Bitte Assarmo: Våldet har inte ökat, har inte ökat, har inte ökat…

Bitte Assarmo

Det är något nästan rörande över svenska mediers ständiga försök att släta över den ökande brottsligheten. Nu senast hade Expressen TV full sjå att försöka få de upprepade knivattackerna som ägt rum i London senaste tiden, och som vi skrev om i det Goda Samhället den 28 mars, att framstå som något bagatellartat. Att Londonpolisens talesman pratat om en epidemi nonchalerades i inslaget – istället tog man rikskriminolog Jerzy Sarnecki till hjälp och lät honom berätta den ”sanning” som vi ju alltid får oss till livs av våra svenska medier.
Med hjälp av ledande frågor från reportern kom kriminologen naturligtvis fram till att det moderna samhället faktiskt blir mindre och mindre våldsamt. Visst, det händer saker ibland, små ”vågor” av brott. Men snart återgår allt till det normala, förklarade Sarnecki.

Ungefär som skjutningarna i Malmö, alltså. Vi fick en våg av dem för några år sen men nu är allt bra igen och skjutningarna blir allt färre. Nu är det jättesällan någon blir skjuten. Jo tjena.

Att människor ändå reagerar när sex unga knivhuggs inom loppet av en timme ena dagen och fyra knivhuggs på lika kort tid ett par dagar senare, som skett i London den senaste tiden, förklarade Sarnecki med att samhället idag är så fridsamt att folk blir chockerade när det verkligen händer något.

– De förväntar sig inte att utsättas för våld och sen när det händer så blir man chockad, sa kriminologen pedagogiskt, som om han riktade sig till en grupp sexåringar.

Om det skulle vara så att du tror att du läste fel så ska jag gärna upprepa vad herr kriminologen sa: Vi är så bortskämda i det lugna och våldsbefriade moderna samhället att vi blir chockade de få gånger något händer.

Tänk på det nästa gång din bil brinner, eller när din gamla mormor blir rånad av en rumänsk stöldliga, när din son blir knivhuggen för att han har ett par nya sneakers som en kriminell skitstövel vill åt, eller när din dotter blir våldtagen av fyra ”pojkar” mellan 19 och 29. Din upprördhet är helt enkelt en reaktion på din egen bortskämdhet. Våldet har inte ökat, har inte ökat, har inte ökat och hör sen!

På frågan om vad det är som triggat igång just knivattackerna i London kunde kriminologen inte svara. Han är trots allt bättre på den svenska brottsligheten, medgav han. Och när han till sist började linda in sig i något slags förklarande resonemang sänkte jag volymen på TV-n och satte på musik istället. Jag tror inte jag missade särskilt mycket. Jag har hört Jerzy Sanecki orera tillräckligt mycket om kriminalitet för att veta att han sällan hittar förklaringar någon annanstans än i de socioekonomiska ojämlikheterna. Och jag är, ärligt talat, lika less på dem som på hans ständiga blåljugande om att kriminaliteten minskar.

I England har kriminaliteten ökat stadigt de senaste åren. Antalet knivattacker i England och Wales har ökat från lite drygt 30 000 2011 till när 40 000 2018. Antalet mord ökade med 14 procent från 2017 till 2018, enligt brittiska Office for National Statistics. Antalet knivbrott ökade med åtta procent och våldsbrott med 19. 2018 dog 135 personer till följd av knivattacker i London, den högsta siffran på mer än tio år. I år har hittills 24 personer – den yngsta bara 14 år – blivit knivmördade och ytterligare tre kämpar fortfarande för sina liv.

Precis som svennebananerna ser våldet öka ser också britterna samma sak. Och även om Jerzy Sarnecki lever i en idyll där det blir ramaskri om någon stjäl ett bubbelgum i Pressbyrån är de flesta av oss inte fullt så privilegierade. Vi blir inte chockade utan anledning och vi skriker inte utan orsak. Vi lever i verkligheten. Vi ser våldsökningen med egna ögon. Och vi blir heligt förbannade när medier och myndighetspersoner försöker bagatellisera vår verklighet genom att överösa oss med floskler.

49 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Våldet har inte ökat, har inte ökat, har inte ökat…

 1. Jan Andersson skriver:

  Avvecklingen av den västerländska civilisationen är i ständigt ökande och går till på samma sätt i alla länder. Och alla vet vad det beror på. Men makthavarna drar sitt strö till stacken genom att förneka problemen. Det vet ingen vad det beror på. Kanske forskningen kan ge ett svar?

