Bitte Assarmo: Tänk att få fika med en livs levande IS-återvändare!

Bitte AssarmoHar du någon gång undrat varför det i Sverige finns en sådan enorm välvilja när det gäller de IS-terrorister som nu är på väg till Sverige efter avbrutet värv? I så fall är du långtifrån ensam, och det är inte bara vi här hemma i ankdammen som funderar över det. När jag berättar för mina vänner utomlands om hur Sverige förbereder sig på att ta emot IS-terroristerna – eller IS-återvändarna som nu tycks vara det vedertagna ordet – tar de sig för pannan.

– Bostad? Bidrag? Frivilliga besök hos säkerhetspolisen? Menar du att de inte ställs inför rätta så fort de kommer tillbaka över den svenska gränsen? Är inte era politiker riktigt kloka?

Frågan kom från en brittisk vän som, även med svenska mått mätt, rimligen borde kvala in bland de godaste av goda. Hon är uttalad pacifist, har upplåtit sitt hem – en liten gård som hon ärvt efter sina föräldrar – till kvinnor och barn som utsatts för trafficking och som har hamnat mellan stolarna i det brittiska rättssystemet och hon delar allt hon äger med dem. Dessutom bistår hon, och några volontärer, kvinnorna med tolkhjälp, juridisk hjälp och allt annat de behöver efter sin tid som sesxlavar innan de kan få sin sak prövad i domstol.

Trots detta – eller snarare just därför – blir hon chockerad över svenska myndigheters tafatthet när det gäller IS-terroristerna. För att hon är en varm, godhjärtad person som inser att det finns offer och gärningsmän och att de sistnämnda inte får förbli ostraffade.

– Alla är värda en andra chans, även terrorister. Men innan de kan få den måste de ju ställas till svars. Både kvinnorna och männen. Oavsett om man har mördat eller lagat mat för IS har man deltagit i en terrorverksamhet som saknar motstycke i modern tid. Sånt kan inte ett samhälle se mellan fingrarna med. Då rasar hela demokratin samman.

Hon är benhård på den punkten. Och det är minst sagt befriande, eftersom hennes kloka ståndpunkt förekommer alltför sällan hos ansvariga politiker, myndigheter och tjänstemän här i Sverige.

När man hör ansvariga diskutera ”återvändarna” och vad som ska göras när de kommer tillbaka hör man allt mindre om att de måste ställas inför rätta och alltmer om den hjälp som samhället ska bistå med. Och det absurda är att det finns något närmast lystet i både blick och röst när de försöker överträffa varandra när det gäller välvilja och godhet. Det är lite spännande, som om de eggas av tanken på att få sitta och fika med en livs levande ”återvändare”. ”Se på mig, alla dumma hatare, här sitter jag med människor som har deltagit i folkmord och se, mig accepterar de minsann, jag kan nå fram till dem, jag är ju så god och fördomsfri!”

Det är precis samma mekanismer som styr kvinnor som vurmar för kriminella MC-gäng, eller sitter och skriver långa, sliskiga kärleksbrev till dömda mördare. ”Ted Bundy mördade visserligen ett trettiotal kvinnor, och visst kan han vara farlig, men mig skulle han aldrig göra något illa för jag är ju så annorlunda, så god, så förstående, jag kan nå fram till honom…”

Jag är övertygad om att det här är ett typiskt kvinnligt fenomen, ett slags moderligt behov av att inte bara vara omhändertagande, utan också behövd. Vem kan väl behöva en god och renhjärtad kvinna mer än en dömd mördare, alternativt (icke dömd) terrorist, hatad och missförstådd av en hel värld? Inte undra på att det riktigt lyser i ögonen på IS-kramarna.

Att samma fenomen numera också tycks drabba svenska män i stor utsträckning beror sannolikt på att många svenska män numera är så förtvivlat feminiserade att de inte längre vågar vara män. Jag menar, vi har vuxna män på höga politiska positioner som klär sig i knytblus och gör handhjärtan för att visa vilken fantastisk värdegrund de har. Bara det är ju övermåttan sjukt.

Varför är då just vi svenskar så hårt drabbade av det här fenomenet? Det finns det ingen enkel förklaring på. Men kanske har det, som så mycket annat, en viss inverkan att Sverige är ett tonårsparadis där ingen vill bli vuxen. Den här typen av vurm är ju trots allt bara en förlängning av de romantiska tonårsfantasier som en gång i tiden gjorde shejkromanen så populär. Oh kom, du store sultan på din dromedar, och ta mig med till ditt harem, liksom. Vetskapen om det är skillnad på fantasi och verklighet tycks dock ha gått förlorad i farten.

93 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Tänk att få fika med en livs levande IS-återvändare!

 1. Tomas skriver:

  Koka soppa på en rekorddålig justitieminister i ett makthungrigt Reheringsunderlag och krydda med jurister samt journalister vilka vet att karriären kräver anpassning till nätverken. Där är receptet på det oaptitliga vi betalande medborgare serveras.

  Gillad av 2 personer

  • Sibylla Zarka skriver:

   Sverige kommer att bli helt uppatet av Islamisterna, salafisterna, det muslimska broderskapet, IS-aterkommande + resten
   Regeringen borde bli attalad…bedrageri mot det svenska folket

   Gillad av 1 person

 2. A skriver:

  Fast vi svenskar är inte drabbade av detta fenomen. Det är etablissemanget som sysslar med det, och det är de som syns. Det finns inga vanliga hederliga arbetande människor som propagerar för sånt här Bitte. Det vi är drabbade av är ett totalitärt etablissemang, och vi har missbedömt och mycket grovt underskattat deras ondska.

  Mvh A

  Gillad av 11 personer

  • Dna skriver:

   Precis, denna självklarhet går så många förbi, det finns en verklighet som de flesta upplever, sen finns en officiell verklighet och bild av verkligheten som makten driver, detta är en ganska liten grupp, men de styr nästan oinskränkt. Precis samma fel gör folk när de diskuterar islam, senast idag en skrattretande artikel i DN där till och med bilden är komisk, man visade vad, jo muslimsk mat. Pizza-argumentet. Den helt basala insikten att en liten grupp motiverade ideologer allt som oftast styr massan, förhoppningsvis i linje med vad massan vill, men oftast inte, saknas.

   Gillad av 4 personer

  • Kardanaxel skriver:

   Där har du fel! C:a 82% av ”hederliga” svenskar ÄR drabbade av detta fenomen, iaf om man ser till det officellt uttryckta, dvs valresultatet. Emellertid kan det verka annorlunda om man förhör sig om folks åsikter ”mellan skål och vägg”.

   Gillad av 1 person

  • RS skriver:

   https://thoralfsblogg.com/2019/05/10/kalmar-kommuns-sanslosa-hyresavtal/
   Räkna med att S internt har gått ut med hemliga uppgifter om att hålla massor av lokaler i beredskap för direktinflygande ekonomiska invandrare i enlighet med s k Gobal Compact, avsedd för muslims migration. De som kommer den vägen, d v s enbart muslimer, är genom Global Compact för sig och alla sina efterkommande garanterad full försörjning på högsta standard i evighet – det finns inga tidsgränser angivna och heller inga regler om SKYLDIGHETER.

