Ökning av knivattacker mot unga män i London

De senaste dagarna har London drabbats av en rad knivattacker, rapporterar brittiska The Telegraph. På tisdagseftermiddagen knivhöggs en 18-årig man i sydöstra London i vad som av vittnen beskrevs som ett riktat angrepp. Bara en timme senare skedde två knivattacker i Hounslow, i sydvästra London, med bara en halvtimmes mellanrum.
Ytterligare tre knivattacker ägde rum samma dag, i olika delar av staden. Inget av offren, som alla var mellan 17 och 26, har fått livshotande skador.

Polisen utesluter inte att attackerna har ett samband. Cressida Dick, Metropolitan Police, säger att antalet knivattacker i staden har blivit fler och att attacker mot unga är ett nytt och tragiskt fenomen.

24 reaktioner på ”Ökning av knivattacker mot unga män i London

 1. Bo Svensson skriver:

  Att det utvecklades språk en gång, var för att få bättre struktur på sladdret mellan flockmedlemmarna så att det gick att hålla reda på vem som gjort vad, vilka som var skyldiga och vilka som var förtjänta.

  Hade det räckt med att veta att någon gjort illa någon annan, hade det aldrig behövts något mer än grymtningar och skrik.

  Tidningar fick vi, för att vi skulle få veta vad som pågick på ett vidare fält. – Man har som journalist grovt missuppfattat sin roll i samhället, om man jobbar på att dölja saker istället för att upplysa oss.

  Vad är det för mening med att upplysa oss om att det hände i London. – Varför förmodas vi vara intresserade av att det var med kniv.

  Är man ute efter att mörka, kan man ju göra det enklare för sig genom att bara hålla tyst och sprida en tidning med blanka blad.

  Det vi vill veta, är gärningsmannens signalement och om offren hade något gemensamt, för att få en vink om gärningens innebörd och om man kunde vara i riskzonen för angrepp.

  Gillad av 1 person

 2. Exilbjörnen skriver:

  Jag såg en intressant diskussion på facebook för inte så länge sedan som initierades av en fd kollega till mig som är uppvuxen i ett område i norra London där den här sortens problem är valigt förekommandee. Frågan han ställde var: vad tycker ni om ”stop and search?” i kontexten av några knivattacker som nyligen skett. Samtliga som kommenterade – svarta i ca 40-årsåldern – menade att polisen måste ta till hårdare tag mot gäde unga gängbrottslingarna. Så är det någon käpphäst som ska ridas här så är det PK-ismen. Sen lyssnar förstås de här killarna på musik som får amerikans hiphop att framstå som harmlös.

  Gilla

 3. Göran Holmström skriver:

  A Clockwork orange, är det bara jag som ser parallellen?
  Meningslös framtid, meningslös nutid och hård central styrning.
  Vi ser hur alla normala, bindningar löses upp ersätts av floskler om värdegrund och klimatet.
  Lyckliga, och ensamma letar vi efter den harmoni, som ger oss frihet och mening, i en kall och och isolerad tillvaro, där ens avtryck är ens varumärke, som kryddas av halvsanningar på internet!
  Jag är en klimatsmart individ som röstar på Miljöpartiet, men önskar mig rikedomar och framgång och är någon som skiter i alla andra och vill bli rik och oberoende, gärna på andras arbete!
  Passande låtar till denna text. Alice in chains would, Stone Temple pilots plush och Tool Vicarious.
  förlåt om jag är cynisk, både nykter och rätt lugn, men ändå så undrar jag vart mänskligheten är på väg..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.