Richard Sörman intervjuar Maria Hind Alias (s): ” Vi behöver erkänna varför det blev så fel”

Richard Sörman

Maria Hind Alias är socialdemokrat och säger sig tro på mångfald. Men mångfalden förutsätter gemensamma regelverk. Människor som kommer hit måste anpassa sig annars kan de åka någon annanstans. Hederskultur och religiös extremism har inget här att göra.

Jag tar bilen från Uppsala till Eskilstuna för att träffa Maria Hind Alias. Vi har stämt träff för att tala om hennes kamp mot hedersvåld och religiös extremism.

När Maria var sex år kom hon till Sverige med sina föräldrar som flykting från Irak. I tonåren blev hon aktiv socialdemokrat och har varit kvar i partiet sedan dess. Nu har hon bildat ”S-föreningen för jämställdhet emot hedersförtryck och våldsbejakande extremism”, vilket rönt en del uppmärksamhet och hon har bland annat träffat justitieminister Morgan Johansson för att informera om föreningen. Hon ses av vissa som ”kontroversiell” eftersom hon talar öppet om problem som härrör direkt ur invandringen.

Själv stötte jag på henne på sociala medier där hon uppmanar sina partivänner att inte blunda för immigrationsrelaterade problem gällande kvinnosyn och religiös extremism. Maria säger att hon tror på mångfald, men att det krävs mycket större tydlighet att det är svenska normer som gäller i det svenska samhället.

Vi träffas på förmiddagen mitt i centrala Eskilstuna och går till ett café där vi sätter oss och börjar prata.

Maria berättar att det var fler saker som hände samtidigt som fick henne att bilda föreningen. Dels hade hon själv hållit ett föredrag för partivänner om hedersrelaterat våld och upplevt att det blev helt tyst efteråt trots att det funnits ett intresse. Sedan kom hon att kontaktas av ett ungt förälskat par som hotades till livet av flickans familj. Hon hörde då av sig till kommunen för att fråga hur de jobbade med dessa frågor och insåg snabbt att de varken gjorde eller kunde någonting. Någon berättade för Maria att småbarn som lekte på en gård hade utsatts för värvningsförsök av personer från en intilliggande moské. Och när det dessutom blev känt att socialdemokraten ”Soffan” Hermansson motarbetades av partikamrater i Göteborg trots – eller tack vare – att hon vågat lyfta frågor kring hedersvåld och extremism då kände hon att något måste göras.

Många tyckte föreningen skulle vara partipolitiskt obunden, men Maria kände att det fanns ett behov att lyfta detta inom socialdemokratin och därför blev det en s-förening. Det
handlar inte om att socialdemokrater förnekar problemen i första hand, säger Maria, men att man saknar insikt och förståelse.

– Man har inga kunskaper om det här överhuvudtaget och det gör att man backar och kanske inte vågar prata. Jag vill inte svartmåla, jag väljer att tro att man inte har kunskap.

Jag frågar om det här med kunskapsbrist inte är ett problem när det gäller immigrationen i stort eftersom svenskar inte verkar förstå vilka potentiella problem man drar på sig då man välkomnar en omfattande immigration av människor från väsensskilda kulturer.

Maria säger att hon håller med. Hon säger att svenskar är i allmänhet är generösa och omtänksamma, men att det har gått för långt.

– Någonstans i den svenska goda synen på hur människan fungerar har man inte ägnat en tanke åt vilken typ av människor som kommer till Sverige, vilken typ av kulturer de har med sig. Det handlar om hundra procent kunskapsbrist. Man har trott att alla som kommer är lika goda som svenskarna, eller att deras kultur är kompatibel med den svenska, eller att alla vill integreras.

Man har aldrig tänkt att en del människor kanske inte vill integreras till det svenska samhället.

– Det är det som gjort att vi hamnat i den skit (jag paketerar inte vad jag säger) vi sitter i nu, där vi dels har högerextrema krafter som vuxit av ganska naturliga skäl och dels invandrarmiljöer med kvinnoförtryck och religiös extremism. Det har att göra med att politiker inte har haft en klar idé om hur integrationen ska se ut.

Jag frågar Maria om vi inte tenderar att vänta oss för mycket av integrationen. Går det verkligen att integrera så mycket människor? Handlar det inte till viss del om kvantitet?

– Jo, och det är där jag menar att samhället måste bli mycket tydligare och ställa hårdare krav. Hade det funnits en en tydlig integrationspolitik innan vi släppte in alla de här människorna som nu har kommit skulle de ha vetat att om vi kommer till Sverige måste vi lära oss svenska, har vi ingen utbildning måste vi skaffa oss det (annars får vi inga bidrag), när vi skaffat en utbildning ska vi leta efter ett arbete och så vidare. De skulle veta att de hade ett antal år på sig där de får hjälp av det svenska samhället men att de sedan måste bli självgående. Det ska vara tydligt att du har skyldigheter, inte bara en massa rättigheter.

– Men faller du inte in i ett utopiskt tänkande här där allt är möjligt bara man gör rätt. Är det inte bättre att se till att man överhuvudtaget inte utsätter sig själv för den här typen av ”utmaningar”? Kan vi verkligen lösa alla problem?

– Men det går att lösa. Jag vill vara en sådan där obotlig optimist. Jag tror på att det går att lösa precis allt, jag tror det. Men fortfarande måste vi förstå vad problemet är innan vi kan hitta en lösning. Vi behöver erkänna varför det blev så fel. Sedan är det möjligt att gå vidare och vara lösningsinriktad. Att stoppa problem under mattan funkar inte.

Maria börjar prata om vad som hände 2015 och varför så många ville göra den långa resan till just Sverige.

– Till exempel hade vi behövt vara mycket tydligare 2015 med att Sverige inte är ett bidragsland. Varför kom det så många hit och varför stannade de inte i Tyskland på vägen hit?