   Att direkflygningarna inte startat på allvar – de har dock i hemlighet testats, och kallades då ”kvotflyktingar” – beror förståss på EU-valet. Men inom ett halvår efter valet, så drar EU-kansliet igång projektet – var så säker. Parlamentet är fört bakom ljuset, liksom vad gäller Frontex, som ger sken av att skydda yttre gränserna, men vars uppdrag från EU-kansliet är att ÖKA massinvandringen. Notera att migranterna kommer att anlända utan någon bakgrundskontroll, utan att säkert vara identifierade och har ”rätt” (enligt Compact) till all positiv särbehandling före den inhemska befolkningen direkt en tå är innanför ett EU-lands gräns.
   EU verkar ge uppdraget att rekrytera migranter till Islams olika organisationer – och Muslimska Brödraskapet har varit en viktig partner då Compact-texten skrevs. Andan är densamma i texten, som när Kairodeklarationen författades – d v s ALL rätt innehas av muslimska MÄN, muslimska kvinnor har ”viss” rätt före övriga, medan icke muslimer är helt utan rätt.
   Och snart kommer ett feministiskt FN-dokument om kvinnors mänskliga rätt författad av samma kretsar där bara vänsterregimer och Islam är representerad?

   Gillad av 1 person

 3. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Det är ett utslag av socialismens andemakt som har dårat detta land, under ett sken av godhet och rättvisa genom årtionden. Handlar inte om kvinnligt eller manligt utan om en form av andlighet som fått alltmer makt att påverka, i princip allt slags tidigare vedertagen kunskap och rätt.

  Folk börjar tycka och handla rakt emot bättre vetande, eftersom man blivit ”övertygad” av SVT, Sveriges Radio, DN, Aftonbladet, Expressen, Regeringen, Riksdagen, Fackförbunden, LO, Myndighetsaktivister, anarkister mfl. Var som är ”rätt”.

  En andemakt har tagit Sverige i besittning; därför reagerar också dess förespråkare och försvarare med sådant urskillningslöst hat mot allt de i sin ande känner hota detta välde.

  Gillad av 3 personer

 4. Jan Andersson skriver:

  Jag blir alltmer övertygad om att det beror på en pinsamt låg livserfarenhet och resulterande ignorans. När våra makthavare ställs inför svåra frågor ringer inga varningsklockor, utan de löser problemen som ett barn: detta får mamma och pappa ta hand om.

  Gillad av 4 personer

 5. Eva Danielsson skriver:

  Jag kan tänka mig några sjuka mekanismer som gör att etablissemanget oemotsagda kan köra reklam-och snyftkampanjer för dessa vidriga människomonsters avkomma.
  Trygghetsdekadens – att slappt och aningslöst ta för givet att inget farligt någonsin kommer att  hända mig eller här. Egentligen. Sensationslystnad – pirret och dreglandet inför något otänkbart hemskt när man känner sig säker på att det ändå inte kommer att hända en själv. ”Prison-bunny”-fenomenet –  oansenliga kvinnors revansch (i Sverige en nationell åkomma) – att tro sig besitta en speciell förmåga att väcka kärlek och kunna bli den som förlöser ett hopplöst ”fall” och få psykopater och massmördare ”normala”.
  Är makthavarnas motiv till att fjäska för IS helt enkelt kompanjonskapet med islamister? Vad har man lovat dem? Man stödjer ju redan palestiniernas/Hamas krig mot Israel/judar och nu erbjuder man den värsta islamska mördarsekten världen skådat en fristad i Sverige. Är alla övriga partier och statsmedia positiva till detta eller hörs några protester? Är det ingen inom etablissemanget som har mod och fantasi nog att kunna föreställa sig en egen oskyldig blond dotter med avkapat huvud?
  Det handlar om totalitär makt med hjälp av islam. Låt ingen inbilla oss något annat.

  Gillad av 14 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Prison-bunny är en så perfekt beskrivning, visste inte ens att det order fanns.
   Logiskt med Stockholms-syndromet som nationell skapelse,
   Själv fattar jag det inte, om jag teoretiskt skulle hotas av några i en gisslan situation så skulle all energi och tankar gå till att försöka eliminera förövarna hela tiden.
   Det måsta vara total kortslutning i skallen på dom som idealiserar bovarna i sådana fall.
   Mvh Göran.

   Gillad av 4 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Fan Fredrik blir ju rörd nu, menar du det eller vill du bara kramas med en från arbetarklassen.
    Helt allvarligt så tror att jag och hundar är rätt lika , vi älskar eller hatar med samma passion, flocken är helig och värd att dö för.
    Lite kul är det att min älskade mamma berättar gärna för den som orkar lyssna, om hur jag åt mat med vovvarna på golvet med egen tallrik i deras kennel av terriers. Om det är sant vet jag inte.
    Hundar fattar jag bra dock, och dom är ytterst raka i kommunikationen.
    Gilla eller hata görs med samma passion, stark eller svag lika enkelt där.
    Försöker bredda mig och se styrka i andra former än muskler och förmåga till kamp.
    Och du med flera är så skärpta att jag blir fan rörd av era tankar.

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Hej JL, Kul att du frågar, Mitt projekt är en Formel Ford 2000, Van diemen byggde detta chassie sent 80 tal verkar det som, ett mycket stabilt chassie byggt som gamla formel 1 bilar stål och nitad aluminium. Formerna är snarlika Lotus 97T så kommer bygga en tolkning på den som hyllning till dels Ayrton Senna och lotus den, tidens förare och bilar var vilda på riktigt dom hade 1,3 hästkrafter per kilo att leka med mot dagens bleka 0.8 till det vanlig växellåda och ingen datorhjälp.
    Mitt bygge ska ha en MC-motor i första steget på 200 HP Färdig vikt blir 325 kg plus lilla jag så säg runt 0,6 HP per KG till det så har jag skaffat bromsar 8 ok från supersport Mc för att få ner farten, fick med den uppsättning fälgar och däck som överensstämmer med F1.
    Nästa steg blir en turbomaskin av den andra motorn siktar på 450 hästkrafter, då med lite bensin i tanken så kommer jag få uppleva vad dom åkte med när det var som värst.
    Ps har två superkartar i garaget med.
    Mvh Göran.

    Gillad av 1 person

   • JL skriver:

    Imponerande Göran. finns inget som är bättre än att skapa något. Undrar hur många av våra politiker och journalister som gjort det.

