Gästskribent Maciej Dobrzynski: Sverige nu, Polen då. Vänstern

Jordan B. Peterssons återberättar i sin bok 12 livsregler: Ett motgift mot kaos den bibliska historien om Adam och Evas söner Kain och Abel. Han vill med denna berättelse åskådliggöra hur känsla av otillräcklighet hos vissa kan leda till offermentalitet och ondska. Gud tar emot Abels offergåvor med glädje men är inte nöjd med Kains dito. Gud tycker inte att Kain anstränger sig tillräckligt. Kain blir då förbannad och dödar Abel. Istället för att jobba hårdare och bli som Abel, väljer Kain att döda sin bror. Kain tar hämnd på sin egen oförmåga och otillräcklighet genom en missriktad handling.

Den här historien leder mina tankar till alla dessa misslyckade präststuderande (Stalin), korpraler (Hitler) och högborgerlighetens svarta får (Lenin) som sedermera blivit revolutionsledare, rikskansler och partiledare för olika typer av besläktade massmördarrörelser på både vänster- och högerkanten. Var och en av dessa var som Kain. Misslyckandena i deras liv ledde inte till mer förkovran och mer hårt arbete utan i stället ut i en destruktiv kamp mot hela världen.

De polska kommunisterna kom oftast från utkanten av det polska samhället. De såg sig själva som förtryckta på grund av fattigdom, samhällsposition eller etnicitet. Ett icke obetydligt antal var småkriminella och huliganer. Deras drivkraft var ofta hämnd. När de med vapen i handen tog makten i landet, förpassade de medelklassen till fattigkvarteren och tog över dess egendom och attribut. De åkte runt i fina bilar, bodde i fina lägenheter och utbildade sina barn till fina universitetstitlar. Nu kunde de ”lagligt” döda, hata och hota sina gamla klassfiender. De tog en genväg till samhällstoppen. Och de föraktade sina gamla klassfränder. De behandlade arbetare, bönder och minoriteter mycket värre än de själva blivit behandlade.

Ta vilken svensk vänsterpublicist, vänstertyckare eller vänsterpolitiker som helst och man finner att personen osar hat och förakt mot åsiktsmotståndare. De ljuger och blandar bort korten. De stödjer ISIS-terroristernas krav på återresa till Sverige, de stödjer islamister bakom Ship to Gaza, de förnekar hedersproblematiken, de stödjer Maduros krig mot Venezuelas befolkning. De stödde Mao, Stalin, Pol Pot och de var flitiga gäster hos kommunistiska regimer i Östeuropa. Lars Werner älskade att supa med DDRs Honecker. De sitter ofta på fina positioner i samhället, de tjänar miljoner men låtsas att de är det eviga offret med rätt att hata. Det som driver den svenska vänsters elittrupper är exakt samma sak som det polska arbetaravantgardet (läs kommunistpartiet): hat mot det ordnade borgerliga samhället grundat i en psykologisk underlägsenhet i personerna själva. De livnär sig på konflikter som de själva skapar och underblåser.

Liksom Kain måste döda Abel för att Gud tog emot Abels offergåvor men inte Kains, bygger vänsterns grundidé på att förgöra allt och alla som hämnd för inbillade och falsifierade oförrätter. Det kan man se i Das Kapital, det kan man höra i Internationalen, det kan man läsa i Vänsterpartiets partiprogram och det kan man läsa dagligen på Aftonbladets ledarsida.

I Nürnbergsrättegångarna dömde och avrättade segermakterna de flesta av de högsta tyska nazisterna. Där fick Abel sin upprättelse. Men inte hela upprättelsen eftersom kommunismen aldrig ställts inför rätta. Den har spridits till fler länder än nazismen. I Kina, Vietnam och Laos har kommunismen gett upp marknaden men behållit maktmonopolet. Kuba lever på existensminimum helt paralyserat av sovjetiseringen. Nordkorea hotar hela världen med atomvapen medan befolkningen svälter. Venezuela sjunger på sista versen, men först måste åtskilliga Abel mördas där också.