  Gillad av 2 personer

  • W skriver:

   Under lördagen hölls den nordiska konferensen Scandza Forum i Stockholm. Temat var “anarko-tyranni”, en form av statlig tyranni som bereder ut sig i västländer och gästades av flera internationella talare.

   Temat för årets konferens var anarko-tyranni, en term lanserad av Sam Francis. Det Francis menar är att makthavare i den nuvarande samhällsordningen inte vill, eller kanske inte kan, kontrollera kriminella element utan istället lägger fokus på offren, de oskyldiga, som är lättare att kontrollera.

   En av forskarna Mark Collett presenterade en mycket tydlig och klar bild av den nuvarande situationen i de västeuropeiska länderna, och betonade tidsfaktorn, som innebär att den demografiska utvecklingen i västvärlden snart kommer att resultera i att etniska européer blir en minoritet i sina hemländer.

   Han pekade även på hur den demografiska utvecklingen redan i dag tvingat fram en anarko-tyrannisk samhällsutveckling.

   Collett menade att exemplet med det sexuella utnyttjandet av minderåriga i Rotherham tydligt visar att anarko-tyranni som metod från makthavare redan existerar och tillämpas på de brittiska öarna.
   https://nyadagbladet.se/inrikes/nordisk-konferens-om-statlig-tyranni/

   Rättsapparaten vill inte kontroller kriminella element…domstolarna ser mellan fingrarna.
   Vi går en kuslig framtid till mötes om vi inte kan få bort sjuklöver pajasarna

   Gillad av 3 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Jag rekommenderar googling på ”anarkotyranni”, som delvis beskrivs ovan av W. Det mönster jag själv har kunnat urskilja är att västländerna obevekligen har rört sig i den riktningen ända sedan 1950-talet. Utvecklingen går att beskriva logiskt längs många samverkande parallella eller konvergerande linjer. Hela etablissemanget har alltså sedan länge investerat så mycket i ett på ytan förledande humant, men i sin kärna förljuget och till sina konsekvenser destruktivt hegemoniskt samhällstänkande, att de omöjligt kan backa. Kriminaliteten och demografin går heller inte längre att stoppa ens om de skulle vilja, så makteliten kan bara ägna sig åt att både medvetet och omedvetet vilseleda och förtrycka medborgarna så länge som möjligt och roffa åt sig så mycket som möjligt. Ett kleptokratiskt tyranni, som till sist måste urarta i total anarki, inbördeskrig eller globalistfascistisk diktatur. Jag tror inte vi kan göra så mycket mer än att försöka väcka så många som möjligt i de nedre, mindre låsta PK-skikten av befolkningen och i övrigt förbereda oss på bästa möjliga sätt.

   Gillad av 1 person

 2. V för Vendetta skriver:

  Detta är exakt orsaken varför man inte skall vila ögonen på gammelmedias fägnad utan vrioda blicken mot de som levererar nyheter som de verkligen är. Det finns ingen anledning att följa de regimvänliga medierna alls. En sådan person som Jerzy Snickesnacky hade inte ens haft sina kontaktuppgifter nedskrivna hos en redaktion som månade om att förmedla någon form av sanningsenlig essäns. Snickisnacky hela professionella existens bygger på att han levererar de lögner som regimmedia efterfrågar. Usch!!!

  Gillad av 9 personer

  • Johan skriver:

   Det är skönt att slippa läsa gammelmedia., sedan ettt bra tag tillbaks. Och Sarnecki är väl en del av propagandamaskineriet. Inte mycket att bry sig om. Vad jag undrar över är om han inte är orolig över sitt eget rykte som sakkunnig. Han sätter det ju på spel i stort sett dagligen.

   Gilla

 3. Bo Svensson skriver:

  Nej, – vi blir inte heligt förbannade. – Vi måste leta efter ett förhållningssätt som inte bryter ner psykisk och fysisk hälsa.

  Gilla

 4. Dnam eksnad skriver:

  Eddie skrev om Orwell 1984 igår, och också här så överträffar ju verkligheten dikten, Sarnecki är ju förbi ett skämt, kan man inte se honom på stora billboards i 1984, upprepande: brottsligheten går ner och ner och ner… , sociala faktorer ..faktorer .. faktorer…, brott är kärlek…, våldtäkt är en kram.., herregud, finns det INGEN annan? De måste ju säkra tronföljden, eller skall de göra en Sarnecki-avatar som dyker upp i 3D när man sätter på TVn?