    Gillad av 1 person

 6. olle holmqvist skriver:

  Är inte IS-återvändarna landsförrädare ? Syftade inte Islamiska Staten till att ta över hela världen ? När jag föddes för dryga 70 år sedan var det det enda man kunde avrättas för.. Det rådde om jag minns i krig.Menade inte Islasmiska staten sig hava krig med hela världen. ?
  Ansåg sig inte Akilov utföra en stridshandling då Sverige servade hans fiender med spaningsflyg ?
  Men återvändarna, som sett bokstavlig Islam på nog så nära håll,- kunde inte de efter bot och bättring bli de allra bästa att varna dem martyrskapets väg vill vandra ? Fast några skulle nog fejka omvändelse.Taqiyya. Har det inträffat att en svensk åklagare frågat en tilltalad: Är Taqiyya rätt och riktigt ? Fast fru Ramberg måste nådigt tillåta, frågan förstås.

  Hur som, vi har fått ett nytt ord för dem som ”bara” varit på plats, men inget ont gjort: Ambulansförare ! Analogt ”målvakt” – ”jag var bara ambulansförare…

  Gillad av 4 personer

 7. Jari Norvanto skriver:

  Socialtjänsten i Göteborg ser fram emot ett gott omhändertagande av Snövits 7 IS-dvärgar som sägs anlända inom kort. Sicken SoL-skenshistoria. Många bidrag små bildar stor terrorvåg. Om det finns någon självbevarelse inom svenskheten så har den tagit sig perversa former.

  Gillad av 4 personer

 8. malmobon skriver:

  Alla är inte värda en andra chans. Har vi inte förstått att IS följer den islam som är föreskriven i Koranen, haditerna och andra islamska handböcker för hur islam skall ta över världen, är inte vi heller värda en andra chans. Återstår bara väpnade konflikter som helt säkert kommer.
  Framför allt när vi börjar rota i skiten. Imamer som nu är fängslade av SÄPO är en början.
  Börjar vi ta bort fotfästet för deras agenda, kommer de ske terrordåd.
  Då kan vi inte ta tillbaka de som redan utövat detta i Syrien och Irak.
  Är så helt oansvarigt för våra barn.
  .

  Gillad av 3 personer

 9. Astrid skriver:

  Svenskarna vill aldrig bli vuxna. Infantiliseringen har gått längre här än i andra länder. Men hela Västeuropa är drabbat av den hjärntvätt MSM pumpar ut. Ytlighet, banala nöjen och gärna drev mot någon oliktänkande som krydda emellanåt är vad som gäller.

  I Östeuropa och Ryssland verkar folk mer mogna, visa av erfarenhet: aldrig mer kommunism. Att välutbildade tyskar bejakar ännu en totalitär ideologi är en gåta. Efter den kostsamma återföreningen välkomnar man horder av ekonomiska migranter att försörja. Tyskland skadar sitt ”uppdrag” som Europas motor, liksom rollen att i Europas mitt vara det harmoniserande hjärtat.

  Med folkvandringarna följer livsstilskriminella, krigsförbrytare, alla möjliga våldsamma individer, ligor… IS-terroristerna utgör bara en liten del i mängden. Att de blir omhändertagna som offer istället för förövare ingår även i förkastandet av tidigare gemensamma värderingar. Och polariserandet, kampen mot nationalism.

  Överstatlighet säljs nu inför EU-valet som räddningen mot det kaos globalisterna själva skapar, genom att bl a med gratis betalkort laddat med pengar locka utomeuropéer att i aldrig sinande strömmar dra till Europa. Löftet om ett bekvämt liv utan egen ansträngning hägrar.

  Gillad av 7 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  För det svenska fäaktiga beteendet finns det bare ett ord ”disgusting”

  Hade det varit 1945 hade på samma grunder SS personal vid koncentrationsläger och inom Gestapo sluppit plågsamma rättegångar vilka ännu inte efter 75 år tagit slut. De hade bara tagit färjan över kärlekslandet Sverige och sluppit allt elände. Säkert hade det inte saknats svenska kvinnor som ville demonstrera hur den kvinnliga godheten eller för den delen den kvinnliga sexualiteten kan besegra allt ont. Att flera av dåtidens och dagens massmördarna såg spännande och manliga ut underlättade självklart akten av gudomlig förlåtelse och kärlek.

  För att slippa det motbjudande fjollandet med grymma mördare se för Guds skull till att ingen av dem kommer till Sverige utan ställs inför rätta i de länder där våldsbrotten begåtts. Bestraffningen bör vidare följa den rättsordning som gäller i de länder där brotten begåtts. Finns det någon som tror att svensk rättsordning skulle klara av att bevisa vad ogärningsmännen inom IS haft för sig i Syrien och Irak. Inte ens landets naiva överhuvud kan väl tro detta?

  Gillad av 8 personer

  • Kronblom skriver:

   Det liknar ”rädda Goebbels barn” i ny tappning. ”Hur kunde Magda Goebbels döda sina 6 små barn? Vi måste göra något så det aldrig händer igen” är en inte ordagrant men likande åsikt bland de ”goda” i Sverige.

   Gillad av 3 personer

 11. JL skriver:

  “Varför är då just vi svenskar så hårt drabbade av det här fenomenet? Det finns det ingen enkel förklaring på”

  Skulle säga att det är enkelt.

  Svenskar är fredsskadade. Vi betalar nu den långsiktiga kostnaden för att ha hållit oss utanför båda världskrigen. Feminiserade män blivit normen när man glömt värdet av kompromisslösa alfahanar.

  Titta t.ex på politikerna, eller på polismyndigheten.

  I andra länder är det övervikt av alfahanar, och några alfahonor, i dessa positioner. I Sverige….. well

  Det kommer dock vända nu när det lågfrekventa inbördeskriget ökar i fraktens varje år. Frågan är dock om det blir muslimska alfahanar som roddar skeppet om 20 år.

  Gillad av 4 personer

  • Dna skriver:

   En gammal myt med fredsskadade svenskar. Schweiz då? Nej, svaret är helt enkelt socialdemokraternas förräderi, en medveten strategi för att bryta ner svenskarna efter sitt ideal så de blir perfekta slavar för den stora staten, en strategi som till sist hela 7-klövern skrev under på.

   Gillad av 9 personer

   • Elisabeth G skriver:

    DNA, jag tror inte att sossarna är så onda i sig själva, bara rejält obildade och okunniga, vilket är nog så farligt. Som jag ser det är problemet att ett antal partier blivit infiltrerade av islamister. De har antagligen i begynnelsen öppnat famnen för muslimska invandrare för att visa sin fördomsfrihet men inte tagit reda på vad islam står för. Nu är det nog för sent för dem att reagera. Såvitt jag vet är det bara KD, SD och – i någon mån – M som klarat sig.

    Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Jo Elisabeth G, jag tror att sossarna är precis så onda som vi tror att de är. Hade de inte varit onda så hade de väl för tusan inte hjälpt till att nu ta hit barnen till en massmördare? För du tror väl inte att morfadern, den fattige exchilenaren som bor i en etta i Gbg har grejat det här själv? Så sossarna är ondskan själv.