I Sverige och delar av västvärlden härjar en ny Kainideologi i dag under ett nytt namn: politisk korrekthet. Det är möjligt för att Sverige och västvärlden aldrig gjort upp med kommunismen. Under hela sin existens spred Moskva sin ideologi med svärd, slughet och pengar över hela världen, Västeuropa och Sverige inräknat. Fackföreningar, media, partier, enskilda kulturprofiler fick miljarder rubel i understöd. Den investeringen betalar sig i dag i form av PK-ismen. I dag är det ny generation av Kain-typer som ska hämnas inbillade oförätter: afrosvenskarnas riksförbund, jämställdhetsmyndigheten, menskonstnären med utställning på Slussens T-banestation, miljöpartiets ungdomsförbunds inlägg om integrationen. Listan kan göras lång.

Polen och Ungern har blivit den svenska vänsterns käraste hatobjekt de senaste åren. Inte att undra på! Svensk vänster kan inte stå ut med att det finns länder som kastat bort kommunismen och socialismen på historiens sophög. Polackerna har gått så långt att de röstat bort vänstern helt ut ur Sejmen. Kan ni tänka er följande resultat av nästa svenska riksdagsval: S 2 procent, V 0 procent, Mp 0 procent? Hoppas det!

Maciej Dobrzynski, 63, röstar borgerligt (senast på Sara Skyttedal från KD) och reser mycket och gärna. Nästa projekt: skriva resekrönikör med filosofisk krydda.

49 reaktioner på ”Gästskribent Maciej Dobrzynski: Sverige nu, Polen då. Vänstern

  • Skägg på släp skriver:

   Det kan hända, men inlägget var mycket bra. Mycket bra. Det är nämligen precis så, ondskan, denna Kain-ideologi, slank ur nätet, nazismens ondska hanterades på det enda sätt man kan, man dödade så många man kunde. När man läser ögonvittnesskildringar från andra världskriget, exempelvis Guadalcanal eller Okinawa så inser man vilken ondska det finns, det fanns inget annat att göra för dessa unga män än att bränna ihjäl de japanska soldaterna. Så betvingade man dessa onda ideologier, fascism, nazism och kejsardyrkan i Japan, fast socialismen slank ur nätet, för många i väst, från demokraterna i USA, till franska intellektuella, drevs av samma krafter som Kain. Så pk-ismen är ondskans manifestation idag, och bara väntar på att ta nästa steg, den är en kraft i sig själv, större än de människor som bär fram den, och den kommer att fortsätta breda ut sig tills den visar sitt rätta ansikte, giftermålet med islam är ett viktigt och oundvikligt steg i detta. Historien visar att bra människor inte mobiliserar innan miljoner är döda, skall det behöva bli så igen?

   Gillad av 7 personer

   • Aha skriver:

    Din slutkläm är tänkvärd; bra människor mobiliserar inte innan miljoner är döda.

    Denna insikt finns hos världens terrorister – för mycket våld som 11 september och de riskerar att bli utplånade.
    Terrorism kan därför inte bli omfattande, den är lågeffektiv till sin natur.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Visst. Var hysteres bestäms av var förmaga att rationalisera och hallucinera för att upprätthalla var rosenskimrande och självgratulerande bild av verkligheten. Det maste bli sa illa att vi misslyckas med detta, först da blir oss verkligheten varse.

    Gillad av 3 personer

 1. Östrahult skriver:

  En som stämmer in väldigt bra på den här beskrivningen av hatiska människor är Annika Strandhäll, hon verkar ha småkriminella runt ikring sig också

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Eller Anders Ygeman. Själv småkriminell som fick avgå för Transportstyrelsens soppa Nu tillbaka med ansvar för bland annat datasäkerhet. Bocken till trädgårdsmästare.

   Gillad av 4 personer

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Den svenska vänstern idag har tillskansat sig samma maktposition som den katolska kyrkan under medeltiden och är lika svår att göra sig av med. Metoderna är förvisso moderniserade och i dag har helvetet ersatts men en anteciperad klimatkatastrof. Något snabbt tillfrisknande är knappast möjligt och kräver massiv hjälp utifrån.

  Gillad av 10 personer

 3. Elof H skriver:

  Precis, det är svaga och hatiska människor som är farliga. Detta måste läras ut i skolorna så att ungdomar inte går på detta gång på gång!

