det är, ett land och regim som i första hand i praktiken skyddar folkmördare och struntar i att ta ansvar för dess medborgares fruktansvärda handlingar. Skadeståndsnivåerna torde uppgå till flera hundratals miljarder. Detta självgoda land som kritiserar allt och alla borde lära sig en ordentlig läxa.

  Gillad av 5 personer

 5. Dandersan skriver:

  Migrationen och kampen mot klimatet är två sidor av samma fråga.
  Vi har det idag så bra att vi kan börja montera ner och sprida vårt välstånd till dem som kommer hit eller som tar del av vårt bistånd.
  Koppla av koppla ifrån och koppla loss nu kör vi återtåget mot ett hållbart samhälle där brister driver oss att kämpa för överlevnaden. Den kampen stärker dem som överlever.

  Gilla

 6. Björn skriver:

  Varför inte införa ett system där ENDA sättet att kvalificerar sig för få rösträtt, är genom att arbeta?! I rimlighetens namn, borde de som arbetar och betala skatt, också ha ENSAMRÄTT till avgörandet om vem som ska styra landet och vad deras pengar ska användas till! ”Detaljerna” kan vi ta senare….

  Gillad av 1 person

 7. C skriver:

  https://samnytt.se/regeringen-har-tillfort-nastan-1-miljard-skattekronor-extra-till-ensamkommande-migranter/

  Betänk att när absolut alla kringkostnader har räknats så kostar varje migrant totalt 1 miljon kr i snitt per år under minst cirka 15 års tid. En enda av dessa kostar alltså 1 miljon kr PER ÅR i medeltal … år efter år efter …. Det är därför vi inte längre har kvar något militärt försvar och det är därför cancersjuka inte längre får operationer och vård i tid. Det är därför man har sänkt pensionerna fem (5) ggr hittills. Det är därför +60 procent (1,3 miljoner) av våra äldre (svenska pensionärer) idag är fattiga eller nästan fattiga enl. EU:s norm för fattigdom.

  7-klöverns politik är fullständigt förödande för vanliga hederliga svenskar. 7-klöverns asyl- och invandringspolitik raserar vår välfärd och innebär kraftigt ökad grov kriminalitet / brottslighet och ökad otrygghet. Om vi inte stoppar 7-klöverns gränslöst galna asyl- och invandringspolitik så blir det snart massfattigdom och så småningom även lokala inbördeskrig.

  Gillad av 5 personer

 8. Tobbe Nilsson skriver:

  Skulle ju vara toppen om du sa exakt vilka ”klimatlögner” de uttrycker, för så vitt jag vet har inga stora skandaler uppdagats om ”MP ljuger om klimatet”, men då kanske jag är blind och någon vill länka till en skum blogg á klimatsans som minsann påstår det? 😉

  Nä men seriöst, att år 2019 tro att ”det förekommer överdrifter” i media gällande klimatet Är att vara faktaresistent. Jag vet faktiskt inte varför eller hur man blir så, men det kräver mycket tankeverksamhet och många ursäkter för att kunna ignorera ett så stort fenomen som att vårt klimat håller på att falla sönder.

  Hade det varit ”fejk” på ett eller annat sätt, tror ni inte folket hade klagat mer då, än att istället det är ett par hundra, kanske ett par tusen, som fortfarande finns kvar i Sverige som klagar på det som om det vore en konspiration för att få makt/pengar/brudar eller vad som helst? Det kanske är svårt att förstå, men resten av befolkningen är precis lika smarta som er också.

  Gilla

  • Min strand skriver:

   ”Tobbe” är det ditt civila namn, Ree81 heter du när du leker klimathjälte? Vi har redan etablerat att du saknar baskunskaper inom vetenskap och har därför inte ens förutsättningar för att förstå argumenten så dina åsikter blir helt irrelevanta, det enda som finns kvar är att du ”tror”. Vad tror du om hur man bäst framställer en Chardonnay, eller designar en flyplansvinge eller tillverkar kärnkraftverk eller kanske batterier till en Tesla? Du tror inget om allt detta för du vet inte ett skit om det, så dina åsikter i dessa frågor är irrelevanta, liksom dina åsikter om klimatet.

   Du vill att folk skall betala mer skatt helt enkelt, och slickar makten medhårs. Det är allt.

   Gilla

  • Elof H skriver:

   Ta dig samman människa! Du har helt uppenbarligen noll koll på vad du pratar om. Glöm allt du ”tror” på och försök att ta dig till vad kritiken faktiskt går ut på! Exakt vad är det du vill ha för att bara lite tvivla på din tro?

   Gilla

  • Ulf skriver:

   Alla som gitter och kan läsa av en termometer kan konstatera att temperaturutvecklingen fortsätter att vara modest. Ett fåtal forskare påstår att detta är ett enormt och omedelbart problem. Däremot påstår MP politiker m fl och en uppsjö journalister att det är panik.
   Som artikelförfattaren skriver Indien och framförallt Kina bygger kolkraftverk på löpande band. De har också vetenskapsmän varför är de inte livrädda.
   Termometern stiger med avrundningsdifferenser. Stegring är så låg att vi kan faktiskt inte vara helt säkra på att det inte är mätfel. Ok temperaturen har gått upp 0,2 grader de senaste 20 åren men ingen kan förstås säga att detta inte är naturliga förändringar. Så tagga ner.

   Gilla

 9. Arvid Lärka skriver:

  Enligt det nihilistiska Miljöpartiet så finns det överhuvudtaget inga problem med islamistisk terror- det enda problemet är ”islamofobin”.
  Åsa Romsons kommentar angående 9/11 var symptomatisk för denna totala moraliska relativism. För Åsa Romson var det uppenbart att primärproblemet; islamistisk terror inte var huvudproblemet, utan den förväntade och politiskt överdrivna reaktionen – ”islamofobin”.

  För Miljöpartiet finns bara flyktingar i betydelsen klimatflyktingar, verkliga eller av Miljöpartiet
  projicerade och instrumentellt nyttjade av Mp för att förstärka klimathysterin.
  Problemet i Syrien, Libyen, Irak eller Venezuela är således inte huvudsakligen demokratiska och bottnar inte i flagranta övergrepp och brott mot mänskliga rättigheter- problemet är ”klimatet” och alla dessa av Lövin ständigt omnämnda ”klimatflyktingar”.

  Demokrati är för övrigt inte något centralt för meteorologen, känd från TV, som är Mp:s andra namn i EU-valet, Pär Holmgren. Denna miljöpartist menar att man bör vara beredd att ”tänka utanför boxen” och att man mycket väl skulle kunna överge demokratiska principer för att värna vadå?
  – Jo, naturligtvis inte människan och mänskliga rättigheter- utan klimatet och miljön.

  Gillad av 1 person

 10. Arthur skriver:

  Sveriges Television och Sveriges Radio storsatsar på miljöpartiet precis som i riksdagsvalet. På radion är allting klimattjat och ett patetiskt svassande kring sankta Greta, skolflickan som blev statsmedias expert på klimatmodellering genom att skolka från matten.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.