    Gillad av 7 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Hmm, nu blir jag osäker på var mitt inlägg hamnar men det är ett svar till Uppstigersolen. (Det fanns ingen svaraknapp på hans/hennes inlägg.)

    Jag tror att sossarna tar hit barnen till massmördare eftersom de är infiltrerade av dem som gillar massmördare. Jag tror inte att gamla sossar, gråsossar även kallade, gillar detta. Och nej, jag tror verkligen inte att morfar fixat detta själv. Det är andra som ligger bakom och det är svårt att tro att det är andra än IS.

    Men jag kan faktiskt, vid närmare eftertanke, ge dig rätt vad gäller nuvarande makthavande sossar och ondskan. Nu när de, som inte är islamister, ser vad som händer skulle de skrika högt och sätta sig till motvärn. Det gör de inte. Det kostar för mycket och istället lierar de sig med ondskan. Därmed blir också de sossar som inte protesterar onda.

    Gillad av 5 personer

  • A skriver:

   Nja JL, det är inte hela förklaringen. Se på Finland, det är ett betydligt mindre fredsskadat land, men detta börjar smyga sig på där också. Om än i mindre skala. Fredsskada räcker inte som förklaring. En majoritet av svenskarna vill inte ha detta, men de tyr sig ändå till makten, den enda polen i praktiken. Att HA makt ger stabilitet i sig självt. De törs aldrig stödja en utmanare förrän de VET att den nya är en vinnare. Detta gör också att folket framstår som dummare än de är. Det är lätt att luras av detta och att odla en förlorarmentalitet, men det finns ingen verklig anledning. Se på historien, inget är givet. Jag har själv manövrerat ut försåtliga människor och studerat dessa mekanismer. Människor är mycket försiktiga innan de vet hur det avlöper. När vårat rövarband åker, så kommer inget av deras framodlade lögner vara värda ett skvatt längre.
   De har stulit makten genom dessa lögner och trängt ut allt motstånd, folket har inte haft ett FRITT val. De tyr sig till det enda som de törs ty sig till, tillsvidare. Och fredsskadade.

   Mvh A

   Gillad av 3 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    A
    Klockrent resonemang, att akta sig för att hamna på den förlorande sidan är säkert den viktigaste förklaringen till svenskens passivitet. Men när vi i den demokratiska oppositionen, märks mer och mer och rövarbandet åker, så kommer folk överlag att vara med på tåget. Vi skulle behöva en svensk Trump så att det går fort.

    Gillad av 2 personer

 12. Aha skriver:

  Bra reflektioner. PK-isternas resonemang om social vård av terroristerna blir omsatt till Breivik; släpp ut honom, terrorist som han är och låt honom ”återvända” till samhället med lägenhet och bidrag eller varför inte släppa ut Drottninggatansterroristen Akilov och låta även honom att ”återvända” till det sociala skyddsnätet i Sverige.
  På Sveriges gator går det förmodligen flera människor som i krigsförbrytelser, i mord och skändligheter, överträffar Akilovs brott, människor som likt Akilov besinningslöst förgripit sig på civila människor. Dessa ska man alltså på fullt allvar curla och få in i samhället. Som Assarmo skriver; detta ger kickar för godhetsmänniskorna.

  Om några år kan det bli så att vi får möta den första IS-terroristen i TV-sofforna som öppet berättar hur han kommit till insikt om sina bestialiteter och nu lever ett laglydigt liv tack vare att fanns de som trodde på honom. Sanna mina ord.

  Gillad av 11 personer

 13. Dnakramas skriver:

  När jag ser bilderna från IS-fruarna och barnen som sitter som djur och sedan ser Sveriges vurm för främst männen från arabvärlden, så är det tämligen uppenbart att det lockar fram något djupt, det allra värsta hos kvinnor. Jag tror det offentliga Sverige bara på ytan bryr sig om barnen. På Netflix kan man se en film om en kvinna som älskade Ted Bundy. Ted Bundy skall man veta sparade delarna från vissa han mördade och åkte ut i skogen för att ha sex med de ruttnande likdelarna. Inom kriminalvården så är det vanligaste orsaken till avsked att en kvinnlig anställd inlett en sexuell relation med en intagen skrev någon på DGS. Vi ser ett liknande fenomen med batikhäxorna som har sexuella relationer med så kallade ensamkommande och när de dessa senare avslöjas med brott, såsom våldtäkt, då attackerar batikhäxorna offret. Så kanske vi skall leta djupare än bland moderskänslorna?

  Jag tror att vi gjort oss av med religionen har haft resultatet att vi fåtts att tro att ondska och synd inte finns, som i Brave New World så skall alla var lagom glada, och ingen är ond, egentligen. Detta har medfört att vi varken känner igen ondskan och synden hos oss själva eller hos andra, utom hos någon ”synd-bärare” som staten och makten utnämner, som SD, som får bära allas synd, som ett slags nutida Jesus, allt skylls på SD och högerextremister, men man kan ju lätt höra att det är som en ramsa, ett mantra, orgy-porgy. Det är ju inte sant. Det går möjligen inte att skriva om detta i Sverige, för man kan beskriva vad det är dom låses upp hos kvinnorna, de blir Ted Bundys älskare men att gå i detaljer om vad som låser upp, kan man det? Jag har Adonis bok ”Våld i Islam” på bokhyllan, det får bli nästa bok.

  Jag har aldrig läst en psykologisk studie av islam men denna kulturs spridning över så många år, 1400år, måste ju bero på att den talar till något djupt i både mäns och kvinnors psyken. Kvinnorna sitter som djur täckta i svart i IS-läger och männen är ute och mördar och våldtar och förstör. Jag kan inte förstå annat än att detta är rakt motsatt det kristna budskapet, och det kristna sättet att leva tillsammans, som vi fram till nyligen hade i Sverige, men socialismen har nu öppnat dörren för att något låses upp hos kvinnorna. Situationen är självklart instabil, för vi kan ju inte ha det så att endast svenska män skall leva som kristna?

  Gillad av 10 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Islam = underkastelse, samlade på allt skit som andra religioner ratat som hämnd, hat, förnedring, blodtörst och massmord på oliktänkande och skall förstås som en antireligion. – Islam är fienden. – Ju religiösare muslim, desto sämre människa.

   Muslimer med full rörelsefrihet i den civiliserade världen skall vara sådana som tillräckligt eftertryckligt övertygat oss om att de inte tar koranen på allvar och inte ser Muhammed som en förebild för efterföljd.

   Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Vi hade under vår framgångssrika tid krav på giftermål för sex och ingen skilsmässa. Detta gjorde det omöjligt för större delar av den kvinnliga popluationen att bete sig på detta sätt. Det stannade vid fantasier. Det är lättvindigheten som gör att man kan hängiva sig åt sådant man inte är beredd att taga personligt ansvar för. Det är som om kvinnligheten instinktivt söker sig till den samhällsform där dess sexualitet behärskas, i dagsläget islam. De vill ha det så där.

