Stefan Hedlund: Skjut de galna hundarna!

Stefan Hedlund

Statsminister Stefan Löfven är på väg att skriva in sig i historieböckerna som den som förvandlade svensk politik till ett drängslagsmål i gödselstacken. I normalt fungerande demokratier brukar vinnaren i en politisk strid inleda sitt maktinnehav med att räcka ut en hand till den förlorande sidan. Demokratins kultur anses kräva att en ny president, eller statsminister, skall sträva efter att vara hela folkets ledare och att söka överbrygga.

För Stefan Löfven kunde inget vara mera främmande. Så snart han lyckats komma överens med Annie Lööf om att får sitta kvar i Rosenbad gjorde han mycket klart att han avsåg att fortsätta sin kampanj för att brännmärka en växande andel av det svenska folket som högerextrema rasister med anstrykningar av rent nazistiska åsikter och ambitioner.

I upptakten av valet till Europaparlamentet har han bara ett politiskt budskap, nämligen att trettiotalet står för dörren. Horder av brunskjortade nazister står redo att marschera på gator och torg, och i det fördolda förbereds inrättande av koncentrationsläger. Det enda som kan rädda Sverige – och Europa – undan detta fasansfulla öde är att rösta på Löfven, eller möjligen på hans stödhjul inom L och C.

Det kan på sitt sätt vara lätt att förstå varför Löfven uppträder på detta vis. Efter det skamliga januarisveket har han hamnat på konfrontationskurs med arbetarrörelsen, och det finns inte mycket kvar av sakpolitik han kan tala sig varm för. Årets Första maj var nog den mest bisarra uppvisning av facklig-politisk samverkan svensk socialdemokrati någonsin har förmått bjuda på. Då Löfven varken kunde tala om arbetsrätt, marknadshyror, skattesänkningar eller andra gamla S-märkta paradnummer återstod bara brunsmetning.

Det implicita budskap han sänder till sina partiaktivister är att det nu är fritt fram att använda även de mest vedervärdiga tillmälen för att söka pressa tillbaka politiska motståndare. Samtidigt som det är möjligt att intellektuellt förstå varför politisk taktik dikterar detta uppträdande, får ordet ”förstå” inte tolkas som att sympatisera med. Statsminister Löfvens uppträdande förtjänar inte förståelse. Givet de konsekvenser hans uppträdande kommer att få för svensk demokrati borde han utsättas för skoningslös granskning och kritik.

Man kan förvisso hävda att utan hyckleri skulle politik inte vara möjlig. Det finns viss sanning i detta. Fullständig uppriktighet skulle omöjliggöra det politiska spel som leder fram till kompromisser och uppgörelser. Men i Stefan Löfvens fall har anständighetens gräns passerats med sådan råge att han inte längre borde kunna åtnjuta någon form av respekt.

Den minnesgode kan citera otaliga exempel på hur Löfven grötmyndigt har framställt sig själv som den som ”tar ansvar för landet”. För en person med sanna demokratiska instinkter borde detta innebära att söka samla landet. För Löfven innebär ansvarstagande att med varje till buds stående medel jaga ut och brännmärka alla som inte står på hans sida.

När Löfven talar om att trettiotalet står för dörren vill jag ge honom rätt i sak, dock med reservation för att han pekar ut fel land. Det som nu väntar är en retorisk återgång till det sovjetiska trettiotalet, till en tid då den politiska retorikens huvudsakliga syfte var att just brännmärka, att med användande av det mest vedervärdiga språkbruk sträva efter att avhumanisera politiska motståndare. Om fiender kan utmålas som mindre mänskliga än de ”goda människor” som står på vår sida, blir det så mycket enklare för politiska aktivister att starta drev och förtalskampanjer. Ingen barmhärtighet med de onda rasisterna!

Stefan Löfven har förvisso ännu inte förfallit till att brännmärka politiska motståndare som ”syfilitiska huliganer” (ett epitet som användes om Lev Trotskij), men det behöver han inte heller. Han kan vila trygg i förvissningen om att när han väl har pekat ut riktningen kommer hans stormtrupper att svara för det verkligt smutsiga hantverket. Det finns tillräckligt många svenska vänsterintellektuella som fortfarande är så fast i den leninistiska och trotskistiska vänsterns kultur av fullständigt oresonligt hat att återgången till trettiotalet kommer att följa med automatik.

Grälet mellan C och KD, provocerat av centerextremisten Fredrick Federleys besinningslösa anklagelser om att KD inte kan skilja mellan demokrati och diktatur, visar därtill mycket tydligt att Löfvens uppmaning till brunsmetning nu har trängt in även i hjärtat av den tidigare Alliansen, något som säkert kasseras in som en triumf i sig.