  Gillad av 6 personer

 4. Göran Holmström skriver:

  Jag gillade den här texten mycket, den gick in i hjärtat och gav känslan.
  Precis så här är det ju.
  Man låter absolut sämst i klassen visa vägen och styra vidare på galet spår.
  Abel och Kain liknelsen är som jag ser det lysande.
  Kött och ottomotorn ska offras till ”GUD” i detta fall miljön, och ersättas med Kinesiska elcyklar som skapas och fraktas hit med mer utsläpp, än om vi bytte ut hela vagnparken till gamla Big block v8 och 50 tals surdieslar. Just att tro fram sin verklighet är helt uppåt väggarna, hur kom det sig att människor som lika väl kunde ha religösa vanföreställningar, ska vara representanter för ”folkviljan” ?

  Gillad av 11 personer

  • Skägg på släp skriver:

   Jag är så glad för de videos som ”Elak” delade för två dagar sedan, de är en fröjd. Jag har aldrig kunnat ta till mig teorierna om global uppvärmning, det skaver från början, från insamlandet av temperaturdata, till de grafer som skall visa på sambandet, de BÄSTA bevisen innehåller ändå långa perioder när närmast det omvända gällde, mer koldioxid gav en nerkylande effekt. Sedan så klart incitamenten, obildade politiker och media som styr medel till forskning där resultatet är givet, mer skatt, mer statlig styrning. Hela skiten stinker, men jag har inte orkat gräva i det, men har alltid tänkt att solen och dess gigantiska protuberanser måste ligga bakom, och så är det! Tillsammans med ”bubbelkammar”-effekten, högeneregetiska partiklar ger upphov till spår av gas som bildar frön till moln, likt vi ser på himlen från flygplan. Detta kan man dessutom göra experiment på, och det har gjorts! Gåtan är löst, det är solen, kosmisk strålning och vita moln. Intuitionen stämde, fysik är fantastiskt!
   Nu väntar det största experimentet någonsin, likt när Einsteins allmänna teori kunde förutsägas vid solförmörkelse, ljuset böjde sig runt solen, nu kan vi alla komma att se denna teori bekräftad, genom att uppvärmningen helt enkelt inte blir av, det blir antagligen kallare nu. Det skall bli kul.

   Gillad av 6 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Håller med Fysik är fantastiskt, Upptäcke att biltemas magneter stör resultatet av att Tigsvetsa i stål, om dom sitter för nära svetsstället.
    Hoppas inte på kallare klimat, men tror du har helt rätt där.
    Själv väntar jag på det stora solutbrottet då all elektronik går sönder,
    Då blir mina mekaniska kunskaper guld värd 🙂

    Gillad av 1 person

   • Skägg skriver:

    Haha sådant jobbade jag lite med, den amerikanska militären, flygvapnet inte minst, vill ju inte ha elektronik som bränner ut, som AT&Ts satellit för många år sedan. Man vill ju inte att man flyger vilse med vätebomberna. Så man jobbar en del med fiberoptik, en presentation jag deltog i på en SPIE konferensen i San José handlade om effekten på en Thinkpad i omloppsbana. Programmet hoppade till när en partikel åkte igenom ibland.
    En annan presentation handlade om möjlig oljeborrning med laser, hålet i klippblicket blev en decimeter i diameter, perfekt cirkulärt, det var tider.., rena rama Mythbusters.

    Gillad av 1 person

  • Christer L skriver:

   Göran Holmström
   Jag ser det härskande systemet som Abel, som offrar till miljön/Gud och styr och ställer i all sin ”godhet” med elcyklar och allt vad de representerar. Men Gud skyddade inte Abel för det. Den onda sidan finns i familjen, i systemet, och den mördar den goda sidan, om man säger så: som det är med livet, så är det med makten, så går det till. Makten föds, växer och dör och avlöses av en annan makt. Det intressanta nu är var i denna cykel vi befinner oss. Jag känner en viss optimisn så här på gamla dar, men också rädsla. Jag tror på folkviljan, som förr eller senare får ett ord med i laget, och det blir ofta då avgörande. Hoppas på början på något nytt.

   Gillad av 3 personer

 5. Aha skriver:

  Utmärkt, vänstern får skäppan full.

  Som jämnårig med -68:orna såg jag dem som gapiga slashasar som jag inte skulle vilja dela ackord med (jag sommarjobbade.) Gapigheten kvarstår än idag. Man kommer långt med en glapp käft full av politisk korrekthet.
  De må vara glappiga i truten men de unnar inte sina motståndare samma sak. Åsiktsfrihet gäller för dem själva, inte för andra. Som Lars Bern skrev;
  – kom ihåg att det är vänstern som vill begränsa åsiktsfriheten och det kommer de också att göra om de får makten.

