80 % av världens religionsförföljelse riktas mot kristna

Förföljelserna av kristna i Mellanöstern närmar sig folkmord och under de senaste två decennierna orsakat en regelrätt exodus från regionen. Det visar en rapport framtagen av den brittiske utrikesministern Jeremy Hunt.

Miljoner kristna har fördrivits från sina hem, och många har blivit mördade, kidnappade, fängslade och utsatta för diskriminering, enligt rapporten. Rapporten betonar också den diskriminering av kristna som pågår i Sydostasien och östra Asien och i det Subsahariska Afrika, där förföljelserna ofta är sanktionerad av totalitära statsmakter.

”Den obekväma sanningen”, skriver man, ”är att den överväldigande majoriteten (80%) av all religionsförföljelse drabbar kristna.

14 reaktioner på ”80 % av världens religionsförföljelse riktas mot kristna

 1. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Allt förföljelsen av kristna sker (öppet) är sedan årtionden vedertagen kunskap, men eftersom FN också lyder under ”fursten över luftens härsmakt”, så får FN bara vara ”ett sken” av att vara ett organ som ska värna fred och folk.

  Så att det onda kan ske utan inblandning tills det är klart och sen kan FN och andra goda återigen komma och säga att ”man inte visste, det var olika uppgifter, gick inte få bekräftat, vi var naiva osv…”Men nu har vi lärt, får inte ske igen osv…”

  Detta för att inte vi någonsin ska nudda vid verkliga åtgärder och lösningar.

  VARFÖR FÖRFÖLJS KRISTNA? Guds ord säger:
  Så kommer också alla som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas.
  2 Tim 3:12

  Jesus: Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatat er.
  Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er.

  Kom ihåg vad jag har sagt: tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, skall de också bevara ert ord.
  Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig. Joh 15:18-21

  Jesus: Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket. Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull.
  Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er. Matt 5:10-12

  Jesus: Och ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst. Matt 10:22

  Hela världen är i den ondes våld, står det i 1:a Johan 5:19.

  Gillad av 2 personer

 2. Thomas Ek skriver:

  Vem har spridit myten om att muslimerna är den mest förföljda folkgruppen?
  Myten saknar alltså verklighetsgrund. Vi hör om antisemitism, islamiska illdåd mot muslimer och annat. Men 80 procent görs alltså mot kristna. Om detta hör vi aldrig om här hemma i Sverige. En av nio kristna förföljs nu på vår planet, mestadels av muslimer. Varje månad attackeras kristna kyrkor och bränns ner. 345 kristna mördas varje månad (i genomsnitt). 219 kristna fängslas varje månad. Tanken på att vi i Väst tillåter att denna utrotning av kristna tillåts fortgå gör mig illamående. Av vilken anledning underhåller vårt Public Service oss denna väsentliga samhällsinformation? Statsminister Löfven fiskar gång efter annan röster med att högmodigt försäkra ”aldrig mer!”. I skydd av vårt tvångsfinansierade Public Service tillåts han strunta i problemet.

  Gillad av 6 personer

  • pllay skriver:

   Förföljelsen och dödandet av kristna sker med vänsterns stöd och gillande.
   Det finns ett motsatsförhållande mellan marxism och kristendom, bägge är religiösa rörelser där skillnaden ligger i betydelsen av och synen på det personliga ansvaret.
   Kristendomen understryker individens fria val och ansvar därför, marxismen är en totalitär elitistisk religion där individen är underkastad elitens godtycke, likt Islam.
   Då Islam likt Marxism är totalitära rörelser som ser demokrati som en väg att vinna makt finner de lätt varandra i kampen mot sann folkdemokrati, maktdelning och den kristendom som numera står för empati, pluralism och demokratiska värden.
   Hela den civiliserade delen av världen står inför ett generalangrepp på de värden som format vår goda kultur med friheter, demokrati, levnadsstandard och pluralism.

   Gilla

 3. Elisabeth skriver:

  Nej, förföljelsen av kristna rapporterar man inte om i svensk media. Det råder tystnad. Däremot har man mycket att säga om problemen som muslimska grupper har i bl a Burma och i Kina. Och hur vinklat är det ? Eftersom jag är starkt misstänksam när det gäller svensk media tror jag att det snarare handlar om vilka problem som majoriteten har med dessa muslimska grupper. Kina stämmer i bäcken. Det är ju bara att titta på det som händer i väst.
  Rätt uppseendeväckande att Svenska Kyrkan inte på något sätt ställer upp för systrar och bröder i svår nöd. Men man har väl fullt upp med sin Greta-dyrkan och sina HBTQ-frågor.

  Gillad av 5 personer

  • Niklas R skriver:

   Kina förtrycker alla religiösa grupper.
   Men socialistisk media tar bara upp de grupper som det är politiskt korrekt att rapportera om, nämligen muslimerna som ska rösta rött i nästa val.

   Annars har du helt rätt. De ”förtryckta muslimska grupperingarna” är vanligtvis grupper som terroriserat sin omgivning, så som Muhammed har sagt till dem att göra, och sedan har staten och folket tröttnat på dem och slagit tillbaka. DÅ blir det helt plötsligt synd om muslimerna i SVT och SR.

   Gillad av 2 personer

   • Elisabeth skriver:

    Ja Niklas, det tycks som att hela samhället viftar på svansen inför muslimerna. Någon/några däruppe vill tydligen ha det så och drar i alla trådar. Känns Kafka-aktigt.

    Gilla

 4. Göran Holmström skriver:

  Varför skriver man inget om förtryckta småtjocka medelålders högfungerande män för?
  Världens största orättvisa och till det kränkande behandling, och ingen absolut ingen bryr sig, vi alla dör, alla dör. ( vet snodde det från Fateme)
  När ska vi få pengar och bidrag?

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   När du går i pension. Då trillar pengarna in på kontot. Bra arbetsgivare betyder lite större skärv. Usla arbetsgivare, tyvärr Sveriges kassa ekar tomt så det blir en liten skärv.

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Upp tror inte jag får någon vidare pension alls, Myglade för mycket som ung, det är preskriberat nu.
    Misstänker att fattigpensionär är bara förnamnet på övningen 🙂
    Men är inte orolig, Min farmor sade jämt Gud spår över Höken.
    Husbil eller husvagn, bästa böckerna en crosshoj och en glidare så är jag mer än nöjd.

    Gillad av 1 person

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    GÖRAN, klok farmor där!
    Uppskattar dina val beträffande livets ”nödtorft”.

    Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   MANGAN, mera sådant tack! Vi behöver sätta ord på det absurda, låta det framstå i all sin löjeväckande prydnad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.