Skillnaden mellan dagens Sverige och trettiotalets Sovjetunion ligger dock i att partiet (ännu) inte har full kontroll över medierna. De som utpekats som nazister kommer sannolikt att ge igen med samma mynt. Stefan Löfven kommer att få löpa gatlopp mellan påminnelser om det egna partiets bruna förflutna (rasbiologi, tvångssteriliseringar mm), och anklagelser om att exempelvis SSU i Malmö ger prov på samma antisemitism som då svenska judars pass en gång stämplades med J. Om denna process tillåts att få ordentlig styrfart, kommer den att bli mycket svår att stoppa. Sverige kommer att slitas sönder av oresonligt hat.

Om inte Stefan Löfven besinnar sig och inser att han som statsminister faktiskt har ett mycket betydande ansvar för att stävja denna utveckling, riskerar han att en dag få höra den egna folkdomstolen utslunga samma anklagelser mot Sverigedemokraterna som en gång användes av åklagaren Vysjinskij vid en av skådeprocesserna i Moskva: ”Skjut de galna hundarna!”

83 reaktioner på ”Stefan Hedlund: Skjut de galna hundarna!

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Vi har en Statsminister som är en retorisk skam för landet!

   Vi har i synnerhet TVÅ partier med en praktiskt BRUN historia!
   Nästan överkurs att ens behöva namnge dem!

   Sossarna o Centerns föregångare Bondeförbundet!

   Dessa partier försöker desperat att genom brunkletning,
   vända medborgarnas ögon på annat håll.

   Härska genom att (S)öndra, är Sossarnas maktverktyg.

   Identitetspolitik hämtad från Åsnorna i USA,
   som så mycket andra kulturförstörande influenser,
   i den högre utbildningen!

   Gillad av 4 personer

   • Klokaankan skriver:

    När jag ser Löven föra sin smutsiga brun kampanj går mina tankar till ett annat land än gamla sovjet med lenin och trotskij.
    Minnen från Rumänien när folket reste sig och tog hand om sina folkföredare till ledare återkommer till mig. Arma Sverige vårt fosterland vilken framtid ser vi fram emot här? Gamla Sovjet, Rumänien eller klankrig som i Mellanöstern?

    Gilla

 1. Tomas skriver:

  Många svenskar använer argumentet ”Tänk på kommande generationer” bl.a i klimatfrågan så varför inte tänka likdant vid allmänna val? Ser man verkligen inte den branta utförsbacke vi är i när man röstar fram Löven, Lövin, Lööf mfl Dessa självgoda imbeciller med fullt förfogande att skatta och lagstifta Sverige ur historien samtidigt som de med egna beslut gynnar sig själva och närstående.

  Gillad av 9 personer

  • Jensa skriver:

   Tyvärr hjälps detta fram av ”opolitiska” organisationer i stil med Dennertska familjeföretaget jagärhär som försöker döda all opposition. Värt att notera är att Mina Dennert fått sosse-priset Anna Lindh-priset och att hon talat på Palmedagen. Så opolitisk är hon…

   Gillad av 3 personer

 2. larsbernhoff skriver:

  Det är skrämmande att Löfven anser att det är en bra strategi att nu prata om 30-tal och nazism. Att använda sådana liknelser är ett tecken på att han undervärderar den tänkande delen i Sverige. Om han lyckas är det underbetyg åt oss medborgare men också oppositionen om de inte lyckas vara duktigare i sin debattförmåga och formulering av attraktiva budskap. Centern med Lööf och Federley hänger på Löfven och sänker sig till samma nivå.

  Gillad av 6 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Sveriges maktparti borde tala väldigt tyst om 30-40 talet!

   Det hycklande agerandet har Aron Flam kartlagt!
   Dekonstruktiv kritik/En svensk Tiger!

   Det dåliga samvetet lär aldrig utplånas,
   oavsett hur god Stormakt vi vill vara idag!

   Gilla

  • brrr skriver:

   Politikerna styr hela pengaflödet till public service och stor del av pengaflödet till de flesta tidningar. De som har sin inkomst från dessa medier vill knappast förlora den, särskilt i dessa tider av enormt journalistöverskott. Klart de gör bäst i att vara lydiga, men många av dem tror säkert också fullt och fast på smörjan de publicerar.

   Gillad av 1 person

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Varför har vi presstöd?

    För att domesticera media givetvis,
    numera His Master’s voice!

    Biter/nafsar du Husse,
    blir det inga pengar heller!

