Gästskribent Arne Gunnarsson: Om man inte vill vara med i EU då?

Det är nu bara ett par veckor kvar till valet och förvirringen sprider sig. Vem tusan skall man rösta på? Sedan såväl SD, V och MP svängt och vill att Sverige skall stanna kvar i gemenskapen, så är det väl bara att rösta på något av de åtta riksdagspartierna om man är EU-positiv.

Men om man är EU-negativ och vill att Sverige skall lämna unionen – hur gör man då? Skall man bara bli soffliggare eller skall man välja något av de småpartier, som ännu inte kommit in i riksdagen? Om inga EU-kritiker går och röstar, så kommer ju valresultatet visa att alla i Sverige är positiva.

Så därför – gå och rösta vare sig om du är för eller emot. Det finns småpartier på både höger- och vänsterkanten som vill lämna unionen. I mitten finns Landsbygdspartiet oberoende. Och skall vi skicka folk till Bryssel så måste det vara personer som har mod och integritet nog för att sticka ut hakan. Landsbygdspartiet har valt att registrera en öppen valsedel där varje EU-kritisk organisation eller person själv får skriva dit det namn de vill. Så varför inte ta en tom valsedel och skriva dit “Landsbygdspartiet oberoende“. Om du vill kan du därunder skriva dit ett namn på någon, som du har förtroende för. Eller skriv ditt eget namn.

Sedan är det upp till den nominerade att avgöra om han/hon vill anta utmaningen genom att före valet skicka in en samtyckesblankett. Jag vet ju inte vilka som är emot EU – men tänk om Patrik Engellau, Bitte Assarmo, Mohamed Omar eller någon annan av gruppens välkända skribenter så här i sista timman ville engagera sig? Gå och rösta så vi får ett mått på hur många som är emot EU!

Arne Gunnarsson, 72 år, pensionerad ingenjör och numera deltidsskogsbrukare. Boende i Strömsnäsbruk i S. Småland. Har i 7 år suttit med i centralstyrelsen för Landsbygdspartiet oberoende, men avgick vid årsmötet för c:a en månad sedan. Landsbygdsentusiast som är född uppkäftig.