– Vad är ditt svar?

– Mitt svar är att hit kunde människor komma och leva på bidrag och ingen jävel frågade dig vad du skulle göra för någonting. Så enkelt är det. Här i Sverige kan jag bete mig precis hur som helst utan att ställas till svars för det. De som kom borde ha fått läsa ett dokument, ett slags samhällskontrakt där det tydligt står vilka krav som behöver uppfyllas för att få ta del av det svenska samhället, vilka värderingar som gäller.

– Och vad gör man med dem som inte uppfyller kraven?

– Då har de ingen plats kvar i Sverige. Punkt.

Maria låter bestämd och jag kan inte bli att bli lite ironisk.

– Men vad har du för människosyn egentligen?

– Haha. Jag har en integrerad människosyn. Det försvinner i debatten att jag faktiskt är för mångfald. Jag tycker mångfald berikar ett samhälle, men det ska vara tydligt att det är svenska samhällstraditioner som gäller, och att det finns en viss kultur som alla behöver ta del av om vi ska kunna leva i samma land.

Vi talar avslutningsvis om socialdemokratins historia. Maria menar bestämt att hennes åsikter egentligen inte alls är kontroversiella. Hon säger att hon inte förstår hur det kunnat bli så att hon som invandrare är mer stolt över Sverige än vad många infödda svenskar verkar vara. Hon vill bygga vidare på en svensk socialdemokrati som inte räds integritet och självkänsla. Att förneka värdet av Sverige och det svenska blir i slutändan absurt när det är just till Sverige som människor har flytt.

– Jag tänker inte låta de här krafterna, eller rösterna ta över det här partiet. Jag gör inte det!

87 reaktioner på ”Richard Sörman intervjuar Maria Hind Alias (s): ” Vi behöver erkänna varför det blev så fel”

 1. Fredrik Östman skriver:

  ”Det
  handlar inte om att socialdemokrater förnekar problemen i första hand, säger Maria, men att man saknar insikt och förståelse.” — Detta bevisar ju att fr Alias saknar insikt och förståelse. Socialismen avfärdar alla svenska värden och regler och kulturella koder. Det är socialismen som förorsakar hedersvåldet och islamismen. Vi måste tala klarspråk om det.

  Gillad av 17 personer

  • Disco-Kaj skriver:

   Dom är väl rädda för att förlora sina muslimska väljare. Skulle de plötsligt göra det kan det i värsta fall bildas ett eget muslimskt parti. Något som t ex har inträffat i andra länder.

   Gilla

  • nybake skriver:

   Allt detta sitter inpräntat i var människas medvetande efter år av tragglande i alla medier.
   Nya bidragskonstellationer på G för att skyla inkompetensen hos regering och bihang?

   Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  ”Ha-ha, jag är för mångfald och vill kasta ut alla som inte arbetar och passar in sig i samhället, men Sverigedemokraterna, som har exakt samma åsikt, är högerextremister som olyckligtvis har vuxit.” Kan hyckleriet och förljugenheten uttryckas tydligare?

  Gillad av 19 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   Helt rätt FREDRIK ÖSTMAN, Det är blindhet i dess mest förfinade form.
   Gud bevare oss för sådana försök som detta genom Maria Hind Alias.
   Dessutom, har hennes likar ingenting att sätta emot de verkliga ”krafterna”, liksom vår feministregering och värdegrunds-riksdag inte har. Just därför detta hyckleri och dubbelmoral.

   Gillad av 10 personer

  • Björn skriver:

   Ja, man kan undra hur en sådan självklar ”medelsvenssons-åsikt”, har kunnat tryckas längst ut på högerextremistkanten? Sosse-adeln och MSM har tillsammans gjort ett gediget arbete…..

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Men det skedde redan på åttiotalet. Varje propå om att bidragsfusket borde stoppas möttes med indignation från fr Alias eget parti. Varje önskan att brottsligheten borde åtgärdas möttes med oförståelse och effektiva straffsänkningar av fr Alias eget parti. Vi satte upp gallergrindar i våra lägenhetsdörrar och på våra villafönster. Nu var de hederliga inburade och de brottsliga gick fria. Men folket fortsatte att rösta för detta elände. Därför hamnade vi i det som fr Alias kallar för skit. Sosseskit, och hon är en integrerad del av det.

    Gillad av 10 personer

 3. JL skriver:

  Befriande läsning, men VAD gör Maria hos sossarna?

  Jag läser ett logiskt och tydligt resonemang om att ställa krav på folk, och tvinga på dem både värderingar och språk.

  Jag läser också ett lika tydligt ställningstagande mot kulturella uttryck som inte hör hemma i Sverige.

  Frågan jag ställer mig är hur Maria definierar ordet mångfald, som hon är för? Maträtter, danser, språk och hudfärg?

  I sådant fall är JAG också mångfaldsförespråkare. Skulle dock aldrig sätta det epitetet på mig själv. Förknippar ordet med försvar av importerade totalitära ideologier, och de låga förväntningarnas rasism.

  Verkar vara en härlig kvinna hur som helst. Önskar henne all lycka till med sin reformering av S.

  Gillad av 2 personer

 4. Anders Nilsson skriver:

  Det går mycket bra att lösa problemen som hon vill. Om vi övergår från bidrag till skatteavdrag kommer vi uppnå det hon önskar. Om vi t.ex. tittar på barnbidraget och ser att 100% delas ut som bidrag i år. Om endast 80% delas ut som bidrag 2020 och 20% som barnskatteavdrag och sen 60% som bidrag 2021 och då 40% som barnskatteavdrag osv. Genom att successivt övergå från bidrag till skatteavdrag, så kommer de som vill jobba att få god tid på sig att hitta ett jobb, men de som inte vill jobba får då söka sig till andra länder för att få bidrag.