    Typ Dumokratifientlig/Islamofobisk…

    Gillad av 2 personer

 3. larsbernhoff skriver:

  Hedlunds avslutning med kopplingen till Stalins åklagare under de sk Moskvarättegångarna under 30-talet som var skenrättegångar för att rensa ut oppositionen blir inte rättvisande för Sverige. Det symboliserar delar av det värsta hos Stalins digra repertoar av hemskheter. Det är som att namnge någon som gick Hitlers ärende. Det var ju precis sådana liknelser som vi ska kritisera oavsett från vilket håll de kommer
  Då är en överdrift av den typ som Hedlund så förtjänstfullt kritiserar hos Löfven. Riktigt så illa är det inte. SD med Åkesson har lyckats manövrera ut de flesta av sina extremistiska företrädare åtminstone på de högre nivåerna. S har utnyttjat V (med ruttna och förvridna röda rötter) för sina syften. För det får de ingen kritik idag. Det är dags att komma fram till vilken preskriptionstid som ska gälla för gamla brister. Vi behöver höja debattnivån om vi vill få till verkliga förbättringar i vårt land.

  Gilla

 4. M skriver:

  Jag brukar för det mesta känna sympati för S även om jag inte vält att lägga en röst där, jag ser vikten och betydelsen historiskt av rörelsen, men nu har min sympati för ledarkadrerna med Löfven i toppen och bristen på kunskap och kompetens smulat sönder min sympati. (Sympatin för borgerligheten försvann med Carl Bidls regering). Något konservativt block känner jag inte heller sympati med.

  Gillad av 1 person

 5. JL skriver:

  En fundering, allvarligt menad:

  Tror Löfven själv på det han säger?
  Gör Lööf det?

  ….eller handlar det bara om ”detta är det vi bör säga för att maximera vårt stöd i våra fokusgrupper”?

  Allvarligt undrat.. Må vara att delar av folket inte har förstånd eller erfarenhet för att förstå det större sammanhanget.

  Gäller detsamma även för deras ledare?

  Någon här som känner dem mer personligen? Är de verkligen så intellektuellt begränsade?

  Oavsett svaret är det en mycket, MYCKET skrämmande utveckling i Sverige

  Gillad av 7 personer

   • Beppe852 skriver:

    Om Både Löfven och Lööf är helt förblindade av hat och maktbegär. Jag tror inte Sverige kommer att repa sig någonsin. Vi har redan mycket som liknar diktatur. Steget till fullt verkställande är väldigt kort! Kan inte förstå den sk oppositionen, varför lägger de inte fram misstroendeförklaring och önskar nyval?

    Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Självklart tror han på det. Hans begåvning (eller snarare brist på) lämnar mycket att önska. Vad har S att komma med den dagen han vill lämna posten? Ännu sämre figur?

   Gilla

 6. Eva Danielsson skriver:

  Stefan Löfven som utan att rodna kan säga de mest förfärliga saker om sina medborgare. Med samma tomma ögon. Mannen som inte vet vad han inte vet. Åtminstone verkar det stå rätt så stilla i huvudkontoret. Men det friar honom inte från att vara den statsminister som låter Sverige öka farten mot ett samhälle som suger ut de egna medborgarna och steg för steg avskaffar yttrandefriheten och avsiktligt skapar ett otryggt våldsamt samhälle. Även om det egentligen är en klick andra ministrar och tjänstemän som är de verkligt pådrivande för att förvandla vårt land till en totalitär socialistislamistisk stat med inbördes motsättningar och ekonomisk ruin, så är Stefan Löfven som statsminister ansvarig och skyldig. Tillsammans med tidigare starsministrar och politiker. Tillsammans med hela etablissemanget med sidoorganisationer, media, SvK och Sv näringsliv och nyckelpersoner inom myndighetssverige. Och naturligtvis tillsammans med  den s k oppositionen som måste ses som allra mest skyldig som inte stoppar dumheterna. Utan i stället också driver på åt fel håll och som deltar i smutskastningen av SD och av alla enskilda medborgare som kan tänkas vara kritiska mot den förda politiken.
  Har man demokrati när det inte finns någon verklig opposition och när det inte går att avsätta de styrande genom allmänna val?

  Gillad av 17 personer

  • Dna skriver:

   Det leder ändå fel att peka på Löfven, han är självklart skyldig, liksom en bilbrännare är skyldig, men problemet är mera fundamentalt, man måste inse att det finns 100 Löfvens på kö, 100 bilbrännare, det krävs ju som vi noterar ingen moralisk resning för att vara statsminister, ingen synbar intelligens, och snygg är han då inte. Så det finns en outsinlig källa till Löfvens, det vi skall frukta som kommer snart det är när denna Löfven inte kommer från Sverige och inte ens har Löfvens svaga dunster av kristen religion i kroppen, likt Obama i USA.