  Dobzrynski har fått uppleva en polsk vänster i full skala och det är verkligen androm till varnagel – vänstern är nästan helt utraderade i fria val i ett mellanstort Europeiskt land.
  Inställningen går igen när det gäller Islam; inga totalitära krafter i Polen.
  De västeuropeiska länderna har valt en annan mycket mer kostsam inriktning. Det kommer att stå dem dyrt i decennierna framöver.

  Vår framtid är vår gäller för de forna öststatsländerna.

  Gillad av 5 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Maria Wetterstrand är liktydigt med en glappkäft.
   Det var hon som låg bakom etanolbilarna med etanolplikten, som tog bort tankställen på landsbygden och hon skall nu göra om flygbränslet genom bioinblandning.
   Varifrån kommer då detta biobränsle? De redovisar inte att det kommer från palmoljeodlingar på nedhuggna djunglar. Detta ger ökade CO2-utsläpp då CO2-sänkorna är borta.

   Gillad av 2 personer

 6. Niklas R skriver:

  Fortfarande sitter missförstånden kvar efter kommunisternas propaganda på 30 och 40-talen.
  Enda gången nationalsocialism hamnar till höger om någonting är när man jämför sekterna inom socialismen. Då hamna nationalsocialismen till höger om internationalsocialismen. Men i jämförelse med övriga ideologier så är nationalsocialismen fast förankrad på vänsterflanken i socialismens dogmer.
  Dessa gemensamma pelare är:
  Identitärpolitik – en grupp är alltid skyddsvärd och en grupp är alltid skyldig. Den skyldiga gruppen kan attackeras och dödas i självförsvar.
  Massmord som samhällsidé.
  Idén om den socialistiska övermänniskan – lite mindre prat om detta idag men den finns fortfarande kvar där.
  Judehatet
  Kyrkhatet
  Hatet mot den västerländska demokratin

  Gillad av 9 personer

 7. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag tror det ligger väldigt mycket i detta. En fullt berättigad känsla av oduglighet och meningslös slår över i en vilja att jävlas med andra eller rent av i hat. Det är därför vänstern och PK snackar om hat. De tror att alla andra är som de själva, homo mensura est. Aldrig att de tar ett initiativ själva för något som kan förbättra för människor, bara kräva att någon annan ska göra det. Ett underbart exempel är intervjun på stan som finns på Samhällsnytt där reportern fråga om man bör ta emot flyktingar i sitt hem (ja) och när sedan Muhammed dök upp bakom reporterns rygg och frågan blev då kan väl Muhammed få bo hos dig? Gissa svaret. Det mest beklämmande är att årtionde av hjärntvätt är att vi faktiskt beter oss som Ivan under Pravdas tid, säger en sak men menar något annat. – Hoppas videoklippet sprids utomlands! Ska det komma en förändring måste den uppenbarligen komma utifrån, som Jesper Rönndahls (dansk mamma!) videodrift med IS. Det var Monty Python-klass!

  Gillad av 6 personer

 8. Palle9 skriver:

  Maciej: Tack för en mycket träffsäker krönika!
  Du skriver: ”Ta vilken svensk vänsterpublicist, vänstertyckare eller vänsterpolitiker som helst och man finner att personen osar hat och förakt mot åsiktsmotståndare. De ljuger och blandar bort korten.” Jag minns mycket väl när jag i början av 70-talet hade avslutat mina naturvetenskapliga studier, och på min fritid fick tid att börja studera en del humaniora, bl. a. Platons dialoger. Det slående var den goda tonen gentemot meningsmotståndare, som genomsyrade dessa – inriktningen var att gemensamt försöka komma framåt och närma sig sanningen i olika frågor. Redan på den tiden stod detta bjärt i kontrast mot det politiska och officiella samtalet i vårt land, och ändå var det på den tiden ännu inte samma fullständiga grepp över public service radio och TV, som råder idag.