  Sedan måste jag anmärka på att Bitte verkar ha missförstått läget om rapporteringen av brottsligheten i England, eftersom de har fler muslimer än vi i absoluta termer och också fler från Västindien och Afrika och deras ledare är livrädda för muslimerna så är hela media där medlöpare i att dölja att brottslighet från det hållet. Man relativiserar och döljer än värre än Sverige, det räcker med att läsa om (googla eller lyssna på Tommy Robinson) de många muslimska groominggäng som utnyttjar fattiga, ofta minderåriga, engelskor (och också sikher, alla utom muslimer) som sexslavar. Man dolde detta fullständigt i årtionden, och det är fortfarande ett öppet sår, det pågår än, och det engelska etablissemangets svar är att tortera Tommy Robinson och hans familj och försöka mörda honom eftersom han talar om det. Det verkar som nästan varje liten engelsk fattig stad har sådana gäng. Så England är i detta en hel del före oss, jag bodde där när muslimer sprängde tunnelbanan och bussar och det sker ju hela tiden små och stora dåd. Dessutom, eftersom man i England har en verklig underklass, också infödda engelsmän, så smälter allt det värsta ihop och växer på så vis, detta har precis börjat i Sverige. Det rapporteras inte för det är ett olösligt problem skapat av den kulturblanding mellan väst och islam och väst och afrikansk kultur som politikerna önskat och verkat för, ingen inom pk-sfären ser någon lösning och knappt någon annan heller, därför så döljer man detta, det är beviset på att samexistens är omöjlig och att det framförallt drabbar de som är helt värnlösa, fattiga flickor.

  Det är ju så illa så att självaste Roger Scruton har skrivit en bok om de våldtagna ”The Disappeared”, inte en av hans bästa men ändå, en estetisk filosof som skriver böcker om våldtäkter…

  Gillad av 15 personer

  • Systembolaget skriver:

   ”herregud, finns det INGEN annan? De måste ju säkra tronföljden, eller skall de göra en Sarnecki-avatar som dyker upp i 3D när man sätter på TVn?”

   Både Simon Sarnecki och Tigran Feiler har numera anställning på SVT. Så du behöver inte oroa dig.

   Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   För många år sedan hörde jag ett inslag i Studio Ett, med en polis från Skärholmen som skrivit en debattartikel i DN om hur invandrarkillar raggar upp svenska skolflickor, tar med dem till någons bostad/ett inrett källarförråd el.dyl., och när de haft sex dyker ett antal av killens kompisar upp, de gruppvåldtar flickan, filmar och hotar sedan att lägga ut på soc. medier om hon inte ”ställer upp” igen och igen och igen…
   Varken debattartikeln eller radioinslaget hade publicerats om polisen hette Gun eller Erik, men han hade ett MENA-namn.
   Detta skedde med många skolflickor bara i Skärholmen, och man kan spekulera i hur vanligt det är i alla andra hundratals liknande områden och i småorter runt om i Sverige.
   Och i hur mycket detta fenomen ökat sedan dess.

   Gillad av 9 personer

  • Göran N skriver:

   Väl skrivet Danske mand! Jag tar din Englands tråd, ”England har en verklig underklass”:
   1) Redan på 90-talet (eller så sent som?…) visste man att i denna underklass FÖDDES 3 miljoner människor in i arbetslöshet. Enbart pga sitt miljömässiga arv. Och vad jag förstår pratade man då om urinvånarna som bott på de brittiska öarna sedan åtminstone Henrik VIII och hans regeringstid (puh, som man måste skriva om för att inte PK-skall dra rasistkortet ur hatten).

   Vidare…”ingen inom pk-sfären (engelska) ser någon lösning och knappt någon annan heller, därför så döljer man detta”
   2) Överklassen förefaller fortfarande leva i sitt eget Schlaraffenland som man ogärna överger. Men här har man kombinerat Schlaraffenland med ”Kejsarens nya kläder”.
   Det blåser mao upp till en perfekt storm!

   Men är det så olikt det land de flesta av oss som skriver här bor i (omskrivning igen)? Tror ”vi” är där England var för ca 15 år sedan. Men eftersom ”vi” ser komprimerade skeenden tar det inte 15 år innan ”vi” är där dom är idag.