  Gillad av 6 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Jag tror inte vi kommer ifrån bidragen om vi skall kunna ge alla en inkomst, som man kan överleva på.
   Vi har t ex bostadsbidrag annars skulle personer med låg pension inte klara sig. Det hjälper inte att ta bort den lilla skatt de betalar. Det skulle bli upplopp utan bostadsbidraget.

   Gilla

   • Elof H skriver:

    Absurt att man ska få olika mycket pengar beroende på vilken bostad man valt. Höj pensionen för alla istället och låt folk anpassa sin bostad efter inkomsten.

    Gillad av 1 person

   • Elof H skriver:

    Även problem med socialbidrag som betalar hyran, det är ett dolt stöd till hyresvärdarna eftersom det håller uppe hyrorna.

    Gillad av 3 personer

 5. Tomas skriver:

  Utmärkt intervju tack, nästan så jag trodde det var fejk. Fortsätt leta upp fler intervjuoffer så kan ni konkurrera ut PK kolosserna.
  Hennes optimism gällande integration delar jag inte men blir gärna motbevisad.

  Gillad av 1 person

 6. Aurora skriver:

  ’Jag vill inte svartmåla utan väljer att tro att de inte vet’. Med den inställningen händer inget. Svenska makthavare har valt att inte veta i över 20 år. För så naiv kan ingen normalt funtat människa vara att den inte med över 20 års bevis åndå inte vet något. Sverige har valt vilket samhälle man vill ha. Sedan står Löfven och målar upp oppositionen som Europas mörkaste hot. När det riktiga mörkret ör det ryggstöd hans makt vilar på.

  Gillad av 11 personer

  • Axel skriver:

   Ett förslag.!! Stefan Löfven och hans Ulla bildar ett nytt parti. Socialmuslimerna. Tyvärr får dom för många röster, men dessa vet man vad dom står för. Socialdemokraterna gör Ann Sofie Hermansson till partiledare.
   Hon är en meriterad hederlig och rak sosse. Sossarna får då tillbaka väljare som inte har litat på Löfven och Co. Löfven skall vara glad att Europeer är förnuftiga och inte vill bli muslimiserade, vilket Löfven har i sin agenda. Socialismen har alltid sett högerspöken i sina motståndare. Attack är bästa försvar enligt sosse ideologin!

   Gilla

 7. Jan Andersson skriver:

  Enligt Grundlagen behöver man inte låta sig integreras eller ta aktiv del i det svenska samhället. Tack, Olof Palme för denna fantastiskt utopiska idé. Synd att du inte lever och får se hur det blev i praktiken i Sverige och Sydafrika.

  Gillad av 9 personer

 8. Dnakramas skriver:

  Mitt perspektiv är ett annat. Hela hennes person andas godhet, Hon är minsann för allt bra! De bra kan komma och stanna, de dåliga får inte komma och skall skickas ut. Bortsett från den självklara praktiska omöjligheten i hennes position (som ju är en majoritetsposition) så är det något annat som skaver för mig. Personer som henne, med vilken rätt är de för en politik som mördade Ebba, som mördade en mamma och hennes son på IKEA, som låter svenska ungdomar bli sparkade som i videon som delades igår? Med vilken RÄTT är de för en politik som nu medför att över 7500 våldtäkter anmäls?

  Jag är gudatrött på att vi låter dessa människor komma undan med att vara för allt bra och mot allt dåligt. Är man professionell politiker eller utger sig för, som på dessa sidor, att ha tänkt efter, då måste man ta ansvar FÖR DET FULLA UTFALLET av ens politik och åsikter.
  Kommer utomeuropeiska invandrare så kommer ett stort antal att ta sin egen kultur med sig med alla de konsekvenser det medför, och en del är terrorister, många är brottslingar och många är våldtäktsmän. Det kan aldrig vara på något annat sätt. Diskussionen förs alltid på en imaginär planhalva där dessa människor aldrig behöver konfronteras med den rena ondskan i deras position.

  Med vilken rätt, frågar jag mig?

  Gillad av 16 personer

 9. kolosserbrevetkap3 skriver:

  ”Jag paketerar inte vad jag säger) vi sitter i nu, där vi dels har högerextrema krafter som vuxit av ganska naturliga skäl”.

  OBS! Vet att det är de ca 1000 0000 (en miljon) svenskar som enligt socialdemokrater som Maria Hind Alias, får finna sig i att vara en del av dessa ”högerextrema krafter”. Allt enligt partiledare S Löfve’n och andra socialdomokratiska företrädare.

  Varje läsare, låt inte lura er av denna smörja från Maria Hind Alias; det handlar enbart om att få fortsätta möjligheter till samma djävulskap.

  Det är inget som ”gått fel” med sossarnas politik och styrning – sossarna tycker bara det är beklagligt att hela folket inte fattar och accepterar deras politiska styrning och åtgärder.

  Låt inte lura Er!

  Gillad av 10 personer

 10. Aha skriver:

  Mångkulturen drar verkligen med sig en mångfald av problem såsom framgår av Maria Hind Alias i krönikan. Mycket av debatten i media har kommit att handla om problem relaterad till mångkultur. Mångkultur kräver enorm energi av alla parter; av de som försöker lappa ihop mångkulturen såsom Maria Hind Alias och av de som kritiserar och av samhället som måste lägga enorma resurser för att hålla ihop lapptäcket.

  Mångkultur har blivit liktydigt med att be om problem, inte att få framgång. Och så försöker Löfven och kompani pracka mångkulturen på de forna öststaterna.

  Gilla

 11. Rutger skriver:

  Det känns inte som damen dragit de korrekta slutsatserna av sitt synsätt, eller så är hon bara försiktig.