  Gillad av 5 personer

 9. Erik2 skriver:

  Mycket mycket bra. Precis mitt i prick. I ett friskt samhälle skulle detta lästs upp som ett linjetal av en partiledare för M. Sedan skulle en klarsynt, orädd och vital opposition i denna anda dras igång. Det är dags att visa att ett frihetligt samhälle med bra socialt skydd inte behöver bygga på en enorm politiskt styrd sektor som dessutom tar sig friheten att reglera även de områden man inte direkt styr över. Som tillägg kan det vara intressant att notera att den kristna tron med inpräntandet av förlåtelse nog varit återhållande kraft till dessa destruktiva krafter. Det är oerhört skrämmande att nu se denna kristna tro kastad överbord. Med detta öppnas möjligheten till den totala hämnden och detta är den innersta drivkraften för den onämnbara religionen. Orden räcker inte att beskriva allvaret och M måste vakna upp nu. Det gäller allas vår överlevnad nu. Det är ingen politisk lek längre. F ö anser jag att L måste få gå under.

  Gillad av 3 personer

  • Erik2 skriver:

   De frihetliga har med detta i åtanke inget att skämmas för. Det är dags för de frihetliga inom M och KD att räta på ryggen och berätta om ett mycket bättre samhälle vid horisonten. Ett frihetligt samhälle där omtanke om nästan råder på riktigt. Skämmas ska vänsterpartierna som förtrycker alla fria männskor och inte respekterar individens rätt att leva sitt liv på sitt sätt. Som aktivt hindrar människor från att leva sitt liv. De frihetliga inom M och KD måste stiga fram nu och sluta skämmas. Slå gärna följe med pragmatikerna inom SD. Det blir bra med realismens röster som klangbotten till frihetens röster. Tiden är ute för politiskt spel. Kliv fram nu och sluta skäms. Skammen ligger på vänstern.

   Gillad av 3 personer

 10. Per Eriksson skriver:

  Spot on! Svagt och i bästa fall blygsamt begåvade personer tar en genväg till position och hög lön genom politiken och erhåller status och makt de aldrig skulle uppnått, pga oförmåga, om de skulle försökt sig på entreprenörskap, akademia eller jobb där kompetens är ett imperativ.

  Bitterhet och avundsjuka har etsat sig fast trots position och hög lön och därigenom bedriver de ett ständigt krig mot medelklassen och nationen.

  Den politiska klassen har lyckats väl med sin destruktiva politik och är uppbackade av sina kusiner i media som agerar som politikernas spin doctors och stormtrupper.

  För den som tvivlar och har glömt bort hur väl Sveriges samhällsfunktioner fungerade, hur stor medelklasens och arbetarklassens köpkraft var, hur väl skolan utbildade elever, hur låg kriminaliteten etc var så kan det rekommenderas att jämföra Sverige och Schweiz år 1970 och göra samma jämförelse år 2019 – det ena landet har behållit kvalitet, samhällsfunktioner, skola och köpkraft i internationell toppnivå medan det andra landet snabbt har rutschat utför och håller på att bli en misslyckat nation.

  Gillad av 1 person

 11. Jan Andersson skriver:

  Man kan nog räkna in Olof Palme och Stefan Löfven i denna revanschsugna skara också.
  I ett reportage om ett av Stockholm äldsta och bästa herrskrädderier frågade reportern vilka kunder som fortfarande köpte skräddarsytt. Svaret var: näringslivets toppar och kommunistledarna. Tydligare kan det inte beskrivas.

  Gillad av 1 person

 12. phnordin skriver:

  Utmärkt sammanfattat. Den ideologi som egentligen var tänkt att föra mänskligheten framåt -socialismen- har, driven av hat och avund, systematiskt använts för att undertrycka vanligt hederligt folk. Det är inga vackra känslor som driver socialismen, som väl en gång vid makten inte tvekar att använda åsiktsförtryck och alla till buds stående metoder för att behålla den.

  Gillad av 5 personer

 13. Errol skriver:

  Hur ställer sig Vänsterpartiet och Socialdemokraterna till att Sverige tar emot kvotflyktingar från Venezuela? Vad säger Miljöpartiet, man kan ju alltid benämna dem klimatflyktingar, så ges de ett högre människovärde och blir politiskt värdefulla för Mijöpartisterna?

  Gilla

 14. Laggar skriver:

  En mycket intressant skildring av läget i Polen, även om det varit lite ”på känn” inom det allmänna medvetandet att inte var det den polska ”arbetarklassen” som hade makten utan någon annan. Denna någon annan klarläggs i denna krönika, frågan är hur man kan utvidga denna tanke.