   Gillad av 9 personer

   • W skriver:

    På tal om bilar, så var Löfven med i ett inslag programmet
    Biltokig.
    Han fick provköra en veteranbil. Samtidigt som han fick tala fritt. Jag fick uppfattningen att karlen är fullständigt självupptagen. Jag tror att han lever i en bubbla, omgiven av ett hav av livvakter talskrivare mm och har tappat kontakten med verkligheten. Det kan förklara en del….

    Gillad av 1 person

  • Axel skriver:

   Löfven svamlar om hur tryggt det är i Sverige.
   Jag skulle också tycka att det är tryggt om jag hade massor av Säpo runt omkring mig.
   Han borde testa att skicka hem Säpo och förlita sig på den trygghet som han predikar.

   Gillad av 2 personer

 7. Henric Ankarcrona skriver:

  Var finns socialdemokraternas sakpolitiska linje när stora frågor begravts i januariöverenskommelsen?
  Ingenstans.
  Har extremiststämpeln gett ökat väljarstöd för det egna partiet?
  Nej.
  Löfven går mot nya nederlag. Vad kommer i stället?

  Gillad av 4 personer

 8. Christer H skriver:

  Nazism är en förkortning och exkludering av ordet socialism i nationalsocialism.
  Hur gick det till när socialistiska nationalsocialisterna blev ”höger om Högern”? Palme ?

  Gillad av 3 personer

  • Anna af Trampe skriver:

   Enligt Metapedia är ordet nazism en nedsättande term för den tyska nationalsocialismen. ”Ordet är en sammansättning av två stavelser i namnet på det tyska nationalsocialistiska partiet Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei och användes primärt av motståndare till Hitler, nationalsocialismen och det Tredje riket. Från början kan ordet ha kommit av att tуska socialdemokrater kallades ”sozis” i dagligt tal. Nationalsocialister blev då ”nazis”. Ihopslagningen Nazi-Sozi användes ibland av NSDAP-medlemmar, till exempel av Joseph Goebbels i hans skrift Der Nazi-Sozi (1929)”.

   Gillad av 3 personer

  • brrr skriver:

   Menar du att alla politiker, alla regeringar, alla myndigheter m.fl. i över trettio år skulle vara marionetter åt en död f.d. statsminister?
   Du må fortfarande gå och älta ditt hat mot Palme, men det leder ingenvart i dagens läge.
   De som rev upp luciabeslutet och senare lät det förbli upprivet har förorsakat Sverige MINST lika stor skada som Palme (större skulle jag hävda), och flera av dem är inte blott i livet, utan också fortfarande politiskt verksamma.

   Gilla

   • Dna skriver:

    Palme dog enligt en ny episod på swebbtv, rätt intressant, eller rättare, han fick AIDS och drog, historien förtäljer inte om han överlevde eller inte. Kanske röjer med Elvis på Copacapana?

    Gillad av 1 person

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Palme avskaffade Tjänstemannaansvaret!

    Bortsett från införandet av Mångkulturen…
    Vilket båda är svårt!

    Närmast oförlåtligt!

    Gilla

 9. Kulturisten skriver:

  ”Det finns tillräckligt många svenska vänsterintellektuella som fortfarande är så fast i den leninistiska och trotskistiska vänsterns kultur av fullständigt oresonligt hat att återgången till trettiotalet kommer att följa med automatik.” Det är i detta faktum Sverige skiljer sig så dramatiskt från alla andra länder jag bott i och vars press jag följer. Den enormt utbredda vänsterismen, och dess reflexmässiga hat. Och det är denna grupp, inte de gängkriminella eller terroristerna, som blir Sveriges fall då upproren sätter igång.

  Gillad av 6 personer

 10. Göran Holmström skriver:

  Det finns tre tydliga och troliga vägar ur denna soppa.
  Den ena är att statsministern,”Vinner” och det lilla av vår demokrati går förlorad, precis alla blir då lydslavar till den totalitära våta dröm Löven hyser tyst i sin skalle. Frågan är bara hur länge pengarna räcker.
  Nummer två är att,” Käbblet” omöjliggör att ordning och lugn infinner sig till slut blir det omval och oroligheter av allt från typ gula västarna till mycket värre.
  Nummer tre är att ekonomin dyker och och därifrån kan det gå hur som helst.
  Sverige är inne på en farlig väg, att ha en statsminister som för en form av,”Krig” mot sin egen barndom och morfar, med ett helt land, är mycket illa. Det konstiga är att ingen ställer honom mot väggen och förklarar detta för honom på ett lugnt och pedagogiskt vis.
  Istället så spelar alla andra partier på hans svaghet och hetsar. Vuxet beteende, knappast men mycket lönsamt.