   Gilla

  • Anders L. skriver:

   Roger Scruton och Douglas Murray har ett gig i London 7.e maj. Skulle gärna gå om det inte vore för knivarna och syrorna. Hopas det kommer på tuben.

   Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   DNAM EKSNAD: ”finns det INGEN annan? De måste ju säkra tronföljden, eller skall de göra en Sarnecki-avatar som dyker upp i 3D när man sätter på TVn?”

   Tack! Jag fick mig ett gott skratt mitt i det allvarliga.

   Gilla

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Detta har förts fram vid upprepade tillfällen de senast 10 åren. Situation förvärras fortlöpande medan media och ledande politiker blir allt mer ointresserade. Våldet och oredan berör ju inte alls dem. De anser att den tidigare befolkningen får sköta sina egna problem. Gillar de inte läget kan de flytta till något annat land. Överheten har redan bestämt sig för att ta in folk utifrån som passar dem bättre.

  Vid liknande händelser i historien har man kastat av sig oket. Varför inte göra detsamma i Sverige?

  Gillad av 9 personer

  • Axel skriver:

   Problemet i Sverige beror på bedömningsnivå. Den inre kretsen i regeringen jämför Sverige med det socialistiska föredömmet Venezuela. Slutsatsen blir: Vi är jätteduktiga vid jämförelse med vår idealstat som har en del problem. Glöm bort förbättring av samhället. Skjutningens tid är här för att stanna.
   Vi svennar måste bli morske man och kvinna igen.

   Gillad av 5 personer

 6. Östrahult skriver:

  Det officiella Sverige tar nu till ett gammalt beprövat trick, att sopa under mattan. Pilotprojektet för den ny strategin blir att listan över särskilt utsatta områden (i folkmun kallat särskilt socialdemokratiska områden) nu hemligstämplas av polisen. (Ej aprilskämt)

  Gillad av 5 personer

 7. Micke skriver:

  Att våldet minskar på lång sikt är sant. Ingen tror väl att det var mindre våld för flera hundra år sedan. När danskarna anföll Sverige under 1500-talet så sa man att alla småländska kvinnor blev våldtagna av danskar. Vad jag menar är att på lång sikt går vi mot mindre våld, däremot kan det bli tillfälliga uppgångar.

  Gillad av 1 person

 8. cmmk10 skriver:

  Göteborg firar nu, att det inte har varit någon skjutning på 110 dagar. Anledningen sägs vara att många av ledarna sitter i fängelse.

  Det är säkert en del av förklaringen, men troligare är att marknaden nu har uppnått någon sorts jämvikt. Gränserna för knarkförsäljningen, beskyddarverksamhet etc. har upprättats och reviren är tillfälligt stabila, så nu kan gängkriminaliteten frodas.

  Faktum är, att jag föredrar när de bekämpar varandra, för hälsan tiger inte still!

  Gillad av 3 personer

 9. Lars-Olof Svensson skriver:

  Ja, Sarnecki är sannerligen en gåta. Han är ju inte ointelligent och måste se vad alla andra ser också. Men ändå, vad är det som gör att han liksom blundar för verkligheten och försöker blanda bort korten? – Ni kanske såg inslaget på nyheterna häromkvällen där en tjänsteman från BRÅ intervjuades om att BRÅ nu skulle kartlägga invandrares brottslighet och deras förmodade överrepresentation. Hon fick förstås frågan vad det kunde bero på. 1) socioekonomiska faktorerer (dvs det är Sveriges fel) och 2) när det kommer en massa ensamma unga män så… (ang. sexbrott). – Socioekonomiska faktorer kan ju äga viss sanning i den meningen att om vi köper ut de livsstilskriminella så kanske lägger de av, det är ju så Norrköping har valt att göra genom att betala vissa med 21 000 kr i månaden. Men, det är som att betala frivilligt till den som rånat dig fem gånger för att slippa ett sjätte rån. Den vägen har i alla fall Norrköping slagit in på. Vi är uppenbarligen på ett sluttande plan helt utan idéer hur utvecklingen ska kunna brytas.