  Om jag uppfattat saken sätt så är damen för mångfald baserat på svenska värderingar. Det reducerar begreppet mångfald till yttre attribut såsom hudfärg, saffran och klädsel. Det räcker då tex med ett maskeradparty för att mångfalden ska infinna sig. För mångfald behövs då egentligen inte invandrare. Det räcker med att svenskarna reser utomlands och får influenser.

  Då svenska värderingar ska gälla ska ingen invandring från kulturer som hotar och är emot våra västerländska värden accepteras. När tex en fotbollsklubb rekryterar spelare så vill man inte ha sådana som inte vill spela fotboll. Varför ta sig besväret att acceptera icke intresserade för att sedan sparka ut dem

  Gillad av 3 personer

 12. uppstigersolen skriver:

  Igår såg jag Janne Josefssons comeback i SvT. Bergsjön för 25 år sedan vs Bergsjön idag. Skrämmande bild. Några få uppgivna poliser som inte ville störa buset som regerar i Bergsjön. Tydligare signal om att Stefan Löfven et consortes vill ha det så här får man leta efter.

  Gillad av 6 personer

  • 5-0 skriver:

   Hade teven på utan ljud och såg de där poliserna sitta och fika med Josefsson, han polisen närmast kameran såg ju ut som en misshandlad hund där han satt där med glansiga ögon och gråten i halsen. Patetiskt.

   Gillad av 1 person

   • Hortensia skriver:

    Hördu, Nollan, svenska poliser är inte patetiska, de är mänskliga… och ofattbart plikttrogna, som fortsätter försöka behandla massimporterade multikriminella precis som det inhemska bus deras resurser räckte gott till att hålla efter när Sverige var lagom.

    Ja, jag skulle gärna se, att våra arma, plågade, utmattade svenska poliser, som trängs hårt både utifrån och inifrån, verkligen kunde känna vilket oerhört stöd de har från den normalt skötsamma allmänheten – och därigenom fick nödvändig råg i ryggen…

    … samt omedelbart understöd av militären och många noga utvalda, särskilt betrodda civilpersoner med dokumenterat gott omdöme och erforderlig vapenvana.

    Gillad av 2 personer

 13. Svante Jonsson skriver:

  Efter att garderobssossarna C och L har kommit ut som sossar är det inte speciellt vågat att tro på en partisplittring inom S. Ju förr desto bättre Hind Alias! C har snabbt anammat sosseretoriken, se t. ex. Federleys debattartikel i Aftonbladet igår. Björklund är ju Björklund och en tam anka i ankdammen numera, inte Metternich och vägrar inse att det Habsburgska imperiet har gått under samt att nationalismen i grunden är liberal och att nazismen, kommunismen och islam inte är några ”högerextrema” nationalistiska påfund. Det är beklämmande att Löfvénligans historieskrivning har satt år 1945 till år 0 helt utan klargöranden från den intellektuella eliten (hovhistorikern Arnstad) i den löfvénska myllan. Bra intervju Sörman, det är trots allt gott att höra andra röster än de vanliga babblarna!

  Gilla

 14. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Hennes enda verkliga budskap är valet av parti, paternalismens, omhändertagandets ideologiska hemvist. Det hon säger är olja på vågorna men det är Bjereld, partiets Poseidon, som driver igenom besluten. När Maria frankt deklarerar att de som inte godtar och omfamnar skyldigheterna skall ut så slipper hon förklara hur det skall gå till. Värdegrundsdogmerna tillåter naturligtvis inte att någon kastas ut, möjligen om de sköter sig och har en god utbildning, d.v.s. inte behöver staten som mjölkkossa, men the rest, stays.

  Gilla

 15. lenam skriver:

  Det är nog enklare för henne att byta parti än att bli utfrusen bland sossar. Man halshugger budbäraren.Ett stort problem är att i vårt land går det inte att integrera människor som inte vill bli integrerade. I Kina kan det lyckas med visst tvång och omskolningsregler. De allra hopplösaste är välkomna till Sverige har vår regering (sossarna) bestämt. Jag menar inte att vi ska starta omskolningsläger. Jag tycker snarare att vi ska ge upp och inse att det inte går. De som varit emot en ansvarslös invandringspolitik kan inte heller vara ansvariga för den situation vi har.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Hon är husblatte och blir inte utfrusen. Inte mer än moderaternas husblatte, den där lilla persern med skägget, blir utfrusen i moderaterna. De lurar båda lättlurade väljare att tro att S och M har bytt sida från utlänningarna till svenskarna. Detta är deras uppgift. Så exploaterar våra fiender till och med vår fromma förhoppning.

   Gillad av 8 personer

   • M Boberg skriver:

    Fast nu är dom ju här och frågan är om det är produktivt att även om de är husblattar så kanske det inte ändrar så mycket på faktum och skulle de vara emot (svenskar) så har vi svenskar som är emot oss i alla fall och dessa husblattar får trots allt säga det du och jag inte får säga? Ta en (kort) paus även om det tar emot så mår du bättre på sikt även om du säkert är en hård man som tål behandlingen? Vilken sida folk är på beror mycket på vad som gynnar dem men om skägget är emot oss är jag tveksam till även om han har gräddfil.

    Gilla

   • Riksföreningen heja hanif hem till bali skriver:

    M Broberg kör med samma taktik som #jagärhär-kärringarna, dvs. ”nu är b*******a faktiskt i Sverige och därför är du som svensk skyldig att försörja dem livet ut, din rasist!”.

    Ensamkomande flyktingbarnet Balif kan gott repatrieras tillsammans med resten av iranafghanerna.

    Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Som sagt, börjar det dyka upp misstänkt många från S och M som ”ger SD rätt i mycket”….