   Gillad av 2 personer

  • Dna skriver:

   Adonis bok heter ”Våld och Islam” och i förordet skriver Adonis intressant nog att han planerar en psykoanalytisk studie över islam i en kommande bok.

   Gillad av 2 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Dnakramas
   Snälla dra inte alla svenska kvinnor, eller män, över en kam. Visst finns det batikhäxor och prison-bunnies och bittra feminister, men jag vägrar tro att de är i majoritet. Men de märks, precis som ogräs märks och stör i rabatten. Svenska kvinnor med lite kognitiv förmåga och självkänsla, tycker att västerländska ”blonda” snälla smarta män är de enda värda ett andra ögonkast. Islams spridning handlar inte om attraktion utan om våld. Våld kuvar alltid. Kristna har missionerat med ord och muslimer har missionerat med mord.

   Gillad av 2 personer

   • Dna skriver:

    Det är ju denna grupp av kvinnor som sätter agendan, batikhäxor demonstrerar för afghaner, kvinnor som vill ha hit IS-barnen, Elin och så vidare. Det är tyvärr så att alla bra kvinnor inte är engagerade i politiken och alla dåliga är det, likadant för männen men det verkar som fler män än kvinnor insåg faran, och exemplevis bildade SD.

    Tyvärr bär kvinnorna det största ansvaret, denna känslornas politik kontrolleras av kvinnorna, se bara på dessa sidor, folk blir indignerade av det manliga språkbruket, dvs fakta rakt av.

    Gillad av 2 personer

  • A skriver:

   Ja att gå in på detaljerna Danske? Jag skulle föreslå det evolutionära spåret. Vad genererar överlevnad. Inte Ted Bundy kanske men generellt är nog styrka i vid bemärkelse gångbart. Min grundtes inom evolution är att lidande och sådant är långt underordnat och knappt värt att räknas ibland. När folk pratar om ”vinnare” tex, brukar jag tänka: Ähh vinnaren är den som fortfarande står upp, kan agera och reproducera sig. Det är bara de som överlever som överlever, och för att överleva på lång sikt måste man först överleva på kort sikt. 🙂 Detta kan ta sig speciella uttryck. Håller med om religionen också. Ett barnsligt misstag folk gör, är att förutsätta att ondskan skulle komma utan förklädnad.. De inser inte överhuvudtaget att det goda av första ordningen ofta är exakt det onda. Det är denna mekanism som intresserar mig nu. Alltså, det är uppenbart att folk är helt lost utan tankeverktyg. Maktens ”nyttiga idioter” lever i föreställningen att de som inte är för det ”goda” av första ordningen automatiskt är de onda. 🙂
   Det är egentligen helt obegripligt dumt. 🙂 Men på den nivån är det.. Tanken har aldrig slagit dem att det finns mer än så.

   Mvh A

   Gillad av 4 personer

   • Elisabeth G skriver:

    ”Ett barnsligt misstag folk gör, är att förutsätta att ondskan skulle komma utan förklädnad.”

    Definitivt, A. Djävulens bästa trick är att han lurat i så många att han inte finns.

    Gillad av 3 personer

 14. Claudia de Longueville skriver:

  Välviljan, inte endast mot IS-terrorister utan mot allt och alla av det slaget, är rent djävulsk.
  Det är en godhjärtenhet av en typ, som tydligen inte existerar någon annanstans på planeten än i den så kallade ”humanitära stormakten”.

  Det går inte att finna någon annan förklaring till det mentala tillstånd, som råder i landet än att det är en följd av det missfoster till utbildningssystem, som skapats av postmodernisterna och 68-vänstern.
  Större delen av de falanger, som tagit de politiska posterna i besittning, som befolkar universiteten, som regerar på kultur- och ledarsidor och inte minst på rikets etermedia är ingenting annat än flumskoleoffer.

  Det är för sorgligt, men det är denna kärna av kunskapsföraktande och faktaresistenta åsiktsförtryckare, som på alla plan driver det plågade riket ned i fördärvet.
  Sveriges förfall befinner sig i ett klart mer framskridet stadium än det i övriga europeiska länder.
  Valresultatet visade med otäck tydlighet, att stora delar av invånarna befinner sig i ett nersövt tillstånd.
  Ett omtöcknat, avtrubbat och liknöjt folk, som tycks ha lämnat walkover.

  Allt är underbyggt av propagandaorganet Public Service, vars journalistik saknar allt vett och sans.
  Ett oåtkomligt reservat från vilket diktaten och påbuden oavbrutet och närmast obestritt basuneras ut till massorna.

  SVT och SR gör nu allt för att fördunkla förbrytelser, så skoningslösa och vidrigt grymma, att de i flera avseenden överträffar de illgärningar, som begicks under Stalins och Hitlers regimer.
  Ett ofattbart och oförståeligt uppsåt, att förminska de ogärningar, som begåtts av historiens värsta mordmaskin.

  Det är en nyhetsförmedling, som urartat och som är ett groteskt försök till historieskrivning, som i sin förljugenhet passerat alla anständighetens gränser.
  Det är en otäck traktan efter, att skymma de brott mot mänskligheten, vilka i sin grymhet och brutalitet saknar all historisk motsvarighet.
  Det är ett sätt att vinkla händelser, som i sin falskhet och svekfullhet övertrumfar den, om de två skandinaviska kvinnor, som halshöggs av islamister i Marocko i december.

  Det verkligt skrämmande är, att det opålitliga och lömska maskineriet åtnjuter ett så stort förtroende hos rikets befolkning.
  En stackars population, vars tillförsikt är en följd av att de saknar all potential att avgöra dessa mediers föregivna vederhäftighet och som inte har någon som helst möjlighet till inblick, för att kunna bedöma vilka fakta och nyheter som väljs bort eller vinklas till oigenkännlighet.

  En nersövd och med nyspråk hunsad och manipulerad allmänhet, som sällan eller aldrig reflekterar över den enkelriktade soppa som serveras dem.

  Gillad av 9 personer

  • pllay skriver:

   Svensken tyr sig till överheten därför att det saknas alternativ.
   Den stora majoriteten av befolkningen vill bli ledd av en vis och god makt som pekar med hela handen.
   Vi är auktoritetspräglade genom generationers lydnad under kyrka, världslig överhet och av Gud given kungamakt.
   Kyrkans religion och kungamakten är nu nedgraderade till museiföremål från en svunnen tid, endast den världsliga makten i form av politiker återstår.
   Alla de modererande krafterna i samhället har eliminerats och lämnat fältet fritt för media att fösa politikerna i vilken riktning de vill, intill och förbi det absurdas gräns.
   Denna Golgatavandring fortgår intill nuvarande maktordning bryts och en demokrati underkastad lagens bokstav och anda införs.
   Vi behöver en nationell samling där vi gemensamt formulerar en konstitution som garanterar maktspridning och maktbegränsning, en konstitution som aldrig någonsin kan förändras av någon enskild grupp i samhället likt politiker, jurister, oligarker, byråkrater eller religiösa potentater.
   Vår nuvarande form av demokrati har nått vägs ände och våra politiska partier är bevis för detta.