  Gillad av 2 personer

 11. lenam skriver:

  Att skrämma Svenska folket med lögner kommer inte lyckas. Vi är skrämda av verkligheten. Den verklighet som Löfven och hans likar står för. De som säger sig ”värna asylrätten”. Det betyder fritt fram för alla bedragare som vill utnyttja oss och förstöra vårt samhälle i grunden. Att värna asylrätten enligt Löfven och Lööf är att även de som har fått avslag för att de saknar asylskäl ska få stanna i vårt land. Det betyder också att de som inte har riktiga asylskäl får stanna i alla fall och man hittar på en massa andra konstiga skäl. Asyl söker man i första land och det landet är inte Sverige.

  Gillad av 14 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   FN:s Global Compact for Migration passerade nästan helt obemärkt i Sverige vid årsskiftet. Ingen massmedial uppmärksamhet eller politisk debatt överhuvudtaget. Så förbered er på några miljoner ”klimatflyktingar” till Europa årligen och anvisad journalism som ska framställa migrationen och migranterna i positivast tänkbara dager och med rättigheter till välfärdsstatens smörgåsbord. Svenska horrnalister behöver inte dessa anvisningar, de bedriver journalismen på det viset redan, såsom apostlar för Den Humanitära Stormakten och människoförbättrandets avantgarde – men det skadar inte med lite moraliskt stöd från högsta orten av godhet, nu när verkligheten utmanar ”bilden av Sverige”. Länkskatt mot rapporter från verkligheten.

   Gillad av 1 person

 12. Elisabeth skriver:

  I dagens Sydsvenskan läser jag att var tredje region och var fjärde kommun går back och att detta beror på vikande konjunktur och växande befolkning. Punkt. Inget mer. Och denna ”nyhet” återfinns på andra ställen i MSM, bl a SvT. Stefan Hedlund skriver att skillnaden mellan Sverige och 30-talets Sovjet är att partiet ännu inte har full kontroll över medierna. Nja, full kontroll över MSM har man nog. Vi dissidenter kan fortfarande snappa efter luft tack vare nätet.
  ” In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act”. Orwell. Ständigt aktuellt.

  Gillad av 5 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Står det inget om åldersfördelningen – ökad andel gamla och unga som ingendera är i arbetsför ålder? Börjar inte skäggbarnen komma in i rätt ålder? Men för jisse namn, varför läsa Asylsvenskan…

   Gilla

   • Elisabeth skriver:

    Nej Jari, det står förstås inget om det sanna skälet till att regioner och kommuner går back, man klipper bort att det handlar om bidragsberoende personer som flyttade in 2015. Varför läsa Sydsvenskan ? Tja, mångårig vana, trevligt med en prasslande tidning med en och annan lokal nyhet till morgonkaffet. Men vi överväger att snart sälla oss till skaran f d prenumeranter. Sydsvenskan hade en viktig nyhetsbärande funktion att fylla i vår turbulenta region i sydväst men man har misslyckats å det grövsta. Man valde att sälla sig till aktivisterna inom MSM istället för att ägna sig åt seriös journalistik.Det är oförlåtligt..

    Gillad av 2 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Elisabeth
    Kan det bero på de ändrade ägarförhållandena!

    Då gick en kvalitetstidning i graven!
    Tog dessutom med sig HD o NST!

    Gilla

 13. Kweimenkan skriver:

  Det leder helt fel att titta på Löfven som person, han följer bara tidsandan, det är som en snitslad bana. Han följer de underliggande principerna i socialismen, de anti-kristna drivkrafterna dom finns i dess centrum och som socialdemkratin har byggt på hela tiden. Sanning och rätt och skönhet, fria individer, familjen, yttrandefrihet, kreativitet, den vetenskapliga metoden, demokratiska lagstyre allt detta är sekundärt för socialismen, det är bara först nu man behöver börja formulera det öppet, och man kan se det i all sin tafflighet, Löfven är ju vald av tidsandan just för att han är tafflig, han är dum nog för att kunna upprepa dessa mantran utan att ifrågsätta dem, han säger nazism, men menar egentligen att man inte är för det som nu kallas ”liberal demokrati” eller än tydligare, man är inte för ”värdegrunden”, enklare man är inte för att de skall bestämma.