    Gilla

   • M Boberg skriver:

    Ha, ha, ha att hamna i samma kategori som batiktjärringarna och asylturisterna tar jag som En merit på att svennar som fått gratis, nåja via skattsedeln inte är läskunniga och till och mindre intelligenta än nämnda två grupper som gökar varann säger en del om en del svennar men lycka till att skicka ut dom som varit här sen barnsben i decennier när ni inte ens lyckas få ut allsköns lycksökare som lockats hit och ”alla” stått på perrongen och tåget gått. Man bör vara läskunnig om man ska hålla till på denna sida men det är ju det som är meningen att alla, även idioter ska få komma till tals. Det är det som är demokrati och att vara dum i huvudet är inte olagligt men det kan få konsekvenser som även mer smarta får lida för. Men att blanda ihop skägget med turisterna som även du pröjsar för kräver knappast förtydligande om var tankeverksamheten är på en sådan individ och det är bra att vi får fram vilka man bör skicka fram. Kanonmat så slår man två flugor i en smäll.

    Gilla

 16. M Boberg skriver:

  6 år när hon kom och kan väl då betraktas som svensk? Hur gammal hon nu är spelar väl mindre roll men att vakna nu? Tittade på hennes ”profil” så borde hon kunnat konstaterat det här bra mycket tidigare men visst mycket handlar om timing och vem som säger det för det luktar karriärist? https://se.linkedin.com/in/maria-hind-alias-43b394b3 Men om det hjälper nu mer än hennes karriär är väl tveksamt? Även om det är helt ok för min del men som sagt det gäller att veta när man ska ta bladet från mun och hon personligen har säkert gjort sitt för samhället men tittar man på varför hon är såsse så blir man inte förvånad och nog fan hade hon kunnat dra i handbromsen tidigare, mycket tidigare med fler så att det nu skulle göra någon skillnad mer än på marginalen i stort är nog för mycket att hoppas på. Men kvinnor kan heter det och svenska män med ljust pigment ska hålla tjäft i alla fall enligt annjie. En vit man som gått den hårda vägen och tog det som en man och drog till den östra delen av riket som ryssen tog tack vare cronhjon på Sveaborg som fjollade bort en 1/3. Så lär av historien fienden finns
  hemma.

  Gillad av 1 person

 17. rombens skriver:

  Det välfärdsindustriella komplexet skiter i de långsiktiga konsekvenserna av importen av ”fattiga” och ”behövande”. Utjämningen av levnadsförhållandena under perioden 1950 – 1985 har gjort att brist på ”offer” uppstått. Till slut finns bara en utväg : Öppna gränserna och fyll på med behövande skaror, kosta ved det kosta vill.

  Gillad av 1 person

 18. ERROL skriver:

  I enpartistaten Sverige, kommer dessa självklarheter som rasiststämplas när de kommer från någon annan än socialdemokrater själva att oundvikligen behöva implementeras av SAP i
  praktiken. Oändliga litanior om att vi har varit naiva kommer paras med krampaktig självtillräcklighet. Alla de som uttryckt dessa självklarheter men saknat partibok kommer fortsatt föraktas och brunsmetas.

  Liberalerna och Centerpartiet har cementerat den socialdemokrtiska partistaten och som vanligt måste förändringen komma inom partistaten självt. När dessa självklarheter blir en del av politiken så återstår bara att manipulera historien och fortsätta att svartmåla alla de som varit oförskämda nog att ha sett det uppenbara årtionden före den politiska adeln (s).

  Gilla

 19. Hortensia skriver:

  Ja, ja, Richard, men den alienerande, rent skamliga ”hederskulturen” är ju verkligen inget svenskt inrikespolitiskt problem och borde absolut inte belasta Sveriges skattebetalare alls…

  …. förutom som mycket blygsam engångssumma för enkel biljett till ursprungslandet, eller valfritt kvinnohelvete, för precis varenda en av de, nyligen eller tidigare, långväga hitresta…

  … och samtliga deras klanmedlemmar, som vägrar acceptera våra väl fungerande, genuint jämställda och fredliga seder och bruk. ”Hedersbrotten” är ingen svensk angelägenhet. Alls.

  Alias borde, om hon verkligen vill påverka värnlösa kvinnors och barns liv och framtidsutsikter, verka politiskt i den del av världen där det obegripliga, vettlösa ”hedersvåldet” anses normalt.

  Gillad av 5 personer

 20. Göran Holmström skriver:

  Maria vill nog väl i sin lilla välbetalda bubbla!
  Men den sanna rannsakan borde dom sanna lägervakterna få uppkörda så långt upp att ryggraden sträcktes upp på samma gång.
  Nämligen att dom stulit ur kakburken och för att ursäkta sig , så använde dom samma låga argument som jag och mina tjyvkompisar körde med när vi var i svängen,” Vi stal bara för att dom som drabbades förtjänade det”. Inte fan behövde vi ge bort en tionde till utsatta för att må bättre.
  Vi hade i alla fall ryggraden att erkänna att man gjorde fel och alla var lovligt byte!
  Men har pliktat för det och växt upp, det har våra politiker inte gjort,
  Annie Lööf, har visat att hon öppet föraktar nästan alla vita män som sköter ett jobb och försöker göra rätt för sig.
  Är det den folkvalda ledare vi förtjänar?
  Var är drevet som jagar henne för det? Menar N-ordet räcker ju för att nästan brännas på bål i Sverige numer.

  Gillad av 5 personer

  • Dna skriver:

   Göran

   Du menar nog väl med din kommentar, men om du utför ett jobb och det är ett skitjobb, brukar kunden säga att du nog menade väl? Om du som rörmokare tar betalt och sekunden efter dörren stängs så flyger röret av och vattnet sprutar? Ah, han menade nog väl..