   Gillad av 1 person

 15. Dnakramar skriver:

  Man kan ju också jämföra med det officiella Sveriges totala ointresse för svenskars väl och ve vid tsunamin i Thailand med det enorma fokus på IS som nu är i svenska medier och i politiken. Går en amerikan in på den amerikanska ambassaden så är han i USA, han är hemma, går en etnisk svensk in på en ambassad utomlands så är han ett störande element, ambassaderna är inte där för svenskarna. Detta har jag upplevt i flera länder, från Japan till långa köer bakom somalier i London. Estonia kunde man heller inte mörka fort nog, det var ju bara etniska svenskar som dog, vem bryr sig? Så jag tror vi har väckt något urgammalt som vi bara anar början på. Kanske den nya vurmen för asatro är en djupare följd av utvecklingen, man ser förbi kristendomen till en tid då vi också härjade och plundrade, och kvinnorna var hemma och visste att när mannen kom hem så skulle han behandlas varsamt, för han hade öppnat porten till sin ondska och våldet, och den stängs inte så lätt.

  Gillad av 6 personer

 16. Elisabeth skriver:

  Ja, jag håller med, det är fullständigt obegripligt. Men vilka grupper är det som driver detta ? Jag känner inte en själ som känner annat än avsky för IS och dess medlemmar. Inte någon. Så vilka är dessa enfaldiga hjon ? Och vad är det för fel på göteborgarna ? TV-nyheterna har vevat Skråmo-barnen i flera dagar, man har mjukat upp publiken inför dessa barns ankomst till Sverige. Än en gång är det media som driver sitt spel, sin aktivism. Media bär största skulden till det förfall vi nu ser i Sverige.

  Gillad av 10 personer

 17. Jens skriver:

  Filipstad behöver hjälp för att hantera de skenande kostnaderna för försörjningsstöd åt de migranter kommunen tagit emot. Kostnaderna har sexfaldigats sedan början av 2000-talet, och kommunen behöver 50 miljoner kronor om året för att försörja migranterna enligt kommunalrådet Per Gruvberger (S). 
  Detta har SD och kloka personer som professor Jensevik varnat för i många år.
  Kronan devalveras och utvecklingen jämförs med Haitis.
  Och vi är bara i början, när lågkonjunkturen kommer och med den stora barlasten vi har att försörja så kommer det att gå käpprätt åt h-e.

  Och efter att ha lyssnat på Helen Fritzon S blivande EU representant så inser man att inflödet kommer att fortsätta de har helt anammat Global Compact.

  Gillad av 5 personer

  • Palle9 skriver:

   JENS: Ja, och Filipstad har knappt 11 000 invånare. Malmö med ca 330 000 invånare behöver närmare 5 miljarder kr per år i utjämningsstöd – dvs finansiering från skattebetalare i övriga kommuner …

   Gillad av 1 person

 18. Niklas R skriver:

  IS-terrorister som återkommer till landet ska gripas och förfrågan till Syrien och Irak ska skickas om de vill ha tillbaka förbrytarna för lagföring.

  Men sossarna gör för sina muslimska trosfränder, precis som de gjorde för sin socialistiska bröder efter andra världskriget. De låter dem komma till Sverige och gömma sig här under det svenska folkets skydd. Skillnaden idag är dock att nu vet vi om det, tack vare internet.

  Gillad av 4 personer

 19. lenam skriver:

  Ja du hade rätt Bitte. Nu är dessa is barn först på nyheterna. Dröjer inte länge innan deras morfar sitter i nyhetssofforna och myser. Socialtjänsten kan, socialtjänsten har plötsligt så mycket kompetens och kunskap så man häpnar. Inte tal om att morfar ska behöva själv ta ansvar för de barn han tagit hit. Det ska gullas och vi ska leka goda. Offren för deras ondska struntar man helt i.Hade varit bättre att Irak fått ta hand om både föräldralösa barn och resten också. De har dessutom erbjudit sig.

  Gillad av 2 personer

 20. Jag blir så jävla trött skriver:

  OCH VAD BEROR DETTA PÅ? DET FINNS INGEN SOM HELST KONSTRUKTIV DEBATT HÄR, UTAN ALLA BARA KLAGAR.

  Gilla

  • Göran Holmström skriver:

   Gör du annorlunda?
   Men helt allvarligt jag åker gärna till Stockholm och tar med en skyllt med vad jag tycker är galet.
   Men hur många hakar på?
   Nej just ja soppan är för dyr, är för bakfull, tv sänder dokumentären jag gillar,
   Vad ska grannarna tänka?
   ursäkterna är många och knappt någon vill/vågar säga öppet vad dom känner.
   Mvh Göran.

   Gillad av 3 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Göran, du kanske skulle göra som Klimat-Greta? Sätt dig med en skylt utanför riksdagshuset så kommer hela världen att sjunga ditt lov. Eller? Ha ha ha!

    Världen är galen, det är bara att konstatera. ”Eliten” ränner jorden runt för inbillade hot men ser inte de verkliga.

    Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Elisabeth, haha ja det vore något, men tror att politikerna skulle ringa Robban A så han kunde sätta AFA på mig, det finns säkert någon som gärna skulle sticka kniven i en gammal sur gubbe för att,”Rädda världen”.
    Ja världen är galen, känner mig fyrkantig och urgammal.
    Men så är väl livets gång?

    Gillad av 2 personer

   • Jag blir så jävla trött skriver:

    Det smittar av sig vettu.
    Personligen önskar jag att även svenskarna också hade befunnit sig i samma situation under andra världskriget som våra grannländer. Då hade nog den nationella sammanhållningen varit högre och en blogg som DGS hade knappast behövts. Vi är helt enkelt historielösa. Det är förmodligen där skon klämmer.

    Gillad av 1 person

  • Egon skriver:

   Kommunistiska Chilenaren Pablo Gonzalo har levt bra i Sverige
   Nu skall han ta hit barnbarnen också….
   Födda av en far som gillar Muhammed och HATAR oss.
   Vi är ju så korkade så att vi tar emot dem med öppen famn…..
   Större idioter än svenskar?……………………Finns inte…….

   Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Beträffande konstruktivt – Alexander den Store visste hur man löser ett problem som saknar lösning. Vår situation är omöjlig att komma till rätta med inom rådande lagstiftning och värdegrund! (I o f sig så skulle kanske lagstiftningen i sig kunna hjälpa oss om den bara tillämpades objektivt.)