  Gillad av 1 person

 15. Nisse i Hökarängen skriver:

  Det är väl egentligen ingen slump att just den svenska vänstern har haft stort inflytande. Under efterkrigstiden har Sverige till skillnad från många andra länder klarat sig helskinnade. Och vilka var det som växte upp under efterkrigstiden? – jo, 68-generationen.

  Gillad av 1 person

 16. olle reimers skriver:

  Det värsta med den här sortens hat som Maciej så väl beskriver är att det är inympat sedan mycket tidig ålder och är således i princip outplånligt.

  Jag glömmer aldrig när Marita Ulvskog sa att det var en staskupp när sossarna förlorade valet -76. Då såg man det isande hatet i ögonen och hörde det på rösten. Ja, hon är född i hatets vagga i Norrbotten.

  Det som alltid har slagit mig när det gäller dessa hatiska vänstermännskor är den totala avsaknaden av glädje och värme. Precis samma känsla som när man mötte sovjetiska koryféer på konferenser under 60-och 70-talet.

  Gillad av 6 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Olof Palme var inte dålig han heller: ”Vi skall ge dem ett helvete!” LO-Nilsson planerade generalstrejk under en hel vecka innan deras jurister fick fram sin information om statsskickets grundvalar.

   Gilla

 17. Ulf skriver:

  Precis så är det. Inte trodde man att detta drägg efter Berlinmuren skulle göra en så formidabel comeback. Då var det idiotisk ideologi idag ersatt med klimathot, icke rationella miljöåtgärder, inbillad diskriminering och politisering av universitet och vetenskap.

  Men det är klart att om våra barn får lära sig i skolan att det inte var ideologin som låg bakom armodet i samtliga kommunistiska länder . Detta fick de alltså lära sig på högstadiet för 10 år sedan.

  Gillad av 2 personer

 18. Christer L skriver:

  Jag menar att Abel är det svenska folk som till mer än åttio procent röstat för DÖ-regeringen. De ville verkligen inte vara främlingsfientliga, nej, wellcome refugees, ni är våra bröder (och i förekommande fall systrar). Men Abel är naivt hycklande – vilket Gud inte gillar, därför räddar han inte Abel undan Kain. Den senare är alltså inte vänstern utan vänsterns brorsa. Det är invandringspolitiken som kommer att sänka den regering som åttio procenten DÖ-nickar (Abel) tyckte att de ville ha.

  Maktmänniskorna å andra sidan är bara maktmänniskor, höger eller vänster, vilka som helst, enligt min uppfattning. De som har makt växer och växer, och man kanske gillar dem under en viss nivå, men sedan måste man antingen lura sig själv eller börja rädda sig undan, kanske förhoppningsvis hitta en motkraft att heja på. En fungerande demokrati är enda lösningen på detta – inte en särskilt bra lösning, men den enda, som krigaren Churchill sa.

  Gillad av 4 personer

 19. A skriver:

  Mycket bra Maciej. En viktig sak som vanligt hyggligt folk inte förstår alls, är att vänstermänniskorna har inget stopp. De bryr sig inte om konsekvenser, för inget har nåt värde för dem iallafall. Alla människors lika värde, betyder i praktiken bara: krossa allt.

  Mvh A

  Gillad av 4 personer

  • Gunnilla E skriver:

   ”…Till detta skall läggas – och det är allvarligt – att den polska regimen nu förefaller att vilja utnyttja viseringsfriheten i Sverige till att använda vårt land som avstjälpningsplats för personer som av den ena eller den andra anledningen är misshagliga i Polen. Det kan röra sig om zigenare, som det gjorde nu senast, och i det fallet har utrikesministern uttalat sig mycket skarpt. Det kan också röra sig om personer som man av politiska skäl vill bli av med och vilka man därför berövar deras papper och helt enkelt sätter på ett flygplan eller en båt destinerad till Sverige.”

   Gilla

 20. Gunnilla E skriver:

  ”…. bygger vänsterns grundidé på att förgöra allt och alla som hämnd för inbillade och falsifierade oförrätter. Det kan man se i Das Kapital, ”

  Ja, det stämmer med min erfarenhet att ungdomar från Öst Europa odlade offerrollen och röstade blått. Jag tvivlar på att personen har läst Kapitalet i tre band.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.