   Vi skall inte göra detta misstag med politikerna, detta är deras jobb, att mena väl är irrelevant, de måste lösa sin uppgift precis som rörmokaren gör, sprutar vattnet, motsvarar, blir småflickor nerslagna på väg hem från skolan? Rörmokaren kan inte låtsas att vattnet inte sprutar, varför låter vi politikerna komma undan med mycket värre med att de ”menar väl”? Detta tänkande måste bort, fuskrörmokare vet att de fuskar, de VILL fuska, på samma sätt med politikerna, genom att skriva att ”de menar väl” så deltar man i att småflickor blir nerslagna, att politikerna inte blir avslöjade med att detta är deras vilja. det är mycket allvarligt.

   Gillad av 6 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Dm. Jag måste ha uttryckt mig otydligt, jag menar att alla politiker eller PK-människor är inte per automatik onda. Vissa är det, vissa är bara giriga, vissa är lurade.
    Håller med om fuskande politiker, och deras förmåga att ständigt hålla varandra om ryggen.
    Dom är ytterst ansvariga för varenda våldtäkt eller självmord som följer efter våldtäkten.
    Alla hemlösa pensionärer, alla som inte får ihop det till mat och hyra, alla som dör i sjukvårdens köer.
    Och vore det upp till mig att bestämma och jag hade makten, så skulle samtliga som inte sköter sina åtaganden mot sitt folk, frihetsberövas och få samtliga tillgångar beslagtagna.
    Dödsstraff tror jag inte på, men hårt kroppsarbete och minimalt med mat, till det studier i det själsliga och en hel del religion.
    Men nu lever vi i verkligheten, och vad jag önskar/tycker spelar föga roll,
    min poäng är att vi blir inte bättre än våra fiender om vi dömer alla kategoriskt.
    Annie Lööf är jag säker på att hon är inte för oss, samt en hel del till.
    Jag tror att ska en förändring till på ett fredligt vis, så gäller dom små framstegen, Ebba är vuxen hon öppnade en dörr, mer sådant behövs.
    Visst jag är på på ett regelrätt KRIG, men hur många ställer upp?
    Nej just det, svensken är ju rädd för allt, och sova i tält med farliga små insekter,
    och utan frugans kaffe och Robinsson, eller vad det är nu som gäller.
    Åter Fredligt är den bästa vägen, jag förstår alla vars tålamod är slut, mitt är det med
    men hjälper ilska just nu?
    Mvh

    Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Alltså Dna, det lustiga är att de ursäktar både det ena och det andra. Det är nåt fundamentalt med detta verkar det som, jag märker det hela tiden. Det behöver vi studera och förstå mera. Jag har många anekdoter om detta, och det är helt förbluffande vad folk ursäktar usel kvalitet. Nåt helt otroligt faktiskt, de skyller på allt tänkbart och skyddar det kassa på sin egen bekostnad. Det är bara vissa enskilda saker de kan se klart. Kanske om det nått en kritisk massa av nån anledning. Men en anledning man lätt glömmer är att många saker/företéelser/produkter egentligen inte är så viktiga utan bara en förströelse.
    Likadant med de herrelösa skattepengarna, kopplingen är inte så tydlig för folk. Dessutom vill de flesta inte ta strid förrän det är helt övertydligt att de har rätt, men då kan de bli mycket svåra att ha och göra med. Så funkar även instrumentet för övrigt. Innan dess ger de sig hellre på budbäraren, än problemet. Jag gissar att i botten ligger nåt evolutionärt även med detta.

    Mvh A

    Gillad av 1 person

 21. Willy Lindqvist skriver:

  Låt folk som kommit hit få kvalificera sig för att få stanna i Sverige. Svårare än så behöver det inte vara.

  Gilla

 22. Kenneth Tinglöf skriver:

  Jag besökte ett föredrag av min partikamrat Soheila Fors som beskrev samma sak. Hon beskrev hur kvinnor är inlåsta i sina hem i 5-10- år utan kontakt med det samhälle som pratar om,alla människors lika värde, man slår sig för bröstet och är feminister, men dessa kvinnor har tydligen inget värde alls, dom vet inget om det svenska samhället, kan inte språket, är helt isolerade från all mänsklig kontakt utanför hemmet.

  En kvinna. Kurdisk pesmerga soldat, från Iran som beskrev hur hon som udersköterska fick sin första lön i handen, stoltheten ” ingen äger mig” jag är inte beroende av någon mer människa. Jag kan klara mig själv!

  Kristdemokrat. Hederlighet. Omtanke. Fasthet.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Varför vill du att försvaret skall ägna sig åt sexuella perversioner?
   Varför vill du att svenska pojkar skall förnedras och misshandlas av utlänningar?
   Varför ville du att Ebba skulle slitas levande i små stycken av en utlänning?
   Varför ville du att Carola och Emil skulle halshuggas på IKEA?
   Varför vill du att elvaåriga småflickor skall få på käften av vuxna utlänningar på vägen hem från skolan?
   Varför tycker du att denna elvaåring skall skatta sig lycklig som inte blev gängvåldtagen i fjorton dagar av ett hundratal utlänningar?
   Varför vill du ha det så här, kristdemokrat?

   Gillad av 3 personer

   • Gunnar Karlén skriver:

    @Fredrik Östman
    Jag nöjer mig med att konstatera att din kommentar till Kenneth Tinglöf i varje fall inte är ett exempel på hederlighet. Det går aldrig att vinna en debatt med den typen av ”argument”. Däremot går det att åstadkomma skada.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Om man nu inte exmerar att sanningen uttrycks allt för konkret och oförblommerat, så återstår likväl frågor till det parti som felaktigt kallar sig kristdemokratiskt. Detta citat:

    ‘En kvinna. Kurdisk pesmerga soldat, från Iran som beskrev hur hon som undersköterska fick sin första lön i handen, stoltheten ” ingen äger mig” jag är inte beroende av någon mer människa. Jag kan klara mig själv!’