   Alltså återstår bara att klaga. 😉

   Gillad av 2 personer

 21. Göran Holmström skriver:

  Kort kurs i psykologi och kvinnor.
  Avund är en stark kraft får den fäste och plats att växa så ser vi ju alla resultatet.
  Alla alfahannar i Sverige är satta på plats av vår ”Kära Stat”, som samtidigt frigjort alla kvinnor. Dock så har det inneburit ett ensamt liv med 2 st ungar för dom flesta.
  En liten klick har ljugit och manipulerat sig fram, I deras förvirrade värld är dom”starka”. Och då duger inte vi vanliga fjantar som tyst och troget betalat skatt och går till jobbet.
  Annat är det med, ”Spännande Ambulansförare från en öken” Kan man bara rädda dom så får man allt man önskar innerst inne! Eller Hur, logiken är ju glasklar.
  Frågor på det?

  Gillad av 3 personer

 22. Patria Amissa skriver:

  För mig är svaret fullständigt trivialt; vi har helt enkelt en elit som är ofattbart okvalificerad. Bristen på kunskap/erfarenhet skiner igenom i allt. Man tar beslut baserat på känslor och där lösningen innebär hänsyn till en enda parameter; det blir alltför komplicerat med två eller fler. Samtliga ”lösningar” är därför inga lösningar; grundproblemet förvärras och i tillägg fås en rad tilläggsproblem.

  Gillad av 2 personer

 23. li br skriver:

  Jag mår på riktigt illa när jag hört jämförelser med de finska krigsbarnen och Tyska krigsbarnen som kom och IS barnen.

  Skillnaderna är stora.

  IS barn har tränats i Terrorläger från unga år. Vissa av IS barnen har tränats till att bli självmordsbombare och vissa till krigare och soldater med avancerad vapenträning. Vissa IS barn har avrättat fångar genom hallalslakt metoder att skära upp hälspulsådern på fångar i långa rader eller fått skjuta fångar med pistol. Vi har IS barn som krigat på fronten och mördat massor med folk. Allt detta är filmat och ligger ute på nätet till allmän beskådan. Barn som är ideologiskt hjärntvättade och vill döda alla icke muslimer. IS barn som sett massvis med avhuggna huvuden instuckna på höga pålar i offentliga rum i städer som en krigshyllning.

  Enligt barnkonventionen så får barn från 15 års ålder åtalas för krigsbrott. Det har varit ett flertal rättegångar mor barnsoldater i Afrika. 15 år har man kommit överrens om som ålder för krigsbrott för då är de medvetna om vad de gjort och vad det kan leda till för konsekvenser.

  Ett flertal organisationer har och jobbar med att rehabilitera och avprogrammera fd barnsoldater runt omkring i världen och det är en mycket svår rehabiliterad grupp. Specialister och välfinansierade organisationer med lång erfarenhet har svårt att socialisera och rehabilitera fd barnsoldater. Det är ingen personlig åsikt utan vetenskaplig fakta. Fd barnsoldater är som en explosiv krutburk och måste hanteras varsamt och kontrolleras för resten av deras liv för annars utgör de en fara för andra och de har lätt att falla tillbaka i destruktivitet igen under andras påverkan.

  Det spelar ingen roll hur mycket materiella saker de får eller hur mycket kärlek de får för det är inte botemedlet. Botemedlet är stöttning och kontroll och fasta rutiner precis som en person som har ätstörningar behöver. En ätstörning går aldrig riktigt över men den kan bli bättre, hanterbar, kontrollerbar om man jobbar för det. Vi alla känner någon som bantat i hela deras liv. De vill gå ned i vikt och vet att de mår bättre av det och vet hur de ska göra men…….något inom dem är starkare än de själva som gör att det blir en kamp.

  Det är skillnad på IS krigsbarn/IS soldater och krigsbarn från Finnland och Tyskland. Dessa barnen såg inte svenskar som deras största fiende, eller deltog i mord eller vapenträning. Dessa barnen var utsatta för ett ofrivilligt krig som de reste från och inte till.

  Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   LI BR: Utmärkt beskrivning. Media arbetar just med sådana vilseledande jämförelser. Minns hur man i massinvandringspropagandan jämförde/jämför med danska judars flykt över Öresund då vårt grannland invaderades, jämförelser med baltiska flyktingar över Östersjön under andra världskriget m.fl. Flykt till närmaste säkra grannland jämförs med transport över ett flertal gränser, passerande olika länder, som befinner sig i krig, för att nå bidragsparadiset Sverige.
   För mig är det fullkomligt sinnessjukt hur riksmediekanaler kan ha stora inslag om IS-barnen som förstanyhet i sändning efter sändning – det är helt uppenbart att på SvT och TV4 har internerna tagit över styret av mentalsjukhuset. SvT lever ju dessutom helt i skyddad verkstad med garanterad rundhänt finansiering via befolkningens skatteavgifter.
   Efterlyser fler kritiska granskningar av våra ”gammelmedier”, det är till stor del dessa, som sätter dagordningen och våra svaga politiker anpassar ofta sin retorik till den problemformulering, som medierna valt att ge utrymme åt. De behöver inte ens ljuga: genom selektivt urval väljer man vilka frågor, som ska ges mest utrymme – det räcker långt.

   Gillad av 3 personer

   • li br skriver:

    tv4 är ju uppköpt av telia company där staten är största aktieägarna. Så svt och tv4 är precis samma statliga propaganda….. över 400 000 000 betalas ut i presstöd till svenska tidningar och är på så sätt köpta av staten. Samma narrativ över allt. samma historier och samma ideologiskt hjärntvätt.

    Gillad av 4 personer

 24. P I Persson skriver:

  Jag ställer här också frågan : Vilket syfte har du med en sådan snedvriden och vilseledande artikel ?

  Vem / vilka är det som uttrycker välvilja mot terrorister ? (Förutom de som själva är terrorister förstås). Jag har inte stött på någon.

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Ja det är klart. Har man valt bort hela MSM så slipper man se dessa tokskallar som gullar med terrorister. Så, jag kan rekommendera dig att knäppa på TV:n vid 21-tiden på kanal 2 så får du se.

   Gillad av 1 person

  • Dna skriver:

   De som vill ha hit barnen och därmed med säkerhet deras föräldrar. Hur mycket fokus lägger nu svensk media på de våldtagna, de våldtagna barnen, morden, tortyren, jämfört med dessa barn till bestialiska mördarfamiljer. Det är ett barbari du inte släpper in. Med vilken rätt vill du utsätta svenskar för detta?

   Gillad av 7 personer

   • P I Persson skriver:

    Barnen är inte terrorister. Om deras föräldrar är det ska de givetvis ställas inför rätta. Det blir inte tal om att de ska få återinvandra som vilken semesterfamilj som helst. Hur vågar du påstå att jag m fl vill släppa in barbari ?