  Gillad av 4 personer

 10. Rutger skriver:

  Förövarna tillåts också göra samma sak, om och om igen. Straffrabatter till alla och för de utländska skurkarna är fakta från BRÅ följande ; av alla utländska medborgare, skrivna i Sverige, som döms i svensk rätt får endast 0,5 % också påföljden utvisning. För i Sverige icke skrivna utländska dömda är siffran ca 10 %.

  Många utländska brotttslingar har hemsökt oss i decennier och har meterlånga brottsCVn och
  ingen i Sjuklövern vill öka öka utvisningarna. Det är den praktiska innebörden i begreppen allas lika värde, det öppna samhället, tolerans och att inte ställa grupp mot grupp.

  Gillad av 2 personer

 11. Göran Holmström skriver:

  Jerzy Sarnecki får verkligen bra betalt för att gjuta olja på vågorna, tillsammans med BRÅ, kanske dags att skrota den myndigheten som bevisligen inte fungerar alls.
  Vissa medarbetare där finner det Coolt att planka på tuben, tror ni på allvar att dom sköter sina arbeten?

  Gillad av 1 person

 12. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Smarta är de kriminologerna, de vet att hålla undan brottets siffror från, säg 1975 och bara brutalt jämföra med 2015, eftersom då får vi hockeyklubbor ju, å vilken forskare önskar en sådan nerkörd i käften?
  Smartnessen består i att backa blott 1 år, ibland 2, ja t.o.m. 10 år går ann utan att graferna drar i väg.
  Att vara så här smart går dock inte när medierna är intresserade av verkligheten.
  Som tur är fungerar inte medierna så i Sverige, här har vi begåvats agendajournalistik, å det är mycket lugnare.

  Gillad av 3 personer

 13. Björn skriver:

  Problemet är att det här i Sverige, under en längre tid, skett en ”normalisering” av den importerade brottsligheten och synen på denna! T.ex är den svenska ”tjuvheder” som tidigare skyddade barn, kvinnor, åldringar och handikappade från att utsättas för brott, numera som bortblåst! Knivrån, misshandel, våldtäkter och andra mycket grova brott, och som tidigare gav stora rubriker i tidningarna, har nedprioriterats och sorteras idag in under ”vardagsbrottslighet”! Typ, nåt vi måste lära oss att leva med! Det är inte alla gånger ens dödsskjutningar ger rubriker idag! ”Kulturen” från MENA, har kommit för att stanna……

  Gillad av 5 personer

  • Bevara oss från hedersvåldet skriver:

   ”Tjuvheder”? Som den heder som skyddar kvinnor med slöja från att bli våldtagna, menar du?

   Gilla

 14. lenam skriver:

  Han ser bara till sig själv. Risken att just ”han” blir knivhuggen är liten. Konsekvenserna för den som drabbas blir mycket stora. Vi har rätt till ett tryggt samhälle . Vi har rätt till politiker som försvarar våra rättigheter och löser problem istället för att skapa problem.

  Gillad av 2 personer

 15. Errol skriver:

  Svenska ”journalister” är parodiskt provinsiella, i stället för att intervjua en kriminolog från
  Storbritannien med verklig kunskap om brottsutvecklingen i London och England, så plockar
  man in rullbandspelaren, pösmunken, pokerfacet Sarneckl som får stå oemotsagd och killgissa om saker som han som vanligt saknar vetenskaplig grund för.
  Värdegrundsbaserade gissningar är att föredra framför fakta som riskerar att skava. Tänk vad tryggt att låta den enda kriminologen i Sverige få tolka fritt – så att det blir rätt.

  Gillad av 3 personer

 16. T skriver:

  Stockholms stad har beslutat att det inte blir ett minnesmärke, inte ens en ceremoni för terrorofferna.

  Hur många sätt finns det kvar att ge fingret åt de efterlevande och offrens abrupt avkortade liv..? LEVE MINNET AV OFFREN FÖR ISLAM!

  Gilla

  • Vad hindrar dem? skriver:

   Det skulle vara en smal och billig sak för t.ex. ett oppositionellt parti att tillverka en minnesgatusten med texten HÄR LEMLÄSTRADES EBBA ÅKERLUND AV DEN ISLAMISTISKE TERRORISTEN RAKHMAT AKILOV DEN 7 APRIL 2017 eller liknande, kalla till cermoni och byta ut befinltig gatusten mot minnesgatustenen på platsen där Ebba blev påkörd samtidigt som man spelade in allting och la ut på Youtube.

   Om viljan fanns, vill säga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.