    Detta är rent liberal polemik. Detta är ett uttryck för tanken att denna kvinna inte skall tillåtas att ha några meningsfulla personliga relationer, eftersom dessa ”hindrar” henne i hennes ”självuttryck”. Hon skall inte bli moder, ty det binder henne vid barnet och gör hennes potentiella valmöjligheter mindre. Men den kristna synen är den rakt motsatta. Som kristen hyllar man familjen, bindningen, lojaliteten, uppriktigheten, samhället, hederligheten, det faktiska valet tillsammans med ansvaret för dess konsekvenser. Ty när varje val anses innebära en otillåten inskränkning i potentialen, är resultatet en faktisk inskränkning i realiteten eftersom inget val blir gjort, eftersom allting lämnas öppet. Ty när ingen bindning görs till andra människor är den enskilde ingenting, ett rö för vinden, ett sandkorn i rymden, en maktlös slav under maktens stövelklack.

    Varför propagerar alltså ett föregivet kristdemokratiskt parti för det klassiska kätteriet och för tyranni och despoti och övergrepp på familjen, på lokalsamhället, på civilsamhället, på frivilligheten och meningsfullheten?

    Gilla

   • Gunnar Karlén skriver:

    @Fredrik 10 maj kl 06.06
    Du ställer ett flertal frågor, utformade som påståenden, trots att det är uppenbart att svaret i samtliga fall är nej. Det är det jag inte kan se som ett exempel på hederlighet. Du sitter väl inte och tittar i backspegeln och därmed missar t ex att partiledaren håller på och styr upp KD på ett intressant sätt.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Hur kan svaret på ”varför” vara nej? KD motsätter sig inte och har inte motsatt sig de politiska beslut som direkt och helt i enlighet med rimliga förväntningar har lett till de resultat frågorna berör. Alltså vill KD ha det så här. Varför? Är det inte en väl motiverad fråga? Varför vill KD ha det så här? (Det i uttalandet anförda kätteriet kan ju vara en förklaring, för allan del.)

    Gilla

   • Gunnar Karlén skriver:

    @Fredrik 10 maj kl 09.52
    Det är klart att du är bra på att göra egna tolkningar av vad någon annan har skrivet. Men om detta är en bra metodik är betydligt mera oklart.

    Textstycket du citerar från Kenneth Tinglöf finner jag handlar om en kvinna som inte vill vara ägd av någon. Av det tillreder du en helt egen soppa som hånar och avfärdar ett parti som du uppenbarligen ogillar.

    Blir spännande att se dina reaktioner den dag vi får en statsminister som heter Ebba…

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Men det är just den som tror sig inte behöva någon långsiktig mänsklig relation, likaväl som den som genom våld och tvång förmenas detta, som är ägd, som är en slav. Det genom exemplet utmärkt tydligt framställda idealet är kätterskt, eftersom det hyllar slaveriet. Det borde förvåna oss att ett förment kristet parti står för kätteriet och inte för den kristna läran och den kristna humanismen. Åtminstone är oss det partiet skyldigt oss en förklaring. Men söta Ebba vet ju inte ens vem som har skrivit Gentlemen eller Giftas och antagligen inte Rid i Natt eller ens Scivias. Tack vara mina lågt ställda förväntningar är mina möjligheter att bli besviken ytterst ringa.

    Gilla

   • Gunnar Karlén skriver:

    @Fredrik Östman 10 maj kl 16.11
    Ditt sätt att argumentera ger associationer till agendajournalistik. Du ger din BILD av verkligheten och viker inte en tum från den oavsett hur det egentligen förhåller sig och oavsett vad du får för argument. Detta förstår jag att du inte håller med om, men jag tycker att den här typen av diskussion är meningslös, så jag avslutar den nu, för att åtminstone inte riskera att lära mig svärord…
    Det knepiga är att jag tror att vi egentligen inte borde behöva vara meningsmotståndare, men av ovan nämnda skäl avstår jag från att gå in på det.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Vilka argument menar du dig ha presenterat? Du har ju bara, efter förmåga, applicerat extremvänsterns metod med ifrågasättanden och misstänkliggöranden.

    Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   KENNETH TINGLÖF: Ditt KD är inte en del av lösningen, utan en del av problemet.

   Sen finns enskilda, ytterst få och undantagslöst med utländsk härkomst, som med livet som insats säger sanningen, främst Mona Walther men också Soheila Fors.

   Men den svenska samfunds-”kristenheten” är (mest pga deras ledare, präster och pastorer) en vindflöjel till Regering och övriga PK-partier. DE TAR enbart ställning för det som ÄR PK och inte kostar deras eget kött något.

   Gillad av 2 personer

 23. Björn skriver:

  Undrar om ni i den svenska ”makteliten”, som drivit utvecklingen de senaste 40 åren, är nöjda med ert ”verk”? Trots lite motstånd på vägen, har ni ju ändå lyckats få till: överfyllda, bidragsberoende ghetton, jätteklasser i skolorna, där varje elev har sitt eget språk, en Poliskår som saknar 20,000 poliser, och där de få som är kvar blir misshandlade, förnedrade och bortkörda av ungdomsgäng, en räddningstjänst som attackeras när de försöker rädda liv och egendom, små landsbygdskommuner, som fåtts att tro på ett nytt liv med hjälp av flyktinginvasion, men som nu står med tomma nyrenoverade skollokaler och boenden, och med skulder upp över kommuninvånarnas öron! ”Integrationen går jättebra”, lät det från massor av S-kommunalråd, men vad det hela egentligen handlade om, var att fotbollslagen hade skiftat färg! Numera har nästan alla av ”flyttfåglarna” dragit till storstädernas ghettoområden, och de få som är kvar, ”genererar” enbart röda siffror i kommunernas räkenskaper! Vandrande tält och deras femtielva ungar, som ockuperar varenda akutmottagning i landet, misshandel, ungdomsrån och åldringsbrott, tiggeri, bostadsbrist för svenska ungdomar, lastbilskonvojer med stöldgods från landsbygden som lämnar landet varje dag, höga tobak- och alkoholskatter som tvingat fram smuggel och tillhörande kriminalitet, våldtäkter och skjutningar var och varannan dag, drogmissbruk och öppen försäljning,drivmedelsskatter som får landsortsbefolkningen att gå på knäna, otryggheten att inte kunna gå ut och vistas när och var man vill, okontaktbara grannar som lever rövare på nätterna, cykelstölder, klotter och annan vandalisering m.m m.m i det oändliga! Är ni nöjda nu, eller har ni mer som ni vill förverkliga genom er ”ansvarstagande, värdegrundsbaserade och mångkulturella” politik?!