  Så många som kommenterar fokuserar på detaljerna, som ovan. Istället så är detta en oundviklig följd av de principer som styrt vårt samhälle i allt högre grad i över 200 år, man har inbillat oss att vi blev ”sekulära” när vad det hela tiden egentligen handlade om var att vi blev antikristna. Alla de dygder som religionen lärde oss man skall styra goda samhällen efter kastades inte bara ut, utan ställdes på huvudet, det är otroligt hur man kunnat missa detta, vänstern kallade sig vid franska revolutionen vänster, i motsats till höger, man dolde inte att man var anti-kristen, sedan kom världskrigen på 1900-talet och nazism och kommunism, men inte ens detta vände folk ifrån den anti-kristna trenden maskerad som sekularism. Så jobbar man inte mot godhet, ja då jobbar man för ondskan, och det är ju också självklart att man till sist finner kristendomens och västs gamla fiende, islam. Man förenas i det man är mot.

  Så att fokusera på Löfven det anser jag är att stirra på sin egna skor, man har trampat i något, men ser inte att hela vägen bakom var sådan, eller vart man är på väg, Löfven är bara ett steg på vägen, han följer en snitslad bara som om den inte bryts bara kommer att ta steg för steg, har vi inte sett att det kvittar om folk nu kommer från ”höger”, Reinfeldt, eller ”vänster”, Löfven, det kvittar om det är Fridolin eller Lööf, alla följer samma paradigm, mot ofrihet, mot fritt tänkande, mot den vetenskapliga metoden.

  Många, som Hedlund, verkar tro att det finns något att rädda bland alla dessa som följer dessa antikristna paradigm, men det gör det inte, vi måste acceptera att de vill ha det så här, endast om de mister makten så kan detta vändas, vi kommer aldrig att få dem att inse att de har fel, de följer en snitslad bana mot allt större förtryck av oss som inte håller med.

  Gillad av 5 personer

 14. Sven skriver:

  Socialdemokraterna har en stor del av sina väljare bland invandrare i utanförskapsområdena.
  Talet om Nazism och 30 tal är till för att skrämma dessa till att tro att de är hotade och därför måste rösta på S EU valet.
  Det S fruktar mest inför EU valet är att dessa väljargrupper skall välja sofflocket.

  Gilla

  • brrr skriver:

   Detdär får jag inte ihop. Nazisterna och muslimerna hade nära samarbete under 30-talet, de har mycket gemensamt men framför allt judehatet, Mein Kampf är än idag en storsäljare i MENA-länderna, judehatet är utbrett bland muslimer i Sverige o.s.v.
   Jag tvivlar på att så många muslimer skräms av denna retorik, utan det är nog mer till för att skrämma svenskar från att rösta SD, eftersom de andra på något mysteriöst sätt lyckats koppla ihop SD med nazism.

   Gillad av 4 personer

 15. Isabella skriver:

  Vad Stefan Löfven lider av vet jag inte men något är det. Detta oupphörliga hetsande mot alla som inte tycker som Stefan och S, tyder på att statsministern inte är en sansad, påläst och autonom person som kan föra en debatt som gynnar de väljare som valt honom och samtidigt visa omtanke om övriga medborgare. Han ska ju vara Sveriges, hela folkets minister.

  Dessutom är han en usel debattör. Han har inte talang för att kommunicera. Möjligen var han en god förhandlare enligt de som sett honom i den rollen, men jag tvivlar efter att ha sett och hört de utspel han alltid gör i debatter.

  Han verkar ha en fix idé. Om 30-talet, nazismen och SD. Något som möjligen har mer att göra med hans egen familjehistoria än oss andra. Men vältra inte över de egna mentala låsningarna på ett helt folk!

  Vi kan tänka själva. Vi kan läsa och analysera. Vi behöver inte pekpinnar och överstatlighet.

  Gillad av 7 personer

  • brrr skriver:

   Tror inte att vara fackbas innebär särskilt mycket förhandlande, utan det är ett skådespel under lönerörelserna, och ska se ut som att fackbasarna gjort ett bra jobb för sina enorma arvoden, fallskärmar, pensionsavtal o.dyl.
   Fackbas blir man för att man är girig och maktlysten, och bäst på att manövrera sig upp till den positionen.

   Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Isabella
   Fobier brukar ofta kunna behandlas?