    Gilla

   • Dna skriver:

    Dessutom P I, på ett moraliskt plan så är dessa barn de allra sista i världen av världens alla barn som lider jag skulle vilja hjälpa. Varför inte någon fattig i Nepal eller var som helst? Barn lider på många håll. Återstår det juridiska argumentet, men det anser jag är nullifierat av våra makthavares förräderi, att ändra lagarna rörande migration bakom våra ryggar, och sedan inte ens följa dem, folk kommer hit utan papper och inte ens barocka lögner behandlas som sådana, i flera år och även nu så lät man uppenbara vuxna påstå att de var barn, ibland är de över 40 år gamla. Öresundstågets papperskorgar var 2015 fulla av identitetshandlingar, och nu har Global Compact genomförts som fortsätter de beslut som togs 1975. Så man ändrar och böjer Sveriges lagar för att få hit en ström av främst muslimer som vi inte vet vem det är och vars kultur är väsensskild från vår, sedan reser en del av dessa ut och strider för en organisation vars udd är riktad mot vår västliga kultur, och sedan skall vi hjälpa deras barn? De skulle aldrig befunnit sig i Sverige från första början, så jag anser att vi har varken moralisk eller juridisk skyldighet att hjälpa dessa barn, och samma sak anser de flesta andra länder vilka stänger dörren och snabbstiftar lagar för ändamålet. Det allra viktigaste skälet är dock att vi med säkerhet kommer att utsätta svenskar för stor risk att utsättas för dåd och att denna ideologi växer ytterligare i Sverige. Så det finns inga moraliska, juridiska eller praktiska skäl att ta emot dessa barn, tvärtom.

    Gillad av 5 personer

  • Arne Groningsson skriver:

   Med tanke på dina kommentarer så tror man du bara läser mellan raderna, vad gammelmedia skriver.
   Innehållet i dina kommentarer tyder emellertid på att du inget läser alls…

   Gilla

 25. Samarkand = Dnakramas skriver:

  Det slår mig efter två glas vin och Tom Waits och en lång promenad på stranden att allt jag vill är att vara fri, och allt mina fiender vill är att jag är ofri. Det är en assymetri, jag vill bara lämnas ifred och hade struntat i dem, om det inte varit så att hela deras önskan är att jag skall vara ofri. Att endast vilja sköta sig själv är ett stort handikapp i en maktkamp.

  Gillad av 6 personer

  • li br skriver:

   det är västvärldens frihet som minskas. Dina barn frihet…..din frihet……

   Det har tagit oss över 2000 år att nå hit där vi är idag och det kan raserar på några få år

   Gillad av 5 personer

  • A skriver:

   Men Samarkand om det inte varit så att vi råkar ha en extrem självbevarelsedrift så hade vi aldrig fattat vad ”de” sysslat med. Det är detta som skapar känsligheten för undergrävandet. Jag har aldrig sökt makt, men har heller aldrig accepterat försåtlighet mot mig. Jag har tidigare tolkat detta som att jag i huvudsak söker frihet framför andra ting. Men nu ser jag att det är en utstuderad självbevarelsedrift, ett självförsvar. Men jag trampar inte ned andra. Däremot sågar jag bort försåtlighet skoningslöst, för jag VET hur dessa människor fungerar, instinktivt. På en halv sekund vet jag exakt vad som kommer att hända. Jag uppfattar dig likadan.

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 26. Margareta skriver:

  För några år sedan i samband med flyktingyran 2015 och kanske också tidigare kunde man på vissa bibliotek ”låna en svensk”. Syftet var att båda, flyktingen och svensken skulle lära känna varandras kulturer, flyktingen förhoppningsvis lite svenska och dessutom kunna integreras fortare. Så varför inte återuppliva konceptet än en gång med parollen ”låna en IS-krigare” för ömsesidigt utbyte!? (självklart ironi från min sida).
  Jag har med illamående åhört SRP1s yra rapportering om Skråmos barn och morfaderns vedermödor. Det är som om SR rapporterar om några mediestjärnor eller idrottsstjärnor – nu är de i mål (=i morfars famn) – vilket VI ALLA naturligtvis bara önskat och väntat på. (ironi igen).
  Journalisterna tycks vara fullkomligt övertygade om att befolkningen i Sverige bara väntar på att få höra om hur det går för barnen och hur UD arbetar på att få ”hem” dem.
  Att barnen är oskyldiga till föräldrarnas brott är en sak men det är inte det jag har invändningar mot utan obalansen i rapporteringen. Allt fokus är på dessa barn och morfadern med Uddén som reporter på plats men, men, men – alla andra barn, alla andra barn i dessa läger? Jag har inte hört ett ord om dem eller vad som görs för dem i nyhetsrapporteringen.
  SRP1s yra inför Skråmobarnen placerar jag i samma fack som vissa kvinnors förkärlek för hårdföra män som begår brott. Ett sådant beteende är inte sunt!
  Jämför rapporteringen om barnen och IS-terroristerna med motsvarande rapportering i SR vid Nürnbergrättegångarna och liknande. Där fanns en balans i rapporteringen, Naziförövarna framställdes inte som hjältar utan som de brottslingar de var men med en neutral ton. Man förstod att det fanns ett rättsmedvetande med i den processen, ett rättsmedvetande som nu är helt borta verkar det som.
  Sverige har helt spårat ur.

  Gillad av 5 personer

 27. kolosserbrevetkap3 skriver:

  CLAUDIA DE LONGUEVILLE:
  ”Det verkligt skrämmande är, att det opålitliga och lömska maskineriet åtnjuter ett så stort förtroende hos rikets befolkning.
  En stackars population, vars tillförsikt är en följd av att de saknar all potential att avgöra dessa mediers föregivna vederhäftighet och som inte har någon som helst möjlighet till inblick, för att kunna bedöma vilka fakta och nyheter som väljs bort eller vinklas till oigenkännlighet.

  En nersövd och med nyspråk hunsad och manipulerad allmänhet, som sällan eller aldrig reflekterar över den enkelriktade soppa som serveras dem”.

  Den osminkade sanningen, tyvärr.

  Gillad av 1 person

 28. Hortensia skriver:

  Ja du, Bitte, det lär väl bli mer gravöl än kaffe och bulle även för alla dessa skamligt okunniga, obegripligt faktaresistenta och kroniskt ”naiva” och/eller ovanligt lågbegåvade kvinnor, som på allvar tycks tro på den seglivade myten om tabula rasa.

  Precis samma typ av sorgligt samhällsfarliga stolpskott tenderar att frenetiskt – ja, närmast fanatiskt – förfäkta knäppotesen, att ”alla hundar blir vad man (som ägare) gör dem till”, vilket erfarna hundägare faktiskt vet är en ren och skär lögn.

  I ett någorlunda civiliserat land, som Sverige har varit och anständigtvis fortfarande skulle ha kunnat anses vara, borde varken kamphundar, IS-yngel eller annat osvenskt elände, som målmedvetet har avlats fram av osannolikt illvilliga sadister…

  … för att helt oprovocerat kunna förmås att attackera andra, slumpvis utvalda, värnlösa varelser, tillåtas importeras och adopteras eller produceras inom landet av slika idioter. Må de själva drabbas av den förutsebara blodtörst de släpper lös.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.