  Gillad av 1 person

 24. JL skriver:

  Ser inte ljust ut för Sveriges framtid när DGSs kommentarsfält påminner mer om Fria Tider.

  Inte direkt så att jag, och min invandrade fru, ångrar att vi lämnade den polariserade skiten för gott.

  Gilla

 25. P I Persson skriver:

  Ni ska inte inbilla er att de stora problem som förvisso finns någonsin kommer att lösas, eller ens bli bättre, utan att det socialdemokratiska arbetarepartiet får ha det avgörande inflytandet. Där finns ingen ovilja, däremot har funnits och finns fortfarande stor okunnighet om hedersrelaterade o dyl frågor. Så jag önskar, för partiets och Sveriges bästa, Alias all lycka i den viktiga upplysande och informativa uppgiften.

  Samtidigt hoppas jag att alla hennes patetiska kritiker på den här sidan nyktrar till och börjar se realiteterna.

  Gilla

 26. kolosserbrevetkap3 skriver:

  P I PERSSON, det är ingen INBILLNING, utan absolut nödvändigt att Socialdemorkatiska partiet INTE har något avgörande inflytande OM Sveriges problem ska lösas.

  Däremot om problemen ska fortsätta att frodas och växa, under falska förespeglingar om ex stramare invandringspolitik, dvs maskeras med ord utan någon verklig mening – då är Socialdemokraterna helt nödvändiga.

  Socialdemokraterna är mästare på att framstå som rättfärdighetens tjänare medan deras politiks konsekvenser hångrinar de bedragna rätt upp i ansiktet.

  Gilla

 27. Ulf Bergström skriver:

  Lägg märke till att hon talar om mångfald och inte om mångkultur, en väsentlig skillnad. I USA t.ex. som man ofta jämför med finns en mångfald av olika kulturer men USA är inte mångkulturellt. det är fortfarande den anglo-protestantiska kulturen som gäller.

  Gillad av 2 personer

 28. Kardanaxel skriver:

  Fr Alias kommer inom kort att finna sig utesluten från all möjlighet till politisk påverkan, åtminstone inom S, om hon inte rent av blir utesluten, likt Pekgul, Soffan etc.
  Apropå Bergsjön; såg ett avsnitt av serien Blue Bloods härom kvällen, där 4 uniformerade poliser förnedrades av ett gäng kriminella. Svaret blev en massiv polisinsats dagen efter med ett otal gripna. Kunde tjäna som exempel för svenska polisen. Men – vi har väl inte de resurserna – om det inte gäller någon hockey- eller fotbollsmatch, förstås.

  Gillad av 2 personer

  • P I Persson skriver:

   Fake news. I vilket syfte ? Varken Nalin eller Soffan har blivit uteslutna och det kommer inte heller Alias att bli.

   F ö blir jag mer och mer förvånad och desillusionerad när jag läser de flesta av kommentarerna här. Har ni ingen som helst skam i kroppen ?

   Gilla

   • Dna skriver:

    Över 7500 anmälda våldtäkter, 11-åringar blir slagna i ansiktet av vuxna män när de går hem från skolan, var placerar du den skammen? Är någon ansvarig för detta? Är det slumpen? Eller har det med den politik som förts att göra, de politiker som tagit besluten och de som röstat på dem?

    Jag tycker det är positivt att vissa häpnar över kommentarerna, det betyder verkligheten beskrivs på ett sätt de indoktrinerade aldrig sett förut. Sluta ta soma, och vakna upp, verkligheten är precis så ful som det beskrivs ovan, kanske bara inte i din lilla trygga låtsasvärld.

    Gillad av 1 person

   • Kardanaxel skriver:

    Det blev lite fel i syftningen där. Jag vet att varken Pekgul eller Soffan blivit uteslutna, dock berövade sitt politiska inflytande. Men fr Alias åsikter verkar vara betydligt radikalare, så för hennes del kan det säkert bli aktuellt, om hon inte pudlar lite. I vart fall lär hon inte få stöd för sin inställning av S.

    Gilla

 29. Svante Jonsson skriver:

  Nej, inte ens flygskam. Munkorgsstadgan är vad som väntar Hind Alias förening, men sannolikt inte SSU i Malmö. Att skylla på okunnighet är löjligt när det i praktiken är precis som Hind Alias beskriver: ” Mitt svar är att hit kunde människor komma och leva på bidrag och ingen jävel frågade dig vad du skulle göra för någonting. Så enkelt är det. Här i Sverige kan jag bete mig precis hur som helst utan att ställas till svars för det.”. Detta är konsekvenser av SFS 2010:1408 1 kap. 2§, 2 kap. 12§. Utan större offentlig debatt, som 1975:26. Vad har grundlagar och propositioner med okunnighet att göra? ”Vi har varit naiva!”, ”Vad håller ni på med?”, osv. Jag tror inte på dessa floskler längre. Jag tror inte att det handlar om okunnighet. Så enkelt är det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.