   Men Stefan tycks vara ett omöjligt fall…

   Med tanke på artikelns överskrift,
   kan det kanske vara en släng av rabies)

   Gillad av 1 person

 16. Aha skriver:

  Ja det är verkligen markant att sossarna gått in för att varna för att vargen kommer om man inte röstar på dem. Mycket märkligt att gå till val på att skrämmas med motståndaren. Ett svårslaget demokratiskt lågvattenmärke. Undrar vad den minskande skaran av gråsossar tänker om detta?
  Detta visar hur sjaskigt det ”statsbärande” partiet har blivit. Vilka skurkar finns inte i deras led när man väljer sådan valstrategi? Kommer att tänka på sådana filurer som Göring, Goebbels och andra figurer runt Hitler. Det var samma sak med Stalin och hans innersta kretsar. Makten först, ideologin sen.

  Det går att dra Hitlerkortet även mot Löfven. Det sitter fint.

  Gillad av 3 personer

 17. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Man kan förstå Löfven. Tänk dig själv, du är en svetsloppa som med fryntlighet, gott humör å nån slags personlig charm, svingat dig upp i ordförandestolen för ditt fackförbund. Ja, å sen kontaktas du av bekymrade essare som just avpolleterat Marve som dessförinnan intrigerat bort barbieklubbens führer å nu är det sent på jordi. -Du får hundra lax i månan Steffe. -Va ska jag göra då? -Du ska hålla tal vi skriver, du ska stå med på bild med dina lika blåsta europeiska kolleger, du ska debattera lite. -Har ju lite problem med matten, å svenskan ibland. -Gör inget, det är tonfallet som räknas. Gör som Göran Persson, sucka när du debatterar med borgarna, stöna, låt indignerad. -Är det allt? -Sen sprider våra skrivande agenter ut att du är en jävel på att förhandla. -Är jag inte det då? -Joo, visst, men det är det ingen som vet bara. Ingen vet nåt. Hur tror du att rörelsen kommit ända hit?

  Gillad av 5 personer

 18. Björn skriver:

  Medan kommun efter kommun går i konkurs och hela landet är i upplösning, lägger Löfven m.fl all energi på att tjata om andra partiers ”rötter”! Se nu, vad ni ”80-procentare” har ställt till med….

  Gillad av 1 person

 19. Dna skriver:

  Vilken efterträdare till Löfven ser ni som kommer att göra annorlunda? Jag tror vi kommer att blicka tillbaks till Löfven nostalgiskt precis som vissa nu gör med Göran Persson. Tänk om vi får en mycket intelligent person på posten, en Palme, som sätter pk-ismen i överväxeln? Det verkar inte som folk förstår att man endast kan få den statsminister som tidsandan släpper fram. 82% av Sveriges folk har röstat på Löfven.

  Gillad av 4 personer

 20. UlfH skriver:

  Jag anser att det finns en anonym mångskiftande makt med ofattbara resurser med mängder av anställda lobbyister, som utövar makt genom att söndra civilsamhället i alla dess beståndsdelar. Frågan är i vilket syfte?

  Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Maktlystnad och egennytta är väl tillräckliga motiv? Nästan alla kan köpas, bara erbjudandet är det rätta. Nästan alla kan styras, med piska och morot. Finns kanske inte så mycket att vara lojal med om livet saknar ett högre syfte än konsumtion och snabb behovstillfredsställelse.

   Gilla

 21. Enar skriver:

  Vem hittade på att ”30-talet står för dörren” och att ”den miljon svenska medborgare som röstade på SD i själva verket är nazister”? Knappast Löfven, som med sin bakgrund i mer jordnära frågor dock tidigare visat att han utan eftertanke kan ryckas med i ”revolutionära” stämningar (jfr t ex hans ”Vi bygger inga murar”). Mitt intryck är att det är DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och en del av hans medarbetare som är huvudinspiratörer såväl till Löfvens period med ”Vi bygger inga murar” som till nuvarande koncept med ”30-talet står för dörren” (en massiv satsning på den idén gjordes ju i DN veckorna före det senaste riksdagsvalet).

  Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Var kom SDs röster ifrån?

   S och M i de flasta fall…

   Då anklagar han indirekt sitt eget parti,
   att ha hyst dessa åsikter…

   Då borde han väl inte vilja ha dem tillbaka heller)
   Bara glad att bli av med dem!

   Gilla

  • Dna skriver:

   Det ryktas att Wolodarski har gjort en Palme och att det bara är en skyltdocka med en kostym på hans kontor med malkulor i fickorna. Han har dragit till Copacabana.

   Gillad av 2 personer

 22. Matte skriver:

  Kejsaren är naken och han har bara nazist-kortet att skyla sig med.

  Men han placerar det inte framför sig. Det behövs inte.

  Han använder det för att missleda uppmärksamheten likt en trollkonstnär.

  Alltmedan Sverige försvinner.

  Gilla

 23. Rikard skriver:

  Hej.

  Varför inte låta oss ta del av hela Andrej Vysjinskijs fras från 1936 om att skjuta galna hundar?

  ”Shoot these rabid dogs. Death to this gang who hide their ferocious teeth, their eagle claws, from the people! Down with that vulture Trotsky, from whose mouth a bloody venom drips, putrefying the great ideals of Marxism!… Down with these abject animals! Let’s put an end once and for all to these miserable hybrids of foxes and pigs, these stinking corpses! Let’s exterminate the mad dogs of capitalism, who want to tear to pieces the flower of our new Soviet nation! Let’s push the bestial hatred they bear our leaders back down their own throats!”

  Detta sätt att plädera var tydligen typiskt för honom. Han hade väl läst Jesaja, kan tänka.

  Så, hand upp, den som tror att det går att rösta bort problemet på Helgeandsholmen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 24. Claudia de Longueville skriver:

  Så bedrövligt.
  Att ideligen och oupphörligt behöva skåda den tragiska figur, som saknar all förmåga till självständigt tänkande.
  Den svamlande och sluddrande taltratt, som inte kan beskrivas som någonting annat än en nickedocka.

  Så sorgligt.
  Att betrakta skräckkabinettet, som givits fullmakt att styra Svea rike.
  De självutnämnda ”anständiga”, vilka oavbrutet tjatar om, att de ”tar ansvar”.
  Den lömska mobb, som inte kan karakteriseras som någonting annat än PK-terrorister.
  Den elakartade skock, som med hängivet understöd av den ockuperade MSM-apparaten dompterat och bedragit ett helt folk till att bejaka multikulturens och vansinnesinvandringens ”välsignelser”.

  Så outhärdligt.
  Att tvingas bevittna hur systemkollapsen och integrationsfiaskot bara blir värre, alltmedan de politiskt korrekta fortsätter att vråla för full hals, om det underbara med obegränsad folkimport.
  Att se hur den hjärndöda migrationspolitiken är på väg att bryta ned Sverige till ett oöverskådligt kaos av olösliga kulturella, etniska och religiösa konflikter?
  Hur asylkatastrofens följder orsakat ett sammanbrott över vilket de styrande förlorat all kontroll.
  När skall folket besinna sig och ställa rikets fähundar till svars?

  Gillad av 4 personer

  • olle holmqvist skriver:

   Prognos:
   (s) har en halveringstid på drygt 50 år > 50 % med Erlander, 1968,, 28 % år 2018. Det blir
   14 % år 2068, 7 % år 2118 och under 4 % först år 2168. Först då fladdrar fikon-Lövet.
   Vaddå desperation ?

   Gilla

 25. olle holmqvist skriver:

  Krönikören skriver: ”överens med Annie Lööf om att får sitta kvar i Rosenbad ” är det avsiktllg gammelsvenska eller Vardagslivets Psykopatologi, dvs avsett > ”får – sitter – kvar i Rösenbad”
  och bräker åt fåren i Mitt -Fåre-Strömmen ? (MFS) vilket vi bildade vet att det heter på engelska Navigation Channel, som berättar om funktionen. Håll sig hit & undvik risk för kontakt med fasta landbacken. Måste muddras ibland av muddermästare Helin.

  Gilla

 26. olle holmqvist skriver:

  Googlade lite och förstod så Professorns inledande gödselstack >
  ”…under senare delen av 1930-talet…blev en av de ledande jordbruksexperterna i Sovjetunionen – en viss M – skjuten med trettio …närmaste medarbetare. Orsaken var strikt gödselteknisk: M tyckte att konstgödsel i form av salpeter var effektivare än pottaska för kollektiva lanthushåll…Stalins uppfattning var den motsatta… således pottaska. …Stalin hävdade att linjekampen mellan pottaska och salpeter betydde allt….hela landets framtid. Därför måste M och de trettio likvideras”.
  https://www.lindelof.nu/inre-maktstrid-eller-landsforraderi/

  Gilla

 27. vaxholmseric skriver:

  Den riktigt minnesgode, kommer ihåg Palmes tal efter valförlusten – 76.

  Då Olof Palme förlorade valet 1976 utbrast han, med illa dold förtrytelse i tv inför hela svenska folket: ”Nu ska vi se till att borgarna får ett litet helvete”.

  Där och då påbörjades den retorik som idag råder inom politik och media!…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.